Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Népszavazást követelnek Donyeckben az orosz csatlakozásról
  2014-03-22 22:46:25, szombat
 
  : 2014-03-22. 17:28
Népszavazást követelnek Donyeckben az orosz csatlakozásról

Több mint ötezer oroszbarát tüntető követelte szombaton az Ukrajna keleti részén lévő nagyváros, Donyeck utcáin, hogy írjanak ki népszavazást az Orosz Föderációhoz történő esetleges csatlakozásról.
A tiltakozók átvonultak a városközponton, majd a helyi önkormányzat épülete előtt gyülekeztek, azt skandálva, hogy: "Krím! Donbasz! Oroszország!". Donbasz az ország nehézipari központjának számító Donyeck-medence elnevezése.
A tüntetők orosz zászlókat lengettek, szemben velük a kivezényelt rohamrendőrök védték az épületet, amelyben éppen Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter tárgyalt helyi tisztségviselőkkel. A demonstrációt kevesebb mint egy héttel azután rendezték, hogy a "Nyugat" szerint jogilag Ukrajnához tartozó, de többségében orosz lakosságú Krím félsziget referendummal döntött az Oroszországhoz csatlakozásról.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/125456/#ixzz2wjM53azY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egymásra mutogat a hajbakapó fideszes képviselőnő és DK-s ak
  2014-03-22 22:38:19, szombat
 
  2014-03-22. 18:36
Egymásra mutogat a hajbakapó fideszes képviselőnő és DK-s aktivista - rendet kellene már tenni az óvodában

Menczer Erzsébet, a Fidesz országgyűlési képviselője feljelenti a Demokratikus Koalíciót (DK), a Gyurcsány-párt "felháborító hazugságai miatt a bíróságon fog felelni" - közölte szombaton a Fidesz sajtóirodája szombaton.
A Fidesz ezt azzal kapcsolatban tudatta, hogy a Demokratikus Koalíció nem sokkal korábban közölte: feljelentik garázdaságért és könnyű testi sértésért Menczer Erzsébet fideszes országgyűlési képviselőt, mert megütötte a DK egyik aktivistáját Óbudán.
A DK sajtóirodája szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy egy szombati óbudai kitelepülésen nem messze állt egymástól a Demokratikus Koalíció és a Fidesz standja. A fiatal DK-s aktivista egy plakátot szeretett volna kiragasztani, amikor Menczer Erzsébettel szóváltásba keveredett. A vita közben a fideszes képviselő megütötte a DK-s aktivistát, majd kihívta a rendőrséget, de kiérkezésük előtt elhagyta a helyszínt - írták közleményükben.
A Fidesz kommünikéje szerint az óbudai piac környékét, ahova rendszeresen több párt is kitelepül, szombaton "a DK aktivistái teljesen elfoglalták és hangosan üvöltették a zenét".
"Amikor ezt Menczer Erzsébet szóvá tette, a DK egyik aktivistája üvöltözni és dulakodni kezdett. (Ez nyilván a fene nagy liberalizmussal ját - a szerk.) A DK aktivistáját senki nem ütötte meg, agresszív viselkedése miatt többen kérték, hogy távozzon a kitelepülés helyszínéről" - olvasható a Fidesz közleményében.
A rendőrség az MTI megkeresésére közölte: az ügyben érkezett feljelentés, jelenleg is tanulmányozzák, de az abban foglaltakról a büntetőeljárásról szóló törvény értelmében nem áll módjukban tájékoztatást adni.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/57/125457/#ixzz2wjK2HVlQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyorsan elvarrták a szálakat - Ki védte magát Welsz haláláva
  2014-03-22 14:54:26, szombat
 
  Gyorsan elvarrták a szálakat - Ki védte magát Welsz halálával?
2014.03.21 22:12


A Simon-ügy nyomozása során képbe került, majd hamis személyazonosságok előállítása kapcsán őrizetbe vett Welsz Tamás természetes halállal halt meg a rendőrautóban - ezt ma állapította meg a rendőrségi vizsgálat.

A korábban elrendelt házkutatás során Simon Gábor és más politikusok képével ellátott hamis iratokat foglaltak le Welsznél, aki őrizetbe vételét követően együttműködő viselkedést tanúsított. Mielőtt neveket mondott volna, vagy bármi olyan információt, ami tovább göngyölíthetné a hazánkban működő szervezett bűnözés felszámolását, egyik pillanatról a másikra elhalálozott egy rendőrautóban. Se külső sérülés, se idegen anyag, csak úgy hirtelen életét vesztette, mielőtt megszólalhatott volna. Ez egy cseppet sem volt gyanús az illetékes szerveknek, akik órákon belül bejelentették, hogy természetes halállal halt meg.

Ki védte magát Welsz halálával?

Normális országban egy ilyen esetet követően azonnal leváltanák és őrizetbe vennék az érintett szervek teljes felsővezetését, őrizetbe vennék az érintett párt vezető politikusait, Welsz teljes családját védőőrizetbe vennék, azt követően pedig behívnák az érintett afrikai országok nagyköveteit és magyarázatot követelnének.

Mi nem egy normális országban élünk. Itt bármikor megtörténhet, hogy akinek elég pénze van, annak 6-8 különböző személyazonossága lehet, 6-8 különböző országban személyazonosságonként milliárdos vagyonokat tárolhat, a vagyon eredetét pedig a rendőrség nem göngyölíti fel, mert aki információkkal tudná segíteni az ügy előrehaladását, azt egyszerűen kivégzik egy rendőrautóban, majd bejelentik, hogy természetes halállal halt meg.

Ez egy olyan hálózat létét feltételezi hazánkban, ami nem csak milliárdos vagyonok elsikkasztását és leosztását végzi, hanem hamis személyazonosságokat gyárt és szervezi a vagyonok külföldre mentését, emellett jogi érinthetetlenséget biztosít az érintett személyeknek azzal, hogy érdemi nyomozás elvégzése előtt elvarrja a szálakat. Vagyis bele tud avatkozni a rendőrségi munkába felsővezetői szinten, befolyással bír a bírói hatalomra és emellett végrehajtói állománnyal is rendelkezik, ami el tudja intézni, hogy valaki védett helyen, egy rendőrautóban látszólag minden ok nélkül, "természetes halállal" meghaljon.

Nem kell részletezni, milyen magas szintű összefonódásokat feltételez egy ilyen képességrendszer. Állami szintű maffiahálózatról beszélhetünk. Titkosszolgálati elemek, rendőri felsővezetés és bírói hatalom terén vannak érintettek, az említett párt pedig fedőszervezetként vesz részt a műveletekben. A Simon-ügy a hazánkban működő szabadkőműves maffia hálózatát kezdte érinteni. Ezért Welsznek meg kellett halnia, mielőtt beszélhetett volna. Ez a XXI. századi Magyarország. Pontosabban: ez a XXI. századi Európa és a nyugati világ, ahol mindent lehet, akadályok és erkölcsi korlátok nélkül. Olyan világ ez, aminek pusztulnia kell. De előtte ezernyi Simon-ügyet kell felgöngyölíteni. Egészen odáig, amíg az összes szabadkőműves maffiózó, a pártok emberei, a karhatalomba és az államgépezetbe épített embereik mind a börtönben nem rohadnak. Vagy a nép ökle által végzik, "természetes halállal".

Molnár István

http://www.hidfo.net/2014/03/21/gyorsan-elvarrtak-szalakat-termeszetes-halallal-o ltek-meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megsértődött Orbán Viktor a 4K! kampányvideója miatt
  2014-03-22 14:49:39, szombat
 
  Megsértődött Orbán Viktor a 4K! kampányvideója miatt
2014. március 19., szerda

A Pokorni Zoltán vezette budapesti XII. kerületi önkormányzat helyi tévéje nem adta le a 4K! videófilmjét. Az indoklás szerint a videó sérti a miniszterelnököt. De a tiltással, úgy tűnik, elkéstek.

4K sertodes.png

A videó véletlen megnézése után - amelyben egy majom hangján szólal meg a miniszterelnök - Orbán Viktor annyira megsértődött, hogy három órán nem volt hajlandó kijönni a fürdőszobából, és amikor kijött akkor sem akart elmenni egy új, Baranya megyei lyukfújó üzem avatójára, valamint várhatóan lemondja a következő óriásplakát-fotózását is. "Még mindig duzzog, Szijjártó Péter fejét sem volt hajlandó megsimogatni. Kész bolondokháza lett itt" - mesélte a Miniszterelnöki Hivatal egy dolgozója.

Szerettük volna megkérdezni Matolcsy Györgyöt is, mert mindig feldob minket a humora, de éppen bankárokkal ebédelt.


https://www.youtube.com/watch?v=6opcusQwGk0


http://hircsarda.blog.hu/2014/03/19/megsertodott_orban_viktor_a_4k_kampanyvideoja _miatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább nyomoznak az Orbán-vő családjának erdőirtási ügyében
  2014-03-22 14:40:38, szombat
 
  2014-03-22. 14:35
Tovább nyomoznak az Orbán-vő családjának erdőirtási ügyében

A rendőrség két hónappal meghosszabbította a Bicske külterületén történt jogosulatlan fakivágás ügyében indult nyomozás határidejét; a nyomozás eredeti határideje szombaton járt volna le.
A büntetőeljárási törvényben foglaltaknak megfelelően két hónappal meghosszabbították a nyomozást - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI megkeresésére közölte: . Tavaly az év elején indított büntetőeljárást a rendőrség természetkárosítás és vagyon elleni bűncselekmény miatt, mert ismeretlenek a Bicske külterületén lévő csabdi, tükröspusztai erdőségben engedély nélkül irtottak ki Natura 2000-es védelem alatt álló erdőt. A Pest Megyei Kormányhivatal szerint senki nem kért engedélyt a fakivágásra az erdészeti igazgatóságtól.
Sajtóbeszámolók szerint a fát kivágó munkások azt mondták, a fák kivágását nem a tulajdonos, hanem a miniszterelnökkel szoros kapcsolatban lévő Tiborcz család utasítására végezték el. Lapinformációk szerint a kiirtott erdőterület két olyan szántó között volt, amelyet Tiborcz Eszter, Orbán Viktor vejének testvére bérelt.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/125448/#ixzz2whNPh4UL
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabó Anett és az óriási a felelősség
  2014-03-22 14:36:23, szombat
 
  Szabó Anett és az óriási a felelősség
Szerző: zero
- 2014.03.21. 22:02

"A Szellemi Honvédelem elnevezésű sajtódíjjal tüntették ki Seszták Ágnest, a Magyar Nemzet főmunkatársát és Szabó Anettet, a Hír Televízió műsorvezetőjét. A Magyar Nemzet alapító főszerkesztője, Pethő Sándor emlékére létrehozott elismerést minden évben azoknak ítélik oda, akik az egykori Magyar Nemzet műhelyében elindult szellemi honvédelem elveihez méltóan végzik munkájukat." - írja a Magyar Nemzet.

"A díj azokért a mai médiában tevékenykedő újságírókért, írókért, művészekért, a sajtó ,,munkásaiért" jött létre, akik a nemzeti és polgári oldalon állnak, s nap mint nap, egyre nehezedő körülmények között tesznek hitet magyarságukról, történelmi hagyományaink megbecsüléséről nemzeti értékeink mentén. Az alapítók meggyőződése, hogy Pethő Sándor (a Magyar Nemzet alapító főszerkesztője) eszméinek, hitvallásának és a Szellemi Honvédelem céljának újbóli életre hívásával sikerül rávilágítani, mit jelent ma ,,két pogány közt egy hazáért" magyarnak maradni a szó legnemesebb értelmében. Küzdeni a globalizáció és az állandó kettős mérce pergőtüzében azért, hogy ,,Magyarország magyar ország maradjon". S hogy ennek a nehéz sorsú országnak végre jobbra forduljon a helyzete." - írták 2010-ben a díjról.

Az a Szabó Anett lett díjazott, mármint aki a szellemi honvédelem (!) elveihez (!) méltóan (!) végezte a munkáját, aki a Mesterházy-beszédről a HírtTV műsorában azt mondta, hogy szerinte az a kis hangosítás nem volt belenyúlás a hangsávba ...
És amikor az Index ezt úgy írta meg hogy a HírTv manipulálta a felvételt, akkor beperelték az Indexet, aztán meg első fokon máris bukták a pert.

Gratulálunk a Szellemi Honvédőnek!

Nekem mondjuk a pofámról sülne a bőr a szégyen miatt, ha újságíró létemre szellemi honvédő díjat kapnék, de hát ugye van "van az a pénz", meg vannak elvek is ...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Hp0MfkP9cfQ


http://vastagbor.blog.hu/2014/03/21/szabo_anett_es_az_oriasi_a_felelosseg#more587 3137
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Irán vallási vezetője kétségbe vonta a holokausztot és elít
  2014-03-22 14:27:35, szombat
 
  Irán vallási vezetője kétségbe vonta a holokausztot és elítélte a Nyugatot, ahol tiltják a kutatását


Irán legfőbb vallási és politikai vezetője megkérdőjelezte pénteken a holokauszt méreteit, sőt annak megtörténtét, és elítélte, hogy a Nyugat a szólás szabadsága területén határvonalakat húz.

"A magukat szabadnak mondó országok vörös vonalakat húznak, és nagyon szigorúan védik ezeket. Az európai országokban az emberek nem mernek beszélni a holokausztról (...), amelyről nem tudjuk, hogy valóságos volt-e vagy sem, és ha egyáltalán megtörtént, akkor hogyan" - szögezte le Ali Hamenei ajatolláh a perzsa újév alkalmából mondott beszédében.

A perzsa állam első számú vezetője egyúttal felszólította az iráni népet, hogy legyen még ellenállóbb a nyugati szankciókkal szemben, és ne várja azok megszüntetését.

(MTI nyomán)

http://www.harcunk.info/index.php/hirek/432-iran-vallasi-vezetoje-ketsegbe-vonta- a-holokausztot-es-elitelte-a-nyugatot-ahol-tiltjak-a-kutatasat?honnan=Nemzeti_Hir halo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért szavazzunk a Fideszre?
  2014-03-22 14:20:49, szombat
 
  Miért szavazzunk a Fideszre?
2014. március 22.

A Fidesz választási ígéretei:

- Ahhoz, hogy a rezsit tovább tudjuk csökkenteni, szükség van további négy évre, (az nem szerepel az ígéretben, hogy azt a rezsit kell csökkenteni, amit ők emeltek 2010-13 között. Még mindig nem vagyunk a 2010-es árszintnél!)

- Ahhoz, hogy a rezsiköltség alapdíját el tudjuk törölni, vagy megfelezhessük a fogyasztó és a szolgáltató között, további négy évre van szükség, (arról nem szólnak, hogy az alapdíjat ők vezették be az előző (1998-2002 közötti) kormányzásuk idején),

- Ahhoz, hogy a devizahiteleseken segíteni tudjunk, további négy évre van szükség, (arról nem szólnak, hogy azt a bizonyos kormányrendeletet, ami lehetővé tette a devizahitelezést, az előző Orbán-kormány idején ők alkották meg),

- Ahhoz, hogy tovább legyen lehetőség a közmunkások foglalkoztatására, kell a következő négy év, (a közmunkások létszámát ők hígították ennyire föl, a télen 24 milliárdért négy hónapos tanfolyamot tartottak nekik, ahol napocskát, meg holdacskát rajzoltak. A nevüket sem tudják leírni, de választójoguk, az van).

Aki további napocskát és holdacskát akar, szavazzon a Fideszre! Március 29-én irány a békemenet! Mutassuk meg a világnak, hogy milyen sokan vagyunk! A fél ország ott lesz, legyél ott Te is!

- Ahhoz, hogy a magán-nyugdíjpénztári pénzedről egyéni számlát kaphass, az kell, hogy további négy évre meglegyen a kétharmadunk! (ja, ezt már nem is mondják, eltűnt a 3000 ezer milliárd a nagy bugyorban!)

A pénzkibocsátási jogot 2000-ben leadta az előző Orbán-kormány. Akkor azonnal meg is indultunk lefelé a lejtőn! Aki nem hiszi, járjon utána!

Egyébként a külföldön dolgozó magyarok szavazási lehetőségét jócskán megnehezítették! A többségük nem fog tudni szavazni. Mivel van magyarországi lakcímük, ezért levélben ők nem szavazhatnak! Vagy haza kell jönni, vagy elmenni az esetenként akár több száz kilométerre lévő konzulátusra. Lehet, hogy azért, mert ők esetleg nem biztos, hogy a Fideszre szavaznának?

Aki azt akarja, hogy a kormányzati korrupciónak, a haverok és rokonok termőföldhöz juttatásának, a trafik- és egyéb mutyiknak sose legyen vége, szavazzon a Fideszre!
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MINTHA VITYÁT HALLANÁm
  2014-03-22 14:08:10, szombat
 
  Virág elvtárs: "Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán."

(Bacsó Péter: A tanú)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldogtalanok és betegek vagyunk, rettegünk, mindenkit utálu
  2014-03-22 11:11:00, szombat
 
 
Boldogtalanok és betegek vagyunk, rettegünk, mindenkit utálunk, és lassan kicsúszunk a fejlett országok közül


Bede Márton
gazdaság
március 21., péntek 7:28


Szerdán tette közzé az OECD 2014-es, Society at a Glance című jelentését. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet magyarra leginkább Társadalmi pillanatképként fordítható dokumentumát kétévente publikálják, benne a szervezet 34 tagországának legfontosabb gazdasági, társadalmi, egészségügyi és mentálhigiénés mutatóival.

A 2001 óta készített jelentés hetedik kiadása különösen fontos, mert először közöl olyan adatokat, amelyek azt mutatják, hogy a világ legfejlettebb országai milyen állapotba kerültek a globális gazdasági válság alatt-után. A globális helyzet felmérésére pedig olyan, nem OECD-tagországok adatait is vizsgálták, amelyek fontosak a világ boldogulása szempontjából: így került be a mostani kutatásba többek közt Oroszország, Mexikó, Dél-Afrika és Indonézia is.

Magyarország 1996 óta OECD-tag, és a mostani kutatásból is nagyon érdekes dolgokat tudhatunk meg arról, hogy pontosan hol a helyünk a világban. Az egész dokumentumot végigböngészve látszik, hogy sok táblázaton és grafikonon a középmezőnyben szereplünk, azonban sok olyan is van, amelyen Magyarország számai kiugróak. És gyakorlatilag minden ilyet esetben valami rosszat mutatnak: negatív tendenciát vagy eleve reménytelen helyzetet.

Az OECD jelentéséből 19 grafikont válogattunk ki, amelyek így együtt sajnálatosan kerek történetet mesélnek el. Érdemes figyelni az évszámokra is, mivel nem minden esetben teljesen frissek az adatok, némely területeken 2010 utáni adatok még nincsenek.
1. Szegények vagyunk, egyre szegényebbek

oecd5

A baloldalon azt látjuk, hogy a fejlett, európai országok közül nálunk volt a legkisebb a háztartások bevétele. A jobboldalin pedig azt, hogy a válság évei alatt még Törökország is közelebb került hozzánk.
2. Csökkentek a szociális kiadások

oecd2

A válság alatt a világon mindenhol növekedtek a szociális kiadások, a kormányok ezzel igyekeztek valamennyire egyensúlyozni annak hatását. A két kivétel a teljesen összeomló Görögország, és mi.
3. Csökkent a munkavállalók támogatása

oecd3

A válság évei alatt a világ egyetlen országában csökkent szignifikánsan a munkaképes korú lakosság támogatása (ebben minden benne van minden a munkanélküli segélytől kezdve a betegszabadság alatti fizetésen át a minimálbéresek támogatásáig): Magyarországon,
4. Nem fektetünk a jövőbe

oecd8

Bal oldal: A 2009-2010-es periódusban minden fejlett európai ország közül mi költöttük a legkevesebbet oktatásra. Jobb oldal: Ráadásul az egy diákra jutó támogatás mértéke még csökkent is.
5. Egészségügyünk és nyugdíjrendszerünk feneketlen kút

oecd10

A baloldali ábra azt mutatja, hogy az OECD-átlagnál valamivel többet költünk szociális kiadásokra. A jobboldali viszont azt, hogy nálunk csak a lengyelek és persze a görögök elégedetlenebbek az állam jóléti intézkedéseivel. Ebből két dolog következhet: vagy a nép szeret nyavalyogni, vagy a nép pontosan látja, hogy az állam rossz szolgáltatást nyújt az általa befizetett adóból.
6. Nem látjuk el a szegényeket

oecd13

Magyarországon mindenki panaszkodik a szociális ellátórendszerre, a legszegényebbek között viszont egészen kiemelkedően sokan mondják azt, hogy magukra hagyja őket az egészségügy.
7. Az ország egyharmada éhes

oecd1

A magyarok közel egyharmada érzi úgy, hogy nem futja neki ételre. Ez olyan drámai ugrás az öt évvel korábbi adatokhoz képest, hogy nehéz elhinni. Lehet, hogy a tények is ezt mutatják, de lehet, hogy ez is inkább csak magyaros rettegés (lásd néhány grafikonnal lejjebb). (A grafikonhoz a magyarázat: “az igenek aránya a ‘volt olyan alkalom az utóbbi hónapban, hogy nem volt elegendő pénze olyan élelmiszerre, amire önnek vagy családjának szüksége volt?")

8. Nem bízunk vezetőinkben, a fiataljaink pedig egyenesen gyűlölik őket

oecd17

A baloldali grafikon azt mutatja, hogy 2012-ben csak három fejlett ország volt a világon, amelynek lakói nálunk kevésbé bíztak a kormányukban. Azonban ha csak a fiatalokat nézzük, akkor már tényleg csak a görögök vannak mögöttünk. A jobboldali grafikon szerint pedig a válság évei alatt még csökkent is a bizalom a vezetőinkben, bár igaz, hogy kevésbé, mint a világ nagy részén, a fiatalok körében pedig szinte egyáltalán nem. Nyilván már nem volt hova.
9. A rendőrségben sem bízunk

oecd19

Egyetlen OECD-ország van, ahol 2007 és 2012 közt jobban zuhant a lakosság bizalma a rendőrségben, mint Magyarországon. Abban a Mexikóban, amelynek jelentős részén a bűnüldöző szervek is nyakig benne vannak az országban dúló drogháborúban.
10. Félünk a sötétben

oecd18

Éjszaka jobban félünk egyedül sétálni lakóhelyünk környékén, mint abban az USA-ban, ahol bárkinek lehet fegyvere, és tényleg vannak olyan vidékek, ahol azok folyamatosan el is sülnek. Az irtózatos bűnözési rátával sújtott Brazíliában és Mexikóban is alig cidriznek jobban, mint Magyarországon. A jobboldali ábra szerint 2007 és 2012 között Európában nálunk csak a görögöknek csökkent többet a biztonságérzete.
11. Magasról teszünk a család szentségére

oecd7

A grafikon sötétzöld része szerint Európában a 15 év felettieknek csak Svédországban és Észtországban él kisebb hányada házasságban.
12. Drámaian fogyunk

oecd6

A világon nincs ország, ahol kevesebbet szülnének a nők, mint nálunk. És a jobboldali grafikonból az is látszik, hogy az elképesztően alacsony egy nőre jutó gyerekszám még csökken is. (Fontos megemlíteni, hogy az OECD itt sem a legfrissebb adatokból dolgozik, a helyzet Magyarországon valamelyest javult.)
13. Boldogtalanok vagyunk

oecd14

Ahogy az viszonylag közismert, a magyar nép borzasztóan boldogtalan. Egy 10-es skálán az átlagos boldogságindex mindössze 4,7, aminél még a szomorúnak tartott oroszok is jobban teljesítettek. Csak Dél-Afrikát előzzük meg, de őket is alig. A jobboldali ábrán pedig az is látszik, hogy a 2007-ben kezdődő ötéves periódusban képesek voltunk még boldogtalanabbak lenni.
14. A nők még boldogtalanabbak

oecd15

A világon általában a nők valamivel boldogabbak, mint a férfiak. Magyarországon azonban ez fordítva van, konkrétan a magyar nők a legboldogtalanabbak a világon, verve a dél afrikaiakat és az indiaiakat is.
15. Hullunk, mint a legyek

oecd11

Európában a 75 éves várható magyar élettartam a legalacsonyabb. Lassan a törökök is megelőznek minket. A jobboldali grafikon pedig talán a legdrámaibb az egész OECD-kutatásban. Azt mutatja, hogy 1970 és 2011 között a világon csak Oroszországon növekedett kevésbé a várható élettartam, mint nálunk. Hamarosan Mexikó és Indonézia is le fog minket előzni.
16. Megöljük magunkat

oecd12

Nem is igaz a városi legenda, hogy nálunk van a legtöbb öngyilkos! Az oroszokat ugyan valóban lenyomjuk, de Dél-Korea még jóval előttünk van.
17. Nem jótékonykodunk

oecd20

Vagy szegények vagyunk, vagy smucigok, vagy mindkettő, mindenestre a baloldali grafikon azt mutatja, hogy Magyarországon nagyon kevesen adakoznak jótékony célra. Viszont a jobboldalin van egy kis jó hír: a jótékonykodók aránya valamicskét növekedett 2007 és 2012 között.
18. Azt állítjuk, hogy segítünk

oecd21

Lehet, hogy a válság összehozta a magyarokat? 2012-ben jóval többen állították azt, hogy segítettek egy ismeretlenen, mint 2007-ben.
19. Egyre jobban gyűlölünk

oecd16

Két ábra arról, hogy miként változott “mások" megítélése 2007 és 2012 között. A fenti szerint Magyarországon csökkent a tolerancia a faji és etnikai kisebbségekkel szemben. Az alsó szerint a világ egyetlen országában sem növekedett annyira a melegek elutasítása, mint Magyarországon. Még Oroszországban sem.



http://444.hu/2014/03/21/boldogtalanok-vagyunk-rettegunk-mindenkit-utalunk-es-las san-kicsuszunk-a-fejlett-orszagok-kozul/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3963
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.