Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Hangszerként bánj velem
  2013-01-28 22:31:31, hétfő
 
  Ligeti Éva - Hangszerként bánj velem





Lennék kezedben szóló gitár
felcsendülő lágy dallama,
amely minden ablakot kitár,
s akkor szíved is hallana.

Kottámból játszanám zeném,
bűbájos dal elandalít,
különös varázzsal kezdeném,
s e kellemes hang fellazít.

Szólhatnék akár hárfa hangon,
míg érzéki ujjad penget,
rezdülésem túlnő harangon,
érzéshegyeket megrenget.

S tán bármilyen hangszer lehetnék,
tehetnél akármit velem,
virtuóz számokat szeretnék,
doboljon szívünkben szerelem!
 
 
0 komment , kategória:  Fullos szerzők versei, írásai  
Kristály-fehér tél
  2013-01-28 22:20:57, hétfő
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Fullos szerzők versei, írásai  
Januári tavasz
  2013-01-28 21:20:32, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Angyali üzenet
  2013-01-28 19:15:59, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Szeretetben eltöltendő hetet
  2013-01-28 12:48:12, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További szép napot!
és

YouTube csatornámom megnézhető:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Saját készítésű videók  
Bakonyi spagetti vegetáriánusoknak
  2013-01-28 00:57:24, hétfő
 
  Bakonyi spagetti vegetáriánusoknak

Hozzávalók:
10 dkg szójaszelet
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 vöröshagyma
25 dkg gomba
2 dl tejszín vagy tejföl
olaj
flekken fűszerkeverék
1 db zöldségleveskocka
50 dkg spagetti tészta

Elkészítés:
A szóját kevés vízben a leveskockával feltesszük főni. Ha megpuhult, kivesszük, felcsíkozzuk, megszórjuk a flekken fűszerkeverékkel, és olajon kicsit átpirítjuk, félretesszük.

A felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk felaprított paradicsomot és paprikát, végül a szeletelt gombát. Miután megfőtt, hozzáadjuk a szóját és a tejszínt, összeforraljuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a raguval tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet Gyarmatiné Farkas Erika küldte.

Köszönjük!
Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gyors somlói galuska
  2013-01-28 00:54:10, hétfő
 
  Gyors somlói galuska

Hozzávalók:

A tésztához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál tej vagy víz
1 evőkanál olaj
pici só
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor

A vaníliás krémhez:
7 dl tej
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor

A csokis krémhez:
7 dl tej
1 csomag főzős csokis pudingpor
3 evőkanál cukor
rum vagy rumaroma

A diós krémhez:
12 dkg darált dió
2 narancs reszelt héja
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál cukor
rum vagy rumaroma
3 evőkanál tej vagy víz
mazsola (el is maradhat)

Valamint:
3 evőkanál lekvár

A díszítéshez:
tejszínhab
csokiöntet vagy csokiforgács

Elkészítés:
A 4 tojásból lapos tepsiben piskótát készítünk úgy, hogy a kész piskóta felét beleöntjük egy zsírpapírral bélelt tepsi egyik felébe, majd a maradékhoz egy kis tejet és kakaóport keverve a másik felébe a kakaós piskótát öntjük. Elsimítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük kb. 10 perc alatt.






Egy-egy edényben megfőzzük a kétféle pudingot, egy kicsit hígabbra.

A diós krémhez a hozzávalókat egy újabb edényben összekeverjük, átforraljuk kevergetve, nehogy leégjen, majd félrehúzzuk.

A piskótáról a zsírpapírt lehúzzuk, 3 részre vágjuk, majd egy tálcára tesszük az alsó lapot, amit először lekvárral kenünk meg, majd rákenjük a diós krémet. Erre kerül a középső lap, amire a vaníliás puding felét kenjük, és ráhelyezve a tetejét a maradék vaníliás pudinggal befedjük. Most úgy néz ki mint egy torta.





Mély üvegtálat veszünk elő, és 2 cm-es szeleteket vágunk, ezt is tovább kockázzuk, majd az egészet leöntjük a csokis pudinggal.









Tálaláskor nem túl édes tejszínhabbal és csokiöntettel vagy csokiforgáccsal díszítjük.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csopaki sertésszelet
  2013-01-28 00:42:54, hétfő
 
  Csopaki sertésszelet

Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott karaj vagy tarja
4 szelet szalonna
1 db paprika
1 db paradicsom (elhagyható)
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
15-20 dkg csiperkegomba (közepesnél kisebb)
15-20 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
1-2 dl száraz fehérbor
2-3 evőkanál libazsír

őrölt bors
pár szál petrezselyemzöld

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, széleit pár helyen kicsit bevágom, sózom, borsozom. A szalonnát, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot apróra felkockázom, a gombafejeket előbb félbe, majd szeletekre vágom, a petrezselyemzöldet felaprítom.

A szalonnát zsírjára sütöm a libazsíron, beleteszem a hagymát, picit sósom, hogy levet eresszen, üvegesre párolom. Beleteszem a hússzeleteket, mindkét oldalukat fehéredésig sütöm. Fűszerezem, felöntöm a borral, félig megpárolom. Beleteszem a gombát, a zöldborsót, a zúzott fokhagymát, addig főzöm tovább, míg a hús megpuhul (ha szükséges, pici vízzel, de inkább borral pótolom az elfőtt levet, ügyelek arra, hogy kellemesen szaftos maradjon). Amikor a hús már majdnem teljesen puha, mehet bele a paprika és a paradicsom, ezeket már csak fonnyasztom. Rászórom az aprított petrezselymet, egyet még rottyantom.

Tavasszal petrezselymes újburgonyával (lásd a recepttáramban, beküldött receptjeim között), az év többi szakában burgonyaropogóssal (krokettal) tálalom.

Megjegyzés:
A csopakit általában aprópecsenyeként, raguként készítik, a hússzeleteket felcsíkozva, én jobban kedvelem az egész szeletes verziót.

Csirke- vagy pulykamellfiléből is készítheti, akinek a szárnyas húsok szimpatikusabbak.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Bakonyi betyárleves kolbásszal
  2013-01-28 00:40:33, hétfő
 
  Bakonyi betyárleves kolbásszal

Hozzávalók:
15 dkg kolozsvári szalonna
30 dkg kolbász
10 dkg házi disznózsír
50 dkg vargánya
1 fej vöröshagyma
5 dl tejföl
2 kanál liszt
2 babérlevél
2 l csontlé
10 szál snidling

őrölt bors
bazsalikom
kakukkfű
kalocsai édes-nemes paprika

Elkészítés:
A kolozsvári szalonnát apróra kockázzuk és kisütjük. A tepertőt leszűrjük, félretesszük. A szalonna zsírján megpároljuk a felszeletelt vargányát, megsózzuk, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a fűszereket: borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet.

15 perc párolás után felengedjük a csontlével, beletesszük a pirított szalonnát és felforraljuk.

Zsíron aranysárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, késhegynyi fűszerpaprikát szórunk rá, és a liszttel rántást készítünk. Hozzáadjuk a tejföl felét, s ezzel eldolgozzuk, majd szitán a levesbe passzírozzuk. Tehetünk hozzá pár kanál levet, úgy gyorsabban megy.

Beletesszük a karikára vágott kolbászt, a megmaradt tejfölt, az apróra vágott snidlinget, és készre főzzük.





Megjegyzés:
A receptet Kiprich Tamás küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2013. január 28 - február 03.
  2013-01-28 00:38:05, hétfő
 
  Heti menü ajánlat - 2013. január 28 - február 03.


Hétfő:

Előétel: Áfonyás körteleves
Főétel: Kolbászos paprikás krumpli
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Paprikás krumpli tejföllel


Kedd - a Balaton északi partján kalandozunk:

Előétel: Bakonyi betyárleves kolbásszal
Főétel: Csopaki sertésszelet
Desszert: Gyors somlói galuska
Vegetáriánus ajánlat: Bakonyi spagetti vegetáriánusoknak


Szerda:

Előétel: Bableves füstölt kolbásszal
Főétel: Paradicsomos káposzta sült oldalassal
Desszert: Gyümölcsös joghurt
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos káposzta tojáspogácsával


Csütörtök:

Előétel: Semmiből-valami leves
Főétel: Rizottó füstölt tarjával, tojással és vörösbabbal
Desszert: Körtebefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Céklás rizottó


Péntek:

Előétel: Betűtésztás paradicsomleves
Főétel: Tejfölös-gombás szelet
Desszert: Mazsolás-csokis fánk
Vegetáriánus ajánlat: Gombapaprikás juhtúrós galuskával


Szombat:

Reggeli: Tejszínes-sajtos bundáskenyér teával
Előétel: Gyöngytyúkleves
Főétel: Lyoni sertésborda
Desszert: Fahéjas-mákos tekercs
Vacsora: Rakott kel tejfölösen, egypohár száraz rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres túróval töltött gomba krumplipürével


Vasárnap:

Reggeli: Túrós batyu egy pohár tejjel
Előétel: Tejszínes gombaleves
Főétel: Rántott csirke grillezett zöldségekkel, rizi-bizivel
Desszert: Rakott palacsinta
Vacsora: Baconös virsli sajttal sütve, pohár sör jár hozzá
Vegetáriánus ajánlat: Rántott sajt tartármártással, barnarizzsel

Forrás:Mindmegette.hi - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 172 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2394
  • e Hét: 11897
  • e Hónap: 25802
  • e Év: 155509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.