Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Önként ültek vonatra a zsidók és bérenceik - "zarándoklat" a
  2013-05-13 22:11:33, hétfő
 
  Antimagyarizmus :: 2013-05-13. 18:48
Önként ültek vonatra a zsidók és bérenceik - "zarándoklat" a kb. százmilliomodik holomegemlékezésre

Ausztriai "nemzeti" zarándoklattal emlékeznek ma - megint - a "holokauszt magyarországi áldozataira". A deportálások 69. évfordulója alkalmából Budapestről Strasshofba utaznak a résztvevők (itt ugyanis szerintük, a pályaudvar közelében álló átmenőtáborban 2000-2500 "magyar zsidó embert gyilkoltak meg"). De sajnos vissza is jönnek.

Lomnici(onista) Zoltán (k) beszél a "zarándokvonat" indulása előtt. Mögötte Markovics Zsolt szegedi főrabbi (b5), Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára (b7), Fekete László, Dohány utcai zsinagóga főkántora (b8)
A különvonat indulása előtt a Keleti pályaudvaron Markovics Zsolt, Szeged főrabbija köszöntötte a "zarándokokat", majd felolvasta Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi levelét. Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára a Magyar Katolikus Egyház, Magyarné Balogh Erzsébet, a Református Missziós Központ igazgatója pedig a Magyarországi Református Egyház képviseletében búcsúztatja a "zarándokokat".

Ilan Mor izraeli nagykövet elégedetten szemléli a sürgés-forgást a gyarmaton
Zoom
Ilan Mor (j2), mellette Lomnicionista, Breuer Péter újságíró (b), mögötte Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára (b2)
Zoom
Markovics Zsolt szegedi főrabbi (k) sófárt, kosszarvból készült kürtöt fúj a "zarándokvonat" indulása előtt
Az ausztriai Strasshofban, a rendező pályaudvar közelében lévő emlékműnél köszöntőt mond Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Bernard Blank, a Strasshof Bizottság elnöke, Ludwig Deltl, Strasshof polgármestere, Michael Zimmermann, Ausztria magyarországi nagykövete és Karyn Posner-Müllen, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének közkapcsolatokért felelős tanácsosa. Emlékbeszédet tart többek közt Szita Szabolcs, a Holokauszt Emlékközpont ügyvezető igazgatója és Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország ausztriai nagykövete, valamint Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete.
Frissítés:
Mintegy háromszázötvenen vettek részt a "zarándoklaton". A résztvevők különvonattal indultak a budapesti Keleti pályaudvarról. Tatabánya, Komárom, Ács, Győr, Mosonmagyaróvár, illetve Hegyeshalom állomásokon további zarándokok csatlakoztak hozzájuk. Az egykori tábor közelében álló emlékműnél megemlékezést tartottak, ahol a rendezvény szónokai a "soha többé" gondolatát fogalmazták meg, és az emlékezés fontosságát hangsúlyozták.
"A kulcs a béke, az egymás iránti szeretet és a kölcsönös megértés" - fogalmazott köszöntőjében Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, az esemény fővédnöke. Beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy "a magyar államnak és sok polgárának is volt felelőssége a deportálásokban", egyúttal megemlékezett azokról is, akik segítették az "üldözötteket".
Szita Szabolcs történész, a budapesti Holokauszt Emlékközpont igazgatója hangsúlyozta: az, hogy ma emlékmű áll Strasshofban, és más ausztriai településeken is szembenéznek a történelemmel, mutatja, hogy Európa nagy utat tett meg, "még akkor is, ha (...) újra és újra megpróbálják a gyűlöletet életben tartani".
Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) volt elnöke, aki a magyarországi zsidóság "prominens képviselőjeként" vett részt a rendezvényen, a "megrázó eseményeket" felidézve azt mondta: csak a szerencsén múlott, hogy voltak, akik túlélték a strasshofi deportálásokat.
Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország bécsi nagykövete leszögezte, hogy "következetesen és közösen fel kell lépni az emberi méltóság tiszteletéért, és azért, hogy soha ne történjenek meg a múlt borzalmai".
Ilan Mor, Izrael állam budapesti nagykövete ezt az elmés gondolatot fogalmazta meg: "élünk, ezért emlékezünk, de hogy élni tudjunk, ahhoz emlékeznünk kell".
Michael Zimmermann, Ausztria budapesti nagykövete köszönetet mondott a "zarándokoknak" azért, hogy jelenlétükkel hozzájárultak az emlékezéshez. A beszédeket követően a megjelentek az emlékezés koszorúit, illetve az emlékezés köveit helyezték el az emlékművön. A megemlékezés ökumenikus istentisztelettel és verses, jeltáncos műsorral zárult, majd a "zarándokok" sajnos a délután folyamán visszaindultak a különvonattal Budapestre.
A zarándoklat az Ács Városért Társaság kezdeményezésére a Holokauszt Emlékközpont, a Mazsihisz, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, valamint a keresztény egyházak részvételével szerveződött.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/112079/#ixzz2TCnYDenF
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiltakoznak a rektorok a felsőoktatás államosítása ellen
  2013-05-13 22:08:57, hétfő
 
  Tiltakoznak a rektorok a felsőoktatás államosítása ellen
2013, május 13 - 17:16


A Magyar Rektori Konferencia (MRK) szabad rektorválasztást kér, és nem tartja elfogadhatónak az intézményvezetői választás eljárásának új törvényi szabályozását, vagyis hogy a rektorjelölt személyéről nem a szenátus dönt.

A szervezet közleményében azt írta: az egyetemi autonómia az európai felsőoktatás több évszázados értéke, ebbe nemcsak az oktatási, kutatási autonómia tartozik, hanem az intézmény felelős vezetőinek kiválasztása is. Az európai országokban a felsőoktatási intézmények maguk választják meg vezetőiket, köztük a rektort is - indokolták kérésüket.

Kifejtették: a nemzeti felsőoktatási törvényben rögzített szabályozás szerint a magyar állami egyetemek és főiskolák nem választhatják meg felelős vezetőiket. Ha azonban nem a legnagyobb belső támogatottságú jelölt kapja meg a rektori megbízást, az morális válsághoz vezet és ellehetetlenítheti az intézmények irányítását is - tették hozzá.

Utaltak arra, hogy az MRK, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a gazdasági szereplők és a szakszervezetek részvételével működő Felsőoktatási Kerekasztal egyhangúlag javasolta a kormányzatnak, hogy állítsák vissza a szabad rektorválasztás rendszerét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a HÖOK januári megállapodása tartalmazza is a tárca ilyen irányú elkötelezettségét.

A közlemény szerint az MRK megérti és elfogadja az állam azon igényét, hogy az egyes felsőoktatási intézmények stratégiai céljainak meghatározásában és gazdálkodásának ellenőrzésében az eddigieknél nagyobb szerepet kíván vállalni. Ennek eszközeként terjesztette a Magyar Rektori Konferencia a Felsőoktatási Kerekasztal résztvevői elé azt a javaslatot, hogy az állam fenntartói testületen keresztül elégítse ki ezen igényét. A Felsőoktatási Kerekasztal egyhangúlag egyetértett a javaslattal, és kidolgozta a testület részletes feladatkörét is.

A Magyar Rektori Konferencia javasolja, hogy az ezzel kapcsolatos konkrét törvénymódosítási javaslatot a Felsőoktatási Kerekasztal tárgyalja meg, és a felsőoktatási kormányzat szeptemberig terjessze az Országgyűlés elé.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hat rektori kinevezésre tett javaslatot áprilisban. Eszerint a győri Széchenyi István Egyetem rektori feladatainak ellátására Földesi Péter egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem rektori tisztségére Szilvássy Zoltán egyetemi tanár, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektori posztjára Somorjai-Kiss Tibor egyetemi tanár, az egri Eszterházy Károly Főiskola rektori feladatainak ellátására Liptai Kálmán főiskolai tanár, a Szolnoki Főiskola rektori pozíciójára Túróczi Imre főiskolai tanár, a Kecskeméti Főiskola rektori tisztségére pedig Ailer Piroska főiskolai tanár kinevezését javasolja. A rektorok július 1-jével lépnek hivatalba.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/tiltakoznak_a_rektorok_a_felsooktatas_allamositasa_ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angela Merkel is "KISZ-titkár" volt?
  2013-05-13 22:06:49, hétfő
 
  Angela Merkel is "KISZ-titkár" volt?
2013, május 13 - 21:51


Találgatás kezdődött Németországban Angela Merkel pályafutásának rendszerváltás előtti korszakáról egy könyv nyomán, amely szerint a kancellár a keletnémet állampárt ifjúsági szervezetének (FDJ) titkára, vagyis "NDK-s KISZ-titkár volt". A találgatásban maga a kancellár is részt vesz.

"Csak az emlékeimre tudok hagyatkozni, és ha most valami más kerül napvilágra, akkor azt el kell fogadnom úgy, ahogy van" - válaszolta Angela Merkel a Bild hétfői beszámolója szerint a berlini Filmakadémia vasárnap esti rendezvényén a bulvárlap újságírójának arra a kérdésére, hogy valóban az agitációért és propagandáért felelős (agitprop) FDJ-alapszervezeti titkári tisztséget töltötte-e be a nyolcvanas évek elején munkahelyén, a keletnémet tudományos akadémia berlin-adlershofi fizikai kémiai kutatóintézetében (ZIPC).

Merkel soha nem titkolta, hogy FDJ-tag volt. A pártba - az SED-be, azaz a "keletnémet MSZMP-be" - ugyan nem lépett be, de igazodott a rendszerhez. "Nem voltam hős" - mondta egy 2005-ben megjelent életrajzi interjúkötetben, hozzátéve, természetes volt számára, hogy belép az FDJ-be, hiszen így tanulhatott, tudományos pályára léphetett és Nyugatra is utazhatott.

Nem is új az a felvetés, hogy Merkel talán agiptprop FDJ-titkár volt. Ezt azonban senki nem állította tényként, a legkevésbé Merkel. "Nem emlékszem, hogy bárkit is agitáltam volna. Kulturális megbízott voltam" - mondta a konzervatív politikus a 2005-ös kötetben.

Önálló NDK-ért agitált?

A napokban viszont megjelent egy új könyv a kancellár NDK-s múltjáról - a Bild munkatársa, Ralf Georg Reuth és a Die Weltnél dolgozó Günter Lachmann tollából Angela Merkel első élete címmel -, amely elkötelezett reformkommunistaként állítja be a kancellárt, és megszólaltatja a ZIPC-nél működött FDJ-alapszervezet egykori vezetőjét, aki azt mondta, teljesen biztos, hogy Merkel volt az agitprop-titkár.

A Bild és a Die Welt munkatársa azt is feltárta, hogy Merkel már 1989 októberében csatlakozott a Der Demokratische Aufbruch (Demokratikus Kitörés - DA) nevű mozgalomhoz, amely akkor még nem a német egységért és a rendszerváltásért állt ki, hanem az NDK önállósága és a demokratikus szocializmus rendszerének kialakítása mellett.

"Mindig azt gondoltam, hogy 1989 decemberében léptem be a DA-ba, de (az új kötet szerzői) kinyomozták, hogy ez októberben történt. Ettől sokkal nyugodtabb a lelkem" - mondta Merkel a vasárnapi berlini rendezvényen, amelyen kedvenc filmjét, a Paul és Paula legendája című híres keletnémet alkotást vetítették, és eredetileg nem is tervezték, hogy a kancellár múltjára is kitérnek a vetítést követő pódiumbeszélgetésen, de Merkel leintette az újságírói kérdés miatt tiltakozó műsorvezetőt, és jelezte, hogy szívesen válaszol a kérdésekre.

Senki sem kérdezte

Hétfői sajtóbeszámolók szerint a kancellár hangsúlyozta: "Számomra az a legfontosabb, hogy soha nem titkoltam el semmit". Hozzátette: "Néhány dolgot talán nem mondtam el, de csak azért, mert senki sem kérdezte". Arról például még soha nem beszélt, hogy tagja volt a (kelet)német-szovjet baráti társaságnak és a keletnémet szakszervezeti szövetségnek (FDGB) - fejtette ki a kancellár.

Angela Merkel a DA képviseletében bekerült az utolsó keletnémet kormányba, amelyben a helyettes kormányszóvivői tisztséget látta el. A szervezet 1990 tavaszán beolvadt a Kereszténydemokrata Unióba (CDU), Merkel pedig családügyi miniszter lett az újraegyesítés utáni első össznémet kormányban, amelyet pártfogója, Helmuth Kohl vezetett. A következő, 1994-ben alakult Kohl-kormányban a környezetvédelmi tárcát kapta meg, az elvesztett 1998-as parlamenti választás után pedig megszerezte a CDU főtitkári pozícióját, és a pártot megrengető adománybotrányban - amelyben a párt számos vezető alakja, köztük Kohl és Wolfgang Schäuble akkori pártelnök is besározódott - szembefordult Kohllal és a párt megújulását sürgette. A politikust 2000-ben a CDU elnökévé választották. Pártelnöksége ötödik évében győzelemre vezette a konzervatívokat, és azóta Németország kancellárja.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/angela_merkel_is_kisz_titkar_volt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pokorni szerint "magyar ügy" a holokausztozás, ezért gyermek
  2013-05-13 21:59:00, hétfő
 
  2013-05-13. 21:14
Pokorni szerint "magyar ügy" a holokausztozás, ezért gyermekeinknek is ki kell venniük a részüket belőle

A kormány szerint csak lehetőség lehet a diákoknak a recski és az auschwitzi emlékhely, valamint a Terror Háza megtekintése.
A Terror Háza Múzeum látogatására KDNP-s képviselők nyújtottak be javaslatot, Rubovszky György, Harrach Péter és Tarnai Richárd képviselők önálló indítványa szerint az általános iskolák 5-8. osztályos tanulóinak tennék kötelezővé az intézmény meglátogatását, és annak költségvonzatát a köznevelési intézmény jogosult lenne megtéríteni.
A bizottság ülésén a kormány képviselője kifejtette: nem támogatják a javaslatot annak kötelező volta miatt, továbbá sok finanszírozási kérdést is felvet az elképzelés, ugyanakkor ajánlásként elfogadhatónak tartják. Ugyanezzel indokolta az auschwitz-birkenaui, valamint a recski emlékhely meglátogatásával kapcsolatos javaslatokat is a kormány képviselője.
A recski Nemzeti Emlékpark 9-10. évfolyamos tanulók számára kötelező látogatását Vona Gábor (Jobbik) nyújtotta be önálló képviselői indítványként. Képviselőtársa, Farkas Gergely az oktatási bizottság ülésén kifejtette: a javaslatban továbbra is kötelezőként szerepel a látogatás a diákok számára, de annak függvényében, hogy a másik két javaslattal is együtt tárgyalják az előterjesztést, készek módosítani ezen.
A recski emlékhely, valamint a Terror Háza múzeum meglátogatására vonatkozó javaslatot a bizottság egyhangúlag általános vitára alkalmasnak találta, ugyanakkor az auschwitz-birkenaui emlékhelyre vonatkozó javaslatot a jobbikos képviselők egy nem és egy tartózkodás szavazata mellett javasolta általános vitára alkalmasnak a bizottság.
Az MSZP-s képviselők, Tóbiás József, Steiner Pál és Lendvai Ildikó képviselők önálló indítványával kapcsolatban Ferenczi Gábor jobbikos képviselő - aki nemmel szavazott az általános vitára alkalmasságról - kifejtette: elfogadhatatlannak tartja, hogy a gyermekeket arra kell nevelni, hogy kollektív bűntudatot vállaljanak mások által évtizedekkel ezelőtt elkövetett bűnökért. Pokorni Zoltán, a bizottság fideszes elnöke erre azt mondta: akárhány évtized telt el, ugyanúgy része a történelemnek, ahogy a Recsken történtek is, "magyar ügy mindkettő".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/112122/#ixzz2TCbhjuLC
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felcsúti viszonyok: Orbán feleségének üzlettársa vitte a fö
  2013-05-13 21:22:51, hétfő
 
  2013-05-13. 13:39
Felcsúti viszonyok: Orbán feleségének üzlettársa vitte a földet, az ő veje pedig a trafikot

Az egyetlen felcsúti trafik üzemeltetési jogát a földpályázat nyertese, Flier János veje nyerte.

Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Lévai Anikó földtulajdonostársának és mintegy 80 hektáros felcsúti birtokának művelője, az állami földbérletpályázaton családjával Felcsúton abszolút győztes Flier Jánosnak a veje, Junek Károly nyerte el a Felcsúton kiadott egyetlen trafiknyitási jogot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nyilvános koncessziós pályázatán. Junek Károly felesége, Junek Nikolett - született Flier Nikolett - az állami földbérletpályázaton tavaly Felcsúton húsz évre nyert el egy 88 hektáros földbérletet.
A 2000 fő alatti településeken, amilyen például Felcsút is, egyetlen nemzeti dohánybolt nyitható. A monopolhelyzetet megszerzett üzletember így maga értékesítheti portékáját az Orbán Viktor alapítványa által működtetett Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia rendezvényeire látogatóknak is. Érdemes megjegyezni, hogy a rohamtempóban épülő, jövőre elkészülő stadion befogadóképessége ugyan 3500 fő, ám koncertekre akár tízezer ember befogadására is alkalmassá tehető a fűre tett széksorokkal.
A győztes apósa, Flier János az első Orbán-kormány idején egyik napról a másikra lett autóvillamossági szerelőből a 12 privatizált agrárcég egyikének, a Herceghalmi Kísérleti Gazdaságnak a vezetője, majd negyvenszázalékos tulajdonosa. Ezután átadta a helyét Kenyeres Sándor üzleti csoportjának. A 2002. évi választási bukás után életre hívott polgári köröket Felcsúton Flier János vezette, aki azóta többször cserélt földet Lévai Anikóval, Orbán Viktor feleségével, és a helyiek szerint ő műveli a miniszterelnök feleségének felcsúti és bicskei földjeit.
Ezek a 2010. évi vagyonbevallás szerint úgy 75 hektárt tesznek ki Felcsúton és Bicskén. Flier János veje Bicskén is nyert egy nemzeti dohányboltot. Junek Nikolett a Vidékfejlesztési Minisztériumban dolgozik, és mára eltávolította asszonyneve mellől a korábban zárójelben megjelent Flier nevet a legnagyobb közösségi portálról.
(Nol nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/112093/#ixzz2TCbQzbZp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Honnan tudták előre, kik pályáztak a trafikokra?
  2013-05-13 21:19:44, hétfő
 
  Honnan tudták előre, kik pályáztak a trafikokra?
2013-05-13 19:53:25
Budapest - Itt valaki szivárogtatott! Miközben a nyilvánosság elől továbbra is elzárják a trafikpályázatra beküldött anyagokat, azok értékelését, a jelek szerint a helyi politikai körök már jóval az eredményhirdetés előtt tudták, kik és milyen ajánlattal jelentkeztek a dohánybolt-üzemeltetés jogára.
Hiszen a hvg.hu által megszerzett, a szekszárdi ,,elővéleményezésről" készült hangfelvétel is arról tanúskodik, hogy a pályázók listájával érkezett egy ülésre Horváth István fideszes polgármester és országgyűlési képviselő. Márpedig ez esetben a helyi fideszes képviselők többet tudhattak meg, mint az átlagpolgár, miközben semmi rálátásuk nem lehetett volna a pályázatra. Felvetődik így a kérdés, honnan kaphattak adatokat, de tegnap hasztalan próbáltuk feltenni a kérdést a honatyának a parlamentben, ő nem válaszolt.

Az LMP vizsgálóbizottságot hozna létre, de a párt erre indított aláírásgyűjtését Harrach nem írta alá Ertsey Katalinnak
Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. elnöke múlt héten azt nyilatkozta a Blikknek: tőlük és a fejlesztési tárcától nem kerülhettek ki a pályázók anyagai, és a nyertesekről sem polgármesterek döntöttek. Márpedig valahogy mégis birtokába jutottak a helyben ,,osztályozó" kormánypárti politikusok a neveknek. És aki kiadta nekik, az a szakember szerint bűncselekményt követett el.

- Akkor az már nemcsak politikai botrány, de személyes adatokkal való visszaélés, hiszen az nyilván az érintettek hozzájárulása nélkül történt. Ezért pénzbüntetéstől a felfüggesztett börtönig terjedhet az ítélet - erősítette meg a Blikknek Kol­láth György alkotmányjogász. - Sőt ha bebizonyosodna, az adatokkal a politikusok visszaéltek, az már befolyással való üzérkedés vagy hivatali visszaélés.

A Központi Nyomozó Főügyészség még mindig nem döntött, indít-e­ nyomozást a ,,trafikmutyiban". Bár a hvg.hu azt írta: tőlük kérték az említett hangfelvétel átadását.

A Fidesztől azt kérdeztük, lesz-e párton belül következménye a szekszárdi esetnek, kérdőre vonják-e esetleg Horváthot a botrány miatt, mert Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója nem tartotta megengedhetőnek a városvezetés lépését. Ám információink szerint a fegyelmi egyelőre nem került szóba.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke, Molnár Zsolt tegnap közölte: kezdeményezi, hogy a bizottság tagjai megnézhessék a pályázatokat, s meghallgassák Németh Lászlóné fejlesztési minisztert és Gyulay Zsoltot, az NDN vezetőjét. Az LMP pedig aláírásokat gyűjtött a parlamentben egy vizsgálóbizottság felállítására. A plenáris ülésre igyekvő kormánypárti képviselők többsége megállás nélkül továbbment, így a kezdeményezést Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője sem írta alá.

A parlament hétfőn támogatta: a júliusban nyíló trafikok a dohányáru mellett fagylaltot, jégkrémet is árulhassanak.

Blikk-információ

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/honnan-tudtak-elore-kik-palyaztak-a-trafikokra -2189771
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cionizmus és Herzl az új alaptantervben?
  2013-05-13 21:14:50, hétfő
 
  Cionizmus és Herzl az új alaptantervben?
2013, május 13 - 20:00

Múlt héten beszámoltunk róla: a Mazsihisz újabb követelésekkel állt elő a Nemzeti alaptantervvel kapcsolatban. Az azóta leváltott elnöknek, Feldmájer Péternek készségesen válaszolt Balog Zoltán illetékes miniszter, és csak sugalmazva ugyan, de utalt rá: a kormány teljesítheti a cionista szervezet újabb elképesztő kéréseit.

A Mazsihisznek nem volt elég a zsidók prezentáltságának a mértéke az új Nemzeti alaptantervben, így - mint Balog Zoltán Feldmájer Péternek írt válaszleveléből kiderül- tovább szeretnék növelni a zsidó nép/vallás/kultúra említését a tanterv különböző szegmenseiben.

Balog miniszter válaszában ,,feloldatlan problémának" nevezte Wass Albert, Tormay Cécile és Nyirő József tantervben való szerepeltetését. Ugyanilyen, hogy az Ószövetség helyett mindenkor héber biblia legyen említve. Kifogásolja a Mazsihisz, hogy sok esetben egy-egy történelmi szereplőnél nincs kellően kihangsúlyozva az illető zsidó származása, alulprezentáltnak tartják a zsidók számarányának a megemlítését az 1848-49-es szabadságharcban, illetve nincs szerintük eléggé kihangsúlyozva a mai Izrael demokratikus mivolta sem.

Szeretnék emellett ha a ,,zsidó-keresztény" kultúra helyett ,,zsidó és keresztény" kultúráról tanulhatnának a diákok.

Balog szerint hangsúlyosabbá tehetők az etnikai üldözések, ezen belül a zsidóüldözések históriája, az utóbbiak okozta ,,kulturális veszteség", és a kirekesztéssel valamint fajgyűlölettel kapcsolatos társadalmi szerepvállalás fontossága.

A felső tagozatos történelemórákon külön kiemelnék a zsidóság szerepét az ókorban, a középkorban az eretneküldözés mellett a zsidóüldözést, a dualizmus idejében a vallási egyenjogúságot.

A középiskolásokra a Mazsihisz örömmel oktrojálná a német kisebbség mellett a zsidó kisebbség hangsúlyozását, az ókori zsidó hagyományokat, a középkori antijudaizmust, a zsidóság szerepét a reformkorban, a zsidóság szerepét a Habsburgok elleni harcokban, a cionizmus úttörő szerepét Herzl Tivadar munkásságával az élen.

A Tanácsköztársaság időszakáról nem a zsidó népbiztosokat taníttatná a Mazsihisz, hanem az egyházellenességet.

Anticionizmus, kirekesztés, fajgyűlölet, antiszemitizmus. Nyilván kitalálta az olvasó: ezeket pedig a jelenkor történelmének hallgatóival taníttatná a Mazsihisz.

H.Á.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/cionizmus_es_herzl_az_uj_alaptantervben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fabiny evangélikus főpásztor elhatárolódik Luthertől, akitől
  2013-05-13 21:03:38, hétfő
 
  Fabiny evangélikus főpásztor elhatárolódik Luthertől, akitől nem is pontosan idéz
2013. május 13. 13:07
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Többször megírtuk már: úgy tűnik, fokozhatatlan a Kertész Imrét és Esterházy Pétert saját vallomásai szerint szívébe záró, a Magyar Gárdát elítélő, az Árpád-sávos zászlóval általuk való felvonulást ízléstelennek és kártékonynak minősítő Fabiny Tamás holocausthódolata. Amiért most ismét ezt tesszük, annak oka, hogy ezúttal egyháza alapítójától, Luthertől határolódik el, amiért az - úgymond - azt mondta, hogy ,,ki kell irtani a zsidóságot". Kár azonban, hogy nem pontosan idéz. Mi megtesszük helyette.

Csak emlékeztetőül. A mindennapi.hu portálon 2010. október 31-én azon kesergett, hogy ,,az egyházi szokások elriaszthatnak a hittől", majd 2012. június 11-én a Heti Világgazdaságnak adott interjújában pedig egyenesen tiltakozott a június 4-i, Trianonra emlékeztető harangozás elrendelésére vonatkozó akkori, egyházaktól való államtitkári kérés ellen - mondván, ,,ilyet nem lehet központilag elrendelni, ha egy gyülekezet úgy akarja, harangoznak, ha nem, nem" -, egy évvel korábbi nyilatkozatát megerősítve, miszerint ,,nem baj, ha az egyház úgymond kijön a templom falai közül, de veszélyes, ha politikai szerepre tör", hozzátéve, hogy ,,most viszont úgy tűnik, a politika menne a templomokba", megismételve egyben a Magyar Gárdát elítélő (az RTL Klubnak adott) korábbi álláspontját (,,valós problémákra adott nagyon rossz válasznak tartjuk a gárdát"), fájlalva Iványi Gáborék kirekesztettségét (holott ,,ott lenne a helyük az elismert egyházak között"), s hogy ,,van pár ostoba lelkész is, aki tűrhetetlen dolgokat mond a szószékről', holott azokon ,,zsidózásnak, cigányozásnak nincs helye", s nincs mentség egyetlen ,,cigányellenes megnyilvánulás"-ra vagy ,,összekacsintás"-ra sem a Jobbikkal, a Magyar Gárdával.

Aztán 2012. december 7-én a szentendrei Régi Művésztelepi Galérián ,,Ámos Imre és a XX. század" címmel megnyílt ,,kortárs összművészeti kiállítás" megnyitóján Elie Wieselt idézve elítélte a ,,cigánygyilkosságok"-at és a ,,tiszaeszlározás"-t, felháborodva, hogy ,,a tagadás szelleme ma is köztünk van", mivel ,,ahol Parlamentben vagy azon kívül listákat próbálnak emberek bizonyos csoportjáról összeállítani, ott tovább él Kain lelkülete", holott ,,kereszténynek lenni és maradni azt jelenti, hogy vállunkon hordjuk a magyar zsidósággal '33 és '45 között történtek keresztjét, a mulasztás átöröklött terhét" végül pedig 2013. január 12-én pedig a Heti Világgazdaságnak arról számolt be, hogy ,,iskolai tolerancia-projektet indít az evangélikus egyház", tekintettel ,,a futballhuliganizmussal előretörő intoleranciára, a rasszizmusra, a fajgyűlöletre vagy a homoszexuálisokkal szembeni ellenérzésekre", amiért is ,,ki kell alakítani az emberekben azt a fajta hozzáállást, hogy ha meghallanak valahol egy zsidósággal kapcsolatos diszkriminatív megjegyzést, akkor szólaljon meg bennük a ,,vészcsengő", hogy mintegy hetven éve is verbálisan kezdődött a zsidó honfitársak hátrányos megkülönböztetése".

És akkor most lássuk fokozhatatlan holocausthódolata újabb nyomát! Az ,,Evangélikus Élet" 2013. április 16-i száma interjút közölt vele ,,a holocaust áldozatainak emléknapja" alkalmából (amit aztán a Szombat, 2013. május 3-i száma át is vett), amelyben az imént idézettek megismétlésén túl nyilatkozott egyháza alapítója antiszemitizmusáról is. A riporter kérdésére (,,Az evangélikus egyházzal kapcsolatban mind kívülről jövő, mind egyházon belüli kritika fogalmazódik meg Luther Mártonnak nyíltan antiszemita kijelentéseivel kapcsolatban. Luther ezen szövegeit Püspök úr hogyan értelmezi?") ezúttal így felelt:

,,Kétségtelen, hogy élete legvégén olyan kijelentésekre ragadtatta magát, amit egyszerűen nem lehet vállalni. Nem tagadom, hogy igen, Luther ezeket sajnálatosan mondta. Ezt nem lehet meg nem történté tenni. Amikor Luther azt mondja, hogy fel kell gyújtani a zsinagógákat, vagy ki kell irtani a zsidóságot, azt semmiképpen nem tartom vállalhatónak."

Szóval ki kell irtani a zsidóságot ugyebár! Kár azonban, hogy nem pontosan idéz. Mi megtesszük helyette. Íme:

,,Először: zsinagógáikat és iskoláikat fel kell gyújtani, és ha azok nem akarnak égni, akkor földdel be kell borítani, hogy senki fia soha többet örökre egyetlen követ vagy salakot ne láthasson belőle: ezt kell tenni Urunk és a kereszténység dicsőségére, hogy Isten lássa, mi keresztények vagyunk. Másodszor, el kell pusztítani házaikat, mert azokban ugyanazt teszik, amit az iskoláikban. Harmadszor, el kell venni tőlük az imakönyveiket. Negyedszer, rabbijaiknak fejvesztés terhe mellett meg kell tiltani, hogy taníthassanak. Ötödször, meg kell tiltani nekik, hogy az utcákat használják, mert semmi dolguk kint, sem nem urak, sem nem hivatalnokok, sem nem kereskedők: maradjanak otthon. Hatodszor, el kell venni tőlük minden pénzt, ezüst- és arany ékszert, és ezeket el kell zárni, amiért mindent, amijük van, tőlünk lopták el vagy szerezték uzsorával. Hetedszer, közülük minden fiatal férfinak és nőnek cséphadarót, baltát, kapát, lapátot, rokkát, orsót kell adni a kezébe, hogy kenyerüket orruk verítékével keressék meg."

Biblikusan hét csapást emlegetett velük szemben Luther 1543-ban Jénában ,,Von den Juden und ihren Lügen (A zsidókról és hazugságaikról) címmel megjelent, imént idézett röpiratában, de ezek egyikében sem szerepel tehát a Fabiny főpásztor szerinti, általunk kiemelt kitétel. Kissé necces helyzet, ugye? Egy evangélikus főpásztor, aki még saját egyháza alapítóját is csak ennyire ismeri! Meg persze azt a helyzetet, amely már négyszázhetven éve e sorokat kikényszerítette. S még ezek után mondja valaki, hogy nem eléggé nagy az Isten állatkertje, amelyben bár a léc alacsony, de valahogy mégis rendre leverik.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64749
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Netanjahu Putyin elnöknél rimánkodik
  2013-05-13 21:00:30, hétfő
 
  A terrorállam vezérbanditája Putyin elnököt pumpolja, hogy ne segitse Oroszország Sziria védelmét, és ezáltal Izrael szabadon garázdálkodhatna!
Bizunk benne, hogy az orosz elnök elhajtja a büdös fenébe a vezérlatort-és leszállitják Sziriának a rakétarendszert!

Netanjahu Putyin elnöknél rimánkodik

Az izraeli Jerusalem Post című lap értesülése szerint Putyin Szocsiban, a fekete-tengeri üdülőhelyen fogadja az izraeli kormányfőt, ahol várhatóan elsősorban a közel-keleti helyzetet, azon belül is a szíriai polgárháborút vitatják meg.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök kedden Oroszországba utazik, hogy megpróbálja lebeszélni Vlagyimir Putyin orosz elnököt arról, hogy fejlett légvédelmi rendszereket adjanak el Szíriának. Az izraeli Jerusalem Post című lap értesülése szerint Putyin Szocsiban, a fekete-tengeri üdülőhelyen fogadja az izraeli kormányfőt, ahol várhatóan elsősorban a közel-keleti helyzetet, azon belül is a szíriai polgárháborút vitatják meg.

Az izraeli vezetés előzőleg aggodalmát fejezte ki egy tervbe vett fegyverüzlet miatt, ugyanis Szíria hozzáfogott egy 900 millió dolláros Sz-300-as szállítmány kifizetéséhez. Az üzletet még 2010-ben kötötte a két ország, a rendszer leszállítása három hónapon belül kezdődik.

Az Sz-300-as légvédelmi rendszer 200 kilométeres távolságon belül képes lelőni az ellenséges rakétákat és drónokat. Szíriai alkalmazása megnehezítené az izraeli légierő esetleges jövőbeli légicsapásait, amelyek célja annak megakadályozása, hogy a térség erőviszonyait megváltoztató fegyverek Libanonba, a síita Hezbollahhoz jussanak.

Izraeli értesülések szerint a 2010-es szerződés alapján Szíria négy rakétaüteget venne, amelyekhez 144 rakéta tartozik. Oroszország a múlt héten megtagadta a damaszkuszi fegyverüzlet felmondását, Moszkvában arra hivatkoznak, hogy egy évekkel ezelőtt aláírt szerződéses kötelezettséget teljesítenek.
(Hiradó)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IDÉZEt
  2013-05-13 10:19:17, hétfő
 
 

Nem kell több megszorítás

Varga Mihály 2013. április 16.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.