Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Adócsalás szabotázs
  2013-11-27 17:23:22, szerda
 
  2013.11.27. 14:00
Adócsalás szabotázs


Ha nem lenne ennyire húsba vágó az immár biztosra vehető adóbevétel kiesés, egy kurva nagy röhej lenne ez az egész Horváth András - meghallgatás- adócsalás kivizsgálás buli. Horváth ugye már nincs egyedül az állításaival, nem lehet azt legyintgetni, hogy eh, egy, csak egy kibic van a vidéken, lárifári, ez az egy is inkább játszana a vele egyidőssel unalmában, mint lármázással meg tüntetéssel zavarogjon itten'. A parlamentben uralkodó légkör és a közvélemény nyomására úgy nézett ki mégis meghallgatják Horváthot, majd egyszer csak jött Balla György frakcióigazgató, aki egy elegánsnak nem, majrészagúnak annál inkább mondható kijelentéssel a kormánypárti frakció nevében elszabotálta az egészet.

horváth-andrás-nav.gif

Az önmagában is röhejes, hogy érintettsége okán - 2012 novembere óta Lázár János és Cséfalvay államtitkár mellett neki is tudomása volt Horváth leveléről - nem Rogán frakcióvezető állt oda égetni magát megint, mert az kínosabb lett volna, mint táskafiúként fellépni a metroszexuálisok világkongresszusán. Ezzel a majrészag koncentrációja meghaladta az egészségügyi határértéket, olyan szilárd lett, hogy rá lehet könyökölni.

Tartani éppen van is mitől, és itt nem csak a botrányra, mint kampányhangulati tényezőre gondolok. Mert azokban, akiknek a rezsiwars édeskevés az agymosáshoz földerengenek nem rég volt események, amiket ha sorba rendeznek bizony érdekes végkövetkeztetés a vége. Mire gondolok? Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Egymásért Alapítvány ügy, amiben végül Földesi-Szabó László 6 évet kapott több tonnányi "adomány élelmiszer" vámmentes értékesítéséért, amibe hogy, hogynem a CBA csoportnak is sikerült bele, majd kikeverednie. Akkor Földesi emlegetett "családot" meg omertát, koldult együttérzést meg valami apanázst a bulvárószereseknél a nevével haknizó ex kedvesét látva, most meg Baldauf László emlegetett családot, mikor a nemkényszer békemenet toborzó körlevél kipattant. Manapság mikor már két adóellenőr is aszongya, a kiemelt adózók "kiemelt elbánásban" részesültek - kiemelt adózó az összes kiskereskedelmi lánc - akkor az Ítéletidő plakátkampány és a lex CBA árnyékában az ember hajlamos azt hinni, érti ő miért ez a nagy hallgatás és cselezés a Horváth ügyben.

Ennek a vélelmezésnek meg könnyebben lehet bukfenc a vége jövőre, mintha érdemben is történne valami a Horváth ügyben, és nem csak egy ilyen trécselés, amin részt vesznek a pártok, a sajtó, de a kormánypárt nem.

http://varanus.blog.hu/2013/11/27/adocsalas_szabotazs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért hagytuk hogy így legyen??
  2013-11-27 17:18:15, szerda
 
  Miért hagytuk hogy így legyen??

Egy pár évtizede! még európa “éléskamrája" voltunk. Exportáltunk mi MINDENT, ezért dőlt az országba a külföldi valuta. Adtunk el nyersanyagot, mert még működtek a bányáink, gabonát, mert műveltük a földjeinket, ipari termékeket, mert akkor még volt iparunk, stb.stb.Nem volt jó nekünk az IKARUS busz? Nem volt jó nekünk a GANZ villamos? Ezek előállításában magyar agyak, kezek szorgoskodtak, amiért fizetést kaptak, és azt itthon költötték el.
Sok ilyen termék van/volt, ezek csak példák. (Csepel Gépgyár, RÁBA, VIDEOTON, LEHEL, stb.)
Az IKARUS mérnökei (a magyar koponyák) tervezték a csuklós buszt. A nagy VOLVO, MERCEDES, meg társaik, képtelenek voltak azt megtervezni úgy, hogy az működjön is! Idejöttek tanulni, most meg az általuk gyártott buszokkal járunk, mert mi biztos nem értünk hozzá, ezért tőlük KELL vennünk.Félreértés ne essék, nem a kommunizmust magasztalom, hanem a magyar adottságokat, magát a Kárpát medencét, amiért őseink a vérüket is adták, a benne található természeti kincseket (pl. VÍZ, ami nem is olyan sok idő múlva kincsnek fog számítani), a magyar találékonyságot, a magyar munkabírást, a magyar AGYAT.
Fordult a kocka. Nem hazánkba áramlik a pénz, hanem innen kifelé.

Manapság ha nincs pénz, akkor nincs semmi. Azaz egyvalami van, és egyre nő, az ADÓSSÁG.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány levélben tájékoztat majd minket, hogy milyen jó is
  2013-11-27 17:12:51, szerda
 
  A kormány levélben tájékoztat majd minket, hogy milyen jó is nekünk
2013, november 27 - 11:19



Tájékoztató kampányt indít a kabinet a pénzügyi rezsicsökkentésről, többek között a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételről. A szerdai kormányülés napirend előtt meghozott döntését Giró-Szász András ismertette az MTI-vel.

A kormányszóvivő úgy fogalmazott, "az emberek megfelelő tájékoztatása érdekében" indítanak kampányt, amelynek részleteiről később adnak bővebb információt. A parlament november 11-ei döntése értelmében jövő februártól minden banknak biztosítania kell, hogy ügyfelei havonta legalább kétszer ingyen vehessenek fel készpénzt, összesen százötvenezer forintot az automatákból. Giró-Szász András közölte továbbá, hogy a szerdai kormányülésen - szintén napirend előtt - foglalkoztak a téli időjárásra felkészüléssel is.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/a_kormany_levelben_tajekoztat_majd_minket_hogy_milyen_jo_is_nek unk#.UpXMViH9Vv8.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Lesétálok és elmerülök a Dunában"
  2013-11-27 16:58:25, szerda
 
  MIND EZ A MUNKAHELYVÉDELMI AKCIÓTERV KERETÉBEN!!!!!!!!


https://www.youtube.com/watch?v=RWL_qWtRknk

Több száz embert bocsát el a dunaújvárosi Dunaferr, az első 158 dolgozóval ma közölték, hogy nincs többé munkájuk. Van, akinek a férjét is elküldik, van, aki egyedül neveli két gyermekét és van, akinek csak pár év hiányzik a nyugdíjig.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Martonyi kibökte: több száz ezer zsidó érkezik évente Izrael
  2013-11-27 16:55:05, szerda
 
  Martonyi kibökte: több száz ezer zsidó érkezik évente Izraelből
2013. november 27. 11:50
Kincses Albin - Hunhír.info

Martonyi János külügyminiszter a Jerusalem Post című, angol nyelvű izraeli lap szerdai számában megjelent exkluzív interjúban feltette a kérdést: Ha valóban annyira mély lenne az antiszemitizmus, akkor miért tanulna Magyarországon, főként az orvosi karon évente kétezer izraeli diák, és miért látogatna évi 200 ezer izraeli zsidó az országba, akár évente többször?


Visszautasította az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének azon kutatási eredményét, amely azt állította, hogy az uniós országok közül a legtöbben Magyarországon tartanak az antiszemitizmustól.
A felmérés 517 magyarországi zsidó válaszadója szerint gondot okoz az antiszemitizmus, és emiatt 48 százalékuk fontolgatja az ország elhagyását.

"Ez nem igaz. Politikai harc folyik" - mondta a magyar külügyminiszter. "Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy vannak olyan politikai erők, amelyek nem érdekeltek abban, hogy Magyarországról valós és hiteles képet fessenek, ez a politikai harc része... Mindenféle közvélemény-kutatás és jelentés létezik" - tette hozzá, és nonszensznek nevezte a magyarországi zsidók ilyen arányú távozási szándékát.

Ugyanakkor azt mondta, hogy senki sem tagadja az antiszemitizmus létét Magyarországon. A lap szerint a parlament harmadik legnagyobb pártjára, a Jobbikra utalva hozzátette, hogy a jelenség a politika szintjén is jelen van. De kijelentette, hogy ez a jelenség mind Európában, mind a világ más részein is létezik.

"Nem lehetünk félénkek, szembe kell néznünk a kihívással és küzdenünk kell ellene, és ezt is tesszük " - mondta a miniszter, és ismertette a törvényhozásban megtett lépéseket, köztük az antiszemitizmus és a holokauszttagadás elleni törvényt, valamint a szoros együttműködést a zsidó közösséggel és az antiszemitizmus elleni civil szervezetekkel.
Martonyi János közölte, hogy kormánya "zéró toleranciát" hirdet az antiszemitizmussal szemben, világosan kifejezi álláspontját és határozottan reagál minden "elfogadhatatlan kijelentésre" ebben az ügyben.

"Nem értek egyet semmilyen olyan utalással, hogy tolerálnánk az antiszemitizmust vagy hogy nem teszünk ellene eleget. Éppen ellenkezőleg" - mondta a külügyminiszter a lapnak. "Azt javasoljuk, hogy jöjjenek, és tapasztalják meg saját maguk, nézzék meg a saját szemükkel" - zárult a magyar diplomácia vezetőjével készített interjú.

Milliárdok a holoszentályekre, a kárpótlásokra, minden napra jutó holokonferencia és megemlékezés, a magyar gyerekek iskolai agymosása, agyontámogatott zsidó, antifa és egyéb szervezetek, karlendítésért három év, és ez a bohóc még magyarázkodik a gyűlölködő cionistáknak, akiket természetesen nem azonosítunk a zsidóság egészével, hiába is szeretnék, mert akkor jobban lehet műrettegni, és újabb valódi támogatásokat követelni.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=70637
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hallatlan: már a kommunisták is "romaellenesek" Franciaorszá
  2013-11-27 16:50:22, szerda
 
  2013-11-27. 14:17
Hallatlan: már a kommunisták is "romaellenesek" Franciaországban

Megkezdődött a legnagyobb franciaországi illegális cigánytelep felszámolása a Párizshoz közeli Saint Ouenban, ahol körülbelül 800 ember (értsd: cigány - a szerk.) élt - közölte szerdán a helyi prefektúra. Az egyik erőmű közelében lévő üres telekről 250 személyt, köztük 70 gyereket telepítettek ki a rendőrök. A többi táborlakó egy része már korábban elhagyta a területet, kedd este pedig 300-an távoztak önként. Szerda reggel 8 órakor kezdődött a felszámolás, incidensről eddig nem jött hír.
A terület az állami vasúttársaság tulajdonában van, a teherszállító vonatok sínpályái mellett, júliusban telepedtek le itt kelet-európai cigányok. A bádogváros felszámolását a vasút és a helyi önkormányzat kérésére rendelte el a bíróság.
Jacqueline Rouillon, Saint Ouen városának kommunista polgármestere az illetékes hatóságoknak a táborhely elfogadhatatlan higiéniás körülményeire és közbiztonsági problémáira hívta fel a figyelmét.
Október 30-án a fűtőipari vállalat panaszt tett a rendőrségen azért, mert a sínek menti viskók zavarták a 400 ezer párizsi háztartást, valamint a kórházakat és a párizsi közintézmények egy részét ellátó hőerőmű szénnel való ellátását.
A polgármester pénteken személyesen kérte meg a tábor utolsó lakóit, hogy 48 órán belül hagyják el a területet. Miután ez nem történt meg, az önkormányzat hétfőn kezdeményezte a rendőri fellépést.
A prefektúra közleményében jelezte, hogy "valamennyi azonosított család" számára felajánlottak szálláslehetőséget.
A lakhatás biztosításáért felelős tárcaközi bizottság összesítése szerint Franciaországban körülbelül 17 ezer kelet-európai, elsősorban Romániából és Bulgáriából érkezett cigány él több száz illegális bádogvárosban, 4 ezernek nincs közvetlen hozzáférése vízhez (de nincs is rá különösebben szükségük - a szerk.). Számuk évek óta nem változik, a kiutasítások után általában ugyanazok jönnek vissza.
Többen találtak megfelelő szállást, mások elhagyták a fővárost. A legtöbb cigány család a Párizstól északra található Seine-Saint-Denis megyében található, ahol Saint Ouen is fekszik. Egy 2012 végi összesítés szerint a Párizs körül található 11 700 retek közül 7500-an éltek itt. Ez Franciaország egyik legszegényebb megyéje, itt robbantak ki 2005-ben a külvárosi zavargások (magyarul tele van agresszív nigger bevándorlókkal is - a szerk.).
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/120876/#ixzz2lrTz6wn9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ideges" a magyar fél a horvát gazdasági miniszter szerint
  2013-11-27 16:38:53, szerda
 
  "Ideges" a magyar fél a horvát gazdasági miniszter szerint
2013, november 27 - 16:36



A horvát gazdasági miniszter szerint hátrányos lehet a Mol Nyrt. részvényesei számára a magyar fél "idegessége" az INA irányítása körül kialakult vitában.

A Mol döntése, hogy az INA irányítása ügyében kialakult nézeteltérést nemzetközi döntőbíróság elé viszi, "Magyarország idegességét" tükrözi, és hátrányos lehet a Mol részvényesei számára - jelentette ki újságírók előtt szerdán Zágrábban Ivan Vrdoljak. "Nyilvánvalóan nagy az idegesség a magyar oldalon" - fogalmazott a miniszter a Banka gazdasági magazin által rendezett energiaipari konferenciát követően.

A Mol kedden közölte, hogy nemzetközi választottbírósági eljárást kezdeményezett a horvát kormány ellen horvátországi befektetéseinek védelmében a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjánál (ICSID), mert a zágrábi kormány nem teljesítette bizonyos szerződéses kötelezettségeit és vállalásait.

Ivan Vrdoljak hozzátette, hogy a horvát kormány meg tudja védeni stratégiai érdekeit és ezt meg is fogja tenni. Szerinte ezeket a "homályos, áttekinthetetlen és következetlen" üzeneteket egyfajta nyomásgyakorlási próbálkozásnak lehet tekinteni, aminek azonban azon kívül, hogy a Mol részvényesei számára hátrányos lehet, semmilyen más következménye nem lesz.

A horvát gazdasági miniszter nyilatkozatában a tárgyalások folytatását ajánlotta a Mol-nak és egyúttal felkérte a delegációt, hogy az egyeztetések következő körében egyértelműen fogalmazza meg szándékait és azt írásban is nyújtsa be a horvát kormánynak. "Azt kérném, egyértelműen fejezzék ki szándékukat, hogy bíróságra megyünk-e vagy megállapodunk, hogy tárgyalunk-e vagy eladják a részüket. Ez a homályos üzengetés nem méltó olyan komoly emberekhez, mint kollégáink a Molnál" - fogalmazott a miniszter.

"Úgy gondolom, hogy amilyen hamar csak lehetséges, le kellene fektetniük stratégiájukat, már csak azért is, hogy tájékoztathassák részvényeseiket és a horvát kormányt is, mint partnerüket arról, hogyan képzelik el az INA jövőjét" - hangsúlyozta a horvát gazdasági miniszter, aki ugyanakkor nem kívánt tájékoztatást adni a horvát kormány következő lépéséről.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/ideges_a_magyar_fel_a_horvat_gazdasagi_miniszter_szerint
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NÁLUNK AZ 1000 MILIÁRDOS Áfacsalásba se bukik bele
  2013-11-27 16:37:05, szerda
 
 

Belebukott a lett kormány a tetőomlásba
2013, november 27 - 14:02


Váratlanul bejelentette lemondását Valdis Dombrovskis lett miniszterelnök és kormánya szerdán. A kormányfő szóvivője közölte: a hirtelen lemondás hátterében a múlt csütörtöki rigai baleset áll, amelyben 54 ember vesztette életét, amikor beomlott egy bevásárlóközpont teteje.

A politikus a lépéssel "politikai felelősséget vállalt" az incidensért - fogalmazott a szóvivő. Dombrovskis 2009 óta vezette a balti országot, 2011 óta liberális-konzervatív Egység Pártja a Reform Párttal és a nacionalista Nemzeti Szövetséggel kötött koalícióban kormányzott. A kabinet lemondása mindössze egy hónappal az előtt történt, hogy Lettország (2014. január elsején) bevezeti az eurót.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/belebukott_a_lett_kormany_a_tetoomlasba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új autópálya-építési csúcs: 3,8 milliárd forint egyetlen kil
  2013-11-27 16:34:24, szerda
 
  Új autópálya-építési csúcs: 3,8 milliárd forint egyetlen kilométerért

2013. november 27., szerda, 16:11 • Utolsó frissítés: 9 perce
Szerző: hvg.hu

Nagyot tévedett, aki eddig azt hitte, hogy Magyarországon drágán épülnek a sztrádák, mert egy most induló, nem egészen 29 km-es autópálya-szakasz építése mintegy 110 milliárd forintba kerül majd. A 2016-ig megépülő, Abony és Fegyvernek közötti szakaszt három építő jegyzi - köztük ott a Közgép, de a korábban épp a Fidesz által sokat szapult három nagy sztrádaépítő cég is. A miniszter szerint az ugyan felfelé húzhatta az árakat, hogy a projekthez az utolsó pillanatban hívják le az uniós támogatást, de Némethné szerint az M4-es projektjén nincs mit vizsgálni.

Jávor Benedek (Együtt-PM) az ügyben a tárcavezetőnek címzett interpellációjában levezette, hogy az Abony és Fegyvernek közötti 28,9 km autópálya egyetlen kilométerének építési átlagára 3,8 milliárd forint lesz. Ez a parlamenti képviselő szerint nem indokolható.

Az említett pályaszakasz már tavaly ilyenkor is borítékolható támadási felületet jelentett. Tavaly decemberben az Index azt írta, hogy a Budapesttől Nagyvárad felé tartó kelet-magyarországi sztrádát ez év első felében el kell indítani. Különben - szólt az érvelés - az nemcsak, hogy nem tud elkészülni 2016-ra, de a beruházás el nem indulása az uniós források elvesztésével látszik egyenértékűnek. Az akkor is meglehetősen szűknek tűnő határidőt sikerült lekésni, ami a témát előre borítékolhatóan a parlamenti politikai csatározások egyik fókuszpontjává teszi.
Fotó: MTI / Balázs Attila

Tavaly a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. őszre tervezte a kivitelezési munkálatok megkezdését, aminek költségeit akkor, a környezetvédelmi és építési engedélyek birtokában, illetve a kiviteli és záradékolt kisajátítási tervek elkészültét követően - de még kivitelezők nélkül - több tízmilliárd forint értékűnek becsültek szakemberek. Nos, a 110 milliárdos összköltség az eddigi legdrágább hazai autópálya-beruházássá teszi az Abony és Fegyvernek közötti pályaszakaszt.

A munkálatokat a NIF tudomása szerint még ebben a hónapban megkezdik, azt azonban már nem közölték a képviselővel, hogy a három szakaszra bontott projektnek mely részén kezdenek először dolgozni.

1-2-3

Jávor parlamenti beadványának megfogalmazása szerint a három szakaszra bontás "elképesztően magas kilométerenkénti költséget" eredményezett. Az első, az Abony és a Tisza közötti 13,4 kilométer nettó 46,7 milliárd forintba kerül (építője a CHSM Konzorcium - vagyis Colas Hungária Zrt. és Swietelsky Magyarország Kft.). A második, a Tisza-hidat is magában foglaló 2,3 kilométeres szakaszt nettó 32,59 milliárdért vállalták (nyertese az Acél-Híd Konzorcium - vagyis a Közgép Zrt. és az A-Híd Építő Zrt. kombója), a harmadik, Fegyvernekig tartó, mintegy 13,2 kilométeres szakaszért pedig több mint nettó 46,7 milliárd forintot kell majd kifizetni (nyertes a CHSM Konzorcium - vagyis a Colas Hungária Zrt. és Swietelsky Magyarország Kft.).

A Köröshegyi-völgyhíd
Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

Jávor úgy látja, mivel az M4-esnek ezen a részén nincs szükség sem alagútra, sem hegyek elhordására, az sem valós magyarázat, hogy a "NIF közleménye azzal igyekszik védeni a védhetetlent, hogy részben ártéri területen, Natura 2000-es övezetben zajlik majd az építkezés". Az interpelláció ezzel kapcsolatban arra felhívta fel a figyelmet, hogy amikor az M7-es autópálya Zamárdi és Balatonszárszó közötti szakaszán megépült a Köröshegyi-völgyhíd is, ott a beruházás kilométerenként 2,88 milliárd forintért épült, amit a Fidesz akkoriban világraszóló botrányként emlegetett. (A völgyhíd átadása 2007 augusztusában volt - a szerk.) És ott ugyancsak mocsaras, illetve Natura 2000-es besorolású területeken halad az autópálya.

A közel 1 milliárd forint kilométerenkénti felár ráadásul a jelenlegi németországi autópálya-építési árszintet is meghaladja, nem is kevéssel, 60 százalékkal. Erre Némethné nem tért ki, igaz, azt a kérdést sem válaszolta meg, hogy pontosan milyen számítások nyomán jött ki ez a magas ár.

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező hazai autópálya-építő szakembereket kérdeztünk meg az ügyben. Egyikük úgy látja, mivel az autópálya-építés árát - versenypiac lévén - mindig az adott körülmények határozzák meg, lehetségesek olyan körülmények, hogy ugyanolyan viszonyok közt építendő sztrádaszakaszok között akár kétszeres árkülönbség is legyen. A másik építő szerint az alföldi építkezés alapesetben túl sok földmunkát nem kíván, és bár "a hídépítés és a lápos terület nyilvánvalóan jelent némi felárat", de az eltérés szerinte túl nagy ahhoz képest, hogy jelenleg is irányadó szempont a kilométerenkénti 2 milliárd forint építési átlagár tartása. A hídépítési területen is jártas szakember szerint a 29 kilométeres szakasz legköltségesebb része nyilvánvalóan a hidak megépítése, de az - a magyarországi domborzati viszonyok ismeretében - "elsőre nem tűnik feltétlenül reálisnak", hogy a 2,3 kilométeres szakasz minden méteréért több mint 14 millió forintot kell majd az államnak fizetnie.

Aki válaszol: Németh Lászlóné

A miniszter válaszában azt írta, hogy a tárca felügyelete alá tartozó NIF a "szabályos, nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatását követően kötött szerződést a legalacsonyabb ajánlatot adó ajánlattevővel". Németh Lászlóné azt állítja, hogy az ajánlatok bírálata során vizsgált árak, egységárak nem voltak magasabbak "az utóbbi időszakban más munkákra kiírt közbeszerzési eljárások során beérkezett ajánlatokban szereplő áraknál, egységáraknál".

A tárcavezető indoklásként hozta fel, hogy az M4-esnek ez a szakasza sajátos műszaki paraméterek miatt lesz drága. Például azért, mert az autópálya keresztezi a Zagyvát és a Tiszát, és ezért egy 170 és egy 760 méter hosszúságú hidat kell építeni. De az árakat indokolja az is, hogy "a területen a folyók árterei miatt rosszak a talajviszonyok, a töltés építése rendkívül költséges", és hogy a Tisza árterét árvízvédelmi okokból bővíteni kell, illetve hogy ez utóbbival összefüggésben építenek egy 400 méter hosszú ártéri hidat is.

Németh Lászlóné. Átad.
Fotó: MTI / Sóki Tamás

További indokként hivatkozta Németh Lászlóné azt, hogy a Zagyva NATURA 2000 területen ömlik a Tiszába, ezért erre a részre az átlagosnál szigorúbb környezetvédelmi előírásokat kell betartani, valamint azt is, hogy Törökszentmiklós mellett "több kilométer hosszúságban zajárnyékoló falat kell építeni", valamint hogy az M4-es bevezető szakaszán az M8-M4 autópályák elválási csomópontja miatt 3 és fél kilométeren át nem 2x2, hanem 2x3 sávos lesz az úttest. De a válaszban szerepel belvíz, és a hagyományostól eltérő vízelvezetési igény, a forint árfolyammozgásának kockázata és az az üzemanyagárak ingadozása is. A fejlesztési miniszter ugyanakkor arra is kitért, hogy mivel a projekthez az utolsó pillanatban hívják le az uniós forrást, és mivel 2015 végéig "minél nagyobb készültségi fokot kell elérnie a kivitelezőknek", a vállalási ár is feljebb csúszott a szokásosnál.

"A felsorolt tényeket figyelembe véve a felvetett vizsgálat elindítását nem tartom indokoltnak" - közölte a miniszter. A válaszát Jávor Benedek nem, a parlament viszont nagy többséggel elfogadta. Ezzel együtt sem valószínű, hogy az ügy ennyivel le is zárulna.


http://hvg.hu/gazdasag/20131127_Uj_csucs_38_milliardba_kerul_egy_kilomete
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áfacsalás a Parlamentben: a legfelső vezetés is tudott róla
  2013-11-27 16:26:55, szerda
 
  Áfacsalás a Parlamentben: a legfelső vezetés is tudott róla

Varga Mihály és a Fidesz-frakció is tudott az áfacsalási ügyről - állította Horváth András. A volt adóellenőr végül beszélhetett az ellenzéki képviselőknek. Bemutatott egy olyan dossziét, amelyben konkrét bizonyítékok is vannak, például egy 29 milliárdos nem megfelelően feltárt adócsalásról. Szerinte a csalók mögött az oligarchák állnak. Nem mondta, kik.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a Fidesz-frakció is tudott az áfacsalások felderítésével kapcsolatos problémákról - állította Horváth András, a NAV egykori dolgozója az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának ellenőrző albizottsága "konzultációs jellegű" ülésén. Az ülés nem lehetett hivatalos, hiszen a Fidesz jelezte, távol marad. Így a napirend elfogadása híján a jobbikos Z. Kárpát Dániel elnöknek nem volt más módja, mint konzultációnak nevezni a nem hivatalos ülést - de legalább meghallgatták az elnököt. A jelen lévő és kérdező ellenzéki képviselők (Boldvai László - MSZP, Vágó Gábor - LMP és a vendégként odalátogató Mesterházy Attila, valamint Ángyán József) annak bizonyítékát látták a vizsgálat korlátozásában, a hallgatásban, hogy a kormánypárt érintett az ügyben.

Horváth András azt mondta, hogy ciklusokon átnyúló problémáról van szó, hiszen a szervezet 2007-es átalakításakor kerültek olyan emberek a meghatározó vezetői posztokra, akik rontották az ellenőrzés hatékonyságát, és olyanokat állítottak félre, akik addig segítették a munkát. Abban reménykedtek, hogy a kormányváltás után ők elkerülnek onnan, de megerősödtek - hangsúlyozta a volt adóellenőr. "Tele van az adóhivatal parkolópályán lévő emberekkel" - közölte, azokkal, akik hozzá hasonló lelkiismerettel próbálták megállítani az adócsalásokat, de vagy elküldték, vagy parkolópályára állították őket: lefokozás után alibifeladatokat adtak nekik.

Felvezetőjében azt mondta, azért van szükség a politikai szintű beavatkozásra, mert rendszerszintű visszaélésekről van szó, amelyek makrogazdasági szinten is problémát okoznak. "A rendszerszintű korrupció feltárására nem elegendő sem a Számvevőszék, sem az Ügyészség, politikai akaratra van szükség" - utalt arra, hogy miért nem él a kormánypártok azon érve, hogy ezt az ügyet nem egy bizottságban kell megvitatni. (Az ülésen többször szóltak arról, hogy az ÁSZ vizsgálhatná az adóhatósági eljárásokat, de nem teszi, és felkérni se tudják erre, hiszen nem határozatképesek).

Horváth András szerint az olajügyek nem értek véget, csak áfalánccsalásokká alakultak át, és ezek teljesen szétziláltak termelési és kereskedelmi szektorokat. "Olyan emberekkel állunk szemben, akiket a háttérben álló oligarchák is támogatnak" - hangsúlyozta, és leszögezte: mindenkinek szüksége van arra, hogy tisztulás álljon be a területen. Két szektort említett, mint az áfacsalásban kiemelten érintett területet: a kiskereskedelem mellett - ahol multinacionális cégek és magyar tulajdonú láncok is érintettek - az exportvállalatokét. Utóbbiaknál kiutalás előtti ellenőrzés nélkül utalják át az áfát a cégeknek.

A konkrétumokat firtató kérdésekre válaszul az adóellenőr egy nála lévő zöld dossziét mutatott fel, mondván: ebben vannak a bizonyítékok. Ezek adótitkokat tartalmaznak, de akár egy zárt bizottsági ülésen, akár az ügyészségnek a nyomozáshoz, vagy a számvevőknek a vizsgálathoz átadja azt. Ebben - mondta - egy 29 milliárdos feltáratlan gabonakereskedelemmel kapcsolatos áfalánccsalás szerepel, illetve olyan céges adatok, amelyek megmutatják, az élelmiszeriparban milyen csalások folytak 2011 és 2013 között.

Horváth András hangsúlyozta: az adóhivatalon belül az ellenőrzési főosztály vezetőjéhez és az illetékes elnökhelyetteshez ment el felvetéseivel. Tagja volt annak a munkacsoportnak, amely a lánccsalások felderítésére dolgozott ki új módszereket, de hamar jelezték neki: nem kerülheti meg a szolgálati utat. Ez után fordult Rogán Antalhoz, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökéhez (jelenleg a Fidesz-frakció vezetőjéhez) is. Egy év múltán - amikor nem történt semmi - megkereste Révész Máriusz képviselőt (Fidesz), és őt arra kérte, észrevételeit jutassa el Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági és Lázár János miniszterelnökségi államtitkárhoz is. (Az NGM tagadta, hogy ez az írás eljutott volna az államtitkárhoz). Utalt arra, hogy más kollegája fordult a szaktárca helyettes államtitkárához is hasonló ügyben, és azt mondta: Varga Mihályhoz is eljutottak hasonló információk, sőt a Fidesz-frakció is tárgyalt az ügyről 2011-ben.


http://nol.hu/gazdasag/afa-csalas_a_parlamentben__a_legfelso_vezetes_is_tudott_ro la?ref=sso
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.