Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A statisztika szerint fantasztikusak a munkanélküliségi adat
  2016-01-28 20:43:22, csütörtök
 
  Sőt, mikor az utolsó lekapcsolja a villanyt, akkor lesz a legszebb a statisztika mert nulla lesz a munkanélküliség.
A g..i álma beteljesül. A teljes foglalkoztatottság, külföldön.
Többen dolgoznak? Hol basszus?
Közmunkában igen, de azt a szociális rendszerhez kellene számolni, ugyanis segély helyett van!
Munkahelyek sünnek meg, újak nem keletkeznek. A meglévőknél elküldik a dolgozókat, majd visszaveszik közmunkásnak. Ugyan azt a munkát végzi, ugyan annyi időben a minimálbér feléé.
Hát hogyne, működnek a reformok, szárnyalunk, a nyugatnál jobban teljesítünk.
Ja és, ha statisztikába számolják munkának nevezik, ha a CSOK-t igényelné közmunkás.(segélyes).
"Háromféle hazugság van: a hazugság, az aljas hazugság és a statisztika."
/Mark Twain/


********



A statisztika szerint fantasztikusak a munkanélküliségi adatok

ma 13:16

A vártnál kedvezőbb lett a tavaly október-decemberi munkanélküliségi ráta - hívták fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt adatait kommentálva a Takarékbank és az Erste makroelemzői, akik szerint tovább csökkenhet a munkanélküliség.

A KSH csütörtökön közzétett adatai szerint a múlt év október-decemberében 281 ezer volt a munkanélküliek száma, 38 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban, ezzel a munkanélküliségi ráta 1,0 százalékponttal 6,2 százalékosra csökkent. A foglalkoztatottak száma elérte a 4 millió 259 ezret 2015 negyedik negyedévében, és 118 ezerrel - 2,8 százalékkal - volt több, mint egy évvel azelőtt.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint biztató, hogy a legutóbbi üzleti és vállalati felmérések többnyire továbbra is a foglalkoztatási szándék növekedését jelzik. A foglalkoztatottak számának növekedése a gazdaság munkahelyteremtő képességét is tükrözi. Az elsődleges munkaerőpiacon 58 ezer új munkahely keletkezett egy év alatt, ami némi élénkülés az előző háromhavi átlaghoz képest - mutatott rá.

A statisztika szerint fantasztikusak a munkanélküliségi adatok

Az elemző felhívta a figyelmet arra is, hogy a tavalyi negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 10 ezerrel bővült a foglalkoztatás a mezőgazdaságban, 16 ezerrel a feldolgozóiparban, 6 ezerrel az építőiparban, 42 ezerrel a piaci szolgáltatások, valamint 38 ezerrel a közszolgáltatások területén. A munkanélküliek száma 3 ezerrel csökkent a szeptember-november közötti átlaghoz képest, míg 38 ezerrel csökkent az egy évvel ezelőttihez képest. Kedvezőnek nevezte, hogy a 15-74 éves korosztályban a gazdaságilag aktívak száma 80 ezerrel növekedett, így a nem aktívak száma 2,988 millió volt.

Jelezte, hogy a foglalkoztatás ütemének növekedését ugyanakkor fékezheti az egyre több ágazatban jelentkező szakemberhiány. Szezonális hatások miatt ugyan az idei év elején a munkanélküliségi ráta átmenetileg újra meghaladhatja a 7 százalékot, azonban az év második felében már 6 százalék alá süllyedhet. Így idén 6,4 százalékosra csökkenhet az átlagos éves munkanélküliségi ráta a tavalyi 6,8 százalékról.

Barczel Vivien és Ürmössy Gergely, az Erste Bank elemzői szerint összességében 2015 egészében is folytatódott a munkaerőpiac feszesebbé válása, hiszen amellett, hogy csökkent a munkanélküliek száma a 15-74-es korosztályban, az aktív munkaerőként számon tartott emberek száma 4,5 millió fölé nőtt, ami azt jelenti, hogy az aktivitási ráta soha nem látott szintre, 60 százalék fölé emelkedett.

Az elemzők szerint fontos, hogy a munkanélküliségi és foglalkoztatottsági számok javulásában nagy szerepet játszott a közmunka program, hiszen az év végére több mint 230 ezer embert foglalkoztattak a program keretében. Ez azt jelenti, hogy nagyjából minden huszadik foglalkoztatott a közmunkaprogramban helyezkedett el. A közmunkaprogram mellett az elsődleges munkaerőpiac is fokozatosan élénkült tavalyi, azonban az üteme egyelőre nem nevezhető lendületesnek - vélték.

Közölték, az idén is folytatódhat a munkanélküliségi ráta csökkenése, az év egészében átlagosan 6,5 százalékra vagy akár enyhén az alá eshet a mutató a tavalyi 6,8 százalékról.



http://propeller.hu/itthon/3188008-statisztika-szerint-fantasztikusak-munkanelkul isegi-adatok?utm_source=mm-2016-01-28&utm_medium=email&utm_campaign=A%20s tatisztika%20szerint%20fantasztikusak%20a%20munkan%C3%A9lk%C3%BClis%C3%A9gi%20ada tok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Sok magyar újranyitná a koncentrációs táborokat”
  2016-01-28 20:29:03, csütörtök
 
  ,,Sok magyar újranyitná a koncentrációs táborokat"


2016. január 28. 20:24
Hunhír.info

auschwitz-250.jpg"Magyarország nem normális ország" címmel jelent meg interjú Nemes Jeles Lászlóval az egyik németországi zsidó lapban, Jüdische Allgemeinéban csütörtökön. A Saul fia rendezője a lap szerint arról beszélt, hogy Magyarországon félelmetes számban vannak az antiszemiták, az ország politikusai és polgárai sem normálisak.


,,A zsidógyűlölet Magyarországon, ahogy korábban, most is nagyon széles körben elterjedt. Sokan legszívesebben újranyitnák a koncentrációs táborokat, ha megtehetnék -inkább tegnap, mint ma" - nyilatkozta Nemes Jeles László a Jüdische Allgemeinének adott interjújában. Az Oscar-jelölt Saul fia rendezője szerint a koncentrációs táborok újranyitására vágyók nem alkotnak ugyan többséget a magyarságon belül, de elegen vannak ahhoz, hogy félelmetes legyen a helyzet.

Az interjú a ,,Magyarország nem normális ország" címmel látott napvilágot csütörtökön, a cikkben Nemes Jeles a következőket mondta az Orbán-kormány antiszemitizmusával kapcsolatos kérdésre:

,,Régi hagyomány Magyarországon, hogy a tűzzel játszanak. Például: máig nem esik szó arról, hogyan kollaboráltak a németekkel a náci időkben, a politikusok pedig örömmel hevítik a létező antiszemitizmust. Másrészt az Orbán-kormány keményen kiáll az országban lévő zsidó közösségek mellett. És a széles körben tapasztalható antiszemita hangulat ellenére a Claims Conference nagyvonalú támogatása mellett kaptunk állami pénzeket Magyarországtól is. Tudnia kell: Magyarország nem normális ország - a politikusai és polgárai egészen biztosan nem.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=90739
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új hivatal jön: A Közpénzügyi hatóság
  2016-01-28 17:59:41, csütörtök
 
  Elveszett Telefonok Misztériuma nem lesz?

Vagy Függönyügyi Bizottság?
Vagy Josip Tot Ügyviteli Főiskola?
Esetleg Giró-Szász András Szállodalánc?
Habony Árpád Nemzeti Szipulda?
Nemzeti Drogellenőrző Hivatal, élén Deutsch Tamással?
Stadionépítési Kapitányság?
Felsőmocsoládi CSOKoládé?
Várügyi Meghízott? Ja, baszki, az van.

a brókerbotrányokat a pszáf-nek kellett volna megelőznie

1. Újabb vízfej.
2. Valakit ejtőernyőztetni akarnak.
3. Az első két keveréke.

A bürorkráciacsökkentés jobban teljesít.
Remélem mindezt EU-s pénzből, túlszámlázva.

**************


Új hivatal jön: A Közpénzügyi hatóság

Botos Tamás
gazdaság
ma 6:44


A Magyar Idők szerint már célegyenesben a hivatal felállítása, aminek feladata a könyvelők, az adótanácsadók, az adószakértők, az okleveles adószakértők és a könyvvizsgálók ellenőrzése lenne. A kormány célja szerint így megelőzhetőek lennének a brókerbotrányokhoz hasonló ügyek, de a nagyértékű áfacsalások ellen is hatékonyabban lehetne fellépni.



http://444.hu/2016/01/28/uj-hivatal-jon-a-kozpenzugyi-hatosag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa egyik legszabadabb országa…
  2016-01-28 17:57:36, csütörtök
 
  Európa egyik legszabadabb országa...

Februártól tovább szűkíti a fidesz az egyetemek (!) autonómiáját



Orbánék mindent látni és tudni akarnak...

Jönnek a konzisztóriumok, aminek öt tagjából négyet (!) a kormány (!) delegál majd. Az egyetemi konzisztórium tagja a rektor és a kormány által kinevezett kancellár (!), három tagot pedig az oktatásért felelős miniszter delegál az intézmény gazdasági-társadalmi környezete, az intézmény és a hallgatói önkormányzat javaslatára.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Iparági mélytorok: Habony testvére lesz a TV2 kreatív agya?
  2016-01-28 17:43:27, csütörtök
 
 
Iparági mélytorok: Habony testvére lesz a TV2 kreatív agya?

2016. január 27. 11:26

Elég meredek pletykát hallottunk, nem is merjük tutira mondani, hogy igaz: a TV2-t megvásárló Andy Vajna olyan szabad kezet adott Dirk Gerkens vezérigazgatónak, hogy tök önként felvette maga mellé Habony Máriát, Habony Árpád testvérét, akiról mindössze annyit tudunk, hogy 2003 óta egy Színes Tinták nevű Bt.-t üzemeltet, aminek főtevékenysége az

üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás

de foglalkoznak még

film-, video-, televízióműsor-gyártással,
film-, videogyártás, televíziós műsorfelvétel utómunkálataival, és
film-, video- és televízióprogram terjesztésével is.

Habony Mária neve akkor került elő a sajtóban, amikor a Brand Lab Tanácsadó Kft nevű cégét eladta Halkó Gariellának és Jáksó Lászlónak, akik Habony és Jáksó közös ötletét, a méltán zseniálisnak tartott Marslakókat készítették el a köztévének egy rakás pénzért. Ezt megelőzően, a Brand Lab a köztévével koprodukcióban készítette a Most a Buday! című főzőműsort. Érdekes, de a Marslakók gyártására szóló szerződés megkötésére az MTV 2009-ben kapott engedélyt, a Brand Lab Tanácsadó Kft tulajdonosa pedig ekkor még Habony Mária volt.

Hogy ezen túl a hölgy mihez ért és mihez nem, azt nem tudni, viszont két forrásunk szerint is gőzerővel keresi a TV2-nek azokat a műsorformátumokat, amikkel meglephetik az RTL-t és a nézőket.

http://comment.blog.hu/2016/01/27/iparagi_melytorok_habony_testvere_lesz_a_tv2_kr eativ_agya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Minden az enyém" - Felcsútról ír a német sajtó
  2016-01-28 17:23:32, csütörtök
 
 
"Minden az enyém" - Felcsútról ír a német sajtó

MTI-információ|2016. jan 28. 15:03


Felcsúton járt a Süddeutsche Zeitung című liberális német lap riportere, és tapasztalatait Minden az enyém című terjedelmes írásában meg is osztotta olvasóival.

Cathrin Kahlweit a riportban így összegez: "az ő faluja, az ő labdarúgása, az ő Magyarországa - ez Orbán Viktor világa", és ezt a világot a magyar "miniszterelnök szülőföldjén, Felcsúton lehet megtekinteni". A településen manifesztálódik a kormányfő hatalma kicsiben.

A Süddeutsche Zeitung riporter egyebek között kifejti, hogy a falu-labdarúgás-Magyarország triász (...) valóban többet mond el Orbán Viktorról, mint minden politikai elemzés. Felcsút virágzik és gyarapodik, mint kevés település az országban, és a kormányfő nem hagyja veszni az övéit, politikai barátait, sportbarátjait és a polgármestert sem.

A labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatban a tudósítás hangsúlyozza: a szülőföldnek nyilván új hősöket, új trófeákat kell kapnia, kiváltképp, hogy olyan miniszterelnöke van, aki nemcsak buzgó futballrajongó, hanem buzgó nacionalista is.

http://nepszava.hu/cikk/1083849-minden-az-enyem---felcsutrol-ir-a-nemet-sajto


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmutyizták az EU-forrásokat? Kipakolta az exfideszes az izg
  2016-01-28 16:41:46, csütörtök
 
  2016. 01. 28. 15:28

Elmutyizták az EU-forrásokat? Kipakolta az exfideszes az izgalmas felvételt

Az európai uniós forrásokkal kapcsolatos korrupció szálai a legfelsőbb szintekig, a pályázatokról döntő minisztériumokig vezetnek - jelentette ki Hadházy Ákos, az LMP korrupcióügyi szakszóvivője budapesti, ,,korrupcióinfó"-ra keresztelt sajtótájékoztatóján. A kiugrott fideszes nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt is amely állítását igyekezett bizonyítani.

A XXI. századi párt ellenzéki politikusa szerint a pénzeket a legtöbb esetben rossz célokra használták fel, vagy egy külön erre a célra felépített, maffiaszerű hálózaton keresztül egyszerűen ellopták. Így a 2015-ben a kormány által lehívott európai uniós támogatásokból, amely a tavalyi GDP majdnem 7 százalékát kitevő összegre rúgott, javarészt a Fidesz és gazdasági hátországa osztozott.

Föltéve, hogy ez tényleg igaz, akkor ennek a jelenségnek az a különös kockázata, hogy a politikai kapcsolatrendszeren élősködő, állami, uniós, önkormányzati megbízásokkal felfuttatott, közpénzzel kitömött mutyicégek máskülönben életképtelenek, semmit nem tudnak felmutatni. Az uniós források rövidesen elapadnak, a mutyicégek pedig a rendes, piaci versenyen el fognak bukni, munkanélkülieket, tartozásokat hagyva maguk után. Eközben a tisztességes, tehetséges magyar vállalkozások nem részesülnek semmiféle kiemelt támogatásban.

A jelenség létezését Hadházy Ákos egy nyilvánosságra hozott, eddig titkos hangfelvétellel illusztrálta, állítása szerint a lejátszott anyagon Ács Rezső szekszárdi polgármester hallható, aki állítólag 2012-ben azt részletezte, hogy az uniós pályázatok eredménye előre lezsírozott. ,,Bűnszervezet működik az uniós pénzek elosztásánál, ennek a szervezetnek az első csápja pedig a minisztériumokban van,ahol ezekről a pályázatokról döntenek" - mondta Hadházy, aki szerint az esetek nagy részében már előre megvannak a pályázatok győztesei, így az eljárások csak alibik. A ,,bűnszervezetnek" bedolgoznak önkormányzatoknál házaló mutyicégek, amelyek biztos pályázati sikert ígérnek, de kivitelezőként maguk bonyolítanak le mindent, ha ez nem tetszik egy helyhatóságnak akkor egész egyszerűen tovább állnak és egy másik települést keresnek fel az ajánlatukkal.


https://youtu.be/VgT9X_GK4Ss

Hadházy példaként felhozott egy szekszárdi beruházást, a városban működő Wosinsky Mór óvodát ugyanis állítása szerint túlárazva bővítették. A projekt 130 millió forintba került, pedig piaci áron elegendő lett volna 66 millió forint - fogalmazott, emiatt az LMP feljelentést tett.

A hangfelvétel készítésének idején Hadházy Ákos a kormánypárt tagjaként, a Fidesz szekszárdi frakcióülésen is részt vett.





http://alfahir.hu/elmutyiztak_az_eu_forrasokat_kipakolta_az_exfideszes_az_izgalma s_felvetelt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NEMZETÁLLAm
  2016-01-28 16:09:11, csütörtök
 
  2016. január 27., szerda

NEMZETÁLLAM


Valamilyen oknál fogva a mongolfolt éppen otthon járó tulajdonosának az a kényszerképzete, hogy meg kell, és pünkt neki kell megvédenie az európai nemzetállamokat.
A törekvés érthető, hiszen ezidáig bármit is megvédett, abból mindig leesett egy-két ezermilliárd, melynek csurgaléka az ő magánvagyonát gyarapította.
Pedig nincs könnyű dolga, hiszen a lopott holmit - megszokásból - el kell dugni, bár egyre lazábban tudja ezt a kérdést is kezelni.
Lazacsávó a mi Lánglelkű, ám Enyveskezű vezérünk.
Teheti, hiszen a zemberek egészen addig szarnak a trógerkodásaira, ameddig konkrétan az éhhalál küszöbére nem érnek, és még akkor sem lázadnak ha nyitva van a helyi dögkút.
Nem is igen értik a dolgokat, hiszen kit érdekel, hogy a mennyekben mi folyik, ha a saját kis világukban nem fagy be az utcai csap, vagy legalább a konyhai gáztűzhely felett elő tudják adni a makk ászt.

De azért ez a nemzetállam védelme számomra rejtély.
Ezek szerint Szellemi Világítótornyunk azt képzeli, hogy Magyarország - nemzetállam.
Hát próbáljuk ezt az elképzelést kicsit cizellálni.
Magyarország első királya, Szent István felesége a bajor Gizella volt, aki nagyszámú német lovag kíséretében érkezett Magyarországra, ahol is lovagjai Koppányon kívül a magyar szűzeket is kardélre hányták, számos kis turmixal gyarapítva a frissensült királyságot.
Jöttek-mentek, és ismét jöttek a kunok, kikre a kunságok, meg a kunhalmok emlékeztetnek, meg a széles járomcsontú szép magyar menyecskék, ők itt is maradtak.
Aztán jöttek a tatárok, akiknek kedvenc szórakozása volt, hogy az elfoglalt települések falai elé hajtották a lakosságot, ahol is az anyákat és leányaikat férjeik és fiaik éber tekintete előtt megpocsékolták, majd a férfiak mentek rabszolgának vagy a fejeikből építettek ügyibevaló kis dombocskákat.
Aztán jöttek a németek, az itáliai várépítő-mesterek, akik szintúgy itthagyták genetikai nyomukat, és akkor még nem beszéltünk török testvéreinkről, kik százötven évig szerencséltettek bennünket, miközben asszonyaink, kiknek java addigra már genetikailag kissé kevertnek volt tekinthető, időnként hanyatt vágták magukat Alibabának, hogy csak úgy porzott a dikó.
Merthogy jobb szenvedni, mint halottnak lenni, nem szólva arról, hogy egy konszolidált megszállás alatt még lehetett akár kellemesen is szenvedni, ki tudja?
Végtére is, tulajdonképpen nekik köszönhetjük a svábokat, akik igen sok jót tettek ezzel az országgal, habár életviteli mintájukat nemigen tudták átörökíteni...

Amikor a németek, vallonok, svájciak, spanyolok, itáliai népek kiverték tőlünk a törököket, bizony, sok esetben ismét az asszonyok hozták meg az áldozatot, mint utána még oly sokszor, hiszen járt erre utána még osztrák, német, orosz, az áldozatnak köszönhető, hogy még él az ország, különben régen kihaltunk volna, mint a vizigótok.
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy maga az ország eleve soknemzetiségű volt, a szerbek, horvátok, Szlavónia népe, a móc hegyipásztorok, tót tutajosok, ruszin favágók mind-mind a magyar király alattvalói voltak, a nemességük pedig magyar nemes, még ha egy szót sem tudott magyarul egész életében sem.
És ez így volt jól, egészen addig, ameddig a nemzetiségek meg nem unták, hogy sok esetben fapados alattvalóknak kezelik őket, és a "magyar" primátus kezdett az idegeikre menni.
Ezért aztán - miutána Magyar Királyság részéről semmiféle fogadókészség nem volt arra, hogy nemzeti érdekeiket és büszkeségüket figyelembe vegyék - megindult a harc saját államaik létrehozásáért, melyet aztán Trianon teljesített be és hitelesített.
A mai Magyarország területén viszont rengetegen maradtak a királyi Magyarország polgárai közül, mert azt hitték, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia romjain virágzó állam épül, de a romok maradtak, a virágzás meg elmaradt.
Szóval, van itt kérem minden, ebben a kárpát-medencei katyvaszban, csak nemzetállam nincs, merthogy inkább vagyunk egy érdekes, fanyar koktél, mint tiszta bor, de ez akár az előnyünk is lehetne.

De nem az, mert mi nemzetállam szeretnénk lenni, legalábbis Orbán víziója szerint.
Pedighát, ugye...
Ki hát a magyar?
Vegyük sorra:
A jobboldal értelmezése szerint magyar az, akit ők magyarnak tartanak,
Ennek értelmében kimaradnak a nemzetből a cigányok, a zsidók és a pirézek, ellenben magyarnak számítanak a svábok, jóllehet a múlt század első felében erős nyomás nehezedett rájuk, hogy eredeti neveiket magyarosítsák, az állami alkalmazás előfeltétele volt sok esetben a szépen csengő pengőn vett név.
Így lett Knausz Ferencből Szombathelyi Ferenc, mire végrehajtották rajta az ítéletet, de említhetnénk a Szalosian családból származó Szálasit, a Reich fivéreket, kommunista Rajk Lászlót és a nyilas Reich Endrét, de akár Kádárt is, akit ma is előszeretettel neveznek Csermaneknek irigyei.
Ha azt halljuk, hogy Kossuth, akkor egy nagy magyar hazafit vizionálunk, holott egy tót kisnemesről van szó, kinek neve kecskést jelent, a legnagyobb magyar költő, Petőfi is Petrovics volt, az aradi vértanúk között sem túlreprezentáltak a magyarok.
Szinte az összes magyar Nobel-díjas zsidó, Bartók és Kodály zenéjében román és délszláv motívumok hemzsegnek, Munkácsy Mihály Lieb Mihályként született, talán még Ady, de ő lenne az első, aki leköpné ezeket, ha élne.
Ami azt illeti, talán két népcsoport van ma Magyarországon, amelyik "tiszta" vérvonalú, a vallásukat gyakorló zsidók és a cigányok, habár utóbbiak asszimilációja a Kádár-rendszerben igen erős ütemben folyt.
Szóval ettől vagyunk mi nemzetállam, mínusz a zsidók és a cigányok, merthogy azért a keveredésnek is van határa, meg aztán olyan jó valakit lenézni a származása miatt, hiszem ezen az alapon csak megszületni nehéz.
Lehetnénk persze a történelem által összekovácsolt, vegyes származású magyarok is, de nem ilyenek vagyunk, hanem két-három ideológia alapján folyvást egymást verő, egymásra acsarkodó-irigykedő szolganép.
Kertész Ákos, gyere haza, neked volt igazad!

Ért persze már meglepetés egy-két embert fajmagyarságával kapcsolatban, hiszen derült itt már ki zsidófaló politikusolról is, hogy a kedves nagymama származása nem kimondottan turáni, és ha a félcigány népesség sorbaállna, hát a Jobbik székházától Csenyétéig állna a sor, de erről nem illik tudomást venni, mi szeretjük az igazságot kerülgetni, mint liba a pocsolyát...
Mindennek dacára a Vezér, aki rossz nyelvek szerint nem a turulban született, hanem Dinicu Pacsirtájában, mégis a nemzetállamot óvja, holott mi, magyarok, egy virtuális nemzet vagyunk a megtestesült multikulti maga.
Ha Poci mindenkit elüldözne, aki nem magyar, akkor maga is migrálhatna farokfelcsapva, de persze ő magát myagyarnak tartja és folyvást a "mi, magyarok" szófordulatot használja.
Holott őt még a saját szarbanszületett alkotmánya sem erre jogosítja fel, hanem a magyar állampolgárok államának időszakos irányítására, míg csak a nép el nem kergeti, mondjuk Mongóliába, oda talán nem tud Ubert rendelni...
Mindenesetre a helyzet kiszámíthatatlan, hiszen az Unió türelme fogytán van, ha sokat okoskodik ez a szellemi lapály, akkor itt maradunk Schengen nélkül, pénz nélkül, nemzetállami drótkerítéseink közé zárva.
Ez az ember nem érti, hogy mit jelentenek számunkra az európai értlékek, normák, kultúra, ez csak a harácsoláshoz és az ország megosztásához, a saját kis szemétdombja megőrzéséhez ért, de ahhoz aztán nagyon.
Szerencséje van velünk, kevés nemzettel lehetne ezt megtenni.

Persze ennek is vége lesz egyszer, de jó lenne, ha ez az egyszer minél hamarabb eljönne, mert a jellem romlik, a gerinc hajlik, évtitzedek kellenek ahhoz, míg kiheverjük ezt az mocskot, aki már régen túl van azon, amit a repülőknél "point of no return"-nak szotak hívni - ez az a pont, melyen túl már nem elegendő az üzemanyag a visszatéréshez.

Vagy mi leszünk a XXI. század kihalásra ítélt vandáljai...





http://www.pupublogja.hu/2016/01/nemzetallam.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harakiri, bazmeg, az!
  2016-01-28 16:02:21, csütörtök
 
  2016.01.28. 11:49
Harakiri, bazmeg, az!

Tudom, tudom, mondani se kell, mindenki higgadjon le a picsába, a magyar kézilabdában minden rendben van. Németh András és Talant Dujsebajev vállal minden felelősséget. Utóbbi annyira, hogy ha japán lenne épp a beleit kaszabolná össze harakiri közben. Oké, az EB meccseinket nézve nekem is sokszor volt olyan érzésem, hogy mindjárt tökön szúrom magam egy életlen, rozsdás, lekerekített hegyű pólyavágó ollóval, de ezektől a Dujsebajev féle teátrális marhaságoktól is teli van a tököm.

Szépen csöndben is el lehet(ne) menni a picsába.

És nem csak neki. Hanem mindenkinek, akinek köze van ahhoz, hogy se a női, se a férfi válogatott nem lesz ott Rióban. Mindenkinek akinek köze van ahhoz, hogy a női válogatott történelmi vereséget szenvedett, a férfiakat meg rendszeresen úgy verték el, mint jégeső a lágy libaszart a felcsúti faluszélen. Mindenkinek, aki szerint az szakmailag jól van, hogy az olimpiai kvalifikációs Európa Bajnokságon kezdünk el csapatot építeni. Én se egykori sportolóként se szurkolóként nem akarok több ilyen arcot látni egyik válogatott kispadja mellett sem:

kezi.jpg

kezi1.jpg

,,Gyalázat, szégyen, szánalom! Egervárinál nem szabad megállni..." - írta Kocsis Máté a holland - magyar 8:1 után.

Gyalázat, szégyen, szánalom! Dujsebajevnél nem szabad megállni....- mondom én most, két elbukott olimpiai kvóta után. A magyar kézilabda szégyene lesz, ha az ember akinek kell, süket lesz meghallani.

http://varanus.blog.hu/2016/01/28/harakiri_bazmeg_az
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EGY TŐRŐL FAKAD mind!!!
  2016-01-28 15:43:15, csütörtök
 
  Mellbevágó lista: ezt nem teszi ki a Fidesz az ablakba


Bódis András / 2016.01.27., szerda 13:48 /

Mellbevágó lista: ezt nem teszi ki a Fidesz az ablakba


A Fidesz fejeket ígért 2010-ben. Kedélyborzolás gyanánt felsorolnám az elmúlt három hónap ,,elszámoltatási" eseteit - melyek közül csak az egyik a tegnapi Hagyó-ítélet:

- 2016. január 26. Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla a csalással és hűtlen kezeléssel vádolt Kovács Lajost, a Főtáv volt vezérigazgatóját.

- 2016. január 26. A vádiratban ,,belengetett" húsz helyett két év - felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélték Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettest a BKV-ügyben (első fokon). A másodrendű vádlott Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor extanácsadóját felmentették, s ugyancsak felmentették a botrányos végkielégítéséről elhíresült Szalainé Szilágyi Eleonórát.

- 2016. január 12. Bűncselekmény hiányában felmentette Schwartz Bélát, Ajka szocialista polgármesterét a Veszprémi Törvényszék a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és zsarolás bűntettében ellene emelt vádak alól.

- 2015. december 29. Kulcsár Attila volt brókert hat év hat hónap börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás és más bűncselekmények miatt első fokon a Fővárosi Törvényszék. A per legbefolyásosabb szereplőit - Rejtő E. Tibort, a K&H Bank egykori elnök-vezérigazgatóját, Forró Tamás vállalkozót, újságírót, Kelemen László ügyvédet, illetve Dunai Györgyöt, a Betonút Zrt. urát - azonban felmentették.

- 2015. december 16. A bíróság nem jogerős végzésével feloldotta Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese vagyonának zár alá vételét és megszüntette vele szemben a lakhelyelhagyási tilalmat is.

- 2015. november 25. Bűncselekmény hiányában felmentette a volt moszkvai nagykövetet és hat társát a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet eladásával kapcsolatban hűtlen kezelés, valamint bűnpártolás és okirat-hamisítás miatt emelt vádak alól a Budapest Környéki Törvényszék.

- 2015. november 19. Másodfokú, de nem jogerős döntésében felfüggesztett börtönre ítélte Juhász Ferenc volt szocialista honvédelmi minisztert és Fapál Lászlót, a tárca egykori közigazgatási államtitkárát egy 2006-os ingatlanüggyel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt a Fővárosi Törvényszék.

- 2015. november 9. Felmentette az FKF Zrt. volt vezérigazgatóját, Bielek Pétert a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének vádja alól hétfőn első fokon a Fővárosi Törvényszék.

- 2015. október 29. Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt és egyik vádlott-társát a legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette (első fokon) a 2006 őszi eseményekkel összefüggésben mulasztással elkövetett katonai bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék. Tizenkét további megvádolt rendőrtiszt, köztük Bene László volt országos főkapitány esetében a bíróság megszüntette az eljárást.

Az iménti bejegyzésemben már utaltam arra, hogy mindezt nem lehet a ,,még mindig komcsi" bíróságokra kenni. A fenti kudarcokhoz sajnos a nyomozást végző rendőri és ügyészi szerveknek sokkal több közük van, mint a törvényszéki népeknek. Az alábbi két - nem rövid - kérdéscsokorral bizonyítom is rögtön a vádhatóság felelősségét:

1. Hogyan lehetséges, hogy a brókerbotrányban még tanúként sem hallgatták ki Puch Lászlót, miközben Kulcsár Attila állította: az MSZP volt pénztárnoka is tagja volt annak a baráti körnek, amely ,,részünkre különböző állami megrendeléseket biztosított"? Hogyan lehetséges, hogy a 2006-2010-es ciklus honvédelmi elitjét érintő tábornokperben még tanúként sem hallgatták ki Puch Lászlót? Pedig a nyomozás során az egyik szereplő jegyzőkönyvbe mondta: voltak kötelezettségeik az MSZP-központ felé, ami természetesen ,,meg lett beszélve" a kincstárnokkal. Hogyan lehetséges, hogy a Hagyó-ügyben még tanúként sem hallgatták ki Puch Lászlót? Annak ellenére sem, hogy a közlekedési cég az ügyészség szerint szükségtelen megrendelésekkel látta el azt a Media Magnet Médiaügynökséget, amely - miként az egyik vádlott fogalmazott - strómanokon keresztül Puch Lászlóé, ,,és a pártfinanszírozás ezen a cégen keresztül történt".

2. Hogyan lehetséges, hogy miközben néhány MSZP-közeli történet még csak meg-megjelent a BKV-vádiratban, addig a nyomozás során felfeslő SZDSZ-es szálak teljesen kimaradtak a per alapdokumentumából (és még a volt főpolgármesterhez kötődő tanácsadót, Mesterházy Ernőt is felmentették)? Hogyan lehetséges, hogy Demszkyt még tanúként sem hallgatták ki? Annak ellenére sem, hogy Antal Attila volt BKV-vezér jegyzőkönyvbe mondta: ,,a városháza irányából érkező kérések közé tartozott, hogy kössek szerződést az autóbuszokban felhasználható Kowax-üzemanyagadalék beszerzéséről". A volt vezérigazgató hozzátette: ,,személyesen Demszky Gábor hívott fel azzal, hogy az ő meggyőződése szerint a Kowax egy kitűnő adalékanyag". Emellett két vallomás említette, hogy a főpolgármester maga ajánlotta be Antal Attiláéknak a politikai kampányait bonyolító Sawyer Miller Groupot. Több vádlott is állította továbbá, hogy a BKV-nak reklámfelület-értékesítést végző Promix Zrt.-t a közlekedési vállalat szabad demokrata igazgatósági elnöke, Tóthfalusi György futtatta - csakúgy, mint a társaság Hungária körúti ingatlanrészére pályázó Welt-Stadt Immobilien Kft.-t.

Ha jóhiszemű vagyok, mindezek alapján teljesen alkalmatlannak tűnik a magyar igazságszolgáltatás arra, hogy a nagypolitikai kontextusban is értelmezhető, többszereplős gazdasági bűnügyeket kinyomozza, normális vádiratot fogalmazzon belőlük, és ezek után elrettentő ítéleteket hozzon. Ha nem vagyok jóhiszemű, akkor még ennél is sokkal súlyosabb a helyzet. Fogalmazzak egyértelműbben? Három dologról lehet szó:

1) Szakmai értelemben harmatgyenge a rendőrség-ügyészég-bíróság tengely;

2) eleve koncepciós eljárások indultak;

3) menet közben kiegyeztek a hatóságok a megvádolt baloldali szereplőkkel.

Más lehetőség nincs. És mindhárom tragikus, sőt: veszélyt jelent az országra. Még súlyosabbá teszi a valóságot, hogy a korábban előzetes letartóztatásba helyezett, de végül jogerősen felmentett vádlottak kártalanítási pert is indíthatnak a magyar állam ellen - előfordulhat tehát, hogy végül többet veszítünk ezen az elszámoltatósdin, mint amennyit anyagilag nyerünk.

Ideje lenne, hogy szégyellje már magát valaki!


http://valasz.hu/publi/mellbevago-lista-ezt-nem-teszi-ki-a-fidesz-az-ablakba-1170 21
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.