Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Skizofrénia
  2013-10-30 23:06:31, szerda
 
 
Skizofrénia
Címkék: vélemény politika közélet
2013.10.24. 20:53

Orbán Viktor 2013. október 23.

Tudnotok kell, nem elég jól kormányozni. Nem elég kiszabadulni a hitelezők szorításából. Nem elég a gazdaság rendbetétele, és nem elég az eredmények hosszú sora, és nem elég semmilyen biztató felmérés sem. Máshol, máshol talán elég lenne. De mi magyarok vagyunk. Ezért ez mind nem elég. Jól ismerjük a saját fajtánkat. Szeretnénk mi látni azt a kormányt, amivel mi meg vagyunk elégedve. (taps) Ezért nem hihetitek, hogy a kormányotok nélkületek és helyettetek megnyeri a küzdelmet, nem hagyhatjátok a munkát egyszerűen a kormányra, vagy a pártokra. Ha meg akarjuk védeni az Alkotmányunkat, a munkahelyeinket, a nyugdíjunkat, a fizetésünket és a rezsicsökkentést, vagyis, ha meg akarjátok védeni a mindennapi életetek szabadságát, személyesen kell részt vennetek a küzdelemben.

Ott áll 200 000 (nem Phillip számolta) olyan ember, aki állítólag azért ment oda, mert egyetért a kormánnyal. Isteníti a Fényességest, és áhítattal issza minden szavát. Ez látszik is abból, hogy nem nagyon érti mit is mond. Amolyan funkcionális analfabéta. Nem veszi észre, hogy Orbán Viktor kormányfő egy mondaton belül szinte sms-t küld Orbán Viktor pártelnöknek. (A skizofréniának az egyik legnagyobb előnye, hogy saját magaddal tudsz sms-ezni.) Egy mondaton belül személyes névmást vált, és ami a Mi érdemünk, azt mi védjük, de amitől nektek lenne jobb, azért harcoljatok.

A megkérdezett hallgatóság meg a beszéd után a fantasztikustól az isteniig magasztalta a beszédet, de az ünnepélyes, felemelő, jövőbe mutató is el-el hangzott értékelésként.

Félelmetes, hogy nem azt hallják az emberek amit mond, hanem azt amit hinni akarnak.

http://mittu-domain.blog.hu/2013/10/24/skizofrenia_916
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóta W.: Isten hozta, NSA!
  2013-10-30 21:50:19, szerda
 
  Tóta W.: Isten hozta, NSA!

2013. október 30., szerda, 09:07 • Utolsó frissítés: 6 órája
Tóta W. Árpád Szerző:


Úristen, valakik lehallgatták Orbán Viktort? Úristen, csak nem Simicska Lajost is? És tessék mondani, megkaphatnánk a felvételeket? Ránk tartozik ugyanis.

Budapesten is ügyködött az amerikai lehallgatóhálózat, úgyhogy most nyilván jön a következő forduló a nagy szuverenitási háborúban, emlékezetes csatája lesz a rezsiharcnak. A szörnyülködés tárgya az volna, hogy az amerikai nemzetbiztonság esetleg lehallgathatta Németh Lászlónét, amint ő a lehető legbecsületesebben jár el különböző ügyekben, trafikot intéz az arra érdemeseknek, vagy autópályát építtet az arra érdemesekkel. Vagy neadjisten lehallgathatták Lázár Jánost, ahogy a dohányzás visszaszorításáról elmélkedik Sánta Jánossal, és komolyan fontolóra veszik a cigaretta betiltását, mert annyira aggódnak a magyarok tüdejéért.

És valamit netalán félreérthettek, kihagyott az elektronika egy-egy pillanatra, és akkor a kontextusból kiragadva úgy is értelmezhetők ezek a beszélgetések, mintha nem lennének ezek a jó magyar emberek talpig becsületesek.

Abba bele sem merek gondolni, hogy ezek esetleg lehallgatták Simicska Lajost.
Túl szép lenne.

Ez a kormány ugyanis - lapunk sajnálatos hibájának apropóján - éppen azon igyekszik, hogy lehetetlenné tegye a mocskos kis ügyleteinek leleplezését: valótlan tartalmú video- vagy hangfelvétel közzétételéért ezután három év letöltendő járhat. Márpedig ha egy videón az látható, hogy Orbán Viktor éppen kirabolja a Mikulást, az bármilyen hitelesnek tűnik is, mégis van rá esély, hogy nem is ő az, hanem az egyik dublőre, vagy a Mikulás nem az eredeti lappföldi, esetleg az egészet megbeszélték előre, és ez egy oktatóvideó mikulásrabláshoz. És máris mehet a tényfeltáró a börtönbe; következésképpen nem fogja megkockáztatni a közlést, Magyarország népe pedig sohasem tudja meg, hogy miket művel a miniszterelnöke.

Ha ez a törvény létezett volna korábban, akkor például nem kerül ki a szekszárdi trafikmutyi-bizonyíték, mert hiszen ott sem tudhattuk biztosan, hogy az undorító szavakat valóban Horváth István polgármester mondja ki, és nem egy hasbeszélő. Bizony, a törvényalkotást nem a bajai kamuvideó motiválja, hanem azok a valós bizonyítékok, amelyek eddig előkerültek. És főleg azok, amelyek ma még a tárban szunnyadnak. Mert mocsok, lopás, bűnözés van itt elég, de jobb lenne, ha nem kéne vele elszámolni.

A szekszárdi ügynek, írjuk le még egyszer az ügyészség dicséretére, amúgy nem lett következménye. A nyilvánvaló, bizonyított hivatali visszaélést is meg lehetett úszni, sőt lehet azt baszkurálni, aki leleplezte. Ehhez nem új törvények kellenek, csak a régi pofátlanság. Új törvény azért kell, mert érzi a párt és benne Rogán Antal, hogy egyszer esetleg majd nem lesz elég a pofátlanság és az ügyészség, hanem ott állnak a szarzivatarban, és hebegve mutogatnak egymásra, mert akkor már azt kell kisorsolni, hogy kié is lesz az a letöltendő végül. Most ezt találták ki: legyen azé, aki bemártja őket.

Magyarországnak ezért kifejezetten érdeke, hogy ezeket a fiúkat lehallgassa egy náluk nagyobb hatalom. Egy olyan, amely a szemükbe köp, amikor a jogaikról kezdenek vekengeni. Olyan hatalom, amelynek eszközei úgy aránylanak az övékhez, mint az ő apparátusuk a magyar sajtóhoz. Hogy mindezt ők is törvénytelenül teszik, azt az amerikai sajtó kéri számon rajtuk. És hát teli torokból röhögik ki a kormányukat, ha annak nem tetszik, hogy teszik a dolgukat.


http://hvg.hu/w/20131030_Isten_hozta_NSA#utm_source=hvg_daily&utm_medium=emai l&utm_campaign=newsletter2013_10_30&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE &utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mialatt a kormány titkosszolgálati, rendőrállami módszerekke
  2013-10-30 21:43:16, szerda
 
 
Mialatt a kormány titkosszolgálati, rendőrállami módszerekkel üldözi a hazafias csoportokat, addig a magyarországi zsidók nyugodtan szervezhetik önvédelmi egységeiket.Létrehozták a Tett és Védelem Alapítványt, amely “segít a zsidóknak az önszerveződésben és önvédelemben": “Az önszerveződés határozott igényével fellépő, az egészséges énkép és önbecsülés fontosságáért küzdő lelkiismeret hangja életre hívta a Tett és Védelem Alapítványt, egy olyan alulról jövő kezdeményezésként, ami a zsidó tradíciókat követve kész határozott lépéseket tenni az egyre inkább elharapózó antiszemita jelenségek visszaszorításáért".

A zsido.com oldalon az alapítvány elnökével és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközösség (EMIH) vezetőségi tagjával, Bodnár Dániellel készített interjú bevezetőjében leírják, hogy ha kell, terepre is mennek a Tett és Vedelem Alapítvány önkéntesei.Jogi segítséget és mentálhigiénés támogatást is kínálnak az “antiszemita támadások" elszenvedőinek. “Jelenlétükkel, akár állandó utcai jelenléttel azokon a területeken, ahol a tapasztalatok szerint nagyobb számban fordulnak elő ilyen atrocitások, demonstrálhatjuk a zsidó közösség összefogását és tenni akarását. Már önmagában ezzel - ha szabad ilyen kifejezést használni - egyfajta elrettentéssel élhetünk" - mondta el az alapítvány elnöke az interjúban, aki azt állítja nem önbíráskondi akarnak, hanem megmutatni, hogy a közösség tagjai nem “szabad prédák".

Idézünk most a zsido.com -ról az interjú egy részletét:

“B.D: Nagyjából három területen kívánunk mûködni: a konkrét jogvédelem és jogi segítség az antiszemita cselekmények áldozatainak - ehhez kapcsolódik egy törvényalkotási előkészítő munka, amiben szeretnénk aktív szerepet játszani. A második terület egy kutatási- és monitoring tevékenység. Rendszeresen szeretnénk tudományos igényességgel beszámolni az antiszemitizmus magyarországi állapotáról, és ezzel párhuzamosan szeretnénk heti, havi, féléves és éves jelentést készíteni a közbeszéd állapotáról. A harmadik, a legösszetettebb terület a közösségi önszerveződés, elsősorban az önkéntesek bevonása az antiszemitizmus elleni küzdelembe. Ennek két iránya van, egyrészt egy szociális munkási feladatcsoport, a másik pedig egy konkrét önvédelmi mechanizmus kialakítása.
E: Mi a konkrét célja ezeknek a feladatoknak? Mit remélnek elérni a munkájukkal?
B.D: Ezzel annak a kultúrának az alapjait szeretnénk megteremteni, hogy Magyarországon ne legyen olyan antiszemita atrocitás, akár szóbeli, akár tettleges, vagy akár rongálás, ami szó nélkül marad. Nem szabad belenyugodni abba, hogy Magyarországon ma a zsidók 95 százalékának nem jut eszébe, hogy az őt ért atrocitást a jog eszközeivel meg lehetne torolni, hogy nem hiszik el, hogy az őket ért atrocitásnak, ha hangot adnak, annak van bármiféle súlya. Ez a szerveződés fórumot kíván nyújtani, hogy ha valakit a zsidósága miatt sérelem ér, akkor ennek hangot tudjon adni, és ha erre szükség van, akkor ezt a jog keretein belül kezeljük.
Az antiszemita atrocitások sokszor a legkiszolgáltatottabbakat, a szociálisan hátrányos helyzetûeket, időseket, betegeket, gyerekeket érik, és az ő számukra ez sokkal nagyobb traumát jelent, mint másoknak. Az ő esetükben ezek a nagyon kellemetlen traumák leginkább metál higiénés segítséget kívánnak. Az ő esetükben a legfontosabb, hogy érezzék: nincsenek egyedül, nincsenek magukra hagyva. A másik feladat pedig egy konkrét védelmi jelzőrendszernek a kialakítása. Ebben a zsidó közösség nyilván nem a rendfenntartó erők feladatait kívánja átvállalni, hanem belső integritásának és büszkeségének szimbólumaként, az öngondoskodást felvállalva lépne fel. Ez a zsidó közösség önképe szempontjából is alapvető jelentőségû.
E: Mik a következő gyakorlati lépések az Alapítvány életében?
B.D: Az elkövetkező három hónapban szeretnénk az öngondoskodásnak az alapjait lerakni, szeretnénk felállítani egy telefonközpontot, ahol szakértő kollégák fogadják majd a hívásokat és irányítják majd őket a szakemberekhez.
Ezzel párhuzamosan, ugyancsak a közösség bevonásával szeretnénk, nemzetközi mércével mérve is magas színvonalon elindítani a közbeszédet monitorozó mechanizmust. Ez professzionális sajtóelemzést jelent, és annak a mérését, hogy milyen formában tolódik el napjainkban a közbeszéd minősége. Milyen formában alakul ki az egyre radikálisabb gyûlöletbeszéd hangja, akár a politikai szereplők, akár az egyszerû újságírás terén.
Harmadik terület fejlesztése már az elkövetkezendő hetekben elkezdődik. Szeretnénk a fiatalokat minél inkább arra a fajta önszerveződésre megtanítani, amellyel képesek lehetnek szervezett keretek között a saját önvédelmüket nem csak fizikai, hanem verbális szinten is ellátni. A célunk a zsidóságuk büszke vállalásával kialakítani bennük az önvédelem mechanizmusait. Ez részben oktatási részben önkéntes szervezői feladat részben pedig egy konkrét védelmi rendszer felállításának a feladata...

...E: Mi történik, ha egy igazán durva dolog történik, mondjuk, ha valakit megtámadnak az utcán?
B.D: Ha valakit megtámadnak az utcán, akkor, ahogy erről már korábban beszéltünk, nyilván nem a rendfenntartóként lépünk fel. De a jelenlétükkel, akár állandó utcai jelenléttel azokon a területeken, ahol a tapasztalatok szerint nagyobb számban fordulnak elő ilyen atrocitások, demonstrálhatjuk a zsidó közösség összefogását és tenni akarását. Már önmagában ezzel - ha szabad ilyen kifejezést használni - egyfajta elrettentéssel élhetünk. Nyilván nem az a feladata egy ilyen esemény kapcsán a zsidó önvédelmi szervezetnek, hogy önbíráskodjon, hanem sokkal inkább az, hogy megmutassa: a közösség tagjai nem ,,szabad prédák".
De mondanék egy hétköznapibb példát. Például egy szomszéd az idős, holokauszt-túlélő néni lakása elé üríti állandóan a szemetet, egyértelmûen antiszemita indíttatásból. Egy ilyen esetben minden további nélkül oda tud menni két önkéntesünk, és a legkisebb fizikai beavatkozás szándéka nélkül például vissza tudja pakolni a szemetet a szomszéd ajtaja elé. Illetve a jelenlétükkel tudják demonstrálni, hogy a zsidó közösség felelősséget vállal minden tagja iránt és nem kíván ahhoz asszisztálni, vagy tétlenül nézni, hogy a közösség bármely tagját megkülönböztetés vagy bármi nemû bántás érje a származása miatt..."

Eddig az idézet a zsido.com-ról.

A cikkből kiderült a szervezet ötletét Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija vetette fel körülbelül egy évvel ezelőtt, a működését pedig az EMIH fogja finanszírozni. Az alapítványban egyébként az EMIH-vel olykor ellenségeskedő hangnemet is megütő MAZSIHISZ-nek is van delegáltja.

A koncepció kidolgozásában kikérték az amerikai külügyminisztérium véleményét. Bodnár Dániel az interjúban elmondta: két nagy “előképük" van az antiszemitizmus elleni küzdelemben. Az egyik az Amerikában működő hírhedt ADL (a zsidóság “jó hírnevét" védelmezni hivatott “Rágalmazásellenes Liga") a másik pedig az Angliában működő Community Secuiity Trust. Ebből az ADL inkább az amerikai törvényalkotási folyamat befolyásolásában fejt ki számottevő tevékenységet, a CST-ben pedig a fizikai elrettentésen van a hangsúly, ők konkrét “védelmi" tevékenységet is ellátnak. A Tett és Védelem Alapítvány a kettő hibridjéből szeretné kialakítani saját modelljét.

A szervezet elnöke közölte: annak a kultúrának az alapjait szeretnék megteremteni, hogy “Magyarországon ne legyen olyan antiszemita atrocitás, akár szóbeli, akár tettleges, vagy akár rongálás, ami válasz nélkül marad". Mintha nem értesülne akárcsak egy szóbeli sérelmükről is azonnal a teljes világsajtó...

Mindeközben a magyar emberek ellen a kisebbségek tagjai által elkövetett bűncselekmények a legjobb esetben is csak cenzúrázott, mínuszos hírként jelennek meg a fősodratú híradásokban, inkább az antirasszista elhatárolódással kezdve a sort, ha már nem lehet takargatni. A magyarok érdekében fellépni szándékozó csoportokat pedig folyamatosan vegzálja a zsidó politikai-gazdasági lobbi előtt megfelelési kényszerben szenvedő rendőrállami klientúra. Az “elrettentőnek" szánt zsidó szervezetnek talán még közpénzt is utalnak majd...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A béka segge még magasan van
  2013-10-30 19:16:08, szerda
 
  A béka segge még magasan van
2013-10-29 17:37:14


A béka segge még magasan van

Magyarország jobban teljesít! Tudom, belém sulykolják, ha kell a belem is kitaposva. Vitathatatlanul ez az igazság a makrogazdaságra vetítve. A nemzetre már nem igaz. A nemzetet emberek, egyének alkotják, akiknek nagy része olyan szegénységben él, amire a rendszerváltás óta nem volt példa: Az Eurostat adatai szerint Magyarországon 2011-ről 2012-re 60,7-ről 62,1 százalékra javult a foglalkoztatottság, míg a szegénység vagy társadalmi kirekesztés által fenyegetettek száma 3,051 millióról 3,188 millióra emelkedett - olvasható a Hírhatár Online írásában.



Hasonló képet fest a helyzetről a Tárki felmérése is - számol be közleményében az MTI.



Tavaly a magyar lakosság csaknem fele élt olyan háztartásban, ahol a szegénység és társadalmi kirekesztettség valamilyen formája jelen volt - derült ki a Társadalomkutatási Intézet Zrt. (Tárki) felméréséből, amelyet hétfőn tett közzé honlapján



A kutatás adatai szerint 2012-ben a magyarok 17 százaléka volt "jövedelemszegény", 19 százaléka "munkaszegény", 37 százalékuk pedig súlyosan nélkülöző anyagi körülmények között élt. Tavaly a magyarok 47 százaléka élt olyan háztartásban, ahol a szegénység és társadalmi kirekesztettség legalább egyik, 8 százaléka pedig ahol mindhárom formája jelen volt.


Az EU stratégiai céljainak egyike, hogy csökkenjen a szegénység és társadalmi kirekesztettség. Ezek mérésére kidolgoztak egy mutatót, amely a jövedelemszegénység mellett a társadalmi kirekesztettség két másik elemét is magában foglalja, a munkaszegénységet, illetve a súlyos anyagi nélkülözést. A munkaszegénység azt mutatja, hogy egy háztartás munkaképes tagjai közül mennyien nem jutnak teljes vagy részmunkaidejű munkához. A súlyos anyagi nélkülözés azokat a háztartásokat jellemzi, ahol a jólét kilenc eleméből (például a személygépkocsi birtoklása, az évente egy hét nyaralás vagy a megfelelő fűtés) legalább négy hiányzik.


A szegénység elterjedtségének szokásos módja a szegénységi ráta mérése. A szegénység határának az átlagjövedelem 60 százaléka alatti jövedelmet tekintik. A Tárki kutatása szerint 2012-ben ez alatt a határ alatt élt a magyarok 17 százaléka, ami a legmagasabb a rendszerváltás óta.


A Tárki kutatásának adataihoz képest a szegények és társadalmi kirekesztettek aránya a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint kisebb volt. 2011-ben a KSH mérése szerint népesség 32 százaléka élt olyan háztartásban, ahol a szegénység és társadalmi kirekesztettség legalább egyik formája jelen volt. Ez az EU huszonnyolc tagállamának átlagánál (24 százalék) magasabb érték. A magyarországinál magasabb szegénységi és társadalmi kirekesztettségi arányt Bulgáriában (48 százalék), valamint Lettországban és Romániában (40 százalék), továbbá Horvátországban és Litvániában (33 százalék) mértek - zárult a Tárki közleménye.





Utoljára frissítve: 2013-10-29 17:47:39

http://www.velencei-hirhatar.hu/hirek/a-beka-segge-meg-magasan-van
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Skoda leveri Vitézyéken a durva szavakat
  2013-10-30 19:05:48, szerda
 
  A Skoda leveri Vitézyéken a durva szavakat
Ma | 13:14
Megoszt / nyomtat
A+ / A-
[Vitézy Dávid, a BKK vezetője a Fővárosi Közgyűlésben - Fotó: MTI]

A Skoda beperli a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) arra hivatkozva, hogy a villamostenderrel kapcsolatban valótlan tényeket állított, és megsértette a cseh gyártó jó hírnevét. A Közbeszerzési Döntőbizottság a múlt héten semmisítette meg a BKK tenderét, amelyből a Skodát furcsa érvekkel kizárták.

A Skoda szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a BKK által nyilvánosan közzétett, az anyacéggel és magyarországi leányvállalatával, a Ganz-Skodával kapcsolatos állításokat tartalmazó állítások miatt perelnek.

Felidézték: a BKK kétségbe vonta a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) határozatát, amely kimondta, hogy a központ jogsértő módon zárta ki a budapesti villamostenderből az összességében legelőnyösebb ajánlatot benyújtó Ganz-Skoda Zrt.-t. Ezen túl a BKK a közleményben gyanús, nem átlátható "offshore hátterű cégnek" nevezte a Skodát.
A Skoda szerint a BKK teljes egészében alaptalan és valótlan vádakat fogalmazott meg, amelyek alkalmasak a társaság jó hírnevének megsértésére. Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját levélben tájékoztatták, hogy szerintük az ilyen eljárás nem egyeztethető össze a jóhiszemű és tisztességes eljárás alapelvi követelményeivel, és alkalmas lehet arra, hogy a Skodának jelentős kárt okozzon. Ezért felszólították a BKK-t, hogy október 30-án délig vonja vissza a megfogalmazott valótlan állításokat. Mivel eddig ez nem történt meg, bírósághoz fordultak.

Hangsúlyozták, hogy a gyártó az Európai Unióban működő és adózó, teljes egészében átlátható tulajdonosi szerkezetű, jogkövető gazdasági társaság. Magyarország mellett Németországba, Olaszországba, Észtországba is szállítottak már járműveket, ezek az ajánlatkérők átláthatónak találták a cseh magánszemélyek tulajdonában álló céget.

A BKK korábban azt közölte, hogy a KDB határozata alapján nem zárhatja le a villamosbeszerzés értékelését, és egyelőre nem kötheti meg a szállítási szerződést az eljárás nyerteseként korábban kihirdetett spanyol szállítóval.

A BKK a fővárosi önkormányzat megbízásából, uniós források felhasználásával februárban indított közbeszerzési eljárást 37 új, alacsonypadlós villamos beszerzésére. A kocsiknak 2015 végéig kell forgalomba állniuk az átépülő vonalakon.

Négy cég adott érdemi ajánlatot, a Skoda és a Stadler ajánlatának érvénytelensége miatt a legjobbat - a német Siemenst megelőzve - a spanyol CAF adta. Ezután a cseh Skoda közbeszerzési jogorvoslati eljárást kezdeményezett ajánlatának érvénytelenné nyilvánítása miatt.

A BKK a Skodát szakmai alkalmatlanság, műszaki meg nem felelés és aránytalanul alacsony ár miatt zárta ki - áll a BKK korábbi közleményében. A KDB egyik vitatott elem tekintetében sem mondta ki, hogy helytelen döntés született, hanem további vizsgálatokat kért.

Forrás: STOP/MTI | STOP

http://www.stop.hu/belfold/a-skoda-leveri-vitezyeken-a-durva-szavakat/1189766/

NAGYON HELYES,ADJANAK A KIS KÖCSÖG VITÉZYNEK!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszesek és rendőrök is a szombathelyi drogbotrányban?
  2013-10-30 18:47:13, szerda
 
  Fideszesek és rendőrök is a szombathelyi drogbotrányban?
ma, 15:34 propeller.hu

Újabb meg nem nevezett szombathelyi fideszes döntéshozókat, helyi vállalkozókat és intézményvezetőket, illetve egy volt rendőrtisztet is gyanúsít Czeglédy Csaba, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője, aki a Nemzeti Nyomozó Irodához fordult.

A szocialista politikus szombathelyi sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek elmondta: információi szerint az érintettek az Adrián és a Balatonon szervezett hajóutakon prostituáltak társaságában szórakoztak, és drogot fogyasztottak.

Elmondta, hogy olyan információk vannak a birtokában, amelyek szerint a drogot és a prostituáltakat a szombathelyi szervezett bűnözés biztosította. Ezeket a bizonyítékokat átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának, amelynek szerinte vizsgálnia kell azt is, hogy az említett bűnözői körök mit kértek szolgáltatásaikért cserébe - tette hozzá.
Czeglédy Csaba jelezte: szerdai sajtótájékoztatóján ultimátumot adott azoknak, akik részt vettek az említett hajóutakon; tárják a nyilvánosság elé azt, hogy ott voltak. Ha ezt nem teszik meg, ő fogja megnevezni őket - közölte.

Szavai szerint azt nem állítja, hogy mindenki drogozott, aki a részt vett az említett hajóutakon, de akik ott voltak, azoknak tudomása lehet azt ott történtekről.

Czeglédy Csaba kijelentette: "Lazáry Viktornak és fideszes társainak" nemcsak egy egyszeri alkalom, vagy pár alkalom volt, amikor drogot fogyasztottak, hanem "ez az életmódjuk részévé vált az elmúlt években".

Czeglédy Csaba arra a kérdésre, hogy miért most látta elérkezettnek az időt az újabb sajtótájékoztatóra, azt mondta: érdemi információk kerültek birtokába arról, hogy a szombathelyi alvilág biztosította a drogot Lazáry Viktornak és társainak.

Czeglédy Csaba szeptember végén keménydrog fogyasztásával gyanúsította meg Lazáry Viktort, Szombathely fideszes alpolgármesterét egy videofelvétel alapján.

A szombathelyi MSZP-SZTKE-frakció blogján közzétett felvételen az látszik, hogy egy férfi egy irodai helyiségben az asztalról fehér színű port szív fel az orrán keresztül, majd az egyik ujját belenyomja a porba és az anyagot szétkeni a szájában.

Az alpolgármester visszautasította a vádat, amelyet lejárató kampánynak nevezett, és közölte: feljelentést tesz kényszerítés bűntette és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt. Lazáry két drogtesztet is elvégeztetett a helyi kórházban, amelynek eredmény negatív lett.

http://propeller.hu/itthon/2809035-fideszesek-rendorok-is-szombathelyi-drogbotran yban?utm_source=stop.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=Fideszesek%20%C3% A9s%20rend%C5%91r%C3%B6k%20is%20a%20szombathelyi%20drogbotr%C3%A1nyban%3F
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Buzitáborok gyerekeknek: már nem csak tervezik
  2013-10-30 18:39:31, szerda
 
 
Buzitáborok gyerekeknek: már nem csak tervezik
in Közép-1, Legalja
29 okt 2013

Nem akartuk elhinni, hogy van ilyen, de van. Akik ezt kitervelték, pokolra valók. Egyelőre nem kötelező, de hamarosan az lehet Nyugaton és nálunk a cionista lobbi jóvoltából. Jelenleg nem csak az erkölcs, de a jog alapján is bűncselekmény, amit láthatunk, akkor is, ha a “szülők" beleegyeznek.De hát majd törvényt módosítanak, ha elérkezettnek látják az időt. Persze a zsidó gyermekeket ez nem érinti, csak a “gyűlölködő" keresztényeket. A muszlimok pedig levágnák a fejét annak, aki ezt megpróbálná. Bár minden világvallás súlyos bűnnek tartja a homoszexualitást, a keresztény egyházak vezetését már annyira behálózták a szabadkőművesek és cionisták, hogy nemhogy ellenállást nem képesek kifejteni az ördögi erőkkel, de behódolnak nekik. Már több országban bevezették az oktatásba a deviánsok családokkal egyenértékű szemléletét. Svédországban van olyan óvoda, ahol nem szabad a fiúkat fiúként, a lányokat lányokként nevelni.

Kapcsolódó: Buzipárti jobbikos voksok az EP-ben

Épeszű ember erre már csak annyit tud mondani, döbbenetes. Az Egyesült Államokban ifjúsági táborokat hoznak létre, ahol kötelező jelleggel kell majd a fiataloknak részt venni. Ezekben a táborokban a fiúkat lány ruhába öltöztetik, sminkelik, és divatbemutatókat tartanak. A lányokat kifejezetten fiús dolgokra nevelik, olyan jellegű munkákat adnak nekik. A táborok célja, hogy “előneveljék" az ifjúságot arra, hogy könnyen elfogadja (vagy maga is azzá váljon) a perverziókat, a fajtalankodókat. A táborok már tesztelés alatt állnak, az alábbi képek ott készültek.

Arra leszünk kíváncsiak, mit fognak ehhez szólni a buzulást ellenző családok szülői? Mennek végül a börtönökbe? Vagy agyonlövik a háza előtt, miközben a gyermekét akarja védeni? Talán éppen ezért készítették a rendőrök számára azokat a lőlapokat, amelyeken gyermekeiket óvó anyákra kell lőni?

Az Egyesült Államok kutató gárdát tart fent csak azért, hogy a birodalmak összeomlását tanulmányozza, és megfejtse, hogy kerülheti el az USA a vég beteljesedését. Nos a kérdés nagyon egyszerű, ehhez nem kellene kutatócsoportot foglalkoztatni horrorisztikus pénzekért. A birodalmak alapja az erkölcs. Valamennyi birodalom addig volt képes fennmaradni, amíg képviselni tudta azt a szellemiséget, erkölcsiséget, amely létrehozta. Alapvetően a birodalmak esetében mindenki a Római Birodalmat veszi alapul, mint legismertebbet, pedig jócskán vannak és voltak még birodalmak a világban. Azzal is tisztában kell lenni, hogy egy ország területi nagysága okán nem feltétlenül birodalom. A birodalom a birodalmi szellemiség, és a magas fokú erkölcsiség eredménye.

Amikor a rómaiak 70-ben felszámolták az örök problémákat jelentő Judeát és lerombolták Jeruzsálemet, megtörtént a jézusi jóslat, a zsidókat szétszórták a világban. Mint olyan lények, akik állandóan csak a pénz környékén érzik jól magukat, nagy számban Róma felé vették az irányt. Nem kellett eltelnie száz évnek, és a Római Bbirodalom, amely Jézus idejében még erős, erkölcsös birodalom volt (az akkori szinten meg főleg), elindult a totális erkölcsi züllés útján. Volt-e valami köze a zsidók Rómába özönlésének az erkölcsi lealjasodáshoz? Nem kell hozzá időgéppel rendelkeznünk, hogy lássuk a mai példán a történéseket. Bármely világrészen, ahol megjelenik a zsidó szellemiség, ott megjelenik a pedofília, elfajzás (művészetekben, politikában, divatban, és mindenben, ahová beférkőzni képesek). Minden a bosszú, és a túlfűtött nemiség körül kezd keringeni. Pontosan erre a sorsa jutott Róma is. Az arénák padlóján elfolyó keresztény véren (a zsidó vérbosszú Jeruzsálem megjósolt pusztulása miatt, a keresztények ellen, akik a hiedelmekkel szemben egyáltalán nem voltak zsidók, sőt!) át a legelfajzottabb orgiákig. Ebbe pusztult bele Róma. És ebbe fog belepusztulni az Egyesült Államok is. Mert az ördögi kör erre kényszeríti. Ha nem lehet elfajzani, nem élheti ki a belső ingereit, és erkölcsös lesz a nép, ott egyszerűen nincs maradásuk. Mennek máshová. Mostanában persze jobbára inkább a bankjaikon keresztül a “lator államokat" igyekeznek kivégezni.

Ez a lépés, melyet most az Államok készül meglépni a gyerek buzitáborokkal, egy jelentős lépés lesz a zsidó elfajzás útján, ezzel együtt az összeomlás útján is.

Hídfő.net nyomán magyarhajnal.com

http://magyarhajnal.com/buzitaborok-gyerekeknek-mar-nem-csak-tervezik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terjedő szegénység, akadozó állam: a kormány rosszabbul telj
  2013-10-30 18:33:43, szerda
 
 
Terjedő szegénység, akadozó állam: a kormány rosszabbul teljesít
Ma | 17:13

Bár a kormány a "Magyarország jobban teljesít!" szlogennel kampányol, hozzátéve: aki nem így gondolja, az a magyar családokat sérti meg - a most napvilágot látott kimutatás-cunami meglehetősen negatív képet fest a kormányzati munka minőségéről.

Az első, a jobban teljesítést némiképp más megvilágításba helyező felmérést a Tárki tette közzé, amelyből kiderül: a rendszerváltás óta nem éltek annyian szegénységben, mint ma. A kimutatás szerint a lakosság 17 százaléka él úgynevezett jövedelemszegénységben, ami annyit tesz: összbevételük nem éri el a magyar átlagkereset 60 százalékát sem. (2006-ban 12 százalékon állt a mutató, de a globális válság idején, 2009-ben is csak 14 százalékon.) Napi forintgondokkal a lakosság 37 százaléka szembesül, vagyis a magyarok több mint harmadának kihívást jelent hónapról hónapra megélni. Összességében a szegénység valamely formája a teljes népesség 47 százalékát érinti. (Összehasonlításként: ugyan ez az adat az Unió átlagában 24 százalék, mögöttünk a sorban Bulgária és Románia található.)
Egy másik kimutatás, a World Bank Doing Business felmérés azt vizsgálja rendkívül körültekintően, hogy mik azok a tényezők egy országban, amik a vállalkozások működését elősegítik és mik azok, amik hátráltatják. A Föld kétszáz országát vizsgálók Magyarországot az 54. helyre rangsorolták, ami a tavalyi rangsorhoz képest három pozícióvesztést jelent. Ezzel szemben a lesajnált Ukrajna, amely most is csupán a 112., egy év alatt 28 helyet javított a listán. Régiós versenytársaink közül csak Csehországot előzzük, de Szlovákia úgy is jóval előttünk van a listán, hogy hat helyet rontott tavaly óta.

Ma az Európai Bizottság mutatott be több, nemzetközi összehasonlítást tartalmazó jelentést. Először az államigazgatás hatékonyságát vizsgálták: a Bizottság kimutatása szerint 2011 és 2012 között tizenhárom uniós tagállam szinten tartotta vagy javított pozícióján az uniós rangsorban, míg tizenöt másik tagállam rontott a pozícióján. Magyarország ugyan nem rontott 2012-ben a helyezésén, ám a teljesítményén már igen, ami a 100 pontos skálán éppen 70 pont fölötti eredményt jelent. Ennél csak az olaszoknál, a görögöknél, a bolgároknál és a románoknál működik alacsonyabb hatásfokkal az államigazgatás. (Az EU-átlag 81 pont.)

A PriceWaterhouse adózásról készült tanulmánya azt vette górcső alá, hogy a cégeknek az egyes tagállamokban hány munkaórájukba kerül az adószabályoknak való megfelelés, alapvetően az áfa- és a társasági adóbevallás, stb. A tagállamok között rendkívül nagy a szóródás. Az egyik véglet Luxemburg, ahol éves szinten 60 óra jött ki (a nyomában Írországgal és Észtországgal), a másik Bulgária több mint 450 órával. A bolgárok után a cseh, a lengyel és a magyar vállalkozások (évi 270 óra körül) bíbelődnek a legtöbbet az adóbevallásokkal és más adóügyekkel. Az uniós átlag 193 óra évente. Emlékszik még valaki arra, amikor a kampányban Orbán Viktor söralátét méretű adóbevallást ígért?

Egy másik felmérés azt vizsgálta, hogy a tagállami közbeszerzések mennyire szolgálják innovatív áruk és szolgáltatások vásárlását. A 2013-as innovációs eredménytábla részét képező adat szerint Magyarországon a cégeknek mindössze a 6 százaléka értékesít innovatív termékeket és szolgáltatásokat a közszférának. Ezzel Magyarország sereghajtó a 28 tagú EU-ban, Horvátország és Belgium mögött. Dánia esetében például 48, Ciprusnál 45, Máltán pedig 40 százalékos az arány.

Hát ennyivel teljesít jobban a kormány.

http://www.stop.hu/belfold/terjedo-szegenyseg-akadozo-allam-a-kormany-rosszabbul- teljesit/1189819/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túl messzire ment Amerika A XX-ik századi háborúk egyedüli
  2013-10-30 18:31:20, szerda
 
 
Túl messzire ment Amerika

A XX-ik századi háborúk egyedüli győztese az Amerikában tevékenykedő Izrael Lobby, messzire merészkedtek a túlfejlesztett lehallgatási rendszerek jóvoltából, ami napjaink törésvonalát is jelenti Németország és az USA atlantista kapcsolatában . Mennyire jellemző ez korunk technológiai vívmányaira, amelyek rombolásban jeleskednek csak, eltávolodva az emberiség érdekeinek szolgálatától . Egyre nagyobb kapacitású gyilkos eszközöket gyártanak a béke nevében, hiszen e közelkeleti kis országban már használatossá vált egy parányi géppisztoly, amelyek retikülként lógnak az izraeli telepesek vállán .

Műholdak ezrei repkednek felettünk, és olyan repülőgépek, amelyek vegyszereket szórnak alá tízkilóméter magasságból . HAARP-ról most nem szeretnék szólni, mert e rendszer állomásai összehangoltan próbálnak beavatkozni abba az isteni teremtéssel ellentétes folyamatba, amivel földrengéseket, szökőárokat, erőteljes éghajlat változásokat okoznak szerte a földön . A zöldek már rátelepedtek ezekre a változásokra . Így próbálják eltakarni bűvös kapcsolatrendszereiket a nemzetközi baloldallal . A szociáldemokrácia képében megjelenő birodalomépítő oligarchia másokra mutogat, miközben ők adják a pénzt rombolásra ugyanúgy, mint az ellenük folyó védelmi harcra .

A második vonalban meghúzódó romboló erő, befolyása alá vette mindkét parlamenti oldal politkusait, akiket egy választásnak nevezett komédia keretében hatalmaznak fel, a kizsigerelt tömegek . Korábban Wikileeks iratok kerültek napvilágra, most Edward Snowden mentette ki nagyszámban a kompromitáló anyagot Oroszországba, amit egyenként tárnak elénk az USA kérdéses módszereiről . Az amerikai vezetés mögött megbúvó zsidó érdek egyre nyíltabban provokálja a világot, hiszen mára a pénzteremtő gépezet révén korlátlan hatalmat szereztek az emberiség felett .

Nemzeteink eladósítása korrupt kormányokon keresztül, tökéletesen működik . Minden csepp vér, könny, izzadság az ő széfjeikbe vándorol . Hatalmas összeg ez, amelynek nyereségéből táplálkozik az a parányi Izrael állam, akik ezt a birodalmat megálmodták maguknak, még a XIX-ik század második felében, amikor kiagyalták a három világháború programpontjait . Már 1776 május elsején létrejött ez a korábbi szabadkőművességre rátelepülő titkos hálózat, amit Illuminátusok rendjének neveztek . Korunk intézményrendszere erre az alapra épül, amit 1954-ben hívott össze a holland királyi család feje, a néhai Bernard herceg a Hotel Bilderberg épületében .

Ezeken a találkozókon jelölik ki mindenkori vezetőit annak a világbirodalomnak, amit a pénzteremtők támogatnak és amit a nemzetközi média összehangolt némaságával elhallgat előlünk . Amerikai elnökök, német kancellárok, francia államfők, magyar ellenzékiek is megjelenhetnek ezeken az éves összejöveteleken . Állandó résztvevői ezeknek a találkozásoknak az európai királyi házak tagjai és nagyobb bankárcsaládok képviselői, fontos politikusok, akik az akkori aktuális dolgokról számolnak be az Elit színe előtt . Demokráciáról beszélnek nekünk, de egy kifejezetten arisztokrata csapat rendszeres találkozói ezek, akik valóságos palotákban élnek, s vagyonukat csillagászati egységet meghaladó számokkal mérik, hiszen a korábbi buborékok virtuális számait átalakították valósággá .

Néha felemlítik Bill Gates vagyonát, amelyet tízmilliárdokban mérnek . Óriási szám ez a maga nemében, de itt ezermilliárdok százairól van szó ! Ezek a bankárcsaládok okosan házasodnak, nehogy veszteség érje a felhalmozott vagyon örököseit . A bankjuk előtti vörös pajzsról elnevezett Bauer család összvagyonát háromszáz trillió dollárra becsülik ! Talán több is ennél... Amerika jelenlegi tartozása meghaladja a 16 trillió dollárt és majdnem csődöt jelentettek be emiatt . A csőd elodázása még nagyobb terhet rak az emberiség vállára, mert ez szinte fizethetetlen adóterhet is jelent . Óriási városállamok jöttek létre a lift feltalálása után, melyeket levegőből előállított pénzből hoztak létre, de ugyanannyi pénz is megjelent eközben az elinflálódott gazdaságban .

A bankok zárt, globális rendszert alkotó hálózata pénzt teremt, amikor kölcsönt ad valakinek . A visszafizetett összeg és annak kamatja, a betétek fedezetére lett kiadva, de a bevétel már a bankké . Földünket elárasztották a városi emberek, akik hasznot nem hajtanak életükkel, csupán fogyasztói ennek a számukra alkotott művilágnak . A szolgáltatásokat is ellátó globális intézményrendszer monopolizálta az egyes iparágakat és a kereskedelmet . Az egyént rákapcsolták ezekre a szolgáltatásokra és a munkájával biztosítja e rendszer fennmaradását . Amíg fizetni tudja egyre emelkedő számláit a csökkenő fizetéséből, addig megtűrt tagja marad e modern társadalomnak .

A készpénzt felváltó műanyagkártyák mágneses szallagocskái, vagy az utóbbi időben elterjedő mikrocsippek hordozzák nyomorúságunkat magukban, mert a nincsből soha sem lesz elegendő . A pénzteremtők rétege dőzsöl az emberiség által megtermelt javakban, miközben aki előállítja ezeket a javakat, képtelen részesülni belőlük . Régebben a nagycsalád intézménye a családfő vezetése alatt állott, egészen addig, amíg meg nem szüntették ezt a fajta létformát a kommunizmus által felépített betondzsungel által, ahol élelmiszertartalékot sem tudtak felhalmozni maguknak az emberek . Távfűtés gondoskodik róluk télen, kis hűtőszekrényben tárolják a romlandó ételeket és liftek szállítják fel őket a tizediken elhelyezkedő kicsi kuckóba, ahol még a szomszéd szellentéseit is hallják .

Embertelenné lett a világ . A szomszédunkat sem ismerjük . Mellettünk vehet telket hazánkban a szerencsésebb svájci, akiknél a minimálbér havi egymillió forint felett van, így szólgákká lettünk saját országunkban, ahol éhbérért dolgozik szinte mindenki . Egy Nóbel-díjas, magyarnyelvű író ápoltatja magát hazánkban, aki megtagadott bennünket, amikor holokausztbohócként a sorstalanságról írt . Legjelesebb íróinkat nem engedik be a magyar diákok lelkébe . Olyan értelmetlenségekkel traktálják gyermekeinket az oktatásnak nevezett agymosás során, hogy abból értelmes világlátás, egyenes gondolat nem születhet soha .

A teljesen lebutított amerikai ember és a hazánban élő szürkearcú tömegember között csak annyi a különbség, hogy az előbbi kiemelt juttatásokat élvez . Egy emberöltő nehéz munkájának eredménye sem elegendő biztonságos életre Magyarországon . Nem biztosítanak számukra biztonságot azok a szervek, akiket az ő szolgálatukban fizetnek az adófizető polgárok . Vidéken a helyzet még reménytelenebb ennél . A cigányság életmódja miatt, senki sem tart állatott az udvarában, nem termel semmit, mert ellopják tőle . Rövid időn belűl átvettük alacsonyabb kultúrájukat tőlük, mert nem engedik megvédeni még a sajátunkat sem . Köszönjük szépen...

VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ijesztő számok: a fiatal magyarok harmada külföldön képzeli
  2013-10-30 18:25:04, szerda
 
  Ijesztő számok: a fiatal magyarok harmada külföldön képzeli el álommunkáját

2013. 10. 29. 10:59|Utolsó módosítás: 2013. 10. 29. 11:17|Gazdaság
Egy friss magyar felmérés szerint a 18-30 év közötti fiatalok a gyorsabb karrier elérése érdekében hajlamosak a gyakori munkahelyváltásra. A kutatásból az is kiderült, hogy a 1982-95 között született, úgynevezett Y generáció tagjai számára a munkavégzés közbeni szabadság és a munkahelyi légkör oldottsága kiemelkedően fontos. A Coaching Team által végzett felmérés elgondolkodtató eleme, hogy a válaszadók több mint egyharmada külföldön képzeli el az álompozíció elérését.
Mik ezek?

A kutatás fókuszában álló korosztály jól akarja érezni magát a munkahelyén. Számukra fontos, hogy az ne csupán egy hely legyen, ahova bejárnak, mert muszáj. Olyan helyen szeretnének dolgozni, ahol azon kívül, hogy értelmes dolgokkal foglalkoznak, még jó is ott lenni. ,,Ehhez kapcsolódik, hogy a munkavégzés során igénylik a szabadságot, a szabad kezet. Azonban az is kiderült, hogy igenis kedvelik, és tisztelik, ha egy nagy tudású, tapasztalatú kollégával tudnak együtt dolgozni, hiszen belőlük nem az életkor, hanem a szaktudás vált ki elismerést. Azt nézik, hogy ki mit ért el, ki mit tett le az asztalra, nem azt, hogy ki milyen idős vagy hány évet töltött már el az adott cégnél" - mutat rá a felmérés eredményeire Lerf Andrea kutatásvezető. A szakember elmondása szerint a fiatalok kifejezetten igénylik a visszajelzéseket, és erős bennük a megfelelési vágy, szeretik a precíz kommunikációt, sőt amennyiben indokolt, akkor felvállalják a konfliktusokat is. Ha úgy érzik, hogy nincsenek a helyükön, vagy nem látják a számukra megfelelő karrier lehetőséget, akkor könnyen váltanak munkahelyet, bevállalva ezzel akár a munkanélküliséget is.

Ezt a korosztályt különösen jellemzi a türelmetlenség, mind a szakmai ,,beérés", előrelépés terén, mind az anyagi juttatások tekintetében, valamint a munkavégzéssel kapcsolatban, derül ki a Coaching Team kutatásából. Ez az általános türelmetlenség azzal is magyarázható, hogy ők egy rendkívül felgyorsult világ gyermekei, számukra az internet közelsége (főként az okostelefonokkal a zsebükben) minden kérdésre szinte azonnali választ eredményez. A munkahelyen azt látják, hogy naprakész friss tudással érkeznek, tisztában vannak az értékeikkel, el tudják látni a magasabb szinten dolgozók feladatait is. Türelmetlenek, hogy megkapják a magasabb pozíciót, a magasabb fizetést, jobb juttatásokat, és így hamar feloldódik bennük az alázat a munka iránt. Fontos megjegyezni, hogy ez a generáció a fogyasztói társadalom szülötte, azaz ,,ha valami elromlik, dobd el és cseréld újabbra, jobbra" szellemben nevelkedett és él, ami érvényes a munkahelyekre és a kapcsolataikra is.

,,Érdekes, hogy saját meglátásuk szerint könnyen motiválhatóak, a HR szakemberek viszont pont ellenkezőleg, inkább nehézségként élik meg a fiatalok motiválását" - hívja fel a figyelmet Lerf Andrea. Mivel az elemzők korábban a HR szakértők véleményét is megkérdezték a fiatal munkavállalókkal kapcsolatban, ezért a felmérés egyedisége, hogy az eredményeket összevetve jól láthatóak a hasonlóságok és különbségek a munkakínálat és a kereslet oldaláról is. Ami mindkét oldalnak kimagaslóan a legnehezebb, az a megfelelő megtalálása, azaz a megfelelő fiatal munkavállaló megtalálása az adott pozícióra, illetve a megfelelő cég megtalálása az Y generáció számára. Szintén fejtörést okoz a HR szakembereknek, hogy miként lehet megtartani őket, főleg hosszabb ideig egy cégnél, egy pozícióban, ez viszont a másik oldalon nem mutatkozik nehézségként, közel feleannyira érzik azt gondnak, hogy miként tartsák meg a megszerzett beosztásukat. A motiváció, motiváltság kérdéskört mindkét oldal nehézségként éli meg. A szervezetbe való integrálásukat szignifikánsan nehezebben élik meg a HR-esek, mint maguk a fiatalok.

Hirdetés
A válaszadók több mint egyharmada (35%) külföldön képzeli el a számára ideális álompozíciót, jellemzően USA és Németország a két leggyakoribb célország, de Anglia, Svájc, Ausztria és Ausztrália is sokszor említett. A két legnépszerűbb pozíció a saját cég vezetőjeként dolgozni, illetve egy multinacionális cégnél alkalmazottként tevékenykedni. Negyedük úgy gondolja, hogy három éven belül el is éri saját kitűzött célját, összesen 60%-uk mondta, hogy maximum öt évet ad magának ehhez. A generáció türelmetlensége tehát itt is megmutatkozott.

,,A mai fiatal korosztály fejtörést okoz a munkahelyen. Másként szocializálódott, mint elődeik, az internet és a technikai vívmányok közelsége és ennek használata teljes mértékben beépült a mindennapjaikban ennek minden előnyével és hátrányával együtt. A végtelen szabadságvágyhoz párosul hazánkban egy erős megfelelési kényszer (ami a szülői nevelésből és munkahelyféltésből eredeztethető). Ez vezet gyakran a ,,work hard, play hard" életformához is" - mutat rá Lerf Andrea kutatásvezető.

Szerző: Világgazdaság Online

http://www.vg.hu/gazdasag/ijeszto-szamok-a-fiatal-magyarok-harmada-kulfoldon-kepz eli-el-alommunkajat-414806
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.