Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Két nyugdíjas:
  2011-12-13 22:09:40, kedd
 
  Két nyugdíjas:

- Te mit választanál: a szexet vagy a karácsonyt..?
- A karácsonyt.
- És miért? A szex már nem tetszik?
- Tetszeni tetszik. De karácsony sűrűbben van.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
az orvostanhallgató hölgy anat
  2011-12-13 21:49:01, kedd
 
  az orvostanhallgató hölgy anatómia vizsgájának mentő kérdése:

Mondja kollegina, mi van a péniszben csont-e, vagy porc?
Csont - hangzott a felelet.
Kedves kisasszony, maga azt csak úgy érezte...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Viktor, ég a ház?
  2011-12-13 21:41:09, kedd
 
  2011.12.12. 04:47

Viktor, ég a ház?


Ég a ház! - mondta ez a mi Viktorunk - mert Gyurcit hagytuk egykulcsos molotov koktéllal játszani a spejzban, és amilyen kis szeles lángra kapott a viaszos vászon a stelázsin. Most meg már fröcsög a forró zsír a mestergerendára lógatott mangalica szalonnából, és a házi lepárló átizzása után félő, hogy felrobban a francba az egész. Amúgy a válságkígyó a hibás, mert az ugyan igyekezett Gyurcit nézésével megbénítani és hipnotizálni, de nem volt felkészülve a kétirányú, nem ortodox tekintetre. Csoda, hogy nem sikerült?
Orbán Viktornak hosszúra és dolgosra sikerült ez a csütörtök óta tartó hétvége. Kár, hogy az egyetlen kézzelfogható eredménye, hogy sikerült a nagy előd elhíresült mondatát - hazudtunk reggel, éjjel meg este - magára szabni, ami péntek óta így hangzik:

-Hazudtunk reggel, délelőtt és délben, kora délután, este és éjjel.

Nem hittük, hogy ez bárkinek is menni fog, ezért őszintén gratulálunk, Viktor! De végülis nem csodálkozunk, ahol néhány óra alatt nemből nemigen-talán lesz ott bármi megeshet, még ez is. A hétről hétre változó meggyőződések körbeértek, a kör bezárult. Unortodixiának egy választása maradt: végigmenni a kényszer kijelölte úton. Az események alakulását látva a megfejendő pénzeszsákok egyértelmű állást foglaltak: külön út nincs, ha lóvé kell, egy a jelszó, tartós béke, állj közénk és harcolj érte.
Lehet játszani a színházat a nekem erre nincs felhatalmazásom dumával, csak felesleges. Annyiban mindenképpen, hogy a lóláb kilóg így is, úgy is: a kétharmados szavazógépektől nyugodtan be lehetett volna vállalni ott a helyszínen bármit, megszavazták volna visszamenőleg, ahogy minden mást is. Az ellenzék bevonása a döntésbe - ha nemmel szavaz országrontó, ha igennel akkor ti is megszavaztátok, mit dumáltok - és ezzel a felelősség megosztása átlátszó kifogás lesz 2014-ben mindenképpen. Azon már régen túl vagyunk, hogy az orbánahibás megosztható és megúszható legyen. Úgyhogy kedves Viktor pont ott vagyunk, ahol a part szakad, képzavaraiddal élve 2012-ben belerugaszkodunk a viharkabátba, és a túlélésre játszunk mi is, és te is.

De örömmel tölt el, hogy szerinted nagyobb baj nincsen, hisz van forgatókönyv. Ennek nem tudom vajon melyik fejezete lehet, hogy az ide látogató német pénzügyminisztert kioktatja a kusza szemű, és erre mindjárt utat is jelölnek nektek, forgatókönyvtől némileg eltérőt:

"A tanácskozás résztvevői - köztük a Valutaalap stábjának a tagjai - azonban egyértelműen arra az álláspontra helyezkedtek, hogy csakis készenléti hitelt szabad nyújtani Magyarországnak. A vita során a többi között a német küldött ezt elsősorban azzal indokolta, hogy kiszámíthatatlanok az Orbán-kormány lépései. Egy készenléti hitelprogram keretében pedig sokkal komolyabb feltételeket lehet szabni, s azokat betartatni, mint egy elővigyázatossági program keretében."

Innen ahol én ülök úgy látszik, ez a forgatókönyv a jövőévi költségvetéstől is többször lesz átírva, pedig azzal is pályázhatnátok a Guiness Rekordok könyvébe. Tudjuk, Magyarország meg fog állni a lábán, a probléma egyrészt az, hogy a billegést gátló söralátétre is hitelt vennétek fel, másrészt nem tudjuk pontosan mennyit. A kezdeti 4-5 milliárd dollárból két nap alatt lett 10-15 milliárd eurós csomag, és bár meglehetős szarban vagyunk, ilyen gyorsan még ti sem tudjátok rontani az ország helyzetét. Vagy Viktor nemigen-talánja már előre beárazott veszteség volt?

Kedves Viktor! Ez most az a pillanat mikor még lehet segíteni a dolgon anélkül, hogy a saját kezeddel kéne szétmarcangolnod a magadról magadban kialakított eszményképet, ahogy Berlusconi barátodnak is kellett. Itt az ideje eldönteni mit akarsz: kihúzni valahogy a ciklus végéig, vagy ránk borítani a szemétdombot amit sikerült a másfél év alatt felhalmozni. Előbbihez némi hitelesség nem ártana, kezdhetnéd azzal, hogy nyugdíjazod az embert, akiről a gazdasági anomália mértékegységét elnevezték idén, és sokkal több szerénységgel végigviszed amit az általatok generált helyzet megkíván. Szerintem szégyen, hogy az ország jelentős része kénytelen abban bízni, hogy a "karvalytőke" rátok kényszerít némi költségvetési realitást, és legalább azt meggátolja, hogy jövőre ettől is nagyobb bajban legyünk.

Ha ez nem sikerül akkor mi az Unortodoxiát elborító szeméthalom tetején végignézzük, milyen gyorsan tudod kirámolni a személyes holmidat a Nándorfehérvári teremből.


http://varanus.blog.hu/2011/12/12/viktor_eg_a_haz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt év fegyházat kapott „
  2011-12-13 20:48:58, kedd
 
  Öt év fegyházat kapott ,,romagyűlöletért" a 72 éves magyar aszony
2011. december 12. 20:41:25

Egy sima cigány gyilkos sem kap olyan súlyos büntetést, mint az az idős magyar asszony, akinek elmarasztalásában vélelmezhetően az játszott közre, hogy most a cigány "áldozati" szerepbe került. Az öreg hölgyet többek közt lőfegyverrel visszaélés, rongálás, etnikai kisebbség tagjai elleni erőszak kísérlete, súlyos testi sértés előkészülete, közúti veszélyeztetés miatt sújtotta a városi bíróság öt év fegyházzal. Vérlázító!

Nem ismertetjük a néphazugság a cigány javára abszolút elfogult, a Zalai Hírlap tudósítása alapján született írását. Csak felhúznánk vele olvasóinakat az egyértelműen kettős mércés irománnyal. Az egészből annyi a lényeg, hogy az idős magyar nő szerelemféltésből egyszer nekitolatott volt férje cigány "házvezetőjének", aki elesett, és könnyebb sérüléseket szenvedett. A többi csak úgymond előkészület. Ha a pajszeros cigány ott áll az autóm mellett, és még nem sújtott le, az még csak nem is előkészület. Az semmi. Állampolgári joga, hogy ácsorogjon. A liberális néphazugság hangsúlyozza, hogy mennyire "romagyűlölő" volt az idős néni, hiszen úton-útfélen hangoztatta a cigányokkal szembeni ellenszenvét. Ez bizony főbenjáró bűn ebben az országban. Nem az, hogy Kanadában gyalázzák hazánkat a cigány menekültek. Ráadásul a hölgy teljes nevét nyilvánosságra hozta a libsi médium, Tóth Imréné dr. Palásthy Zsuzsanna. Ja, Palásthy és nem mondjuk Pető...

Kiss Péter - Hunhír.info

Forrás: hunhir.info


http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=92374
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ideiglenesen Fónagy, majd Moln
  2011-12-13 20:34:07, kedd
 
  Ideiglenesen Fónagy, majd Molnár Ágnes váltja Fellegit - csak zsidó lehet fejlesztési miniszter?
2011. december 13. 06:06:17

Molnár Ágnes

Csak négy nappal lemondása után, hétfőn derült ki, hogy Fellegi Tamás tárca nélküli miniszterként folytatja pályafutását a kormányban. Az utód kijelöléséről Orbán Viktor kormányfő eddig nem nyilatkozott. A frakcióban a Fellegihez és a minisztérium vezetését átmenetileg átvevő Fónagy Jánoshoz hasonlóan szintén kiválasztott Molnár Ágnes államtitkárt tartják esélyesnek.

Az Index információi szerint három-négy utódjelöltet emlegetnek Fellegi Tamás megüresedő miniszteri posztjával kapcsolatban a Fidesz képviselőcsoportjában.

Fellegi Tamás fejlesztési miniszter csütörtökön jelentette be távozási szándékát, de Orbán Viktor brüsszeli elfoglaltsága miatt napokig húzódott, hogy a miniszterelnök mit reagál a lemondásra. A miniszterelnök a hétfői parlamenti beszédében az uniós ügyek taglalása közben jelentette be, hogy Fellegiből IMF-tárgyalásokat felügyelő tárca nélküli minisztert csinál.

A miniszterelnök azonban a frakcióülésen, és azt követően sem nyilatkozott a személyi kérdésekről.

A fideszes képviselők körében Molnár Ágnest, a fejlesztési tárca fejlesztéspolitkai koordinációért felelős államtitkárát tartják a legesélyesbbnek a miniszteri posztra. A kevés közszereplést vállaló Molnár a pártban is erős embernek számít, korábban ő volt a Fidesz nyugati régiójának igazgatója, de a minisztert is ő helyettesítette rendszeresen a kormányülésen. A fideszesek szerint mellette szólna az is, hogy kiválasztásával Orbán javíthatna a kormány nemi arányain - a kvótázás jegyében.

Felmerült Fónagy János közlekedésért felelős államtitkár neve is. Fónagy az Indexnek elismerte, ő is hallotta a pletykákat, de konkrét felkérésről nincs szó. Fónagy volt egyébként Fellegi parlamenti helyettesítője.

A fideszesek körében többen emlegették a kormányzati és költségvetési kérdésekben aktív szerepet játszó Rogán Antal esetleges miniszterré emelését. Sokan azonban polgármesteri megbízatása miatt ezt valójában nem tartják esélyesnek.

(Index nyomán)



Forrás: kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=9237 8&offsetlo=8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar banán
  2011-12-13 20:21:13, kedd
 
  A magyar banán

2011. december 13. 08:38:32

Az elmúlt időszak gazdasági teljesítménye és a nemzetközi konjunkturális helyzet egyértelműen megmutatta: a magyar gazdaság növekedési forrásai elapadtak. Ezt felismerve a kormány lépett, és megbízta a nemzetgazdasági minisztert a Magyar Növekedési Terv (MNT) elkészítésével. A viharos gyorsasággal elkészült 170 oldalas anyagot már közzé is tették, hogy annak alapján szakmai konzultáció induljon.


Zűrzavar Matolcsy tervében: Kínos leminősítés a láthatáron



Ez az anyag azonban nemigen fogja segíteni a kormányt abban, hogy megtalálja növekedésorientált gazdaságpolitikáját. Az MNT ugyanis nem a tervcélok és hozzá tartozó eszközök, valamint az azokat összekötő gazdasági mechanizmusok meghatározásával, alkalmazhatóságával foglalkozik. A dokumentumban nincs felvázolva, számszerűsítve, keresleti és kínálati oldalról specifikálva az a makropálya, amely az új növekedési trendnek megfelelne. Egyáltalán nincsenek az anyagban konkrét tervszámok, célkitűzések, hacsak nem az, hogy a következő három-öt évben gazdaságunknak a versenyképességi rangsorokban 10-15 helyet kell előrelépnie. Az olvasónak az a benyomása alakulhat ki, hogy a növekedési terv kidolgozásához szükséges háttértanulmányok összevágásából kapott egy kis kóstolót. Ezért aztán csak kapkodjuk a fejünket a ,,kelet-európai banán", az ,,új gazdasági selyemút, borostyánút", a ,,közép-európai HUB", a ,,vasháromszög" és más hangzatos fogalmak olvastán, mert nem világos, miként kerültek ezek az anyagba és mi a relevanciájuk a mi helyzetünkben.

Az általánosságok szintjén viszont megfogalmazódnak olyan célok a dokumentumban, mint az újraiparosítás, az importhelyettesítés vagy a közép-európai regionális központtá válás. Ugyancsak szó esik a megvalósításhoz szükséges forrásokról is; konkrétan az új Széchenyi-terv forrásainak hatékonyabb felhasználását, az importkiváltást és az export növelését nevesítik. Némi problémát jelenthet azonban, ha az egyik célt (jelesül az importhelyettesítést) forrásként is figyelembe veszik, koncentráljunk csak az újraiparosításra. Az MNT-ből nem derül ki egyértelműen, hogy az új iparosítást az eddigi gyakorlatnak megfelelően a külföldi tőkére kívánják-e alapozni (erre utal az autógyártás mint pozitív példa emlegetése), vagy pedig saját bázisra, az importhelyettesítésnek megfelelően. Az első esetben a már jól ismert problémával kell továbbra is együtt élnünk, nevezetesen: az exportnak nagy lesz az importtartalma, jelentősen elválik egymástól a GDP és a GNI, és erőteljesen nemzetközi konjunktúrafüggő lesz a gazdasági teljesítményünk. A másik esetben viszont az a gond, hogy vajon mi módon védhetők meg a gyenge hazai ,,gyermek iparágak" az erős külföldi konkurenciától az unió keretei között, illetve az importhelyettesítés mégiscsak komoly anyag-, alkatrész- és gépimportot fog igényelni, mert hiányoznak nálunk a háttériparágak.

Az újraiparosítás programja által preferált tíz iparág között jó néhány olyan található, amelynél a termelésnek nagy a közvetlen és közvetett importigénye az ágazati kapcsolatok mérlegén alapuló számítások szerint. Ezért talán célszerű lett volna legalább alternatívaként megfogalmazni, hogy mi lenne, ha azokat a szektorokat helyeznénk a növekedés fókuszába, amelyekben a hagyományos nemzetközi munkamegosztás alapján viszonylagos előnyünk van, s alacsony az importigény és nagy a hozzáadott értékrész, mint amilyen például a mezőgazdaság és az élelmiszer-gazdaság.

A terv hosszan taglalja, miként lehetne az ország a Kelet-Nyugat és az Észak-Dél kapuja. Ez kézenfekvő elképzelés, csak ehhez először bizonyos fejlettségi szintet kellene elérnünk, s csak utána tudnánk kiaknázni az ebből adódó előnyöket. Fordítva nem működik, pusztán a kedvező elhelyezkedésünk révén nem tudunk növekedési potenciált produkálni. Hogy mennyire nem, azt az elmúlt 6-8 esztendő jól mutatja: teljesítményünk alapján egyre inkább a balkáni országok közé sorolnak minket, Bulgária és Románia mellé, hiába tartozunk földrajzilag a visegrádi országok által alkotott ,,kelet európai banánhoz".

Mellár Tamás- nezopont_online@hetivalasz.hu



Forrás: hetivalasz.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=92386
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidelitast nem érinti a váls
  2011-12-13 20:13:13, kedd
 
  A Fidelitast nem érinti a válság: egymilliót tapsoltak el a Moulin Rouge-ban
2011. december 13. 06:18:47

Múlt pénteken a főváros egyik leghíresebb mulatóját, a Moulin Rouge-t bérelte ki zártkörű rendezvényre a Fidelitas, 500 ifjú fideszes bulizott a frivol táncműsorairól ismert szórakozóhelyen.

Egymillió forintot bulizott el a Fidesz ifjúsági szervezete Budapest egyik legismertebb szórakozóhelyén, a belvárosi Moulin Rouge-ban - tudta meg a mainap.hu. A 15. születésnapját így ünneplő Fidelitas külön erre az alkalomra létrehozott honlapján is az ,,igényes szórakozás fellegváraként" mutatja be a mulatót.

- A Moulin Rouge mellett szólt kétségtelen ismertsége, mérete, hogy központi helyen van a városban. Máshol nehezen lett volna megoldható, hogy pénteken zártkörű rendezvényt tartsunk - magyarázták a lapnak a fidelitasosok, amikor arról érdeklődtek: a válság közepette miért éppen ebbe a luxuslokálba szerveztek bulit.

Zártkörűséggel, születésnapi tortával, zenével és italakciókkal együtt közel 2000 forintot fizetett fejenként a Fidelitas több mint 500 vendége után. Mindez tehát körülbelül egymillió forintos összköltséget jelent.


- A szórakozóhelyet nem csupán "béreltük", hanem az azt működtető céggel kötött szerződésünk alapján sokrétű szolgáltatásukat vettük igénybe a helyszín rendelkezésünkre bocsátásától, hagyományos születésnapi torta szervírozásán keresztül a zeneszolgáltatásig és italakciókig - érveltek a Fidelitasnál.

Azt egyébként a lokál képgalériáit böngészve nem nehéz kitalálni, min akadhatott meg az ifjú fideszesek, de legalább is a szervezet férfitagjainak szeme, amikor helyet kerestek a szülinapi mulatsághoz:


A fidelitasosok előre látóan arról is gondoskodtak, hogy a tagok szülinapi bulihoz kapcsolódó költségeit is csökkentse. A vidékről érkezők számára a fővárosi fenntartású Pannónia Középiskolai Kollégiumban biztosítottak szállást, a kollégium honlapján szereplő 2160 forint/fő/éjszakás díjszabásnál jóval olcsóbban, mindössze 800 forintért.

A szállás mellett az alkohol és az energiaitalok is jóval kevesebbe kerültek péntek este a fidelitasosoknak. Az italakciók keretében féláron ihattak például whiskeycolát, gintonicot, vodkával kevert energiaitalokat, sört és különféle koktélokat.

Ez egyébként ugyancsak nagy segítség lehetett az ifjú fideszeseknek, ugyanis a mulatóban egy rövidital listaáron 1000 forintba, egy koktél 1500 forintba kerül.

Ezen kívül a vezetőség azt is kijárta: aznap este a 6x6 Taxi kedvezményes tarifával szállítsa az ifjú fideszeseket.

A rendezvényre maga Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, Fidelitas-elnök hívogatta a résztvevőket.

A meghívón a szervezők azt írták: "A bulizás során tartsd szem előtt, hogy a rendezvényen kép- és hangfelvétel készül, amelynek publikálásához a buliban való részvételeddel hozzájárulsz!"

A buli éjszakáján egyébként este fél 11-től 500 forintos belépőt kellett fizetniük a férfiaknak. A Fidelitas tájékoztatása szerint az így összegyűlt százezer forint (ami egyébként tizede annak, amibe a fergeteges éjszaka került) is abba a kalapba kerül, amiből a Csillagszóró névre keresztelt jótékonysági akció keretében megyénként egy-egy szociális, gyermekvédelmi intézménynek adományoz az ifjúsági szervezet.

De a Fidelitas saját magát is megajándékozta: Ágh Péter elnök a bulin jelentette be, hogy csillagot neveztettek el önmagukról. Az eddig 13558600769 számon azonosított égitestet a Nemzetközi Csillagregisztrációs Központ hivatalosan is Fidelitasra keresztelte el. Az ifjúsági szervezetnél elmondták, hogy a csillagom.hu oldalon bárkinek lehetősége van nevet adni egy csillagnak, ennek összköltsége 49 ezer forint.

(Mai Nap nyomán)



Forrás: kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=92381
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megrendelt Végrehajtási törvén
  2011-12-13 19:49:06, kedd
 
  Megrendelt Végrehajtási törvény



A Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesületének véleménye; A kormány által a Parlamentnek benyújtott Végrehajtási Törvény módosításairól:

"Jelen pillanatban folyik a Végrehajtási törvény vitája a Parlamentben, amelynek célja a végrehajtási eljárások meggyorsítása, a végrehajtások probléma mentesebb kivitelezése Az előterjesztés jól mutatja, hogy a Végrehajtói Kamara kívánalmai alapján történik, és bizonyítja, hogy a legerősebb lobbi-erővel rendelkező szervezetről van szó. Az egész törvény nem is szól másról, mint hogy a végrehajtó dolgát hogyan lehet a legjobban megkönnyíteni és a kinnlevőségeket begyűjteni.

Természetesen tudomásul kell venni, hogy a végrehajtások precíz lebonyolításához az országnak gazdasági érdekei fűződnek és a pénzügyi fegyelem megteremtésének egyik hatékony eszköze lehet. A kép természetesen ennél sokkal árnyaltabb. Végrehajtani kell, de nem minden áron és nem korlátlanul..."

A Szabad Riport megjegyzése: Mi ennél sokkal szigorúbbak vagyunk. Azokat a végrehajtásokat, melyek jelenleg is folynak mindenképpen le kell állítani. Szinte nincsen köztük hibátlan eljárás, és a végrehajtónak csakis a haszon és a pénz a fontos. Ezek a végrehajtások nem mások, mint az emberek lassú kivégzése, vagy erőszakos halálba hajszolása A mi álláspontunk szerint, senkit nem kehet kilakoltatni egyetlen otthonából! - A lakhatás, igenis alapvető emberi jog! A bankok meg az uzsora kamataikkal együtt, elmehetnek a fenébe!

..."A törvény sok mindennel foglalkozik, csak éppen a végrehajtást elszenvedők érdekeire nincs semmilyen tekintettel. Fűnyíró-elven mindenkit egy kalap alá vesz, és semmilyen kitételt vagy könnyítést nem tartalmaz a sokszor önhibájukon kívül bajba jutott emberek részére.

Most csak és kizárólag a bedőlt hitelesekre nézve elfogadhatatlan feltételeket tekintsük meg, a teljesség igénye nélkül, a legdurvább hibákat:

A Végrehajtási törvény 217§ (5) amely az állampolgárok joghoz való viszonyát kezdi ki olyan módon, hogyha valaki jogorvoslattal kíván élni, ezt a jogát a törvény súlyosan korlátozni kívánja. A Másodfokú Bíróságra történő fellebbezés, amelyhez mindenkinek joga van a fellebbező részére akár súlyos pénzbírság kiszabásának lehetőségét is magában hordozza. Ha Bíróság úgy ítéli meg, hogy a fellebbezés nem volt kellően megalapozott, akkor a bíróság élhet a pénzügyi retorzió lehetőségével. Egy jogállamban egy ilyen jogszabályt beterjeszteni és ezzel visszatartani valakit jogainak gyakorlásától teljesen megengedhetetlen. A Minisztérium ezt valószínűleg nem gondolta át teljes komolysággal.

Színesíti a Végrehajtási törvényt , hogy a végrehajtó által elkövetett szabálytalanságért anyagilag is felel. Munkadíjának 20 vagy 50%-át is elveszítheti, ha a bíróság szabálytalanságot állapít meg. Ez nagy valószínűséggel egyetlen végrehajtót sem fog visszatartani a törvénytelen cselekményektől, hiszen a munkadíj csak elenyésző részét tartalmazza végrehajtói bevételnek. Ha ugyanez nem a munkadíjra hanem a behajtási jutalékra vonatkozna, ebben az esetben már valószínűleg kétszer is meggondolnák a gyakran fellelhető szabályszegéseket, hiszen a jutalék a munkadíjnak akár a tízszerese is lehet.

A Kamara megunta, hogy sokan nem akarnak ,,önként és dalolva" kiköltözni az elárverezett ingatlanból. Ha szükségesnek tartja, akár a hadsereget is kivezényelheti az ellenszegülő letörésére. A rendőrség vagy karhatalom kivonulásának költségeit ez után kiszámlázzák azoknak, akik még megpróbálnak az ,,ajtófélfába kapaszkodni".

Azért mi már láttunk ilyet: 2010. június 15. Budatétény. A Tauzin család kilakoltatása.

"Mindig is problémát jelentett az ingatlan értékének meghatározása. Ennek nem a bank által megállapított értékbecslés, hanem az önkormányzatnál levő Adó-és Értékbizonyítvány alapján állapítják meg az ingatlan kikiáltási árát. Ez többnyire "köszönő-viszonyban" sincs az ingatlan valódi értékével. Az önkormányzatok még betekintési jogot sem adnak az állampolgárok részére vagy nem adnak helyt felülvizsgálati kérelmeknek, helyszíni szemlét ritkán alkalmaznak, így aztán a szerencsétlen ügyfél kénytelen súlyos százezreket kifizetni ingatlan szekértő részére és ha erre nincs pénze, mélyen ár alatt árverezhetik el ingatlanát.

Levonás jövedelemből. A végrehajtást elszenvedő a jövedelmének 33 vagy 50%-ának elvesztését is kockáztatja. A minimálbérrel vagy minimál öregségi nyugdíjjal rendelkező ügyfél és családja szépen vagy éhen hal vagy télen meg fog fagyni a lakásában, vagy nem tudja kiváltani életmentő gyógyszereit. Nem emberhez méltó körülmények közé kerül.

A törvényalkotó nem fordított gondot arra hogy a levonások felső értékét meghatározza. Mekkora lehet az az összeg most Magyarországon, amely még elegendő egy ember létfenntartásának biztosítására? Ez érdekes kutatási terület lehetne, főleg biológusoknak.

A végrehajtó lobbi győzött abban a kitételben is, hogy az előterjesztés változatlanul hagyta a végrehajtási jutalékokat is, holott áprilisban még arról volt szó, hogy a méltánytalanul magas jutalék jelentős csökkentésre kerülhet. Egy 8 milliós tartozás után több, mint 1 millió Ft a végrehajtó bevétele. Az összes érdekvédelmi szervezet számtalanszor felhívta a jogalkotók figyelmét erre a visszásságra. De ne felejtsük el: a végrehajtók is szeretnek külföldön, egzotikus tájakon, különgéppel szakmai továbbképzéseket tartani - és mivel ez már hagyománnyá vált a Kamaránál, erről nem szívesen mondanak le.

Talán a beterjesztőnek meg kellene fontolnia , hogy - legalábbis átmenetileg - külön szabályokat dolgozzon ki a bedőlt hitelesek érdekében. Jogorvoslatra a 6%-os illeték miatt nincs lehetőségük, fellebbezni már nem szabad egy bírósági ítélet ellen, mert pénzbírsággal sújthatják. Katasztrófális helyzetükön és életvitelükön már egyébként sem tudnak változtatni.

A Kamara lenyomta az érdekvédőket. Nincs tudomásunk arról, hogy az Igazságügyi Tárca kikérte volna a véleményünket, ezért aztán igazából a törvény haszonélvezője a Végrehajtói Kamara és a hatalmas hasznot élvező végrehajtók."

2011. december 12.

Kovács László - főtitkár

Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület

Fehér Kéményseprők - Szabad Riport Tudósító iroda
2011. december 12.

http://jovonk.info/2011/12/12/megrendelt-vegrehajtasi-torveny
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
30 éve vezették be a hadiállap
  2011-12-13 18:19:25, kedd
 
  30 éve vezették be a hadiállapotot Lengyelországban

2011, december 13 - 10:19


tábornokMa harminc éve, 1981. december 13-án lépett életbe Lengyelországban Wojciech Jaruzelski, a Lengyel Egyesült Munkáspárt (LEMP) első titkárának döntése a hadiállapot bevezetéséről. A ma 88 éves egykori tábornok a napokban kórházba került, miközben háza előtt - ahogy az utóbbi húsz évben mindig - idén is tüntettek a lengyel hazafiak.

Történelmi áttekintés

A hadiállapot - vagy ahogy Magyarországon akkoriban nevezték, a szükségállapot - bevezetését hosszas belpolitikai küzdelem előzte meg a pártállam és az 1980-ban közel tízmillió főre duzzadt Szolidaritás független szakszervezeti tömörülés között. Az eseményeket természetesen élénk figyelemmel kísérte a brezsnyevi Szovjetunió és az Egyesült Államok is.

Lengyelországban 1981 januárjától rohamosan romlott az élelmiszerellátás, az emberek híján voltak az alapvető árucikkeknek is. Az üzletek előtt kígyózó hosszú sorok miatt egyre nőtt a frusztráció, a fennálló politikai rendszerrel szembeni ellenérzés. A 36 éve regnáló LEMP nehéz helyzetbe került a Szolidaritás egyre növekvő népszerűsége miatt (a párt tagságának közel negyede - de nem az apparátus - belépett a szakszervezetbe), és azt is be kellett látnia, hogy a Lech Wałęsa által vezetett Szolidaritást nem tudják beolvasztani a szocialista rezsimbe.

A Szolidaritás kis hatókörű helyi sztrájkok révén igyekezett demonstrálni erejét és tárgyalásra kényszeríteni a kormányt, de előfordultak nagyobb régiókra is kiterjedő munkabeszüntetések is. A párt csak két bázisra támaszkodhatott: egyedül a belbiztonsági erők és a hadsereg bizonyultak immúnisnak a szakszervezet reformtörekvései ellen. A hadiállapot bevezetését hónapokkal megelőzően a hadseregben leállították az újoncok sorozását és a kimenőket is - gyakorlatilag hermetikusan elzárták a hadsereget a társadalomtól, igy próbálván megóvni az állományt a Szolidaritás eszméitől. A hadsereg növekvő befolyását az is jelezte, hogy a LEMP Központi Bizottságának 1981. február 9-i ülésén Wojciech Jaruzelski tábornokot, nemzetvédelmi minisztert javasolták miniszterelnökké, akit a Szejm két nappal később meg is választott. A párton belül középutasnak számító Jaruzelskire nehéz feladat várt: felül kellett kerekednie a radikális balszárnyon, miközben a lengyel válság megoldását sürgető szovjet pártvezetéssel is jó kapcsolatot kellett kialakítania. A Kreml aggodalmait a márciusban egy lengyelországi hadgyakorlatra érkező Kulikov marsall tolmácsolta, aki a Szolidaritással való mielőbbi leszámolást és a hadiállapot gyors bevezetését sürgette.

Az egyébként demonstratív jelleggel meghosszabbított hadgyakorlat miatt az országban állomásozó szovjet csapatok még érzékenyebbé tették a helyzetet. Március 19-én katonai erő bevetésével rekesztették be Bydgoszczban a Nemzeti Tanács ülését, amelyen a Szolidaritás képviselői is ott voltak, többeket súlyosan bántalmaztak. Tiltakozásul 27-én négyórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, 31-re általános sztrájkot hirdettek meg, demonstrálva a Szolidaritás erejét. A pártvezetés 27-én már a belpolitikai válság erőszakos megoldásáról tárgyalt, s elfogadták A hadiállapot bevezetésének vezérelvei című dokumentumot is.

Lengyelország egyetlen koncentrációs táborrá vált

1981 nyarán a katasztrofális ellátás miatt bevezették a jegyrendszert, drámaian süllyedt az életszínvonal, mind mélyebbé vált a belpolitikai és a gazdasági válság. A kommunista vezetés hatalmának gyengülésével a Szolidaritás egyre erősebbnek érezhette magát, azonban ők sem voltak könnyű helyzetben, mert a helyi szervezetek egyre radikálisabban követelték a hatalommal szembeni fellépést.

A játszmában végül az első titkári posztot is átvevő Jaruzelski és az általa irányított LEMP KB lépett először: szovjet nyomásra és a szovjet katonai beavatkozást elkerülendő, ősszel elhatározták a hadiállapot bevezetését. Ezt gondosan megtervezett propagandakampány előzte meg, amelynek során a gazdasági nehézségekért a Szolidaritást tették felelőssé. Részben sikerrel: a szakszervezet támogatottsága csökkent, Wałesáék nem tudtak megfelelően reagálni, s csak gazdasági és politikai reformköveteléseiket hangoztatták.

A hadiállapot 1981. december 13-i (egyébként vasárnapra eső) bevezetése váratlanul érte a Szolidaritást és a közvéleményt. A különleges intézkedésről szóló plakátokat és falragaszokat például nem is Lengyelországban, hanem Belarussziában nyomtatták ki, elkerülve azt, hogy a terv hire már előre kiszivárogjon egy lengyel nyomdából. A bejelentést követően azonnal katonai parancsnokság alá helyezték az államigazgatást, a közlekedést, a távközlést, az energiaipart, a bányászatot, a kikötőket, illetve a stratégiai fontosságú üzemeket. Lezárták a határokat, cenzúrázták a leveleket, felfüggesztették a sajtó tevékenységét, az intézményeket katonai komisszárok lepték el. Kikapcsolták a telefonokat, bezárták a benzinkutakat, este 22 órától reggel 6-ig kijárási tilalmat vezettek be. A karhatalmi fellépést kisebb-nagyobb sztrájkok követték, de ezeket hamar leverték; a sziléziai bányákban sztrájkoló munkásokra tüzet nyitottak, közülük kilencen életüket vesztették. A műveletekben 70 ezer jól felkészített katona és 30 ezer belügyi funkcionárius vett részt.

Tízezreket internáltak, köztük Lech Wałesát, a Szolidaritást pedig (bár hivatalosan csak 1982. október 8-án helyezték törvényen kívül) föld alá kényszerítették. A lengyel társadalom gyakorlatilag kettészakadt, passzív ellenállás bontakozott ki, amelyben a lengyelek számára nagy támaszt jelentett II. János Pál pápa. A katolikus egyházfő 1983-as látogatásakor a Jaruzelskivel folytatott négyszemközti beszélgetésen "egyetlen koncentrációs táborként" jellemezte az országot.

A hadiállapotot 1983 januárjában felfüggesztették, majd júliusban feloldották. Az internáltakat hazaengedték, utolsó csoportjuk az 1986-os amnesztiával szabadult. A rendszer megreformálhatatlansága azonban egyre nyilvánvalóbbá vált, 1989-ben Jaruzelskiék arra kényszerültek, hogy a hatalom átadásáról tárgyaljanak a Szolidaritás képviselőivel. A rendszerváltás után Jaruzelski ellen több eljárás is indult, ám húsz év alatt nem vonták felelősségre az egykori diktátort. Bár a tábornok ellen több per is indult az évek során (az egyik során például jogerősen megfosztották katonai rangjaitól és közlegénnyé fokozták le), azokról rendre egészségi állapotára hivatkozva mentii ki magát.

Tüntetés a tábornok házánál

Lengyel hazafiak minden évben a tábornok házánál emlékeznek meg a hadiállapot bevezetésének napjáról. A Jobbikkal szövetséges Mlodziez Wszechpolska szervezésében idén 300 nemzeti radikális gyűlt össze Jaruzelski varsói otthona előtt. A résztvevők - ahogy eddig mindig - a volt diktátor felelősségre vonását és bíróság elé állítását követelték. A nemzetiek felvonulást tartottak még Łódzban és Bydgoszczban is, mindkét helyen több száz hazafi részvételével. Természetesen a futballszurkolók is készültek az évfordulóra: a Lechia Gdansk szurkolói egy óriási zászlóra Jaruzelski híres tévébeszédét festették meg, melyhez a kiírás így szólt: Gyerekműsor helyett halált és kínzást adtak / Akik embereket öltek, ma hőssé avattatnak.

http://www.youtube.com/watch?v=5HJy8saWyNc&feature=player_embedded

Szabó Balázs

barikad.hu

http://barikad.hu/30_%C3%A9ve_vezett%C3%A9k_be_hadi%C3%A1llapotot_lengyelorsz%C3% A1gban-20111213
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megbukik az euró?
  2011-12-13 18:15:31, kedd
 
  Megbukik az euró?

2011, december 13 - 15:44



Újabb Európa-ellenes kijelentést tett Umberto Bossi, az olasz Északi Liga vezére, aki biztosra veszi az euró bukását, de a lírára való visszatérést sem helyesli.

A kormánypártból egyedüli olasz ellenzéki erővé vált Északi Liga "felfüggesztette" a Silvio Berlusconival és az általa vezetett Szabadság Párttal (PdL) 1994 óta tartó szövetséget. "Egyelőre nem is találkozom Berlusconival. Ez most a várakozás ideje. Vége a házasságnak, külön élünk, ki-ki saját otthonában" - fogalmazott Umberto Bossi. A zöldingesek pártjának vezére először nyilatkozott a PdL-Északi Liga koalíció novemberi bukása óta. Bossi kijelentette, Berlusconi jelenleg a "kommunistákkal van", mivel megszavazza a demokratikus választások nélkül, a baloldal által is támogatott Mario Monti kormány "szegényeket és a kisnyugdíjasokat sanyargató" intézkedéseit.

"Padánia győzött, Olaszország veszített és Európában senki sem akar pénzt tenni az országmentő alapba, a németek teljes joggal nem akarják kifizetni a görögök és olaszok adósságait" - fogalmazott Bossi. Hozzátette, "amikor az eurónak vége lesz, Padánia saját pénzt fog verni. Visszatérni a lírára? Minek? Azért hogy továbbra is eltartsuk a szélhámos politikusokat?"

Az olasz sajtó szerint az Európa és euró-ellenes kijelentésekkel a Pó-alföldi köztársaság létrejöttéért küzdő Északi Liga nem tesz mást, mint a tavaszi helyhatósági választásokra készül bevált szlogenjeivel. A kormányváltás előtti felmérések 9,5 százalékra tették az Északi Liga országos támogatottságát.

Az euró 1996-os hivatalos bemutatásakor Bossi "történelmi tévedésnek" nevezte a közös európai pénzt, mely szerinte "túl erős valuta volt a túl gyenge olasz államhoz".


MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/megbukik_az_eur%C3%B3-20111213
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 443 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1023
  • e Hét: 11290
  • e Hónap: 22401
  • e Év: 175897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.