Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Hatalmasat nyomozott a NAV a roma önkormányzat pénzei után
  2015-04-10 21:07:59, péntek
 
 
Hatalmasat nyomozott a NAV a roma önkormányzat pénzei után

politika
ma 9:19


Hadházy Ákos LMP-s politikus feljelentést tett a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzat munkaprogramjával kapcsolatos visszaélések miatt. Beadványát elutasították, de az elutasító határozatban leírták, mit nyomozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a roma önkormányzatnál. A NAV megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy szerintük minden rendben volt-e a Híd a munkába nevű program pénzeinek elköltésével. A minisztérium erre azt válaszolta, hogy szerinte minden rendben volt. A NAV ezért annyiban hagyta a dolgot.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter néhány napja arról beszélt, hogy a minisztérium meg pont azért nem firtatta a visszásságokat, mert a NAV nem találta aggályosnak az ügyet.

http://444.hu/2015/04/10/hatalmasat-nyomozott-a-nav-a-roma-onkormanyzat-penzei-ut an/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "roma-átképzési és felemelkedési programunk" keretében a k
  2015-04-10 21:06:27, péntek
 
  A "roma-átképzési és felemelkedési programunk" keretében a következő, személyre szabott állásokat kínáljuk fel ,,nemzettársainknak" (ők ugyanis ezekben a szakmákban a legjobbak):
Radics Rumcájsz: fémtolvaj, az utcai jelzőtáblák kitermelésének szakértője
Kolompár Kálmán: egyszerű kábeltolvaj
Kanalas Manó (19 éves): testépítő és rokkant nyugdíjas
Bangó Armandó: gépező-mester
Orsós Csita: oboa-művésznő (napi 40-50 oboán képes dolgozni)
Feka Esmeralda Eufrozina: országúti kurva (foghiányos)
Rostás Rozi: kézimunkásnő és dugványozó
Raffael Roki: nő- és lófuttató
Kelevény Kevin: szamurájkard-gyűjtő
Vályogvető Pokemon: nintendós
Nédó Nándi: 110 kg-os segílyes
Kalányos Gáspárgyőző: Győzike-hasonmás
Lakatos Vinetu (sic!): orvvadász
Péntek László: vétlen gyilkos
Pöcegörény Cézár: népművelő
Cinka Rikárdó: kivándorló (specialitása Kanada és Svédország)
Kolompár Orbán: mélynövésű bűnöző
Orbán Győző: homokvár-építő
Orbán Viktor: miniszterelnök (Burkina Faso-ban)
Sárközi Ibolya-Koncsita: hüvelygomba-őstermelő
Nyomjadfiam Nyomjad Tádé: főállású apa, anya és fiú
P. Márió: vadhúsgyűjtő és gégemetsző
Rézműves Ozirisz: sárga- és vörösréz gyűjtő
Az alábbi felvételek is bizonyítják, hogy Orsós Vitya "tartalékai" bizony jól megállják a helyüket a munka frontján! A hazai GDP-ből igencsak kiveszik a részüket! Ha nem is állítanak elő 10-15%-ot, de legalább mínusz 10% az ő részesedésük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor német nemzetiszocialisták brit katonákkal együtt Lond
  2015-04-10 20:26:42, péntek
 
  Amikor német nemzetiszocialisták brit katonákkal együtt London utcáin masíroztak


1936-ban ünnepélyes keretek között temették el Londonban a német nagykövetet,

akinek halálával a két ország közti diplomáciai kapcsolatok is megromlottak - derül ki a Discovery Channel Wartime London című dokumentumfilmjéből. Londonban a német katonák egy horogkeresztes zászlókkal letakart koporsót kísértek végső útjára. Leopold von Hoesch temetése békés keretek között zajlott le, a grandiózus és nagyszabású parádén a brit katonák is részt vettek, és gyászzenével kísérték a koporsó előtt karjukat fellendítő tömeget.

Mindez érthető is, hiszen Von Hoesch a brit államérfiak kedvelt munkapartnere volt, és Anthony Eden külügyminiszter is jóban volt vele. Gyakran vitázott Hitlerrel is, de a Führerrel egyetemben neki is legfőbb célja volt az angol-német kapcsolatok megjavítása. Halálával azonban drámaian megváltoztak a körülmények. A helyére Joachim von Ribentrop, Hitler kedvelt külpolitikai tanácsadója került, akit 1945 után háborús bűnök miatt akasztattak fel a kommunista és angolszász vérbírók.

A férfi temetéséről készített filmet Harry Harris amatőr történész találta meg, és azt most a Discovery Channel Wartime London című filmjében látható.

A londoni német nagykövetség egyébként már magában is érdekes: az épületet Albert Speer tervezte, és annak márványlépcsőit Mussolini ajándékozta Hitlernek. A házban ma a Royal Society található.


http://harcunk.info/index.php/archiv/851-amikor-nemet-nemzetiszocialistak-brit-ka tonakkal-egyutt-masiroztak

(Múlt-Kor nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvan, mennyien ingáznak Ausztriába – a románokkal ve
  2015-04-10 20:01:31, péntek
 
  Megvan, mennyien ingáznak Ausztriába - a románokkal versenyzünk
Eidenpenz József, 2015. április 08., 06:09


Mostanában főleg a románokkal versenyzünk az osztrák munkaadók kegyeiért, februárban is nőtt a magyar dolgozók száma, de a románoké megint kicsit jobban. Kis híján megdőlt a nyári rekord, de mégsem. A legtöbb bevándorló német, de végre megbecsülték az ingázók számát.

Újabb 999 fővel 69 844 főre nőtt februárban az Ausztriában hivatalosan dolgozó magyar állampolgárok száma az osztrák társadalombiztosítottak szervezetének adatai szerint (Hauptverband.at). Ez csupán egy hajszállal marad el a júliusban beállított 69 954 fős rekordértéktől. Annak ellenére kis híján itt az új rekord, hogy a magyaroknak 2014. elejétől új konkurenciával kell megküzdeniük, mivel ekkortól nyílt meg a szabad munkavállalás lehetősége Ausztriában és Németországban a román és bolgár munkavállalók előtt.

Irány Keletről Nyugatra

Amint arról beszámoltunk, főleg az idegenforgalom miatt Ausztriában két szezon van, nyáron és télen nő a foglalkoztatottak száma, ősszel és tavasszal csökken. Így márciusban vagy áprilisban visszaesés valószínű, nyáron viszont lehet, hogy újabb rekordot dönt a létszám.

Most is a magyarok számát kissé meghaladóan, 1023 fővel nőtt a román munkavállalók serege, a lengyeleké 690 fővel, Bosznia-Hercegovina dolgozóinak száma pedig 640 emberrel lett több. Az összes külföldi létszáma 6700-al lett több, amiből 891 fő a régi EU-tagokból, 4100 az új, főleg keleti EU-tagokból érkezett. A koszovói menekültek áradata ellenére alig pár alkalmazottal adott többet az az ország, mint korábban.

Óriási bérkülönbségek

Az összes Ausztriában dolgozó személyek létszáma 12 000 fővel nőtt, tehát a növekmény több mint felét ismét a külföldiek adták.

Az osztrák Die Presse legutóbbi cikkének címe a témában az volt, hogy ,,Problémát jelentenek-e a munkaerőpiacon a bevándorlók?", de nem adott a kérdésre határozott választ. A lap emlékeztet arra, hogy az Eurostat legutóbbi adatai szerint míg egy munkaóra átlagos bérköltsége Ausztriában 31,5 euró, addig ez a szám Magyarországon 7,3 euró, Szlovákiában 9,7 euró. Görögországban pedig 14,6 euró, még ott is sokkal magasabb, mint térségünkben.

Más hivatal, más adat

A 2009-es válságév óta az Ausztriában foglalkoztatott külföldiek száma 399 600-ról 522 200-ra nőtt, arányuk az összes foglakoztatotton belül tíztől 12,7 százalékra emelkedett - írják. A Hauptverband.at adataiból viszont számításaink szerint 17,1 százalékos arány adódik februárra, a külföldi munkavállalók száma pedig 592 ezer.

A különböző osztrák hivatalok és szervezetek a jelek szerint különböző adatokat produkálnak, a Die Presse azt írja, hogy a külföldi munkanélküliek aránya az összes munkanélkülin belül az egyik szervezetnél (Statistik Austria) 11,2, a másiknál (Arbeitsmarktservice) 26,6 százalék.

Nyolcszor annyi német

A legnagyobb bevándorlói csoportot azonban Ausztriában nem a románok, nem is a magyarok vagy a lengyelek, sőt nem a törökök vagy a jugoszláv utódállamok polgárai adták, hanem a németek. Húsz éve húszezer német élt Ausztriában, ma 160 ezer - írja a lap. Az ingázók számát, akiknek nincs ausztriai lakhelyük, csak munkahelyük, 105 ezerre teszik. Ennek a harmada magyar, harmada német, harmada pedig szlovák és szlovén.

Ha ez igaz, akkor az Ausztriában dolgozó magyarok több mint a fele, mintegy 35 ezer dolgozó ingázhat.


http://privatbankar.hu/karrier/megvan-mennyien-ingaznak-ausztriaba-a-romanokkal-v ersenyzunk-279814
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényleg kifizettetik a csalók által okozott károkat azokkal
  2015-04-10 19:50:27, péntek
 
 
Tényleg kifizettetik a csalók által okozott károkat azokkal, akik nem csaltak

bűnügy
ma 15:55


Orbán Viktor elmondta reggel az állami rádióban, hogy a brókerek visszataszítóak, nem sokkal később pedig eldőlt, hogy a “brókerek" fognak fizetni azért, hogy csalók férkőztek közéjük.

A befektetővédelmi alap, a BEVA többségben lévő, államilag befolyásolható tagjai gyorsan eldöntötték péntek délelőtt, hogy a pénzügyi szektor fog fizetni a Quaestor fiktív kötvényei után, aminek a leleplezése egyébként az állam feladata lett volna. A kormány és az MNB azt is átviszi, hogy 6 millió helyett 30 millió forintig kártalanítsák a kötvénykárosultakat. Ezzel egy elég masszív veszteséget tolnak rá a pénzügyi szektorra, ami, úgy tűnik, leginkább a talpon maradó brókercégeknek fog fájni.
A Quaestor fiktív kötvényei

A most futó “brókerbotrányok" igazán botrányos része, a Quaestor valójában nem is brókerbotrány, hanem inkább kötvénybotrány vagy piramisjáték. Volt egy üzletember - Tarsoly Csaba -, aki szép lassan összegrundolt egy egyre több dologgal (főleg ingatlannal) foglalkozó vállalatcsoportot. Ezt állami és kereskedelmi banki hitelek mellett a lakosság körében agresszív ügynökhálózattal terített kötvényekből finanszírozták. Azért, hogy a saját kötvényeiket még vonzóbbá tegye a megtakarítani igyekvő lakosságnál, lehetővé tették, hogy el lehessen adni, vagy vissza lehessen váltani a Quaestor saját kötvényeit (ez az egyetlen brókerszál a történetben).

Rengetegen vették ezeket a kötvényeket, amiben az állam több vonalon is szerepet játszott: az MNB (korábban elődje, a PSZÁF) mindent ellenőrzött, engedélyezett és rendben talált, és az is megnyugtathatta a bizalmatlankodókat, hogy a Quaestor közismerten jóban volt több kormánytaggal, és üzletelt az állammal több ponton.

Csakhogy közben egyre nagyobbak lettek a veszteségek, ezért Tarsoly és a Quaestor a bűn útjára lépett: elkezdtek olyan kötvényeket is kibocsátani, amik valójában nem is léteztek, bizonyos kötvénysorozatok darabjait többször is értékesítették. Ezek voltak a mostanában gyakran emlegetett fiktív kötvények. Aztán nemrég fény derült erre, Tarsolyék még kaptak egy kis időt az ügyészségtől, hogy kiürítsék a céget, és bedőlt az egész. Maradt 32 ezer elégedetlen és dühös ember, akinek, ha nem történik semmi, ugrik a megtakarítása.
Kártalanítás, kártalanítás

A vállalati kötvények, mint itt megpróbáluk megírni, kockázatos dolgok, és ha valaki kuporgatja a pénzt, és be akarja tenni valahova, akkor minden oka megvan arra, hogy tisztában legyen ezekkel a kockázatokkal. Általánosan: aki vállalati kötvényt vesz, az - ha az adott cég csődbe megy - akár az összes pénzét elbukhatja, amit kölcsönadott a vállalatnak. A Quaestor kötvényeinek kibocsátási prospektusában elég tisztán benne volt, hogy azokra nem vonatkozik a BEVA hatálya.

Persze abban vannak ellentétes vélemények, hogy mivel a Quaestor esetében bűncselekmény is történt, ezért mégiscsak felmerül a BEVA szerepe. Például pénzt adtak a Quaestor brókercégének (hogy az kötvényt vegyen belőle), amit aztán nem láttak viszont. De ez az érv annyira mégsem tűnik erősnek: nem az volt a gond, hogy a kötvényeket a brókercég eltüntette, hanem az, hogy alapvetően nem is létezett a kötvény, és a cég aztán csődbe ment, szóval duplán nem ért semmit. És valószínűleg nem is voltak biztosítva a kötvények, hiszen, mivel fiktívek voltak, ezért nem is fizethetett ezekre a Quaestor a biztosítási díjat. Mindenesetre ez egy bonyolult jogi kérdés, és ebben a hozzáértők között konszenzus van.

A politikusok viszont úgy döntöttek, hogy jogi kérdés helyett politikai kérdés lesz a kártalanításból.

Mindenkit kártalanítani kell. Érthető, hogy ezt szeretnék a politikusok, hiszen amíg erről van szó, addig sem az állam felelősségéről beszélnek (különösen szórakoztató, amikor a kormány nagyhangú képviselői, így Orbán Viktor vagy Lázár János azzal büszkélkednek, hogy a DRB és a Buda-Cash kártalanítás milyen flottul megy - mintha az ő pénzükből ment volna a dolog, vagy akár állami pénzből).

És ugyan politikai kérdés lesz, de akinek fizetnie kell, azok a szereplők lesznek, akik a kérdésben ártatlanok. A befektetési szolgáltatók általánosan fizetnek, attól függetlenül, hogy mit kellett volna tudniuk a lakossági kötvényeseknek, és miket mulasztott el az állam.

(Az egyébként máig tisztázatlan kérdés, hogy az ügyészek által papíron kihozott közel 70 milliárdos Buda-Cash-vagyon és a több mit 150 milliárdos Quaestor-vagyon mennyire felel meg a valóságnak - pedig a kártalanításban legelsősorban ennek kellene szerepet játszania.)
Így is lett: új piactorzítás

A befektetővédelmi alap, a BEVA úgy döntött ma, hogy - minden jogi szakvéleménytől függetlenül - fizetnek a Quaestor fiktív kötvényei után. A BEVA igazgatóságának 7 tagjából négyen szavaztak igennel, ketten nemmel, egy valaki pedig tartózkodott. Bár azt nem tudni, hogy ki hogyan szavazott, de sejthető, hogy a két MNB-s és az egy (az MNB tulajdonában álló) Keler által delegált tag hogyan döntött, ugyanis az MNB már rég arra az álláspontra jutott, hogy a BEVA-nak kell fizetnie.

A Fidesz pedig, amint azt tegnap egy tévéműsorban elmondta Rogán Antal, olyan törvényjavaslatot fog benyújtani, ami az eddigi 6 milliós értékhatárt 30 millióra emelné, és minden Quaestor-károsultat ekkora értékig kártalanítanának a BEVA pénzéből.

A BEVA forrásait túlnyomó többségben befizető bankok abban reménykednek, hogy a bankadóból majd leírhatják a pluszterheket. Erre utalt Orbán Viktor is a péntek reggeli közrádiós interjújában, amikor szóba hozta az EBRD-vel kötött, Magyarországon nem sokat (legfeljebb a bankárok körében) reklámozott megállapodást, amiben a kormány vállalta, hogy egyoldalúan nem tesz már új terhet a bankszektorra. Ha leírják a bankadóból a BEVA-feltöltést, akkor abból egyébként úgy fog lyuk keletkezni a költségvetésen, hogy abból előny sem származna. Mert a bankoknak nem lesz több pénze, amiből hitelezhetnének. Mindenesetre hétfőn lesz egy egyeztetés a Bankszövetség és a kormány között a témában.

A befektetővédelmi alap befizetői között ugyan többségben vannak a bankok, de vannak ott kisebb-nagyobb brókercégek és egyéb befektetési szolgáltatók. Ha ők nem kapnak a megemelt BEVA-befizetésért cserébe valamilyen adókedvezményt, abból egy újabb fölösleges piactorzítás lesz. A független brókercégek vezetői már arról beszélnek, hogy ebben az esetben inkább megéri majd elmenni mondjuk Szlovákiába, és onnan szolgáltatni.


http://444.hu/2015/04/10/tenyleg-kifizettetik-a-csalok-altal-okozott-karokat-azok kal-akik-nem-csaltak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így fedezi a lopást a kormány
  2015-04-10 19:43:47, péntek
 
 
Így fedezi a lopást a kormány

Ma, 13:55

Az erőforrás minisztérium (EMMI) nem vizsgálja a Híd a munkába program pénzköltéseit, mivel azokat a NAV rendben találta. A NAV azért találta rendben, mert megkérdezték az EMMI-t: történt-e visszaélés és a tárca szerint nem. Az ügy lezárva. Magyarország, 2015.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) által vezetett Híd a munkába projekt kapcsán még Hadházy Ákos, LMP-s politikus tett feljelentést. Az ellenzéki párt sokat foglalkozott a Farkas Flórián, fideszes politikus által felügyelt programmal - nem hiába. Mint kiderült: számos, finoman fogalmazva, visszaélésre gyanút adó pénzköltésre derült fény.

Ilyen a projekt keretében - indokolatlanul - vásárolt, százmilliós értékű budai ingatlan, milliós kifizetések irodabútorokra és autóbérlésre. Hadházy feljelentést is tett az esettel kapcsolatban, amelyet Lázár János kancellária miniszter névtelen feljelentésnek és híresztelésnek titulált.

A jelek szerint a rendőrség sem vette sokkal komolyabban az ügyet, mint Lázár. Hadházy kézhez kapta a nyomozást elutasító határozatot, amelyből kiderült, miként fedezik egymást és Farkast a kormányzati szervek. A feltételezett költségvetési csalással kapcsolatban az adóhatóság nyomozói kezdtek kutakodni, mégpedig időt és energiát nem kímélő módszerrel: megkérdezték az emberi erőforrások minisztériumát, szerintük rendben van-e minden az ORÖ háza táján.

A Balog Zoltán vezette tárca - milyen meglepő - azt válaszolta a NAV-nak, hogy a legteljesebb mértékben. Ezek után az adónyomozók le is zárták a vizsgálatot - néhány nap múlva pedig Balog közölte: nincs szükség további vizsgálódásra a program kapcsán, hiszen a NAV is mindent rendben talált.

Ezzel szemben néhány civil, akik sem titkos adatgyűjtést, sem fedett nyomozást nem végeztek, érdekes eredményekre jutottak az ügy kapcsán. Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke, Lakatos Oszkár, az ORÖ Lungo Drom-os tagja, illetve Vajda László, a Lungo Drom alelnöke vette a fáradtságot és elolvasta a nyilvánosan beszerezhető dokumentumokat és elszámolásokat. Ezekből kiderült, hogy olyan közmunkások nevére számoltak el Farkasék például benzinköltséget - nem egy esetben havi négymillió (!) forintot - akik mit sem tudtak arról, hogy egyetlen fillérrel is gazdagodtak volna. Szintén furcsa, hogy a 2013-as, dunai árvíz idején önkéntes - vagyis ingyen - munkát végző romák után 13 millió forintot fizetett ki az ORÖ, természetesen nem az önkénteseknek. Egyéb trükkökkel - posta- és utazási költségek címén - százmilliókat tűntettek el olyan emberek nevének felhasználásával, akik semmit sem tudtak a visszaélésről.

Amire néhány önkéntes civil képes volt, arra sem az adóhatóság, sem az EMMI, sem a rendőrség. Valószínűbb, hogy nem a szaktudás hiányzott a hivatalos szervek részéről, sokkal inkább a bűncselekmény felderítésének valódi szándéka. Ezek után pedig Farkas Flórián közlemény tudatta a nyilvánossággal: mindenkit beperel becsületsértéséért, aki nem a gyanús pénzköltésekkel kapcsolatba hozza a nevét. Megteheti, hisz a Fidesz őt megvédi.

Szerző: Trencséni

http://sztarklikk.hu/kozelet/igy-fedezi-a-lopast-a-kormany/173705
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegény zsóti! Először a saját mentális problémáját próbálja
  2015-04-10 19:41:37, péntek
 
  Tisztelt Semjén úr, ha az (állatok) barmok nem juthatnak a mennybe, akkor Önnel így most mi lesz?

Semjén a legkényelmesebb helyzetben lévő magyar politikus: nyilatkozhat bármit, a pártja nem veszít szavazókat.

Pszichiáter körökben majd' mindenki KDNP szimpatizáns, kedves Zsolti! Évekre ellátjátok őket anyaggal, amik publikációja jelentősen megdobja tudományos elfogadottságuk. Ezért nagyon hálásak a KDNP-nek, külön neked, Zsó'ti!
;)
Szegény zsóti! Először a saját mentális problémáját próbálja meg kezeltetni aztán ha beválik az orvosa akkor ajánlgassa. Persze elsősorban a gazdateste főnökének.



http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1929/4390/original.jpg?w=600& ;h
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén pszichiáterhez küldött egy ellenzéki politikust
  2015-04-10 19:28:24, péntek
 
  Semjén pszichiáterhez küldött egy ellenzéki politikust

Propeller ma, 15:57

Nem csitulnak a Semjén Zsolt által pár napja adott interjú hullámai. Az MSZP után most a DK-val is összetűzésbe került a KDNP elnöke. Ugyanis a DK-s Varju László írásban megkérdezte Semjént: "Vadászni lehet, csak vásárolni nem?".

A KDNP-s politikus érdemben nem válaszolt a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos kérdésre, helyette szó szerint az alábbi írásbeli választ tette közzé a parlament honlapján:

Először is az Ön és a "rendszeresen bérmálkozó" pártelnöke részére - hittani műveletlenségüket pótlandó - eljuttatunk egy A Katolikus Egyház Katekizmusa c.könyvet. Másodszor pedig tájékoztatom, hogy egy KDNP-szimpatizáns pszichiáter jelezte, hogy problémája kezelésében kész segíteni Önnek, ha akar beszélni róla.


http://propeller.hu/itthon/3088558-semjen-kdnp-pszichiatert-ajanlott-irasbeli-val aszaban


SEMJÉNNEK PEDIG EGY KIS RECSKI GONDOLKODÓS KŐFEJTÉS, VASÁRNAP IS!!!

De inkább a bűnügyi rendőrséget javasolnám nekik...
Semjén-ügy: az ELTE professzorai érvénytelennek tekintik doktoriját.
http://civilhetes.net/belfold/semjen-ugy-az-e...




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigányoknak elkülönített járatokat követelnek a francia bus
  2015-04-10 19:19:38, péntek
 
  Cigányoknak elkülönített járatokat követelnek a francia buszsofőrök az "elviselhetetlen szag" miatt


Romák számára elkülönített buszjárat beindítását javasolta Montpellier-ben Franciaország harmadik legnagyobb szakszervezete, a Force Ouvriere (FO).

Dominique Garnier, a szervezet szóvivője szerint erre a ,,kibírhatatlan szag" miatt van szükség, amely a dél-francia város központját a külvárosi cigánytáborral összekötő vonal buszain terjeng. A monpellier-i tömegközlekedési vállalat az FO nyomán kivonta több buszát és a 9-es vonal végleges kiszervezését vette tervbe a "büdös cigányok" miatt.

Igen, büdös van, amikor a romák felszállnak a buszra, de szerinte ez nem az ő hibájuk, hanem a fehér franciáké - kelt ki az ország legnagyobb szakszervezete, a CGT képviselője.

Bernard Gotis szerint sokkal inkább a hatóságok tehetnek a helyzetről. ,,Azt is lehetetlenné tettük számukra, hogy vizük legyen a telepen. Nem állatokról van szó. A szegénység ellen kell küzdenünk, nem a szegények ellen - jelentette ki Gotis, aki valószínűleg nem busszal jár. A roma érdekvédelmi szervezetek is elképzelhetetlennek tartják az ötlet megvalósítását, amely már nem először merült fel.

Korábban az Olaszország északnyugati részén fekvő Borgaro polgármesterevetette fel a külön buszjárat tervét, a kirabolt, inzultált utasok panaszaira hivatkozva. A jogvédők felháborodása nyomán az ötlet természetesen ott sem valósult meg.

(MTI nyomán)

http://harcunk.info/index.php/hirek/1155-a-budos-ciganyoknak-elkulonitett-jaratok at-kovetelnek-a-francia-buszsoforok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kárkép – Avagy a „Romlás virágai”
  2015-04-10 19:09:23, péntek
 
  Kárkép - Avagy a ,,Romlás virágai"


2015/04/10 Nifadmin


Visszavonhatatlanul itt a Tavasz, habár szeszélyes. Esőt hoz, hideg és viharos szeleket is, ám a kertekben bimbóznak már a virágok, kizöldülnek a bokrok, sárgállik az aranyeső, s ha felragyog a nap, jótékony melege simogató. . . Mégis, lassan lopakodó rosszkedv, valami mindinkább gyomorszorító görcsös nyugtalanság feszíti napjainkat, s ha a közélet mezejére nézünk, mintha már hosszabb ideje egyre csak sokasodnának a ,,Romlás Virágai".

Ritka és kivételes dolog, ha egy győztes pártot, kormányát egy teljes cikluson keresztül töretlenül támogatja a társadalom, ráadásul az Uniós, az önkormányzati és a következő parlamenti választásokon ismételten is kétharmados felhatalmazást ad neki.

Igaztalanok lennénk, ha nem látnánk, hogy ma a ,,Görög - pokol" legmélyebb bugyrában vergődnénk, ha a Fidesz nem nyer 2010-ben. Vitathatatlan az érdeme, hogy az országból eltakarodott az IMF, melynek agresszív és megoldást nem hozó ,,válságkezelése" csak nyomorba dönti az országokat, amelyeket úgymond megsegít. (A legújabb áldozata Ukrajna.)



A külön utas, a lakosság terheit mérséklő, unortodox, a neoliberális szemlélettel vitatkozó, azt elutasító gazdaságpolitika, a széthullott, és hitelét vesztett ellenzék otromba támadásai, amelyekhez Brüsszelből vártak és kaptak is támogatást, csak növelte a kormány, a Fidesz iránti bizalmat. Tömegek vettek részt a Békemeneten, kifejezve támogatásukat, határokon túlról is.

A nemzeti értékek felemelése, a Trianon által elszakított nemzetrészek szimbolikus és gyakorlati síkon történő integrálása a nemzettudatba, egyaránt erősítette az identitást idehaza és a határokon túl élő magyarság körében. . .

Sokáig minden olyan, mint egy tündérmese, majdnem elhittük. . . Ám a bizalom kényes portéka, törékeny, nagyon is. . .

A társadalom rendkívül összetett, alá, fölé, mellérendelt és keresztirányú, bonyolult függőségek rendszere, alrendszerek és azok alrendszereinek halmaza. Tükröztethetjük ezt egészen a legkisebb egységig, az egyén szintjéig, mely egyén ugyancsak részt vesz, kibogozhatatlan és szövevényes kapcsolódásaival, a rendszer működésében, és mindeme kapcsolódások finom kis modulációi logaritmikusan erősödhetnek fel, s hathatnak pozitív, negatív módon a társadalom egészére akár.

Az emberi természet, az emberi lélek önmagában meglévő ellentmondásos, és nem kevésbé bonyolult mibenléte, kulturális, gazdasági, ideológiai, politikai ,,génmódosítás" veszélyeinek való kitettsége, s ezek torzító hatásai, valamint az egyének viszonya a családi és nemzeti hagyományokhoz, a nyelvhez, valláshoz, erkölcshöz, világszemlélethez és még rengeteg fontos egyébhez, s e viszonyulások megjósolhatatlan változásai, mintegy sokismeretlenes egyenlet részeként illeszkednek a fentebb felvázolt társadalmi szerkezetbe.

Mindehhez pedig vegyük hozzá a geopolitikai realitásokat!

Fontos ezt legalább ilyen vázlatos, elnagyolt formában látni, mert érteni kell, kellene a társadalom felől nézve, hogy az ország irányítása, a kormányzat munkája sokrétű, nehéz és az egyes területeket érintő teendőket összhangba hozó, figyelmet és felelősséget igénylő precíziós munka. Nem lehet láncfűrésszel, úgymond ,,eccerűen" mindent megoldani.

S értenie, látnia kell, kellene ezt a mindenkori kormányzatnak is, hogy az ország irányítása, a társadalom, az egyén életét befolyásoló, meghatározó, sokrétű feladatok kimunkálása, összehangolása, végrehajtása nagy figyelmet és felelősséget igénylő precíziós művelet, s nem lehet láncfűrésszel ,,rendet vágni". . .

Érti-e, a kormány a társadalmat? Valóban érti-é, értette-é azt a várakozást, és reményt, ami feléje áradt, s mely mára megkeseredettnek és elillanónak látszik?

A kétharmados, erős támogatás pszichológiailag kettős hatású; erősítheti és serkentheti a kormányzatot a jobb és még jobb munkára, de elbizakodottá is teheti, egyfajta ,,Messiás" tudatot gerjeszt, s ettől tévedhetetlennek vélheti magát, a ,,Nagy Testvérnek", aki tudja, mi az, ami jó és üdvözít, mi az, ami szabaddá tesz.

Vajh, mi az, ami most sokakat elbizonytalanít és kiábrándít, visszahúzódóvá tesz, miként az nemrégiben is megtapasztaltatott az időközi választáson?



A bizalom törékeny, s a varázslat, mely a nemzetet megérintette 2010-ben, mára már szertefoszlott.

A 2014-es elsöprő, háromszoros választási győzelem után úgy tűnik, a Fidesz elveszítette a józan eszét. A teljességgel értelmetlen Internetadó bevezetésének terve, az a politikai vakság, mellyel Balog Zoltán miniszter úr reagált az általános tiltakozásra a TV-ben, ,,hogy nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a tüntetőknek, hiszen csak pár ezer felháborodott ember...", megmutatta, hogy mennyire nem érti a kormányzat a társadalmat. Sokakat döbbentett meg és rá, hogy a ,,Kiválasztottnak és Meghívottnak" nincs igazi, visszacsatolásos kapcsolata a társadalommal, hiányzik az alaposan kidolgozott stratégia, és a legkisebb erőfeszítést sem tette, teszi, hogy az egyes döntések hatásait legalább megsaccolja.

Az egyre nagyobb méretű demonstráció hatására, amelyet természetesen azonnal fegyverként használt fel a magát ,,demokratikusnak" nevező ellenzék, végül is a miniszterelnök visszavonta ezt az adó elképzelést a Kossuth rádió reggeli adásában. Az igazság-beszéd helyett azonban, a politikai korrektség - az álságosság és hamisság álarca! - mögé rejtőzve a távközlési adó kiterjesztéséről beszélt, annak úgymond társadalmi meg nem értettségéről, ahelyett, hogy egyszerűen azt mondta volna: ,,Elnézést kérek, ostobaságot követtünk el!". Ez helyreállíthatta volna megtépázott presztízsét, de nem ez történt.

Itt kezdődött a Fidesz eróziója, s ezt csak gyorsította, gyorsítja az a rengeteg hajmeresztő törvényjavaslat, melyekkel azóta is előrukkoltak. Pl. az egy számjegyű adókulcs felvetése, első pillanatban nagyszerűnek tűnik, de a fogyasztást terhelő adókra való erőteljesebb állami koncentrálás igazságtalan terhet ró a nyugdíjasokra, mindazokra, akik nem a magas fizetési kategóriába tartoznak. A magas fogyasztási adó ezeket az alacsony jövedelmeket súlyosan megterheli, míg az a szűk réteg, mely amúgy is kiemelkedő anyagi helyzetben van, tovább gazdagodik. Ez gazdagság lehet akár törvényes és jól megérdemelt is, ám a társadalmi igazságosság csorbát szenved. Vajon átgondolták-e alaposan egy ilyen intézkedés következményeit? Emlékezetes a drog teszt képtelen ötlete, a mégoly tisztes meggazdagodás irritáló magamutogatása. Nem volt teljesen végiggondolt az útdíj kiterjesztése az agglomerációt elkerülő utakra, aminek következtében a településekre terhelődik a forgalom, aztán a boltok nyitva tartási idejének szigorú szabályozási tervei, stb., stb., stb., ezek biz'a, mint megannyi fájdalmas tüske, tovább fokozzák a kiábrándultságot. A vasárnapi zárva tartás, amellyel normális körülmények esetén nagy társadalmi egyetértés is kialakulhatott volna, nos, ennek erővel, szinte politikai-nemi erőszakkal felérő bevezetése, és a sajtónak ez ügyben nyilatkozó képviselők érezhető arroganciája sokakat felborzolt. Azt, hogy e nyilatkozatok mennyire keresztény, demokratikus és néppárti megnyilvánulások voltak, hogy ártottak-e a valóban keresztény, demokratikus és néppárti eszmeiségnek, azt döntse el ki, ki, azonban úgy tűnik, hogy mindez csak olaj volt a tűzre.

És itt a Simicska - Orbán, Orbán - Simicska cirkusz, amely újból reflektorfénybe helyezi az ügynöklisták rejtegetésének, az elszámoltatás elmaradásának minden káros következményét, és még sok más rejtélyes kavarást a háttérben

Idetartozik a Fidesznek eleddig erős támogatást nyújtó Hír TV politikai kiközösítése, bojkottja, mely a Fidesz szimpatizánsait is megosztja, és ha már itt tartunk, Gyurcsányék annak idején szintén kiközösítették, feketelistára tették. Van valami szeretnivaló egy olyan hírcsatornában, melyet mindkét pólus az ellenségének tart, hiszen ez jelzi elhivatottságát, mértéktartó el nem kötelezettségét, tárgyilagosságra való törekvését.

Hogy erős kritikákat is megfogalmaz? Nos, egy egészséges kormányzat nem lehet meg kritikák nélkül. A mamelukok hízelgése torz és csorba tükröt mutat csak, hamis valóságot.

Az ilyen bojkott pedig mindenkor magát, a bojkottálót minősíti, s az alázat hiányára utal.

Napjaink sorozatos brókerbotrányának hatása felér egy cunamival. A legújabb, a Lombard Kézizálog Zrt. milliárdos sikkasztási ügye. A beragadt és elúszott állami, de főként önkormányzati pénzek miatt előállt napi működési problémák, melyek érintik a bérek, segélyek, közüzemi számlák kifizetését, kihatnak a hétköznapokra, vagyis a polgárok a saját bőrükön érzik a következményeket. A brókercégekhez tartozó bankoknál és intézményeknél történt zárolások miatt pedig vétlen alkalmazottak ezreit fenyegeti létbizonytalanság, s mindez bizony nem növeli a szimpátiát.

S ez még csak a jéghegy csúcsa. Említhetnénk, a földbérletek körül felmerült valós, vagy vélt tisztázatlanságokat, a hortobágyi állattenyésztő gazdák vélt, avagy valós sérelmeit, melynek okán birkáikkal együtt jöttek fel Budapestre, hogy petíciót adjanak át az illetékesnek. Ott van az elmaradott térségek felzárkóztatásának kérdése, a közbiztonság hiánya az apró falvakban, a tanyákon. Aggasztó az ország bedolgozó központtá válásának az a valós veszélye, hogy nem jön létre stabil és hazai földben gyökeredző ipar. Igaz ugyan, hogy átmenetileg munkahelyeket teremtenek az ideköltöző autógyárak, ám a tőkéscsoportok bármikor, bármi oknál fogva előálló esetleges kivonulása miatt, ez az agyaglábra épített gazdaság kártyavárként omlik majd össze. Lehangoló a multiknak való kiszolgáltatottság, a hazai anyagból, hazai innovációval termelő, hazai üzemek, munkahelyek hiánya, és hány és hány ilyen ismert és kevésbé ismert görcs feszíti a társadalmat, keseríti a közhangulatot, mutat létező hiányosságokra, megoldatlan külső és belső problémákra. Tetézi a rossz érzést, és nem segíti a megértést a zavaros, csapnivaló kommunikáció.

A politikusoknak látniuk, érteniök kéne, hogy az emberek nagy része csak szőrmentén, éppen hogy csak foglalkozik a napi politikával, és nem lehetnek sem túlságos elvárással, sem lebecsüléssel sem a társadalom iránt.

No persze, optimális az lenne, ha a civil társadalom, a polgárok tudatosabban vállalnának részt a közélet alakításában, ehhez azonban szükség lenne többek között legalább ezekre;

1) képesség az önvizsgálatra, vajon azt, amit kritizál nem teszi-é Ő maga is?

2) higgadt és nem ,,csípőből való", indulatos véleményalkotás, vagy cselekvő akció, a tények alapos megismerésére való törekvés, hogy ezek fényében, a pontos, tényszerű vélemény tükrében fogalmazódhasson meg az ítélet, hogy aztán tevőleges módon tenni lehessen ellene, érte.

3) képesnek kell lenni az összefüggések elemzésére, vagyis világosan kell látni, s megérteni, akár a cselekvés lehetőségének korlátait is, és tenni, elfogadni, jobbítani, támogatni, és bírálni, amit kell és lehet képességek szerint. . .

Ám ne legyünk naivok.

Az emberek nagy többsége csak egyszerűen boldogulni szeretne, békében élni, dolgozni, lehetőségeket kapni magának és családjának az élhető életre. A politika csak nagy vonalakban érdekli. Négyévente elmegy szavazni, s választja azt, akiben úgy véli megtalálta vágyai kiteljesítőjét. Őket nevezi a közvélemény kutatás helytelenül a ,,bizonytalanoknak", pedig csak egészséges, hétköznapi emberi életet élnek, élnének.

Természetesen van egy kisebb réteg, az elkötelezett és agilis polgárok, civilek csoportja. Ők mindenkor és mindaddig kiállnak a választott pártok, eszmék, célok és érdekek ideológiák mellett, míg azok nem lépik át a józanság határait. Aktivitásukkal olykor a nagy tömeget is mozgósíthatják akár.

A másik, ugyancsak kisebb csoport a fundamentalistáké, a fanatikusoké, kik a fehéret feketének mondják és fordítva, akkor és ott és feltétel nélkül, amikor választott pártjuk, ideológiai vezérük azt megkívánja.

A politikának értenie kéne, hogy nem támaszkodhat csupán ezekre a szűk csoportokra, meg kell nyernie, megtartani, és tisztelnie a nemzetet. Az aktív réteg támogatása kevés a tömegek hallgatólagos jóváhagyása nélkül, a fanatikusok pedig agressziót gerjesztenek és erőszakba, diktatúrába, vezetnek. A társadalom nagy tömege pedig sosem pártolta a fanatizmust, habár részeiben megvezethető ideig, óráig.

A stabil kormányzáshoz tehát a politikának értenie kell, kellene a társadalmat, annak bonyolult szerkezetét. Az elengedhetetlen döntésekhez, mert minden mindennel összefügg, hatástanulmányok kellenének, megfontolt mérlegelés, körültekintő és józan lépések, s az országgal egyetértésben kellene haladnia, egyensúlyt és biztonságot teremtve. . .

Ezért volt kivételes kincs, ritka és talán megismételhetetlen kegyelmi állapot az a kitartó társadalmi támogatás, mely a Fidesz kormány mögött állt, s amely tarthatna ma is. . . Ám ez nem a nemzeten, a polgárokon, a civileken múlott. . .

A veszély tehát két oldalról közelít; egyfelöl bizonyos megbicsaklás, baljós jelek a kormányzati politikában, másfelől a hatalom megszerzésének érdekében, a mindenre képes ellenzék agresszív és hazug propagandája, mellyel végsőkig megkeseredett társadalomról vizionál, forradalmi hangulatról, káoszról és balkáni állapotokról. Igyekszik meglovagolni a kétségtelenül meglévő problémákat, a feloldatlan, vélt, vagy valós sérelmeket, az egyes régiókban tapasztalható reménytelenséget, a létező csalódottságot.

Egy valóban megkeseredett társadalomban a tehetetlenség, a megalázottság érzése elfordítja a megsebzett embereket a politikától. Egy valóban megkeseredett társadalom pszichikailag, és morálisan is sérülékenyebbé, instabillá válik. Fogékonyabb lesz a populizmusra, türelmetlen ingerültséggel és nehezen tűri a konfliktusokat. Frusztráltsága kihat az élet számos területére, az emberi kapcsolatokra. Egy valóban végsőkig megkeseredett társadalomban teret nyer az anarchia, erőre kapnak a szélsőségek, út nyílik a káoszba. . . Gondoljunk csak Ukrajna elrettentő menetelésére, a ,,megsemmisülésbe"!

E rémálom azonban nem itt van, bárhogy is szajkózza, sulykolná ezt valóságnak az ellenzék.

És itt feltétlenül meg kell említeni a határon túl élő magyarság fokozott sérülékenységét. Egy anyaországbéli zűrzavar határokon átnyúló hatásai, az Ő reményeik szertefoszlást, jelenleg is nyomasztó kiszolgáltatottságuk mértékének elviselhetetlen megnövekedését, egy második Trianont jelentenének

Kint melegen süt a nap, a kertekben valódi virágok nyílnak, és vitathatatlan, hogy nem minden sötét, és nem tagadhatjuk (de persze jócskán akadnak, akik igen), hogy vannak eredmények, biztató és tisztességes törekvések, az elnagyolt és kapkodó, súlyosan hibás intézkedések mellett léteznek helyes elképzelések is, de tudjuk, ami működik, az magától értetődő, a rendjén való dolgok nem okoznak zavart.

Talán ezért is van az érzékelhető csalódottság mellette egyfajta várakozó csendesség a háttérben. Ebből eredhet az is, hogy a zajos és felháborító botrányokat bárhogyan is megnyergelve, ez az atomjaira hulló ellenzék minden hangoskodása mellett sem tudja növelni táborát, pedig harsogó igyekezetével nagyon azon van, hogy nyereségére fordítsa a Fidesz népszerűség vesztését.

(,,Paint it black" ,,Fesd feketére" üvölti a háttérben szinte gunyorosan a Rolling Stones, de nem ez a cél!)

E gondolatok, melyeket itt egyesek talán túl feketének, míg mások túl visszafogottnak átkoznak majd esetleg, nos, e gondolatok akörül forognak, hogy mit is jelent, jelenthet ez a ,,Kárkép", mert valami most nem kerek, s egyre kevésbé lesz az, ha ez így megy tovább.

Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/04/10/karkep-avagy-a-romlas-viragai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.