Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Bábonymegyer: szinte minden föld döbrögista kézen!
  2013-11-02 19:43:12, szombat
 
  Bábonymegyer: szinte minden föld döbrögista kézen!
Posted on 2013/11/01 Szerző: Admin

Nyílt levélben kérik a földosztások rendezését a bábonymegyeri gazdák a Vidékfejlesztési Hivataltól. Azt állítják, hogy a településen szinte minden terület Ágh János, fideszes önkormányzati képviselőé, aki nem műveli a földeket. Azt mondják, hogy nem az állami támogatásra várnak, hanem lehetőségre a megélhetéshez.
,,Bábonymegyeren Ágh János az általa kezelt területeknek a felét sem műveli, erős a gyanú, hogy ezek után is felveszi a terület alapú támogatást" - mondta Boór Ferenc, a Fejér Szövetség szóvivője.
Emiatt háborodtak fel a helyi gazdák. A Somogyi Megyei Hivatalnál már bejelentették kifogásaikat, de hónapok óta nem kapnak érdemi választ. Most nyílt levelet írtak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal vezetőjének. Arra kérik, hogy soron kívül vizsgálja ki Ágh János és családtagjainak földhasználati adatait, hogy mennyi területalapú támogatást vettek fel, illetve azt is szeretnék, ha a hivatal felmérné a földek műveltségi állapotát.
A levelet személyesen akarták átadni, a hivatalban azonban bombariadóra hivatkozva, nem fogadták a gazdákat. Végül úgy döntöttek, hogy ultimátumot adnak a mezőgazdasági tárcának.
,,Két hét haladékot adunk, hogy a 82 hektár földterületet 20 éves szerződésben adja át, ha nem teszi, közbirtokosságba fogjuk venni" - mondta Gaál Ferenc gazdálkodó.
A gazdák azt mondják, nem politikai ügyet szeretnének, csak azt, ha lehetőséget kapnának a megélhetésre. Állami támogatásra sem tartanak igényt, azt viszont elvárják, hogy Ágh János ne félemlíthesse meg a helyi gazdákat. ,,Egyeduralkodónak érzi magát, csúnyán bánik az embereivel, nincsenek bejelentve az emberei, nem eteti itatja őket, illetve elszöknek tőle és ő utoléri őket valahol és brutális módon, állathoz méltatlanul viszi őket vissza" - mondta Gaál Ferenc.
Ágh Jánost telefonon érte utol az ATV. Azt mondta, hogy éppen a földjeit műveli, a gazdák állításaira nem akart reagálni.
(atv.hu)
(Egy korábbi-márciusi videofelvétel-illusztrációként)

http://www.youtube.com/watch?v=gQoMJsi-98s


Bal-Rad komm: Bombariadó miatt nem fogadták a gazdákat! Ez tényleg jó!
A bábonymegyeriek “... nem politikai ügyet szeretnének, csak azt, ha lehetőséget kapnának a megélhetésre..."
Hát ha ők tényleg nem politikai ügyet, hanem megélhetést szeretnének, akkor Birkamenetre, Döbrögi-imádó szeánszokra kell inkább járniuk. Meg reggel-este templomba!
Egy darabig lesz mit adni a családnak. Utána?
Tényleg azt hiszik a bábonymegyeriek, hogy a döbrögista kegyúr figyelembe fogja venni az ő érdekeiket?
Tényleg komolyan gondolják, hogy peticiókkal “engedményeket" fognak tudni kicsikarni?
Tényleg úgy hiszik, hogy ez nem politikai ügy? Hogy politikai váltás nélkül-csak szép szóval-meg tudják oldani megélhetésüket?
Hát-ha igy gondolják?-rosszul gondolják! Peticiózgassanak csak! Meg menjenek szavazni a döbrögistákra!
Szerintünk már forditva kellene! Először egy jó nagy pukk!-utána pedig “na itt ird alá János"!

http://balrad.wordpress.com/2013/11/01/babonymegyer-szinte-minden-fold-dobrogista -kezen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az októberi forradalomról való megemlékezések ma
  2013-11-02 19:35:00, szombat
 
 




Az októberi forradalomról való megemlékezések ma

Néhány évvel ezelőtt a szocialistának nevezett kriptobolsevik kormány volt hatalmon, most pedig az a nemzeti öltözetben parádézó FIDESZ, akik nem is olyan régen még a lábukkal dobogtak, sőt kivonultak a parlamentből a trianoni békediktátum felemlegetése miatt . Szegény Magyarország . Egyik oldalon az ÁVH-sok örökösei, a másikon az SZDSZ ifjúsági tagozatából kinőtt jobboldali párt, akik nagykoaliciót is kötnének látszólagos ellenségeikkel, de a másik, a tőlük jobbra elhelyezkedő párttal nem szövetkeznének .

Civilek szervezésében vonultak egyet megint a pártkatonák hozzátartozói, akik előnyt élveznek most pártszimpátiájuk miatt, mert a FIDESZ van hatalmon . Kivonultak félmillióan, de elfelejtették, hogy az 56-osokról szól ez nap . Az úgynevezett ellenzék a Műegyetem elé vonult és azonnal ócsárolni kezdték a kormányt . Ennyi ! Szerencsére nem éljeneztek ávósokat, csak megelégedtek azzal, hogy belerúgjanak a magyarokba egyet a kormányon keresztül . Szánalmas erőlködésnek tünt annak a néhány ezer embernek a megjelenése, akiknek semmi közük sem volt 56-hoz, a pesti srácokhoz, azokhoz az áldozatokhoz, akiket felmenőik gyilkoltak halomra a kommunizmus nevében

A JOBBIK szokása szerint a forradalom áldozataira emlékezett, azokra akiket ellehetetlenítettek a kádári diktatúra félévszázada alatt . Kétszázezer ember hagyta el hazánkat azokban a napokban a forradalom leverése után . Sokukat a következő években végeztek ki, vagy itéltek életfogytiglanra a nemzet ellenségei, akik egy jottányit sem változtak azóta . Mit is reméljünk azoktól, akiknek gyökerei a patkányok forradalmáig vezet vissza, 1919-be, amikor rátámadott szovjet pénzből hazánkra egy olyan kommunista, bolsevik horda, akik törték a magyar nyelvet . Akasztásaik emlékét ünneplik ma ezek az idegenek, akik nem tudtak magyarok lenni 1867 óta, amikor osztrák parancsra emancipáltuk őket .

Rákosi pribékjei a szovjethozta ,,felszabadúlás" nyomán érkeztek hazánkba, de szemernyit sem változtak korábbi fellépésük óta . A magyarok többsége ekkor még emlékezett az első nagy háborút követő Tanácsköztársaság vérengzéseire, sokan nem is jöttek vissza a világháború után német nevük miatt, vagy csak az elkötelezett nemzetért való kiállásuk miatt életükkel fizettek volna . Ezek a gyilkos haramiák nem átallottak halálos itéleteket hozni legjobbjainkra, mert tudták, hogy ezt nem tesszük meg velük . Palesztínát is megszerezték maguknak Isten igéretére hivatkozva, de milyen jogon akarják a mi földünket, a csodálatos Kárpátmedencét ?

Marakodnak a koncon hazánkban az idegenek szolgálatába álló haramiák, akik szó nélkül belelőttek az ötvenedik évfordulóra emlékező méltóságos tömegbe ugyanúgy, mint a randalírozó provokátorok által felbolygatott város feldühödött polgáraiba . 2006-ban százezrek voltak az utcán . Méltósággal vonultunk egyik helyről a másikra . A Bem térről, a 301-es parcellához látogattunk néhányan . A temetőből a Corvin közbe mentünk, ahonnan át szerettünk volna vonulni az előző éjjel körbebarikádozott Kossuth térre . A Deák térnél megakadt a vonulásunk . Szembe velünk eltorlaszolta az utat három vízágyú, közöttük rohamrendőrök, vadászpuskás pribékek, akik fejre céloztak gumilövedékeikkel azon a napon . Könnygázgránátokat lőttek kazettákból a tömegbe ! Zászlót lobogtató öregembereket vettek célba gyáván ezek a robotok .

Mi változott 57 évvel a forradalom kirobbanását követően ? Nincs értelme kimenni az utcára, mert ott vonulnak a hajdani áldozatok nevében a pincében lapuló megalkuvók, a rendszer szolgái, akik önszántukból jelentettek egy darabka többletkenyér áráért . E házmesterekből lett nemzedék jobboldali csapata ez, akik kikupálódott gyermekeikkel alkotják az elsilányodott középosztályt, akik nem sokban különböznek ma már az elesettek tömegétől . Milliárdosokká lett KISZ titkárok ügyesen váltottak apukáik összeköttetéseit használva, rövidesen megkaparintották maguknak a korábban államosított javainkat .

Az immár törvényesített jobb és baloldal látszattevékenysége határozza meg a mindennapjainkat . Sem a szélső balként emlegetett, de megszelidített kommunista pártnak, sem a radikálisnak nevezett JOBBIK-nak sem osztottak médiában való megjelenési lehetőséget . Letünt pártok szereztek maguknak palotákat, amihez most is foggal-körömmel ragaszkodnak az értékük miatt . A Magyarok Világ Szövetségét minden oldalról támadják, sőt a helyébe alakítottak egy alternatív szervezetet MÁÉRT néven . Ez a világméretű szervezet, levitézlett magyarokból verbuválta csapatát, akiket nem becsülnek sehol . Közben a Százak Tanácsának őszhajú katonái próbálnak valami elfogadhatót tenni az asztalra, de nem kiváncsi rájuk senki .

Egy nagyon furcsa korba jutottunk a XXI-ik század második évtizedére . Nemzetközi válsághelyzetet előidéző provokációk sora remegteti meg a hírek nézőinek szívét . Megelőző támadásokat hajtanak végre a terrorizmus elleni harc nevében valódi terroristák . Pilóta nélküli repülőalkalmatosságot gyárt szériában a közelkeleti térség egyedüli demokratájának nevezett állama, amerikai adófizetők pénzén . Büntetlenül lőhetnek ki bárkit szuverén országok légteréből ezek a repülő alkalmatosságok . Mi lenne ha ugyanezt tenné velük valaki ? Mekkora zaj keveredne, ha Obamát lőnék ki hasonló módon, mint a palesztín vezetőket ? És ha Peres lenne az áldozat, vagy Netannyahu ?

Mi a különbség egy gyilkosság által életét vesztő, vagy a terrorizmus elleni harc nevében meghalt áldozat szempontjából ? Semmi ! Minden emberélet kioltása halálos bűn . Magyarországon nem jutottunk el még a fegyveres ellenállás kirobbanásáig, de nagyon bosszantja az embereket, hogy minden lehetőséget elrabolt előlük egy élelmes népcsoport, akik összehangoltan végzik káros tevékenységüket . A svájci frankban eladósodottak tragédiája még nem érezhető annyira, mivel sokan luxuskiadásokra vették fel a hitelt, de a lakásuk még megvan . Rengetegen kerülnek majd ki az utcára emiatt . Kormányunk próbálná kezelni ezt a helyzetet, de nem engedik meg nekik azt, hogy beavatkozzanak az állampolgáraik érdekében .

Elkeseredett ellenállást látok a közeli jövőben, ami bármelyik pillanatban kitörhet . Ki lesz az első bátor ellenálló ? Kiderül hamarosan, amikor az amerikai adósságplafon eléri a következő rekordmagasságot . Más megoldás nem maradt számunkra a teljes adósság elengedésén kívül . Egy új világ kezdődhet azonnal, amikor mindannyian összefogunk, és kirekesztjük magunk közül az emberiség igazi ellenségeit . Soha többé ne kerülhessenek a pénznyomtatás közelébe ezek a paraziták ! Miattuk lázadt fel a magyarság már 1956-ban, de ez a forradalom még nem fejeződött be, mert ez a mi örök forradalmunk velük szemben .

VGB


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Statisztika: már csak két EU-s ország szegényebb nálunk
  2013-11-02 19:31:12, szombat
 
  KÉSZÜLT MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁNAK MEGBÍZÁSÁBÓL :)


Statisztika: már csak két EU-s ország szegényebb nálunk

in Legalja
2 nov 2013

Vagyis Orbán hazudik nappal és éjjel. Európa egyik szegényháza vagyunk. Birkák, nyomjatok még voksot Vityára, köszönjük.

Egyre mélyebbre csúszik Magyarország az európai ranglistán az átlagos elkölthető jövedelem alapján. A magyarok havonta átlagosan 417 euróból, azaz 122 ezer forintból élnek, ami alig több, mint az európai átlag harmada. Most már nemcsak a balti országok, hanem balkániak is megelőznek minket: Horvátország és Törökország előttünk, rögtön utánunk pedig Montenegró következik. De óriásiak a különbségek Magyarországon belül is - derült ki a GfK kutatásából.

Európa tíz legmódosabb országa a teljes európai vásárlóerő mintegy fele fölött rendelkezik, míg a legszegényebb Moldovában az egy főre jutó átlagosan elkölthető jövedelem az európai átlag egytizedét sem éri el. A GfK vásárlóerő-paritás indexe szerint Magyarországon alig több mint harmadannyi pénzt költhetnek el az átlagemberek, mint az egész kontinens átlagában.

Az Európa 42 országában élő 670 millió ember összesen 8,6 ezermilliárd euró fölött rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy egy európai lakos egy évben átlagosan 12 890 euró elméletileg elkölthető jövedelemből él. Ez a legjobban a spanyol átlaghoz áll közel, de az alábbi térképen látszik, hogy az országokon belül hatalmasak a különbségek.
GfK Purchasing Power density Europe 2012-2013 A5

Vásárlóerő az európai kistérségekben. Minél pirosabb, annál több millió euró, minél kékebb, annál kevesebb. Nagyobb méretért kattintson a fotóra!Fotó: GFK

Észrevehető a térképen a klasszikus európai gazdaságtörténeti alakzat, a ,,Kék Banán" is, ami Hollandiától a Ruhr-vidéken át Elzászon és Svájcon keresztül Észak-Olaszországig tart. (Annyiban viszont csalóka a térkép, hogy ez nem az egy főre jutó vásárlóerőt, hanem a teljes elkölthető pénztömeget mutatja a kistérségekben. Így hiába lehetnek az ukrán földművesekhez képest gazdagok a lappföldi rénszarvaspásztorok, összesen mégsem koncentrálódik a térségükben olyan nagy vásárlóerő.)
Ennyire azért nem kellene hátul lennünk

Az országok listáját nézve feltűnő, hogy mekkora a különbség az egy főre jutó vásárlóerő tekintetében a két szélsőség, Svájc (évi 36 ezer euró) és Moldova (1284 euró), több, mint 28-szor több pénzük van az átlag svájciaknak.

Magyarország a tavalyi listához hasonlóan továbbra is a 31. helyen áll az európai országok között, amivel Montenegrót és Romániát éppenhogy megelőzi, viszont a balti és a visegrádi országok mellett most már két balkáni ország is előttünk van. Horvátországban és Törökországban átlagosan már több elkölthető jövedelem áll az állampolgárok rendelkezésérére, mint nálunk.

A 2000-es évek elején azt gondoltuk, hogy 2015-re meglesz az európai átlag 75 százaléka, 2020-30-ra pedig sikerül felzárkózni - mondta Kozák Ákos, a GfK piackutató vezetője. A jóslat nem jött be, hacsak nem duplázódik meg két év alatt a magyar vásárlóerő. Ráadásul a '90-es években még a balti országok, Lengyelország és az egész Balkán is jóval Magyarország mögött volt.
Ordító az országos szakadék

Az egy főre jutó országos vásárlóerő 5009 euró, ami a 9,9 millió fős magyar összlakosságra vetítve összesen 50 milliárd eurónyi pénzösszeget jelent. Havonta tehát 417 eurót költhetünk el, ami a mostani árfolyam mellett 122 ezer forint. Az évi húszezer eurós német átlag alig negyede, de a szlovákok 7473 eurójánál is sokkal kevesebb. És még ez is, mint az alábbi térkép mutatja, egészen egyenlőtlenül oszlik el az országon belül (itt a 100-as érték nem az európai, hanem a magyar átlagot mutatja).

A 25 leggazdagabb magyar járásból 19 budapesti kerület - csak a VIII. nem fért bele -, és a hat vidéki járásból is négy a fővárosi agglomerációhoz tartozik (Budakeszi, Dunakeszi, Szentendre és Pilisvörösvár). Csak Székesfehérvár és Dunaújváros került a leggazdagabbak közé. Ebből is látszik, hogy mennyire fejnehéz a magyar vagyoneloszlás - mondta Dörnyei Ottília kutatásvezető.

A legkevesebből az ország északkeleti határvidékén élő járások lakosai gazdálkodhatnak; a legszegényebb a Baktalórántházai járás, ahol a magyar országos átlag mindössze 62,2 százalékából, az 75 ezer forintból kellene kijönnie az átlagembereknek.

A településeket vizsgálva még nagyobbak a jövedelmi különbségek földrajzi alapon. A megyeszékhelyek szinte mindenhol elérik az országos átlagot, de köztük is leginkább az számít, hogy mennyire vannak közül Budapesthez. A jövedelmi különbségek egyre nagyobbak: a leggazdagabb településben közel 60 százalékkal magasabb, a legszegényebben 70 százalékkal kevesebb az elkölthető jövedelem átlaga.
települések vásárlóereje

Viszont még a budapestiek átlagosan elkölthető 6520 eurója sem éri el az európai átlag felét.

Csak az egyes térségek relatív súlya változott Magyarországon az utóbbi években - hangsúlyozták a GfK szakemberei. Zala megye, vagy Székesfehérvár környéke például erősebb volt tíz éve Magyarország többi részéhez képest, mint most. Ez leginkább egy-két nagy ipari üzem beruházásai miatt módosul. A komáromi adatokon például már idén meglátszik a Nokia-üzemben végrehajtott leépítés is.

A GfK számaival kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy ezek nem súlyoznak megélhetési költségekkel, és nem számolnak a régiókon belüli jövedelemeloszlás különbségeivel sem. Ebből a szempontból talán érdekesebb lenne a medián értéket látni, mivel azt nem torzítják a kiugróan nagy vagy alacsony jövedelmek, tehát valamivel közelebb állhatnak az “átlagember" keresetéhez. Csupán a vásárlóerőből, tehát az adózás utáni jövedelmek és az állami transzferek összegéből kapott összegek átlagát mutatják. Ebből fizetik aztán a körzetek lakói a lakbéreket, a rezsit, a hiteleket és a többi állandó költséget is - ráadásul köztük is hatalmas különbségek lehetnek egyes esetekben.

http://magyarhajnal.com/statisztika-mar-csak-ket-eu-s-orszag-szegenyebb-nalunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Malmö szindróma: a svédországi antiszemitizmus kivándorlásra
  2013-11-02 19:18:23, szombat
 
  Malmö szindróma: a svédországi antiszemitizmus kivándorlásra késztet
Posted on 2013/11/02 Szerző: Admin


Svédország híresen semleges volt a második világháborúban, és biztonságos menedékhelyül szolgált sok zsidónak, kivált a Dániából érkezőknek, akik csaknem mindegyikének sikerült megmenekülnie. A zsidó vallású emberek svéd földön mindig biztonságban érezhették magukat.

Csakhogy mostanában egyre gyakrabban érkeznek aggasztó hírek a svéd jóléti államból is: hiába a sokszor és sokaknak példaként emlegetett svéd tolerancia, hiába a nagy politikai korrektség, az országban jó ideje szaporodnak az antiszemita incidensek. Az amerikai Tablet magazin szerint a harmadik legnagyobb svéd városban, Malmöben oly' gyakoriak a zsidóellenes megnyilvánulások, hogy sokan jobbnak látják kivándorolni. A zsinagógák felgyújtása, a zsidó temetők megszentségtelenítése és a ,,Heil Hitler!"-féle ordibálások arra késztetik a svédországi zsidók egyre nagyobb táborát, hogy Izraelbe költözzenek.

A probléma korántsem új keletű. A Forward magazin már 2010-ben részletes tudósításban hívta fel a figyelmet arra, hogy Malmö Rosengard nevű negyedében - ahol a város muszlim vallású polgárainak többsége él - igencsak gyakoriak a zsidó- és Izrael-ellenes megnyilvánulások. Ennek okát egyesek a közel-keleti helyzetben vélték és vélik megtalálni, mások viszont arra figyelmeztetnek, hogy Rosengardban nyolcvan százalékos a munkanélküliség. Malmö korábbi, baloldali polgármesterét kritizálták is: nem védi eléggé a város egyébként sem nagy (alig hétszáz lelket számláló), de folyamatosan apadó lélekszámú zsidó közösségét. Ilmar Reepalu, a polgármester azzal replikázott, hogy az, amit antiszemitizmusként érzékelnek, nem más, mint a szomorú, de érthető következménye az izraeli politikának a Közel-Keleten. Az új, szociáldemokrata polgármester, a 39 éves Katrin Stjernfeldt Jammeh viszont azt ígéri: keményen fellép a gyűlöletbeszéd, illetve a gyűlölet-bűncselekmények ellen.

Csakhogy Svédországban nem csupán Malmőben vannak gondok. A Los Angeles-i Jewish Journal idézi például a svéd írót és politikai tanácsadót, Annika Hernroth-Rothsteint, aki arról ír, hogy az ő közösségében, amely Stockholm tradicionális, hagyománytisztelő közössége, állandóan az Izraelbe történő kivándorlás lehetőségeiről és következményeiről beszélgetnek, s a legfőbb ok, amiért sokan mégis maradnak a szülőföldjükön, Svédországban mindössze az, hogy a költözködés hosszú távon sokba kerülne. S nyilván nem csak anyagi értelemben. Hiszen - így Annika Hernroth-Rothstein - fejlett országból kellene elköltözni, és sokan aggódnak, hogy így csökkenne az életszínvonaluk, és rosszabbodnának a munkakörülményeik is.

Az írónő egyébként rossznak tartja a svédországi zsidóság helyzetét. ,,Svédországban tilos a kóservágás... Az antiszemita támadások állandóak, de többségüket nem veszik nyilvántartásba, nem folytatnak eljárást... Csöndes terrorban élünk" - fogalmaz a Jewish Journal hasábjain is idézett levelében az írónő. Aki szerint a helyzet cselekvést követel, legalább azt, hogy a svédországi zsidóság nyilatkozatot tegyen közzé, amelyben visszautasítja, hogy választania kelljen félelem és asszimiláció között.

És Magyarországon?

Közben a Jewish Telegraphic Agency globális hírportál Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és igazságügyi miniszter fotójával illusztrált cikkben arról tudósít: a magyar kormány arra készül, hogy szembeszálljon azzal a szerinte pontatlan imázzsal, miszerint az ország lanyhán száll szembe a szélsőségekkel. A JTA munkatársa, Ron Kampeas beszámol arról is, hogy Kumin Ferenc - akit Orbán Viktor kormányfő nemzetközi tájékoztatásért felelős tanácsadójának nevez - a napokban felvette a kapcsolatot a JTA-vel is. ,,Az amerikai közbeszédben sok szó esik az antiszemitizmusról és a rasszizmusról Magyarországon, s az ezzel kapcsolatos aggodalmakról. Mi megpróbálunk realista képet kialakítani. Nem azt mondjuk, hogy ilyesmi nincs, de bizonyos elbeszélésekben ez eltúlzott" - idézi Ron Kampeas Kumin egyik interjúját.

Majd hozzáteszi, hogy Kumin kezdeményezése része annak az elmúlt hónapban tapasztalt intenzív erőfeszítésnek, melynek célja, hogy visszaszorítsa azon percepciókat, miszerint Magyarországnak nem sikerült szembenéznie az antiszemitizmus erősödésével, különösen a Jobbik felemelkedésével. A JTA ezzel összefüggésben idézi Navracsics Tibor felszólalását a zsidó életről és az antiszemitizmusról Budapesten rendezett minapi konferencián, ahol a miniszterelnök-helyettes azt mondta: eljött az ideje, hogy a magyarok elfogadják felelősségüket a holokausztért.

A JTA megszólaltatja Andrew Baker rabbit, az Amerikai Zsidó Bizottságok nemzetközi ügyekért felelős direktorát, aki szerint észben kell tartani Navracsics mondatait, ám a kérdés az, hogy ezek pusztán szavak maradnak-e, avagy cselekvésben is megnyilvánulnak. Baker rabbi szerint Orbán Fidesze nem nyíltan antiszemita, de a szavazókért folyó küzdelemben flörtöl olyan témákkal, amelyek aggasztják Magyarország százezres zsidó közösségét; például azzal, hogy felélesztenek és megtisztelnek Horthy Miklóshoz köthető antiszemita figurákat.

Michael Salberg, a Rágalmazás-ellenes Liga nemzetközi ügykért felelős igazgatója úgy gondolja, hogy Navracsics beszéde egyértelmű volt az antiszemitizmus elleni küzdelem iránti elköteleződésben, de ,,az igazi kemény munka ennek az elkötelezettségnek a társadalmi megvalósítása, az, hogy a civil társadalom is elkötelezett legyen a demokrácia javításában". Salberg szerint a magyarországi roma kisebbség továbbra is megkülönböztetéstől és erőszakos támadásoktól szenved.

Ron Kampeas idézi Csáki Juditot, akit ,,a magyar kormány zsidó kritikusaként" aposztrofál, s a színikritikus szerinte úgy vélekedik, hogy az antiszemitizmus elítélése a kormány részéről csupán színház, melynek célja, hogy elvonja a világ figyelmét azokról a törvényekről, amelyekkel Orbán gyöngíti az alkotmánybíróságot, és korlátozza a magyar nemzet ,,méltóságát" (idézőjel a JTA megfogalmazásában - a szerk.) fenyegető kijelentéseket. ,,Az a taktikájuk, hogy amíg mi a Jobbik antiszemita kommentárjain háborgunk, legalább addig sem panaszkodunk az ellenzék kriminalizálásának kísérletei miatt" - mondja Csáki Judit a Jewish Telegraphic Agency szerint.

Végül megszólal Kovács András, a Közép-európai Egyetem zsidó tanulmányokkal és nacionalizmussal foglalkozó programjának vezetője is. Kovács szerint a magyar kormánynak hitelt kell adni, mert legalább szembenéz az antiszemitizmussal. ,,Az antiszemitizmus Magyarországon nagyobb, mint más országokban, Európában. A deklarációk már megvannak. Most lássuk, mi történik" - mondja Kovács András.
(HV)

Bal-Rad komm: “...A zsinagógák felgyújtása...a zsidó- és Izrael-ellenes megnyilvánulások...Svédországban tilos a kóservágás...-és hasonló svédországi történések.
Ezzel szemben Magyarországon?
Itt is gyújtogatnak zsinagógákát? Tény, hogy verbálisan Magyarországon is néha-néha “bántják" a zsidókat. Néha-néha “gondozott" zsidótemetőkben ledönt néhány részeg gyerek egy-egy követ. Az is előfordult már, hogy Szegeden szappant raktak a zsinagóga keritésére.
Ugyanakkor-tudomásunk szerint-Svédországban nincs zsidó televiziós és rádiócsatorna. Magyarországon van!
Tudomásunk szerint Svédországban-pl. Malmöben-nem lepik el a város főterét hanukaidőben a zsidók. Budapesten igen.

Ugyanakkor mégis a következő állitással kell szembesülnünk: “Az antiszemitizmus Magyarországon nagyobb, mint más országokban, Európában."

Honnan is igyekeznek kivándorolni a zsidók?
Svédországból!
Honnan NEM akarnak kivándorolni a zsidók?
Magyarországról!

Akkor hát hogy is van ez? Ahonnan menekülnek-ott kisebb az antiszemitizmus mint ott-ahonnan nem akarnak menekülni?!
Akkor hát hogy is van ez?

http://balrad.wordpress.com/2013/11/02/malmo-szindroma-a-svedorszagi-antiszemitiz mus-kivandorlasra-kesztet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letiltva
  2013-11-02 18:56:23, szombat
 
 

Letiltva
2013, november 2 - 14:55


Az utóbbi időben alaposan rájár a rúd a Vitézy Dávid vezette BKK-ra. Gondok vannak a villamostenderrel, a Skoda perelni készül, a Futár projekt sehogyan sem akar elindulni, a bérbringa program csak a pénzt szívja, és most már Vitézy Dávidot is letiltották a szereplésről. Győzött Tarlós?

A szép reményekkel induló Budapest Közlekedési Központ, jelentős anyagi, de ami talán még fontosabb, óriási politikai hátszéllel indult (elég csak Vitézy Dávidra gondolni), ennek ellenére képtelen volt megfelelni feladatának. A lassan három éve létező cég által elért eredmények azonban nem állnak arányban a működésével felemészt milliárdokkal.

Áramkimaradás

Az utóbbi hetek és hónapok legfőbb híre volt a fővárosi közlekedés kapcsán az 1-3 villamosvonalak felújítása, új járművek beszerzése. A rekonstrukcióval súlyos problémák vannak, mivel egyáltalán nem biztos, hogy a felújított pályán vadonatúj tuják fogják koptatni a síneket.

Mint ismert, a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) határozata kimondta, hogy a BKK jogsértő módon zárta ki a budapesti villamostenderből az összességében legelőnyösebb ajánlatot benyújtó Ganz-Skoda Zrt.-t. Emiatt nem lehet lezárni a villamosbeszerzést, nem lehet győztest hirdetni, ezzel viszont veszélybe került a projekt uniós támogatása, hiszen 2015 végéig be kell fejezni a felújítást és az utolsó új villamost is üzembe kell helyezni.

A Vitézy vezette központ láthatóan egy elefánt könnyedségével mozog a porcelánboltban: ezt mutatja, hogy a villamostender kapcsán megjelent közleményükben a Közlekedési Központ a Ganz-Skoda Zrt.-t "nem átlátható, offshore hátterű cégnek" nevezte. Nem nehéz utánagondolni, mennyire perképes egy ilyen mondat.

Mivel a Skoda vezérigazgatósága is így gondolta, az állításnak következménye lett. A cég szerint a közlemény alkalmas lehet arra, hogy a Skodának jelentős anyagi kárt okozzon. Ezért felszólították a BKK-t, hogy október 30-án délig vonja vissza a megfogalmazott valótlan állításokat. Mivel ezt nem tették meg, a vállalat bírósághoz
fordult. Amit meg is fog nyerni várhatóan, a BKK pedig fizethet. Vagyis a magyar adófizető.

Ugyanakkor a járműbeszerzés mellett alaposan kiverte a biztosítékot mind a városvezetés, mind az utazóközönség körében a finoman szólva is kaotikusan, szervezetlenül elindult pályafelújítás. Az észak pesti közlekedést káoszba taszító rekonstrukció átgondolatlansága csak a budaörsi úti buszsáv átgondolatlanságához mérhető. Mindkettő jó célt szolgált volna, ám rettenetesen rossz megoldással.

Felesleges presztízsberuházás

Gyakorlatilag a BKK megalakulása óta tart a közbringa-program körüli szerencsétlenkedés. Maga a rendszer nem lenne rossz, jó néhány nyugat-európai városban bevált a rendszer, ugyanakkor a kivitelezés módja roppant magyarosnak tűnik. A Bubiról tudvalevő volt, hogy veszteséges lesz (arra már ki se térjünk, mennyire drága a kiépítése), ezért közszolgáltatás alá vonják be. Vagyis a közbringa-program újabb pénznyelőként a valódi közösségi közlekedéstől von majd el forrást, végső soron így a jelenleginél is kevesebb jut a közösségi közlekedésre.

Csoszogó Futár

Már a BKK megalakulása előtt is tervben volt egy GPS alapú utastájékoztatási rendszer, amely révén legalább az információáramlás terén át lehetett volna lépni a XXI. századba. A FUTÁR (Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer) projekt azonban egyelőre legfeljebb a galambok tájékozódását egyszerűsíti meg, lévén hogy már az első tesztek is megmutatták, a színvonaltalan, gyatra kivitelezés miatt a rendszer finoman szólva sem működőképes. A Futár kapcsán már két éve tart a tökölés, viszont legalább viszi a pénzt: a rendszer körülbelül 6,7 milliárd forintba kerül.

És még sokan mások...

De nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a BKK nem talált megnyugtató megoldást a hármas metró problémájára, vagy jól ismertek a négyes metró körüli anomáliák is. De idesorolhatnánk a pár éve már nagy botrányt kavaró fonódó villamost, amely jól jelezte Vitézyék megrendülő pozícióját.

A letiltott vezér

A sok, kisebb-nagyobb probléma, szerencsétlenkedés és hiba egyik legfontosabb következménye a Tarlós - Vitézy harc eldőlése. A főpolgármester egyelőre "győzelemre" áll, ami kettejük személyes háborúját illeti.

Hogy a választókért vívott harcban hogyan áll, az már más kérdés. Mindenesetre a fővárosi közlekedés semmivel sem lett jobb a BKK-val, mint előtte.

És a választások közeledtével ez lesz a legfontosabb szempont...

alfahir.hu

http://alfahir.hu/letiltva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szíria: a Nyugat hallgat az újabb vegyi támadásról
  2013-11-02 13:39:55, szombat
 
  Szíria: a Nyugat hallgat az újabb vegyi támadásról

A több forrásból megerősített hír szerint a lázadónak nevezett terroristák újra vegyi fegyvert használtak Szíriában. A kormányerők még csak a közelben sem voltak, hogy rájuk lehetett volna a fogni a vegyi fegyver használatát. Egy kurd ellenőrzési pontot akartak felszámolni a terroristák, hogy azon keresztül átjutva támadni tudjanak egy viszonylag védett területen fekvő települést. A támadás elszenvedői sárgás füstöt észleltek, majd többük fulladni kezdett, és a kórházba szállításuk után egyértelműen megállapítható volt, hogy vegyi fegyver támadás áldozatai lettek.

A Nyugat egyetlen szóval sem említi meg az esetet, éppen úgy, mint ahogy a fél évvel ezelőtti terroristák által használt vegyi fegyver támadásról sem írtak, pedig az orosz külügyminisztérium hivatalosan is jelentette az esetet, és kivizsgálták az orosz szakértők, melyet az ENSZ asztalára is letettek. De csend honol az eset körül, lapítanak, mint az a bizonyos a fűben.

Ez a látvány fogadta a Sadad keresztény várost felszabadító hadsereget: az utcán kivégzett, megkínzott, megerőszakolt holttestek szanaszét hevernek

A különös kegyetlenséggel elkövetett civilek elleni gyilkosságokat látva sem a Hezbollah, sem a hadsereg nem fog kegyelmezni egyetlen emberevőnek sem.

A kormányerők azokon a terület eken, ahol a Hezbollah gyalogsága segíti a kormány csapatokat, jelentős sikereket értek el. Újabb két várost vontak teljes ellenőrzés alá, és ezek vonzáskörzetéhez tartozó falvakból a banditák elmenekültek. Felszabadítottak egy teljes keresztény városrészt is, ahol különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságokról számoltak be a helybeliek. Homs városába és Damaszkuszba ismét sikerült néhány orgyilkos mesterlövésznek beszivárognia, akik a fővárosban egy teret, Homs városában pedig az autópályát vették tűz alá.

A legjelentősebb offenzíva most a Qalamoon hegységben zajlik. Itt az Al-Nusra front összevont egységei egy kiterjedt támadást indítottak egy javarészt keresztények lakta terület ellen. Becsült létszámuk 17 000 fő. A hadsereg átkaroló műveletbe kezdett az Al-Nusra csapatok ellen. A Hezbollah egységei két napos kemény harcban elfoglalták Ba'albak városát, ezzel teljesen elzárva a nehéz hegyi terepen a terroristák visszavonulását, így a kör bezárult az Al-Nusra csapatok körül. A hadsereg tüzérséggel, légierővel támogatva támadja a bandita hordákat. Az AL-Nusra sorsa megpecsételődik.

Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/10/31/sziria-nyugat-hallgat-az-ujabb-vegyi-tamadasrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áramlanak a milliók a Fidesz Baranya megyei EP képviselőjéh
  2013-11-02 12:33:42, szombat
 
  Áramlanak a milliók a Fidesz Baranya megyei EP képviselőjéhez

Bánki Erik: az ország megújul

A politikus
A 42 éves Bánki Erik - noha Szekszárdon született - legszűkebb otthonának a baranya megyei Mohácsot tekintheti. Itt érettségizett 1988-ban, a rá következő két évben előbb belépett a Fideszbe, majd részt vett a párt mohácsi alapszervezetének megalapításában - olvasható a képviselő a parlament honlapján elérhető életrajzában. A fiatal politikus szinte a kezdetektől fogva a narancsos párt megyei nagyságai közé tartozott: 1990-ben a mohácsi Fidesz elnöke, '92-ben a párt megyei szervezetének lett alelnöke, majd a Fidesz Baranya megyei elnöke lett, Dél-Dunántúli régióigazgató. 2012-ben Orbán Viktor őt javasolta Áder János helyett Európa parlamenti képviselőnek. Az Európai Parlamentben ülő politikusok alapfizetése havi 7339 euró, ami attól függetlenül jár, hogy megjelennek-e a plenáris üléseken vagy sem. A több mint 2 milliós alapfizetés mellé 3980 eurós (1 130 ezer forint) költségtérítés jár a strasbourgi képviselőknek, ami ülésnaponként további 284 euróval egészül ki, ez 82 ezer forintnak felel meg. Vannak időszakok, amikor kevesebb ülésnappal működik a Parlament, de egy képviselő így is körülbelül 14 700 eurót (4.263.000 ezer forintot) tehet zsebre havonta. Forrás: Magyar Hírlap
A 90-es években a jelenleginél jóval kisebb támogatással bíró pártban betöltött tisztségei mellett a kilencvenes évek elején Bánkinak maradt ereje és energiája saját üzletemberi karrierjét építgetni. Külkereskedelmi áruforgalmi végzettséget szerzett, és a rendszerváltás idején az NSZK-ba szakadt, majd ott sikeres vállalkozóvá váló fivére pénzügyi segítségével maga is cégeket indított: 1994-ben B & B Impex Külkereskedelmi Kft., egy évvel később B & B-Invest Ingatlanforgalmi és Vagyonhasznosító Kft. néven alapított társaságot.
A politikus az elmúlt évtizedekben Baranya megyében megkerülhetetlen politika tényezővé építette fel magát, az Országgyűlésben a Fidesz első számú (és különösen gyógy-és termálfürdőkkel kapcsolatos kérdésekben aktív) turisztikai szakpolitikusa lett, emellett pedig tulajdonosként megjelent egy olyan cégcsoportban is, amelyik Bánki szűkebb pátriájában is egyre-másra jelent meg önkormányzati fürdőberuházások partnereként.
Együtt a csapat: Kővári, Páva, Bánki, Hoppál pecsiujság.hu
A Baranya Megyei Munkaügyi Központ (BMMK) bérleti szerződése ügyében Bánkinak már a kilencvenes években szert tett a politikát az üzlettel sajnálatosan keverő vállalkozó imázsára (Magyar Hírlap - Bánki Erik megyei elnök, 1999. 06. 07). Azzal még nem volt baj, amikor fivére segítségével felújította a mohácsi volt Korona Szálló épületét, majd bérbeadta a BMMK helyi lerakatának. Alig egy év múlva viszont a pécsi ,,anyaszervezetnek" is éppen a B & B Impextől sikerült székházat bérelnie, méghozzá úgy, hogy a kiírt közbeszerzési pályázat elbírálásakor az épület még nem is volt a cég birtokában. Végül a harmincmilllióért megszerzett ingatlanra tízéves szerződést írtak alá, amelynek értelmében a BMMK havi cirka kétmillió forintért bérli a Pécs történelmi belvárosában található négyszintes épületet. (Magyar Hírlap - közpénzek vándorúton - avagy a vállalkozó politikusok, 2001. 03. 16.)
A Baranya Megyei Kormányhivatalnak a B&B Impexel illetve a Cifrapalota Kft.-vel régóta élő bérleti szerződése van, öt-, illetve harmincmilliós értékben - derül ki a hivatal honlapján elérhető 2011-es közzéttételből. Utóbbi cég jelenlegi főtulajdonosa pont annak a két német úriembernek a kezében van, akiket 1999-ben a cég akkori tulajdonosai (Bánki édesanyja, és a B&B Impex) delegáltak a felügyelőbizottságba.

Bánki Erik több milliós BMW motorral a Parlament előtt
Hátországa: Baranya-vidék
Eközben Bánki politikai karrierje is felívelt. A Baranya megyei Fideszt és a pécsi szervezetet egyaránt meghatározó, régi motoros házaspár - Mikes Éva megyei elnök és Trombitás Zoltán - 1995-ben Pestre költözött. Akkori hírek szerint az új elnök választásakor a pécsi és a ,,vidéki" baranyai fideszesek kerültek szembe egymással, és utóbbiak jelöltje győzöttt, a pletykák szerint Bánki szervezőmunkájának köszönhetően (Népszabadság - A falusi focista és a pécsi héják, 2001. 07. 03.). Bánki mohácsi és megyei közgyűlési tagként, a harkányi gyórgyfürdőt üzemeltető és a mohácsi városgazdálkodásért felelős önkormányzati vállalatokban tisztségeket betöltve várta 1999-et, amikor - már országgyűlési képviselőként - ő lett a Fidesz megyei elnöke.
2002-ben, a mohácsi fideszesek Bánki Erik felfedezettjét, a várost a mai napig irányító Szekó Józsefet indították a polgármesteri címért. (Népszabadság - Szekó József mohácsisága, 2002. 11. 28.).
Bánki eközben a parlamentben 14 év alatt a jobboldali párt első számú turisztikai szakpolitikusává küzdötte fel magát. 1998 óta folyamatosan részt vesz az idegenforgalommal foglalkozó bizottság munkájában, ennek 2006 óta elnöke is. Különösen a fürdőkre fókuszál: már 1998-ban elnökölte a gyógy- és termálturizmusmért felelős albizottságot. A jelenlegi, egyszerre centralizált irányítású, és támogatóit tömegpártosan mozgosító Fidesz átalakulását elindító 2003-2004-es újjászervezéskor Bánki lett a párt közvetlenül Orbán Viktornak referáló regionális politikai igazgatója, a kiüresedett megyei elnöki posztról pedig le is mondott.
Bánki azóta bennfentes szerepét jól jellemzi, hogy Kubatov Gábor elhíresült listás hangfelvételén róla is beszélt: ,,mi a legnyugodtabban ültünk ott a Bánki Erikkel, a Bánki Erik azt mondta: Gábor, 38 000 szavazatunk lesz. 36 500 lett."

Bánki Erik, Páva Zsolt pécsi polgármester
és Madár Péter oktató között . Forrás: pecsiujság.hu

A szakértő
Madár József Péterről, a 2009-ben Zrt.-vé alakult MSB Consult Kft. fő tulajdonosáról Szalai Ottó, a siklósi renegát exfideszes állította, hogy Bánki unokatestvére. Kettejüknek közös érdekeltsége biztosan van: Madár - aki civilben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának oktatója -a Bánki-Bauer párossal közösen tulajdonolja az ingatlanforgalmazásban és -beruházásban utazó Bábamad Kft.-t, ahol Madár felesége az ügyvezető.
Az MSB Kft. 2009-ben egy potenciális ügyfélnek üzleti és befektetési tanácsadási tevékenységének legfontosabb referenciái között egy kivétellel (Fonyód) csak olyan önkormányzatokat sorolt fel, amelyek fürdőépítésbe fogtak (Dunaújváros, Szekszárd) , vagy Bánki politikai működésének frekventált területei közé tartoznak (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye, Pécs), esetleg mindkettő (Siklós, Mohács, Tamási).
Madár és felesége egyaránt tulajdonosok a szintén tanácsadással foglalkozó Cordia-MS Kft.-ben is, ahol több más pécsi egyetemi oktató nevével is találkozhatunk. Ilyen például Jarjabka Ákosé, aki 1999 és 2004 között volt érdekelt a cégben, a 2010-es helyhatósági választásokon helyet kapott a kormánypártok által is támogatott területi listán. Ma a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsban a nemzetgazdasági miniszter delegáltja. Ő egyébként - ha hinni lehet a 2009-es pécsi polgármesterválasztást megelőző fideszes belharcokról kiszivárgott híreknek, amelyek szerint potenciális jelöltként Jarjabka neve is felmerült - a párton belül inkább a Bánki-féle csoportosuláshoz tartozik.
Baranya megye 2010 januárjában az MSB Zrt. részvételével működő konzorciumnak adott húszmilliós megbízást az Európa Kulturális Fővárosa idényhez kapcsolódó projektmendzsmentre. 2008 során négy hónapos pénzügyi szakmai tanácsadást vásárolt az MSB Consult Kft.-tól kilenc millió forintért.

Bánki szeret strandolni Fotó:Bama.hu
A beruházó
Bánkit már többször emlegették az Aqua Holding Befektetési és Tanácsadó Kft.-ben 2006 és 2010 között birtokolt részesedése kapcsán. A cég egy másik tulajdonosa ugyanis György Zoltán volt, a számos - fideszes önkormányzat vezette - településen fürdőépítési projektekben részt vállaló Aquaplus Kft. tulajdonosa. Bánki 2010-ben a HVG-nek azt mondta, noha György Zoltán ,,jó barátja", maga semmit nem tesz az Aquaplus sikeréért, tulajdonszerzésével pedig csak annyit szeretne, hogy akkor is legyen munkája, ha politikai pályafutásának vége szakadna. Bár ettől nem igazán kell tartania, hisz régóta a Fidesz belső köreihez tartozik, Baranya megyében pedig megkerülhetetlen személyiség, sokan kikérik a véleményét. Az Aquaplus kft. pályázaton nyerte el a Siklósi Termálfürdő tervezésre, kivitelezésre, majd később a létesítmény 25 éves üzemeltetésére szóló megbízást. A 2011 nyarán elkészült, háromhektáros területen fekvő Thermal Spa Siklós fürdőkomplexum építését Siklós városa svájcifrank-alapú kötvényből fedezi. A teljes beruházás a hozzá tartozó létesítményekkel együtt hárommilliárd forintjába került a városnak; 110 férőhelyes felszíni parkoló 118 millióért, közel 300 millió a vízbehozatalért, 100 millió az egyházasharaszti kútfúrásért. Nem elhanyagolható, hogy a strandot, amelynek helyén az új fürdő épült, nem sokkal korábban újították fel 95 millióért. A svájcifrank-alapú hitel mellé felvettek még egymilliárdnyi forintalapú hitelt is, így az évente átlag 5 milliárdból gazdálkodó városnak most 4,1 milliárdos hitele lett, amivel 2011-ben fölkerültek a száz legeladósodottabb önkormányzat képzeletbeli listájára. A fürdő üzemeltetését 25 évre elnyert Aquaplus Kft.-től a város öt évig egy fillért sem kap. Ez a cég tartja kezében a vendéglátást, illetve erre létrehozták az egyszemélyes Siklósi Thermal Kft.-t. Nem tudott bekerülni egyetlen helyi vállalkozó sem a vendéglátóhelyekre, említette Szalai Ottó a Fidesz korábbi azóta kizárt siklósi elnöke. Szalai szerint raádásul az Aquaplus Kft. a tulajdonába került egyházasharaszti kút fölösleges vizét köbméterenként 100 forint + áfáért ivóvíznek eladja a siklósi önkormányzatnak.


Megfáradt üzletember Fotó:Bama.hu
Noha a gazdasági hetilap szerint a partnerek azt állítják, hogy a holdingnak nincs köze a kútfúró céghez, ez azért nem teljesen igaz. 2002-ben ugyanis két magánszeméllyel együtt éppen az Aquaplus Kútfúró, Építő és Termál-energetikai Kft. alapította a céget. A másik két alapító neve sem ismeretlen: egyikük a MSB Kft.-s Madár József, a tanácsadócégben személyesen tulajdonosként és vezetőként is feltűnő testvére, másikuk pedig Bánki anyósa. Az ő helyükre lépett be tulajdonosként 2006-ban Bánki és felesége.

Forrás: Atlatszo.hu , magyarnarancs.hu

http://pecsifideszfigyelo.blogspot.hu/2013/10/aramlanak-a-milliok-baranya-fidesze s-ep-kepviselojehez.html?spref=fb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hetvenöt éve tértek vissza felvidéki területeink
  2013-11-02 12:26:10, szombat
 
  ,,Losonc, Rozsnyó, Ungvár népe jelszavunkat issza: mindent vissza, mindent vissza, mindent, mindent vissza!"
Hetvenöt éve tértek vissza felvidéki területeink
2013. november 02. 09:38
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

kassa-vissza.jpgHetvenöt éve, 1938. november 2-án a bécsi Belvedere Palotában a Galeazzo Ciano olasz és Joachim von Ribbentrop német külügyminiszter által szentesített első bécsi döntéssel visszatért anyaországunkhoz mintegy 12 000 négyzetkilométernyi felvidéki területünk 752 000 vérünkkel, igazolva ezzel, hogy akkori kormányunk megszívlelte Deák Ferenc igazságát. Azt, hogy ,,amit erő vagy hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse újra visszaadhatják, de amiről a nemzet, félve a szenvedésektől, önként lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz és kétséges". Mert akkor még nem féltünk visszavenni Beneš műállamától jussunkat. Illesse hát tisztelet, hála és dicsőség Horthy virágesőre és nótaszóra bevonuló, megkínzott mieinket a cseh iga alól felszabadító bakáit!
Szolgai-Hunhír



A döntés kihirdetése után két nappal meghozott kormányzói hadparancs nem hagyott kétséget afelől, hogy ,,a Trianon bilincsei alól felszabadult és újjászületett honvédségünk" által húsz esztendő után végre átlépett határt ,,mindenkor ideiglenesnek tekintettünk", és a cseh elnyomás alól felszabaduló testvéreink számára bakáink jelentik ,,minden reményük és vágyuk beteljesülését", akik november 6-án lépték át a volt csehszlovák államhatárt és 10-én már be is fejezték a visszatért területek megszállását, ilyetén az 1938 november 8-án Imrédy Béla miniszterelnök által az országgyűlésnek benyújtott, a nekünk ítélt területek anyaországunkkal való egyesítéséről szóló törvényjavaslatot 13-án már ki is hirdették azon évi harmincnegyedik törvénycikként.



A döntés révén újra a mieink lettek olyan, többségükben magyarlakta történelmi települések, mint Bény, Guta, Érsekújvár, Kassa, Komárom, Léva, Medve, Ógyalla, Párkány, Somoskőújfalu, Losonc, Fülek, Rimaszombat, Rozsnyó, Torna. Horthy kormányzót és honvédjeit mindenütt leírhatatlan lelkesedéssel köszöntötték véreink, akik felszabadulásként élték át bejövetelüket, hiszen volt mit elszenvedniük a cseh megszállás mintegy két évtizede alatt. Mert 1919. szeptember 10-én Beneš aláírta ugyan a Saint Germain en Laye-i kisebbségi szerződést, amelyben kötelezte magát ,,Cseh-Szlovákország" minden lakosa szabadsága ,,születési, állampolgársági, nyelvi, faji vagy vallási különbség nélkül" való megvédésére, mindez azonban csak írott malaszt maradt.



Az bizony, amit az akkori ottani magyarság helyzetét feltáró, 1945-ben betiltott emlékiratok sokasága bizonyít, így dr. Ősz Béla tanulmánya (Benes. A megtévesztő propaganda nagymestere újra munkában, 1941), amelyből kiderül például, hogy Felvidékünk húsz éves cseh megszállása alatt az ottani börtönök ,,hamarosan megteltek magyarokkal pusztán azért, mert a letartóztatottak nem tagadták meg nemzetiségüket. Összefogdosták az ártatlan magyarokat, megkínozták, félholtra verték a magyar tisztviselőket. A magyar cégtáblákat letépték. A vármegyéket megszüntették, helyettük hat nagy megyét állítottak fel azért, hogy azzal a magyarságot nyelvhasználati jogától elüssék. Aki a Himnuszt vagy más eltiltott magyar dalt énekelt, letartóztatták."
Különösen is katasztrofálissá vált Kárpátalja helyzete, ahol városaink (főleg Munkács és Ungvár) ellen 1939 elejétől a cseh sorkatonaság s a Szics Gárda több orvtámadást intézett, melyeket csapataink rendre visszavertek, ám mivel a prágai kormány továbbra sem tartotta tiszteletben ott élőink jogainkat, megindultak honvédjeink felszabadításukra, így március 15-e és 18-a között több mint száz községünk szabadult fel e területen. Mindezzel revíziós törekvéseink első gyümölcsei megérettek, bebizonyosodott Deák Ferenc bölcsessége, vagyis hogy ,,amit erő vagy hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse újra visszaadhatják, de amiről a nemzet, félve a szenvedésektől, önként lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz és kétséges". Ezért zengte akkor Cselényi József dalszövegét minden torok:

http://www.youtube.com/watch?v=_LrYOPMIng4



Ipolyságon magyar zászló, de még vár Komárom,
A pozsonyi Séta téri híd s a kassai várrom!
Losonc, Rozsnyó, Ungvár népe jelszavunkat issza:
Mindent vissza, mindent vissza, mindent, mindent vissza!

Vissza a szép Felvidékünk minden hegyét völgyét,
Vissza a dús erdeinknek minden egyes tölgyét!
Folyóinkat, melyek vizét a mi földünk issza:
Mindent vissza, mindent vissza, mindent, mindent vissza!

Vág völgyében magyar nóta száll a magas égnek,
S a Kárpátok ormain még őrtüzeink égnek!
Nyitra, Ipoly s a kis Hernád vize ma még tiszta,
De piros lesz, ha nem kapunk mindent, mindent vissza!



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69965
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Top 10+1, amit Kövér László kitiltott vagy betiltott
  2013-11-02 10:01:00, szombat
 
 
Top 10+1, amit Kövér László kitiltott vagy betiltott

október 30., szerda 11:44
17 276

10. Magyar Hajnal szélsőjobboldali párt

Mit csinált vele: Kitiltotta
Honnan tiltotta ki: A parlamentből
Miért tiltotta ki: Parlamenten kívüli párt nem tarthat sajtótájékoztatót a parlamentben
Részletek

9. Jobbikosok

Mit csinált velük: Kitiltotta őket
Honnan tiltotta ki: Tiszaújvárosi lakossági fórumáról
Miért tiltotta ki: Nem értette, mit keresnek ott
Részletek

8. Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő

Mit csinált vele: Kitiltotta
Honnan tiltotta ki: Az országgyűlés külügyi bizottságának római útjáról
Miért tiltotta ki: Zsidólistát akart készíteni
Részletek

7. Jobbik

Mit csinált vele: Kitiltotta
Honnan tiltotta ki: A parlamentből és a képviselői irodaházból
Miért tiltotta ki: Tiltakoztak az új földtörvény ellen
Részletek

6. Toroczkai László

Mit csinált vele: Kitiltotta
Honnan tiltotta ki: A parlamentből
Miért tiltotta ki: Nincs indoklás
Részletek

5. Az Index, az Origo és a Blikk fotósai

Mit csinált velük: Kitiltotta őket
Honnan tiltotta ki: A parlamentből
Miért tiltotta ki: Mert fotóztak
Részletek

4. Szanyi Tibor trafikmutyis interpellációja

Mit csinált vele: Betiltotta
Hol tiltotta be: A parlamentben
Miért tiltotta be: Nem tetszett neki
Részletek

3. Szanyi Tibor trafikmutyis interpellációja

Mit csinált vele: Másodszor is betiltotta
Hol tiltotta be: A parlamentben
Miért tiltotta be: Nem tetszett neki
Részletek

2. A jobbikos Lenhardt Balázs interpellációja

Mit csinált vele: Betiltotta
Hol tiltotta be: A parlamentben
Miért tiltotta be: Zsidózásért
Részletek

1. Az Index összes újságírója

Mit csinált velük: Kitiltotta őket
Honnan tiltotta ki őket: A parlamentből
Miért tiltotta ki őket: A Riszpekt Ház megsértette a parlament tekintélyét
Részletek

+1 A sajtó

Mit csinált vele: Kitiltotta
Honnan tiltotta ki: A parlamenti sajtópáholyból
Miért tiltotta ki: Mert ott volt

http://444.hu/2013/10/30/top-101-amit-kover-laszlo-az-orszag-csendore-ki-vagy-bet iltott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hangulatjavító mérkőzések
  2013-11-02 09:45:37, szombat
 
 
Hangulatjavító mérkőzések

A Hetek interjúja Takács Tiborral, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának tudományos kutatójával.
Hangulatjavító mérkőzések
Takács Tibor (fotó: abtl.hu)

Mikortól számítjuk Magyarországon a foci és a politika szimbiózisát?

- Gyakorlatilag az állampolitikai rendszer kiépülésétől kezdve megvolt ez az együttélés, sőt már a két világháború közti időszakban elkezdődött. 1945-től valamennyi politikai erőnek szoros kapcsolata volt a futballal. A koalíciós pártoknak saját sportegyesületeik voltak, többségüknek focicsapattal, ami alól csak a kommunisták jelentettek kivételt. Aztán egy idő után ők is kerestek maguknak egy munkás háttérrel rendelkező klubot, melyet tudnak támogatni, ez lett a Vasas, Kádár János elnökletével. Az ötvenes években a Vasas nagyon messze volt attól, hogy bajnokságot nyerjen, ezért is tekintik sokan szimbolikusnak, hogy az 1956-os forradalom leverése után beindított csonka bajnokságot éppen ők nyerték. Ehhez persze hozzátartozik az is, hogy a legerősebb csapat, a Honvéd több nagyágyúja - például Puskás és Czibor - disszidált '56 után.

Miért tulajdonított akkora jelentőséget az állampárt a futballnak, ha úgyis a kontrollja alá vonta az egész társadalmat?

- Mivel a központilag vezényelt május elsejei felvonulásokon kívül a meccsek jelentették az egyetlen legális tömegrendezvényt az országban, a politika érthetően stratégiai fontosságúnak tartotta a futballt. Arról nem is beszélve, hogy a magyar válogatott sikerei legitimációs tényezőként is szolgáltak a politika számára, elviselhetőbbé tették az elnyomást - legalábbis a propagandagépezet így gondolta. Ennek viszont megvolt az a kockázata, hogy amikor elmaradtak a sikerek, akkor a fejekben már nem lehetett szétválasztani a kettőt, és például az '54-es berni döntő elvesztése után utcai zavargásokra került sor.

Az ötvenes években kiépült sztálini típusú diktatúra struktúrájából következett, hogy a sportban is egy rendkívül centralizált és hierarchizált rendszert hoztak létre. Csak a központilag elismert és központilag irányított egyesületekben lehetett sporttevékenységet folytatni. Eleinte összesen csak 8-9 országos egyesületet engedélyeztek, amelyeket alapvetően a szakszervezeti bázisra vagy az erőszakszervezetekre, úgymint rendőrség (Dózsa), katonaság (Honvéd), ÁVH (Bástya) építettek. A későbbiekben a klubok száma már megközelíthette a húszat.

Az egyesületeket a sportszövetségek felügyelték, őket pedig a központi sportirányító szerv, amelynek folyamatosan változott a neve. Noha a Kádár-rendszer fokozatosan eltávolodott a foci teljes kontrolljától, az állambiztonság azért továbbra is kitüntetett figyelmet szentel a futballéletnek.

Kiket és milyen mértékben figyelt meg az ,,államszocializmus ökle", hogy a lelátótól az öltözőkig kézben tarthassa a folyamatokat?

- Amikor először olvastam ilyen típusú jelentéseket, meglepődtem, de ahogy jobban megismeri az ember az állambiztonság működésének belső logikáját, minden a helyére kerül. A focistákat alapvetően azért figyelték, mert a nagy csapatok és főleg a válogatott sokat utaztak külföldre, ami ugye komoly veszélyt rejtett magában: vagy a magyar emigráció valamelyik tagjával kerülhetnek kapcsolatba, vagy a nyugati életformát kívánják meg, vagy csak egyszerűen ,,tiltott importárut" kezdenek el csempészni. Utóbbi fölött a szakvezetés jórészt szemet hunyt, és úgy kezelte a kérdést, hogy a labdarúgók így egészítik ki jövedelmüket. Az állambiztonság viszont - mint a szocialista sporterkölcs felelős őre - a végletekig fel volt ezen háborodva, és a le nem buktatott játékosoknál a seftelés úgynevezett ,,pressziós alapot" képezhetett.

A válogatott esetében a disszidálás megelőzése miatt igyekeztek mindent megtudni a játékosokról, hogy csak politikailag korrekt, ,,megbízható" kerettagok üljenek fel a repülőre. Ehhez azonban nemcsak őket, hanem az orvost, a gyúrót, a szertárost és még sokan másokat is ellenőrizni kellett. Erre nézve a hatvanas évekből van a legtöbb információnk.

A megelőzés sokszor felemásra sikeredett, mert míg például Szucsányi Andrást a kint maradás szándéka miatt nem engedték elrepülni a '68-as mexikói olimpiára (ő az a játékos, akit később egy edzőtáborban agyoncsapott a villám), addig a helyére lépő Varga Zolit minden további nélkül kvalifikálták, holott a róla szóló jelentésekben rendre feltűnt a disszidálás gondolata. Itt jegyezzük meg, hogy az ÁVH ugyanezért nem akarta kiengedni a fél Arany­csapatot az 1952-es helsinki nyári olimpiára. Hogy mégis kiutaztak, annak egyetlen oka a magasabb rendű pártérdek volt.

1969-ben átfogó, a magyar foci egészéről szóló operatív jelentés született a III/III-as főcsoportfőnökség II/b alosztálya jóvoltából, amely körülbelül 10 százaléknyi beszervezett ügynökről tudósít. Ez az arány a későbbiekben is jellemző volt a futballéletre?

- A vizsgált 141 emberből 14 volt hálózati személy, de a nyilvántartásban a már nem aktív ügynökök is szerepeltek. Az informátorok elsősorban nem a játékosok közül kerültek ki, a válogatottban azonban mindig volt legalább egy ember, aki jelentett, és az olyan politikai kockázatot hordozó csapatoknál is, mint a Fradi, volt ügynök a játékosok között. Nekik a meccs előtti, utáni hangulatról, az öltözői pletykákról és a csapattársaik viselt dolgairól kellett informálni az állambiztonságot. Ezek a hangulatjelentések sokszor burleszkbe hajló eredményeket produkáltak, például, amikor a jelentést tevő hosszasan ecseteli, hogy Albert milyen passzban van, és hangulatváltozásai vagy a játéktól való távolmaradása hogyan befolyásolja a többiek lelkiállapotát. A jó szolgálatért általában nem maradt el a jutalom: az egyik Magyarország-Szovjetunió meccs előtti és utáni hangulatról beszámoló játékos érdekes módon csak egyszer került be az ,,A" válogatottba, és pont azon az egy meccsen lépett pályára, amelyikről jelentett.

Az 1969-es átfogó jelentésből tudjuk azt is, hogy a Magyarország-Csehszlovákia világbajnoki selejtező mérkőzés előtt az állambiztonság tisztjei leültek egyeztetni a szövetségi kapitánnyal, és úgymond segítettek neki megoldani a válogatás dilemmáit. A jelentésből kiderül, hogy azért avatkoztak be a keret összeállításába, mert a győzelem kulcsfontosságú volt a közhangulat javítása szempontjából.

Nem lévén szólásszabadság, a közhangulatról elsősorban az ügynöki jelentésekből tájékozódott a pártvezetés. Milyen következtetéseket vontak le a lelátókon, a bisztrókban, a totózókban elhangzó szurkolói reakciókból?

- A kötelező állambiztonsági paranoia minden, lelátón elhangzó indulatos véleménynyilvánításhoz politikai töltetet társított, és ezekből rendszerellenes tüntetést vizionált. Ha az ellenfél történetesen a Szovjetunió csapata volt, akkor valamennyi szurkolói állásfoglalás, bekiabálás a fennálló rendszer elleni támadásnak minősült. Annyiban azért nem jártak messze a valóságtól, hogy a társadalom többségében meglévő szovjetellenességnek szinte csak az ilyen válogatott mérkőzések alkalmával lehetett nagy nyilvánosság előtt hangot adni. Persze nem mindenki gondolta úgy, hogy ami '56-ban nem sikerült, az majd a pályán megvalósul. Az ügynöki jelentésekből és egyéb állambiztonsági információkból az derül ki, hogy a szurkolók többsége egyfajta pesszimizmussal készült az össze­csapásokra. És ez nagyjából igazolódott is, hiszen összesen húsz találkozóra került sor, amiből tízet a szovjetek nyertek, mi pedig csak négyet.

Nyomon követhető a futballfronton fellelhető ügynöki jelentésekből, hogy az azokban elhangzó személyek ellen indult-e eljárás, vagy szenvedtek-e bármilyen hátrányt a besúgásnak köszönhetően?

- Természetesen van ilyen dokumentum is a birtokunkban, de ha valaki egy meccsen azt kiabálta, hogy ,,Ruszkik haza!", akkor ahhoz nem kellett ügynöki jelentés, mert a lelátókon jelen lévő rendőröknek kötelessége volt kiemelni az illetőt. Sokakat egyébként így szerveztek be: csak azzal a feltétellel engedték szabadon, ha aláír. Aztán ráállítottak egy ügynököt a környezetéből, hogy kiderüljön, dekonspirálja-e magát már az első adandó alkalommal, vagy sem. Tipikus eset egy tatabányai fiatalemberé, aki az üzemi étkezdében került túlhevült állapotba a magyar-szovjet meccs kapcsán, és miután hangot adott ellenérzéseinek (,,kinyírnám az összes ruszkit"), egyik beszélgetőpartnere feljelentette. Első fokon pénzbüntetésre ítélték, ám a másodfok szigorított a büntetésen, és felfüggesztett szabadságvesztést kapott izgatásért. Azt kell mondanunk, hogy olcsón megúszta.

A lelátókon egyébként nemcsak a hangulatot figyelték az ügynökök és a rendőrök, hanem a hangadókat is. A Fradi-meccsekről szóló jelentésekben rendre feltűnnek olyan idős emberek, akik a sorok között járva - például az MTK elleni mérkőzéseken - arra buzdítják a fiatalokat, hogy skandálják: ,,libások". Az állambiztonság abból indult ki, hogy ahogyan - szerintük - az '56-os eseményeket is imperialista ügynökök és szélsőjobboldali, fasiszta csoportok szervezték, úgy a Fradi szurkolói körét is ezek a rendszeridegen elemek mozgatják. Van olyan ügynöki jelentés, amely arról szól, hogy a Fradi-szurkolók a meccs előtt egy kocsmában tervezik egyeztetni, milyen jelszavakat kiabálnak majd a lelátóról. A jelentésre reagálva történik egy intézkedés, odamennek a rendőrök, és kiemelik a felbujtókat a vendéglátóipari egységből. De a másik, tömegeket megmozgató sportnak számító jégkorong háza táján is több olyan jelentést találtunk, ahol hokimeccsek alkalmával 30-40 embert is előállítottak zsidózásért.

Miért zavarta az állambiztonságot, hogy a Fradi-szurkolók zsidóznak, hogyha közben az MTK környékén cionista összeesküvéstől tartottak?

- A kommunista rendszer alapvetően ideológiai jellegű volt, amely szemben állt a fasizmussal és az antiszemitizmussal is, ezért a pártvezetés nem tűrte a kocsmai és a lelátói zsidózásokat sem. Ennek ellenére a közvélekedés szerint ,,zsidó" MTK-ban is keresték az ellenséget. Az állambiztonság érdeklődése a '67-es háború után növekedett meg az MTK iránt, és mindenképpen el akartak hárítani egy cionista összeesküvést. Aki keres, az talál, így a klubházba bejáró kártyás társaságban ráakadtak egy nagyhangú férfira, aki cionista szövegekkel hívta fel magára a figyelmet. Évekig figyelte egy ügynök, aki egyik jelentésében megjegyzi, valószínűleg tudják róla, hogy besúgó, mert amikor a klubhelyiségbe lép, az illető abbahagyja mondandóját. A zsidósággal szembeni kettős politika egyébként végigkísérte a Kádár-korszakot: nem engedték, hogy megszervezzék magukat, társasági életüket a zsinagógák falai közé szorították, közben viszont hatóságilag léptek fel az őket érő nyílt antiszemita atrocitásokkal szemben.

Kimutatható, hogy mikortól vált egyre érdektelenebbé a foci az állambiztonság számára?

- A konkrétan a sportügyekre koncentráló dossziét a hetvenes évek legelején lezárják. Valószínűleg innen datálható, hogy a futball elvesztette kiemelt jelentőségét az állambiztonság szempontjából. Ettől persze az ügynökök még tovább tevékenykedtek a klubok vezetésében és az MLSZ-ben (ők hivatalból is kapcsolatban álltak a rendőrséggel), de az operatív feladatok döntő hányada a III/III-ról fokozatosan áttevődött a BRFK-ra.

http://www.atv.hu/belfold/20131101-hangulatjavito-merkozesek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.