Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Borús a hangulat Vidék-Magyarországon!
  2016-01-29 22:15:37, péntek
 
  Borús a hangulat Vidék-Magyarországon!

Posted on 2016-01-29 by Admin

Ekkora pesszimizmus rég nem volt a mezőgazdaságban

Többen érezték saját pozíciójukat stabilabbnak a munkahelyükön tavaly az utolsó negyedévben, mint egy évvel korábban, ugyanakkor negyedéves összevetésben kissé pesszimistábbak lettek a munkavállalók - derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián munkaerőpiaci stabilitási indexéből.
A mutató egy pontos emelkedéssel 61 pontot ért el 2015 negyedik negyedévében, 1 ponttal volt magasabb, mint 2014 azonos időszakában, de az előző negyedévhez képest 3 ponttal csökkent - közölte a biztosító.
Hatalmas a szakadék
A felmérés szerint a nők optimistábban ítélik meg munkahelyük biztonságát,
mint a férfiak; a fővárosiak és a diplomások a legoptimistábbak, a falvakban élők megítélése azonban romlott.
A nők körében mért 2 pontos javulással szemben a férfiaknál nem változott az index,
a fővárosban élők mutatója 4 ponttal nőtt, a városban lakóké 1 ponttal, a falvakban élőké ugyanakkor éves szinten 2 pontot esett vissza.
Nagy a baj az agráriumban
A diplomások a legbizakodóbbak 67 pontos értékkel, a legfeljebb 8 általánost végzettek indexe azonban 9 ponttal csökkent.
A magyarországi régiókat tekintve Közép-Magyarországon és Nyugat-Magyarországon élők optimistábbak, mint az ország keleti felében élők, akiknél negyedéves szinten enyhén csökkent az index, de éves összehasonlításban 8 pontos visszaesést tapasztaltak.

komb
Az ágazatokat vizsgálva a munkaerőpiaci stabilitási index élén 3 pontos növekedéssel a kereskedelem áll 63 ponttal. A mezőgazdaságban, ahol egy éve a legoptimistább munkavállalók voltak, pedig 14 pontos esés tapasztalható.
(Forrás: origo)
Bal-Rad komm: “...A mezőgazdaságban, ahol egy éve a legoptimistább munkavállalók voltak, pedig 14 pontos esés...a falvakban élők megítélése azonban romlott..."
Vidék-Magyarország-ezen belül is a mezőgazdasági vidékek hangulata igencsak borongós! A falvak népe hangulatáról már ne is beszéljünk! (Hjah! Nem minden falu Felcsút! Bár ott is vannak morgolódók!)
A felmérés vidéket érintő eredményeiben már alighanem tetten érhető a szervezett földrablás okozta felismerés is. A zsellérek mintha kezdenének ráébredni, hogy jön a jobbágysor. Persze a kaszaegyenesítésre senki nem gondol. Az urak úgyis vetnek valamit hogy éhen ne dögöljünk!-vallja MOST MÉG a falvak népe!


http://www.balrad.com/2016/01/29/borus-a-hangulat-videk-magyarorszagon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen a Rákosi-rendszerben sem történt
  2016-01-29 21:30:00, péntek
 
 
Ilyen a Rákosi-rendszerben sem történt

2016. január 29. - 08:23


Több médiából értesülhettünk arról, hogy január 18-án hajnalban a taxis tüntetés idején, az ország minden mozgásképes tűzoltódaruját Budapestre rendelték.

Fotó: citromlovagok.blog.hu

Engedtessék meg nekem, aki 1960-tól harminchárom éven keresztül teljesítettem hivatásos tűzoltói szolgálatot, véleményt nyilvánítsak a történtekről. Sok éves személyes rálátásom van a hivatásos tűzoltóság működésére, ebbe olyan korszakok voltak, mint a Horthy, Rákosi, Kádár, és a rendszerváltás utáni valamennyi kormányzat működése, de egyik sem vetemedett olyan intézkedésre, hogy ezt a közmegbecsülésnek örvendő szervezetet politikai célokra használta volna fel. Igaz, 1992-ben Csurka István ,,irodalmár tűzoltó", A tűzoltóság tűzoltása, avagy a tűzoltók három ,,T"-je című írásában - sok-sok hamis vád között - állított olyat, hogy: ,,a pártállami rendszer mindent elkövetett, hogy a tűzoltókból kiölje a hivatástudatot és azon utált karhatalmi erők sorába emelje, azaz inkább taszítsa őket, mint az ÁVH vagy a politikai rendőrség". Természetesen állítását semmilyen konkrétummal nem tudta alátámasztani.

Személyes tapasztalataim alapján tanúsíthatom, hogy a testületnek egyik említett szervezethez sem volt soha, semmi köze. Ma viszont, a 21. században, Magyarországon a hivatásos tűzoltókat alázta meg legelőször a hatalom, amiből lett ,,bohócforradalom". Még mindig él az a mondás, hogy ahonnan más menekül, oda megy a tűzoltó. Ezt a nimbuszt akarja a hatalom egy brutális karhatalmi alakulat szintjére lenyomni, hiszen ma a tűzoltónak fegyveres kiképzésen kell részt vennie. Az sem volt elég, hogy a mindig önálló szervezet feje fölé, egy feladat nélküli szervezetet állítottak, hiszen a tíz évenként bekövetkező katasztrófákat eddig is és most is a tűzoltók számolják fel a honvédség és az önkéntesek segítségével. Amíg egy eseménynél a tűzoltók dolgoznak, a katasztrófavédők nyilatkoznak. Egy demonstráció felszámolására felhasználni, egy csak mentésre létesült szervezetet - valóban példátlan. A katasztrófavédelem vezetőinek, szóvivőinek magyarázkodásai a teljes hivatástudat-nélküliségről tanúskodik.

Egyszer azt mondják, hogy szolgálati feladat ellátására rendelték fel a darukat, máskor gyakorlat végrehajtásra. Szerintem szolgálati feladatot a működési területen kell végezni és el sem tudok képzelni olyan gyakorlatot, amely indokolhatná, hogy az ország teljes egésze - a főváros kivételével - egy igen fontos mentési eszköz nélkül maradjon. Az OKF szóvivője szerint ,,a daru nem életmentő eszköz". Látszik, hogy valószínűen nem látott még hídról, felüljáróról lezuhant busz alá szorult embereket, vagy kisiklott vagonok alá-közé szorult személyeket, akiket csak daru, vagy esetenként daruk segítségével lehet kimenteni. Ráadásul a Belügyminisztérium elismerte, hogy a kilenc daru a ,,be nem jelentett demonstráció biztosítását irányító műveleti törzs kérésére, az estleges jogsértő cselekmények felszámolása érdekében érkeztek". Ma már szinte mindent tudomásul veszünk, de ami január 18-án történt az már mindenek teteje!



Dr. Jókai Oszkár ny. tű. vezérőrnagy, volt országos parancsnok / nepszava.hu / serfozoistvan.hu

http://civilhetes.net/ilyen-a-rakosi-rendszerben-sem-tortent
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azonnal kilépnek az Európai Unióból, ha a lakosság megszavaz
  2016-01-29 21:09:27, péntek
 
  hidfo.ru 2016.01.27. 10:18

Azonnal kilépnek az Európai Unióból, ha a lakosság megszavazza

Philip Hammond brit külügyminiszter kijelentette; az Egyesült Királyság azonnal kezdeményezi az Európai Unióból való kilépést, ha a britek a referendumon az unió elhagyása mellett döntenek.

A Telegraph jelentése szerint Hammond emlékeztetett, hogy bár a referendum eredménye jogi kötelezettségeket nem von maga után, politikai értelemben kötni fogja a kormányt, és amennyiben a lakosság többsége megszavazza az unióból kilépést, az Egyesült Királyság a római szerződés 50. cikke alapján erről értesítést ad és azonnal megkezdi a kilépési procedúrával kapcsolatos tárgyalásokat.

A nemzetközi sajtóban brexit néven emlegetett esemény bekövetkezte sokkhatás lenne az Európai Unió egészére nézve, elsősorban annak okán, hogy a britek azok közé tartoznak, akik legtöbbet fizetnek be a “közös uniós kasszába". Másodsorban pedig egyértelművé tenné, hogy az Európai Unió létrehozása nem az európai országok végső, ideális állapota, hanem esendő együttműködés, ami néhány év leforgása alatt felbomolhat, ahogy a történelem folyamán minden más, az európai országok által létrehozott szövetségi rendszer is felbomlott.

Az Egyesült Királyság 2017 vége előtt tart referendumot a kilépésről. A brit kormány szándéka azonban nem a kilépés, hanem az Európai Egyesült Államok létrehozásának megakadályozása. David Cameron legalábbis azt próbálja elérni, hogy az Egyesült Királyság kimaradjon belőle, ha az európai politikusok az “integráció mélyítése" (a tagállamok felszámolása) mellett döntenek.

Ez egy reális célkitűzés; ahogy a britek kimaradtak az euró bevezetéséből és megtarthatták saját nemzeti fizetőeszközüket, Cameron kormánya elég erős tárgyalási pozícióval bír ahhoz, hogy az integráció mélyítése alól mentesülhessen. Ebben a tárgyalási folyamatban egy Brüsszellel szembeni “ösztönző tényező" a kilépésről tartandó referendum: a brit kormány ezzel azt juttatja kifejezésre, hogy amennyiben nem mentesülhetnek a további tagállami jogkörök Brüsszelnek történő átadása alól, készek az Európai Unió jelenlegi állapotának is hátat fordítani.


http://www.hidfo.ru/2016/01/azonnal-kilepnek-az-europai-uniobol-ha-a-lakossag-meg szavazza/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog szerint a vécépapírt régen is a szülők küldték az isko
  2016-01-29 20:51:08, péntek
 
  Balog szerint a vécépapírt régen is a szülők küldték az iskolába

Balog Zoltán szerint mindenkinek, így a tanároknak és a diákoknak is többet kell dolgozni, tanulni, hogy versenyképes legyen az oktatás. Egyébként meg a miniszter gyerekkorában is a szülők vitték a vécépapírt az iskolába.




Sőt régen még WC se volt, ezen is lehetne spórolni!

Sőt, régen Balog miniszter úr se volt, azon is lehetne spórolni.

kurvaanyádbalogzoltán, ma már másodszor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tanárok helyett Fekete Györggyel és saját civiljeivel egye
  2016-01-29 20:50:28, péntek
 
  A tanárok helyett Fekete Györggyel és saját civiljeivel egyeztetne az oktatási reformokról Balog


Miskolcon egyeztetéseket ígért Balog Zoltán, tegnap este az is kiderült, kivel ülne le. Saját udvari civiljei mellett a Fekete György vezette MMA ,,szakmai" véleményére is kíváncsi lenne, miközben a szakszervezetek csak ,,érdekvédelmi" véleményt mondhatnának, elvégre ők nem értenek a dologhoz. A 23 ezer támogatóval rendelkező tiltakozó tanárokat csak úgy félresöprik az szörnyen reprezentatív Fekete Györgyért!

ennyit ért balog nagy meaculpája.

Más civilizált országokban ennél sokkal kevesebbért is lemondanak...Hogy én ezt hogy utálom!

Mondtam: a tiltakozó pedagógusok majd kapnak valami koncot (Fekete György!!?!!?!!? tényleg zseni volt, aki ezt kitalálta!), aztán amikor jön az újabb felháborodás, akkor a kormány megvonja a vállát, “mi akartuk, de ha ti ennyire sem akarjátok, akkor nem lesz".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar csoda: úgy csökken a munkanélküliség, hogy nő
  2016-01-29 20:25:12, péntek
 
  2016. január 29. péntek, Adél

A magyar csoda: úgy csökken a munkanélküliség, hogy nő

2016. január 29. péntek 05:25:59


Bár a legfrissebb statisztika igen kedvező adatokról számolt be csütörtökön, a részletesebb adatok figyelembe vételével már nem tűnik annyira rózsásnak a helyzet.

2015 utolsó negyedévére az egy évvel korábbi 7,1 százalékról 6,2 százalékra mérséklődött a munkanélküliség a 15-74 éves korosztályban a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Ez 280,7 ezer munkanélkülit jelent a korábbi 318,5 ezer után. A részletesebb adatok tükrében azonban már közel sem beszélhetünk ilyen kedvező változásokról.

A tavalyi utolsó negyedévben ugyanis 232,3 ezer közmunkás dolgozott Magyarországon, ami közel 6000-rel több az előző negyedévinél és 54,1 ezerrel haladja meg az egy évvel korábbit. A közfoglalkoztatást 2010 után az Orbán-kormány alakította át, és pörgette fel évről-évre egyre több pénzt biztosítva rá és egyre több munkanélkülit bevonva. Sokáig csakis ennek volt köszönhető az, hogy javuló munkaerőpiaci adatokat közölhetett a statisztikai hivatal. A közfoglalkoztatás egy másodlagos munkaerőpiaci részvételt jelent az állam által biztosított keretek között, ahol jellemzően elenyésző hozzáadott értéket képviselő feladatokat látnak el az érintettek. Éppen ezért átmeneti jellegéből is fakadóan, ha a közmunkások létszámával kiegészítjük a munkanélküliekét pontosabb képet is kaphatunk arról, hogy hány olyan magyar munkaképes korú személy van, aki elméletben az elsődleges piacon, a versenyszférában is dolgozhatna.

A korrekció után a KSH által közölt 6,2 százalékos munkanélküliségi ráta a közfoglalkoztatottak közéjük történő visszasorolásával 11,3 százalékra módosul.

Ha ugyanis nem lenne közfoglalkoztatás, akkor a statisztika szerinti 280 ezer munkanélküli létszám 513 ezer fős lenne. Sőt, ami még ennél is meglepőbb, hogy a KSH által közölt adatok szerint bár

a munkanélküliségi ráta egy év alatt 7,1 százalékról mérséklődött 6,2 százalékra, a korrigált adatok szerint épp ellenkező irányú folyamat történt, vagyis 11,1 százalékról 11,3 százalékra emelkedett.

Nincs meg a 4 millió foglalkoztatott

A közmunkások nemcsak a munkanélküliek statisztikáját, de a foglalkoztatottakét is befolyásolják. A részletes adatok szerint az utolsó negyedévben 4,259 millió foglalkoztatott volt hazánkban, ami az egy évvel korábbinál 118 ezerrel több, az előző negyedévi állapotnál pedig 5,5 ezerrel kevesebb.
Bérkalkulátor 2016

Ismerje meg a 2016-os szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

Negyedéves bázison úgy csökkent a foglalkoztatottság, hogy közöttük közel 7000-rel lett több a közmunkás, mint a harmadik negyedévben volt. Ugyanakkor tovább emelkedett a külföldi telephelyen dolgozók létszáma is: az utolsó negyedévi 117,1 ezer fős létszám 3000-rel több az előző negyedévinél. Egy év alatt pedig 6000-rel több magyar dolgozott külföldön - és gyarapította a hazai munkaerőpiaci statisztikát.

Ha a teljes, 4,259 milliós foglalkoztatotti létszámot megtisztítjuk a közmunkásokkal és a külföldön dolgozókkal, akkor 3,909 millió dolgozó magyart kapunk,

ami 14,1 ezerrel alacsonyabb a harmadik negyedévinél, ugyanakkor 57,5 ezerrel több az egy évvel korábbinál. Itt érdemes visszatérni ahhoz, hogy a teljes foglalkoztatotti létszám előző évhez képest 118 ezerrel emelkedett. Ez azt jelenti, hogy

a növekedés 52 százaléka a közmunkához és a külföldön dolgozók számának emelkedésének köszönhető.

A foglalkoztatottságban ennek révén egyre nagyobb súlyt is képvisel a közfoglalkoztatás. A teljes létszámból ugyanis már 5,4 százalékot tesznek ki a közmunkások, míg egy évvel korábban ez még csak 4,3 százalék volt

Székely Sarolta
mfor.hu

http://m.mfor.hu/cikkek/makro/A_magyar_csoda__ugy_csokken_a_munkanelkuliseg__hogy _no.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mélyponton a gázár – miért nem érezzük?
  2016-01-29 20:15:41, péntek
 
 
Lengyel L. László írása





2016. január 27.

Mélyponton a gázár - miért nem érezzük?

Az energiahordozók árának mélyrepülése nálunk az üzemanyagoknál érződik, a gáz- és áramárnál azonban nyoma sincs. Ennek oka éppen a rezsicsökkentés jelszavával bevezetett központi árszabályozás.
Kapcsolódó írásaink

DK: Fideszes oligarchák miatt nem lett olcsóbb a lakossági gáz
Ötödével lehetne olcsóbb a földgáz - mégsem az
Csapdahelyzetben Orbánék: sokba kerül ez nekünk

A kőolaj ára a múlt héten 13 éves mélypontra, hordónként 30 dollár alá zuhant. Ez a szint már valamennyi termelőnek hatalmas veszteségeket okoz: a magasabb kitermelési költségű, kisebb tartalékkal rendelkező országokban pénzügyi válsághoz vezetett - lásd például a Fidesz-kormány keleti nyitásának két kiemeltjét, Kazahsztánt és Azerbajdzsánt -, de a legnagyobbak számára is súlyos gondot jelent. Még Szaúd-Arábia is kénytelen megszorításokat bevezetni, hogy a 30 milliárd dolláros hiányát valahogy csökkentse, egyebek mellett olyan durva lépésekkel, mint a benzin árának az uniós átlagár nagyjából tizedére csökkentése.

A legnagyobb vesztes Oroszország, ahol a kivitel meghatározó részét az energiahordozók jelentik, és alapvetőek az egész gazdaság számára. Az oroszok ráadásul halmozottan hátrányos helyzetben vannak, mert a kitermelés költsége a lelőhelyek földrajzi és éghajlati viszonyai, valamint a jórészt elavult technológia miatt rendkívül magas: a mostani világpiaci árak az önköltséget sem igen fedezik.

Ennek nyomán Moszkva súlyos pénzügyi gondokkal küzd, tartalékai gyorsan fogynak. Szakértői szerint a költségvetési egyensúlyhoz legalább 50 dolláros olajár kellene, ennek azonban jelenleg esélye sincs. Az alacsony árszint - ami a földgázra is kiterjed, sőt számos más nyersanyagot is érint - válságba dönti a gazdaságot: tavaly a GDP csaknem 4 százalékkal csökkent, a fogyasztás tizedével esett vissza, az infláció elérte a 13 százalékot.

Ha az olajár az idén a mostanihoz hasonlóan alakul, a zuhanás tovább folytatódik és kőkemény megszorításokra kényszeríti Putyinékat. Ez Oroszország nemzetközi pozícióit is befolyásolja, nem csupán gazdasági, de politikai-stratégiai téren is. A putyini nagyhatalmi vágyakból nyilvánvalóan vissza kell venni, mert alátámasztásukhoz nem lesz elég pénz, és ennek hatása a Nyugattal való kapcsolatokban és a válságövezetekben egyaránt látszani fog.

A világgazdaság egésze szempontjából az a fő kérdés, meddig maradhat ilyen olcsó a kőolaj. Az áresés fő oka a növekedési bizonytalanságok, főleg Kína helyzete miatt csökkenő kereslet, amelyet nem ellensúlyoz a kínálat csökkenése, sőt: Irán az embargó fokozatos feloldásával egyre több olajjal léphet a piacra, ahol az Egyesült Államok is hosszú idő után jelentős exportőrként jelenik meg.

Az olajár tartós és jelentős emelkedéséhez az újabb recessziótól való félelmek enyhülése mellett a termelés visszafogására is szükség lenne. Eddig ez elmaradt, de hírek szerint egyeztetések folynak nem csupán az OPEC-ben, de a két legnagyobb termelő, Oroszország és Szaúd-Arábia között. Már ennek hírére emelkedett valamelyest az ár, a tőzsdéken is némi korrekció volt a tragikus évkezdés után. Ha tényleg sikerül kissé korlátozni a kínálatot, az drágíthatja a kőolajat, a tényleges fordulathoz azonban ennél több kell, elsősorban a Kínával kapcsolatos félelmek enyhülése.

Az alacsony olajár elvileg kedvez az importáló országok gazdasági növekedésének, a mélyebb okai azonban éppen ellenkezőleg hatnak. Leegyszerűsített példával élve a jelenlegi energiahordozó-árak akár fél-egy százalékkal is hozzájárulhatnak az EU-s GDP bővüléséhez, a kínai gazdasági bajok hatásai azonban legalább ennyivel visszafoghatják azt. A globalizált világgazdaságban a kölcsönös és többoldalú függések miatt tehát nem lehet egyik vagy másik tényezőt kiragadni a bonyolult képletből, és emiatt jósolni sem könnyű. Nem véletlen, hogy egymással szöges ellentétben álló prognózisokat hallunk neves közgazdászoktól.

Mi itt lényegében kiszolgáltatottan szemléljük a történéseket, a világgazdasági folyamatokra hatásunk elenyésző. Kicsi és nyitott gazdaságunk révén a külső környezet változásai közvetlenül és erősen érintenek minket, alkalmazkodni viszont nehezen tudunk. Van, amiben a jelek szerint nem is akarunk. A kőolajár esésének a benzinkutaknál örülhetünk, máshol azonban nemigen látjuk a hatását. Különösen feltűnő ez az energiaszolgáltatásnál, ahol a demagóg rezsicsökkentési szólamok dacára nem csökkennek a költségeink, pedig akár harmadával alacsonyabbak lehetnének.

Nézzük a tényeket. Az importált földgáz ára a 2010-es kormányváltáskor közel 500 dollár volt ezer köbméterenként, a rezsicsökkentés kezdetekor, 2013 elején is 400 dollár felett állt. Az akkor bevezetett hatósági ár nyomán fokozatosan ötödével csökkent a hazai lakossági ár, miközben a beszerzési költség forintban kifejezve nem változott. Ez jelentős veszteségeket okozott az egyetemes szolgáltató cégeknek, ami miatt a külföldi tulajdonosok inkább fokozatosan eladták őket a magyar államnak.

Mára az energiaszolgáltatók nagy többsége állami kézben van, a hivatalos propaganda szerint a rezsicsökkentés védelmére. Erről azonban szó nincs: a 2014 vége óta gyorsuló importár-esés sehogy sem akar begyűrűzni hozzánk. Furcsa módon pont az akadályozza meg, amivel Orbánék a rezsicsökkentést kikényszerítették, azaz a hatósági árszabályozás, amely kizárja a piaci viszonyokhoz való közvetlen alkalmazkodást.

A Fidesz visszatérően azzal vádolja a szocialistákat, hogy nyolcéves kormányzásuk alatt háromszorosára emelték a földgáz árát. Ez eleve nem igaz, mivel akkor nem hatósági ár volt, hanem a beszerzési árak alakították a fogyasztói árakat, azok pedig mind a kőolajnál, mind pedig a földgáznál többszörösre nőttek: az olajára 2003-ban 30 dollár alatt volt, 2008-ra 140 dollárra emelkedett, ugyanekkor a gáz - az olajat némi időeltolással követve - 530 dollárba került. A világpiaci árugrás ezek alatt az évek alatt tehát négyszeres volt.

Most ennek éppen az ellenkezőjét látjuk. Az olajár a rezsicsökkentés kezdete óta negyedére zuhant, a gázár pedig kevesebb mint felére. Ez év januárjától 200 dollár alatt vesszük a földgáz ezer köbméterét, szemben a három évvel ezelőtti 400-zal. Miért nem látjuk ezt a számláinkban? Most lehetne igazán csökkenteni a rezsinket, nem pedig hazug szólamokkal ámítani az embereket. Ehelyett azt látjuk, hogy az árkülönbözetből származó haszon egy része sok tízmilliárdos nagyságrendben kormányközeli vállalkozókhoz vándorol.


http://www.168ora.hu/buxa/energiaar-allamositas-egyetemes-szolgaltatas-142495.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A BŰN-A HAZAÁRULÁS-BETETŐZÉSE KÖVeTKEZIK!
  2016-01-29 20:10:33, péntek
 
  A BŰN-A HAZAÁRULÁS-BETETŐZÉSE KÖVETKEZIK!

Posted on 2016-01-29 by Admin

Orbánék megvezették az embereket! - dokumentumfilm a TTIP-ről

Coleen Bell amerikai nagykövet köszönetet mondott a magyar kormánynak, hogy támogatja a Transzatlanti Szabadkereskedelmi Egyezményt.
,,A Fidesz lebukott, hogy a transzatlanti szabad kereskedelmi egyezmény (TTIP) kapcsán, ismét átveri az embereket" - hívta fel a figyelmet csütörtökön sajtótájékoztatóján az ellenzéki képviselő Staudt Gábor.

tip
Az ellenzéki politikus arra is emlékeztet, hogy korábban a Fidesz több ízben is azt állította, hogy nem fogja elfogadni az egyezményt. Ennek érvényesítését a magyar nemzeti érdekek figyelembevételével fogják alkalmazni.
,,Ha viszont Coleen Bell máshogy tudja, akkor a magyar embereket ismét ,,sötétben tartják"- szögezte le a politikus. Nem tudni róla, hogy megváltozott volna a TTIP tartalma, vagy, hogy a tárgyalások más irányt vettek, mint eddig, így minden bizonnyal Orbánék álláspontja módosult" - teszi hozzá Staudt.
Valójában a TTIP tárgyalásokat az Amerikai Egyesült Államokkal Brüsszel vezeti titokban. Staudt Gábor megfordult már néhány brüsszeli tárgyaláson TTIP kapcsán és az a benyomása, hogy az üggyel kapcsolatban a tárgyaló partnerek amerikai részről ,,vérprofik" az Európai Uniót pedig nemtörődöm ,,tutyimutyi" uniós bürokraták bonyolítják le, amelyek bármit aláírnak, amit az USA az orruk alá nyom!
Ez eddig nem történt meg, de csak azért, mert néhány határozott nemzetállam ellenállt.

eus
Valós kimutatás, kutatás a TTIP valódi következményeiről nem áll rendelkezésre. Az egyezmény támogatói semmi mást nem tartanak számon, csak az ,,ex has" 1-1,5 %-os globális GDP növekedést, amely csupán egy jóslat. Az ellenzéki párt szerint pedig az ügy kapcsán egy mélyreható vizsgálatra lenne szükség.
A megállapodás sok-sok elfogadhatatlan pontot tartalmaz! Ilyen például az ún. a tervben lévő vitarendezési mechanizmus, amely nagy cégeknek lehetőséget biztosít, hogy nemzeti jogszabályok fölé helyezzék magukat. Mint például a magánkézen működő FED, noha ez nincs szoros összefüggésben a TTIP gyakorlatával.
Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a nemzetállamokba beékelődött multik, az adott állammal a vitás kérdéseket csak választott nemzetközi bíróságok elé vihetik.

pd
Petrodollár a GMO-s búzánkba?
Fontos szemmel tartani az USA és az Európai Unió fogyasztóvédelmi és élelmiszerbiztonsági szabályok közti gyökeres különbségeket.
Az USA-ban például a génmódosított élelmiszerek, vagy a gyógyszerek legális forgalmazása jelentősen felelőtlenebb, liberálisabb! A termékek fogyasztásának pedig hosszú távon óriási kockázata lehet az emberek egészségére és életére nézve.
Álláspontok alsógatyák
,,Orbán Viktorban nem bízunk! Úgy válogatja álláspontját és szövetségeseit, mint más az alsóneműjét!" - szögezte le a képviselő.
Orbán Viktor a kilencvenes években Soros ösztöndíjjal tanult külföldön. Jelenleg pedig az elsőszámú ellenségnek tartja az öreget. Ez rendjén is van, de ez a hála?
A Fidesz képviselők, már korábban is támogatták az EP-ben a TTIP nemzetállamok polgárai (jelen esetben Magyarország) ellen való üzérkedést, holott otthon Magyarországon ennek ellenkezőjét harsogták!
Az ellenzék szerint profi módon a Transzatlanti Szabadkereskedelmi Egyezményt kezelő Washington kíméletlenül képviseli önös társadalmi elit érdekeit!
Magyar és európai érdekeket pedig nem képvisel senki.
Az alábbi feliratos dokumentumfilmen megnézhetjük a TTIP ismérvét.

https://youtu.be/uQg4jsdT944


(hir.ma)
Bal-Rad komm: Hogy is van ez hát nemmzetthess Döbrögi urunk? Hogy is van tartalmilag ez a “Megvédjük a magyarokat..."?! Közben meg...!
Bizony MAGYAROK! Így van ez! Aki beleharap a kenyéradó Gazda kezébe, az csak NAGY SZOLGÁLAT FEJÉBEN MENTESÜLHET a büntetés alól!
Hogy ez a szolgálat az ország maradékának a konculvetése?! A Gazda elé!
Nem számít az a Legnagyobb Magyarnak! Ha még nyer is rajta?!-kimondottan jó üzlet!
Döbrögi úgy vet bennünket (más hitbéli bűntársaival együtt) a Mohó Gazda elé, mint egy darab rongyott! Itt van vidd! CSAK ENGEM HAGYJ BÉKÉN!

A BŰN-A HAZAÁRULÁS-BETETŐZÉSE KÖVETKEZIK!



http://www.balrad.com/2016/01/29/a-bun-a-hazaarulas-betetozese-kovetkezik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Paks II. kampány harmada Habony Árpád zsebébe ment
  2016-01-29 19:53:36, péntek
 
  Kozben beteg gyerekeknek nem jut rendes ebed.

Függönyösnek és a többi politikus főkolomposnak, bár nehéz szívvel, de sokszoros letöltendő életfogytiglant osztanék ki, hogy lássák a rendszerük leépítését. De az ilyen habonyféléket leginkább csak lángszóróval kezelném.

Kicsit sem feltűnő, hogy kizárólag olyan médiumokban hirdettek amit csak fideszgecik olvasnak(?). Meg sem próbálják már meggyőzni azokat, akik nem rájuk szavaznának, rájuk felesleges költeni.
De legalább habonygecinek van pénze a következő ibizai kokainbulira.


***************************


A Paks II. kampány harmada Habony Árpád zsebébe ment


bűnügy
ma 16:40


Az Átlátszó.hu kikérte az MVM Zrt. nevű állami vállalat Paks II-t népszerűsítő reklám- és sajtókampánya médiatermékekre bontott kiadásainak listáját, és meg is kapták azt.

A táblázat rendkívül érdekes, kiderül belőle, hogy az MVM összesen 379,8 millió forintot költött a kampányra, ezen belül - ha a plakátkampányt és a közmédiát kivonjuk - a sajtóra 213,7 millió forint jutott. Ennek több, mint a felét,

127 721 551 forintot költöttek el a Habony Árpád cégéhez tartozó médiatermékeknél.

A táblán a felső három médiatermék képezi a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó Modern Media Group tulajdonát. A részletes táblázatot itt találja, érdemes megnézni, tényleg nagyon érdekes!

A Lokál például egyetlen kétoldalas mellékletért kevés híján 20 millió forintot kapott az adófizetők pénzéből, egy másik, négyoldalas mellékletért szintén közel húszmilliót. Erről van szó:

A Habony-termékekhez képest aprópénzt kapott a többi kormányközelinek tartott sajtótermék (Magyar Idők, a pestisracok.hu vagy a ripost.hu) is, ahogy a vezető, sok ember által olvasott hírportáloknál is lényegesen kevesebb pénzt költött el az MVM. Közterületi plakátokra, hirdetésekre 93 millió forintot költöttek a kampány kiötlői.


http://444.hu/2016/01/29/a-paks-ii-kampany-harmada-habony-arpad-zsebebe-ment
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Retyó pornó
  2016-01-29 19:18:00, péntek
 
  Retyó pornó


2016.01.26. 12:49
Címkék: közszereplő L. Simon László Habony Orbán Gáspár G.Fodor Gábor


http://m.blog.hu/pr/proszektura/postimage/untitled-1_1453807810.jpg

Sokak szerint, amikor a jobboldali, szélsőségesen kormánypárti internetes médium az MSZP elnök feleségének aktképeit primitív, minősíthetetlenül ízléstelen, otromba szöveg kíséretében közzétette, átlépett egy határt. Pattanásos arcú betépett kamaszok ennél sokkal diszkrétebb, szalonképesebb feliratokat szoktak falusi vécék falára elhelyezni.

Egyébként az MSZP elnök feleségének szolíd aktképeit sem lehetett volna pornónak nevezni, s még inkább nem retro szoci pornónak. Ez a pornográf szó annál inkább alkalmazható lenne annak az újságírói minőségnek a megjelölésére, amit a G. Fodor Gábor által főszerkesztett médium megengedett magának. Erre bizony tényleg illik a pornó jelző, habár nem retro pornó, hanem inkább: retyó pornó.

Mindenesetre mindezek után kezdem is már sejteni, valójában minek a rövidítése a főszerkesztő úr neve előtti G. Mint tudjuk, Orbán egykori cimborájának és eszmetársának kedvenc szava ez egyébként.

De most nem az ominózus hírportál és annak főszerkesztője G.-ségéről szeretnék írni, hisz az elmúl órákban megtette ezt már szinte minden írástudó.

A többségi vélemény szerint, amíg a politikus közszereplő, sok mindent el kell tűrnie, amit egy átlagembernek nem, a családja viszont szent, őket nem szabad bántani.

Én viszont ezzel a nézettel egyáltalán nem értek egyet.

Tényleg szent-e a közszereplő családja? Azokról a rokonokról beszélek, akik a nagy ember árnyékában, de főként a nagy emberek neve, ismertsége révén ügyeskednek, mutyiznak, gazdagodnak.

Azt mondja például az RTL riporterének kioktatóan G. Simon..., akarom mondani L.Simon László, hogy neki semmi köze az L. Simon László borászathoz, az a feleségéé. Ha pedig a feleségéé, akkor ugye nekünk sincs semmi közünk ahhoz, hogy miből gazdagodik a nagysasszony.

De ismerjük a saját lábán álló Orbán Ráhel és Tiborcz István történetét is, hogy a Lázár tízegynéhány éves csemetéjét már ne is említsem. És, mint tudjuk, Szijjártónak is a kedves család dobta össze a százmilliókat, ám kikérik maguknak, hogy erről őket faggassuk. Mint ahogy az sem volt semmi, amikor ifjabb Orbán akadt ki azon, és kérte ki magának, hogy azért került be az újságokba, mert ott virított az apja mellett a Maracana Stadion díszpáholyában a VIP vendégek között a futball-világbajnokság döntőjén.

Ekkor írta az Orbán csemete - Orbán Gáspár magyar állampolgárként - emlékezetes levelét a 444.hu. Szerkesztőségének címezve, miszerint ,,Azzal a tiszteletteljes és határozott kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a továbbiakban mindaddig, míg esetlegesen közszereplővé nem válok vagy ráutaló magatartást nem tanúsítok, ne közöljenek velem foglalkozó cikket. Semmilyen, erre Önöket feljogosító szerepkört vagy tisztséget nem töltök be, feladatot nem látok el, ezért nyomatékosan kérem a tisztelt Szerkesztőséget, hogy ezt a kérésemet tartsák szem előtt."


http://proszektura.blog.hu/2016/01/26/retyo_porno
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1370
  • e Hét: 11637
  • e Hónap: 22748
  • e Év: 176244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.