Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Németország: megkésett bajfelismerés
  2016-01-19 20:56:42, kedd
 
  Németország: megkésett bajfelismerés

Posted on 2016-01-19 by Admin

Merkel ultimátumot kapott

Nyíltan szembefordult Angela Merkel menekültpolitikájával egyik minisztere, és a CDU/CSU közös parlamenti frakciójából is százan sürgetnek azonnali irányváltást.
Alexander Dobrindt közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős miniszter egy keddi lapinterjúban kijelentette, hogy elkerülhetetlen a német határ lezárása a menekültek előtt.
A bajor Keresztényszociális Unió politikusa a Münchner Merkur című lapban kétségbe vonta a Merkel-féle menekültpolitika alaptételét, mely szerint a határ lezárása veszélybe sodorná az Európai Uniót.

mimu
Ez a tétel ,,főleg megfordítva igaz: a határ lezárásának elmaradása, a csak így tovább politikája térdre kényszerítené Európát" - fogalmazott.
A szövetségi kormány tagjai közül eddig senki nem szállt szembe nyíltan a kancellárral a menekültválsággal kapcsolatban, Dobrindt viszont rögtön frontális támadást intézett ellene.
,,Barátságos arcot mutatni nem elég", és a kancellárnak ,,világos jelzést kell adnia a világnak arról, hogy nem jöhet Németországba mindenki, aki jobb életet szeretne" - jelentette ki.

nér
Lázad a frakció is
A Merkel vezette jobboldali CDU és a bajor testvérpárt közös parlamenti frakciójából nagyjából százan sürgetnek azonnali irányváltást a kormány menekültpolitikájában.
Kedden eljuttattak egy levelet a kancellárnak, amelyben hangsúlyozzák, hogy szakítani kell a tavaly szeptemberben a menekültek beengedéséről hozott döntés után kialakult gyakorlattal, és vissza kell térni a jogszabályok szigorú alkalmazásához.
A frakció 311 tagú.
(origo)
Bal-Rad komm: Száz tiltakozó a frakcióból? Még mindig kevesebb mint egyharmad, de az ellenzékkel ha együtt szavaznának-a perszónát ki tudnák ebrudalni a hivatalából!
De nem fognak együtt szavazni az ellenzékkel! Amelynek egy része viszont migránspárti! Úgyhogy...!
Úgyhogy bármelyik ujját harapja is meg a GERMÁN TÁRSADALOM-NAGYON FOG FÁJNI!
Ha nem engedik be az úton lévőket és az útrakelteket?-a Németországban már bent lévők fognak erőszakoskodni!
Ha elkezdik őket visszatoloncolni?-ugyanaz a helyzet áll elő, és ne feledjük: NÁLUNK REGISZTRÁLT KÖZEL FÉLMILLIÓNYI! (És a Dublini Egyezmény nagyon is él!)
Ha továbbra is beengedik őket, egyre többen lesznek, és egyre arrogánsabbak lesznek!
És amint láthattuk, a németek (és más egyéb nyugati országok) rendőrhatóságai impotensek!
Úgyhogy...!-Németországra, Ausztriára és - általában véve is - Nyugat-Európára terrorhullám fog lecsapni!
Mindenfajta német intézkedés elkésett! Ezért pedig a fő felelősség Merkelt terheli. És Megbízóit!


http://www.balrad.com/2016/01/19/nemetorszag-megkesett-bajfelismeres/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az igazi kérdés: MIKOR ÉBREDNEK EURÓPA ŐSLAKOSAI?!
  2016-01-19 20:52:26, kedd
 
  Az igazi kérdés: MIKOR ÉBREDNEK EURÓPA ŐSLAKOSAI?!

Posted on 2016-01-19 by Admin
Szakértő: az integráció lesz az idei év nagy kérdése

oba
Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója szerint az idei év legnagyobb kérdése az lesz, mennyire integrálhatók a világ különböző részeiről érkező bevándorlók ilyen nagy tömegben.
A szakértő az M1 aktuális csatornán hétfő reggel az év másik fontos kérdésének nevezte azt, hogy az Európai Unió (EU) tagállamai mely kérdésekben dönthetnek majd önállóan és mely témákban kell együttműködniük, tehát szembekerül egymással a föderatív Európa és a nemzetállamok Európája.
Orbán Balázs arról is beszélt, hogy a nemzetállami fellépés a határőrizet kérdésében “dominóhatást" válthat ki és európai szintűvé válhat, mivel ha Németország szigorít, akkor Ausztria is, ha Ausztria, akkor Horvátország, és így tovább.
(ma.hu)
Bal-Rad komm: Újabb döbrögista (egyébként teljesen mindegy milyen színezetű) szakértő fejtette ki magvas gondolatait pl. migránsügyben, és jutott sommás megállapításra: “...az idei év legnagyobb kérdése az lesz, mennyire integrálhatók a világ különböző részeiről érkező bevándorlók ilyen nagy tömegben..."
-A kérdés eldőlt kedves szakértő úr! EUREÓPA ŐSLAKOSAINAK KELL HOZZÁINTEGRÁLÓDNIUK az innen-onnak érkezett idegen kultúrájú tömegekhez! Már a maintream médiák hírfolyamaiban megkezdődött a felkészítése az európai őslakosságnak!
A MUSZLIM HORDÁK UGYANIS EGYEDEIKET SZIGORÚAN ELLENŐRZIK! HOGY A TÖRZSI ÉS EGYÉB HAGYOMÁNYOKTÓL NEHOGY ELTÉRJENEK!
És ahogyan eddig nem voltak a “megszelídült" elsőgenerációs-CSAK MUNKAVÁLLALÁS CÉLJÁBÓL IMPORTÁLT-MUNKAVÁLLALÓK integrálódni az európai normákhoz, a másod-harmad-negyedik generációk még kevésbé lesznek hajlandóak!
De hát erre találták ki a multikulti fogalmát! Ami egyenlő a VENDÉGJOG MINDENEK ELŐTT!-fogalmával.
“Velem udvariasan kell bánnotok! Engem Merkel asszony hívott meg!"
Alig két hete hangzott el ez a mondat egy MEGHÍVOTT szájából! Kölnben, a szilveszteri “bulin"!
Az azóta történtek pedig azt igazolják, hogy Svédországtól Németországon át Ausztriáig a HATÓSÁGOK IS EZT AZ ELVET VALLJÁK!
A kérdés inkább az kedves szakértő úr: MIKOR ÉBREDNEK EURÓPA ŐSLAKOSAI?!

http://www.balrad.com/2016/01/19/az-igazi-kerdes-mikor-ebrednek-europa-oslakosai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországról MENEKÜLNEK a fiatalok!
  2016-01-19 20:50:26, kedd
 
  Magyarországról MENEKÜLNEK a fiatalok!

Posted on 2016-01-19 by Admin
Félpénzért nem maradnak: a fiatalok kétharmada kivándorolna

yg
Megdöbbentő adatok láttak napvilágot a magyar fiatalok migrációs hajlandóságról, eszerint már a tanulók kétharmada tervezi a kivándorlást.
A teljes lakosság körében 15 százalékos azok aránya, akik elhatározták, hogy külföldön vállalnak munkát, vagy tartósan kivándorolnak. A tanulók körében viszont 67 százalékos az arány, ez derült ki a Tárki legutóbbi felméréséből. Az érettségivel és diplomával rendelkezők nagyobb arányban terveznek kivándorlást. A távozók között a külföldön csak rövidebb idejű munkavállalásra hajlandó magyarok száma fokozatosan csökkent az elmúlt években, viszont a végleges kivándorlásban gondolóké még soha nem volt olyan magas, mint 2015-ben.
- Aki el akar menni, az úgyis elmegy. Bizony nincsenek kevesen. Én a kivándorlást 20-30 százalékra teszem csak a frissen végzettek körében, és gyakori, hogy az iskoláikat éppen befejező fiatalokat már keresik külföldről - mondta Ojtó Lajos, a kaposvári Slendy Kft. ügyvezetője - Úgy gondolom, csak azok a gyerekek maradnak itthon, akik kapnak munkát, és kötődnek a szülőföldhöz, a családhoz. De ha a kivándorlás problémájára nem találunk megoldást, előbb-utóbb nagy baj lesz az élelmiszeriparban.
- Érzékeljük a problémát, mert a legjobb diákjaink kint vannak, vagy oda ácsingóznak - mondta Agócs Attila, a kaposvári Építőipari és Faipari Szakképző Iskola igazgatója. - A nálunk oktatott szakmák - szobafestő, burkoló, kőműves - keresettek Nyugat-Európában. A munkánk során számunkra a legfontosabb a szakképzés, hogy a diákokat a lehető legjobban megtanítsuk a szakmára, sokszor még magasabb szinten, mint külföldön. Ugyanakkor próbáljuk becsempészni az oktatásba a nemzeti öntudatot, mondjuk a diáknak, hogy neked Magyarországon van a helyed, de azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy a hazai építőipari cégeknél csak a felét, a harmadát kapják meg annak a pénznek, amit Nyugaton keresnének.
- A Lajtán túl keresi a boldogulását az, aki tudja, ennek oka egyértelműen a magyar bérviszonyokban keresendő - mondta Szabó János kaposvári szociológus. - Ha nem fordítjuk meg a folyamatot, és nem lesz béremelés a termelő ágazatban, ez a belső gazdasági növekedésre is negatív hatást fejthet ki. A nyelvtudással rendelkező fiatalokra jellemzőbb, hogy könnyebben kerekednek fel.
elvandorlas_Bgy
(sonline)
Bal-Rad komm: “...Ugyanakkor próbáljuk becsempészni az oktatásba a nemzeti öntudatot, mondjuk a diáknak, hogy neked Magyarországon van a helyed..."
-A “Szózat" nem tudja elűzni (még ha képletesen is) az éhségérzetet. Kiváltképpen nem a szabadosságban nevelt fiatalokra nemigen képes hatni.
Ha egy ország CSAK a reménytelenséget képes sugározni fiataljai felé-álságos magyarkodással fűszerezve-a nyitott határok bizony csábítólag hatnak.
A rendszerváltás talán legnagyobb bűne-az ország elsikkasztása mellett-a fiataljaink liberális típusú agymosása volt!


http://www.balrad.com/2016/01/19/magyarorszagrol-menekulnek-a-fiatalok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Indul a Nemmzetthy Piramisjáték!
  2016-01-19 20:48:33, kedd
 
  Indul a Nemmzetthy Piramisjáték!

Posted on 2016-01-19 by Admin

VISSZASZÓLT A FUNDAMENTA ROGÁNNAK
Vetélytársat kapnak a lakástakarékok, a Fundamenta óvatosságra int.

pira
Rogán Antal miniszter hétfőn árulta el, hogy Nemzeti Otthonteremtési Közösséget hozna létre a kormány, amellyel versenytársat hoznának létre a lakástakarékoknak. Jelenleg a lakás-takarékszövetkezetekben 1 millió embernek van megtakarítása, a kormány azt évi 50 milliárddal támogatja, azonban Rogán szerint ebből jellemzően nem új lakások épülnek, ezért kell egy új rendszer.
Akik belépnek a közösségbe, és ott megtakarítanak, 10 éven belül lakáshoz kellene jutniuk. A változás meglepő, egy éve még szerette a lakástakarékokat a kormány.
A Fundamenta-Lakáskassza erre amellett, hogy ,,örömmel fogadnak minden kezdeményezést, amely a magyar lakosság otthonteremtését segíti", azt írta, óvatosnak kell lenni a nem kellően biztonságos feltételekkel működő fogyasztói csoportokkal és vásárlói klubokkal. A Fundamenta közleménye szerint ráadásul az általuk folyósított lakáscélú hitelek nagyobbik részét lakásvásárlásra költik az emberek, a kölcsönök 73 százalékát erre vették fel. Házépítésre, bővítésre, korszerűsítésre kevesebb hitelt vesznek fel.
(vs)
Bal-Rad komm: A Fundamenta “...örömmel fogadnak minden kezdeményezést..."-hát el lehet képzelni azt a hatalmas örömöt! NEMZETI SZINTEN, A QRMÁNY ÉGISZE ALATT szerveződnek “fogyasztói csoportok és vásárlói klubok!"
Ismerős ugye? “Dobd be a pénzt komám, oszt' MAJD kisorsolunk! Minél többet dobsz be!-annál hamarabb LEHET SZERENCSÉD!"
De sokan belehánytak TÖBB SZÁZEZER FORINTOT az ilyen piramisjátékokba! Hogy hitelhez jussanak! Úgy 90 százalékuknak bukott is a pénze! De hitelt se kaptak!
A Nemmzetthy Piramisjátékba MILLIÓKAT KELL bedobni! A pontos részleteket még majd kidolgozza az udvari ötletgyár, de...!
Nekünk már MOST van egy olyan érzésünk, hogy lesz itt olyan fogcsikorgatás meg g...-zés!-hogy azt a Jóisten is csak pénzért lesz hajlandó végighallgatni!
Persze a KISORSOLTAK akkor már a hasukat fogva a röhögéstől süttetik a hasukat valamelyik őrzött trópusi magánszigeten!
Mert NYERTESEK AZOK LESZNEK!

http://www.balrad.com/2016/01/19/indul-a-nemmzetthy-piramisjatek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszelben már a dátumot is tudni vélik, mikor esik szét az
  2016-01-19 20:09:41, kedd
 
  Brüsszelben már a dátumot is tudni vélik, mikor esik szét az EU

által Világfigyelő · 2016-01-19

Nem találkoztuk optimista emberrel az EU
csúcsszerveinek tisztviselőivel folytatott háttérbeszélgetéseinken. Többen is osztják a nézetet, hogy a leendő magállamok már dolgoznak
azon, hogyan szakítsák le magukról a perifériát. Azt mondják, 2017 lehet a mágikus évszám.

,,Nekem meggyőződésem, hogy a németek, a Benelux államok, a franciák, az olaszok és a skandinávok mindig mindenben egyeztetnek
egymással. Velünk pedig nem. Mi kimaradunk az információáramlásból" - ezt mondta egy - értelemszerűen nem az említett országokból érkező - magas rangú forrásunk az Európai Bizottság működésével kapcsolatban.

“

Én már semmilyen összeesküvés-elmélet valódiságát nem tudom kétségbe vonni az EU jövőjével kapcsolatban

- tette hozzá.

Az egyik ilyen állítólagos forgatókönyv, amiről forrásunk is hallott, arról szól, hogy 2017-ben lehet vége az Európai Uniónak a jelenlegi formájában.
A legjobb alkalmat ehhez az teremtené, hogy ebben az évben
ünnepli majd az EU az 1957-ben Franciaország, Németország, Olaszország és a
három Benelux állam által aláírt szerződéseket, melyek létrehozták az Európai
Gazdasági Közösséget is.

Egy másik, név nélkül nyilatkozó bizottsági forrásunk is arról
beszélt, hogy ,,bőven hallani már ilyen forgatókönyveket". Eszerint az alapító
szerződések szimbolikus megújításán túl 2017-ben az érintett tagállamok egyben
azt is deklarálnák, hogy egymás között politikailag, és a szociális rendszereik
összehangolásával is elmélyítik az együttműködést, ezzel mintegy lerázva magukról a többieket, elsősorban a 2004-ben, 2007-ben csatlakozó
kelet-európai tagállamokat.

A kibővült hatok

A szerződést megújítók persze már nem csak
hatan lennének, rajtuk kívül a spanyolok, a
skandináv államok és Ausztria is szinte bizonyosan csatlakozna. Sőt, a hagyományosan nagyon erős
uniós orientációval rendelkező három balti ország is minden bizonnyal bejelentkezne, ha az együttműküdés és a kimaradás között kellene választani - ezt korábban
éppen egy lengyel diplomata mondta a VS.hu-nak Brüsszelben, amikor arról
beszélgettünk: a magyar kormánynak nagyon komoly reményei vannak egy új
,,ellenpólus" kialakítására, aminek magja a jelenlegi V4-es együttműködés lenne.



Fotó: AFP / ALAIN JOCARD

Működik közöttük a kémia

,,Az a baj, hogy a mostani lengyel kormánnyal
leromboltuk azt az illúziót, hogy mi immár véglegesen a nyugati tagállamokhoz
csatoltuk magunkat. Kiderült, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint a magyar-,
vagy a szlovák választók" - mondta a már idézett brüsszeli lengyel diplomata,
aki szerint ennek hosszabb távon sokkal komolyabb következményei lesznek, mint
a Bizottság által elindított vizsgálat a lengyel demokráciával kapcsolatban.

Forrásunk szerint alapjaiban rendült meg a német kormány bizalma Lengyelországban mint hosszú távú és
kiszámítható szövetségesben. Ugyanerről írt egyébként a Politico múlt heti
száma is. A brüsszeli döntéshozók körében nagy befolyással bíró politikai lapban
egy egész oldalt szenteltek a korábban stratégiainak tekintett német-lengyel
szövetség elillanásának.

Joerg Forbig, a German Marshall Fund egyik német
szakértője el is ismerte, hogy a német politikai osztály egy hamis álomba
kergette magát, amikor az elmúlt években csak a németpárti lengyel
politikusokkal volt hajlandó szóba állni, és az ő megnyilatkozásaikból azt a
következtetést vonta le, hogy Varsóval immár örök és megbonthatatlan a szoros
szövetség.

Ez a németeket is tovább lökheti egy
mag-Európa jellegű megoldás felé. Főleg, hogy az utóbbi időszak egyik
legérzékenyebb politikai kérdéséről, a menekültügyről alapvetően másképp
gondolkodik Angela Merkel és a keleti tagállamok legtöbb vezetője.

A már említett összeesküvés-elmélet szerint a
folyamatnak lökést adhat az is, hogy 2017-ben Németországban és
Franciaországban is választások lesznek, és a kampányban szintén hálás téma
lehet a korrupt keleti tagállamokkal kampányolni, ahová ömlik a pénz a befizető
államokból, mégsem érkezik cserébe megfelelő szolidaritás.

És a pénz?

Szintén ezt a folyamatot erősítheti, hogy az
idén elkezdenek tárgyalni a 2020 utáni hét éves uniós fejlesztési ciklus
pénzeiről. Gajus Scheltema, a jelenleg az EU elnöki tisztét ellátó
Hollandia budapesti nagykövete a VS.hu-nak azt mondta, felülvizsgálhatják majd az eddigi forrásokat, elsősorban azért, hogy azokat
átláthatóbb módon költsék el. De nem kizárt az sem, hogy jelentősen
csökkenhetnek a keletieknek juttatott fejlesztési források.

Arról korábban már
mi is írtunk, hogy magyar kormányzati körökben egyenesen úgy számolnak:
2020-tól gyakorlatilag nem lesznek igénybe vehető uniós támogatások.
Márpedig eddig az uniós lojalitás egyik legfontosabb tényezője éppen a pénz volt. Nem véletlen, hogy Werner Faymann osztrák kancellár éppen ezek
blokkolásával fenyegetőzött legutóbb, ha a kelet-európai tagállamok nem lesznek
hajlandóak részt venni a közös menekült-politikában.

Egy forrásunk az Európai Tanácsban szintén
arról beszélt: régen volt már annyira bizonytalan a szervezet jövője, mint
most. Informátorunk szerint a britek közös politikákat gyengítő törekvése, melyek fő támogatói szintén a keletiek, és az, hogy David Cameron
kormánya az uniós alapító szerződésekhez is hozzá akar nyúlni - amit azért egyelőre
mindenki kizártnak tart -, szintén arra sarkallhatja a leendő magállamokat,
hogy inkább egymás felé forduljanak.

Egy több évtizede különböző uniós
intézményekben dolgozó nyugati diplomata is azt mondta lapunknak: az emberi
tényezőket sem lehet alábecsülni. ,,A német, francia, holland, belga, olasz
politikusok vagy uniós tisztviselők jelentős része már évtizedek óta együtt
dolgozik. Ott vannak ugyanazokon az uniós csúcstalálkozókon, miniszteri
megbeszéléseken. Fél szavakból is megértik egymást, ez az életük, erről szólt
egész karrierjük.

“

Orbán Viktor, vagy Jaroslav Kaczynski nemhogy nem tagja ennek a körnek, de érteni sem akarják, hogy ez mit jelent.

Így a többiekben simán
lehet olyan érzés, hogy akkor minek is vesződünk velük".

http://www.titkolthirek.hu/brusszelben-mar-a-datumot-is-tudni-velik-mikor-esik-sz et-az-eu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen sorkatona lehetett Kövér László?
  2016-01-19 20:06:17, kedd
 
 

2016. január 19. kedd

Milyen sorkatona lehetett Kövér László?
|
Doki 2016. január 19., kedd 19:44

A sorkatonaság megszüntetése nagy hiba volt. Vagy mégsem? Nem tudom, Kövér László volt-e sorkatona? Emlékeim szerint, a magyar sorkatonaság minden volt, csak nem egy ütőképes hadsereg. Én Kalocsán voltam a Forradalmi ezrednél, első lépcsős, ahogy akkor nevezték. Vagyis mi lettünk volna az első reakció egy támadásnál. csizmákArra is emlékszem, nekünk az olasz határvadászokat kellett volna ,,levadászni". Akkor még volt ám ellenségkép, ez 1980. Nos, a kalocsai laktanyában mi jellemzően azzal foglalkoztunk, hogy ki fog átmenni őrség alatt a szemben levő orosz (akkor még szovjet) laktanyába a szántó földön keresztül, hogy beszerezze az aktuális vodka mennyiséget. Az őrség szemet hunyt, mert ők is szerették a vodkát. Azután kaptunk 3 db (!!!) éles lőszert az AMD géppisztolyba, hogy gyakoroljuk a célba lövést. Több volt a politikai tiszt heti dumája, mint a harcászati kiképzés. És arra is emlékszem, hogy RPG-és lévén fél fülre megsüketültem úgy, hogy összesen szintén csak hármat lőttünk gyakorlaton, mind a három fényévekre kerülte el a célpontot, de a főtörzs odasétált a vászonhoz (ez volt a célpont) és késsel átvágta, a lőgyakorlat elérte célját. Ez volt akkor a magyar Néphadsereg. És még sok mezőgazdasági munka. Paprika szedés, cukorgyár (mert akkor még volt több is, stb.) Mi saját magunkat sem tudtuk volna megvédeni, nem hogy egy országot. Sőt veszélyesebbek voltunk a Magyar Népköztársaságra, mint az ellenség. No, ez egy drága és használhatatlan néphadsereg volt, kötelező sorkatonasággal. Ennek megszüntetése volt katasztrofális tévedés? Mondjuk a határőrség beépítése a rendőrségbe, na, az valóban katasztrofális tévedés volt. Mert határőrség, Schengen ide, vagy oda, azért nem ártana, ha lenne. Csak úgy, kolbászolva a határ mellet. Ha éppen át akar valaki tévedni, mint most százezrek. Az átkosban éles lövési parancs volt kiadva. Sok migránsot kellett volna most eltemetni. Kell, vagy nem kell sorkatonaság? Van ám ez több uniós álamban. Egy dologban biztos vagyok. Erő szempontjából nem muszáj. Mert minden volt, csak erő nem. Mint a Dácia. Mindent tudott, csak száguldani nem. sorkatonaságViszont. Mondja ezt Tevje. Viszont adott egy kis tartást akkor, és talán még most is. A sok fitnessben agyongyúrt baromnak. Mert gyúrni ott is lehetett. Csak azt gázálarcos menetelésnek hívták. Egyébként igaza van Kövérnek. Ő nem mondta, hogy vissza kellene állítani a sorkatonaságot. Csak azt mondta, kár volt megszüntetni. A magyar szavak és mondatok zseniálisak. Gondoljon mindenki azt, amit akar. De olyan sorkatonaságot ne nagyon akarjon senki visszaállítani, ami a régi rendszerben volt. Mert az mindenre használható volt, csak Magyarország megvédésére nem. Bocsásson meg nekem minden tiszt, aki akkor kiképzett bennünket. Ők ugyanolyan alkalmatlanok voltak, mint mi, a tanítványok. De az egy olyan rendszer volt. Ma milyen lenne? Vigyázz, ne nézz sok Segal filmet. De azért nézd meg a Kisváros sorozatot. Abból sokat megismersz. Bár én szeretem a sorozatot, jó pofa. Na, ilyen volt a magyar sorkatonai szolgálat is.

http://patacsipilvax.hu/?p=56017
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós: Szükséges lehet a BKV-menetdíjemelés és a dugódíj
  2016-01-19 19:54:38, kedd
 
 
Barát József írása





2016. január 19.

Tarlós: Szükséges lehet a BKV-menetdíjemelés és a dugódíj

A BKV egyre csökkenő költségvetési támogatása csak akkor lesz elegendő , ha a főváros hosszú távú megállapodást tud kötni az agglomerációs közlekedés finanszírozásáról és a kormányzat - ha már a közlekedésre nem akar több pénzt adni - kész lesz hozzájárulni más, kötelező érvényű feladatok teljesítéséhez. Így nyilatkozott Tarlós István főpolgármester abban az interjúban, amit a Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel folytatott tárgyalások megkezdése után adott a 168 Órának.


Tarlós jó hangulatúnak, előremutatónak nevezte a miniszterrel folytatott tárgyalásait, azok alapján biztosra veszi, hogy február 17-én a főváros végrehajtható költségvetést tud készíteni. A főpolgármester nem zárta ki azonban annak lehetőségét, hogy meg kell húzni a nadrágszíjakat: szükség esetén sor kerülhet a BKV menetdíjának növelésére, vonalak esetleges megszüntetésére, létszámcsökkentésre. Küszöbön áll a dugódíj bevezetése is. A főpolgármester szerint nem sérti a budapestiek érdekeit, ha a közgyűlés a HÉV infrastruktúráját átadja a kormánynak. Mint mondta, ennek szerinte nem nagyobb a jelentősége annál, mint hogy ki mondja egyes beruházások átadásakor az első beszédet. Vagyonvesztésről szó sem lehet, amikor a vagyonelemek köztulajdonból köztulajdonba kerülnek. A főpolgármester optimistán ítéli meg a város jövőjét, hiszen az ország vizes világbajnokságot szervez 2017-ben, és ennek sikere jelentős tényezője lehet az olimpiai pályázat kimenetelének. A kormány és a városvezetés között tehát ezért is adott az akarat és érdekazonosság.

Interjúnkat és a főváros helyzetéről szóló elemzésünket megtalálja a 168 Óra e heti számában

.http://www.168ora.hu/itthon/tarlos-szukseges-lehet-bkv-menetdijemeles-es-dugodij -142286.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MAd REX
  2016-01-19 19:45:38, kedd
 
  2016. január 19., kedd

MAD REX

A rezsit márpedig csökkenteni kell, mert a NER nem hagyja az árokparton támogatóit, minden nap érezni kell a szerető gondoskodást, hogy a legközeléebbi választáson - már, ha nem rendkívüli állapitnak fogják hívni - a szavazótábor jóindulata biztosított legyen.
Ehhez az egyik feltlétel bioztosított, hiszen a nyomdák készen állnak arra, hogy felhasználják a félmillió vödör narancssárga festéket, mellyel megalapozzák a közleményt, mely szerint az új időszámítás és az új magyar állam létrejötte óta mennyit takarítottál meg a rezsidből.
Ahogy múlnajk az évek, ez egyre barátságosabb szám lesz, nagy kár, hogy mellette nincs ott kék alapon, hogy a magyar állam és a kereskedők mennyit takarítottak meg ugyanezen időszak alatt a beszerzési árakon, mert könnyen meglehet, hogy többet, mint amennyit - bizonyítandó szociális elkötelezettségüket - odaadtak a fogyasztónak.
Schwarz bácsi, mint a pénzét lenyelő automatára, erre is mondhatná: Ögyes, ögyes, nem kerül semmibe, mégis hatásos...

Juliska néni, a szomszéd nyugdíjas meg örül, mint akit kétszer fenékberúgtak, hiszen jól járt, fenéken billenthették volna háromszor is, de kettővel megúszta, mert olyanra gondolni se mer, hogy a fogyasztói árak valamiféle automatizmus alapján kövessék a beszerzési árakat, az árképzés nálunk az Úr kezében van, az Úrnak pedig az Isten pénze sem elég.
Hogy a rezsicsökkentésnek nem ő a nyertese, ez sem igen érdekli, mert ő csak a narancssárga alapon feketével feljegyzett számokat látja, és arra esély sincs, hogy fehéren feketével kinyomtatva megtekinthesse Rogán Tonya vagy Szíjjártó külügyér közműszámláit, mert jó eséllyel kiderülhetne, hogy kéthavi rezsicsökkentésükből ki lehetne fizetni Juliska néni egész évi összes közműszámláját, beleértve a kéményseprés díját is, - azt a bizonylatot, melyerről a megtakarításáról szól bátran tárolhatja a hideg konvektoron, aztán majd megtalálják az örökösök, mikor tavasszal kiolvasztják az öreglányt és ők is hálásak lehetnek Orbánnak.

Viszont a további rezsicsökkentéshez kellene azért kis pénz is.
Bölcs vezéreink azt találták ki, hogy kicsit beleturkálnak a kasszába, hátha van ott még valami, és lám, megtalálták a megoldás kulcsát, a paksi atomerőmű majdani szétbontására elkülönített lóvét, a dolgok jelen állása szerint úgy kétszáznegyven milliárdot, ezt majd szétoszthatják igazságosan a fogyasztók között, meg a frissen grümdolt állami közműcégek között, és ameddig le nem áll, egyetlen reakrtor sem fog panaszkodni, hogy nem tesznek több pénzt félre a majdani bontásra és környezeti rehabilitációra.
Orbán lesz a rozsdatemetőben Mad Rex...
Állítólag végül ezt az elképzelést elvetették, de én ebben azért nem vagyok olyan biiztos, mert nem csak úgy lehet lopni egy boltból, ha belenyúlok a kasszába, hanem úgy is, hogy az árut másfelé irányítom, mondjuk az évenkénti befizetéseket szüneteltetem.
Erre legjobb példa az elmaradt adófizetésekből épített Felcsúti stadion, elő lehet valami hasonlót adni Pakssal is, csak az a baj, hogy az üzemidő lejárta után ott fog állni egy radioaktív roncs, az idők végezetéig.

A rezsicsökkentés egyébként igen látványos, de nem hinném, hogy azon kívül, ami a szénhidrogén-származékok bevételből bejön, éppen most még többet el kellene lopni, habár azt belátom, hogy a paksi építkezések elhúzódásából adódó bevételkiesés nagyon fájhat a Vezérnek, csak a gond, meg a kuporgatás, sehol egy libacomb és a terv megvalósítása, mely szerint átképezzük Rasit százlábúvá, sajnos elhúzódik...
Közben a taxisok is szeretnének rezsit csökkenteni, az ugyanis megviseli az idegeiket, hogy a kiállás költségei a drosztra akkor is felmerülnek, ha az utast az UBER szállítja.
Így aztán felhorgadt bennük a demokrata és megszállták a fővárost.
Szép emlékeik vannak az utolsó taxisblokádról, melynek során a nép csatlakozott hozzájuk és meleg teát vitt a barikádokra, míg a szolidaritás most nem egyértelmű, taxival ugyanis azok járnak, akiknek telik erre a rezsicsökkentésből, azok meg xcsak röhögnek a monopolkapitalista törekvéseken.
Juliska néni meg tolja maga előtt a gépesített járókeretet a vészfékkel, merthogy neki erre telik.

Szóval, ideje lenne már leszámolni ezzel a sok baromsággal és valami nyugodt pasit vagy honleányt találnunk az ország élére, utóbbinál az sem követelmény, hogy csinos legyen, de legyen hatékony, mint hajdan volt Meier Aranka...
Orbán utazik Putyinhoz, viszi a felvételi kérelmet a Függyetlen Államok Közösségéhez való csatlakozásunkra, arra a kívánatos esetre, ha kitelik a böcsület az Unióban.
Az Úr igen dühös lehet ránk, hogy még mindig a nyakunkon hagyja ezt a bandát - momdjuk megértem: tulajdonképpen megérdemeljük...



http://www.pupublogja.hu/2016/01/mad-rex.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő szocionista indok: nemzetbiztonsági kockázat, ha
  2016-01-19 19:35:23, kedd
 
  Nem Magyar ez csak egy zsidó kurva .
Nemzetbiztonsági kockázatról röfög,
ravaszul kihagyta melyik nemzetre gondol.
Érdekes, hogy amikor a cigányokat akarták tanítani boxolni, akkor nem ajvékoltak nemzetbiztonsági kockázatról.

A magyar katonák kiképzését,és felfegyverzését magyar nemzetiségű kinevezetteknek kell végeznie, nem idegennek,s akkor nem lesz nemzetbiztonsági kockázat.

Az viszont nemzetbiztonsági kockázat,hogy az IN KAL Security 100 ezres fegyveres állománya Izraeli tulajdonú.

****************************

2016. január 18. 19:16


Elképesztő szocionista indok: nemzetbiztonsági kockázat, ha a magyar fiatalok használni tudnák a katonai tudást Hiszen csúnya szélsőséges, félkatonai szervezeteket erősíthetnek. Egy húron pendülnek Orbánnal.

https://youtu.be/KiHFxG58LJg



Forrás: https://kuruc.info/r/2/153950/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen még nem volt: saját minisztere megy neki Merkelnek
  2016-01-19 19:29:23, kedd
 
  2016. 01. 19. 14:48
MTI nyomán

Ilyen még nem volt: saját minisztere megy neki Merkelnek

Nyíltan szembefordult Angela Merkel menekültpolitikájával a német kancellár kormányának egyik minisztere: Alexander Dobrindt egy keddi lapinterjúban kijelentette, hogy elkerülhetetlen a német határ lezárása a menekültek előtt.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa a Münchener Merkur című lapban közölt interjúban kétségbe vonta a Merkel-féle menekültpolitika alaptételét, miszerint a határ lezárása veszélybe sodorná az Európai Uniót. A közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős miniszter azt mondta, hogy ez a tétel "főleg megfordítva igaz:

a határ lezárásának elmaradása, a csak így tovább politikája térdre kényszerítené Európát".

A szövetségi kormány tagjai közül eddig senki nem szállt szembe nyíltan a kancellárral a menekültválsággal kapcsolatban. Alexander Dobrindt viszont rögtön frontális támadást intézett Angela Merkel ellen, kijelentette, hogy "barátságos arcot mutatni nem elég", és a kancellárnak "világos jelzést kell adnia a világnak arról, hogy

nem jöhet Németországba mindenki, aki jobb életet szeretne".

A miniszter hirtelen ébredése mögött az is állhat, hogy a kancellár pozíciója az elmúlt napokban annyira megrendült, mint még hivatali ideje alatt korábban sosem. Saját pártjából is egyre többen nyíltan szembemennek migrációs politikájával. A Bundestag CDU/CSU frakciójának mintegy 100 tagja ma levélben sürgette a szakítást "a Magyarországról elindult menekültek beengedéséről hozott döntés révén kialakult gyakorlattal." Ez a legnagyobb kormánypárt képviselőcsoportjának egyharmada.

http://alfahir.hu/ilyen_meg_nem_volt_sajat_minisztere_megy_neki_merkelnek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.