Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A franciák 77 százaléka kivágná a cigány élősködőket, bűnöző
  2013-10-25 22:14:37, péntek
 
  A franciák 77 százaléka kivágná a cigány élősködőket, bűnözőket az országukból
2013. október 25. 21:06
Hunhír.info

Mivel az utóbbi időben Franciaországban egyre nagyobb problémát jelent a Kelet-Európából érkező cigány élősködők, bűnözők serege, ezért a ,,cigányozás" Franciaország-szerte reneszánszát éli. Egy közelmúltban végzett felmérés szerint a franciák 77 százaléka egyetért azzal az NF által képviselt megoldással, hogy a cigányok helyzete csak a kitoloncolással orvosolható.


Miközben a liberális és színes bőrű ifjak Párizs utcáin tomboltak egy kitoloncolt cigány miatt kiderült, hogy a szegény kis diáklány apukája azudott a francia hatóságoknak a koszovói származást illetően, ugyanis csak ő született ott, felesége és a hatból öt gyermekük Olaszországban jött a világra. A szülőknek korábbi lakóhelyükön, az olaszországi Fano városában is meggyűlt a bajuk a hatóságokkal, amelyek végül kilátásba helyezték, hogy állami gondozásba veszik a gyerekeket, mivel ,,alig jártak iskolába, a családfő koldulásra kényszerítette gyerekeit, a család az utcán élt" - nyilatkozta Stefano Aguzzi fanói polgármester. A 47 éves cigány apukának egyébként volt már dolga a francia rendőrséggel is. Bárhova vándoroltak, mindenütt csak a balhé, a bűnözés. Csoda, hogy elege van minden nációnak a cigány élősködőkből?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69779
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A veszprémi hazafiak nemet mondanak Navracsics zsidóseggnyal
  2013-10-25 21:57:15, péntek
 
  2013-10-25. 21:36
A veszprémi hazafiak nemet mondanak Navracsics zsidóseggnyaló utcanevére



A veszprémi hazafiak nem nyelik le könnyen, hogy a város országgyűlési képviselője (dr. Navracsics Tibor) önhatalmúlag egy volt rabbiról nevezzen el egy közterületet. A város több helyén is feltűntek az ilyen matricák - számol be a dicséretes gerillakampányról olvasónk.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/119477/#ixzz2ilVyKxXK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A „hunyadisták”
  2013-10-25 21:46:25, péntek
 
 
A ,,hunyadisták" A németül hivatalosan ,,25. Waffen-Grenadier-Division der SS" (ungarische Nr 1.) nevet kapott Hunyadi hadosztály - amelyet magyarul először Hunyadi páncélgránátos-hadosztálynak, majd később ,,Hunyadi" magyar fegyveres SS-gránátoshadosztálynak neveztek - egy már 1944. október 15. előtt megindult tárgyalás eredményeként, de ténylegesen csak 1944. október 23-án megkötött magyar-német egyezmény alapján jött létre.
A magyar katonai vezetés 1944 nyarától - az 1943. augusztusi átszervezések után ismét - újabb átszervezésekben, új hadosztályok felállításában gondolkodott. Ennek a szervezésnek köszönhetően jött létre a Szent László nevét viselő hadosztály, amely a későbbiek során a magyar királyi honvédségben a ,,mintát" jelentette volna.
A német-magyar megállapodás lényege az volt, hogy - miután 1942-től a Waffen-SS létszám-kiegészítése folyamatos volt a német ajkú magyarok köréből - önkéntes jelentkezés alapján a német fél további nyolc hadosztály felállításában működik közre, amelyeknek tagjai már nemcsak a népi németek soraiból kerülhetnek ki. A nyolc hadosztályból négy felállítását, kiképzését és felszerelését a német szárazföldi haderő (Heer) vállalta, míg a másik négyet a Waffen-SS keretein belül szervezeték meg. Az utóbbiak közül ténylegesen csak két magyar hadosztály szervezését - a Hunyadiét és a Hungáriáét - kezdték meg.
Fegyveres-gránátos hadosztály (Waffen-Grenadier-Division): ez az elnevezés a Waffen-SS-en belül kifejezetten a külföldiekből (nem birodalmi és nem népi német) felállított alakulatokra vonatkozott (a két magyaron kívül létezett olasz, lett, litván stb. is). Mintájául az 1944 végétől folyamatosan szervezett úgynevezett ,,népi gránátos" (Volksgrenadier), lényegében gyaloghadosztályok szolgáltak.
A megállapodás szerint a Waffen-SS magyar hadosztályainak vezényleti nyelve magyar, katonái magyarok, illetve magyar állampolgárok, a hadosztály az elnevezését valamely magyar történelmi személyről kapja. A hadosztályt elvileg csak Magyarország védelmében lehet bevetni, és felszerelése, mindennemű anyagi ellátása német részről történik. A jelentkezőknek be kellett tölteniük 17. életévüket, és 21 éves korig hatóságilag láttamozott szülői beleegyezést kértek a jelentkezéshez.
A jelentkezők jöhettek a polgári életből, a magyar királyi honvédség tényleges és tartalékos állományából. A törzstisztek esetében kötelező volt a német nyelv ismerete, a főtiszteknél ,,ajánlott". A jelentkezők családjai a fegyveres SS tagjainak családtagjait megillető támogatásban részesülnek. Sebesülés, halál esetén a gondoskodást az SS (hadi)gondozási parancsnoksága intézi.
Az úgynevezett ,,Hunyadi hadosztályokba" - a közvélemény számára így szerepeltették a Waffen-SS magyar alakulatait - való jelentkezés lehetőségére 1944 novemberétől hívták fel a figyelmet a plakátok, falragaszok, különböző újsághirdetések. A propaganda hatására jelentős számban jelentkeztek fiatalok a szolgálatra. A legénységi állományúak többsége 17. és 21. életév közötti volt, míg a kisebb részt a már a magyar királyi honvédségben szolgálók tették ki. A számottevő érdeklődésnek - a háború folyamán mintegy 40 ezer magyar jelentkezett a Waffen-SS magyar alakulataiba - különböző okai voltak:
1. Számosan úgy érezték, hogy a haza védelme a kötelességük, és ezekben az alakulatokban jobb felszereléssel, jobb fegyverzettel, jobb ellátási körülmények között tehetnek eleget neki.
2. A jelentkezők nem a frontra, hanem hátországi kiképzőközpontokba kerültek, így a hadműveletekből elvileg ,,kimaradtak", és úgy számoltak, hogy megúszhatják a fegyveres összecsapásokat.
Az önkéntes és toborzott állományt a rajkai gyűjtőterületről vasúton a Német Birodalomba szállították, ahol megkezdődött a kiképzésük és a felszerelésük. Az egy hadosztálynyi létszám - 15 ezer fő - azonban már a kezdet kezdetén nagyobb lett, ezért 1944 decemberében megkezdődött a ,,26. Waffen-Grenadier-Division der SS" (ungarische Nr 2.) szervezése. Utóbbi a Hungária nevet kapta. E hadosztály felállítására azonban német részről sem az anyagi, sem az eszközfedezet nem állt rendelkezésre, ezért tagjai gyakran zsákmányolt - például belga és francia - ruházatot kaptak.
Bár a háború folyamán egyik hadosztály személyi állományának a kiképzése sem fejeződött be - és így a seregtestek nem érték el a hadrafoghatósági szintet -, kisebb - a szovjet előretörés hatására ad hoc jelleggel elkülönített - részei 1945. január-márciusban több esetben is harcba keveredtek a Vörös Hadsereg csapataival, és néhány száz főre tehető veszteséget is szenvedtek.
A Hunyadi hadosztály parancsnoka Grassy József altábornagy, a Hungáriáé Pisky Zoltán ezredes volt. Utóbbi hősi halálát követően a Hungária hadosztály parancsnokságát is Grassy Jószef vette át.
A háború befejezésekor a két hadosztály - hasonlóan más kisebb magyar Waffen-SS-kötelékekhez - katonáinak kisebb része amerikai hadifogságba került, a nagyobb rész pedig, elvegyülve a magyar polgári menekültek között, hazatért Magyarországra.
A magyarországi népbíráskodási gyakorlatban nem egy személy esetében a Hunyadi, illetve a Hungária hadosztályban való szolgálat ,,háborús bűnnek" számított. Magyarországon ezen a gyakorlaton az 1990 utáni bírósági ítéletek változtattak - a Németországi Szövetségi Köztársaságban a Waffen-SS-t már korábban ,,rehabilitálták" -, és törvénysértőnek mondták ki a korábban a Hunyadi vagy a Hungária hadosztályban való szolgálat miatti elmarasztaló ítéleteket.
Érvényesnek tekinthetjük a második világháború utolsó hónapjaiban a Hunyadi és Hungária hadosztályban szolgált magyar katonákra vonatkozóan is néhai Konrad Adenauer egykori kijelentését, aki a Waffen-SS-ben szolgált német katonákra utalva mondta: ,,Soldaten wie andere auch", azaz ,,ugyanolyan katonák, mint a többiek", mert a Waffen-SS-ben szolgálni nem kivételezettség és párthűség alapján lehetett, hanem önkéntes döntés, majd később sorozás, illetve a Wehrmachtból oda történt áthelyezés után.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Martonyi-hitvallás: az uniós tagság nagyon sok előnnyel jár,
  2013-10-25 21:43:51, péntek
 
  2013-10-25. 20:36
Martonyi-hitvallás: az uniós tagság nagyon sok előnnyel jár, például "romaintergrációval"


Magyarország helye az Európai Unióban van - szögezte le a bilderberges Martonyi János a France Inter közszolgálati rádióban pénteken, hozzátéve: Magyarországon ezt senki nem tagadja, kivéve "egy kis szélsőjobboldali párt".

"Egyértelmű, hogy Magyarország helye az Európai Unióban van. Ez számunkra is nagyon sok előnnyel jár, és részt is veszünk például a romaintegráció stratégiájában, a bővítési folyamatban vagy sok más dologban" - hangsúlyozta a diplomáciai tárca vezetője arra a riporteri felvetésre, hogy a kormánypártban "ellenségként" jelölik meg Brüsszelt.
"Az Európai Unió egyáltalán nem ellenség, talán csak egyeseknek, illetve egyes kérdésekben ellenfél, de a felmérések is azt mutatják, hogy a Európai Unió támogatottsága nagyon jelentős a közvélemény körében" - mondta a volt III/II-es besúgó, hozzátéve, "Magyarországon senki nem tagadja, kivéve egy kis szélsőjobboldali párt, hogy Magyarország helye az Európai Unóban van".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/119473/#ixzz2ilTCHw3s
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kishantost meg kell védeni. Bármi áron
  2013-10-25 20:48:54, péntek
 
  Kishantost meg kell védeni. Bármi áron

Írta: Fülöp Ádám



,,Te, ki csendben ülsz a sorban,

Gyere, gondolkozz csak el,

Hogy e föld itt minket illet,

Nem azé, ki pénzt zsebel..."

(Orfeo zenekar: Törd a kerítést, 1971)



Mi történik akkor, amikor több ezer helyi gazdát az államhatalom elvág a földhöz jutástól? Mi történik akkor, amikor az államhatalom lavinaszerűen hazudik, vagy, ami ugyanaz, az ellenkezőjét teszi annak, amit retorikájában állít? Amikor egy európai hírnevű ökológiai mintagazdaságot szervezetten szétver? Amikor égbekiáltó igazságtalanságokat a törvényesség maszkjával fednek el? Mi történik akkor, amikor a Fahrenheit 451 valósággá válik?



Cinizmus, korrupció, hazugság

kSAVE KISHANTOS 1 Copyright Somogyi-Toth Peter GreenpeaceA neohortysta restauráció egyik elemeként egy új-feudális nagybirtokrendszer szisztematikus kiépítésének vagyunk tanúi és elszenvedői a mai Magyarországon. Az államhatalom 2012 őszén olyan agrárreformprogramot hirdetett meg, amelynek keretében mostanáig százezer hektár állami föld haszonbérletére írt ki a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) pályázatot. Célja eredetileg az volt, hogy nyilvános pályáztatás útján helyi gazdálkodóknak juttasson termőföldet a családi gazdaságok fellendítésének ürügyén. Ezt a Nemzeti Vidékstratégia 2011-2020 legitimálta volna. A pályáztatás minden egyes lépése a törvényesség égisze alatt futott (hiszen a törvényeket az államhatalom hozta!), ám az igazságtalanság, a politikai csűrés-csavarás, a szemfényvesztő és ízléstelen hazugságok, egyszóval az államhatalom predátor viselkedése az egész folyamat alatt tetten érhető volt. A pályázatokat kezelő NFA szerint is a pályázatok elbírálásakor 40 százalék szubjektív értékelésre volt lehetőség. Ami azért kellett, hogy az nyerjen, akit az államhatalom preferál. A pályáztatás átláthatatlan, titkos és végtelenül korrupt voltára azonban viszonylag hamar fény derült.[1]

Ángyán József korábbi vidékfejlesztési államtitkár rávilágított azokra a szisztematikus lépésekre (agrárkamarai törvény, az alaptörvény 3. módosítása, földforgalmi törvény és egy későbbi ,,integrátor törvény"), amelyeket az államhatalom azért, hogy az eredeti retorika szerinti ,,családi gazdaságok támogatása" helyett megnyissa az utat a pártpolitikával szervesen összefonódó tőkeérdekek előtt.[2] Az állam ebben a szereposztásban tehát nem más, mint ,,facilitátor": az általa meghozott törvényekre hivatkozva húzza ki a földeket az eddigi használók alól, illetve az állami földhöz jutást teszi lehetetlenné éppen a helyi gazdák számára. Mindezzel egyre jobban eltorzítva a hazai birtokstruktúrát egy Latin-Amerikát idéző nagybirtokrendszer irányába.

A következmény: több ezer helyi gazda kisemmizve, a földhöz jutás reménye nélkül nézi végig, hogyan rabolják le a régi-új földesurak az addig általuk művelt termőföldeket.



François Truffaut 1966-os kultuszfilmjében, a Fahrenheit 451-ben egy elképzelt jövőbeli diktatúrában a központi hatalom elnyomása abban nyilvánul meg, hogy az emberektől elveszik a könyveiket, majd a tűzőrség (amelynek feladata a film szerint soha nem is volt más) elrettentésképpen nyilvánosan elégeti azokat. Amikor megtalálják a legnagyobb civil, de mindaddig titokban tartott könyvtárat, a főparancsnok mámorosan kiáltja: ,,Ez most már mind a miénk!" A könyvégetés előkészületeit rögtön a helyszínen elkezdik, de a könyvek tulajdonosa, a letartóztatott asszony megelőzi őket, és magára gyújtja a földön heverő, kerozinnal lelocsolt könyvkupacot. Az ellenállásnak, mint kiderül, az a formája született meg időközben, hogy emberek kis csoportja fejből elkezdi megtanulni a világirodalom klasszikusait, Dosztojevszkijt, Tolsztojt, Beckettet, az Alce Csodaországbant és így tovább, így szájhagyomány útján örökítik tovább a kultúrát...

Itt azonban földről van szó. Az államilag támogatott nagytőkés földszerzések az elmúlt egy év alatt megannyi föld nélküli parasztot, gazdálkodót, termelőt ,,eredményeztek". Könyveket el lehet venni és az emberek élő könyvekké válnak, mint Truffaut filmjében, a tudás és a kultúra csírájában tovább él. A föld elvételével vagy a hozzáférés alattomos korlátozásával - ahogyan ma Magyarországon történik - az emberek földönfutóvá válnak, a tudás és az (agri)kultúra meghal. A gazdától azt veszik el, ami ő maga. Az identitásától fosztják meg. (Föld)anyjától. Munkájától. Ezzel meghal a vidék is.



Az utolsó csepp

Itt tehát földről van szó és a rajta dolgozó, belőle élő emberekről. A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ esetében egész pontosan 452 hektárról. A legnagyobb hazai ökológiai mintagazdaságról, amely mögött 21 év megfeszített munka áll. A gazdaság szakmai megtervezésben német, dán, amerikai és magyar szakemberek is részt vettek a németországi biodinamikus Gut Sambach farm alapítója, dr. Friedhelm Feindt aktív bábáskodása mellett. A mára nemzetközi hírnevű vidékfejlesztési központ és népfőiskola magyar-német kormányközi együttműködés alakult, s e minta alapján a Nemzeti Vidékstratégia egy tájközponthálózatot javasolt felépíteni. Minden bevételi forrását ingyenes képzésekbe, dániai népfőiskola-partneréhez (Vestjyllands Népfőiskola) szervezett tanulmányutakba, a helyi gazdák továbbképzésébe és a központ fejlesztésébe forgatta vissza. Az elmúlt évek alatt több mint kétszáz fiatal dániai tanulmányútját finanszírozták. A legmodernebb gépekkel felszerelt, 18 embert állandó foglalkoztatásban, az idénymunkában ötven-száz embert alkalmazó biogazdaság sorsa most megpecsételődni látszik.

2012 októberében az említett agrárreformprogram keretében, pályázati úton, tíz részre felszabdalva meghirdették a gazdaság egységes művelés alatt álló földjeit. A központ annak rendje és módja szerint tíz pályázatot nyújtott be, és egyetlen négyzetcentimétert sem nyert el. A nyertes pályázók között kizárólag hagyományos gazdák vannak, megtalálhatók 9000 hektáros holdingok (ezek eleve jogtalanul indultak el a pályázaton), más nyerteseknek 3000 hektáruk van. Akad olyan, akinek tevékenységi körében nincs is mezőgazdaság, sőt vannak, akik messze túllépik a fizikailag behatárolt 20 kilométeres körzetet...[3]

Kishantos vidékfejlesztési központban egyedülálló módon integrálták az elméletet és a gyakorlatot. Az ingyenes képzések, konferenciák, szakmai tanulmányutak szervesen kapcsolódnak a 452 hektáron működő ökológiai gazdálkodáshoz. A gazdaságot a legszigorúbb minősítésű (BioSuisse) vetőmag termesztésére és szántóföldi növénytermesztésre rendezték be.



A helyi közösségekre támaszkodóan és a helyi közösségeknek támaszt nyújtva az élővilágot nem hogy nem szennyezve, hanem a biológiai sokféleség megmaradását segítve, a központ olyan unikum, amelynek megszűnése - a Greenpeace szavaival - az utolsó csepp a pohárban.

2013. november 1-jétől ugyanis, papírforma szerint, a földjeik nem őket illetik.



Save Kishantos!

A Greenpeace 82 civil szervezettel karöltve országos és nemzetközi kampányt indított Kishantos megmentéséért. Kishantosért és amit Kishantos szimbolizál: az összes kisajátított földért. 2013. október 17-én sajtótájékoztatót tartottak a központban, ahol a teljes történet újra nagy nyilvánosságot kapott. Egy 500x150 méteres, az ország történetének eddigi legnagyobb ,,élő plakátját" vágták a gazdaság egyik földjébe SAVE KISHANTOS felirattal. A méretből adódóan a két szó csak légi felvételről látszik igazán. Arra akarják felhívni a figyelmet ezzel, hogy csakis ilyen nagy rálátásból leszünk képesek megérteni az itt végbemenő folyamatot és az ügy fontosságát.

,,Mint a fenntarthatósággal foglalkozó szakember úgy gondolom, hogy 2013-ban Európában ilyen központot nem lehet megszüntetni. Arra kérünk mindenkit, aki ezt az üzenetet hallja, álljon ki a fenntarthatóság ügye mellett, álljon ki Kishantos ügye mellett, mert ha ezt a központot ma Európában csak így le lehet törölni a föld színéről, nincs esélyünk fennmaradni ezen a Földön" - mondja Ács Sándorné, a központ egyik ügyvezetője a Save Kishantos című rövidfilm végén.

kBevetesen Kishantosert copyright Veljanovic Anna Greenpeace 5A sajtótájékoztató után a Greenpeace a jelenlévő civilekkel és támogatókkal a központ egyik földjén jelképes kézi vetést rendezett. A búza az új életet jelenti: a gazdaság saját, csávázatlan gabonáját vetették el abba a földbe, amely az összes magyarországi botrányos földkisajátítást szimbolizálja. Habár a föld november 1-jétől papíron már nem lesz az övék, a vetés ideje szent és nagyobb erőknek engedelmeskedik. A gazdaság több földjét már bevetették, s ugyanezt tervezik a többi földdel is vállalva az anyagi kockázatot is, hogy nem ők aratják le a termést.

A VÉSZ (Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége) elnökének a jelképes vetés előtt elhangzott beszéde jól tükrözi az ügy védelmezőinek elszántságát:

,,Minden jó érzésű és józan gondolkodású embert harcra hívok, hogy megmentsük Kishantos áldozattal bevetett, megszentelt földjét, s ezzel megmentsük a jót, a jövőt, az emberit, az igazságot.

Itt, Kishantoson kell a pénzhatalomnak, a profitéhes üzleti spekulációnak megtanulni, hogy semmi keresnivalója a föld tulajdonlásában és haszonbérletében. A világ minden pénzéért sem vehető meg egyetlen négyzetcentiméter sem. Az Istentől az egész emberiség ingyen kapta a földet, senki semmilyen alapon és semmilyen módon nem rabolhatja el."[4]



Erőszakmentesen a földért

Kié a föld? Külső-belső gyarmatosítóké, vagy az embereké, akik verejtékkel dolgoznak rajta?

Az agrárreform tehát valójában anti-agrárreform: több tízezer hektár állami támogatással végrehajtandó lerablásának vagyunk tanúi, ami emberek ezrei méltóságának eltiprásával jár. Mindezt nem lehet szó nélkül maradni.

És amikor a könyveket elveszik és azok a tűz martalékává válnak, megölik a kollektív emlékezetet és a kultúrát. És a hatalom ügynökei elégedetten dörzsölik a kezüket a könyvek hamvai felett, azzal sem törődnek, hogy megfosztották az embereket attól, ami nekik az életet jelentette.

És amikor Kishantos földjeit elveszik gyomirtót és rovarirtót szórnak rá, az emberek emlékeit nem tudják elvenni, de megölik a 21 év alatt megteremtett ökológiai egyensúlyt. És a hatalom ügynökei dörzsölik a kezüket az elégetett földek felett, azzal sem törődnek, hogy megfosztották az embereket attól, ami nekik az életet jelentette.

De ha megtörténhet, hogy az állam több ezer helyi gazdát elvág a földhöz jutástól, hogy lavinaszerűen hazudik, hogy egy európai hírnevű ökológiai mintagazdaságot szervezetten szétver, hogy égbekiáltó igazságtalanságok a törvényesség maszkjával fednek el, hogy a Fahrenheit 451 valósággá válik, akkor az embereknek fel kell állni és azt mondani: elég a cinizmusból, a korrupcióból és a hazugságból! Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Kishantost meg kell védeni. Bármi áron.

http://www.magyardiplo.hu/1352-fahrenheit-452
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóth Imre ébredése!
  2013-10-25 20:34:29, péntek
 
 
Tóth Imre ébredése!

Posted on 2013/10/25 Szerző: Admin
Munkanélküli olvasztárból lett médiasztár néhány hónappal ezelőtt Tóth Imre, aki a baloldali éhségmenet egyik megálmodója volt.

A borsodi férfi elsősorban a fokozódó munkanélküliség és kilátástalanság ellen emelte fel a hangját és próbálta felhívni a figyelmet az ,,egyszerű melósokra", akikre az Orbán-kormány nem fordít elég figyelmet. Tóth Imre az éhségmenet után egy gyártelep biztonsági őreként kapott munkát, de alig pár hónap után újra munkanélküli lett. Most csalódottan Hollandiába készül és azt mondja: az ellenzék erőtlen és már csak az hiányzik, hogy ,,egy Donhoz méltóan kezet csókoljanak Orbán Viktornak".

Rendre csak egy diósgyőri proligyerekként jellemezte magát Tóth Imre, aki munkanélküli olvasztárból lett felkapott, majd elfelejtett médiaszereplő az elmúlt bő egy évben. A borsodi férfi az MSZP által támogatott és felkarolt éhségmenet egyik kitalálója és megszervezője volt. Akkor döntött úgy, hogy valamit tennie kell, miután egy közeli barátja öngyilkos lett saját és a borsodi ,,melósok" kilátástalan helyzete miatt. Tóth Imre karcos beszédeket is tartott az őt ünneplő tömegek előtt, rendre erősen kritizálva a jelenlegi kormányerőket és Orbán Viktort. Az olvasztár viszonyulását a jelenlegi miniszterelnökhöz legjobban az jellemzi, hogy személyesen vett részt a Fidesz elnökét mintázó hungarocell-szobor legutóbbi botrányos ledöntésében. Utóbbi kapcsán Tóth kifejezetten sérelmezi is, hogy az ellenzék visszavonulót fújt az ügyben és ,,meghunyászkodva" elnézést kért a Fidesztől. A radikálisabb hangot elváró férfi szerint ez az eset is jól mutatja az ellenzék gyengeségét, hozzátéve: ,,már alig várom, hogy Donhoz méltóan kezet csókoljanak a felcsútinak".

Tóth Imre, aki alapvetően a borsodiak munkanélkülisége miatt demonstrált, az éhségmenetet követően - némi cikkcakk után ugyan, de - hamar munkára talált: egy közeli gyártelepen kapott biztonsági őri feladatot. Pár hónappal később azonban, mint ahogyan azt megkeresésemre elmondta, innen is távozott, köszönhetően annak, hogy két hónapig egyáltalán nem kapott fizetést. Az éhségmenetelő olvasztár most úgy döntött: elhagyja az országot és külföldön keres lehetőséget.

Novemberben hat hétre Hollandiába utazik, ahol egy gipszkartonfalakat építő csoport tagjaként vállal majd munkát, vélhetően a hat hetes periódus után újabb ,,szezonra" szerződve majd. Tóth Imre szerint nem maradt más lehetőség, mint hogy megragadja azokat a lehetőségeket, amelyek - akár külföldön - adódnak a számára. A ,,diósgyőri proligyerek" szerint mindaz, ami az országban történik, a végletekig kiábrándító. A kormányerők továbbra sem fordítanak kellő figyelmet a kisemberekre, az elszegényedő és egyre nehezebb helyzetben lévő munkavállalókra, vagy munkát vállalni akarókra. Tóth Imre az ellenzékkel sem elégedett, szerinte a baloldali össze-nem-fogás eredménytelenül próbál szembeszállni a Fidesszel. Az olvasztár kérdésemre hozzátette: ha sikerül megerősítenie az egzisztenciáját, akkor talán megpróbálkozik majd a választásokon való részvétellel is, hogy a ,,valódi kisemberek is képviselve legyenek" az Országgyűlésben. Addig viszont, irány Hollandia.
(NOL)

Bal-Rad komm: “Óvakodj a farkastól"-üzengettük Tóth Imrének, amikor Gúr-Nyakó és egyéb maszoposok körüldöngicsélték! Még tán' szakszervezetet is csináltak neki-csak hát Imrének is véget ért a Csipkerózsika-álom! No nem a Maszop csókja ébresztette fel őt szendergéséből! Sokkal prózaibb oka van Tóth Imre eszmélésének. A becsapott, félrevezetett-kiábrándult naiv olvasztár-melósember-helyzetfelismerése.
Lehet, hogy belejátszott ebbe a fölocsúdásba a “szobordöntést" finnyáskodava kezelő patrónusok fanyalgása is, amit viszont Imre koma nem vett jó néven. Ő CSAK EGY MELÓS! (Lenne!) ŐSZINTE, ÉS A MELÓSOKRA JELLEMZŐEN RADIKÁLIS!
Hogyan is hihette azt, hogy az ország széjjellopásában (és a melósok és egyszerű emberek elárulásában-ellehetetlenitésében) élen járó szocik őszintén mellette állnak?
Elhitte, mert naiv volt!
Ugyanolyan naiv, mint legalább hatmillió honfitársa! Akik hisznek mindegyik rablóhordának, amely azt mondja, amit hallani akar!
Ezért keserű az ébredés! Rádöbbeni a nagy igazságra: KUTYÁBÓL NEM LESZ SZALONNA!
Tóth Imre külföldre megy! A munkanélküli olvasztár Hollandiában fog papirfalakat felállitani! És paravánként használva-azok mögé bújik!

PEDIG ITTHON LENNE A HELYE!

Jó keményfejű, keményöklű gyereknek néz ki pedig! Biztos volt katona is!

Tán' még emlékszik arra is, hogy lehet kellemes fogása is a Kalasnyikovnak! Meg tán' hasznosabban is tudná itthon forgatni ezt a szerszámot, mint a hollandiai csavarozópisztolyt!

http://balrad.wordpress.com/2013/10/25/toth-imre-ebredese/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kire lövet Döbrögi?
  2013-10-25 20:30:05, péntek
 
  Kire lövet Döbrögi?

Posted on 2013/10/25 Szerző: Admin


Magyarországnak ma gyakorlatilag - hála Istennek - nincs hadserege. Így Orbán bajkeverési képessége jóval kisebb, mintha az ország komoly haderővel rendelkezne. Azért annyi katonát össze lehet szedni, hogy szép sorfalat álljanak a kedves vezető mögött, amikor az egy pártrendezvényen szónokol. Szerencsére mind fess fiatalember, nincs közte kövér, mert ,,az a halálom" - fogalmazott egyszer a felettébb igényes miniszterelnök.

A katonai sorfal előtt aztán valami olyasmit fejteget, hogy ugye a komenisták azok, akik a népükbe lövettek, és akik most vannak azok vagy komenisták vagy az utódaik. És különben is 2006-ban is puskákkal vadásztak ,,ránk". És most is csak azért nem lövetnek halomra minket, jó esetben gumilövedékkel, mert kicsavartuk a kezükből a fegyvert. És a jelen lévő kedves középosztály, kisgyerekestűl, lufistúl boldogan tapsol ennek a borzalomnak.

És hazafelé azt ismételgetik, mind a két- vagy négy- vagy nyolcmillióan, akik ott voltak, hogy ez igen, jól megmondta nekik.

És nincs aki szóljon, hogy bocs, de 2006-ban éppenséggel egy többé kevésbé szervezett erőszakos provokáció történt. Erre a rendőrség kétségtelen, szakmailag nem mindig megfelelően, reagált. De ezek után a szélsőjobbal együtt rágalomhadjárat indult a szemünk előtt megesettek eltorzítására. A Fidesztől független sajtó, már ami még maradt belőle, meg bénultan nézi ezt a hazugságömlést.
Már arra is kevés erő maradt, hogy szóljunk. Bocs, nem Orbán hozott létre véletlenül TEK néven egy pretoriánus saját testőrgárdát, privát személyi testőre vezetésével, a legjobb felszereléssel és sokszoros fizetéssel?
(Népszava)

http://balrad.wordpress.com/2013/10/25/kire-lovet-dobrogi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Patkányszoritóban?
  2013-10-25 20:13:22, péntek
 
  Patkányszoritóban?
Posted on 2013/10/25 Szerző: Admin

Nem foglalkozik az ügyészség Papcsák Patkány feljelentésével, amit Zugló kegyura egy hangfelvétel kapcsán tett - az ok: hiányzik a bűncselekmény gyanúja.
Hiányzik a bűncselekmény gyanúja, ezért a Budapesti Nyomozó Ügyészség október 14-én elutasította Zugló vezetőjének, Papcsák Patkánynak a feljelentését, amit azért tett, mert szerinte, amikor Ferdinandy István alpolgármester egy vállalkozóval beszélgetve vesztegetés gyanújáról értesült, nem fordult a hatóságokhoz - írja a hvg.hu.

Ismert, szeptember 24-én egy, az internetre felkerült felvétel szerint, Ferdinandy István, a kerület döbrögista alpolgármestere beszélget egy építési vállalkozóval arról, hogy utóbbi százmilliós kenőpénzeket fizetett. A pórul járt “vállalkozó" azon siránkozott, hogy 20 százalékot kellett letennie az üzletért, “hordani kellett" a pénzt, amely végül 100 milliós összeggé dagadt.
patkany

A zuglói maffia korábbi közleményében azt írta: nem véletlenszerű, hanem megrendezett beszélgetés az, amelynek hangfelvétele a kerület döbrögista kényurának lejáratására több portálra is felkerült, és a történtek mögött a felvételen beszélgető vállalkozó és az alpolgármester személyes indítékai állnak.

Az ügyészség arra vonatkozóan valahogy elfelejtett nyilatkozni, hogy hol nem lát bűncselekményt?-igy aztán tovább lebeg a kérdés.
Ami viszont akár Papcsák feje fölötti pallosként is felfogható!

http://balrad.wordpress.com/2013/10/25/patkanyszoritoban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszereztük a baloldali egységkormány névsorát
  2013-10-25 19:58:56, péntek
 
  Megszereztük a baloldali egységkormány névsorát


Az ünnepi rendezvény nagyjából kijelölte a kabinetalakítás kereteit.

Miközben Orbán Viktor még csak készülődésre szólította fel maroknyi hívét, a baloldali ellenzék már utcahosszal vezet: az október 23-i parádés rendezvény nagyjából kijelölte a 2014-es választási győzelmet követő kormányalakítás kereteit. A Vakkomondor birtokába került lista október 23-án este, a tüntetés után készült a Degesz étkezde különtermében.

A névsor:

Mesterházy Attila országos miniszterelnök

Bajnai Gordon a Belváros miniszterelnöke

Gyurcsány Ferenc önkéntes miniszterelnök

Pityinger László kultúráért felelős miniszter

Szanyi Tibor tengerhajózásért felelős miniszter

Juhász Péter főszervező

Vadai Ágnes hajvasalási és öregecskedő férjügyi államtitkár

Bokros Lajos népnyúzási miniszter

Fodor Gábor az Egyszemélyes pártok referatúráját miniszteri rangban felügyelő államtitkár

Kónya Péter tartalék

Szigetvári Viktor kampányfőnök a Degesz étkezde pincérének kérdésére válaszolva elmondta: szemben a kormánnyal, amely mindenkinek fűt-fát ígér, a konkrét elképzeléssel rendelkező ellenzék tűzifűt-tűzifát ígér.

http://avakkomondor.blog.hu/2013/10/25/megszereztuk_a_baloldali_egysegkormany_nev sorat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miről tetszik beszélni Miniszterelnök úr?
  2013-10-25 19:52:33, péntek
 
 

Miről tetszik beszélni Miniszterelnök úr?

,,Ne engedjük, hogy ismét elvegyék a nyugdíjat, a fizetést, a gyedet. Azt akarjuk, hogy ne lökhessék újra adósságba a családjainkat, ne tehessék megint együtt tönkre Magyarországot, ne szolgáltathassák ki újra a spekulánsoknak és a bürokratáknak." (O. V., 2013. október 23. Hősök tere)


Orbán Viktor a Hősök terén (Fotó: wikipedia)



A tényekről röviden: a nyugdíjakat nem elvették, hanem csökkentették, a 13. havi nyugdíjat azt valóban elvették, pont akkorra, amikorra a teljes 13. havi járt volna. A 13. havi jövedelem mindenkinek járna, mert valamikor hetente volt fizetés, és nem havonta. Amerikában és Svájcban ma is hetente van fizetés. Nagyon sok pénzzel rövidítik így meg a munkavállalókat, csekély vigasz, hogy nemcsak nálunk.

A rokkantsági nyugdíjak nagy részét a Fidesz vette el, és a Fidesz nyúlta le a magán-nyugdíjpénztári pénzt (3000 milliárd forintot!). A kampányban még a magán-nyugdíjpénztárak megvédéséről beszéltek. Arról, hogy egyéni számlákon elismerték volna a volt magán-nyugdíjpénztári tagok felé az elvont összeget, nincs tudomásom. Szó volt róla, de már elszállhatott! Talán nem kellene hagyni kedves érintettek!

Adósságba lökték Magyarországot 1982-től kezdve folyamatosan. A 2008-ban felvett adóssághegytől (IMF-hitel) megszabadultunk, de van másik - mondaná Ötvös bohóc, és elővenné a következő trombitát! Most Kínának, és ki tudja még hány országnak tartozunk, és jelentős összegű (1500 milliárd forint körül) vásároltak fel a magyarok kincstárjegyet a magas kamat reményében. Hat százalékos egészségbiztosítási járulékot vetettek ki a 16 százalékos adón felül a betétkamatokra. Így például az év elején elhelyezett 100 ezer forint betét év végére 99 ezer forintra apad! Kitaláltak temérdek új adónemet, kivetettek sok megszorító csomagot különböző fantázianeveken, amit saját magukra és a holdudvarra (a gazdagokra) elfelejtettek kivetni. Az egykulcsos adóval milyen jól jártak a magas jövedelműek, és milyen rosszul az alacsony keresetűek! 16 százalékkal adózik a havi kétmilliós is, és a hétszázezer minimálbéres is!

,,Adjátok kezembe egy nemzet pénzkibocsátását, és nem érdekel, ki hozza törvényeit" - mondta Mayer Amschel Rotschild, a Rotschild bankárdinasztia megalapítója. 2000-ben az előző Orbán-kormány idején Magyarország odaadta. Ettől kezdve meg is indultunk lefelé a lejtőn. Magyarország tönkretételében nincs mit egymás szemére vetni: a bűn a szocialista kommunistákkal, és az újra visszatérni készülő aljas szabad demokratákkal közös. Se elszámoltatás, se felelősségre vonás, horngyulásan fogalmazva Na és-ország lettünk. Egy modern magyar kérdés: Hová menekülnél, ha nagyobb összeget lopnál? A válasz: a magyar parlamentbe, ahová a többiek!

Az alkotmányból, vagy újabban alaptörvényből kihagyták a magyar társadalom számára legfontosabb négy alaptételt a fülkeforradalmárok: A TERMŐFÖLD, A VÍZBÁZIS, AZ EGÉSZSÉGÜGY (TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS) ÉS A NYUGDÍJ védelmét! A termőfölddel kapcsolatos cirkuszokról naponta hallunk, és a vízbázisra is rátenyereltetik a multikat! Napi témát ad a trafik-mutyi és a sok egyéb mutyi. A kórházak eladósításával is van valami nemesnek nem mondható cél. Nyugdíjat folyósítanak egy 1962-es szociális szerződés értelmében a szovjet utódállamok egy részébe. Amennyiben ezt megszüntetnék, senki számon nem kérhetné, fel lehetett volna mondani például a rendszerváltozásra, államforma változásra hivatkozva, ha lett volna ilyen?! Ugyanezt kellett volna tenni sok szerződéssel, például az IMF-el kötött nagyon hátrányos, csak az IMF-nek kedves szempontokat tartalmazó szerződést is! Vajon miért nem tették, illetve miért nem teszik meg? Meddig fizetünk nyugdíjat külföldre, és meddig látjuk el ingyen a külföldi betegeket? Ugyanakkor a magyar betegeket évekre várólistákra teszik!

A magyar társadalommal, a magyar vállalkozókkal nem igazán divat megállapodásokat kötni, bezzeg a multikkal! Minden héten legalább eggyel kötnek megállapodást, és jelentős támogatást, adókedvezményt is kapnak, mert az idegen szebb a Fidesznek is, mint a magyar! Még a romák Farkas Flóriánjával (akinek a büntetőügyét 30 évre titkosították) is sikerült megállapodást kötni, és önteni a lyukas zsákba a magyar adófizetők pénzét! A két héten belüli rendteremtés ígérete is a visszájára sült el!

A magyar társadalom alig jut jövedelemhez, és erre a kevésre is igyekszik rátenni a hatalom a mancsát, megszorításokkal és egyéb trükkökkel elvonja. Alig van megfelelő bért fizető munkahely, ezért 500 ezer körüli fiatal büszke erő elhagyta Magyarországot. Jól jártak velük az osztrákok, a németek, az angolok, mert a jól képzett magyar munkaerővel sokkal többre mennek, mint a fejlődő országokból a nyakukra települőkkel. Magyarországon emiatt jelentős adóbevétel esik ki, és egyre gyorsabban haladunk emiatt is lefelé a lejtőn. Mert állítólag még mindig nem vagyunk a szakadék alján.

A Fidesznek semmivel sincs kevesebb maffiózója a közéletben és a parlamentben, mint a szocialista kommunistáknak! Az élelmiszerforgalmazás (gabonától a húson át a dinnyéig) a maffia kezében van. Emiatt rosszul jár a termelő is, mert az alacsony felvásárlási árat késleltetve kapja, vagy sokszor soha. A vásárló is, mert a felvásárlási ár többszöröséért jut hozzá a betevőhöz. Az állam is, mert egy adótanácsadó becslése szerint 150 milliárd forint adóbevétel átvándorol a maffia zsebébe. Mégse történik semmi! Az offshore lovagok (adóelkerülők) kapják az állami megbízásokat és a pályázati pénzeket.

A devizahiteltől a hatalom és holdudvara 2010-ben a nagy győzelem után azonnal megszabadult. Volt olyan hatalmasság, amelyik 16 millió forinttal járt jól. Erről bővebben lehet olvasni ITT !

El kell kezdeni végre IGAZAT mondani, és be kell fejezni a kormányzati költekezést és a korrupciót, mert az embereknek kezd tele lenni nemcsak a hócipője, hanem már más is. Kevés embert kis ideig meg lehet vezetni, de sok embert sokáig nem. Aki jobban megnézte a békemenetelők arcát, látott egy csomó nem igazán vidám embert. Hogy mennyibe kerülnek ezek a békemenetek, egyelőre csak az Isten a megmondhatója! Valószínűleg nagyon sokba...

Beszélt egyébként a Hősök terén a miniszterelnök 1956 árulóiról, többek között a pufajkásokról is. Az egyik pufajkást állami gyógykezelésben, majd nemrégiben állami temetésben tetszett részesíteni, vagy erről megfeledkeztek a beszédírói?

Ebben az írásban csak a felszínt vakargattam, ahogy a Fidesz elszámoltatási kormánybiztosai szokták! Az is érdekes KÖZÉRDEKŰ adat kell legyen, hogy hány milliárdba kerülnek ezek a nagy durranásnak beharangozott vizsgálódások?

Békéscsaba, 2013. október 25.

Anton

Emlékeztető: ,,Az emberek két százaléka gondolkodik; három százalék azt gondolja magáról, hogy gondolkodik; és a maradék kilencvenöt százalék pedig inkább meghalna, mint hogy gondolkodjon." (G. B. Shaw)


http://www.sokkaljobb.hu/content/mir%C5%91l-tetszik-besz%C3%A9lni-minisztereln%C3 %B6k-%C3%BAr



Igen FIDESZBIRKÁK! Itt a komcsiveszély?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.