Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A Schmitt-ügy, és ami mögötte van
  2012-01-13 21:15:08, péntek
 
  A Schmitt-ügy, és ami mögötte van

bastya | 2012-01-13 14:03:21

Már második napja azzal van tele a világháló (persze a magyar nyelvű), hogy Schmitt Pál doktori disszertációjának első 180 oldala szinte szóról-szóra megegyezik egy bolgár kutató azonos témában írt munkájával. Az meg csak hab a tortán, hogy a disszertáció nem igazán hemzseg a hivatkozásoktól.

Természetesen megszólaltak a Fidesz és a KDNP politikusai is az ügyben, és persze védik az elnök urat. Nem is akarok ezzel sokat foglalkozni, ezt már megtette a Vastagbőr, én csak egy ínyencséget emelnék ki, mégpedig Lukács Tamás KDNP-s képviselő gondolatát. A képviselő úr szerint ,,Schmitt Pálnak nem kell lemondania, és ha az eredeti anyagban voltak lábjegyzetek és igaz a föltételezés, hogy társszerző a bolgár tudós, akkor még az etikai vétség sem áll fenn".

Nézem innen, nézem onnan, de nem értem. Nem értem, hogyan lehet egy disszertációnak társszerzője, ugyanis egy tudományos fokozat megszerzése céljából készült munka pontosan arról szól, hogy a jelölt képes-e magas színvonalon, önálló részkutatási eredmények felmutatása (tehát publikációk) után a témát önállóan, egy tudományos munkába összesűríteni. Tehát a lényeg: önállóan. Nem társszerzővel. Olyan nincs, mert nem Schmitt Pál és Nikolaj Georgiev (a bolgár kutató) pályázott egy megosztott tudományos fokozatra, hanem egyedül Schmitt Pál. Tehát olyan, hogy társszerző nem létezik. Publikáció esetében igen, de ebben az esetben nem. Na, szóval erről ennyit.

Azonban engem az is érdekelne, és most egy kis összeesküvés-elmélet következik!, hogy miért éppen most robbant ki ez a botrány, holott 1992-ben íródott, tehát húsz éve. Lehet persze, hogy ez egy olyan jubileumi ajándék a köztársasági elnöknek a magyar néptől, de ezt persze nem hiszem. Én inkább arra gyanakszom, hogy egy olyan forrásból származik ennek a kiszivárogtatása, amely érdekelt abban, hogy gumicsontot dobjon a sajtónak az IMF-tárgyalások és az EU-val zajló harc közepette. Más szóval egy kicsit elterelni a nép figyelmét arról. Ehhez pedig pont megfelelő volt a Nemzet Elnök Urának gyanús disszertációja.

De bármi is legyen, és bármi is történt, én úgy gondolom, hogy egy ilyen esetben egy legfőbb közjogi méltóságnak le kell mondania, hiszen a neve olyan ügyben bukkant fel, amely nem csak neki árthat, hanem az általa betöltött posztnak és az egész országnak is. Márpedig ebben az esetben a köztársasági elnök nem a kormányt képviseli, hanem a magyar államot. Téged, engem, és mindegyikünket. Pártállás nélkül.

http://magyarcitrom.postr.hu/a-schmitt-ugy-es-ami-mogotte-van
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Kézzelfogható lépéseket" követel az IMF - Fellegi: "teljes
  2012-01-13 21:10:57, péntek
 
  "Kézzelfogható lépéseket" követel az IMF - Fellegi: "teljes mértékben egyetértünk"



Nem kapott időpontot az IMF-től a hivatalos hiteltárgyalások megkezdésére Fellegi Tamás, aki csütörtökön Washingtonban folytatott előzetes megbeszéléseket a valutaalap vezetőjével, Christine Lagarde-dal. Az IMF-vezér szerint a szervezet "kézzelfogható lépéseket" vár Magyarországtól, mielőtt a tárgyalások elindításáról dönthetne.


"Hasznos eszmecserét folytattunk a Magyarországon az utóbbi időben lezajlott gazdasági eseményekről és arról, hogy a Valutaalap hogyan tudna legjobban segíteni az országnak a jelenlegi gazdasági helyzet kezelésében" - közölte a tárgyalásokról Christine Lagarde.

Feltételeket szabnak a zsidók

Az IMF vezetője közleményében azt írta, jelezte Felleginek, hogy mielőtt az IMF eldönthetné, elkezdi-e és ha igen, mikor a készenléti hitelmegállapodásról szóló tárgyalásokat, "kézzelfogható lépéseket" szeretne látni a kormány részéről az összes, makrogazdasági stabilitás szempontjából fontos politika megvalósítására vonatkozó erős elkötelezettségét illetően.
Az európai hatóságok és intézmények támogatása is kritikus fontosságú lenne az új IMF-megállapodásról szóló sikeres tárgyalásokhoz - tette hozzá Lagarde.
Lagarde és Fellegi az MTI beszámolója szerint megállapodott abban, hogy Magyarországnak olyan politikát kell folytatnia, amely megerősíti a piacok bizalmát a magyar gazdasági helyzetben és lefekteti a fenntartható fejlődés alapjait az országban.

"Elkötelezett a kormány"

A magyar fél által kiadott közlemény szerint Fellegi megerősítette a magyar kormány elkötelezettségét amellett, hogy ezeket a célkitűzéseket megvalósítsa egy közös egyetértéssel elfogadott program keretében. Fellegi kifejezte a magyar kormány készségét arra, hogy megvitassa a részt vevő felek valamennyi felmerülő aggályát.
A miniszter hangoztatta az időtényező fontosságát, és azt mondta, hogy Magyarország az EU tagállama, és minden IMF-programról folytatott megbeszélésről egyeztetnie kell az unió vezetésével, ezért a magyar delegáció hamarosan megbeszélést folytat az Európai Központi Bankkal és az Európai Bizottsággal is.

"Teljes mértékben megértjük és egyetértünk"

"Teljes mértékben megértjük és egyetértettünk az IMF szakértőivel abban, hogy Magyarországnak olyan irányvonalat kell követnie, amely megerősíti a piacok bizalmát, a magyar gazdaságot és a magyar intézményeket, hogy lefektessük a fenntartható gazdasági növekedés alapjait" - jelentette ki a tárgyalások után megtartott sajtótájékoztatóján Fellegi Tamás.
"Elismertük, hogy a két fő fókuszpontnak a piacok bizonyosságának és bizalmának, valamint a gazdasági növekedésnek kell lennie" - hangsúlyozta Fellegi Tamás, aki elmondta, a jövő héten európai partnereivel tárgyal, hogy a nézetkülönbségek elsimítása után meg lehessen állapodni a tárgyalások menetrendjében és megkezdésükben.
Az MTI-nek nyilatkozva Fellegi Tamás elmondta, hogy az IMF-fel folytatott megbeszélései csupán az első állomását jelentették egy kéthetes előkészítő tárgyalássorozatnak. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a washingtoni egyeztetések közben nem kellett módosítani a magyar küldöttség mandátumát (vagyis azok egy olyan megállapodásról folytak, amelyek elősegítik, hogy Magyarország a piacokról finanszírozhassa magát).

Az MNB magyar érdektől való függetlensége a legfontosabb

Fellegi Tamás szerint a megbeszélések minden szintjén említésre került a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének, valamint egy háromoldalú, magyar-IMF-EU megállapodásnak a fontossága, az új alkotmány rendelkezései viszont nem kerültek szóba. A tárca nélküli miniszter a távirati irodának elmondta, hogy a leendő készenléti hitelkeret összegéről sem esett szó.
A hitelkeret majdani hivatalos formájára vonatkozó kérdésre Fellegi Tamás így válaszolt: "A jelen pillanatban ott tartunk, hogy egy olyan készenléti hitelről fogunk tárgyalni minden valószínűség szerint, amelynek fontos eleme lesz a kondicionalitás és az ellenőrzés is. Ennek a konkrét formája és összege a tárgyalások függvénye lesz."
Az IMF-hitelről szóló hivatalos tárgyalásokat előkészítő informális megbeszélésen Fellegi mellett részt vett Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Szapáry György washingtoni nagykövet is. Fellegi és a magyar delegáció további két tagja hétfőn érkezett Washingtonba.

(MTI nyomán)
(kuruc.info)

http://jobbik-berettyoujfalu.hu/index.php?option=com_content&view=article& ;id=6250%3Aqkezzelfoghato-lepeseketq-koevetel-az-imf-fellegi-qteljes-mertekben-eg yetertuenkq
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dinnyekoalíció – kívül zöld, belül vörös
  2012-01-13 21:06:57, péntek
 
  Dinnyekoalíció - kívül zöld, belül vörös
2012. január 13. - 08:27

Az elmúlt hetekben - számomra kicsit döbbenetes módon - egyre több pozitív visszajelzést lehetett és lehet olvasni az egyes közösségi portálok radikális csoportjainak üzenőfalain, a múlt év végi elempés leláncolásos performansz és az operaházi tüntetés kapcsán. A hozzászólók jelentős része egyetért a balliberáltak akcióival, és jónéhányan azon keseregnek, hogy ezek az ötletek miért nem a jobbikos képviselők fejéből pattantak ki, hogy a tiltakozásokat miért nem a radikálisok szervezték meg.

Azonban, mielőtt elvesznénk a nagy hőbörgésben, talán érdemes kicsit hátrébb lépnünk, és távolabbról is megszemlélnünk a történéseket. Talán érdemes elgondolkodni azon, hogy kik azok, akik most a kormányt támadják, hogy kik azok, akik féltik a demokráciát. Persze most sokan mondhatnák azt, hogy kit érdekel, kik tüntetnek, nekünk OV és a narancsos kormányzat most a legnagyobb ellenségünk. De ez nem igaz, pontosabban nem így igaz.

Vegyük észre, hogy a most összeállt dinnyekoalíció - kívül zöld, belül vörös - nem Magyarország érdekei szerint cselekszik, az általuk meghirdetett ellenállás igazi célja nem más, mint a még megmaradt nemzeti önállóság teljes felszámolása és az ország szolgai belavírozása a formálódó Európai Egyesült Államokba.

Sokakat megtéveszt, hogy a másik oldalon rengeteg civilnek mondott szervezet és párt sorakozik fel, azt a téves képzetet hitetve el az emberekkel, hogy milyen széles társadalmi összefogás van kibontakozóban. De lássuk már meg, hogy ez nem igaz, vegyük észre, hogy nincs olyan, hogy Szolidaritás, 4K, Milla csoport, elempé, MSZP, Demokratikus Koalíció és még lehetne sorolni a szervezeteket, hanem csak egy valami van: a Párt, aminek a célja mindenáron és minél gyorsabban újra megszerezni a hatalmat, és továbbra is kiszolgáltatni az országot a globalista érdekeknek.

A Párt vezetői rájöttek arra, hogy az elmúlt évtizedek hazaáruló politikája miatt a többség már nemhogy nem hajlandó rájuk szavazni, hanem nagy részük egész egyszerűen megveti őket. Rájöttek arra, hogy az emberek nehezen felejtik el mindazt a gátlástalanságot és mocskot, amit végigéltek az elvtársak regnálta években. Ezért aztán a legfontosabb feladat számukra a társadalom emlékezetének az erodálása volt.

A Párt osztódásnak indult, mondván: ha egyedül nem megy, akkor külön-külön kell majd begyűjteni a szavazatokat. Újabb és újabb felvilágosultnak és demokratikusnak mondott szervezetek jöttek létre, amiket pontosan rászabtak az egyes társadalmi csoportokra annak érdekében, hogy a Párttól elfordulók találjanak maguknak új kapaszkodót. Megalakultak a "haladó erők", amiknek a többsége a civil kezdeményezés álarca mögé bújva hívta és hívja a zászlók alá a megtévesztetteket.

Végül pedig elindult a kampány, ahol kezdetben külön-külön hőbörögve, majd az év végére már egymás nyakába borulva küzdöttek a kormányzati antidemokratikus erők ellen. A megtévesztettek serege pedig kezdte elhinni, hogy a korábbi unszimpátiánál van fontosabb, hogy van egy fontos "közös ügy", ami felülír mindent: Orbán önkényének ledöntése.

Az új harc közepette aztán már gyorsan megkoptak az emlékek, mígnem az év végi, Operaház előtti tüntetésen már újra együtt volt mindenki, önfeledten feloldódva a nagy népfrontos tömegben. Innen pedig már csak egy egész kis lépés lesz elhitetni velük, hogy a közös ügy természetesen közös képviselet is kíván, mondjuk úgy: koalíciót. És a megvezetett népek ezek után majd gondolkodás nélkül ismét odaállnak a korábbi hazaárulók mellé. A Párt és a célok pedig tovább élnek.

Ennyi a lényeg.

A mai magyarországi folyamatok erről szólnak, erről és nem másról. Ehhez pedig nekünk, radikálisoknak nem szabad csatlakoznunk, nekünk ebben nem szabad részt vennünk, bármennyire is nem értünk egyet a mai narancsos politikával, bármennyire is felháborít minket nap mint nap a kormányzati arrogancia.

Mindemellett ellenállás kell, de nem így és nem azért, amiért a balliberáltak teszik. A nagy kavarodásban vegyük észre azt is, hogy most már a kormány politikájával szembemenni nem elég, mert a mai folyamatok egész egyszerűen átléptek a narancsos kormányzaton. Ha megnézzük az EU, az Egyesült Államok, az IMF, a honi ellenzéki és a felvilágosult európai szervezetek az elmúlt napokban és hetekben küldött üzeneteit, akkor láthatjuk, hogy itt a tét már nem a kormány, nem Orbán Viktor, hanem annál sokkal több: Magyarország megmaradása.

Ezért aztán ne tévedjünk el, ne üljünk fel a hamis propagandának, és legfőképp ne álljunk a rossz oldalra. Az igazi harc, az igaz ellenállás ideje még csak most kezdődik majd. A következő hetekben, amikor majd kiderül, hogy a globalisták milyen újabb béklyót akarnak ránk erőszakolni, hosszú évtizedekre végképp adósrabszolgasorsba döntve a következő magyar nemzedéket is.

Forrás: Radical Puzzle blog

http://szebbjovo.hu/node/11144
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A jelenlevők közül senki sem felelős..."
  2012-01-13 20:54:38, péntek
 
  "A jelenlevők közül senki sem felelős..."
2012. január 13. - 10:42

Nem volt könnyű dolga Kádár Jánosnak 1956-1962 között. Többen is szerettek volna a posztjára kerülni. Kádárnak olykor fondorlatos eszközökkel kellett megvédenie főtitkári székét saját párttársaitól-elvtársaitól.

1961.szeptemberében a Politikai Bizottság, melynek Kádár elvtárs volt a vezetője, elhatározta, hogy most aztán elszámoltat. Háromtagú bizottságot alakítottak, melynek feladata az volt: vizsgálja ki, ki felelős a "párttag elvtársak" ellen 1949-1952 között elkövetett törvénysértésekért. Kádár János a bizottság élére a legmakulátlanabb, legtisztességesebb, legböcsületesebb elvtársat nevezte ki. Biszku Béla elvtársat.

A Biszku-bizottság első ülésén Biszku elvtárs kifejtette, hogy a bizottságnak marxista-leninista alapon kell "működnie és tevékenykednie", és "minden oldalról körbe kell járnia a kérdést", nemcsak ideológiai vonalon.

Az ülés után két nappal Kádár bekérette magához Biszku Béla és Apró Antal elvtársak személyi dossziéját, majd bezárta az iratokat a páncélszekrényébe. Aztán felhívta érintett elvtársakat, és elmondta nekik, hogy ezentúl nála lesz a személyi anyaguk, mert neki azt át kell tanulmányozni. Érintett elvtársak kommunista pártfegyelmezettséggel vették tudomásul a hallottakat.

A háromtagú bizottság titkos vizsgálódásba kezdett: a marxista elméleti alapok tisztázása után hozzáláttak a gyakorlati munkához. Levélben kérték ki néhány helyi pártvezető elvtárs véleményét a törvénytelenségekről. A levelek eltűntek. A bizottság gőzerővel dolgozott, csak éppen ennek nem volt semmi látható jele.

1962 áprilisában a Biszku-bizottság befejezte hosszú és fáradságos munkáját. A bizottság vezetője felolvasta jelentésüket a Politikai Bizottság tagjainak. A jelentésből két dolog derült ki:

1. Hogy konkrétan ki a felelős, azt ennyi év elteltével nehéz megállapítani, de Rákosi elvtárs általánosságban egészen biztosan felelős. (Rákosi ekkor már a Szovjetunióban aggódott az életéért. A jelenlévők pedig egyetértettek abban, hogy Rákosi elvtárs általánosságban egészen biztosan felelős.)

2. A jelenlevő PB-tagok, felelős elvtársak részéről senki sem felelős.

A jelentés felolvasását nagy megkönnyebbülés fogadta, majd rátértek fontosabb témákra...

1949-ben, Rajk László letartóztatása után Kádár Jánost bízták meg azzal, hogy hamis tanúvallomásra vegye rá Rajkot. Kádár eleget tett Rákosi kérésének. 1950-ben aztán Kádárt is letartóztatták.

"A jelenlevő elvtársak közül senki nem felelős".

gbp - szebbjovo.hu

http://szebbjovo.hu/node/11152


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa, te ócska ringyó
  2012-01-13 20:36:06, péntek
 
  Európa, te ócska ringyó
2012. január 13. - 20:28

Húszéves voltam, amikor elkezdődött az úgynevezett rendszerváltásról szóló hazudozás Magyarországon. Számomra az a leggyönyörűbb tavasz volt, amit addig megéltem. Végre letudtam a kötelező katonaságot, leszereltem, és itthon varázslatos élet várt. Zenekart alapítottunk a haverokkal, csajoztunk, buliztunk orrvérzésig, a tévé meg egyre azt harsogta, hogy tessék, itt a szabadság, a demokrácia, a Nyugat, a Kánaán, a független választások meg a fogyasztói társadalom.

Igen, hittünk benne, hogy most már tényleg minden jó lesz. Nem azonnal, nem varázsütésre, de nemsoká. Belátható időn belül. Még a mi életünkben. Emlékszem, amikor az Antall-kormány, mint olyan egyáltalán szóba került, sajnálkozva mondogattuk, hogy szegényeknek milyen hálátlan feladat jutott osztályrészül: mindent szépen rendbe tesznek négy év alatt, a következő kormány meg majd learatja a babérokat.

Igen, azt hittük, hogy hamarosan ránk köszönt a nyugatosodás, a jóléti társadalom, és ha átmegyünk Ausztriába, akkor legfeljebb egy sorompó fogja érzékeltetni, hogy másik ország területére léptünk, merthogy egyéb különbség nemigen lesz felfedezhető.

És igen, azt is hittük, hogy hamarosan felvesz minket tagjai sorába az EU, a NATO, az OECD, az EBESZ, meg az összes többi betűszó, amiknek még csak a definícióját sem ismertük, csak annyit tudtunk róluk, hogy valami nagyon előkelő és mérhetetlenül nagyvilági dolog lehet hozzájuk tartozni.

Vágyakozva nézegettük az Európai Unió kék lobogóját a tizenkét sárga csillaggal, és azt képzeltük, nemsokára a mi közintézményeinken is ez a zászló loboghat majd, hiszen mi annyira, de annyira megérdemeljük, hogy újra befogadjon minket Európa, ez a büszke nő.

"... értsd meg, szeretem őt,
A vén Európát, a büszke nőt!
Nagyon kérlek, becsüld meg őt,
A vén Európát, a gyönyörű nőt!"

Varga Miklós harsogott a hangszórókból, és mi nagyon kívántuk a büszke és gyönyörű nőt, Európát. És ez az ócska ribanc akkor kezdett el minket hitegetni. Ugyan nem kerültek szóba semmiféle régi dolgok; tehát senki sem hangsúlyozta, hogy hajdanán mi védtük meg az úgynevezett nyugati kultúrát tatártól, töröktől, ruszkitól, azt azonban készséggel elismerték - vagy legalábbis úgy tettek -, hogy például 1956, no meg a vasfüggöny átvágása számukra komoly érték.

Mi meg csak vártunk, és vártunk, optimista és kissé debil mosollyal az arcunkon. Azt hittük, az majd úgy lesz, hogy az úgynevezett visegrádi országokat (Lengyelország, az akkori Csehszlovákia és jómagunk) hamarosan felveszik a "közös európai házba", és akkor ez a jóságos Unió majd ugyanúgy felhúz minket a maga szintjére, mint ahogy tette nem sokkal korábban például Spanyolországgal.

"Ölén a szerelem minden öröme hívogat,
Arcában látod az arcodat"

Ám a csatlakozás időpontja egyre csak tolódott, mindig újabb tárgyalások nyíltak meg, mindig újabb kifogások keletkeztek, míg végül az akkori magyar miniszterelnök, bizonyos Orbán Viktor némileg csalódottan ki is jelentette: "az Európai Unión kívül is van élet".

Az örök nemzetárulók rá is raboltak erre a kijelentésre, és ahogy az már lenni szokott, félremagyarázták, kiforgatták, hazudva idézték és szétcsócsálták - nem adtak mást, csak mi lényegük, márpedig hazátlan nemzetárulóktól ennyi telik.

Mi azonban vártuk, egyre csak vártuk, hogy talán egyszer majd eljön a mi időnk is. A jóléti társadalom kora, a megélhetési gondok megszűnésének kora és nem utolsósorban a magyar nemzet határokon átívelő egyesítésének kora.

Ami helyette jött el, azt mindenki tapasztalhatja ma, aki a Kárpát-medencében él.

"Nem sírt akkor sem, ha elvetélt"

Európa, ez az ócska ribanc, miközben jóléttel hitegetett minket, rátette a kezét minden vagyonunkra. A saját nevére íratta az energiaszektorunkat, bezáratta a bányáinkat és leépítette az iparunkat, tönkrevágta a méltán világhírű mezőgazdaságunkat, átvette az egész bankszektorunkat, egyáltalán minden stratégiai ágazatba befészkelte magát. Mi meg eközben optimista és kissé debil mosollyal az arcunkon tétlenül szemléltük, hogy Európa itt csupán piacot vett és rabszolgákat. Nem berzenkedtünk, nem lázadtunk, nem ragadtunk fegyvert ordítva, csak ültünk és vártuk, hogy ha majd leomlanak a határok, akkor végre minden magyar otthon érezheti magát a Kárpát-medencében. Mert mi már csak ilyen birkatermészetűek vagyunk.

"A sötét felhő végre mind aludni tér
Földjében túl sok már a vér"

Mindeközben Európa ugyanolyan aljas és gyomorforgató módon hagyta magára a magyarokat, akárcsak IV. Béla idejében, vagy bármikor a közös történelmünk során. Európa ma is elnézi, hogy a Délvidéken magyart vernek csak azért, mert az anyanyelvén beszél; szava sincs ahhoz, hogy a Felvidékről kiutálják a magyart, csak mert meg meri vallani még el nem vesztett identitását; Erdély megszállóit pedig egyenesen tagjai sorába fogadta, utánunk nem egészen három évvel.

És most idetolja a pofáját ez a kiélt matróna, és kioktat minket demokráciáról, emberi jogokról, erkölcsi normákról, és jogot formál arra, hogy az alkotmányunkba is beleszóljon. És azt képzeli, azt reméli, hogy mi még most is kissé debil mosollyal az arcunkon majd tétlenül végigasszisztáljuk mindezt, ahogy engedelmes rabszolgákhoz illik.

Teszi mindezt egy olyan utolsó, ócska kurva, akinek már rég csakis a pénz számít, semmi más.

Európa, undorodom tőled.

Szebb Jenő
szebbjovo.hu

http://szebbjovo.hu/node/11158
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Chuck Norris focizott már gömbvillámmal
  2012-01-13 19:51:08, péntek
 
  Chuck Norris focizott már gömbvillámmal
Chuck Norris Szokol rádióval is befogja a WIFI hálózatot.
Honnan ered a rádióhullám??
C.N.túlmeditálta magát.
Armstrong, amikor 1969-ban a holdra szállt,már Chuck Norris jött vele szemben gumicsizmában.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Orbán sajnálja a magyarokat, és máris egyetért az EB egyes é
  2012-01-13 19:19:27, péntek
 
  2012-01-13. 08:41
Orbán sajnálja a magyarokat, és máris egyetért az EB egyes érveivel

Az új magyar jegybanktörvénnyel kapcsolatban megfogalmazott uniós érvek között vannak olyanok, amelyekkel egyetért a magyar kormány - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Orbán Viktor sajnálja a magyarokat, mert "az elmúlt 8-10 év okkal tette őket bizalmatlanná, a hírek össze-vissza csapdosnak, könnyű pánikot kelteni". Megerősítette, hogy nincsenek a hiteltárgyalásokkal kapcsolatban még konkrétumok, és hogy az országnak szüksége van a biztonsági hitelkeretre.
Orbán péntek reggel a Fellegi-Lagarde találkozóval kapcsolatban azt mondta: folyamatos kapcsolatban van a nemzeti fejlesztési miniszterrel, a tegnap éjszakai találkozó előtt beszélt utoljára Fellegi Tamással, de tudta, hogy mi fog ott történni. Megerősítette, hogy nincsenek a hiteltárgyalásokkal kapcsolatban még konkrétumok, csak találgatások vannak.
Az IMF-ről azt mondta: ez egy nemzetközi pénzintézet, amelynek mi is tagjai vagyunk, a befizetések arányában van szavazati joguk az államoknak, és Magyarországnak csekély szavazati joga van, mivel kis ország. "Az IMF-et az alapító levél szerint azért hozták létre, hogy segítse a tagállamok gazdasági növekedését és pénzügyi egyensúlyát, emiatt ez a legjobb intézmény a számunkra, mert Magyarországon jelenleg a gazdasági növekedés a probléma, ennek beindításához van szükségünk a biztonsági hitelkeretre, nem a pénzügyi bizonytalanság miatt" - jelentette ki a kormányfő.
"Meggyőződésünk, elvi álláspontunk, és a kormányprogram is erre épül, hogy az országot abba az állapotba kell hoznunk, hogy biztonságosan hozzájuthasson a pénzeszközökhöz a versenypiacról, amivel aztán működhet. Szükségünk van a biztonsági hitelkeretre" - tette hozzá.
Az IMF-et az érdekli, hogy milyen gazdaságpolitika szükséges ahhoz, hogy vissza tudjuk fizetni a hitelt. Alacsony költségvetési deficitet, az államadósság csökkentését, hosszú távú, stabil szerkezeti reformokat várnak, ebből a szempontból az IMF-nek nincsen a Magyarországétól elkülönült, saját érdeke - véli Orbán.
Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság a héten jelezte, három törvénnyel kapcsolatban szeretne változtatásokat, a miniszterelnök azt mondta: "ha vannak olyan érvek, amelyek a jogszabály megváltozatása mellett szólnak, meg fogjuk fontolni". Hozzátette: a médiatörvény estében is így járt el a kormány. Orbán egyelőre még csak politikai érveket lát, ám úgy érzi, a jogi vita is egyre tisztább az EB-vel.
A jegybanktörvénnyel kapcsolatban azt mondta: az Európai Unió már sorokoztat fel jogi érveket, "van ahol egyetértünk, van ahol nem".
A 2012-es költségvetési hiánycél hozza azt, amit az unió elvár. A nyolcadikok leszünk ebben az évben a költségvetési hiánymutató szempontjából - mondta Orbán, aki viccesnek tartja, hogy éppen ellenünk folyik a túlzottdeficit-eljárás.
Az államcsőd lebegtetésével kapcsolatban azt mondta: "sajnálom a magyarokat, mert az elmúlt 8-10 év okkal tette őket bizalmatlanná, a hírek össze-vissza csapdosnak, könnyű pánikot kelteni". Kiemelte a csütörtöki államkötvény aukció sikerét, a négyszeres túljegyzést, ami szerinte azt jelenti, hogy a külföldiek szívesen hozzák ide a pénzüket, mert ezt látják a legjobb befektetésnek. "Arra biztatom a magyarokat, hogy higgyenek a külföldi befektetőknek, mert ha nekik megéri, a magyaroknak is megéri befektetni" - tette hozzá.
(HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90681/#ixzz1jMbkVecD

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Hibákat követtünk el, elfogadjuk a tárgyalásokat" - francia
  2012-01-13 18:17:31, péntek
 
  2012-01-13. 12:10
"Hibákat követtünk el, elfogadjuk a tárgyalásokat" - francia ballib lapban alázkodik Bilderberg-Martonyi

A Le Soir című baloldali liberális brüsszeli lap pénteken interjút közölt Martonyi János magyarországi külügyminiszterrel. A lap címoldalán induló, majd csaknem egy egész belső oldalt kitöltő anyag címoldali címe: A magyar diplomácia irányítója elismer hibákat, a belső oldalon pedig: Budapest elfogadja a "tárgyalásokat". A felvezető szöveg szerint Martonyi a beszélgetés során tett kijelentéseivel igyekezett "enyhíteni a közelmúltban a Magyarországot ért károkat", miután "egy sor, autoriternek tekintett reformot hajtottak végre".

A bilbergerges külügyér izraeli kitűzővel és a felvásárlók korábbi helytartójával
Az interjú készítője - Pascal Martin - kiemelte a külügyminiszter kijelentései közül azt, hogy "túlzónak és mélységesen igazságtalannak" tartja, amikor autokratikus elhajlásról beszélnek Magyarországgal összefüggésben. "Nem állítom, hogy nem követtünk el hibákat" - idézte a minisztert, aki szerint néhány kérdésről "lehet beszélni", de hogy "lebontanák a demokráciát, az Magyarország félreismerése". A közelmúltban Magyarországot kritizáló kijelentések kapcsán "érzelmi és politikai" motivációról beszélt a külügyminiszter.
Az interjúban Martonyi egyetértett azzal a riporteri felvetéssel, hogy a vitatott kérdések közül jelentőségében kiemelkedik a jegybanki függetlenség ügye, hiszen az országnak pénzre van szüksége az EU-tól és a Nemzetközi Valutaalaptól. A külügyminiszter megerősítette, hogy mindenről lehet tárgyalni, és kijelentette, hogy "rugalmasságot, kompromisszumkészséget kell tanúsítani" (mármint a magyar félnek, nem a gyarmattartónak - a szerk.).
Emlékeztetett továbbá, hogy "Magyarország" (értsd: a kormány) továbbra is elkötelezett az euróövezethez való csatlakozás ügyében.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90690/#ixzz1jMMPWwFp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Bulvárkacsa" - ennyi mondanivalójuk van Orbánéknak Schmitt
  2012-01-13 18:16:21, péntek
 
  2012-01-13. 15:52
"Bulvárkacsa" - ennyi mondanivalójuk van Orbánéknak Schmitt plágiumügyéről

Bár a Fidesz politikusait sem sikerült meggyőzni a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményével arról, hogy Schmitt Pál doktori disszertációja körül minden rendben van, a párt vezetői mégis meg vannak győződve arról, hogy az államfő a helyén marad. A kormányfő szóvivője pedig azt közölte, hogy bulvárkacsával nem kívánnak foglalkozni.
Az Index által megkérdezett politikusok szerint a sajtóbotrány ellenére sem fogják távozásra kérni Schmitt Pált. A kormánypártok név nélkül nyilatkozó vezetői szerint Schmitt jó hírnevét már a sorozatos helyesírási problémák megtépázták, a most kipattant botrány csak rátett egy lapáttal. A fideszesek mindamellett biztosak benne, hogy Schmitt ezt is túléli.
Az államfő sorsával kapcsolatban a lap megkérdezte Orbán Viktor miniszterelnök szóvivőjét, Szijjártó Péter válaszában azt írta: "Egy ilyen méltatlan bulvárkacsával nem kívánunk foglalkozni".
Schmitt jelölését 2010-ben Orbán Viktor miniszterelnök vitte keresztül a pártelnökségen, bár már akkor is komoly aggályok fogalmazódtak meg a volt sportdiplomatával kapcsolatban. A kinevezés legfőbb ellenzője Kövér László házelnök volt, aki az elnökség tagjai előtt végső kritikaként paprikajancsinak titulálta Orbán választottját. Az ellenzők főként azzal érveltek, hogy Schmitt szakmai tekintélye messze elmarad attól a szinttől, amit ezen a poszton elődei képviseltek.
Nem merült fel a váltás
A fideszesek szerint a kormány mostani defenzív helyzetében nem valószínű, hogy a miniszterelnök bevállalna még egy frontot, ahol kénytelen beismerni a vereségét. Az egyik parlamenti képviselő azt magyarázta, hogy a forintválság miatt van fontosabb gondja is a kormánynak. Hasonlóan fogalmazott egy másik kormánypárti honatya is, aki azt mondta, hogy a gazdasági válság miatt még a Schmittel foglalkozó híreket sem követi. A forrás szerint egyelőre nem merült fel a Fideszben a váltás kérdése, sőt még lehetséges alternatív jelöltekben sem gondolkodnak.
Valószínűbb, hogy hagyják elhalni a sajtóbotrányt. A helyzet akkor súlyosbodna igazán, ha a német védelmi miniszter, Karl-Theodor zu Guttenberg esetéhez hasonlóan nálunk is visszavonná az egyetem Schmitt doktori címét. Guttenberg, akinek 475 oldalas dolgozatának több mint kétharmadáról derült ki, hogy fel nem tüntetett forrásokat tartalmaz, akkor volt kénytelen felállni miniszteri székéből, amikor a Bayreuthi Egyetem visszavonta doktori címét. Egy ilyen hivatalos eljárás Schmitt posztját is aláásná, de a húsz évvel ezelőtti iromány miatt kevés esélyt adnak arra, hogy ez a helyzet bekövetkezzen.
(Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90702/#ixzz1jMLLk6PJ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kudarcra ítélt tüntetések?
  2012-01-13 17:54:17, péntek
 
  Kudarcra ítélt tüntetések?


A liberális baloldal utcai térnyerése után a másik oldal is észbe kapott - vagy inkább jó előre eltervezetten időzít egy-egy kétes sikerűnek ítélt tüntetést.

A Jobbik most szombatra hirdetett demonstrációt, amit egy nappal korábban már nagygyűlésként emlegetnek. Az Unióból való kilépés jelszavával (bár legutóbb még nem akartak kilépni...) meghirdetett tüntetés lényegében a kormány melletti kiállás, amit csak erősít Vona mentegetőzése: ,,a Jobbiknak sok kritikája van az elmúlt két év kormányzásáról, de most az ország szuverenitása a tét". Kérdéses, mekkora tömeget tud összetrombitálni az ezer sebből vérző Jobbik. (Az időzítés a helyzethez képest jó, az aktuális küldöttgyűlés nem sok jót ígér számukra.) A liberális baloldal által szervezett tömegtüntetések mellett mindenképpen el fog törpülni a megmozdulás.

Rá egy hétre Fidesz-párti ,,békemenet" lesz, ami végképp nem sok sikerrel kecsegtet. A Fidesz a tüntetést nem kommentálta, de jobban járnának, ha be is tiltanák... Hacsak valamiért nem a támogatás hiányát akarják demonstrálni. A Fidesz március 15-re pedig kifejezetten erődemonstráló rendezvényt tervez. Tekintve, hogy a helyzet addig csak romlani fog, ez meglehetősen bátor (botor) lépés - vagy nagyon is jól átgondolt, kifordított taktika.

A kormány és támogatói láthatóan szembemennek nem csak a gazdáikkal, de már-már saját magukkal is. Az okok feltárásán elemzőink dolgoznak.

Juhász Pál - Jövőnk.info
2012. január 13.

http://jovonk.info/2012/01/13/kudarcra-itelt-tuntetesek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.