Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Megszűnt az eljárás a felcsúti juhász elgázolásának ügyében
  2015-04-13 18:22:23, hétfő
 
 
Megszűnt az eljárás a felcsúti juhász elgázolásának ügyében

baleset
ma 18:15


Váradi Andrást, az Együtt-PM alcsútdobozi polgármesterjelöltjét október 11-én gázolták halálra. Váradi plakátozni volt a településen, onnan tartott hazafelé este, amikor az autójáról leesett a létra. Megállt, és gyalog indult vissza érte az úton, amikor egy 84 éve osztrák állampolgár elütötte. A gázolás nem volt szándékos, az idős osztrák értesítette a mentőket, és végig a helyszínen maradt. (MTI)


http://444.hu/2015/04/13/megszunt-az-eljaras-a-felcsuti-juhasz-elgazolasanak-ugye ben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona: Állok Ronald S. Lauder úr rendelkezésére
  2015-04-13 18:19:09, hétfő
 
 
ELÉG BAJ, HOGY EGY ILYEN MOCSOK RENDELKEZÉSÉRE ÁLL!!!!

*******************************


Vona: Állok Ronald S. Lauder úr rendelkezésére


Posted on 2015/04/13 Szerző: Admin



Vona: a Jobbik a kormányváltó erő, a vadhajtásokat lenyessük
A pártelnök történelmi jelentőségűnek minősítette Rig Lajos mandátumszerzését, hozzátéve: leszámoltak azzal a mítosszal is, miszerint valamiféle “üvegplafon" lenne a Jobbik felett.


A Jobbikot nevezte az ellenzéki erőnek Vona Gábor a tapolcai időközi országgyűlési választás tanulságait elemezve hétfőn.
A pártelnök sajtótájékoztatóján történelmi jelentőségűnek minősítette Rig Lajos mandátumszerzését, hozzátéve: leszámoltak azzal a mítosszal is, miszerint valamiféle “üvegplafon" lenne a Jobbik felett. Az ellenzéki pátvezető szerint Veszprémben már lehetett kormányváltó hangulatot érezni, s most az is kiderült, hogy van kormányváltó erő, ami a Jobbik.
Vona Gábor kitért arra is, hogy vasárnap az MSZP-DK nem volt képes érdemi eredményt elérni, s az is eldőlt, hogy pártja lesz a kormánypártok kihívója.
Beszámolt arról is, hogy Rig Lajos az egészségügyi területtel fog foglalkozni az Országgyűlésben, a Tapolcai kórház ügyének “harcos képviselője" lesz, és bízik abban, hogy utóbbit a kormánypártok is komolyan gondolták.
A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán vasárnap este olvasható adatok szerint a 99,13 százalékos feldolgozottságnál Rig Lajos a szavazatok 35,27 százalékát szerezte meg, az eredmény azonban nem végleges.
Rig Lajos tavaly októberben Tapolca 5. számú egyéni választókerületében szerzett önkormányzati képviselői mandátumot. Az országgyűlési és az önkormányzati képviselői mandátum azonban összeférhetetlen, így amennyiben a még “függőben lévő" szavazókör voksait is összeszámolják, és Rig Lajos nyeri a tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választást, a politikusnak le kell mondania települési képviselői helyéről. Utódjáról időközi önkormányzati választáson dönthetnek a tapolcai 5. számú egyéni választókerület választói. Az időközi választást a mandátum megüresedésétől, vagyis Rig Lajos lemondásától számított 120 napon belül kell megtartani.
A Jobbik elnöke kérdésre azt is elmondta, hogy a néppárti folyamatot végig kívánja vinni a Jobbikban, s saját “vadhajtásaikért" vállalja a felelősséget, azokat “le fogja nyesni". Arra a kérdésre, hogy mi ennek az üzenete antiszemita, illetve cigányellenes nézeteket valló tag, szavazó felé, azt felelte: a Jobbiknak nincs és nem is lesz olyan programpontja, amely faji, vallási alapon vagy bármilyen tekintetben különbséget tesz emberek között. Ha valaki akár támogatóként, akár tagként erre számított volna, akkor valószínűleg tévedésből van a Jobbikban - jelentette ki, arra kérve az érintetteket, hogy keressenek maguknak másik politikai pártot.
Arra, hogy Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke az Élet menetén vasárnap úgy fogalmazott: “A Jobbik fel sem fogja, micsoda kárt okoz Magyarország jövőjének", Vona Gábor úgy reagált: az ilyen megnyilatkozások mögött ismeret vagy nyitottság hiánya van, s áll a WJC elnöke rendelkezésére, hogy elmondja pártja terveit.
(MTI)
Bal-Rad komm: “...áll a WJC elnöke rendelkezésére, hogy elmondja pártja terveit..."-márminthogy Vona pártelnök áll Ronald S. Lauder rendelkezésére. Akivel a jelek szerint csak azért nem tudott együtt menetelni az Élet menetén Vona Gábor, mert éppen Tapolcán szorított Rig Lajosnak. De hát OTT VOLT VISZONT Szegedi Csanád! (Jó kezekben van az ügy.)
Amúgy pedig megnyugodhat mindenki: A Jobbik áttörte az üvegtetőt, és mos kertészkedni fognak. Vadhajtásokat fognak nyesni!
Hogy is mondta volt Emőke: “Nagyon jó a parlamentben ülni! Vigyázzni is fogunk, hogy ott maradhassunk!" (Vagy valami hasonlót.)
Akinek meg nem tetszik, el lehet menni!
Vajon mi lett volna az eredmény, ha ezt szombaton mondja Vona Gábor?


https://balrad.wordpress.com/2015/04/13/vona-allok-ronald-s-lauder-ur-rendelkezes ere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz legkínosabb magyarázkodásai
  2015-04-13 18:01:36, hétfő
 
  A Fidesz legkínosabb magyarázkodásai

írta: nickgrabowszki

A tapolcai vereséggel előre kalkulált a Fidesz (erről mi is írtunk, és az Index is, kis szépséghiba, hogy ők utólag), a kormányoldal számára mégsem volt elég az idő, hogy elő tudjanak állni valami épkézláb magyarázattal vagy legalább mentegetőzéssel.

Nézzük, miket mondtak.

Orbán Viktor, miniszterelnök, korábbi futballista

Van olyan, hogy a kapufáról kifelé pattan a labda.

Ilyen előfordul, de könyörgünk, a Fidesz számára akkora volt az a kapu, mint ide Tapolca. Gerrymandering, közmédia-kampány, horribilis ígéretek közpénzből, darabokban lévő baloldal, centrális erőtér - hát mit akart még a Fidesz, hogy meg tudja nyerni a körzetet? Ekkora kaput már azért illene eltalálni ilyen közelről. Azt egyelőre mégse csinálhatják, hogy addig lőnek, amíg sikerül eltalálniuk, a többiek meg nem is rúghatnak.

Bár, ahogy Orbán Facebook-oldalán javasolta egy hozzászóló:

Ezért kellenek a szép, új stadionok! Legyen hol gyakorolni a kapufára rúgást.

Mráz Ágoston Sámuel, udvari politológus

A Nézőpont Intézet vezetője szerint a tapolcai időközi országgyűlés képviselő-választás egy "ellenzékválasztásnak" tekinthető a jelenlegi közhangulatban, amit ezúttal a Jobbik nyert.

Így is lehet látni a dolgot. De akkor az már kész tény, hogy a kormányoldal le lett váltva? Hiszen, mint azt a jól fizetett doktor úr is könnyen összeszámolhatja: az ellenzék kétharmaddal nyert. Mi lenne, ha a tiszta helyzet érdekében a Fidesz nem is indulna a következő "ellenzékválasztáson"?

tapval.jpg

(Kép: MNO)

Kiszelly Zoltán, jobboldali politológus

Jókor jött pofon a mostani választási eredmény a Fidesz-KDNP-nek és a baloldalnak is.

Az addig OK, hogy a baloldalba bele kell rúgni, hátha ez eltereli a figyelmet a Fidesz vereségéről, bár nem a baloldal veszített mandátumot, nem ő játszott hazai pályán, és nem is számított esélyesnek.

A fociedzők tényleg szoktak olyat mondani, hogy jókor jött a bekapott gól, mert fölébresztette a csapatot, meg jókor jött a vereség, mert rájöttek, hogy még többet kell dolgozni. De a Fidesznek ez már a negyedik komoly választási bukása volt tavaly október óta, és olyan trénerre még a legvénebb meccsre járók se emlékeznek, aki azt mondta volna, hogy jókor jött a negyedik beszedett gól vagy a sorozatban negyedik vereség.

+1

G. Fodor Gábor, udvari politológus

GFG március 17-ike óta nem publikált, még a szokásos egymondatos kommentárjaitól is megkímélte a közönséget. Legutolsó posztja azonban már előremenekülésnek tűnik így utólag.

El tudná képzelni, hogy Novák Előd a belügyminiszter?



Hát, a választók egy része, úgy tűnik, el.


http://egyenlito.blog.hu/2015/04/13/a_fidesz_legkinosabb_magyarazkodasai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin nem engedi, hogy megtámadhassák Iránt
  2015-04-13 17:56:13, hétfő
 
  Putyin nem engedi, hogy megtámadhassák Iránt
2015. április 13. 15:23
Hunhír.info

Vlagyimir Putyin orosz államfő feloldotta az Sz-300-as orosz légvédelmi rakétarendszer Iránnak történő szállítására vonatkozó tilalmat - közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata. Az államfő által aláírt rendelet a rakétavédelmi komplexumok Oroszországon keresztül történő légi, vagy szárazföldi szállításának, illetve "orosz zászló alatt közlekedő hajókon és repülőgépeken" Iránba történő eljuttatásának tilalmát szünteti meg.

Putyin utasítása a 2010. szeptemberi orosz elnöki tiltó rendelkezést oldotta fel. Oroszország az ENSZ-nek az iráni atomprogram miatt Teherán ellen hozott büntetőintézkedései keretében függesztette fel a 2007-ben Iránnal kötött fegyverszállítási szerződése teljesítését.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=83406

********

Ez nagyon komoly rendelet,mivel Irán hivatalosan is lemondott az atomfegyver kifejlesztéséről,Putyin is lépett egy nagyon nagyot ,amivel "barackot nyomott"Izrael hülye fejére ,ha ugyanis a cionista terrorállam atomfegyver alkalmazásáról döntene Irán,vagy más közel-keleti állam ellen ,Oroszországtól megkapja a kellő választ !Már Szíriánál is megkapták volna ha tovább hőbörögnek ,szerencsére az USA felmérte a valós veszélyt és nem volt partnere a tetveknek !

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szakszervezeteket tiltana be a kormány
  2015-04-13 17:53:17, hétfő
 
  Szakszervezeteket tiltana be a kormány

Propeller ma, 15:45

Amennyiben életbe lép az új szolgálati törvény, meg fognak szűnni az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat szakszervezetei. Powell Pál, az egyik érintett szervezet elnöke szerint a módosításról nem értesítették őket előzetesen, így a lépés számukra is csak a jogszabálytervezetből derült ki - tudta meg a hvg.hu.

A lépéssel ötezer dolgozó maradhat érdekvédelem nélkül. Mikor Powellék rákérdeztek arra, miért szükséges a tiltás, azt felelték nekik, más országokban sincsenek a polgári titkosszolgálatoknak érdekvédelmi szervezetei. Ám ez nincs így:

Ausztriában, Németországban és Franciaországban van, Angliában valóban nincs, de ott sem tiltják, hogy legyen

- tette hozzá.

Powell hiába beszélt Pintér Sándor belügyminiszterrel és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, érdemi választ nem kapott. Így elmondása szerint már csak "megmosolyogta" Orbán Viktor válaszlevelét, melyben azt írta, forduljon Pintérhez bizalommal.

Az érdekvédő szerint minden létező jogi lépéssel küzdeni fognak az intézkedés ellen, ha kell, akár külföldi jogi fórumokon is, mert harminc éve nem volt példa arra, hogy egy működő szakszervezetet betiltsanak Európában.

Ez ellen a fogalmazás ellen persze tiltakoznak, mondván, nem tiltják, hanem nem támogatják, hogy a munkavállalóknak érdekvédelme legyen

- mondta Powell.

A Belügyminisztérium a hvg.hu kérdéseire cikkük megjelenéséig nem válaszolt.


http://propeller.hu/itthon/3089701-kormany-be-akar-tiltani-egy-szakszervezetet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hont: Most van az, hogy Orbánnak mennie kell
  2015-04-13 17:51:50, hétfő
 
  Hont: Most van az, hogy Orbánnak mennie kell

2015. április 13., hétfő, 11:05 Utolsó frissítés: 6 órája

Hont András Szerző:


A Fidesz addig uralta a pillanatot, míg a nyakunkra hozta a szélsőjobboldalt. A baloldali ellenzék lehetetlen helyzetbe került, de a csapdából a politikai oldalak csak közösen tudnak kikeveredni.

,,A Fidesz és a KDNP a garancia arra, hogy Magyarországon se jobbról, se balról a szélsőségek ne juthassanak meghatározó szerephez a közéletben."

(Orbán Viktor 2014. április 7.)



A tény: 2015 verőfényes áprilisi vasárnapján a Jobbik Magyarországért Mozgalom megszerezte első egyéni országgyűlési képviselői helyét. Az a párt, amellyel az Európai Parlament megannyi extrém, szélsőséges, kirekesztő szervezete sem volt hajlandó közös frakciót létrehozni. Nincs mit szépíteni, egy nyíltan rasszista, sovén alakulat nyert tegnap a tapolcai körzetben.

Amennyiben kétségeink volnának ezzel kapcsolatban, esetleg bárkit megzavarna Vona Gáborék imázsépítése, vagy az az igyekezet, amellyel a pártelnök zabolázni próbálja őszintébb párthíveit, elég elmélyedni a most megválasztott Rig képviselő úr posztolási szokásaiban.

Természetesen majd megszokjuk ezt a helyzetet is, hiszen évek óta megszokunk mindent, alkalmazkodunk egyre bizarrabb körülményekhez, és normálisnak fogadjuk el, amit korábban elképzelhetetlennek gondoltunk. Amikor februárban a közeli Veszprémben, szintén időközi országgyűlési választáson a Jobbik jelöltje harmadik helyre futott be 14%-os eredménnyel, többen a párt megtorpanásáról értekeztek, nem is nagyon érdemesítették figyelemre a szélsőjobbos aspiráns teljesítményét. Pedig az a 14% megegyezik azzal a támogatottsággal, amelyet a Jobbik a 2009-es EP-választáson kapott; akkor általános döbbenetet és dermedtséget okozva.

A megszokhatatlan megszokását nagyban könnyíti, hogy tudjuk jól: a Jobbikra voksolók többségükben nem fasiszták, hanem protestszavazók, akik keresik, és meg is találják a hatalommal szembenálló esélyes jelöltet. A mostani szituáció annyival volt bonyolultabb, hogy ilyen, egyértelműen esélyes kihívó nem akadt. Ajkán a szocialisták, Tapolcán pedig a jobbikosok számítottak erősebbnek, és a végeredmény igazolta is ezeket a várakozásokat. A Jobbik sikerében egy hatalmas méretű tapolcai diadal játszott döntő szerepet: 55%-ot szereztek, szemben az őszi 40 és a tavaly tavaszi 30%-kal. Ez újabb intő jel: a megszerzett településeiket nem egykönnyen engedik ki a kezükből, azok biztos bázisul szolgálnak a további építkezéshez.

Ha folytatjuk a kedélyes, felszíni elemezgetést, és a választási eredményre (és úgy általában honi politika történéseire) mint egy szokványos európai demokrácia fejleményére tekintünk, úgy a baloldalnak sincs oka a pánikra, sőt. Az MSZP dominálta régi baloldal, de még az LMP is, nagyjából úgy szerepelt, ahogy az általános országgyűlési választáson, csak a Fidesz ment össze mellettük. Ami azt jelenti, hogy országosan az MSZP és szövetségesei jelenleg egy súlycsoportban találhatóak a Fidesszel, mivel ebben, a Fideszre szabott körzetben van 8% a kormánypárt és a baloldali ellenzék között (egy éve még 16 volt!), azaz a hagyományosan utóbbinak kedvezőbb területeken már az MSZP vezet, míg az LMP változatlanul ott billeg a bejutási küszöbön. Ráadásul a magasabb részvétel - amely egy menetrend szerinti választáson borítékolható - az ellenzéknek kedvez.

Azonban, ha azt nézzük, hogy mindez hová futhat ki, nem az egyes pártok, hanem az ország számára milyen következményeket tartogat, úgy a lehetőségek hervasztóak. Létezik egyfelől az - az alább kifejtendő - variáció, hogy a Fidesz újból magára talál valamelyest, vagy pedig széttépődik a centrális erőtér, és a Jobbik és a baloldal között indul verseny azért, hogy melyikük válthatja le a Fideszt. Ennek viszont már középtávon is csak a széljobb lehet a nyertese, a demokratikusnak nevezett oldalnak ugyanis egymást szinte kizáró feltételeknek kell megfelelnie.

Adott egyrészt az a törésvonal, amely a kormány hívei és mindenki más között húzódik, és ebben a ,,mindenki másban" a Jobbik legelkötelezettebb követőitől a Gyurcsány-párt fanatikusaiig mindenki beleszámít. Másrészt pillanatokon belül előkerül egy másik fölosztás - ha máshonnan nem, hát a pártok kölcsönös revolverezésében -, amelyikben a szalonképes erők állnak szemben a szélsőjobboldallal. A baloldalnak úgy kéne lavíroznia, hogy a Jobbik-kompatibilis elégedetleneket megnyerje, vagy megtartsa, mindeközben ne számolja föl a saját identitását és kapcsolatát mértékadó körökkel. Még ha képes is úrrá lenni a helyzeten, és átmenetileg a vetélytársai fölé kerekedni, ebből akkor sem sülhet ki olyan megoldás, amely egyszerre szolgáltatja a Fidesz hatalmi hálózatának megszüntetését, a hiteles és őszinte beszédet az ország bajairól, és erőt a kormányzáshoz. Ez maximum egyciklusnyi haladék a Jobbiknak.

Ahogy a Fidesz megerősödése is. Orbán Viktor zseniális taktikus, tényleg az. Nem elképzelhetetlen, hogy visszatornázza magát és pártját a reményzónába, és a szavazatok számukra szerencsés megoszlása esetén ez bármit jelenthet. Csakhogy a Fideszen kívül lévők haragjával már nem tud mit kezdeni. Olyan mélyen avatkoztak be az emberek mindennapjaiba, annyira sajátjuknak tekintették az országot, hogy a újabb Fidesz-diadalok esetén a Fidesszel szembeni gyűlölet alig lesz kezelhető, és azt a veszélyt is magában hordozza, hogy a NER-en kívül esőknek már nem pusztán a kormánnyal és a kormánypártokkal lesz bajuk, hanem azok támogatóival is. Az ország már így is egy csöndes, szellemi-érzelmi polgárháború szélén áll, a Fidesz azt kockáztatja, hogy ez átfordul nem is annyira csöndesbe.

Továbbá a Jobbik-jelenség más megvilágításba helyezi a Fidesz eddigi sikereit is. Azt mondtam, hogy Orbán zseniális taktikus, ám stratégának, távlati gondolkodónak csapnivaló. Az a kísérlet, amelyet 2010 óta folytat, szükségszerűen vezetett a Jobbik előretöréséhez, habár ebben az óbaloldalnak is volt némi szerepe. G. Fodor Gábor ezúttal pontosan fogalmazott: a cél a pillanat uralása. Ám hiába nyerték meg a pillanatok ütközeteit, ha végül már nem tudják, hogy miért vívják a háborút. Mindazok a kacskaringók, amelyeket gazdaság- és külpolitikában, retorikában és szimbólumhasználatban bejártak, követhetetlen kormányzást eredményeznek, és csak a legelszántabbak számára teremtenek azonosulási lehetőséget.

S hogy ennek ellenére miért tudott fönnmaradni, mi több, hosszú távon tartósnak tűnni a Nemzeti Együttműködés Rendszere? Ismétlem, ehhez a Fidesz eddigi eredményeinek átértékelésére lenne szükség. Némileg leegyszerűsítve két okot említhetünk. Az egyik, hogy az Orbán-rendszer azért látszott hatékonynak, mert a magyarok nagy része éppen erre vágyott. Legföljebb Orbán Viktor nélkül. Valaki felülről gyámolítson, oldozzon föl a felelősség alól, igazítson el az élet rengetegében - vélekedik honfitársaink tekintélyes többsége. Azonban egy nyitott gazdaságú, természeti erőforrásokban szegény, ezernyi frusztrációtól gyötört országban pontosan az ellenkezője kéne: egyéni kezdeményezőkészség, kreativitás, minél több verseny. Vagyis ahhoz, hogy valaki sikeres kormányzást folytasson, ahhoz a közhangulattal és -vélekedéssel szembe kéne fordulnia. Példátlan fölhatalmazása birtokában a Fidesz megtehette volna - nem tette. Vona Gábor köszöni.

A másik ok, hogy 2010-re a magyar közélet kiürült. A rendszerváltás utáni időszak meghatározó gondolatai közhellyé merevedtek, vagy érvényüket vesztették, jelentősebb figurái megöregedtek, vagy hiteltelenné váltak. A Fidesz gyakorlatilag egy üres szobát foglalt el, majd ott elkezdett kardozni. Az elmúlt öt év szüntelen hadakozás képzelt ellenségekkel. Globális háttérhatalommal, nemzetközi baloldallal, tollforgató terroristákkal, bankokkal, brókerekkel, bevándorlókkal. Az ellenségkép-gyártás is olyan műfaj, amely előbb-utóbb csak a szélsőségeknek kedvez. Most itt tartunk.

Ettől a rendszertől egy valaki biztosan nem tud szabadulni: Orbán Viktor. Olyan szorosan láncolta magát saját rendszeréhez, hogy bármiféle korrekció vele elképzelhetetlen, márpedig ha a jobbközép meg akar maradni, akkor ki kell törnie a Jobbikot erősítő hazugságspirálból, és vissza kell engedni baloldali ellenzékét az állami sáncai mögé, azaz közösen új közjogi berendezkedésről megállapodni, és a közutálatnak örvendő, és csak az orbáni hatalmi gépezetet tápláló intézkedések nagy részét fokozatosan visszavonni. Minden más esetben bármilyen színezetű politikai erő csak oda tudja vezetni az országot, ahová a Fidesz is vezette. Leginkább sehová.


http://hvg.hu/velemeny/20150413_Most_van_az_hogy_Orbannak_mennie_kell
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És most valami megrendítő:
  2015-04-13 17:45:28, hétfő
 
  És most valami megrendítő:

"a bársony ráncai kisimultak
a festékfoltok eltűntek
a formák torzulásai
alig észrevehetővé váltak
már a szar szagát sem érzem"

L. Simon László: Versek

magyar-irodalom.elte.hu/prae/pr/200206/24.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A csehek nem törődnek a német hadisírokkal, nehogy a lemészá
  2015-04-13 08:01:56, hétfő
 
 
A csehek nem törődnek a német hadisírokkal, nehogy a lemészárolt civilekével is kelljen


A cseh-német kapcsolatok a politikusok szerint a történelemben sosem voltak ilyen jók mint most.

Csehország azonban az Európai Unió egyetlen tagállama, amely eddig még nem írta alá Németországgal a hadisírok kölcsönös gondozásáról szóló szerződést - hívta fel a figyelmet a Lidové Noviny című konzervatív cseh napilap szombaton. Ennek egészen egyszerűen az az oka, hogy a német és a cseh jogrendszer teljesen eltérő módon határozza meg a hadisír fogalmát.

A cseh definíció szerint azok a sírhelyek minősülnek hadisírnak, ahol a háborúban elesett katonák nyugszanak. A német definíció ennél szélesebb, és hadisírnak minősülnek azok a sírhelyek is, ahol a háború alatt, illetve közvetlenül utána a háborús eseményekkel kapcsolatban elesett civilek is nyugszanak.

Amennyiben a csehek elfogadnák a szélesebb német definíciót, ahogy az a többi európai uniós ország esetében gond nélkül megtörtént, gondoskodniuk kellene azokról a emlékhelyekről, illetve tömegsírokról is, amelyekben a 2. világháború utáni kitelepítés helyi áldozatai vannak eltemetve. Ez pedig Prága számára hivatalosan egyelőre elfogadhatatlan - jegyzi meg a tekintélyes újság.

"A probléma valóban az eltérő definíciókban van" - mondta a Lidové Novinynek Jana Zechmeisterová, a belügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa. Kifejtette: a cseh-német tárgyalások ebben az ügyben már 2005-ben megszakadtak. Christian Wulff német államfő prágai látogatása során 2010 novemberében még tett egy kísérletet a csehek meggyőzésére, de sikertelenül. Azóta az üggyel senki sem foglalkozik.

Történészek szerint mintegy 25 ezerre tehető a 2. világháború utáni csehországi németellenes megtorlások német civil áldozatainak száma, azonban a teljes szám Kelet-Európa tekintetében legalább 16 millióra rúg a szülőföldjükről elüldözött németeket is egybevéve. Az események feldolgozása és a tömegsírok feltárása az 1989-es rendszerváltás óta aránylag nagy nyilvánosságot kap, s hivatalosan senki sem gátolja.

Ugyanakkor tény, hogy a cseh politika és a közvélemény, amely döntően továbbra is helyesnek tartja a mintegy 3-3,5 millió szudétanémet kitelepítését az országból, meglehetősen nehezen képes elfogadni ezeket az aránylag új és számára sokkoló dolgokat. A tömegsírok feltárása, megjelölése ezért mindenütt éles indulatokat, viharokat váltott ki.

Ilyen viták folynak például arról a tömegsírról, illetve megjelöléséről, amelyet néhány éve a nyugat-csehországi Chebben alakítottak ki. Az emlékhelyet, ahol mintegy 6000 áldozat van eltemetve, végül is a városi temetőben hozták létre. A tömegsírba kerültek annak a mintegy 500 civil áldozatnak a maradványai is, amelyeket a nyugati határvidék 145 helyén gyűjtöttek össze.

Néhány éve a dél-morvaországi Dobronínban is megjelölték azt a helyet, ahol a legyilkolt helyi német civileket a háború után egy névtelen sírba temették el. A helyszínen emelt keresztet azonban rendszeresen megrongálják vagy ellopják. Három éve cseh aktivisták a hely mellett 64 kisebb keresztet állítottak fel, amely a közeli Velké Mezirící kisvárosban 1945-ben elesett csehekre emlékeztet, próbálva ezzel is elkenni a felelősségüket Európa történetének legnagyobb, szervezett etnikai tisztogatásában.

(MTI)

http://harcunk.info/index.php/hirek/598-nem-torodnek-a-nemet-hadisirokkal-nehogy- a-lemeszarolt-civilekevel-is-kelljen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A néger után most majd egy fehér nőt helyeznek Amerika trónj
  2015-04-13 07:51:41, hétfő
 
  A néger után most majd egy fehér nőt helyeznek Amerika trónjára a trilliárdos zsidó Koch-fivérek
2015. április 12. 21:23
Hunhír.info

,,Hivatalos: Hillary indul az elnökségért" - szerepelt abban az emailben, amit Clinton egyik tanácsadója, John Podesta küldött ki a kampánycsapatnak és a támogatóknak. Ezzel a volt first lady, szenátor és külügyminiszter hivatalosan is megpályázza a demokraták elnökjelöltségét 2016-ban, és beindítja a kampánygépezetét, ami reményei szerint egészen a Fehér Házig repíti majd jövő novemberben.

A honlapjára is kikerült a kampány megindítása, Clinton ott azt írja, az átlagamerikaiaknak egy bajnokra van szükségük, aki ő akar lenni.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=83388
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiállok a Borosgazda mellett
  2015-04-13 07:36:18, hétfő
 
  A saját boromba azt öntök amit akarok.
Ha a cigány nem lop,nem döglik meg.
Ennyi!


Kiállok a Borosgazda mellett

Elkezdődött a per! Álljunk ki mellette!

Tárgyalni egy ilyen ügyet is hülyeség!Ő hordóba tárolta a SAJÁT TULAJDONÚ fagyállóját....én coca colás üvegbe tárolom a fékolajat...ha hozzám is betörnek és megisszák akkor én is gyilkos leszek?Baromság.Magyar jog...a férgeknek joguk van...de kötelességük az nincs!!!

Ha az elektromosmüvek kapcsoloszekrényébe mászik be akkor a müveket vádolnák. Mért volt áram.a pincébe vannak permetszerek ki az anyja picsája mondta törjön be és igya meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.