Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Tisztelt Orbán elvtárs, kedves
  2011-06-21 21:17:35, kedd
 
  Tisztelt Orbán elvtárs, kedves Viktor!

2011.06.21. 11:36


Tegezni foglak téged is, mint az emberek emberét, ami okoz ugyan nekem némi nehézséget, hiszen konzervatív lennék a kérdést illetően, én még a házunk elé piszkító ebet is magázom, kutya úr, talán szíveskedne más portája elé szarni, ha kérhetném, de a művészetek nagy rajongójaként a harmóniát is kedvelem, és lássuk be, ahhoz a vérbő kommunista tempóhoz, amit te diktálsz, drága Viktorom, nem passzol a magázódás. Jó elvtársak között nem komilfó az ilyesmi.

Márpedig kedves Viktor, én jó elvtársad vagyok. Ezen túl még lelki társad is, ugyanis magam sem vetem meg a szofisztikált forgatókönyveket, bizonyosságul lásd a Rube Goldberg-masinákról szóló szösszenetemet. Ravasz volt ez a legutóbbi húzásod is, tudod, amikor a gazdagoknál látszatra ott hagytad a munkásnyúzásból származó zsíros jövedelmeket (zárójelben jegyezném meg, hogy emiatt sok elvtársunkban fel mert merülni a kétely a szakértelmedet illetően, a környékemen élő elhajlókról a névsor a levelemhez csatolva), de nem lesz ám pezsgőben-kaviárban fürdés, mert most majd kötelezed őket jól, hogy azt a bizonyos többletpénzt béremelés formájában odaadják annak, akit illet: a munkásembernek, elvtársam. Ha majd az ár- és bérhivatalt állítanád fel, lenne egy szerény személyi javaslatom az élére. Van nekem egy barátom, rózsakertész és igen jó elvtárs. Ő teljesen alkalmas lenne a posztra, hiszen majd' egy fél évet együtt jártunk egy elitgimnáziumba, ahonnan ő sajnos kibukott, nem bírta azt a rohadt burzsoá matekot, de ha látná Anikó asszony, hogy milyen gyönyörű rózsákat termeszt!

Elvtársam, jól érzed, kérni szeretnék tőled.

Nem magamnak, tudhatod jól, az ilyesmi tőlünk, mozgalmi emberektől fényévnyi távolságra áll, no meg én nem is panaszkodom, alacsonyak az igényeim mint minden tisztességes proletárnak. Követtem lelkiismeretesen a 2000-es direktívádat, emlékszel, ugye, három szoba, három gyerek, négy kerék. Meg valami olyasmi, hogy a szakmánkban kéne sikereket elérni. Jelentem: a három-három-négy meglenne, de ez a szakmai siker nem igazán jött össze, nem terem manapság babér a zártszelvény-tervező szakembereknek, és ezt félre ne értsd, nem kérem én tőled vissza Diósgyőrt, meg már a logarlécem is berozsdált, szóval én már beletörődtem volna, de ott az a három. Nem a szoba, azzal rendben lennénk, mint ahogyan a négy kerékkel is, hanem ez a három gyerek, ez nagyon itt van. Nekik kéne valami szakmai siker, ha már az apjuknak nem jött össze, pedig milyen szorgalmasan benyalta a tudományos szocializmust, summa cum laude.

Tisztelt Orbán elvtársam, kedves Viktor! Itt lenne rögtön az elsőnemzettem. Építész lesz lassan, az olyant pedig te kedveled. Kéne neki valami nyári munka, irodai, hadd ismerkedjen meg azzal is, tavaly abszolválta az építőtelepet, a legnagyobb nyári melegben, zokszó nélkül, ahogyan egy jó ifjúelvtárstól azt elvárjuk. Picit fiatalabb, mint az a másik, a Vitézy ifjúelvtárs, ezért nem is álmodom olyan beosztásról, mint a BKK vezérigazgatása, de mi lenne, ha két hónapra kineveznéd megyei főépítésznek? Szerezne egy kis munkatapasztalatot, kell az a szakmai sikerekhez. A további pályáját illetően bizonytalan vagyok, szeretnék neki egy akadémiát, de ha nagyon strapás, akkor megelégednék azzal is, ha ő kapna meg mindenféle jóelvtársi megbízást, a dekadens, burzsoá osztályellenségek meg csak hadd pukkadjanak meg mérgükben!
Itt jegyezném meg, hogy mi már rögtön az első napon kiraktuk a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát az útmutatásoknak megfelelően egy olyan helyre, ahol sűrűn megfordulunk.

Elvtársam, van ám nekem egy fiam is, rendes, jóravaló gyermek, jövőre érettségizik. Erősen gondolkodom, hogy vele mi legyen, milyen szakmai siker alapjait kéne itten mi ketten (én, ugye, és te, mint kép szobám falán) lerakjuk. Lehetne esetleg kulturális államtitkár 2012-től? Á, nem, ez tényleg nagy kérés lenne, de ott, a másik jóelvtársunk hivatalában csak kerülne neki valami kis osztályvezetőség, vagy mi. Ha kinevezitek, cserébe megígéri, hogy elvégzi a jogot.
De velem alkudni is lehet, a gyerek igencsak kreatív, képes naponta előállítani egy vicces videót, pár humoros képmontázst és írni is egészen jól ír. Mi lenne, ha pár évre kitelepítenénk Kínába, és ő látná el az ottani kiállító helyeket, képtárakat, múzeumokat és hasonlókat kortárs magyar alkotásokkal? Harminckét néven, ahogyan azt Ságvári elvtárstól tanultuk. Makovecz elvtárs stílusában is tud alkotni, igen. Bátorfi Andreánál sokkal jobban kezeli a Photoshopot, ez is mellette szól. Szerintem ez egy nagyon gazdaságos ötlet, most, amikor ilyen elkeseredett harcot vívunk az eladósodással, én a helyedben megfontolnám.
Tényleg csak mintegy mellékesen jegyezném meg, hogy átutaltuk ám a pénzt az Adósságcsökkentő Alapba, nominálisan nem sokat, de ha egy szerény jövedelmű proletár lehetőségeihez mérjük... Akartunk mi többet is, de a sifonér mélyéről előkerült békekölcsön- és téglajegyre senki nem akart már fizetni, tényleg, ez ügyben is tenni kéne már valamit, mi ez a slamperáj, elvtársak?!?

Orbán elvtárs, a harmadikkal semmi gondunk nem lesz. Nem fogod elhinni, mit kedvel: a lovakat és a lovaglást! Látod, elvtársam, milyen sok a közös metszéspont az életünkben, hiszen ha jól tudom, te is kedveled azokat, akik a lovakat kedvelik. A gyerek ráadásul nem is afféle puhány, aki szekéren ülve hajtja a pacikat, hanem biza ő egyenest felül a rusnya dögök hátára, és úgy! Arany gyerek, afféle jó magyar pusztai emberke, kevés szavú, megfontolt. Kérdem tőle reggel: gyermek, milyen versenyed is lesz neked mostanság? Ló, szűri ki a fogai között, mert ő ilyen. Rideg, pusztai fajta, nem kenyere a locsogás.
Viktor, ha nem érzed túlzásnak, akkor hassál már oda, hogy ebből a legkisebbikemből jövőre olimpiai bajnok lehessen. Állítólag te nagyon jó vagy nemzetközi szinten is, alelnöke az Internacionálénak, szerintem ez nem okozna neked túl sok fejtörést. Majd segít Németh Zsolt elvtárs, és Pali bátyánkra is számítok. Kellenek a szakmai sikerek, teljesen igazad volt, és egy szülőnek kutya kötelessége, hogy a sikerekhez vezető utat nem csak hogy megmutassa, de lehetőleg le is söpörje valamelyest a gyereke előtt, de hát ezt pont neked magyarázzam, elvtársam?!?
Abszolút minden célzatosság nélkül írom ide, hogy mi már évek óta a CBA-ban vásárolunk, gyűjtjük a blokkokat, utasításodra bármikor be tudom mutatni a járási párttitkár elvtársnak.

Kedves elvtársam, tudom, hogy nem akkora öröm neked ilyen leveleket kapnod, de hát mit tehettem volna mást? Mondtad, hogy kell ez a 3-3-4? Mondtad, és én hallgattam rád. Mondtad, hogy az elvtársaknak igyekezniük kell szakmai sikereket elérniük, mert attól virágzik fel a Népköztársaság? Mondtad, és én hallgatni szeretnék rád. Egy egész évig figyelgettem a csíziót, és kitapasztaltam ám a ravaszságot benne, szigorúan zárunk az osztályellenség előtt, amit én kifejezetten helyeslek, ezért is fogadom el - mit fogadom, egyenesen csodálattal adózva esek előtte hasra! - ezt a jóelvtársi módját a boldogulásnak, a sikerre törekvésnek, és még csak azt se várom el, hogy te, személyesen intézkedj az én apró-cseprő kívánságaimat illetően, nevezz ki egy sikervédelmi megbízottat, Selmeczi elvtársnő most már ráér, nem?

Elvtársi üdvözlettel,
maroz


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/06/21/tisztelt_orban_elvtars_kedves_viktor#c13 803455
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoffmann és a zsarolási potenc
  2011-06-21 21:14:19, kedd
 
  Hoffmann és a zsarolási potenciál



Új fejezet nyílik a Hoffmann meséi című teleregényben. Rózsi néni az utóbbi hetekben helybe ment a sallerért: elbukott a Pokorni Hadjárat, ráadásul egyre másra tüntetnek hol a tanárok, hol a diákok, hol mindketten közösen egy-egy iskoláért. Egy év alatt nem sikerült se közoktatási, se felsőoktatási törvényt gyártani a Nemzeti Törvénygyár számára, a teszetoszaság pedig a szakmai alkalmatlanságnál is nagyobb vétek Orbánisztánban.

Joggal kérdezi a nyájas olvasó, hogy akkor vajon mit csinált Rózsika egy álló évig, és mik a tervei a jövőre nézve? Az első kérdés megválaszolása nem bonyolult: harcolt a szentem. Többnyire a Pokornival való pofozkodás töltötte ki ideje nagyrészét, legalábbis felmutatni sacc/kb ezt tudja. Oktatási törvényeink talán jövőre lesznek, a pedagógusok életpályamodelljére kamutervezet sincs. A beígért bérnövekedés elmaradt, cserébe emelt óraszámmal számolhatnak, meg csókpuszira ellátott helyettesítésekkel.

Hoffmann elmúlt éve nem az a kifejezett sikersztori, az ember megérti, ha a sok stressztől kiégett, mint valóságshow hős a csökmői falunapon.
Logikus lépés, ha lemond, és végre olyan ember kerül a helyére, aki nem keveri iskolát a kaszárnyával. A Kedves Vezetőnek írt lemondólevéllel el is volna intézve az ügy, ha komolyan gondolná. De, mivel négyszemközti tárgyalást is kért Orbántól, szerintem itt megint a farka csóválná a kutyát esete forog fenn. Mit akarhat még Viktorunkkal egyeztetni, miután legutóbb is csak ordítozás lett a jutalma? Ha valóban elege van, és nem érzi a támogatást a munkája iránt, akkor minek ez a csevej?

Szerintem esze ágában sincs lemondani. Amit nem kapott meg a Fidesz etikai bizottságától, azt most a lemondás belengetésével megpróbálja személyesen Viktorból kisajtolni. Nem a bizalom itt a kérdés, hisz egymásban bíznak ők a legkevésbé, hanem Pokorni lakoljon, vagy legalább egy körmöst kapjon és osztályfőnökit, ez a vágya tárgya. Szerencse, hogy az oktatás körül a legnagyobb gond manapság, hogy Hoffmann asszonyság érzékeny, megsebzett lelkecskéjére gyógypuszi kerüljön.

Kíváncsi vagyok mire jut Orbánnal. Vezérünk nem sieti el a sebnyalintást, egyelőre nincs tervben Hoffmann asszonyság lelkének ápolása. Kérdés, hogy a belengetett lemondással mekkora koalíciós feszültség generálható, aminek elkerülésére Viktorunk hajlandó lesz-e egy tockost leosztani a bálnatenyésztő képzés megszüntetéséért lobbizó Pokorninak. Most az egyszer remélem, hogy hű lesz önmagához, és megmutatja világosan a kereszténydemokratáknak: nulla százalék a zsarolási potenciál, amivel bírnak.

Hoffmann asszony meg mehet a levesbe betűtésztának.

http://varanus.blog.hu/2011/06/20/hoffmann_es_a_zsarolasi_potencial
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Más pöcsével
  2011-06-21 21:08:38, kedd
 
  Más pöcsével


"Asztalra pohár, tányérba étel,
Zabáld ki magadból azt, amit érzel.
Utolsó sansz volt, ezt mindenki tudja,
Sose volt még ennyire durva.

Mintha csak egy szekrénybe zártak volna,
Ahol apró kis üvegek
Finom kis mérgekkel a begyükben
Csak arra várnak, hogy téged tönkre tegyenek."

A matolcsyzmus megbukott, tegnap írásba is adták. Rogán Tonyó és a Léhűtők Bizottsága megállapította, hogy a bruttó 300 ezer forint alatti bérek nettó értéket úgy vágták haza az egykulcsos adójukkal és annak körítéseivel, mint egyszeri forgatókönyvíró a nemzet Magdi anyusát: visszavonhatatlanul.

Nem segített ezen se izmozás, se szájmenői mindenki jobban jár hazudozás, a késői felismerés meg pláne nem. Aki arra számított, hogy logikus lépésként kormányzati szinten igyekeznek megoldani a blamázst, esetleg Szent Jobbunkkal újra számoltatják az új adórendszer vonzatait egy kölcsönkért golyós számoló alkalmatosság segítségével, az tévedett. Kormányunk, aki nem téved és nem hibázik, hazudni meg végképp nem szokott minden második szavával, ezúttal kénytelen volt a versenyszférához fordulni segítségért.
Ajánlást tettek az OÉT előtt 4-6%-os béremelésre, kompenzálandó a bérkiesést. Ezt az egyébként nem kötelező jellegű javaslatot a versenyszféra a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tette maradéktalanul a magáévá. Miért is tette volna, mikor a gazdaság olyan lankadt, mint a matuzsálem pöcse, aki már csak húzni tudja, tolni nem? Szóltak elégszer, srácok, gond lesz a kréta körül, ne csináljatok bohócot magatokból a Matolcsyba vetett vakhit miatt.

A blamasorozat azonban nem akart véget érni, sőt. Rogán Tonyó vezetésével felállt az a bizottság, aminek feladata volt bizonyítékot szerezni, majd írásba adni a matolcsyzmus impotenciáját. Rogán pedig egy médiatörvény módosítás és szappanopera szereplés közben bizonyította, nem véletlenül tagja a Fidesznek csattogós falepkés gyerekkora óta: megszülte a statáriális rendelettervezetet a renitens versenyszféra farbarúgására: a kormány a jövőben meghatározza, mekkora béremelés lesz kötelező abban a munkaadói szférában, amihez a világon semmi köze, és ami túlnyomó részt összehordja az elherdálni valót a mindenkori kormány számára.

Lesz itt móka és kacagás azoknak, akik nem állnak be a Nemzeti Együttkipótolás Rendszerébe. Kizárás a közbeszerzésekből, állami pénzalapi támogatásokból, elesnek a részmunkaidős támogatásoktól, és a pályakezdők foglalkoztatása után járó kedvezményektől is. Pluszbónusz, hogy a kormány internetes szégyenfalára is fölkerülnek.
Egyrészt Kádár János most boldogan vigyorog a pokolban, hogy ez a magát jobboldalinak nevezett valami kommunistább még náluk is. Másrészt ebből lesz ám annyi megteremtett új munkahely, hogy csak győzzétek számolni. Főleg, ha elveszitek a pályakezdők támogatását is azoktól, akik örülnek annak is, ha a jelenlegi körülmények között elvegetálnak valahogy.

De érdekes az is, hogy a szekatúra 2012 januárjától 2014 januárjáig tart. Naná, mit gondoltál? Kampányidőszakban manduláig benyalni szokás, nem baszogatni a munkaadót.

Nem tudom, ezek emlékeznek-e még a 2002-es Nagy Kampányhúzásukra, mikor hasonló arroganciával gyakorlatilag a duplájára emelték a minimálbért? Akkor is, most is 8-900 ezer ember munkaviszonyával játszottak, és visszanézve nem lett abból sem egy klasszikus sikersztori. Hiába írt ki Matolcsy ( kinek a zseniális húzása volt az is, baszki...) pályázatot 15 milliárd értékben a munkaadók költségeinek ellentételezésére, ha 124 milliárdos kárt okozott vele, főleg a kis és középvállalkozások körében. A legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoktól 52, a 0-5 fősektől 72 milliárdot vettek el így. Vagyis akkor is a legkisebbek szívtak, nekik kellett a kevés alkalmazottból még kevesebbet csinálni, hogy működőképesek maradjanak valahogy. Így lesz ez most is, kétsége ne legyen senkinek.

Tanulságot levonni minek? Orbánisztánban nem szokás abból sem, ami - többek között - előidézett egy bukást, és 8 év duzzogást okozott. Sebaj, akkor is kihúztuk valahogy, most is menni fog. Ti meg egyszer csak megtanuljátok, hogy a matolcsyzmussal a bőrötöket viszitek a vásárra. Vélhetően utoljára. Mert a folyamatos elkúrás sorozatból kurvára elég már.

http://varanus.blog.hu/2011/06/21/mas_pocsevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "fordulat": 1 345 milliárd f
  2011-06-21 20:56:09, kedd
 
  2011-06-21. 16:22
A "fordulat": 1 345 milliárd forinttal tömi ki Orbán a zsidó bankárok zsebét

A kormány keddi döntésével kilenc év után először jelentősen csökkentette Magyarország államadósságát, és ezzel megnyitotta a stabil és tartós államadósság-csökkentés korszakát - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, és kijelentette: Magyarország ezzel fordulóponthoz érkezett.
A döntés értelmében egy lépésben 81 százalékról 77-re csökken a GDP-arányos államadósság mértéke, ami több mint 1.340 milliárd forintos csökkenést jelent - ismertette Orbán Viktor sajtónyilatkozatában a kabinet ülése után.
A magyar gazdaságban most megkezdődött fordulat "nekünk, magyaroknak azért is fontos, mert nagyjából húsz éve annak, hogy a megszálló szovjet hadsereg utolsó katonája is elhagyta Magyarországot, és akkor sokan voltunk, akik azt gondoltuk (...), hogy Magyarország ezzel visszanyerte a szabadságát és a függetlenségét" - mondta. Hozzátette ugyanakkor, hogy az eltelt húsz évben "keservesen kellett megtapasztalnunk annak a régi bölcsességnek az érvényességét és igazságát", hogy egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni, karddal vagy adóssággal. Magyarországon ma minden egyes adózó befizetésének tíz forintjából hetet államadósság-törlesztésre kell fordítani, és "ezt a legjobb jóindulattal sem lehet szabadságnak nevezni" - mutatott rá.
Hogy az elmúlt nyolc évben az ország vezetői butaságból vagy szándékosan adósították-e el az országot, az olyan kérdés, amellyel kapcsolatban mindenki tudni szeretné az igazságot, ezért fontosak azok a vizsgálóbizottságok, amelyek célul tűzték ki a történtek feltárását - mondta. Felidézte, hogy 2002-ben, a kormányváltáskor még csupán a nemzeti össztermék 52 százaléka volt az államadósság mértéke, míg 2010-re ezt 81 százalékra növelték a szocialista kormányok.
Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy az államadósság nem közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amelyet ha nem győznek le, "az ellenség győz le minket". Szerinte az első fontos csatát ebben a háborúban megnyertük, hiszen "fordulat következett be". A tartós államadósság-csökkentés időszakának kezdete most már nemcsak azt jelenti, hogy egy lépésben 81-ről 77 százalékra mérsékeltük az államadósságot, hanem azt is, hogy "közben átalakítottuk és megszüntettük az államadósságot újratermelő rendszereket, mint például a magánnyugdíjpénztárnak nevezett nyugdíjtőzsdét is".
Megjegyezte, hogy a világ fejlett államainak esetében az államadósság szintje 90 százalék környékén van, az eurózónán belül az adósság átlagos mértéke körülbelül 80 százalék, és folyamatosan nő. "Ezért (...) az a tény, hogy egy ország egy lépésben ilyen jelentősen csökkentette az államadósságát, az Európai Unión belül rekordnak számít" - tette hozzá.
Az államadósság-csökkentés azért is fontos Magyarország számára, mert egy olyan gazdasági átrendeződés zajlik a világban, amely egyes országokat, amelyek korábban sikeresek voltak, sikertelenné tesz, amelyek pedig sikertelenek voltak, azoknak esélyt és lehetőséget kínál - mondta, hozzátéve: az, hogy mely ország lesz sikeres, illetve sikertelen a következő időszakban, az államadósság csökkentésén múlik.
A miniszterelnök szerint ha sikerül elérni az új alaptörvényben foglaltakat, vagyis azt, hogy az államadósság mértéke 50 százalék alá kerüljön, akkor Magyarország biztosan erős és sikeres ország lesz, ahol lesz egymillióval több munkahely, ahol mindenkinek megéri majd dolgozni, ahol a magyarok munkájából nem mások gyarapodnak, hanem maguk a magyarok, és a közszolgáltatások - az egészségügy, az oktatás, a közösségi közlekedés - mindenki számára magasabb színvonalon lesz majd elérhető.
Orbán Viktor reggel, még a kormány ülése előtt jelentette be az MR1-Kossuth Rádióban, hogy a magán-nyugdíjpénztári átalakításból származó forrásokkal 1 345 milliárd forinttal csökkenti a kabinet az államadósságot. Szólt arról is, hogy ősszel törvény születhet annak ütemezéséről, hogyan csökkenjen az államadósság mértéke 50 százalék alá.
Jobbik: 3 millió magánpénztártag szponzorálja az IMF-et a fideszes szabadságharcban
A kormány mai bejelentése szerint 1345 milliárd forinttal csökkent Magyarország államadóssága. Az sajnos már csak az apróbetűs részben szerepel, hogy ez nem a takarékos költségvetési politika, hanem a magánnyugdíjpénztárak államosításának javára írandó. A második Orbán-kormány gazdaságpolitikáját jól jellemzi, hogy idén 529 milliárd forint nyugdíjpénztári vagyont él fel az ország, és a kormányzati szándék szerint ugyanez a vagyonfelélés folytatódik jövőre is. Márpedig a megtakarítások felélése nem tartozik a felelős és dicséretes kormányzati intézkedések közé...
Különösen visszásnak tartjuk az államadósság csökkentéséről szóló kormánypropagandát annak fényében, hogy tegnap jelentették be egy új, 735 millió eurós hitel felvételét, de a közelmúltban a kormány - IMF-hitelből - 500 milliárd forintot költött a MOL részvényeinek visszavásárlására is, melyet később az IMF köldökzsinórjáról történő leválásként kommunikált.
A Jobbik úgy látja, egyre nagyobb lesz a szakadék a kormányzat sikerpropagandája és a valóság között - írja közleményében Volner János frakcióvezető-helyettes.

(MTI - Kuruc.info)

http://kuruc.info/r/2/80896/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sikert sikerre halmozó osztály
  2011-06-21 20:54:27, kedd
 
  Sikert sikerre halmozó osztályharcunk legjelentősebb állomásainak regisztere, a Párttörténelem Nagykönyvének aranyozott oldalai:


http://www.korrupedia.hu/index.php/Kezd%C5%91lap


Természetesen 8 év aktív fityeszes semmittevéssel, összekacsintással!!!!


SZOCIALISTA-SZABADDEMOKRATA KORRUPCIÓS LEXIKON

Köszöntünk az áltanulmányok, a törvénytelen közbeszerzések, a túlszámlázott baráti megrendelések és az áron alul értékesített ingatlanok világában. Folyamatosan bővülő lexikonunkban minderre és még sok más közpénzlenyúlási technikára találhatsz példát. Végre itt az alkalom, hogy betekintést nyerj a szocialista-szabaddemokrata hatalomgyakorlás kulisszatitkaiba. Megismerheted az MSZP-s és az SZDSZ-es politikusok cselekedeteinek fő mozgatórugóit, a pénz iránti rajongásuk hatalmas erejét. Ha már hozzászoktál, hogy nem tudják megoldani az ország előtt álló feladatokat, most meg fogsz lepődni, látni fogod, hogy ugyanazok az emberek nagyon is leleményesek és tettrekészek, amikor a háttérben a saját vagyonuk gyarapításán fáradoznak. Ha eleget forgatod a lexikont, óriási tudásra tehetsz szert: részleteiben és teljességében is feltárul előtted, hogy miért vált Magyarország 2002 óta a térség éllovasából az Európai Unió sereghajtójává. Lexikonunkat böngészve úgy érzed, hogy az elmúlt nyolc évben néhányan túl sokat nyertek, az ország pedig túl sokat vesztett? Nem véletlen...


Moszkvai kirendeltség: 11 milliárdos kár

A Korrupedia wikiből
Ugrás: navigáció, keresés
A Központi Nyomozó Főügyészség meghosszabbítja a moszkvai kereskedelmi kirendeltség áron aluli értékesítése ügyében indított nyomozás határidejét - értesült lapunk. Az eljárásnak - amely minden bizonnyal érinti Tátrai Miklóst, a nemzeti vagyonkezelő azóta sukorói ingatlanbotrányban már előzetes letartóztatásba helyezett egykori vezérigazgatóját és korábbi munkatársát is - még nincs gyanúsítottja.


Korrupciós hálózat a HM-ben

A Korrupedia wikiből
Ugrás: navigáció, keresés
Elvesztegetett honvédelem címmel cikksorozatot indított a Magyar Nemzet a Honvédelmi Minisztériumban kirobbant korrupciós ügyről a birtokukba jutott kihallgatási jegyzőkönyvek alapján. A lap pénteki számában azt írta, hogy bár a vallomást tevők a bűnszövetséget eddig csak a HM egyik társasága, a HM Térképészeti Nonprofit Kft. esetében ismerték el, de az előzetes letartóztatásba került alkalmazottak vallomásai megerősítik a lap által már többször felvetett értesülést is, hogy az elmúlt években egy jól bejáratott korrupciós hálózat alakulhatott ki a honvédelmi tárcánál. A jegyzőkönyvekre hivatkozva állapítja meg a cikk, hogy a Honvédelmi Minisztériumban általában öt százalékot kért vissza a tárca cégein keresztül az állami megbízások összegéből. Az így ellopott közpénz kézről kézre vándorolt egészen a minisztériumi felső vezetők irodájáig. A maffiaszerű bűncselekmények mechanizmusa nem volt bonyolult, a súlyos közpénzeket felemésztő beszerzéseket elnyerő magáncégek a valós árnál hat-tíz százalékkal többet kértek, ezt a pénzt pedig borítékokban adták vissza a bűnszövetségben levő döntéshozóknak. A szálakat a nyomozóknak a minisztériumi irodákig sikerült felgombolyítaniuk, innen a pénz útja már követhetetlen - írta a Magyar Nemzet.


Malév-ügy


A Korrupedia wikiből
Ugrás: navigáció, keresés
Elrendelte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a nyomozást hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt - egyelőre ismeretlen tettes ellen - a Malév privatizációjával kapcsolatban. A feljelentés adatai szerint a Malév privatizációját nem a megfelelő gondossággal és szakértelemmel készítették elő, emiatt csak a visszaállamosításkor derülhetett ki, hogy a Malév 32 millió eurós viszontgaranciát vállalt az ügyletet finanszírozó orosz bank felé. A BRFK nyomozói megkezdték az adatgyűjtést, a privatizációs ügylethez kapcsolódó dokumentumok beszerzését elsősorban a Malév Zrt-től, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től.


Nokiás doboz után boríték
A Korrupedia wikiből
Ugrás: navigáció, keresés
Megkezdődik az elszámoltatás Újbudán - mondta Kupper András, a XI. kerületi Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján, ahol megjelent az a vállalkozó is, aki Wieszt János helyi szocialista képviselőről felvételt készített, amint a politikus - vélhetően - éppen kenőpénzt fogad el. A sajtótájékoztatón Kupper András arra kérte a helyi vállalkozókat és önkormányzati tisztviselőket, hogy ha visszás ügyekről tudnak, akkor forduljanak hozzá, mert segít a nyilvánosság elé tárni azokat.

Gálfi István, a Qwerty Computer Kft. ügyvezető igazgatója, aki a szocialista politikusról az említett felvételt készítette, hangsúlyozta, hogy a felvétel valódi. "Én vagyok, aki készítette, és aki a borítékba, gondosan megszámolva, beletette azt a pénzt" -mondta. A borítékban 2,2 millió forint volt, és a felvétel a kamarában készült - tette hozzá. Az ügy hátteréről azt közölte, hogy a Bartók Béla úti üzlethelyiséget 1992 óta bérli, a bérleti jogot nyilvános pályázaton nyerte el, a bérleti díjat 15 éven át pontosan fizették, amíg a szerződést indoklás és cserehelyiség biztosítása nélkül fel nem mondta az. A vállalkozó szerint ebben a helyzetben két választása volt: vagy elköltözik, vagy új szerződést köt sokkal magasabb áron. Elmondása szerint ezután megpróbálta megvásárolni a helyiséget, ezért beadta a szükséges papírokat. Ezután "üzent Wieszt János", aki először 15 millió forint plusz áfá-t kért vételi árként, amiből 10 százalékot, azaz másfél millió forintot "kellett neki fizetni", különben nem értékesítik az ingatlant - mondta el Gálfi István. Egy hónap múlva már 18,3 millió forintot kért az ingatlanért és nem a nettó, hanem a bruttó összeg után kellett fizetni 10 százalékot, vagyis 2,2 millió forintot - tette hozzá. A vállalkozó hangsúlyozta, hogy a videót saját "életbiztosításaként" készítette még 2007-ben, és azóta csak egy embernek mutatta meg; cáfolta azokat a sajtóhíreket, hogy a felvétel már régóta kering például a szocialista politikusok között. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a múlt héten tett feljelentést a rendőrségen, mert megfenyegették. Egy férfi kereste meg és a felvétel után érdeklődött - tette hozzá, megjegyezve, hogy erről is készített videót. "Azért álltam a nyilvánosság elé, hogy mások is megtegyék ezt" - mondta a vállalkozó.





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszüntetnék az üdülési csekk
  2011-06-21 20:42:54, kedd
 
  2011-06-21. 18:42
Megszüntetnék az üdülési csekk adókedvezményét

Október elsejétől megszüntetné az üdülési csekk adókedvezményét a költségvetési bizottság parlament elé terjesztett módosító javaslata.
A bizottsági módosító az szja-törvényen változtatna úgy, hogy a kedvezményesen adózó béren kívüli juttatások közül kivennék az üdülési csekket. A módosítót az egyes gazdasági tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz nyújtotta be a bizottság.
Rögzítené a javaslat, hogy a módosítás október 1-jei hatálybalépését megelőzően üdülési csekk formájában megszerzett bevétel adókötelezettségére a törvénynek a bevétel megszerzése időpontjában hatályos rendelkezéseit kell alkalmazni.
Az indoklásban az áll, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya bevezetésével és elterjedésével indokolatlan az üdülési csekkre vonatkozó kedvező adózási feltételek fenntartása.
A kormány 2011. március 30-i ülésén fogadta el a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásáról és felhasználásáról szóló rendeletet, az új elem július elsejével kerül be a cafeteria rendszerbe. Jövő év végéig a SZÉP-kártya és az üdülési csekk párhuzamosan lesz jelen a piacon, a tervek szerint 2013-tól csak a kártya lesz forgalomban.
(MTI)


http://kuruc.info/r/2/80908/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amatőr tűzszerészverseny volt
  2011-06-21 20:42:07, kedd
 
  Amatőr tűzszerészverseny volt Budapesten

2011. június 19., vasárnap | Szerző: Hírcsárda

Külön kategóriában indultak a szájjal-lábbal tűzszerészek. A szervezők szerint kirobbanó siker volt az esemény.

Első alkalommal rendezték meg az amatőr tűzszerészek világbajnokságát a Margitszigeten, és az esemény jellegéből adódóan várhatóan nem is lesz folytatása. A verseny helyszínén különböző II. világháborús fel nem robbant lövedékeket, időzített pokolgépeket és egy kínai petárdagyárat rejtettek el. A versenyzőknek először a sziget futópályáján elhelyezett taposóaknákon kellett végigszaladniuk, majd akinek még van lába, annak kell minél több elrejtett robbanóanyagot megtalálnia és hatástalanítania.

A húscafatokkal és végtagokkal borított területen beszélgettünk Peter Stuivesanttal, a szervező Nemzetközi Amatőr Tűzszerész Szövetség elnökével, aki elmondta, hogy azért esett idén hazánkra a választás, mivel ez volt az utolsó állam, ahol nem tiltották még be a rendezvényt Európában. Stuivesant maga már nem amatőr tűzszerészkedik, mivel korábban havonta új elnököt kellett bejelenteni a bíróságon, így inkább a nyugodtabb és főleg életet választotta. ,,Sokan úgy gondolják, hogy mi egy öngyilkos szekta vagyunk, de míg máshol a halál cél, nálunk azonban csupán mellékhatás. A tűzszerészet nem gyerekjáték, ami abból is látszik, hogy két év alatt tagságunk 95%-a lecserélődött. Tagjaink csak a versenyeken tudják összemérni tudásukat, hiszen otthon elég nehéz a gyakorlás." - mesélte az elnök.
A győzelemre esélyesek

A verseny nagy favoritja volt az üzbég Virslom Kazsmirov. Az nemzeti tűzszerész-bajnokságban ő léphetett volna fel a dobogó első fokára, ha lett volna mivel. De érdemes volt odafigyelni a svéd Sven Hammarskjöldre is, aki százméteres aknavetésben nagyon erős, pokolgépeknél pedig a piros drótot szokta átvágni.

A versenyzőket sokféle cél motiválta, hogy amatőr tűzszerészek legyen. Vannak, akik a kalandot keresték, mások az olcsó és várólista nélküli amputációs beavatkozás reményében választották ezt a hobbit, de a többség egyértelműen csak a vas és a réz értékesítésében látja a tűzszerészkedés lényegét.

,,Van egy ilyen odabaszós kalapácsunk, azzal szoktunk hatástalanítani. Én a vasútnál voltam kerékkopogtató, tudom hogy megy ez. Ott sem azt néztük, hogy jó-e a kerék, hanem, hogy miből van. Mondjuk a Mecsek IC nem repül olyan messzire, ha túlságosan odasózól neki" - mondta el az egyik induló, aki egyben a Magyar Szájjal-Lábbal Tűzszerészek Egyesületének vezetője is.
Eredmény

Aknagránát, időzített bomba és taposóakna kategóriában nem született érvényes eredmény, de a repülőbomba hatástalanítást csodával határos módon túlélte Levter Péter állatbolti eladó, így átvehette megmaradt karjával az arany csípőfogót.

http://hircsarda.blog.hu/2011/06/19/amator_tuzszeresz_verseny_budapesten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
'Össze fog omlani az euróöveze
  2011-06-21 20:34:01, kedd
 
  'Össze fog omlani az euróövezet'
2011. június 21. 08:44:16

Az euróövezet "összeomlását" jósolta az ellenzéki brit Munkáspárt egyik legtekintélyesebb politikusa.

Jack Straw, aki a tavalyi választási vereségig hatalmon volt Labour-kormányokban belügy- és külügyminiszter, majd igazságügy-miniszter is volt, a görög adósságválságról tartott parlamenti vitanapon hétfő este kijelentette: az euróövezetre "lassú haldoklás" vár, és a 17 tagú valutaunó "jelenlegi formájában" nem lesz képes fennmaradni. "És mivel az euró mostani formájában össze fog omlani, nem lenne-e jobb, ha a lassú haldoklás helyett ez minél gyorsabban megtörténne?" - fogalmazott alsóházi felszólalásában Straw.

A munkáspárti képviselő hozzátette: a jelenlegi konzervatív-liberális kormánykoalíciónak is fel kellene ismernie, hogy "ez a mostani euróövezet nem maradhat fenn".

A brit parlamentben először hangzott el ennyire egyértelmű jóslat arról, hogy az euróövezet jelenlegi formájában várhatóan megszűnik, londoni elemző házak azonban ezt már jó ideje biztosra veszik.

A Centre for Economics and Business Research (CEBR) éppen e héten kiadott legújabb prognózisa szerint Görögországnak várhatóan még több további pénzügyi segélycsomagra lesz szüksége, "ám előbb-utóbb mind a görög lakosság, mind a külföldi hitelezők belefáradnak ebbe a vesztes csatába, és ez a valutaunió felbomlásához fog vezetni, Görögország és vélhetően több más tagállam távozásával".

A segélycsomagok újabb sorozata és a végső soron bekövetkező adósságátrendezés késleltetni fogja a felbomlás pillanatát, de ez a pillanat "el fog jönni", várhatóan a következő öt évben, de esetleg már 2013-ig - jósolták előrejelzésükben a CEBR londoni elemzői.

A Capital Economics - az egyik vezető citybeli pénzügyi-gazdasági előrejelző központ - szakértőinek Görögországgal kapcsolatos minapi elemzése szerint ismét úgy tűnik, hogy egy tagország "küszöbönálló katasztrófája" szükséges az euróövezeti döntéshozók határozott intézkedéseinek kikényszerítéséhez. Mivel azonban a jelek szerint minden válaszlépésnek az előzőeknél kisebb a hatása, és az egyre újabb válságjelenségek felbukkanása között eltelő idő is mind rövidebb, most már komoly kétségek merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy a valutauniót jelenlegi formájában egyben lehet-e tartani - állt a Capital Economics elemzésében.

A világ egyik legtekintélyesebb közgazdásza, Nouriel Roubini minap Londonban megjelent cikkében szintén kételyeinek adott hangot az euróövezet jövőjével kapcsolatban.

A New York-i Egyetem pontos előrejelzéseiről világszerte ismert gazdaságtan-professzora a Financial Timesban a múlt héten azt írta, hogy az euróövezeti válsággal kapcsolatos, "majdcsak átevickélünk valahogy" megközelítéssel nem sikerült gyógyírt lelni az alapvető problémára, vagyis az unión belüli széttartó folyamatokra, és ha ez nem változik, az euróövezet - egyes gyengébb tagországok "kihullásával" - a felbomlás felé veszi az irányt.

MTI - uzlet@hetivalasz.hu


Forrás: hetivalasz.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=84343
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korunk összemosott jelszavai
  2011-06-21 20:30:45, kedd
 
  Korunk összemosott jelszavai


Sűrűn láthattuk az utóbbi évek színes felvonulásain azt, hogy idegenlelkű fóbiások, allergiás tüneteket mutatnak velünk, magyarokkal szemben . Antifasiszta tüntetéseket rendeznek akkor, amikor elégedetlen nemzeti érzelmű fiatalok hallatják hangukat . Bárminemű provokáció megalapozatlansága ellenére, hamar egybegyűlik ez a liberális koalició, akik az aberált szexuális eltévejedést nyíltan magukénak vállaló kis csoport zászlajával együtt menetelnek a politikai baloldal zászlóvivőivel .

Ezek a liberálisnak nevezett volt kommunisták, vagy azoknak gyermekei, unokái mindig jelen vannak ezeken a tüntetéseken, ahol a többségi magyar nemzet megalázását vették célba . Erejüket fitogtatva, másságra hivatkozva tehetnek meg mindent, amit egészséges önérzettel rendelkező, keresztény ember nem tenne meg soha . Ez lenne a végső harc az erkölcseink ellen ? Undorító szakaszait okádja felénk, ez a kis csoport hazaáruló szövetségeseivel, akik megtesznek mindent, hogy gazdáik parancsait végrehajthassák . Mégis tőlünk várnak szimpátiát azok a rendőrök, akik az erőszak fegyverével zárják el a véleménynyilvánítás különböző csatornáit .

Bohóckodnak a sztrájkolásra sem hivatott fegyveres erők, akik kiváltságaikat egy másik rendszer mocskos árulóitól szerezték, bár ez a mostani, a kifordított kabáthoz hasonló szabadosság sem idegen számukra . 40 éves korai nyugdíjasokat eltartó 60 évesek robotolnak minimálbéren csak azért, hogy hazánkat az Unió rabszolgájaként továbbra is fenntarthassák . Hatalmas szakadék tátong azok között, akik gondolkodás nélkül elfogadják az Új Világ kétes szabályait, amivel az elkülönült nemzetek élet-halál harcát próbálják megtörni szervezeteik virtuálisan reánk erőltetett hatalmával .

Ez az Új Világ alaposan kiépült körülöttünk, amit a hivalkodó üvegpaloták csillogásából tisztán láthatunk az urbanizálódott, ellustult társadalmak impotens életét nézve . Ezek a bűzlő nagyvárosok egyre növekednek körülöttünk, rátelepülve gazdag szántóföldekre, kissebb épületeket ledózerolva, egyre magasabbról tekintenek felénk, értetlen lázadókra . Elnéptelenedett falvakat látunk eközben vidéken, a cigányok már megszálltak minden magáramaradt öreg házikót, sőt sűrűn előfordul, hogy meg sem várják a szerencsétlen, magányos öreg haláltusáját, agyonverik előtte őket .

Persze a rendőrségnek ehhez sincsennek kapacitásai, képtelenek felülvizsgálni ez aljas bűncselekmények körülményeit, mert a buzik és egyéb aberáltak vonulását kell biztosítaniuk az adófizetők pénzéből . Kiábrándult rendőrök mindenütt, de azzal nem törődnek, hogy jelszavuk szerint bennünket, s az igazságot kellene védeniük, és szolgálni a társadalmat legjobb tudásuk szerint . Amikor mégis valami összefüggést vélünk felfedezni egy mafiaszerűen működő, netán ,,fehérnyakkendős" bűnöző és a vezető politika, netán kétharmados belügyminiszterének személye között, akkor ijedten vesszük észre, hogy senki sem segíthet már rajtunk .

Egy magáramaradt társadalom pedig úgy magába húzódik, mint a veszélyt szimatoló csiga, vagy a felgömbölyödött sün . Mást senki sem tehet, mivel a nevükben lépnek fel ellenük, hamis illuziókat keltve a négyévente választásra jogosult tömegben . Mindannyian változásokat akartunk, valahogyan a magyarok igazságérzete szerinti igazságot, ami cseppet sem azonos a kétélű fideszes alaptörvénymódosítással, ami hűen követi a 49-es sztálini elődjének a gondolkodását .

Kimondatlan alapigazságok nyomják a lelkünket 1944 óta . Nem mintha Horthy rendszere tökéletes lett volna, abban is voltak hibák, kényszerű megalkuvások, mégis a hollókoszton nevelkedett globális idegenek különjogokat követelnek maguk számára, miközben említeni sem lehet aljas manővereiket, amivel rombadönteni igyekeznek a kereszténység ezeréves birodalmát . Sokunkat a történelmünk sokrétegű megközelítésével is nyomorgatni igyekeznek, amikor jónevű történészünkről nyilvánosságra hozzák kétségtelen ügynökmúltját .

Kétes érdemű, de tehetséges embereket hálózott be ez a sokkarú polip az utóbbi 230 évben . Maga alá gyűrte a működő világot képzeletbeli számainak realitást adó tőzsdei hadműveleteivel, amivel megszerezte az arany fölötti tulajdont . A Sion hegy bölcsei már a XIX-ik század végén elhatározták miként vetnek véget a sokszínű emberiség szabadságeszményének, amivel a kialakult nemzetállamok határait döntötte le, hamis értelmezésük alapján .

Az ezeréves nyugati kereszténység birodalmát behálózták, a Vatikánt elfoglalták, a korábban szókimondó egyházakat megbilincselték, miközben terjed az erkölcsromboló anarchia, a nihilizmus . Eggyökerű ez a reánk erőltetett Új Világrend, ami pontosan a rendet nélkülözi, közben a feje tetejére állítja a jólműködő hivatalokat, értelmetlen változásokat erőszakol reánk, mint ahogyan láthattuk a másságot hirdető kis csoport legitimitását követelve .

Nem szeretném meglátni azt a kort, amikor már kötelezővé teszik számunkra a homoszexualitást ezek az istentelenek . Micsoda aljas elme szülte Isten kiválasztottjainak felmagasztosított zsidók összemosását Jézus egyházával ! Minden, ami ellen harcoltunk, most hirtelen megvalósulni látszik az Isten nevével kérkedő Sátán által . Pedig ez az egész nagyon törékeny lábakon áll még most is . Kezükben a média monopolizált birodalma, és a pénznyomtatás papír tigrise, amelyekkel lenyomhatják büntetlenül a torkunkon azt, hogy a végnélküli háborúik sora a mi érdekünkben folynak .

Képzeletbeli ellenségképet állítanak elénk, akiket terroristáknak neveznek, sőt bárkit el is itélhetnek ezzel a hamislelkű bíróságok egyszerű gyanu alapján . Jellemző, hogy hazánkban Budaházi György az egyetlen közellenség, a terrorista métely, a rettegés okozója, miközben kétes személyek unott arccal magyarázhatják nekünk gondolataink hibás voltát az Echotv-ben ugyanúgy, mint a jobboldal televíziójának tekintett Hírtv kéteshírű tulajdonosai is . Milliárdossá lett árulóink szeretnék megosztani ezt a félrevezetett népet, akik nemzetből szürke tömeggé váltak egy rövid évszázad alatt .

Ezek az antifasiszták mindent megtesznek a saját fennmaradásuk érdekében, miközben mi, félrevezetett magyarok egymásban keressük az ellenséget . Legnagyobb ellenségképük Mussolíni fasizmusa, miközben a nácikat megszégyenítő fajvédő politikát folytatnak a Közel-kelet félévszázados tűzfészkében . Miként engedtük azt, hogy egy új Hitler erőre kapjon úgy, hogy még említeni se lehessen ezt az atombombák százaival dicsekvő, örökös áldozatot .


VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1941. június 22.
  2011-06-21 20:14:16, kedd
 
  1941. június 22.



1941. június 22-én a Barbarossa hadműveleti terv szerint a Harmadik Birodalom hadüzenet nélküli támadást indított a Szovjetunió ellen. A nevezett tervről Barbarossa hadműveletnek elnevezett nagyerejű támadást megelőző jellegűnek nevezte a német propaganda. A hadművelet célja egy gyors, villámcsapás szerű háborúval még az év vége előtt Moszkva elfoglalásával véglegesen átrendezni az európai erőviszonyokat, és kiiktatni a bolsevizmus veszélyét.

A német vezérkar már évekkel a támadás előtt kidolgozta a Barbarossa hadműveleti tervet. Az 1939. augusztus 23-án megkötött Ribbentrop - Molotov paktum, és a lengyelországi események, valamint Anglia és Franciaország hadüzenete miatt Hitler a vezérkara előtt kijelentette, hogy a Barbarossa hadműveletre csak akkor kerülhet sor, ha a Szovjetunió változtat a jelenlegi politikáján. A megkötött paktum titkos záradéka felosztotta Európát, és az abban foglaltakat mindkét fél maradéktalanul betartotta. Ennek alapján támadta meg a szovjet hadsereg Lengyelországot a német támadás után két héttel.

Sztálin bízott a paktum érvényességében, és ennek szellemében dolgoztatta ki az új hadműveleti terveit, melynek első áldozata Finnország volt (a paktum értelmében szovjet befolyási övezethez tartozott). Az elfogadott hadműveleti tervekben Németország megtámadása nem szerepelt, a következő cél Besszarábia elfoglalása lett volna.

Sztálin 1936-tól kezdve igyekezett a teljesen elzsidósodott vezetőrétegbe oroszokat bevonni. A diktatúra logikája szerint drasztikus eszközökkel. A művelet az NKVD zsidó főnökének, Genrik Jagodának (született Hirsch Jehud) kivégzésével vette kezdetét. Jagoda kivégzése után sok cionista zsidót likvidáltak, és a suttogó propaganda eszközével újra elterjesztették a zsidóság bűneit taglaló témákat, még a rituális gyilkosságokat is. A Vörös Hadseregben végrehajtott "nagy tisztogatás" során őrnagytól magasabb rendfokozatúakat szinte kivétel nélkül eljárás alá vonták, és Tuhacsevszkij marsall 1937-ben történt kivégzésével (nem volt zsidó, csak a felesége) szinte minden zsidó származású katonatiszt a kivégző osztagok elé, vagy a gulág táborokba került. A Vörös Hadsereg lefejezése megtörtént, az új orosz tisztek még nem tudtak felnőni a feladathoz. Ez a művelet nem jellemző egy háborúra készülő országra.

Mint ahogy az sem, hogy engedélyezte Sztálin másfél millió balti (és más területeken élő) német áttelepülését a Harmadik Birodalomba 1939 és 1941 között. Az áttelepülési folyamatnak a német támadás vetett véget. A Lengyelország elleni közös német-szovjet háború után Sztálinban felmerült egy komoly stratégiai szövetség terve is, melynek keretében a Vörös Hadsereg együttműködésével a kapitalista Nyugatra végső csapást mérhettek volna.

A Harmadik Birodalomban a háború előtt egy kettős hatalom állapota uralkodott. A nemzetiszocialista új vezető réteg a Hosszú kések éjszakája műveletben (1934 június) megszabadulva az erkölcsi fertőbe zuhant forradalmi szárnyától, kiegyezett a nemzeti kapitalistákkal és ezzel kiszolgáltatott állapotba is került. Ez a szoldateszkára alapuló német imperialista gondolat híveinek kedvezett, akik a nemzetiszocialista hatalmat átmenetinek tekintették és a terjeszkedés politikáját támogatták. A sikeres lengyelországi, majd a francia-angol hadsereg tönkreverése és Franciaország elfoglalása után minden realitásérzéküket elveszítve, a hosszútávú érdekeik ellenére hódító jellegű támadást intéztek a Szovjetunió ellen. Ezt a támadást egy felfokozott és téves fajelméleti propaganda előzte meg, mely a szláv népeket alacsonyabb rendűeknek mutatta be. Ez ellen még a nemzetiszocialisták fő ideológusa Alfred Rosenberg (A XX. század mítosza c. alapmű szerzője) is tiltakozott, de őt elintézték annyival, hogy litván származása miatt teszi.

A német titkosszolgálat együttműködve a német imperialista vonallal, meghamisított adatokkal félrevezette Hitlert és a nemzetiszocialista köreit. Szovjet támadási terveket hamisítottak, és az orosz nép mentális állapotát oly rossznak festették le, mely szinte lehetetlenné tesz minden komoly szovjet ellenállást. Hitler jóváhagyásával 1941. június 22-én kora reggel közel négymillió katona, 3600 harckocsi és 4000 repülő elsöprő erejű támadásával megkezdődött a világtörténelem legnagyobb és legkegyetlenebb háborúja. A kezdeti sikerek az imperialisták igazát bizonyították.

Sztálin a támadás hírét nem akarta elhinni. De a kezdeti bizonytalanság után egy alapvető politikai fordulatot hajtott végre. Orosz anyácska megvédéséről, testvéri összefogásról, az egyházzal való kibékülésről szólt a propaganda, és nem minden alap nélkül. Szent háborút hirdettek, és bevezették a totális hadigazdálkodást. Sikeres volt ez a propaganda, nem várt erejűvé vált a népi ellenállás. A zsidótlanítás is véget ért, legalábbis egy időre.

A német támadás Moszkva előtt elakadt, és ez felért egy súlyos vereséggel. Hitler felismerte, hogy elveszítették a háborút, a hadsereg leszerepelt előtte. Ekkor a nemzetiszocialista vezetés igyekezve menteni a menthetőt - legalább tisztességgel befejezni a háborút -, erőteljesen fejlesztette a párthadsereget, az SS-t.

Speer, Hitler bizalmasa és gazdasági szakembere átvette a német ipar irányítását és szintén totális hadigazdálkodást vezetett be. Jól tudta, hogy kevés a nyersanyag, a szakember, és minden német esztergagéppel szemben tíz ellenséges gép termel.

A helyzet 1941 végén a győzelmi propaganda ellenére reménytelenné vált, a háború elvesztése már nem lehetett kétséges. A nemzetiszocialista pártvezető, Hitler mindent megtett egy elfogadható befejezés érdekében, de a cionista összeesküvés ezt a tervet keresztül húzta. A német hadsereg 80%-a a keleti fronton rendkívül súlyos harcokban a túlerővel szemben tisztességgel helyt állt, de ez nem volt elég a békekötés eléréséhez.

A német imperialista szoldateszka Barbarossa-terve halálos csapást mért a bolsevizmus helyett a német nemzetiszocializmusra. A hódító álmok kergetése, mások lenézése és a saját erő túlértékelése csak ide vezethet. Szolgáljon ez a történet tanulságul minden felszabadító gondolat megvalósítóinak arra nézve, hogy nem szabad pillanatnyi előnyökért kiegyezni az erkölcstelenséggel, mert a bukás előbb utóbb biztosan bekövetkezik.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h8vZsmXUFAg#at=11

Kassai Ferenc - Jövőnk.info


http://jovonk.info/2011/06/21/1941-junius-22
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.