Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
az is elég, hogy ha már nincsen pénze netre
  2016-10-09 14:15:18, vasárnap
 
  az is elég, hogy ha már nincsen pénze netre.

Minden nap azt gondoljuk, hogy a nemzeti kultúrsokk már nem tartogathat számunkra újabb meglepetéseket. Aztán mégis, nemzeti elitünk minden egyes nap meg tud minket örvendeztetni valami új pofátlansággal, az erkölcsi mélységnek valami új árnyalatával. Nem lehet megjósolni, mikor háborodunk végre fel elegen, mikor indul el a tömeg, de ha ennyire pofátlanul urizálnak, akkor bizony nem kell erre sokat várni! Készüljünk, mert nem kizárt, hogy hamarabb kerül erre sor, mint gondolnánk!
Amíg van mit enni, nincs aki felháborodjon...
aki volt, az már egy vagy több határon túlról nem háborodik fel.
legyen fizetős a fészbúk, és tilcsákbe a valóvilágot meg az édeséletet. na akkor lesz olyan forradalom b+
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a migráncsok már csak ilyenek
  2016-10-09 13:42:52, vasárnap
 
  A magyar bevándorlók nyílt pályán megállították a New Yorkba tartó vonatot


Podmaniczky Szilárd on 2016-10-08 at 08:00
train-1921

FURCSA TÖRTÉNETEK A XX. SZÁZAD MAGYAR SAJTÓCIKKEK ALAPJÁN - 1921

október, Kuba - Voltak vagy negyvenen azok a magyar bevándorlók, akiket nem fogadott Amerika, ezért Kubában szálltak meg, pénzük fogytán, hidak alatt. Néhányan mégis áthajóztak Floridába, ahol a nyílt pályán megállították a New Yorkba tartó vonatot, s ezért cserébe visszatoloncolták őket Kubába. Milyen kár, hogy nem eleve Kubába indultunk, mondta az egyik, most mennyivel elégedettebbek lennénk!

október, Fidzsi-szigetek - A férfi nem sokkal múlott negyven, mikor a háborúktól, a pénzimádattól, és az egész civilizált világ őrületétől megcsömörlött, és úgy döntött, hogy a szigeteken telepszik le. Saját kezével épített magának házat, asszonya és állatai is voltak. Amikor megöregedett, azt gondolta, mennyivel jobb lett volna ideszületni, akkor nem érezte volna, hogy élhetetlenné vált a szülőföld.

október, Csehország - A feldühödött légionáriusok nekiestek Pozsonyban Mária Terézia szobrának, hogy a földdel tegyék egyenlővé. Először azonban a takaróléceket kellett róla eltávolítani. Amikor végre sikerült, az egyik legionárius megtorpant, alig mert hangosan megszólalni. De, gyerekek, ez azért mégis csak egy nő!

november, Olaszország - Luganoval szemközt a tóparton, Campione városában a háború ideje alatt kártyabarlangot épített egy római ügyvéd az állam pénzén. A háború cápái, a hirtelen meggazdagodott férfiak itt játszották el vagyonukat. Egy aranyakkal ékszerezett férfi a barlang bezárásának éjszakáján is a régi szisztémáját játszotta a rulettasztalon, milliókat pakolt a nullára. Olykor nyert, de végeredményben teljesen lenullázta magát.

november, Németország - Még nem volt délelőtt tíz, mikor több száz fosztogató verődött össze Berlin utcáin. Betörték a élelmiszerboltok kirakatait, és minden ehetőt magukhoz ragadtak. Közülük hármat fogott el a rendőrség. Az egyiknek őrizetbe vétel előtt sikerült megenni fél kiló nyers kolbászt.

november, Svájc - Az órásmester aznap kinyitott, de nem a pult mögé állt, hanem az ablak mellé húzott széken olvasott. Eleinte percenként fölnézett, később, ahogy a regény magával ragadta, már nem bámulta a bejárati ajtót. Másnap újabb könyvvel folytatta, és így tovább, hosszú hetek alatt nem lépett vásárló az üzletbe. Megállt az idő, senkinek nem kellett a svájci óra.

december, USA - Az 1870-es években nagyot gondolt egy kereskedő, és Kaliforniába importált egy láda brazil narancsot azzal a szándékkel, hogy eladja. A narancs gyorsan elfogyott, főleg a gyerek kedvelték, egymást pöckölték a magokkal a földeken. Ezekből a magokból nőtt ki az első kaliforniai narancsfa, hogy aztán az utódok nyolc és fél millió láda narancsot hozzanak évente.

december, Hawai-szigetek - Molokai-szigetén elszigetelve a külvilágtól éltek a leprások. Egymás között házasodtak, és földműveléssel tartották el magukat. Ha gyerek született, azt elvitték a szigetről, a halottakat helyben temették, ám volt néhány gyógyult beteg is. Ők többnyire pár hónap múlva visszatértek a szigetre, mert ott jobban érezték magukat, mint bárhol a világon.

december, USA - Az óriási felhőkarcolóban négy nagy forgóajtó működött, melyeken át naponta több ezer ember járt s kelt, intézte az ügyeit és forgatta az ajtólapokat. Egy mérnök leleményes ötlete alapján áramfejlesztőket szereltek az ajtók tengelyére, s ily módon biztosították az épület egy részének áramellátást. Állítólag az épület büféjében ennek köszönhető a kávé különös íze.


http://librarius.hu/2016/10/08/a-magyar-bevandorlok-nyilt-palyan-megallitottak-a- new-yorkba-tarto-vonatot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánisztán álomnépe, avagy az orwelli jövő
  2016-10-09 12:17:28, vasárnap
 
 
2016. február 08. írta: Ciklon


Orbánisztán álomnépe, avagy az orwelli jövő



A Vezér óvatosan kikukucskált a függöny mögül. A terem tömve volt, mindenki őt várta. A kirendelt média is rendben volt, ügyeltek rá, hogy véletlenül se jusson át a szűrön semmilyen provokatív kérdést feltenni merő stáb. Végignézett távcsövével a sorokon, és megnyugodva állapította meg, hogy nincs veszély, csupa ismerős arc várja. Az első sorban foglalt helyet Kövér Laci (a régi harcostárs, aki nem túl okos, de szócsőnek tökéletes), Matolcsy (aki bármikor képes gazdasági káoszt teremteni), Lázár (akivel azért vigyázni kell, mert a miniszterelnöki posztra tör), Rogán Tóni (akit mindig elő lehet húzni, mint nyulat a kalapból), az ájtatos Balog és Szíjjártó (mögötte a futsal csapat), valamint Andy Vajna és Vajnáné (szép is a szerelem), Mészáros Lőrinc (aki buta, mint a föld, de bármit megcsinál), Habony Árpi (már megint egy rózsaszínű Gucci-táskával) és két fideszes á(l)lamfő, Schmitt és Áder.

A második sorban kaptak helyet a miniszterek, államtitkárok, helyettes államtitkárok, miniszteri biztosok, ott volt L. Simon (aki udvari költőnek jobb lenne, állandóan baj van vele, vagy nem tudja, milyen módosító javaslatot nyújtott be, vagy rabokat dolgoztat a földjén, vagy feltalálja a rákot gyógyító barackmagot ; vajon hova kéne tennem, hogy ne okozzon problémát - tette fel magának a kérdést a Vezér), ránézett a mindig alvó Szőcs Gézára (már megint túl sokat ivott), Kocsis Mátéra (az új nemzedék vizeletkirályára), és a terem többi részében ülő CÖF-ösökre és az agymosáson sikeresen átesett rajongótáborra, akik csillogó szemekkel vártak rá.

Milyen szép is lenne - gondolta a Vezér -, ha csak belőlük állna az ország. Már rég korona lenne a fejemen.

Kilépett a színpadra, és mosolyogva nyugtázta a dörgő tapsvihart. A mikrofonhoz lépett, háromszor megigazította nyakkendőjét, megnyalogatta néhányszor a száját, majd belekapaszkodott a pulpitusba.

- Hölgyeim és Uraim! Kedves barátaim! Új nép kell! - mondta ki a jelszót hangosan, majd körbenézett, lát-e valahol ellenkezést. Nem látott, így folytatta: Egy fiatal, egészséges, csak bennünk bízó nemzetet kell létrehoznunk, amely nem kérdőjelezi meg állandóan fáradságos munkánkat, melyet az ország megmentéséért végzünk. Egy új nép, amely örömmel fogadja vezetőink és szövetségeseink vagyonának gyarapodását, hiszen ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy jó úton járunk, a magyar gazdaság dübörög. Soha még ekkora vagyona nem volt a kormánytagoknak, rokoni, és baráti körüknek, s büszkén mondhatom, képesek lennénk ebből a vagyonból kifizetni az ország teljes államadósságát, vagy felújítani, sőt akár építtetni és felszerelni számos új kórházat, iskolát is, csakhogy ez rossz példa lenne. És mi nem szeretnénk rossz példát mutatni. Úgy szeretnénk bánni az országgal, mint saját gyermekünkkel, szigorú szeretettel mutatva az utat a népnek. Hiszen nem a mi pénzünkből kell élnie egy országnak, nekünk kell élni egy ország pénzéből.... Úgy látom, vannak, akik nem értik, mit akarok mondani. Kérem, hogy ne értsenek félre, és ne próbálják mondataimat félremagyarázni, önök nem az ellenzéket képviselik. Az a lényeg, hogy megtanítsuk az országot arra, hogy a saját lábán álljon, ahogy a lányomék is (erre szülőként külön is büszke vagyok!), s hogy minden egyes állampolgár fontosnak érezze, hogy az ország vezetői jól éljenek, hiszen csak biztos háttérrel lehet egy ilyen nehéz, terrorveszéllyel teli helyzetben az országot irányítani.

A teremben egy pillanatig zavart csend honolt, majd a rendezők intésére feldübörgött a tapsvihar, és mindenki lelkesen ünnepelte a Vezér szavait, aki ezt néhány fejrángatással és szájnyalogatással köszönte meg. Pár percig még fürdött a népszerűségben, majd folytatta.

- Évek óta keményen dolgozunk azért, hogy ez az új nép létrejöhessen. Elvettük a magánnyugdíjpénztáras megtakarításokat, csökkentettük az állami intézmények támogatását, kemény munkával és adminisztrációval meghosszabbítottuk a kórházi várólistákat, elüldöztük az orvosokat, nővéreket, értelmiségieket. Alig adunk fizetést az egészségügyi személyzetnek, a tanároknak, a kultúra munkásainak, de ők még ebből sem értenek. Létrehoztuk a központosított oktatást, mi szabjuk meg, milyen könyvből és mit tanulhatnak a diákok. Szigorítottuk az egyetemek működését, elvettük az önállóságukat, megszüntettük a veszélyes szakokat. Kancellárok őrzik a rendet és szakértő szemekkel ügyelnek a korábbi pazarlás megszüntetésére. Felülvizsgálatra rendeltük be a rokkantakat, és munkaképesnek nyilvánítottunk mindenkit. Létrehoztuk a mindenkinek tisztes megélhetést biztosító közmunka programot, visszahozva ezzel a munka becsületét. Kitiltottuk a közterületekről a hajléktalanokat, megszüntettük a munkanélkülieknek járó támogatásokat. Büszkén mondhatom tehát, hogy sokat dolgoztunk már. Sokat, de még nem eleget!

- Hű szövetségesünkkel, a KDNP-vel egyetértve kötelezővé tettük a hitoktatást, s a szabad templomlátogatás érdekében vasárnapokon bezárattuk a földi világ hiúságaira csábító üzleteket!

- Miközben megvalósítottuk a puritán államigazgatást, ügyeltünk arra, hogy a jövő kiválasztott népe érezze a változásokat. Nekik ajándékoztuk a trafikokat, a termőföldeket, százával hoztunk létre a közigazgatásban eddig hiányzó pozíciókat, központosítottuk az alkohol árusítását, a turizmus szabályozását, a szemétszállítást és még sorolhatnám. Az ellenzék mindezen intézkedéseinkben csak a rosszat próbálja keresni, no, de mit is várhatnánk tőlük? Ők nem képesek átlátni az általunk megálmodott jövőbe vezető rögös utat, nem akarnak ennek érdekében áldozatokat hozni, csak akadékoskodnak. Új Alaptörvényt hoztunk létre az elavult és minket akadályozó Alkotmány helyett, átírtuk a jogszabályokat is, hogy a reformok megvalósíthatóak legyenek. Fárasztó évek állnak mögöttünk, de azt kell mondanom, még nem végeztünk, még nem jött el az idő, hogy nyugodtan hátradőlhessünk. Tovább kell mennünk a megkezdett úton.

- Örömmel jelentem be, hogy az Uniós forrásokból, melyeket ránk tukmáltak, egy valódi megapolisszá sikerült fejlesztenem egy korábban méltatlanul elhanyagolt kis falut, Felcsútot, mely jövő év január 1-jétől hivatalosan is Magyarország fővárosa lesz.

(Dörgő tapsvihar, éljenzés!)

- A Pancho Aréna mellett felépült az új Országház, a japán mintára tervezett gyorsvasút, kövenként áthordattuk ide a Budai Várat is, mert kiderült, hogy eredetileg itt volt, de Gyurcsányék történelemhamisítása következtében az ezzel kapcsolatos iratok titkosítva voltak. A repülőtér is működik már, holnap érkezik országunk becsületrendjének átvételére Ramil Safarov, az azeri hős, akit az ellenzék aljas módon csak ,,azeri baltás gyilkos" néven emleget.

- Hölgyeim és Uraim! Kedves barátaim! Láthatják tehát, nem tétlenkedünk. Tesszük a dolgunkat, keményen, határozottan, de ideje lenne a minket hátráltatóknak is megérteni az üzenetünket, és felfogni végre, hogy illetlenség élni mindazoknak, akik az országnak költséget jelentenek. Illetlenség élni tehát a nyugdíjasoknak, a betegeknek, a fogyatékkal élőknek, a koldusoknak, a munkanélkülieknek és persze az ellenzéknek is. Akkor is, ha ők még fiatalok és egészségesek.

(Dörgő tapsvihar, szájnyalogatás, nyakkendő igazgatás.)

- Ideje a tanároknak arra koncentrálni, hogy az általunk kötelezőnek ítélt és az újonnan megalapított tudományos intézeteink kutatásai folytán felfedezett tananyagot oktassák. Végre megismerhetjük valódi történelmünket, nyelvrokonainkat, felfedezhetjük az eddig méltatlanul háttérbe szorított íróinkat, költőinket is. Hagyjunk fel a diákok továbbtanulásra ösztönzésével, mert ebben az országban dolgos munkáskezekre, nem pedig helyettünk gondolkodó emberekre van szükség. Természetesen nem célunk az egyetemek megszüntetése, ezek az ellenzéki vádak alaptalanok, ezeket visszautasítjuk. Magyarország jövője érdekében azonban ügyelnünk kell arra, hogy csak megbízható harcostársaink családtagjai, leszármazottjai részesülhessenek az egyetemi diploma nyújtotta előnyökben, hiszen ebben van jövőnk záloga.

(Dörgő tapsvihar, szájnyalogatás, nyakkendő igazgatás.)

- Elértük, hogy az ország ellenzékben élő része - jelzem, ez a SZÁZADVÉG kutatásai szerint ez már csak néhány száz ember - ráeszmélt arra, hogy nem veheti el tőlünk a hatalmat, és ettől egyesek mély depresszióba, mások apátiába süllyedtek. Sajnálom, ha fáj nekik az igazság, de minél előbb tudomásul veszik a mi elvárásainkat, annál hamarabb illeszkedhetnek vissza megújult társadalmunkba.

- Hölgyeim és Uraim! Kedves barátaim! Már csak néhány év, és a szorgos kezünk nyomán hozott intézkedéseknek érezhető hatása lesz: kihalnak a nyugdíjasok és a betegek, külföldre távoznak a hazaárulók, nem lesznek gondolkodó fiatalok, az ellenzéki pártok pedig véres harcot vívnak majd azért az 1%-ért, melyet - (kacsintás, cinikus mosollyal) természetesen bizonyos feltételek fejében - felkínálunk nekik. Ha idáig eljutottunk, hozzáláthatunk országunk népességének növeléséhez is, azaz asszonyaink, lányaink teherbe ejtéséhez, gondosan ügyelve arra, hogy a továbbadott génállomány szigorúan szűrt legyen. Mit értek ez alatt? Figyelnünk kell arra, hogy kikből lesz a jövő nemzedéke. Éppen ezért jogszabály fogja kötelezni a kormány és a párt valamennyi elkötelezett férfi tagját, hogy népünk létszámának növelésében aktívan részt vállaljon. A kormány női tagjaitól pedig elvárjuk, hogy mutassanak példát, s az elkövetkezendő 5 évben legalább három gyereket szüljenek. Helyüket addig a Parlamentben férjük veszi át.

- Mindent ellenőrzésünk alatt kell tartani, hiszen csak így biztosíthatjuk az igazságot, a függetlenséget, a sajtó- és szólásszabadságot, és mindazt, melyet más országok gyatra alkotmányai szabadjára engednek. Éljen az új, Európának utat mutató Magyarország, éljenek népünk hű katonái, éljek Én!

(Dübörgő tapsvihar, függöny.)

ovi.jpg




EZ A BESZÉD MÉG NEM HANGZOTT EL!
MÉG VÁLASZTHATSZ!
HALLANI AKAROD?


http://viharzona.blog.hu/2016/02/08/orbanisztan_alomnepe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miközben a TEK reflektorfényben gyakorlatozik, a körúti robb
  2016-10-09 12:06:41, vasárnap
 
  Miközben a TEK reflektorfényben gyakorlatozik, a körúti robbantó sehol

Pap Szilárd István

2016. október 7. péntek, 18:33


Az Orbán Viktor egykori testőrének vezetésével létrehozott Terrorelhárítási Központról eddig is sejthettük, hogy inkább kommunikációs macsóskodásra, mintsem valódi terrorelhárításra jó. De mostanra kétség sem fér ehhez. Miközben a miniszterelnök és a főpolgármester jelenlétében a TEK erői látványos, fotózható, bulvárhír-kompatibilis gyakorlatokat tartanak a budapesti metróban, addig a körúti robbantó már két hete szabadon grasszál. És ezzel párhuzamosan sorra érkeznek a hírek a Magyarország területén járkáló terroristákról, és általuk használt magyar SIM-kártyákról. Hol volt ilyenkor a TEK?

6v6vh4kwwuic1avlws.jpeg

(Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Kedden és szerdán is tréninget tartott a 2010 szeptemberében megalapított TEK, amelynek egyetlen célja elvileg az, hogy hazánkat megvédje a terroristáktól. Ehhez képest sorra látnak napvilágot az olyan hírek, amelyek rámutatnak a szervezet komoly gyengeségeire. Sokszor maga a TEK büszkélkedik saját bénaságával. A kvótanépszavazás hajrájában a Magyar Idők jött ki a hírrel, miszerint tavaly szeptemberben hét Iszlám Államhoz köthető terrorista tartózkodott egy hétig Budapesten, innen a párizsi merényletet kitervelő Salah Abdeslam fuvarozta őket nyugatra. A Fidesz Idők nyilvánvaló célja az volt, hogy szavazásba riogassa bele a magyar polgárokat, hiszen lám-lám, a menekültekkel tényleg terroristák is jöttek. De akaratlanul szépen leleplezték a TEK-et, hogy mennyire fogalmatlanul és bambán állt a helyzet előtt, és képtelen volt a rendelkezésére álló eszközöket a terroristák felderítésére használni.

Később szintén a kormánylap leplezte le, hogy egy időközben elhunyt hajléktalan férfi nevével kétszázezer magyar SIM-kártyát vásároltak valakik, ezekből a kártyákból pedig jutott a főként Belgiumban tanyázó iszlamista terroristák számára is. A TEK persze mitsem tudott erről. Az Index által megszólaltatott szakértők szerint nyilvánvalóan felderítési mulasztás történt a titkosszolgálatok, köztük a TEK részéről. Az Alkotmányvédelmi Hivatal és a TEK ugyanis erős bekötéssel rendelkezik a telefonszolgáltatóknál, így látniuk kellett volna, hogy egyazon név alatt ilyen óriási mennyiségű SIM-kártya vásárlása történik. De nem tűnt fel nekik, ha a belga titkosszolgálatok nem szóltak volna, akkor talán ma sem tudnák.

A Fidesz RezsiSzilárd hangján azzal takaródzik, hogy nem megfelelő a szabályozás, szigorítani kell a SIM-kártyavásárlási előírásokat, de ez nyilvánvaló kommunikációs izmozás. A TEK-nek ugyanis az eset megtörténtekor rendelkezésére álltak azok az eszközök, amelyekkel kiszúrhatták volna, hogy valami gyanús történik. Mi garantálja, hogy a szigorítás után majd nagyobb szakértelemmel használják a még jobban kiszélesedett arzenáljukat? Semmi.

És akkor eljutunk az esetek legsúlyosabbikához, a körúti robbantáshoz, amelyben két rendőrjárőr súlyosan megsérült, és amelynek elkövetőjét továbbra sem fogták el. Az eddigi információk szerint nagy valószínűséggel állítható, hogy hazai terrorakcióról van szó, amelynek célpontja a rendőrség intézménye volt. A TEK is beszállt a nyomozásba, de a kézre kerítés még várat magára. Csak emlékeztetőül: a francia hatóságok a párizsi terrortámadás után öt nappal már rátaláltak annak fő kitervelőjére Abdelhamid Abaooudra, aki két társával együtt meg is halt a tűzharcban.

Ehhez képest nekünk egészen 24 órát kellett várnunk az első hivatalos tájékoztatásra, és bár általános vadászatot hirdettek ellene, az elkövető két héttel később sincs sehol. Annyit már tudunk, hogy a robbantás után négy kilométert gyalogolt (!!!), egészen a Népligetig, ahol felszívódott. Vajon mit tud tenni a TEK, ha van nála egy géppisztoly ezen a 4 kilométeren, és azt használja is a budapestiek ellen?

De ha így állunk, akkor mégis mire jó a TEK?
A Fidesz-kormányzás szellemében a TEK is csak látszólag szól a terrorelhárításról, ehelyett inkább a kommunikációs stratégia része. Kormányzás helyett itt is PR-hadjárat zajlik. Jelen formájában a TEK inkább szól a showról, mintsem a polgárok érdemi védelméről.

Fel lehet öltözni ijesztő egyenruhákba, csili-vili fegyvereket és harci járműveket lehet villogtatni, lehet jókat izmozni. Mindezt lehetőleg a miniszterelnök jelenlétében, elvégre a végső cél az, hogy Orbán Viktor tetterős macsónak tűnjön, aki mindent megtesz kis hazánk védelmében.

,,Legalább olyan keménynek kell lenni, mint a terroristák" - mondta a miniszterelnök a szerdai gyakorlaton, és hozzátette: ,,Magyarország ma már elég komoly ahhoz, hogy ugyanazt az eszközparkot és figyelmet tudja ígérni és adni katonáinak, rendőreinek és a terrorelhárítási bevetésen részt vevőknek, mint bármelyik fejlett nyugat-európai állam." Kemények és komolyak vagyunk, fater, csak mivégre?

Merthogy a terrorelhárításnak és a titkosszolgálatoknak nem az a feladatuk, hogy a reflektorfényben parádézzanak, hanem hogy a háttérben, felkészülten és dörzsölten hárítsák el a polgárok biztonságára leselkedő veszélyeket. A jelenlegi rendszerben pont ennek az ellentéte történik. 2010-ben az Alkotmányvédelmi Hivataltól (amely ugye még akár érthet is a dolgokhoz) elvették a terrorelhárítási feladatokat, és a TEK-nek adták (amely szakértelméről a fenti példák árulkodnak). A kiérdemesült testőr által vezetett intézmény azonban inkább tűnik rohamrendőrségnek, mintsem megelőzésre és felderítésre képes titkosszolgálatnak. És szintén az Index egy tavaszi riportja tárta fel gyönyörűen, mennyire is hadilábon áll a TEK a felderítéssel.
A kérdés csupán az, vajon a Fidesznek és Orbán Viktornak a magyar polgárok biztonsága a fontosabb, vagy saját macsóságának minden áron való bebizonyítása és saját népszerűségének fényezése. Valószínűleg az utóbbi.

A kormány egészen vasárnapig terroristákkal riogatott minden utcasarkon, most pedig az állampolgárok jogait korlátozó törvényeket akar hozni, miközben a törvények által már megadott lehetőségeket sem tudják kihasználni. A magyar emberek védelmét és biztonságát hirdetik, de mindeközben ártatlan magyar és nem magyar emberekkel bánnak el, és bulvárhadjáratokat folytatnak. A terroristákat meg kell állítani, le kell leplezni és meg kell őket büntetni. Ehhez azonban csendben dolgozni kell, nem harckocsikat és véres bábukat villogtatni. Csendben és tűpontosan dolgozni, nem pedig egész népcsoportokat, ártatlan embereket démonizálni. Csakhogy ez a csendes és tűpontos munka hiánya az, ami a Fidesz elmúlt hat évét jellemezte, és esély sincs rá, hogy mindez megváltozzon.

http://kettosmerce.blog.hu/2016/10/07/mikozben_a_tek_reflektorfenyben_gyakorlatoz ik_a_koruti_robbanto_sehol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bezárták a Lipótmezőt, de hova lettek az őrültek?
  2016-10-09 11:57:08, vasárnap
 
  2016. szeptember 07. írta: Ciklon


Bezárták a Lipótmezőt, de hova lettek az őrültek?

Mostanában egyre sűrűbben jut az eszembe az a vicc, amikor az autós hallgatja a rádiót, ahol egyszer csak bemondják: mindenki vigyázzon az autópályán, mert egy őrült a forgalommal szemben közlekedik. Mire az autós: Még hogy egy? De hát mind szembe jön!





Úgy érzem, már csak páran megyünk jó irányba, az ország nagy része megfordult és menetiránnyal szemben közlekedik. Ám attól, hogy ők vannak többen, ez még nem válik elfogadott, jó iránnyá. Akkor sem, ha a menetoszlopot vezetők ezt a szabálytalanságot törvénybe iktatják.

Ülök a hintaágyban és merengek. Merengek az elmúlt napok, hónapok eseményein....

1.) PUKLI ÉS AZ ORBÁN-KORMÁNY

Talán azzal kezdeném, hogy nem lepődtem meg. Olvasom Pukli István nyilatkozatát, amelyben határozottan közli, neki nem célja az Orbán-kormány megbuktatása, sőt, 2010-ben is és 2014-ben is rájuk szavazott. Nekem csak egy kérdésem van hozzá: 2018-ban kire fog szavazni? Komolyan ki meri jelenteni, hogy csak néhány apró hiányosság van az oktatás területén, melyet ha kiküszöbölnek, minden rendben lesz? Tiszta szívvel meri állítani, hogy ennek a kormánynak fontos a színvonalas oktatás és a kultúra?

Kezdetek óta irritál az a félrevezető szöveg, hogy ők nem politizálnak.Tanult emberként tudnia kell, hogy az oktatás közügy. A közügyekkel való foglalkozást pedig politikának hívják. Akkor ő mit is csinál?

Említi a cikkben Balatonszárszót is, ahol ő megmondta.... Én is ott voltam. Fent, a pulpituson négy "híres ellenálló" ült: Sándor Mária, Pukli István, Gulyás Márton és Juhász Péter.

Egy darabig hallgattam, ahogy a fiúk nagyképűen osztják az észt a meleg sátorban ülőknek - azoknak, akik közül szinte bárki kiülhetett volna, hasznosabb és okosabb dolgokat mond -, majd Sándor Mária kapta meg a már sokszor hallott kérdést: Miért vett fel anno fekete pólót?

Majdnem egy perces hatásszünet, ölben lévő kezek, mártír arckifejezés, remegő száj, majd könnyekkel megtelő szem és szempilla rezegtetés után egy elhaló hang hallatszott: a társaim....

Ekkor jöttem ki! Ezt a műsort már ismerem, ezerszer láttam. Mélyet sóhajtottam, és odamentem egy magában álldogáló fiatalemberhez.

- Miért nem vagy bent? - kérdeztem.

- Mert ezek az emberek ott a színpadon nem érdekelnek. Egyik sem hiteles, megjátsszák magukat. Ez az állandó sírdogálás is irritáló. Mintha egy színjátékot látnék.

- Hát igen - válaszoltam - , az elején még hihető volt. Én is bedőltem. A csapatában szuper emberek vannak, akiket máig nagyon szeretek! De ma már sok mindenen átlátok. Március 15. számomra egy nagy vízválasztó volt. A színpadon sem kedvelem a ripacsokat, az életben még kevésbé.

Ittunk egy üdítőt, és a továbbiakban nem ejtettünk szót a meghívott szereplőkről. Fontosabb dolgokról beszélgettünk.

Pár nappal ezelőtt a mobilomon lévő fotókat selejteztem, és az alábbi - Szárszón készült - képet találtam. (Nem Photoshop!)



20160618_124408.jpg



Sokan megzavarodtak a Pukli-interjú olvasása után. Egyesek szemében közellenséggé vált, mások szemében árulóvá, a maradék mentegetni próbálja. Most magyarázkodást, kioktatást, értelmezési javaslatokat, kiegészítéseket olvashatunk tőle a Facebook oldalán. Nincs már erre szükség. Vissza kéne vonulni, méltósággal háttérbe húzódni, amíg még lehet, és átadni a helyet olyanoknak, akik igazi változást akarnak.

Önkéntelenül felmerül a kérdés: vajon Orbánék keze benne volt abban, hogy a miskolciak kezdeményezését hirtelen egy budapesti igazgató vette át, háttérbe szorítva Pilz Olivéréket? Vajon hogyan hat a civil mozgalmakra egy ilyen nyilatkozat?

Lesz-e ereje és ideje a csalódott emberek ezreinek újrakezdeni másokkal? Tudnak-e még hinni valakiben?

Sándor Mária most pártfélét alapít. Már sok ember elhagyta, nyilván annak is megvolt a maga oka. Többször feltettem a kérdést, ha olyan nagy formátumú egyéniség, miért nem követik orvosok, nővérek ezrei, miért nem követi az értelmiség? A magyarázat mindig az volt: mert félnek. Nos, ez nem a helyes válasz. Az ember csak azt tudja vezetőjeként elfogadni, akire felnéz annak tudása és személyisége miatt. Mária az, aminek mondja magát. Egy ápolónő! Nem népvezér! Nem miniszterelnök és miniszter jelölt. Ő egy kiváló ápolónő, akinek az ágy mellett a helye, mert ott tudja tudása legjavát nyújtani. Egy ideális világban pedig az lenne a helyes, ha mindenki a számára megfelelő helyen lenne. A jelenlegi kormány tagjai például zárt intézményekben, ahol nem tehetnek több kárt.

2016. március 15. Számomra ez volt a vízválasztó! Semmitmondó beszédek - félrevezette embereknek. Egyiket sem tudnám elismételni, de még csak egy gondolatuk sem jut eszembe.. Sőt, azt sem tudnám maradéktalanul felsorolni, kik voltak fent a színpadon. Sándor Máriára is csak annyiban emlékszem, hogy a döbbenetesen gyenge és érthetetlen mondatokkal teli beszéde után önkívületben letépte magáról a kockás inget, és átszellemült arccal énekelni kezdett. Színház az egész világ - gondoltam magamban. Jeanne d'Arc pedig halott, nem támadt fel Sándor Mária néven, hiába akarja ezt elhitetni a tömeggel.

A tanárlázadás "feje" a színpadon a "nagy mondat" kimondására készült. A mondatéra, amelyre egy ország várt, és amelynek hallatán senki sem hittel el, hogy jól hallott. Pukli István a feszült csendben az alábbi blődséget mondta: "A miniszterelnök kérjen bocsánatot! Mert, ha nem....". Na, akkor mi lesz? Szégyelltem magam és égett azt arcom. Hát csak ennyire vagyunk képesek? Ez lenne az ellenzék? Láttam Orbán vigyorgó fejét magam előtt, aki a haverjaival röhögőgörcsöt kap a beszédek és a bejelentés hallatán. Valljuk be, joggal! Nincs mitől tartania!



ovi2.jpg



2.) ANTI-KÖNYVAJÁNLÓ

A neten böngészve egy könyv kelti fel a figyelmemet. Nem éppen mai kiadás, Az önvédelem 500 fogása. Ismerősnek tűnik, megnézem a kis magánkönyvtári adatbázisomat. Jól sejtettem, a könyv már megvan. Nem baj, azért rákeresek az önvédelem szóra, hátha vannak újabb kiadványok. Legnagyobb meglepetésemre az alábbi találatot dobja ki a rendszer:


A szemem tágra nyílik, hitetlenkedve nézek magam elé, háromszor olvasom újra a címet, de nem változik: Drábik János - Peter Sheldon: Önvédelem ​a migránsok és az EU-kalifátus ellen: Mit ​kell tennie Európa becsapott népeinek?

Összevont szemöldökkel olvasom a fülszöveget:

"Az ​​Európai Uniót úgy hozták létre, mintha egy ,,lassú államcsíny" lett volna. (Ma már sokan úgy tartják, hogy a történelem leglátványosabb államcsínye.) Az Unió létrehozását úgy tervezték, hogy fokozatosan kiszorítják a demokratikus struktúrákat és folyamatokat. A nemzetállamokat megillető szuverén jogköröket úgy adták át fokozatosan a brüsszeli bürokráciának, hogy nyilvánosan soha nem beszéltek róla, és az 500 millió európait kész helyzet elé állították. Még az uniós vezetők nagy része sem tudja, hogy az EU már jó ideje átalakulóban van, s a migrációs invázió csak megerősíti, hogy EURÁBIÁ-vá alakul át.
E kötet rendkívüli időszakban, a migránsinvázióval és az ellene történő védekezéssel párhuzamosan született. Sok irányból is feltárja azokat az okokat, amelyek az EU nem is olyan távoli, három részre szakadásához vezetnek. Tudnunk kell, mi a jövőnk, ki a mellettünk kitartó társunk, kinek a csatlakozására számíthatunk, ha összefogásra lesz szükség, s akár még küzdenünk, talán harcolnunk is kell a nemzeti államokból álló, két tenger által is mosott Új Európánk megszületéséért.
A kötetben olvasható két ajándék írás:
- A kormánybuktatás kézikönyve I.
- A kormánybuktatás kézikönyve II."

A döbbenettől nem térek magamhoz. A kormány által gerjesztett gyűlöletkampány tovább tombol. Ki adta ezt ki? Intermix Kiadó, 2015. 592 oldal. Gratulálok nekik! Úgy látszik, van az a pénz.... Ezek után el nem tudom képzelni, hogy a két ajándék írás (A kormánybuktatás kézikönyve) mit tartalmazhat és milyen kormány megbuktatására vonatkozik.

Vajon kormányzati utasításra született ez a remekmű? Netán még pályázatot is írtak ki egy migráns és EU ellenes könyv megírására? Nem elég a kék plakát méterenként, melyektől hányingert és dührohamot kapok?

Azon gondolkozom, hogy történhetett meg, hogy egy ilyen alja ember lett a miniszterelnök, aki hatalmának megtartása érdekében örömmel kreál ellenségeket, és nyílt gyűlöletkampányt folytat.

Ilyen gyűlöletet, ami ma jellemző az országban, még sosem láttam az elmúlt majdnem 50 évem alatt. Barátok, kollégák, szomszédok, rokonok, szülők, gyerekek gyűlölködnek és mennek ölre a rohadt politika miatt. Ezt sikerült elérni Orbánéknak!

Tényleg ennyit érünk, hogy ezzel madzagon lehet minket rángatni, elég megrázni a migráns/cigány/zsidó/libsibolsi/stb.csengőt? Ezt a gyűlöletet oltjuk bele a gyerekeinkbe? A gyűlölet világa lesz a jövőnk. Mindenki mindenkit gyűlölni fog. Mikor fogjuk azt mondani, hogy EBBŐL ELÉG???


bigstockphoto_anger_1167749-resized-600.jpg



3.) INKVIZÍCIÓS ÁLLAMTITKÁRSÁG

A stadionok és a kisvasút után már nyilvánvalóvá vált Orbán számára, ezzel az országgal bármit csinálhat, senki nem fog ellenállni.

Hű fegyverhordozójával, a bólogató és hosszú nyelvvel rendelkező pap haverjával kifundálták, miként lehetne az országot még nevetségesebbé tenni.

Létrehozzák hát a Keresztényüldözés Elleni Helyettes Államtitkárságot. Jóságos isten. Én bolondultam meg? Döbbenten jöttem rá, hogy ez bizony nem vicc, ez véresen komoly. Az új hivatal induló büdzséje 3 millió Euro (kb. 930 millió forint). Van itt pénz, kérem. Minden baromságra. Plakátokra, népszavazásra, új hivatalok megalakítására, csak oktatásra, egészségügyre, azaz az állampolgári igényekre nincs.
Az új keresztényüldözés elleni (tisztára olyan, mint a Mágiaügyi Minisztérium, de inkább ne adjunk tippeket) helyettes államtitkár pedig török lesz. Nagy T-vel, Török Tamás (Nomen est omen).
Amikor már azt hiszed, nem jöhet rosszabb, mindig kiderül, hogy tévedtél. Bezárták a Lipótmezőt, de hova lettek az őrültek? Hát, megvannak! Ott ülnek a Kormány tagjai között, élükön a főbolonddal!
inquisition-wheel.jpg



4.) AZ ELLENZÉKI DIKTATÚRA, AZAZ AKI NINCS VELÜNK, AZ ELLENÜNK VAN!

A napokban egy fura felhívásra lettem figyelmes:
"FELHÍVÁS!
Ezennel felszólítom minden Facebook ismerősömet, hogy írja alá a Civil Ellenzéki Kerekasztal (CEKA) korrupcióellenes népszavazási kezdeményezését!
Mit is? Azt, hogy nyilvános legyen a közpénzek elköltése, és azt, hogy a közpénzek lenyúlói életük végéig büntethetőek legyenek!
Aki nem írja alá, az maga is csaló, tolvaj, bűnrészes, mert hallgatásával támogatja a tolvajokat!"



Nocsak! Felszólítom minden ismerősömet? Már milyen alapon? Ha ez lesz a stílus az ellenzéki oldalon, akkor miben is különbözik ez a kommunikáció a Fideszétől? Semmiben!

Én nem írom alá. A CEKA kiírása szerint tehát tolvaj, csaló és bűnrészes vagyok. Akkor sem írom alá, mégpedig több okból sem!

Nem azért, mert támogatom a korrupciót, ezt még a legvéresebb szájú ellenségem sem foghatja rám. Hogy tolvaj és csaló lennék? Egy régi közmondás jut az eszembe: ne azt nézd, mit mond, hanem hogy ki mondja.

Az, hogy a egy ilyen otromba hangú felhívás után milyen ismerős áll ki e mellett, nem mérőszáma annak, hogy kitől mi várható. Ráadásul egyre jellemzőbb, hogy a Facebook ismerősök nagy hányadát csak virtuálisan ismeri az ember, személyesen még sosem találkoztak. Bennem - noha a kezdeményezés jó ötletnek tűnt, bár szerintem pillesúlyú - az ilyen felhívás és kommunikáció inkább ellenkezést kelt, mint szimpátiát és csatlakozási vágyat.

Amikor jeleztem a szerzőnek a fenntartásaimat, ezt a választ kaptam:

"Én nem viccnek szántam a fenti bejegyzésemet! Lehet, hogy a stílus "erőszakos" volt, de a tisztességes emberek "lenyelték". Meggyőződésem a korrupció kérdésében a ZÉRÓ tolerancia! Akik vitába szállnak ezzel és kritizálják a stílusomat, azok ezzel színt vallottak!"

Szóval, ha valaki nem értene egyet ezzel a stílussal és nem nyeli le, hogy egy másik ember ilyen módon beszéljen vele, az tisztességtelen, csaló, tolvaj, bűnrészes stb.

Vajon milyen alapon bélyegez meg ez az ember olyanokat, akiket nem is ismer? Micsoda primitív, erőfitogtató szemlélet ez? Nem ez ellen harcolunk? Nem irritál minket a Fidesz hasonló kommunikációja? Ők is úgy vannak vele, hogy aki nem bólogat, az ellenség. Köszönöm, ebből nem kérek! Nálam ez a stílus is a ZÉRÓ TOLERANCIA" körébe tartozik. A korrupcióval, igazságtalansággal és bűnözéssel együtt.

A kérdésekre pedig, melyeket feltenni szándékoznak, jelenleg is van törvény! Az üvegzseb törvény pont a nyilvánosságra hozatalról szól, és létezik a jogban az a fogalom is, hogy hűtlen kezelés. Az aláíró ívre azt fogják mondani, hogy nyitott kapukat dönget. A baj azzal van, hogy a Parlamentben ülők nem tartják be saját törvényeiket sem! Ezen pedig az aláíróív és a népszavazás nem segít!

Vitám volt egy úrral is, aki azt írta: "Semmi szükség politikusokra!!!! Semmirekellő mind! És nincs kivétel!!!"

- Nincs igazad! - írtam neki. A politikus is egy szakma, nagy tudást igényel. Én másképp mondanám: Semmi szükség ILYEN politikusokra!

- Érdekes, hogy szakmának nevezed a "politikusi" pályát - írta vitapartnerem.

- Szakmának nevezem, mert a politikatudományt egyetemen oktatják. A hiba ott van, hogy ma már a pincérek nem végeznek szakiskolát, az ápolókat pár hónapos gyorstalpalón képzik, a külügyminiszterünk maximum a futsalhoz ért amatőr szinten, a nemzeti intézményeink vezetőinek köze nincs az intézményhez és még sorolhatnám. Én is gondolkodom, hogy műtéteket vállalok, bár nincs orvosi diplomám. De úgy gondolom, ez a mai Magyarországon nem lehet alapvető elvárás. :-)

- Meggyőztél, kedves Andrea. No comment!

Hát, így is lehet vitázni. Ésszel és érvekkel. Ha meggyőztek minket, akár el is lehet ismerni a másik igazát. Ehhez azonban intelligenciára van szükség.



veres_1.jpg



5.) EGY ELLENZÉKI PÁRT MAGASRÖPTŰ GONDOLATAI

Nemrégiben a tévében hallottam egy ellenzéki párt vezetőjének alábbi szavait.

"Mi szakértői kormányt akarunk" - jelentette ki, majd büszkén folytatta. "Csináltunk egy kormányprogramot, mi magunk, amiben nem vett részt se politikus, se szakértő! Mi csináltuk, a saját élettapasztalatunk alapján....."

Hát bravó! Te jó isten! Az ő szakértői kormányuk kikből fog állni???? Vajon az élettapasztalatuk, nyelvismeretük, felkészültségük kiterjed-e a külpolitikára, felkészültek-e az EU-ban való tárgyalásokra, a gazdaság rendbetételére, a szociális problémák megoldására, a tönkretett intézmények helyrehozatalára és még sorolhatnám. A hölgy, aki ez bejelentette - nem véve észre a szavaiban rejlő sajátos ellentmondást - a '80-as évek vidéki diszkóviseletében pompázott. Valószínűleg összekeverte a műsorokat, mert én eddig egy politikai vitaműsorban sem láttam még olyan politikus hölgyet, akinek a fél válla a melléig kilógott volna a ruhájából. Az egy másik csatorna másik műsorán divat. Ó, boldog tudatlanság! Nemhiába, az okos ember tisztában van azzal, mennyi mindent nem tud, az ilyen embert meg nem zavarja a tudás hiánya. Fő a magabiztosság! Remélem, a párt tagjai nagy tudású reneszánsz emberek, akik mindenhez értenek. Re-Mek(k) kezekbe kerülne az ország!



mekkelek.jpg



***************


Szomorú vagyok! Így nem lehet! A pártok politikusai csak a széküket fogják, csak azzal foglalkoznak, hogy újabb négy évre meglegyen a helyük a Parlamentben. A pártok közötti együttműködés reménytelen, a civilek pedig leszerepeltek.
Orbán így örökké a nyakunkon fog maradni, és meg is érdemeljük!


Egyetlen esélyünk van: létre kell hozni egy
SAJÁT ÉRDEKEINKET KÉPVISELŐ VÁLASZTÓI PÁRTOT,
amely lesöpri a jelenlegi kormánypártot a tetszhalott ellenzékinek mondott pártocskákkal együtt, és elnyeri az országban a választók bizalmát. Ha nem tesszük, elmondhatjuk: "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"
Az utolsó, aki elhagyja majd (M)Agyarországot, kapcsolja le a villanyt!
Jó éjt, gyerekek!



http://viharzona.blog.hu/2016/09/07/vegyes_hirek_vegyes_erzelmek#comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idős hölgy lép be a henteshez a kutyájával. Az állat felugri
  2016-10-09 11:52:46, vasárnap
 
  Idős hölgy lép be a henteshez a kutyájával. Az állat felugrik a pultra, megragadja az egyik húsdarabot és kiszalad vele az üzletből. - Öné ez a kutya, asszonyom? - kérdi feldúlva a hentes.
- Régebben én gondoskodtam róla, de ma már önellátó.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Csehország legnépszerűbb embere multimilliárdos, liberális,
  2016-10-09 11:49:47, vasárnap
 
  2016. 10. 9. 11:35
MTI

Csehország legnépszerűbb embere multimilliárdos, liberális, de még a kommunisták is rászavaznak

Amikor 2011-ben Andrej Babis, a szlovák származású multimilliárdos létrehozta az ANO mozgalmat - melynek meghirdetett célja vállalkozói szemléletet alkalmazni az ország irányításában, és kiszorítani a közéletből a politikán állítólag élősködő pártokat -, a legtöbben nem túl hosszú életet jósoltak e kezdeményezésnek.

Az elmúlt öt év azonban Andrej Babist igazolta: a mozgalomnak parlamenti képviselői és szenátorai vannak, az ANO 2014-tól tagja a kormánykoalíciónak, 2013-tól jelen van a helyi önkormányzatokban, 2016-ban pedig tarolt a regionális önkormányzati és részleges szenátusi választáson. Felmérések szerint már majdnem két éve az ANO a legnépszerűbb politikai tömörülés Csehországban.

Ezt a pozícióját a hétvégi voksolás megerősítette. Annak ellenére, hogy Babis nyíltan hirdeti: mozgalma nem klasszikus politikai párt, s ő maga nem politikus, hanem sikeres vállalkozó. Bár az elemzők az ANO-t többnyire jobboldalinak minősítették, kiderült, hogy a mozgalom a baloldali szavazókat is megszólította.

Az utóbbi választások kimutatták, hogy a szociáldemokraták (CSSD) és a kommunisták (KSCM) eddigi szavazóinak egy része átment az ANO-hoz. A cseh sajtó nyíltan arról cikkezik, hogy

az ország következő miniszterelnöke nagy valószínűséggel Andrej Babis lehet.

- foglalja össze az MTI a lényeget. A mostani regionális önkormányzati választás nagy vesztese a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD). A CSSD a 13 régióból eddig 11-ben adott elöljárót, csak két régióban - Dél-Csehország és Vysocina - nyert. Az ellenzéki kommunista párt (KSCM) meggyöngült, elveszítette az általa irányított észak-csehországi Ústí régiót. Ebben a régióban is győzött az ANO, amely átvette a kommunista szavazók egy részét.



http://alfahir.hu/csehorszag_legnepszerubb_embere_multimilliardos_liberalis_de_me g_a_kommunistak_is_raszavaznak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kivezetni az iskolakapun és átadni a legelső csendőrnek...
  2016-10-09 11:44:59, vasárnap
 
  Kivezetni az iskolakapun és átadni a legelső csendőrnek...
2016. október 09. 10:30

Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Szegregáció. A világ legtermészetesebb megoldása volt ez valaha egy igen súlyos problémára. A latin segrego elkülönítést, elválasztást jelent, kiváltképpen az oktatásban, a hátrányos szellemi-fizikai képességű gyermekeknek a többi gyermekektől való elkülönített oktatását.


Csak - finoman fogalmazva - nagyon csekély lélektani iskolázottsággal rendelkezők állíthatják azt, hogy a szegregáció mentális sérüléseket okoz egy osztályban. Nos, aki csak egy napot végigtanított bárhol, tudhatja, mit jelent az, ha akár csak egy, társaitól lemaradt tanuló miatt nem lehet előrelépni a tanításban. A józan paraszti ész tehát azt diktálja, hogy az írással, olvasással, számolással nem vagy alig bírókkal külön kell foglalkozni.

Ilyenkor szólnak közbe ugyebár a liberális nagyágyúk. A szegregáció antihumánus akció! Sérti a gyermek önérzetét. Bűntudatot, kisebbrendűségi érzést kelt benne társaival szemben, akinek ilyetén meggátoljuk szocializációját, beépülését a társadalomba. Mondják ezt persze olyanok, akik talán fél órát sem töltöttek ilyen gyermekek között.

Érdekes, hajdanában mennyire másképpen volt ez! Ha a szülőnek nem tetszett a követelmény, elvitte gyermekét más iskolába. Nem kezdett el jajveszékelni, hogy gyermekét szegregálják. Rend volt, fegyelem. Arról nem is beszélve, hogy a régi jó tanárok, ha kellett, mindenkit büntettek, származásra való tekintet nélkül. Nem találkoztam még olyannal, aki felháborodva mesélte volna, hogy ismerte a körmöst és a sarokba állítást.

A régi vágású tanár még tudta, hogyan kell szegregálni például az oly rettegett latinórán is. Elképzelem, amint belép ma egy tarkabarka osztályba. Szépen, nyugodtan skandálni kezdi: ,,Arma virumque cano, Troiae qui primus ab oris..." Aztán rábök az osztály legkevésbé fehér tagjára: ,,Fordítsd!" Majd felszólítja, mondja meg, melyik költőnk eposza ihletéséül szolgált e sor. Ha nem tudja, és még neki áll feljebb, jöhet anyuci, apuci, nincs más hátra, mint a gyerkőcöt kivezetni az iskolakapun és átadni a legelső csendőrnek. A többit majd ő intézi...

Tudom, persze, ma már más időket élünk. Olyan ez a történet, mint az álom - mondhatnók. Meg hogy hagyjuk már a poroszos pedagógiát. Nos, mint oly sok mindent, ezt is lehet mondani, csak akkor ne csodálkozzunk, ha nélküle olyan lesz a világ, mint a mai. Rend, fegyelem nélküli.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=97934
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.