Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
ABSZURDISZTán
  2016-01-30 18:32:10, szombat
 
  2016. 01. 30. 12:30

Visszaperelheti a pénzt a Mal Zrt. a vörösiszap-károsutaktól

Mint ismert, a bíróság első fokon minden vádlottat, minden vádpontban felmentett a vörösiszap-perben.

Amennyiben az ítélet másodfokon jogerőre emelkedik, az egyben azt is jelenti, hogy a Mal Zrt. tulajdonosai perújrafelvételt kérjenek a kártérítések ügyében, és bírósági úton visszaszerezzék a károsultaknak kifizetett pénzeket - világít rá a Blikk.

Mindezt Magyar György ügyvéd is elismerte a lapnak, bár a szakember úgy véli, a cég tulajdonosainak nagyon kevés lenne az esélyük a per megnyerésére.

A károsultaknak tehát emiatt valószínűleg nem kell aggódniuk, igaz, arra sem számított senki, hogy felelősök bármiféle büntetés nélkül megússzák az ügyet...


http://alfahir.hu/visszaperelheti_a_penzt_a_mal_zrt_a_vorosiszap_karosutaktol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyilkos tinik: megölt anyja fölött szexelt Vivi
  2016-01-30 18:27:56, szombat
 
 
Kivégezni mind a 2 degeneráltat, meglátszik a liberális agymosás!

****

Gyilkos tinik: megölt anyja fölött szexelt Vivi

által Világfigyelő · 2016-01-30

A gyilkosság után szeretkezett egymással a fiatalkorú pár. Szurkálás közben végig Vivi nevét kiabálta az áldozat. A gyilkos fegyvert a suliba is bevitték.



Legfeljebb tíz évre ítélhetik azt a 14 éves tinilányt, aki a gyanú szerint 16 esztendős barátjával brutálisan meggyilkolta édesanyját. A 14 éves Vivi és a 16 éves Laci hétfő este több tucatnyi - információink szerint 96 - késszúrással gyilkoltameg a lány anyját.

A fiatalok alig néhány hete ismerkedtek meg. Az is közel hozta egymáshoz őket, hogy mindkettő édesapja elhunyt. Vivi édesanyja ellenezte a kapcsolatot, és a szörnyű hírek szerint ez lett a veszte is.

- Nem engedi, hogy együtt aludjunk, el fogjuk intézni anyát - ezt üzenték a fiatalok barátaiknak a hétvégén. A Borsnak a gyilkossággal gyanúsított fiú édesanyja mesélt a részletekről. Elmondása szerint január elején jöttek össze, főleg a plázában randiztak. Úgy emlékezett, Vivi édesapja halála óta rossz viszonyban volt az anyjával.

Fotó: Bors

El fogjuk intézni anyát - üzenték meg Viviék a barátaiknak

- Tiltotta a kislányt a fiúktól. Hétfőn a fiam azért ment át, hogy rendezzék ezt a viszonyt. Egy hatalmas, legalább harminccentis kés volt a gyilkos fegyver. A kislány anyja a lánya nevét kiabálta közben, míg a fiam csak azt hajtogatta, hogy Jézusom - mondja sírva a bíróság folyosóján Laci édesanyja. Judit szerint a fia csak végignézte a gyilkosságot, azt, hogy Vivi kilencvenhatszor megszúrja saját édesanyját. A Bors azonban úgy tudja, az első alkalommal valószínűleg Laci szúrt. A szörnyű tett a földszinti konyhában történt. A gyilkosság után Judit szerint Vivi az emeletre hívta szexelni a fiút. Ezalatt az áldozat vérbe fagyva feküdt a földszinten. A fiatalok a házban is aludtak.

Fotók: Bors

Laci édesanyja megdöbbentő részletekről számolt be a Borsnak, a bíróságon ölelte meg a fiát a tárgyalás előtt


Másnap mindketten iskolába mentek. Vivi egy nyolcosztályos, katolikus gimnáziumba járt. Laci viszont 16 évesen csak hat általános iskolai osztályt végzett, jelenleg egy felzárkóztató osztályba járt. Édesanyja nem tagadja, hogy a fia korábban a herbál nevű drogra szokott rá, másfél éve rehabilitáción is részt vett.
A fiú az iskolába is magával vitte a gyilkos fegyvert, a rendőrök a szobájában találták meg. Mivel mindketten fiatalkorúak, Vivi legfeljebb tíz, Laci tizenöt év börtönt kaphat. Vivi ügyvédjét gyászoló féltestvérei bízták meg, gyámja pedig egy másik jogász lett. A tinédzser szerelmesek pénteken a bíróságon csak futó pillantást váltottak egymással.

Fotó: Bors

A fiatalok a bíróságon láthatták újra egymást, ám akkor is csak egy pillanatra



- A 18. életévüket be nem töltött elkövetőkre külön rendelkezések vonatkoznak. A 14. életévét betöltött fiatal legfeljebb tízéves, a 16. évnél idősebbekre maximum 15 éves szabadságvesztést szabhatnak ki. 18 éves korukig fiatalkorúak intézetébe kerülnek, utána pedig egy rendes felnőttfegyintézetbe. A társtettesi elkövetési mód, a különös ke­gyetlenség és az, hogy az áldozat közeli hozzátartozó mind-mind minősítő körülmény lehet, ami súlyosbíthatja az ítéletet - mondta a Borsnak dr. Kamarás Péter, az ügytől független jogász. Ez alapján Vivi 24, Laci 31 éves korában szabad ember lehet.



A lány 16 éves barátja kora miatt súlyosabb büntetést kaphat.


http://www.titkolthirek.hu/gyilkos-tinik-megolt-anyja-folott-szexelt-vivi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán "maffiaállama" - Megrázó írás egy amerikai professzort
  2016-01-30 17:40:35, szombat
 
  Orbán "maffiaállama" - Megrázó írás egy amerikai professzortól

Jon Van Til amerikai politológus professzor megdöbbentőnek találta, milyen szervezetten rombolja a magyarok mindennapi életét Orbán Viktor "maffiaállama".

Szerinte romkocsmáival és múzeumaival Disneylanddé válhat Magyarország, amelynek barátságtalan lakói képtelenek megoldani a modern társadalmak szociális problémáit, és amelyet korrupt politikai-gazdasági rendszere miatt kinevetnek a külföldiek és elkerül a külföldi tőke - írja a nepszava.hu.

A szakember vendégtanárként végzett munkája közben szerzett tapasztalatait írta le Budapestről.

A professzor A magyar beteg címmel írt könyvet tapasztalatairól, melynek részletét a Huffington Post hírportál közölte. Szerinte Magyarország komoly gondokkal kerülhet szembe a következő években. Gazdaságilag az a veszély fenyegeti, hogy "elfeledett országgá" válik. A politológus a "flyover country" kifejezést használja, amellyel eredetileg az USA közepén lévő, viszonylag elmaradott államokat illetik, arra utalva, hogy a repülőgépek csak átrepülnek felettük azokon az útjaikon.

A szakértő szerint Magyarország a túlzott szegénységgel, a képzett munkaerő hiányával küszködő országgá válhat. Emiatt képtelen lesz fenntartani fogyasztási színvonalát és elkerülik a külföldi befektetések. A nemzetközi vállalatokban megerősödhet az a meggyőződés, hogy a politikai rendszer korruptsága miatt nem érdemes itt megtelepedniük.
Disneylanddé válhat Magyarország

Magyarország nem lesz képes megélni abból, hogy egyfajta Disneylandként működik. Abból, hogy a külföldi turisták eljönnek egy kétnapos hétvégi túrára Budapestre, a Duna partjára, hogy benézzenek a múzeumokba és felhörpintsenek néhány italt a híres romkocsomákban. A szociális problémák szintén megoldhatatlanná válhatnak. A barátságtalan és bátortalan lakosság nem lesz képes kezelni azokat a gondjait, amelyeket a modern társadalmak jórészt jótékonysági és civil szervezetekkel oldanak meg. Végül politikailag nevetség tárgyává válhat az ország, ha elitje nem lesz képes átláthatóvá tenni viszonyait, ha nem lesz képes visszaszorítani a korrupciót és az uram-bátyám viszonyokat - véli Jon Van Til.
Mi a megoldás?

Az amerikai professzor nem ad túl optimista választ arra kérdésre, milyen tanácsot adna a magyaroknak. Magyarországon ismét egypártrendszer van - kezdi válaszát. Nem jósolna túlságosan sok évet a rezsimnek, de úgy látja, nagyon ügyetlennek kell lenniük az ország urainak és támogatóiknak ahhoz, hogy egy évtizednyi időtávon belül elveszítsék a hatalmukat.

Ezért szerinte az átlagembereknek nem kellene sok figyelmet fordítaniuk a hivatalos választásokra - legfeljebb távol maradásukkal fejezhetik ki véleményüket a rendszerről. Ehelyett azzal kellene foglalkozniuk, hogy kiépítsenek egy masszív "harmadik szektort", egy civil társadalmi hálót, amely több feladatot is elláthatna.

Egyrészt kezelhetne olyan problémákat, amelyeket a hatalom elhanyagol vagy rosszul old meg, másrészt szembesíthetné az ország vezetését azzal, hogy rosszul végzi a dolgát. Jon Van Til szerint a civil társadalomnak megvan a lehetősége arra, hogy pórázon tartsa a kormányt, amely jelenleg szinte teljesen a társadalom ellenőrzése nélkül tevékenykedhet.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=434487750083167&id=24531567 5667043&substory_index=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog az oktatás hazaffyasságáról
  2016-01-30 17:24:55, szombat
 
  2016. január 28., csütörtök

Balog az oktatás hazaffyasságáról

A mai nap a jelek szerint az oktatáspolitikai sündisznóság jegyében zajlik. Kezdetként, illetve napzártaként biztosan. Reggel, még félálmomban, a tényalapú tanítást szólta le valaki azzal, hogy a kompetencialapú oktatásnál nincs jobb. Este meg, kicsit megkésve Balog Zoltán miniszter fellépéséről olvastam a híreket. Azért is kár volt talán.

Sorban haladva: nézzük azt a fránya kompetencia-alapú izét. Jópofa varázsszó. Főleg akkor, ha nem gondolja végig valaki azt, amit mond. Akkor megkaphatja a czunyiné-díjat is. Aki, mint tudjuk, még büszke is arra, hogy semmit nem tud a természettudományokból. de azért irányítja. Ahogy kiváló elődje, és talán példaképe, Hoffman Rózsa is. Ő nem volt büszke, hogy buta. S az is lehet, hogy szimplán eljátszotta csak ezt a nagy kormányzati szimulátorban. Amelyik azt szimulálja, hogy Orbán Viktoron kívül bárki, bármiről mondhat a kormányfőtől független véleményt. Tehát talán lehet, hogy Czunyiné titokban a kémia nagyszerű ismerője. Csak hát nincs neki megengedve a kibontakozás. Hagyjuk is tehát magára, és nézzük a kompetencia-fetisizmust. Amit már akkor sem értettem, amikor a tanárképzés során esett tőle hasra az akkor éppen felkent papsága. Volt is pár vitám ezügyben. Értelmes, jó viták. Korántsem olyanok, mint amikor egy rádióadó morogja reggel, hogy kompetenciaország mennyország.

Persze! Tudom én, hogy a készségeket nem szabad elhanyagolni, meg fejleszteni kell. Ciceróról sem tudnánk, hogy létezett, ha nem fejlesztette volna a beszédkészségét. Tehát ez a fejlesztés kell. Azonban kíváncsi lennék arra, amint a gravitációval, aerodinamikával, és hasonlókkal kapcsolatos ténytudások nélkül próbálna valaki, pusztán képességfejlesztés alapján állva repülni. A talajfogásig biztos menne a dolog. Ha túléli, akkor a gipszpakolás alatt legalább elmeditálhat a Föld és a felette elinduló testek viszonyán. Tehát nyilván van, amikor a kompetenciafejlesztés, és lesz, amikor a tények, mondhatni a nyers adatok világa felé célszerű nyitni. Nem az egyszeri szója-programok mintájára, amikor a hegyi réteken is szóját kellett vetni a Párt szavára, hanem csak úgy. Az ésszerűség határait figyelembe venni. Mert biztos nagyon jó az internethasználati kompetencia. De a tízedik emeletről lefele repülve késő lehet ráguglizni az aerodinamikára. S természetesen a túlsó part sem zöldebb. Aki a diákokból kétlábú lexikonokat akar nevelni, az kerülje el messze az iskolai pulpitust.

Egy kompetenciát azonban mindenképpen hajlandó vagyok fétisként kezelni. Illetve kettőt, de egymáshoz lőcsölve. Az egyik a tanulás készsége, a másik pedig a tudásszerző kíváncsiságé. A diákokat meg kell tanítani tanulni. Valamint hagyni kell, merni kell őket kíváncsinak lenni. Hogy szeressenek tudni. Sok mindenről sokfélét. Még akkor is, ha tanárok rémálma a tudni szerető, és tanulni képes diák. Fétiscentrumuktól, szellemi g-pontjuktól teljesen függetlenül. Legalább annyira, ahogy az uralkodók rémálma a tőlük független egzisztencia és gondolkodás. Amivel nem lehet visszaélni, illetve amit nagyon nehéz becsapni. Esetleg lehetetlen is.

Idáig jutva aztán könnyű a monocentrikus orbánnyomatékkal hajtott kormányra asszociálni. Amelynek tagjai közül, ha már oktatás, tényleg figyelmezzünk Balog Zoltánra. Még akkor is, ha nem kirívó kormánytag. A szürkeségből sem emelkedik ki, és inkompetensnek is pont olyan tehetségtelen, mint sok más tagja kormányzatnak. Csak, ugyebár, az oktatásért is ő felel. Akkor is, amikor azzal haknizik a Pesterzsébeti Polgári Estéken, az MTI szerint, hogy ,,versenyképes tudást és hazafiasságot kell adni a felnövekvő nemzedékeknek". Tudom-tudom! Ezt egy bullshit-generátor is mondhatta volna. S majdnem telitalálat. De nem! Ezt, mint írtam, az MTI szerint a miniszter mondta. Akinek nyilván csak halvány gőze van a versenyképes tudásról. Hazafiság-ügyben nem tudom, hogy áll. De azért gyanítom: a jövő generációja alól szétverni az oktatást nem éppen hazafias tett. Amellett a nem kevésbé lényeges egészségügy állapota sem azt mutatja, hogy a miniszter a szólamokon kívül sokat érdeklődik a haza fiai és leányai iránt.

Azért persze ez is relatív. Mármint a szólamiság. Mert a beszédírói szólamgenerátor a következő fordulóval azt adatta elő Balog Zoltánnal, hogy: ,,aki az egész világon mindenütt otthon van, a sehova nem tartozik". Azért ezt, a minden embert megváltó Jézus lelkészének talán jobban meg kellene magyaráznia. Mármint akkor, ha nem a hasonló rizsára előszelektált hallgatóság előtt adná elő. Mert az, aki az egész világon otthon van, az egy helyre biztosan tartozik. A Földre. Arra a bolygóra, amit most éppen az önmagát értelmes állatnak hirdető Homo sapiens igyekszik tönkre tenni. Gaia pillanatnyi hangulatától most eltekintve, ahhoz, hogy valaki a világot tekintse otthonának, ahhoz el kell fogadnia: egy emberi faj globális közösségének a tagja.

Márpedig pont ez az a szemlélet, amelyik elvezet oda, hogy egy absztrakt horda az egész emberiség. Mely szemlélet viszont elejét veheti a rasszizmusnak, az idegengyűlöletnek, a másikban csak az ellenséget látó, a tőle különbözőt állatnak tekintő ideológiáknak. Na mármost, kedves miniszterem! Aki az egész világon otthon van, az csak egy valahova nem tartozik. Az olyan ideológiák tapsoncai közé, amelynek jegyében le lehet állatozni még a honfitársat is, amelyik permanens szabadságharcot folytat lassan már önmaga ellen is, és legfeljebb gyűlöletkeltésben teljesít remekül. Mint Orbánia is. Miközben az emberi erőforrások százezrével hagyták el az országot.

Andrew_s

http://endresy.blogspot.hu/2016/01/balog-az-oktatas-hazaffyassagarol.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
72 éves osztrák nőt erőszakolt meg az afgán “menedékké
  2016-01-30 17:16:57, szombat
 
 
72 éves osztrák nőt erőszakolt meg az afgán “menedékkérő", 20 hónap ingyen szállás a jutalma

2016-01-30 16:57


Mindössze 20 hónapra ítélték azt az afgán menedékkérőt, aki megerőszakolt egy 72 éves nyugdíjas nőt Ausztriában.

(Kuruc.info)

Az esetet a rendőrség eltitkolta, a részletek ezen a héten váltak ismeretessé, amikor a 18 éves elkövető megjelent a bíróságon - írja a Kurier beszámolója alapján a The Local.

Kiderült az is, hogy az ártatlan menedékkérőt nem deportálják büntetésének letöltése után, arra csak akkor lett volna lehetőség, ha az ítélet meghaladja a három évet (tehát pl. meg is ölte, majd ette volna áldozatát - bár lehet, hogy azért csak 21 hónapot kapott volna), a derék jogalkotók ugyanis gondoskodtak arról, hogy a bevándorlók többsége akkor is az országban maradhasson, ha elvetemült bűnöző.

A történet pikantériája, hogy az idős áldozat lánya aktívan űzi a migránssimogatást - ha őt vezeti be az imádott menekült az afgán gyöngédség világába, akkor még igazságosnak is nevezhetnénk a történetet.

Az eset Traiskirchenben történt (ott található Ausztria legnagyobb “menekült"tábora), még tavaly szeptemberben, de a rendőrség eltitkolta a sajtó előtt, mert, mint mondták, kényes a téma.

Az idős hölgy a kutyáját sétáltatta a Schwechat folyó partján, amikor látta, hogy két férfi lubickol a vízben. Egyikük feléje nyújtotta a karját, hogy segítse ki a partra, Christina F. pedig rossz döntést hozott: segített neki. Nosza, meg is kapta az első ütést, földre vitték, a “menekült" egyik kezével befogta a száját, a másikkal pedig letépte a ruháit. A 48 kilós nyugdíjas nem tudott védekezni, 13 éves kutyája pedig nem segített neki. A hálás befogadottak csúnyán helybenhagyták.

A kulturális bemutató után a nő hazavonszolta magát, és bezárkózott a lakására. Egy barátja talált rá később, neki mesélte el, mi történt, amikor rákérdezett a sérülései eredetére.

A barát elmondta, a nő nem ugyanaz az ember, aki volt a támadás előtt. Nem mer egyedül maradni, az otthonát nem hagyja el, és le is gyengült. (Arra sajnos nem térnek ki, hálás-e a lányának, amiért ő is hozzájárult a kialakult helyzethez.)
Hírdetés

Beszédes, hogy az ártatlan menekültet annak köszönhetően kapták el, hogy elkövetett egy másik bűncselekményt is az erőszak után, melynek következtében DNS-mintát vettek tőle, amit később össze tudtak hasonlítani az idős hölgyön talált nyomokkal.

Wahab M. (a teljes nevét nem írták ki, mert ugye jogai vannak) először tagadott, de aztán elmagyarázták neki, mit jelent a DNS-minta, és akkor már beismerő vallomást tett. Egyébként a barátja, akit szintén letartóztattak, azt mondta, hogy nem látott semmit...

A bíróság annyira el volt ragadtatva a nagyszerű azonnali beismeréstől, hogy a kis Wahabnak csak húsz hónapot adtak, azzal is indokolva az ítéletet, hogy tette elkövetésekor még zsenge korú volt (csak 17 éves), és eddig nem követett el bűncselekményt.

Mert nem volt rá alkalma. Amint lehetősége volt rá, kétszer is lecsapott. És húsz hónap múlva ismét korlátlan lehetőségek tárulnak fel előtte. Hacsak el nem engedik két hét után jó magaviseletre hivatkozva...

http://nemzeti.net/72-eves-osztrak-not-eroszakolt-meg-az-afgan-menedekkero-20-hon ap-ingyen-szallas-a-jutalma-3754249.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évek óta csak mélyebbre süllyedünk a korrupcióba
  2016-01-30 17:04:49, szombat
 
  Évek óta csak mélyebbre süllyedünk a korrupcióba

2016-01-27 - Szerző Ballai Vince

Három helyet rontott Magyarország tavalyhoz képest a korrupciós világranglistán. A korrupció ellen küzdő Transparency Internatinal kutatásából kiderül, hosszabb távon még rosszabb a helyzet: az élvonalból a sereghajtók közé kerültünk régiós szinten. Túl központosított a hatalom, az intézmények nem a társadalom, hanem a kormány érdekeit nézik, miközben épül a haveri kapitalizmus.

Három hellyel esett vissza Magyarország előző évhez képest a korrupciós világranglistán - derült ki szerdán a korrupció ellen és az átláthatóságért küzdő Transparency International (TI) kutatásából. Magyarország jelenleg az 51. helyen áll (50 ponttal az elérhető százból) a 168 ország között, ahol ezt a mérést elvégzik. Tavaly még 47. voltunk 53 ponttal. Ez ugyan a középmezőnynek számít - nagyjából egy szinten vagyunk Horvátországgal, Bahreinnel, Szlovákiával, Malajziával és Kuvaittal - de azok közé tartozunk, ahol romlott a korrupciós helyzet. Idénre például Szaúd Arábia Magyarország elé került, és Kuba is elég közel van már hozzánk a világlistán.

Látványosabb a romlás, ha az Európai Unió tagországaival hasonlítjuk össze Magyarországot:. az EU-ban már csak csak négy ország áll mögöttünk: Görögország, Románia, Olaszország és Bulgária, de lejjebb csúsztunk a közelebbi, kelet-közép-európai régión belül is. Itt Magyarország rontotta a legtöbbet a pontszámán, rajtunk kívül ráadásul csak Bulgária rontott, a többiek mint javítottak. A legfeltűnőbben Csehország, ami 51-ről 56-ra növelte a pontszámát.

Screen Shot 2016-01-27 at 12.46.42

Évek óta lejtmenetben

A tavalyhoz képest romló helyzetnél azonban fontosabb a hosszabb távú trend Martin József Péter, a Transpareny International Magyarország ügyvezető igazgatója szerint. Magyarország évek óta lejtmenetben van: míg a a 2000-es évek közepéig Észotrszág mögött a második legjobb helyen álltunk a régióban, azóta fokozatosan egyre lejjebb csúszunk, 2012-ben például negyedik volt az ország, most a 7-9. helyen állunk holtversenyben Szlovákiával és Horvátországgal, akik beértek minket.

“A korrupció azonban nem csak morális kérdés, még nem is csak jogi, hanem gazdasági kérdés is." A korrupciónak - egyebek mellett - komoly köze van a versenyképességhez, a gazdasági teljesítményhez is, így nem csoda, ha az ország versenyképességben is “zuhanórepülésben van, és ennek még mindig nincs vége".

Martin József Péter a Világgazdasági Fórum versenyképességi felmérését idézte, amely szerint 2001-ben még a 28. legversenyképesebbb állam volt Magyarország, 2015-ben viszont már csak a 63. A TI szerint az intézményrendszer nem műküdik megfelelően és hatékonyan, mert nem átlátható és elszámoltatható az állam.



Screen Shot 2016-01-27 at 12.47.35

Legalizált korrupció

A magyarországi korrupció természetére jellemző, hogy itt van a legnagyobb hatalma a központi kormányzatnak az Európai Unió oszágai között. Eközben a korrupció rendszerszintűvé, sőt legalizálttá vált. Ez azt jelenti, hogy jogi, szabályozási eszközökkel élnek vissza egyesek a közhatalommal, a magáncélokért, az egyéni vagy csoportszintű haszonszerzés érdekében. Erre a legjobb példa a közbeszerzési rendszer működése. Ennek elemzéséből megállapítható, hogy a kormányhoz közel állók busásan gazdagodnak, míg mások kirekesztődnek - állapította meg Martin József Péter, aki szerint azért tud a korrupció rendszerszerűvé válni, mert az állami intézmények nem működnek megfelelően, nincsenek a rendszerben fékek és ellensúlyok, megszűnt a hatalommegosztás.

A “kiskorrupció" csökkent

A sok rossz mellett pozitívumról is be tudott számolni a Transparency International, jelesen arról, hogy valamelyest visszaszorult az utcai korrupció, vagy “kiskorrupció". Ez alatt a rendőri vesztegetéseket kell érteni. A hálapénz ugyan nem szorult vissza, de ez külön probléma a Transparency International szerint. Pozitív változás még, hogy az online pénztárgépek révén van némi fehéredés a gazdaságban.

Ahol viszont közben bennfentes vagy haveri kapitalizmus van kialakulóban. A gazdasági szereplőket abban teszik érdekeltté hogy jó kapcsolatot alakítsanak ki a kormánnyal, nem pedig abban, hogy a piacon legyenek versenyképesek és hatékonyak. Ennek is köszönhető, hogy visszaestek a magánberuházésok és alacsony a beruházási ráta.

Screen Shot 2016-01-27 at 12.46.12

Magyarország ördögi körbe került

A magas korrupció miatt a versenyképesség, a gazdasági növekedés kizárólag az EU-s pénzeknek köszönhető. “Önerőből fenntartható növekedésről nem beszélhetünk." Ez két szempontból is veszélyes, mert “nem tudni, meddig maradnak nyitva a pénzcsapok", és mert az uniós pénzek elosztása rendkívül központosítottá vált, ami viszont a “járadékvadász mentalitást" erősíti, vagyis a cégek abban érdekeltek, hogy jóban legyenek a kormánnyal, nem pedig abban, hogy piaci alapon versenyezzenek jobb teljesítménnyel és hatékonysággal, ami tovább gyengíti a versenyképességet, erősíti az intézmények részrehajló jellegét, és növeli a korrupciós kozkázatot.

A Transparency Inernational korrupciós indexe a legátfogóbb és leggyakrabban használt ilyen index, ami a közszektor korrupcióját méri, üzletemberek és szakértők értékelése alapján. A TI magyarországi ügyvezető igazgatója szerint érzékelésról van szó, vagyis a korrupciót nem lehet egészen pontosan megmérni, mert egy része mindig rejtve marad. Az élen elsősorban a skandináv országok állnak, Dánia az első 91 ponttal. Közös bennük, hogy átláthatóan és elszámoltathatóan működik a közszektor, az állam a közérdeket tartja szem előtt, a közpénzadatok szinte mindenhol nyilvánosak. A lista végén Dél-Szudán Szudán, Afganisztán, Észak-Korea és Szomália áll. Ezekben nem átlátható az intézményrendszer, és nincsenek elszámoltatható politikusok.

http://abcug.hu/evek-ota-csak-melyebbre-sullyedunk-a-korrupcioba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tárki: megállíthatatlanul zuhan a Fidesz
  2016-01-30 16:55:35, szombat
 
  Tárki: megállíthatatlanul zuhan a Fidesz

Folytatódott a Fidesz-KDNP népszerűségvesztése a Tárki januári mérése szerint, míg az ellenzéki pártok közül a DK hirtelen növekedését emelte ki a véleménykutató az eredményeket ismertető szerdai közleményében.

A kormánypártok támogatottsága a teljes népesség körében nem változott jelentősen, januárban 24 százalékon áll a novemberi 25 százalék után, a pártválasztók között azonban 41 százalékra csökkent az érték a korábbi 45-ről. Hozzátették: október óta összességében 14 százalékponttal esett a Fidesz-KDNP támogatottsága ez utóbbi körben, és mindkét csoportban a 2013 elején mérttel azonos szinten áll a párt.

Továbbra is szoros a küzdelem a legerősebb ellenzéki párt pozíciójáért az MSZP és a Jobbik között, kismértékben az utóbbi vezet. A Jobbikra januárban a teljes népesség 12 százaléka szavazott volna, míg az MSZP-re 11 százalék, megegyezően a novemberben mértekkel. A pártválasztók körében a Jobbik 21, az MSZP 19 százalékon áll.

A DK támogatottsága 6 százalékra emelkedett a teljes népességen belül a korábbi 3-ról, míg a pártválasztók körében is 10 százalékra növelték táborukat a novemberi 5-ről. A Tárki ugyanakkor rámutat: csak a következő hónapokban dőlhet el, hogy a növekedés tartós lesz-e.

Az LMP a teljes népességen belül 3, míg a pártválasztók körében 5 százalékon áll a Tárki mérése szerint, és az Együtt, valamint a PM eredménye is változatlan: egyaránt 2 százalékon állnak a bővebb kategóriában, míg a szűkebb körben 4 százalékon.

A preferenciájukat titkoló vagy pártot választani nem tudók aránya változatlanul 42 százalék.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A középiskolások esete Balog miniszterrel és az élettel
  2016-01-30 15:38:31, szombat
 
  A középiskolások esete Balog miniszterrel és az élettel

2016.01.30. 03:21



,,Ha versenyképesek akarunk lenni, többet kell dolgozni mindenkinek, nem csak a tanároknak. A diákoknak pedig többet kell tanulni" - (Balog Zoltán miniszter a Ki Tud Többet a Szovjetunióról verseny egykori negyedik helyezettje)

A.B. apja üzletember, anyja közgazdász egy nemzetközi cégnél, a Harvardra szeretne menni, és aztán az MIT-re doktorálni vagy fordítva. C.D. nem ismerte az apját, anyját leszázalékolták, de az az álma, hogy a gyerek egyetemre mehessen, vagy legalább főiskolára, vagy akár Angliába, csak ne a gép mellé. E.F. szülei romák, apja targoncavezető, anyja óvónő, a gyerek agykutató akar lenni, a szülei mindent megadnának, hogy az is legyen, de el sem tudják képzelni, hogy mi lenne az a minden, amit adhatnának érte. G.H. szülei elváltak, tulajdonképpen szeretik a gyereket, de nem nagyon tudják, hogy kell, anyja néha megkérdezi, hogy mi akar lenni, de a srác sohasem válaszol. I.J. beleszarik az egészbe, de tényleg. Elege van mindenből, az alkoholista apjából különösen. Persze vannak álmai, de még magának sem szeret beszélni róla. K.L. apja miniszter, aki valamikor megnyerte a Ki Tud Többet a Szovjetunióról versenyt, a saját lábára szeretne állni. M.N. szüleinek trafikja volt, ma már nincs, utálja a kisvárost, a trafik hűlt helyét, és néha elképzeli magát egy filmben, tudja, hogy lehetetlen, de ha esetleg nem tudná, akkor is elmondják neki minden áldott nap. O.P. néha arról álmodozik, hogy szerez egy Kalasnyikovot és lemészárolja az egész iskolát, de szerencsére nem gondolja komolyan. Írogat egy füzetbe mindenfélét, időnként egészen érdekes dolgokat is. R.S. naponta másfél órát buszozik, a faluban semmi sincs, szó szerint semmi sem maradt, és arra gondol, hogy egyszer egy másik buszra száll fel, ami elviszi valahová messze, ahol van valami. T.U. panelban nőtt fel, olyan értelmiségiféle szülei vannak, apjának egyszer megjelent egy könyve, anyját a legutolsó rezsimváltáskor rúgták ki valahonnan, azóta nem nagyon van rendes állása, filozófus akar lenni és filozófus is lesz. V.Z. egy ideje nem nagyon beszél, az osztályfőnöke egyszerűen nem ér rá megnézni a pulzusát, de talán még életben van, heti ötvenhárom órája van, ebből tizenkilenc testnevelés, amely órákat, tornaterem híján fekvőtesthelyzetben kell abszolválni, és az neki elég jól megy. Mummifikációból akar felvételizni. X.Y. a számítógépe mellett töltötte az elmúlt öt-hat évet, múltkor az informatikatanára kérdezett tőle valamit, ő aránylag kimerítően válaszolt rá, az informatikatanára azóta már jobban van, még bejár Dr. Fittmannhoz, de csak rövid terápiákra.

János, kussoltassad már be ezeket a kölyköket, mert meccset nézek - foglalt állást az oktatás sorsfordító kérdéseiben egy itt most megnevezni nem kívánt miniszterelnök. János most nagyon el van foglalva azzal, hogy hogy a tizenhárom nagybátyja katasztrális holdjait dubai dirhamra konvertálja, de már vannak tervei a tiltakozó középiskolásokkal, szigorú, de igazságos tervei. Eredetileg Szilárdra akarták bízni a közoktatást, próbálták neki elmagyarázni, hogy micsoda, le is rajzolták neki, de egy idő után feladták. Árpád az egzisztencialista ketrecharcos és médiamogul valóságos érdeklődést mutatott a középiskolások iránt, nem mindegyik iránt, de a száznyolcvan centiméteres fitnesz-daiquiri szakos, nőnemű középiskolások iránt feltétlenül, ő a részfeladatokra szeret koncentrálni. Antal éppen tulajdonviszonyokat alakít át, és ilyenkor nem szabad zavarni. Marad a Zoltán, aki a Ki Tud Többet a Szovjetunió óta nem gyarapodott ugyan jelentősebb ismeretekkel, de nyájasan tud nézni, és az az ilyen géfodrikus időkben komoly előnyt jelent.

Balog Zoltán nem érti, hogy miért akarnak ezek a diákok mindenféléknek mutatkozni, amikor versenyképességi szempontból az lenne a legegyszerűbb, ha teljesen egyformák lennének, ülnének szépen oldalsó középső tartásban, hazafias dalokat énekelnének a szünetben, aztán kimennének szép, rendezett sorokban a nagybetűs életbe, ahol ellennének egy ideig, egyéb szórakozás híján esetleg elüthetnék az időt azzal, hogy szíriai korcsolyaélezőket utálnak, és pontosan hatvanöt éves korukban elhaláloznának, lehetőleg egészen rövid szenvedés után, mert a nyugdíjukat kicsit problematikus lenne kifizetni.

Balog bár lát valamennyi terrorveszélyt abban, hogy a gimnazisták a Laposföld kiadó Keresztény Geográfia Dinoszaurusztagadóknak című kiváló munkája mellé valamilyen alternatív földrajzkönyvet követelnek, de egyelőre eltekint a páncélosdandár nevelő célzatú bevetésétől. Meg kell egyezni a diákokkal és a tanárokkal. Ők bekussolnak, mi pedig nem fogjuk őket úgy pofán vágni, hogy leesik a szemüvegük, ez a versenyképességet szolgáló kompromisszumnak tűnik - mondta magában. Balog Zoltán jót akar, szelíden akarja a jót, az arcán is látszik, ha nem akarná a jót, akkor nem úgy tartaná a maroklőfegyvert, ahogy azt az ő nagy szelídségében tartja.

A.B. öt év után már rendesen fogja utálni C.D.-t. E.F.-t mindenki utálni fogja. G.H. és I.J. az életet fogja utálni. K.L. a saját lábán fog állni. M.N., O.P., R.S és T.U. megkeseredik annyira, hogy ne lázadjon. V.Z továbbra is maga elé fog nézni. X.Y. pedig csak elhúz innen Új-Kaledóniába. Addig kell kibírni és akkor maradhat minden olyan nagyon jól, ahogy mindig is volt.


http://orulunkvincent.blog.hu/2016/01/30/a_kozepiskolasok_esete_balog_miniszterre l_es_az_elettel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mink leginkább a Balog úron csodálkozunk, hogy miniszter !
  2016-01-30 15:22:40, szombat
 
 
Balog miniszter csodálkozik

fsp|2016. jan. 30. 10:23


Szervusztok kedves tanárok, nem is tudjátok, mennyire örülök, hogy látlak benneteket! Utoljára a suliban láttam tanárt, még diákkoromban, de az már nagyon régen volt. El sem mondom nektek, mennyire régen.

Azóta én sem lettem fiatalabb, megettem már a kenyeretek javát.


Bemutatkoznék: Zoli bácsi vagyok, de nektek csak emberi erőforrás miniszter. Hallom ám, hogy mindenféle problémáitok vannak. Nem vagytok ezzel egyedül, a kormánynak is sok a gondja. Akartok segíteni a kormánynak, kedves tanárok?

Nem? Mindjárt gondoltam, nektek nem is ez a dolgotok, hanem az, hogy tanítsátok a gyerekeket. Ezzel segítettek az országnak, meg a kormánynak is. Mert ami az országnak jó, az a kormánynak is az. Fordítva már nem biztos, de ebbe most nem mennék bele.

Hallom, hogy nincs elég kréta az iskolákban, és hogy nagyon bürokratikus beszerezni. Nekünk sincs elég krétánk ott a minisztériumban, de mi nem sírunk, hanem veszünk magunknak. Na jó, csak vicceltem, kedves tanárok, nevessetek nyugodtan, nem fog megsértődni a Zoli bácsi.

Nekem sincs krétám. Nézzetek rám, úgy nézek ki, mint akinél kréta van? Ha akarjátok, kipakolom az összes zsebemet, akkor sem találtok benne krétát. Mégsem rinyálok, hanem végzem a dolgom.

Most mit fütyültök, kedves tanárok? És ne kiabáljatok, hogy menjek az anyámba. Én csak jót akarok nektek. Jót, s jól. Ezt nem én mondtam, hanem egy Kazinczy nevű illető. Tudjátok, ki volt az a Kazinczy?

Most miért vágtok hozzám mindent, ami kezetek ügyébe esik?

Azt mondjátok, hogy sok az adminisztráció, mindenféle jelentéseket kell írnotok. Hát, az baj. Nagy baj. A mi időnkben is kellett jelentést írni Nem mindenkinek, csak annak, aki önként jelentkezett, vagy zsarolták valamivel. Ti nem jelentkeztetek önként, és nem is zsarolunk benneteket, úgyhogy mostantól nem kell jelentéseket írnotok.

Csak akkor, amikor muszáj. Hogy mikor muszáj? Akkor, amikor mi azt mondjuk.

És most nagyon figyeljetek, mert nem mondom el még egyszer: teszünk nektek egy nagyon nagy engedményt. Akkora nagy ez az engedmény, hogy ha nem én mondanám, el sem hinném. Hamarosan, ha csak valami nem jön közbe, akkor már szinte majdnem biztos, hogy valóban csökkentjük az adminisztrációt. Rövidebb jelentéseket kell írnotok, de abba is benne kell, hogy legyen minden, ami a kutyát sem érdekel. Addig is gyakoroljátok, hogyan kell tömören, lényegre törően fogalmazni.

Látom, hogy örültök, ezért úgy értékelem, hogy nagyon hasznos volt ez a mai találkozó. Én megismertem a ti gondjaitokat, ti pedig megismerhettetek engem. Ha akartok, mostantól szólítsatok emberi erőforrás miniszternek.


http://fsp.nolblog.hu/archives/2016/01/30/Balog_miniszter_csodalkozik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zemberek többsége megszívja a csokot
  2016-01-30 15:16:09, szombat
 
  2016.01.26.
A zemberek többsége megszívja a csokot
Szárnyathy Géza

Mivel most már annyi mindenki ért a csokhoz, hogy még a hentesnél is elmagyarázták az anyósomnak, miért kellene minket egy harmadik gyerek legyártása irányába kapacitálni, mi is pennánkra vesszük vagy mi.

Valójában persze szót sem érdemelne egy olyan ötlet, amelyet kitalálását követően azonnal meg is akarnak valósítani, aztán még mielőtt az első fűszálat arrébb rakná bárki is az ügyben érdemben, máris át kell írni az egészet. Mert ez olyan, mint valami elkúrt startup: összeáll három informatikus és kitalálja, hogy meg kéne csinálni az automatikusan kinyíló kukatetőket, mert mégis undorító emelgetni azt a szart, de aztán félúton rájönnek, hogy nem lenne túl népszerű, ha a belvárosban folyamatosan tátognának a járda mellé húzott kukák, úgyhogy inkább a kutyaszart magától összeszedő zacskó problematikáját kezdik boncolgatni azzal a felkiáltással: nem köztisztasági kérdésről van szó.

Van ilyenből ezer. És koncepcióját tekintve nem sokban tér el az effajta ötleteléstől a csok sem. Kár, hogy a kormány viszonylag sok pénzt tervez a hagymázas elképzelésébe ölni - első körben tízmilliárdokról beszéltek az illetékesek, de lesz ebből viszonylag gyorsan évi százmilliárdos kiadás is. Ahogy a lakástörlesztők támogatásával is volt, annyit vitt el majdnem évente, mint amennyi a nyugdíjkasszából hiányzott - persze nem ez a tétel hiányzott onnan.

A gondjaink a következők - azon túlmenően, hogy ez is, mint oly sok minden 2010 óta csak úgy össze lett baszva két nap alatt teljesen feleslegesen. Iszonyatosan sok pénzt szórnak szét. De mire is? Jó, hát ezt speciel nem a Mészáros Lőrinc kapja, mert az öreg már elmúlt 40, szóval már szimpatikusabb, mint egy közbeszerzés.

Jóllehet fontos volt leszögezni, hogy a háromgyerekesek kapnak igazán nagy lét, azt is sürgősen hozzátették: ez nem szociálpolitikai intézkedés. Hanem mi a lószar? Épüljön sok új lakás. Ja, épüljön, de ha ez a cél, akkor nem mindegy, ki költözik bele? És ha ez a faja cél, akkor miért nem az a fontos, hogy minél több fejlesztőnek megérje építeni?

Azzal, hogy a keresleti oldalról ad motivációt a vásárlásra a csok - hozzád vágok tízmillát, csak vásárolj - annyit ér el, hogy az emberek megőrülnek. Több értelme lett volna a kínálati oldalt motiválni - erre jó ötlet volt az áfacsökkentés - a befektetői bizalmat erősíteni. Hogy gyere, építs, fasza lesz neked. A keresleti oldal felhergelésével eljutottunk oda, hogy mindenki lakást akar venni, erre pedig akkorát emelkednek az árak, hogy a tíz miskát ez el is viszi. Igazán fasza ötlet volt. Csak hát ha az volt a cél, hogy a fejlesztőknek adjunk pár tízmilliárdot, akkor ezt lehetett volna egyszerűbben is csinálni.

És akkor mindenki nyerne a bolton, az is, aki venni akar. Mert a mostani állapot szerint a sokgyerekesek kapnak támogatást, ám a hájp annyira felkavarta a piacot, hogy végül ők is csak békanyállal járnak jobban. Cserébe aki igazán megszívja, az egy és két gyerekes, mert elszállnak az árak és szart se tud venni, ráadásul a támogatás elenyésző. Mondjuk tényleg elhanyagolható körről van szó, úgy egymillió családról.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/01/26/a_zemberek_tobbsege_megszivja_a_csokot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.