Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Valami készül: összeírják az országban a kamerákat
  2016-10-25 22:09:08, kedd
 
 
2016. október. 24. 18:33 2016. október. 24.

Valami készül: összeírják az országban a kamerákat

szerző:
hvg.hu

A Belügyminisztérium megbízásából készül a "kamerák, kamerarendszerek országos felmérése". A levél és a kérdőív a napokban jut el minden vállalkozáshoz és vállalkozóhoz, akiknek adatot kell szolgáltatniuk a náluk lévő (biztonsági) kamerákról.

Az "elmúlt időszak eseményeit" emlegeti az a felhívás, amit a napokban a megyei kereskedelmi és iparkamarák küldenek szét a területükhöz tartozó vállalkozók, vállalkozások számára. A levél szerzője - első körben a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkársága, másrészt pedig a helyi kamara - rögtön meg is magyarázza, hogy az elmúlt időszak eseményei alatt konkrétan a terrorfenyegetettséget érti. (Még azzal együtt is, hogy a fenyegetettség nem esemény, eseményből pedig szerencsére nem történt Magyarországon egy sem.)
Nem mindegy a képminőség.
© Xvision

Ennek apropóján kérik a vállalkozásokat és az egyéni vállalkozókat is, hogy a levélhez mellékelt táblázatban jelentsék le az általuk üzemeltetett kamerákat és kamerarendszereket. A kérdőívben a kamerákat a nem csak utca/házszám szintű, hanem GPS-koordinátára pontos elhelyezkedésük mellett egészen apró technikai részletekbe menően felmérik. Meg kell adni például, hogy analóg vagy digitális eszközről van-e szó, fix vagy dome (félgömb alakú kupolában mozgó), belső vagy külső, milyen a kamera képének maximális felbontása, van-e rajta éjszakai mód, képes-e éjszaka színes felvételre. A vásárlás és a fentartási (sic!) kötelezettség lejárati dátumát is fel kell tüntetni.

Az adatok alapján a Belügyminisztérium egy, "a kor követelményeinek megfelelő kamerarendszer létrehozását" tervezi, olvasható a levélben.

http://hvg.hu/tudomany/20161024_kamerak_es_kamerarendszerek_osszeirasa_belugymini szterium
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Seregélyesi Kisbíróban jelent meg 25 év után először sajtó
  2016-10-25 21:47:01, kedd
 
  itt lehet felvenni a kapcsolatot az FBI-jal:

https://www.fbi.gov/contact-us

az rejtély, hogy egy Interpol által körözött személy hogy esik át a nagyszerű kötvényátvilágításon, hogy vesz ingatlant a miniszterelnök szomszédságában és mit képzel magáról egy miniszterelnök, hogy egy körözött személyt védelmezve szentségteleníti meg a magyar parlamentet?
Azért ilyen külsővel simán beleolvad a szokásos magyarosch nyuggerközösségekbe!
a mi orbáncunk és a sleppje egy ilyen tetves rohadékkal üzletel, barátkozik, tán még kefél is. csodálatos bizonyítvány ez a mai magyar kómányról.

Lehet hogy Kossuth téren is fundamentalista iszlamista öregek csépelték a magyart?

**********

A Seregélyesi Kisbíróban jelent meg 25 év után először sajtófotó az FBI által is körözött szaúdi bankárról, aki a helyi falunapokon mulatott

erdelyip
POLITIKA
ma 18:29


Szüreti felvonulás - HEGYI NAPOK

Ez a fotósorozat címe a Seregélyesi Kisbíró című lap 2015. októberi számában a 16. oldalon, ebben tűnik fel több képen a rejtélyes szaúdi bankár, Ghaith Rashad Pharaon.
Ghaith Rashad Pharaon, piros nyíllal jelölve a Seregélyesi Kisbíró című lapban

A képsorozatról a Magyar Narancs írt. A lapban hosszú és nagyon izgalmas cikk jelent meg Pharaonról, a drogbárókkal, terroristákkal és a CIA-vel összefüggésbe hozott bankjáról, és arról, hogy az FBI által az 1990-es évek óta körözött férfi hogyan került a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor illetve családjának közelébe.

Itt nem csak gazdasági összefüggésekről van szó, a Pharaonról elnevezett cég, amit a szaúdi bankár ügyvédje irányít, a miniszterelnök Czinege utcai házának közvetlen szomszédjában vásárolt egy ingatlant.

Pharaon nem csak ott fektet be Magyarországon, Seregélyes mellett a Zichy-Hadik-kastély is a Pharaon cégcsoport tulajdonába került, valószínűleg így keveredett a szaúdi bankár tavaly októberben a falunapra, ahol lefotózták, és ahol jelenléte ellenére a fő attrakció a Happy Gang fellépése volt.
Ghaith Rashad Pharaon, piros nyíllal jelölve a Seregélyesi Kisbíró című lapban

A képeken Pharaon mellett többször Zaid Naffa, tiszteletbeli jordániai konzul látható (fekete bőrkabátban), az ő családjának Magyarországi nyomulásáról itt írtunk részletesen.

A miniszterelnök egyébként a héten is beszélt Pharaonról a Parlamentben, arra utalt, hogy amerikai titkosszolgálati játszma a férfi körül.

Orbán a Parlamentben csak "Pharaon professzorként" beszélt a bankárról,

akivel bevallása szerint Jordánia budapesti képviseletének díszvacsoráján találkozott, ahol mindketten díszvendégek voltak.

Pharaon neve egyébként korábban Tiborcz Istvánhoz köthető üzletekben merült fel, ezekről itt olvashat.

Aki pedig nem olvasta el a Magyar Narancs hosszú cikkét róla, az mindenképpen tegye meg, egészen elképesztő, hogy milyen figurák vannak most a miniszterelnöki család közvetlen közelében.


http://444.hu/2016/10/25/a-seregelyesi-kisbiroban-jelent-meg-25-ev-utan-eloszor-s ajtofoto-az-fbi-altal-is-korozott-szaudi-bankarrol-aki-a-helyi-falunapokon-mulato tt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem szeretek ilyeneket leírni, de rohadjatok meg, hazug, sem
  2016-10-25 21:33:14, kedd
 
 
H. A. 2016-10-25
Nem szeretek ilyeneket leírni, de rohadjatok meg, hazug, semmirekellő, alattomos gazemberek


Igen, hivatalos. Már sejtjük egy ideje, pedig az arcátlan büdös bunkó mangalicaszerelő azt hazudta még pénteken is, hogy bár megcáfolni nem fogja, de megerősíteni sem hajlandó a hírt. Még az is lehet, hogy lapot vesz, médiát vesz, tévét vesz. De nem tervezi, nincs ilyen szándéka. És igen, tessék, itt van, a Mészáros Lőrinchez köthető Opimus megcsinálta az évszázad üzletét, egyúttal beleszart a szánkba:


Ez pontosan azt jelenti, aminek látszik. Magyarország legolvasottabb politikai lapját tényleg az Orbán nevű miniszterelnök analfabéta milliárdos strómanjának kezére játszották. Tudtuk, fel voltunk rá készülve, de az utolsó pillanatig nem akartam elhinni - én legalábbis -, hogy rá fog férni arra a vastag rinocéroszbőrrel borított sunyi pofájukra.

Aki most azt várja tőlem, hogy eltartsam a kisujjamat, ejnyebejnyézzek és cizelláltan kifejezzem sajnálatomat azzal kapcsolatban, ami ebben a kuplerájban történik, az nyugodtan lapozzon, kattintson máshova. Általában szeretem tényszerűen, logikusan felépíteni az érveléseimet, gondolatmeneteimet, mert még mindig hiszem, hogy néha a kurvaanyázás mellé szükség van a higgadtságra, az észérvekre. Mert hátha vannak csodák és attól változik valami, hogy szép szavakkal meggyőzzük egymást. Ahelyett, hogy pofánbaszkodnánk a velünk egyet nem értőket. Ahelyett, hogy a kordonon kívülről rekedtek elkeseredésével és megdöbbenésével esnénk neki az eltorzult fejű, felénk köpő, ököllel az arcunkban hadonászó reaktivált munkásőröknek és honvédőknek.

De most úgy érzem, hogy elfogytak a racionális, békés, malacrózsaszínű gondolataim. Most úgy érzem, hogy nem, itt soha nem fog semmi változni a szép szavaktól, a tényektől, az érvektől, a számoktól, a statisztikáktól, az értelmes, jobbító szándéktól.

Megcsinálták. És lehet azt mondani, hogy büdösballiberális köcsögök, szevasztok; hogy most lett vége a rendszerváltásnak, mert éppen itt volt az ideje, hogy elhallgasson a kommunista Népszabadság. Hazudhatnak, amit akarnak, ahogyan hazudtak is néhány napja, de ez itt már soha többé nem lehet normális ország. Addig nem, amíg ezt az elvetemült rablóbandát bárhol is jegyzik.

Ezt mondta a főgörény azzal a mosdatlan szájával: a sajtószabadság és a médiapiac kérdése nem tartozik a kormányra, majd az újságírói kérdésre helyesbített: ha a Népszabadság megkeresi őket, foglalkoznak az üggyel, de ez nem történt meg. Reméli, hogy a többi baloldali újságban találnak állást a lap munkatásai.

Tessék, itt a bizonyíték. Fogalalkoztak az üggyel. A viruló magyar demokrácia legfeketébb pillanatát írjuk ma, ennél csak a leszámolás napjai és módja volt sötétebb és büdösebb. Megcsinálták: Magyarország veszteségesnek kikiáltott, egyébként legolvasottabb online és print lapját kinyírták, többek között azért is, hogy a Fidesz propagandája üvölthessen majd további 12 megyei lapból.

Azért, hogy soha ne felejtsük el - hátha egy szép napon elegendő lesz a megmozduláshoz -, hogy milyen amikor egy népből kiröhögni való alattvalót csinálnak a rezsim szellemi fogyatékosnak kinéző strómanjai, akik Zrt.-ként működtetik az országot, vegyük tudomásul: a Népszabadságot azért zárták be, mert veszteséges volt, a kormánynak semmi köze hozzá, de az Orbán nevű miniszterelnök hat év alatt milliárdossá zsírosodott jóbarátja vette meg a lapot.

Bármit mondhatnak ezután az állampárt sunyi, tróger, aljadék katonái Kósától Némethig, Lázártól a legutolsó félművelt megélhetési szarháziig, ilyen maffiamódszereket sehol Európában nem alkalmaznak, a lopakodó diktatúra sehol nem szedi így áldozatait, mint Magyarországon. 2016 októberét írjuk, és nekem többet a büdös életben ne mondja senki, hogy ez a szemétdomb demokrácia. Soha!

Nem tudom, és nem is akarom elhinni, hogy nem maradt ebben az országban jóérzésű, konzervatív-jobboldali ember, aki most nem azt érzi, hogy itt nem a Népszabadságot ölték meg, itt nem az osztályellenséget végezték ki, hanem azt az élhető, szabad országot gyilkolják-gyilkoltatják a maffiájukkal, amely ideológiai hovatartozástól függetlenül mindenkit megilletne. Azt a nyilvánosságot fojtogatják ocsmány eszközeikkel, hazugságaikkal, amely, szót emelhet az ellen, hogy a kormánypárt szépen-lassan a nevére íratja mindannyiunk közös tulajdonát.

Nem tudom elhinni, hogy ezek után is üresek maradnak az utcák, hogy holnap onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk. Aki most elégedetten dől hátra, hogy a lipsik ajvékolnak a sajtószabadság eltiprásán, az ennek az országnak a sírját ássa. Az soha nem fogja megérteni, hogy Matolcsy György és szeretője, Rogán Antal és üzletasszony felesége, Orbán Viktor és korrupt családja a legutolsó, feladatot teljesítő szolgáig nem a libsik országát teszi tönkre, nem a Népszabadság olvasóit alázza meg, hanem Magyarországot.

Menthetetlen, rohadó, öntudatlan szarkupac az, ahol ezt is meg lehet csinálni, a nemzeti oldal meg elégedetlen böffent és tapsikol. Pedig ezután összesen 13 olyan médiaorgánum lesz, amely Orbán elszabadult kormányának propagandáját hirdeti és átmosni hivatott az agyakat. Az a rossz hír, hogy ezeket is közpénzből fogják fenntartani. Mert minden, amihez az iskolázatlan tahó paraszt önerőből és a Jóisten segedelmével hozzájutott - a mangalicáktól a Népszabadságig - súlyos, ellopott közpénzekből működik.

Ott, ahol az ország legolvasottabb lapját ilyen módon át lehetett játszani az állampárt kezére, ott senkinek a tulajdona nincs biztonságban. A Népszabadság mától hivatalosan is megszűnik, vagy a Magyar Idők mellékleteként fut tovább, és azon iparkodik majd elvtelen csicskák tollán keresztül, hogy ez a rezsim még hosszú ideig szívhassa a magyarok vérét. De a legaggasztóbb talán mégis az, hogy az Orbán nevű beteg, aki öt perc alatt elfelejti, hogy mit mondott öt perccel azelőtt, akin egyre inkább súlyosbodnak betegsége tünetei, már azt is leszarja, hogy mennyire nyilvánvalóan szúrja hátba a magyarokat. Pénteken még Brüsszelben állít valamit, kedden már a tények hivatalosan is cáfolják az állításait. Nem érdekli, beleszarik, sőt összekacsint a mellette állóval: te Berci, baszki, én se gondoltam volna, hogy ezzel a birkanépséggel tényleg ennyire bármit meg lehet tenni.

Igen, tudtam, csak nem sejtettem, hogy ez lesz. A Népszabadsággal való elbánás minden ellopott milliárdon túltesz. A Népszabadság nagyon fog hiányozni azoknak is, akik még nem is tudnak róla. És mert a birkanépséggel bármit meg lehet tenni, már fenik a fogukat következő áldozatra. Körülöttünk meg lassan elfogy a levegő. Mire eszmélnénk, már emberi méltóságunk sem marad, mert a bármire kapható, tehetségtelen surmó faszparasztok mangalicatrágyás gumicsizmával taposnak a nyakunkon. Nem szoktam, nem szeretek ilyeneket leírni, de rohadjatok meg, hazug, semmirekellő, alattomos gazemberek!


http://kolozsvaros.com/2016/10/25/nem-szeretek-ilyeneket-leirni-de-rohadjatok-meg -hazug-semmirekello-alattomos-gazemberek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Római-part: az EU is vizsgálódik
  2016-10-25 20:04:58, kedd
 
  Római-part: az EU is vizsgálódik

Lehet-e EU-s védelem alatt álló természeti értékeket EU-s pénzből elpusztítani?


Banánköztársaság | Szerző: Gépnarancs | 2016. október 25.



A Római-parton az elmúlt hetekben a mobilgát és az ingatlanspekuláció kapcsolata állt az érdeklődés középpontjában. Még szeptemberben vázoltam fel azt az összefüggést, kiterjedt céghálót is bemutatva, amelyik érdekelt lehet a beruházásban. Tarlós István először alaptalan vagdalkozásnak minősítette a felvetésemet, igaz, kicsit aláásta az álláspontját az egy nappal előtte nyilvánosságot kapott tény, hogy a Fidesz házikedvenc Garancsi Istán csapott bele egy nagyobb, a mobilgátból extra hasznot húzó ingatlanfejlesztésbe a területen. Olyan fejlesztésbe, amit a Tarlós, majd a III. kerületi önkormányzat által sietve kihirdetett - és a vagdalkozós teóriát kicsit felülíró - változtatási tilalom történetesen nem érint. Mert hogy az engedélyeket már annak kihirdetése előtt megkapták.

Az ingatlanbiznisz árnyékában azonban ne felejtsük el, hogy a mobilgáttal csak az egyik probléma, hogy tetemes mennyiségű (10 milliárd, 12 milliárd, 15 milliárd forint?) közpénz felhasználásával döntően magánérdekeket, ráadásul az illegalitás határán mozgó (ugye a Rómain, mint üdülőterületen elvben tilos volna állandó lakásként hasznosuló ingatlanokat építeni, akik mégis ezt teszik, azok szimplán kijátsszák az építési szabályozást) magánérdekeket szolgál majd. Talán még nagyobb gond, hogy mindezt az utolsó természetközeli budapesti Duna-parti szakasz letarolásával, fák százainak-ezreinek kivágásával, természeti értékek elpusztításával, Natura 2000 területek veszélyeztetésével - ráadásul döntően EU-s pénzből. Jogos a kérdés: vajon mit gondol az EU arról, hogy a pénzén veszélyeztetik a szabályozása által védett Natura 2000-es területeket? Ezért még nyár elején levélben fordultam Karmenu Vellához, a Bizottság környezeti ügyekért felelős biztosához, hogy mi a véleménye a tervezett projektről, nem sérti-e a Natura 2000 hálózatot létrehozó madár- és élőhely-védelmi irányelveket, illetve a természetközeli partszakaszok megőrzését is célul kitűző Víz Keretirányelvet (VKI)?

A Bizottság válasza szerint korábban már vizsgálták a mobilgát ügyét, és azt a vizsgálatot lezárták, azonban a levelemben foglaltak alapján, ismét felmerült a jogsérelem gyanúja, és ezért új, úgynevezett Pilot eljárás (a kötelezettségszegési eljárás előszobája) elindítása mellett döntöttek, amelynek keretében jelenleg a magyar féltől várnak válaszokat a felmerült kérdésekre. Izgatottan várom az eredményeket: lehet-e EU-s védelem alatt álló természeti értékeket EU-s pénzből elpusztítani?

Jávor Benedek

a Párbeszéd uniós képviselője


http://gepnarancs.hu/2016/10/romai-part-az-eu-is-vizsgalodik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz: Önkényesen korlátozták a gyülekezési szabadságot az
  2016-10-25 19:43:48, kedd
 
 
Fidesz: Önkényesen korlátozták a gyülekezési szabadságot az állami ünnepen

2016.10.24. 14:59

"Mennyibe került ez a magáncég, hogy ott ellátta a biztosítást? Vajon ennek az őrző-védő cégnek van arra jogosítványa, hogy embereket motozzanak és megmondják, hogy bemehetnek-e egy ünnepségre vagy nem? Ezért majd valaki felelősségre von közülük valakit? Fognak kártérítést fizetni a sérelmet elszenvedett embereknek? Nem. Nagyon jó lenne, ha már egy kicsit megpróbálnánk nem mindig különbséget tenni állampolgár és állampolgár között. Azt gondolom, hogy az emberi jogok mindenkit megilletnek attól függetlenül, hogy ellenzéki vagy kormánypárti." Ékes Ilona, Fidesz
"El nem tudom képzelni, hogy Franciaországban, Németországban előfordulhatna, hogy egy állami rendezvényen egy magán biztonsági cég motozza meg az embereket. Tudom, hogy ombudsmani döntés is született az ügyben, de szerintem ez egy olyan fokú jogsértés, amit duplán alá kell húzni, és a bizottsági jelentésben erre külön ki kell majd térni." Révész Máriusz, Fidesz
"Nem tartja alkotmányellenesnek, hogy egy idegen őrző-védő kft. végzi nemcsak a szűkebb biztosításokat, hanem például március 15-én vagy más ünnepségeken is? Ennek már csak a létezése is nemzetbiztonsági kérdést vet fel." Wittner Mária, Fidesz

2016. október 23-án a Kossuth téri állami ünnepséget a Valton Security biztosította. A biztonsági őrök szúrópróbaszerűen ellenőrizték főleg a táskával, csomaggal érkezőket, több síppal érkezőt nem engedtek be. Az egyik őr azt mondta magyarázatképp: nem szeretnék, hogy megzavarják a rendezvényt. Juhász Pétert, az Együtt alelnökét sem engedték be. Amikor rendőrt hívott, az a magyarázat hangzott el az elmondása szerint, hogy az állami rendezvényt egy magáncég, a Valton Security biztosítja, és ők dönthetik el, kit engednek be. Juhászt nem akarták beengedni. A politikus hétfőn közölte: bepereli a Miniszterelnökséget.

A fenti három idézet kísértetiesen hasonló helyzetet ír le, mint a vasárnapi, de nem most hangzottak el. Az elmúltnyolcévre, azon belül is 2008-as és 2009-es nemzeti ünnepeken történtekre vonatkoznak.
Nem új jelenség ugyanis, hogy a hatalmon lévő vezetés magáncégre bízza állami rendezvények biztosítását, és az sem, hogy ez felháborodást kelt.

Amikor Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök, fideszes politikusokban merültek fel komoly alkotmányossági aggályok, és ők voltak azok, akik az ombudsman véleménye mögött felsorakozva válaszokat követeltek.
A biztonsági őrök szúrópróbaszerűen ellenőrizték a táskával érkezőket a Kossuth téren
A biztonsági őrök szúrópróbaszerűen ellenőrizték a táskával érkezőket a Kossuth téren
Fotó: Huszti István
Nem mindegy, hogy rendőr vagy biztonsági őr

Szabó Máté, az akkor hivatalban lévő ombudsman 2008-ban és 2009-ben is gyászos jelentést adott ki az adott év március 15-éről. Bőven volt jogsértés és panasz, amivel foglalkoznia kellett. A sok közül az egyik dolog, amit vizsgált, az volt, hogy mindkét évben csak egy vagyonvédelmi magánvállalkozás (In-kal Security )által végzett ellenőrzés után lehetett belépni a Múzeum körúti állami rendezvény területére. Előfordult, hogy kisgyerekes családtól elvették volna a cumisüveget, és csak úgy engedték volna be őket. A jelentéseiben Szabó Máté kimondta:

komoly alkotmányos aggályokat vet fel az a gyakorlat, hogy egyes állami (vagy önkormányzati) rendezvények biztosítását az állam a rendőrség helyett személy- és vagyonvédelmi tevékenységet folytató (ún. őrző-védő) magánvállalkozásokra bízza.

Az ombudsman szerint önmagában nem azzal van gond, ha a belépésnél ellenőrzés van, az érkezők csomagját átnézik, és a közbiztonságra veszélyes tárgyak bevitelét megtiltják. Szerinte erre lehetőség van akkor, ha az állami szervezőnek olyan információk jutnak birtokába, miszerint a rendezvény biztonságát - az általános kockázaton túl - jelentős, konkrét veszély fenyegeti.

A jelentés hangsúlyozta, hogy általános vizsgálatra gondol, vagyis arra, ha az összes résztvevőnél van átvizsgálás: a biztonság védelmében ilyenkor nincs szó a magánszférához való jog aránytalan korlátozásáról. Kimondta ugyanakkor azt is: ,,nagy jelentősége van azonban az alapjog-korlátozás arányosságának megítélésekor annak, hogy ezeken az állami rendezvényeken ki végzi el az ellenőrzést: rendőr vagy egy a biztosítással megbízott személy- és vagyonőr".

Még nagyobb ennek a jelentősége ennek a kérdésnek közterületen zajló állami rendezvények esetében, folytatta, és megjegyezte: pusztán az, ha egy adott utcát, teret állami rendezvény miatt lezárnak, attól az még közterület marad.

Szabó Máté 2008-ban és 2009-ben arra jutott:

Ha az állami (önkormányzati) rendezvényekre való beléptetést személy- és vagyonőrök végzik, akkor fokozottan fennáll a visszaélés lehetősége, megítélésem szerint ugyanis hiányoznak azok a garanciális eszközök, amelyek az adott rendőri intézkedést, a belépők csomagjának átvizsgálását - általánosságban - arányossá teszik.

Annak ugyanis megvannak a kidolgozott keretei, menete, hogyan és kinél lehet panaszt tenni a sérelmes rendőri intézkedések miatt. Ha a vagyonőr tesz valami jogelleneset, akkor bírósághoz fordulhat, feljelentést tehet vagy polgári pert indíthat az állampolgár, de ez, ahogy az ombudsman írta, ,,különösen a rendőri intézkedés elleni panasszal összemérve - nem tekinthető tényleges, valódi garanciának".

Szabó Máté a Gyurcsány-kormány idején rögzítette azt is, hogy emellett ,,az állampolgárokban keltett bizonytalanság, kiszámíthatatlanság, a garanciális rendelkezések ilyen megkerülésének a veszélye fennáll, amely a jogállamiságból következő jogbiztonság követelményét veszélyezteti". Az ombudsman megoldási javaslata az volt, hogy a rendezvénybiztosítást a rendőrség végezze, ha mindenképp muszáj átvizsgálni az érkezőket, rendőrök tegyék ezt.

Az ombudsman kritikája mellett 2009-ben felsorakozott a Fidesz. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, aki akkoriban, 2010-ig a parlament emberi jogi bizottságának az elnöke volt, levélben fordult 2009. március 17-én Bencze Józsefhez, az akkori országos rendőr-főkapitányhoz. A levél kiadója a Fidesz volt. A szöveg ma már nem érhető el a fidesz.hu oldalon, amelyet pár hete a párt Facebook-oldalára irányítottak át, de az interneten több helyen megvan még mindig, és az MTI archívuma is megőrizte.
Biztonsági őrök a Kossuth téren, 2016. október 23-án
Biztonsági őrök a Kossuth téren, 2016. október 23-án
Fotó: Ajpek Orsi
Balog bűncselekményt gyanított

A rendőr-főkapitánynak címzett levélben Balog felidézte Szabó Máté 2008-as (akkor még a 2009-es jelentés nem volt kész) alkotmányos aggályait az őrző-védő vállalkozások megbízásával kapcsolatban. "Jómagam is egyetértek az állásfoglalással, különösen a tegnapi események kapcsán, amikor a Nemzeti Múzeum kertjébe való belépéshez a polgároknak fémkereső kapukon lehetett csak bejutni, amit őrző-védő cégek alkalmazottai üzemeltettek. Magánszemélyek döntöttek tehát arról, hogy valaki bejuthat-e az ünnepségek helyszínére."

Balog ebben a 2009 márciusi levélben arról kérdezte a rendőrfőkapitányt, "miért nem volt képes a rendőrség a Nemzeti Múzeum kertjébe való bejutásnál a biztosítási feladatok ellátására". Arra is kíváncsi volt, mennyibe került vajon a magáncégek munkája. Végül pedig ezt a kérdést is feltette:

Egyetért-e velem Tábornok Úr abban, hogy a fenti őrző-védő vállalkozások munkavállalói önkényesen korlátozták a gyülekezési szabadságukkal élni kívánó polgárokat alkotmányos alapjoguk gyakorlásában, és ezáltal bűncselekmény gyanúja is felmerülhet eljárásukkal kapcsolatban?

A téma előjött pár nappal később, 2009. március 24-én a parlamentben az emberi jogi bizottság ülésén, ahol jelen volt Bencze József és Szabó Máté is. Itt tette fel Ékes Ilona a cikk elején idézett kérdéseit. A Wittner Máriától és a Révész Máriusztól származó idézet másfél évvel későbbi, a 2002 és 2010 közötti és különösen a 2006 őszén elkövetett állam általi jogsértéseket vizsgáló albizottság 2010 szeptemberi ülésén hangoztak el.

http://index.hu/belfold/2016/10/24/oktober_23_kossuth_ter_beengedes_fidesz_fordul at/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc a legnagyobb magyar gázszerelő, a strómanok
  2016-10-25 19:18:24, kedd
 
  Mészáros Lőrinc a legnagyobb magyar gázszerelő, a strómanok strómanja megcsinálta (ezt is).

Elkelt a Mediaworks

Az Opimus Group Nyilvánosan Működő Részvénytársaság bejelentette: megszerezte a Népszabadságot, Világgazdaságot és tucatnyi vidéki lapot is kiadó Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek 100 százalékát.

A részvények átruházásához a Gazdasági Versenyhivatal október 25-én hozzájárult, az Opimus Press Zrt. a jóváhagyás időpontjától gyakorolhatja részvényesi jogait.

Az Opimus Nyrt.-nek három nagy tulajdonosa ismert: a Cariati Holding, illetve a TAC Investment, nigériai, illetve kajmán-szigeteki offshore cégek, és a Status Capital befektetési Zrt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Robbantós saga Még ma is körözik a körúti robbantót
  2016-10-25 19:17:05, kedd
 
  Robbantós saga

Közzétéve 2016-10-25
Még ma is körözik a körúti robbantót


Nem feledékenységből maradt kinn a rendőrség honlapján a Teréz körúti robbantó személyleírása és az elfogására kitűzött tízmilliós vérdíjra szóló felhívás. Egyelőre nem is szándékoznak visszavonni, így nehezen érthető, mi folyik a színfalak mögött. Az állítólagos gyanúsítottat ugyanis már a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A rendőrség honlapján a mai napig olvasható ez a körözés: ,,a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Az ismeretlen elkövető 20-25 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06/80-620-107 számot, de bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve bármelyik rendőri szervnél."
Az országos főkapitány tízmillió forintos díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.
Megkérdeztük az ORFK-t, hogy egy héttel elfogása és több nappal előzetes letartóztatása után miért tartják érvényben a körözést, illetve a nyomravezetői díjat. A kommunikációs szolgálat válaszában Papp Károly altábornagy múlt heti sajtótájékoztatóján elmondott szavaira utalt. Eszerint amennyiben a főügyészség jelzi számára, hogy nem szükséges a nyomravezetői díj fenntartása, úgy azt visszavonják.
Megkerestük a nyomozást vezető ügyészséget is. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője lapunkkal kedden délután azt közölte: ,,a 10 millió forintos nyomravezetői díj visszavonása érdekében a Központi Nyomozó Főügyészség ezidáig nem intézkedett".
Továbbra sem tudni tehát, mi folyik a színfalak mögött, kit fogott el valójában a TEK és kit kereshetnek még.
(nepszava)
Bal-Rad komm: Önmagában véve az egész ügy már messze túlnőtt azokon a kereteken, amikor hitelt lehetett adni BÁRMIFÉLE HATÓSÁGI INFORMÁCIÓNAK!
Ez pedig a kezdetektől fogva igaz!
Egyre alaposabb a gyanú, hogy valami nagyon rosszul sült el egy fölöttébb mocskos ügyben. Így aztán semmi csodálni való nincs azon, hogy egyre több a kételkedés az elfogott “robbantó" személyét illetően.

http://www.balrad.com/2016/10/25/robbantos-saga/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az iskolában a tanítónő a gyerekeket a Nemzeti Dalból felelt
  2016-10-25 08:38:09, kedd
 
  Az iskolában a tanítónő a gyerekeket a Nemzeti Dalból felelteti, rajzos felelet formájában:
Első Zolika.
Zolika kimegy a táblához, és felrajzol egy patakot, egy hidat, és a patakban mosakodó embereket.
Ezt írja alá: "Mit ránk kentek a századok, lemossuk a gyalázatot!"
- Rendben van Ádámka, ötös.
A második Pistike.
Ő is kimegy, és felrajzol sok dombot, és sírt.
Ezt írja alá:
"Hol sírjaink domborulnak, unokáink leborulnak."
- Rendben, ötös.
Kimegy Móriczka is, és felrajzolja Orbán Viktort .
A tanárnő döbbent hangon megszólal:
- Na, de Móriczka, mit keres Orbán Viktor a táblán?
- Ő a sehonnai bitang ember!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A kíváncsi Pintér szeretne belekukkantani a Google fiókjaink
  2016-10-25 08:29:12, kedd
 
  2016.okt.23.


Írta: Csaba Lőrincz
A kíváncsi Pintér szeretne belekukkantani a Google fiókjainkba

6lt6ergcycxkkpcgs.pngSokkal egyszerűbb útja is lehetne ennek ráadásul nem kevés hasznot termelnénk ezzel nemzetünk sintérének, a szőkülő olajú Pintér Sándornak. Mert a Google nem fog igyekezni kiadni magán jellegű adatokat egy olyan bűnszervezet tagjának, aki a megfigyeléseket megfélemlítő eszközként kívánja használni.

A 444 cikke kifejezetten ezzel a témával foglalkozik.

A Magyarországról szóló adatokból látszik, hogy idén minden eddiginél többet kíváncsiskodott a magyar állam. Júniusig 166 kérelemmel összesen 218 felhasználó adataiba szeretett volna belenézni.

Valami kifürkészhetetlen okból a Google azonban nem pártolja a illetéktelen turkálást magánlevelezésekben, és épp ezért eddig egyetlen kérelmet sem fogadott el Magyarország (vég)bélügyminiszterétől.

Mi azonban segíteni szeretnénk.

A módszer igen egyszerű, bár szaktudást igényel, így sintér kénytelen lesz kollégájához a feltaláló zseni Rogán Antalhoz fordulni, de ez dupla haszon, hiszen a lenyelt közpénz párton belül marad. Először is be kell vonni minden forgalomban lévő mobilt. Nem kis feladat, de nem lehetetlen, aztán piacra dobni a saját fejlesztésű készülékeit. Mondjuk NSSP néven.

Not-So-Smart-Phone, vagyis nem túl okos telefon. Ez az technikát és józan gondolkodást emberiség ellenes bűncselekményként számon tartó Magyarország ismeretében fél siker.

Op rendszerrel sem kell bajlódni, csak legyen jó grafikája és a menü, a következő parancsszavakat tartalmazza "geci" (Ok), "baszd meg" (Mégse) és "Mi a szar?!" (Súgó). Valamint kell egy billentyűzetfigyelő algoritmus, ami összegyűjti a beütött billentyűket és beküldi az adatokat egy központi szerverre. Innen már csak idő kérdése, mikor kapják meg a hozzáférést bárki E-mail-jéhez. 300%-os haszon. Új találmány; még egy kitüntethető fideszes zseni, teljes megfigyelés, és persze a nem túl okos telefon-ból származó várható bevétel. És persze a kívánt információ jogtalan hozzáférése.


http://huvos.blog.hu/2016/10/23/a_kivancs_pnter_szeretne_belekukkantani_a_google_ fiokjainkba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rákosiék zászlajával ünnepeltek a kormánypártok Diósdon
  2016-10-25 08:11:28, kedd
 
  2016. 10. 24. 12:54

Rákosiék zászlajával ünnepeltek a kormánypártok Diósdon

Van az a pillanat, amikor az ember hosszabb távú következmények nélkül megsajnálhat egy fideszkdnp-s politikust. Szegény dr. Aradszki András esetén így van ez, aki szűkebb hazámban, Diósdon emlékezett meg '56-ról, még október 21-én.
Új egységhez régi zászló

Nem is akárhogyan. Az országgyűlési képviselő mögött ugyanis a háttérben a Rákosi-címeres magyar zászló emlékeztetett a forradalom és szabadságharcra a diktatúrára.

Nagy valószínűséggel a kellékes, vagy díszlettervező nem gondolta túl a föladatát: így válhatott egy '56-os megemlékezés központi szereplőjévé a diktatúra zászlója.

Mindenesetre a beszédben rendszeresen elhangzó, állandósított panellé emelt "Új egység"-hez jobb díszletet már nem is lehetett volna találni, így a régenmindenjobbvolt koordináta-rendszerében élő, posztkádári stresszben szenvedők számára sem okozott így túl nagy traumát a forradalom-ellenforradalom problematikája, melyen elegáns egyszerűséggel sikerült felülemelkedni. Javasolnánk még egy kis Magyar Idők félórát is, ha már Szabad Nép már nincs, teljes lett volna az idill.

Persze az is lehet, hogy a beszéd végén késsel estek neki a lobogónak egy valódi polgári performansz jegyében, ez esetben cikkünk tárgytalan, az érintettektől pedig elnézést kérünk.



http://alfahir.hu/rakosiek_zaszlajaval_unnepeltek_a_kormanypartok_diosdon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1740
  • e Hét: 12007
  • e Hónap: 23118
  • e Év: 176614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.