Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A magyarok kétharmada állítja: nincs befolyásuk a kormány mu
  2016-10-30 18:50:36, vasárnap
 
  A magyarok 98%-a viszont elégedett ezzel.

nem, a 100% elégedett ezzel, aki nem, az nem is magyar igazából,azok a szart is narancsos-kacsának látják

Jobb kérdés lett volna.
- rúgott ön már fejbe politikust, ha nem akkor a közeljövőben tervezi?



A 98 % az kétharmad?
Háromharmad az új kétharmad.
Új Egység, NERtárs.

A magyaremberek döntöttek! Nekünk Brüsszel nem mondja meg, hogy melyik faszt szopjuk négy évig!
sajnos igaza volt orbánnak amikor azt nyilatkozta, hogy a magyar ember önrendelkezésre képtelen félázsiai népség... az, hogy többségben rá szavaznak hazánkban ennek a felismerésnek a tökéletes igazolása.


**************************



A magyarok kétharmada állítja: nincs befolyásuk a kormány munkájára két választás közt

Botos Tamás
POLITIKA
ma 8:00


A magyar választóknak csak 31 százaléka gondolja úgy, hogy két választás közt is hatással lehet a kormány munkájára, derül ki az amerikai Pew Research Center politikai aktivitást vizsgáló felméréséből.

A magyarok 61 százaléka szerint nincs befolyása kormány működésébe,

ezzel az eredménnyel a vizsgált országok közt az utolsó helyet szerezte meg Magyarország, írja a Magyar Nemzet.
Alexey Vitvitsky/Sputnik

A kutatás szerint a magyar emberek az egészségügyet, a szegénységet, és az oktatást érintő témákban rendezett tüntetésekért hajlandóak az utcára menni. De amíg az olaszoknál a választók 59 százaléka választotta, hogy utcára vonulna, a magyaroknál ez csupán 44 százalék.

Hatalmas a különbség azok számában, akik vettek már részt politikai rendezvényen:

csak a magyarok hét százaléka vallott erről, szemben a görögök 42, olaszok 32, és a lengyelek 21 százalékával.


http://444.hu/2016/10/30/a-magyarok-ketharmada-allitja-nincs-befolyasuk-a-kormany -munkajara-ket-valasztas-kozt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Egyre kevésbé valószínű a demokratikus kormányváltás Magyar
  2016-10-30 18:23:22, vasárnap
 
  Azt tudjuk,hogy ami most van az nem jó,sőt... Rengetegen tudjuk,hogy ez így nem jó,nincs jövője gyermekeinknek,unokáinknak. Bele gondolva a leírtakba,még is mit lehetne csinálni? Azzal,hogy több millióan püföljük a klavit a számítógép előtt,még nem bukik meg a diktátor.Ellenzékünk nincs.Illetve van,de az annyit is ér.Összehívják a sztrájkot,mondják a magukét,majd haza mennek és a kormányzásuk alatt összelopott milliárdokból kényelmesen nézik amint a Magyar 4 millió szegényből 5,majd 6 millió lesz.Az ellenzék feje nem fáj,hisz Ők már voltak hatalmon,megszedték magukat.Amelyik még nem( Együtt,PM ) azok közt is több olyan van aki már kiharcolta a maga kis milliárdocskáját. Komoly ellenzék nélkül a 4 millió szegény mit tudna csinálni? Szétszórva élünk az országban,pénzünk még a megye központjába beutazni sincs,nem,hogy Pestre menni.Minket nem szállít az ellenzék buszokkal Pestre,mint a Fidesz csinálta és csinálja is a békemenetesekkel.Mit tehetünk egy ilyen diktátorral szembe,akinek a zsebében van a rendőrség, a bíróság, ott a TEK,aki megvédi őket.Az biztos,hogy nem örülnék annak,ha most lennék újszülött.

***********

"Egyre kevésbé valószínű a demokratikus kormányváltás Magyarországon"
ma, 16:40

Németországban a Süddeutsche Zeitung foglalkozott Magyarországgal, a lap Paul Lendvai: Orbán Magyarországa (Orbáns Ungarn) című új kötetéről írt.

A cikkben Cathrin Kahlweit kiemelte: a politika iránt érdeklődő olvasók tudják, hogy kétharmados parlamenti többséggel rendelkezve

Orbán elsőként megfélemlítette a médiát, majd kiüresítette az alkotmánybíráskodást, és azt is tudják, hogy miként gyűrte maga alá a politikai intézményeket az új alaptörvénnyel és jogszabályok százaival, és hogyan töltötte be embereivel az összes, valóban az összes stratégiailag fontos állami pozíciót.

Tudják azt is, hogy ezek az emberek gyakorlatilag elmozdíthatatlanok, és hogy a kormánypárt az állam és a közigazgatás valamennyi szintjére befészkelte magát, és azt is tudják, hogy a választási szabályok megváltoztatásával a Fidesz kiváló esélyt szerzett arra, hogy akkor is megszerezze az alkotmánymódosításhoz szükséges többséget, ha választási eredménye romlik.

Magyarország számára mindez lényegében azt jelenti, hogy egyre kevésbé valószínű a demokratikus hatalomváltás

- fejtette ki Süddeutsche Zeitung szerzője, kiemelve a kötetből egy idézetet, miszerint Orbán Viktor "az alkotmányosság leple alatt, alkotmányjogi eszközökkel alkotmányjogi puccsot" hajtott végre.

A kötet vészterhes végkövetkeztetése szerint ez a módszer iskolát teremthet, és az EU eddig nemigen tudott mit tenni ellene - tette hozzá Cathrin Kalhweit.


http://propeller.hu/nagyvilag/3249320-egyre-kevesbe-valoszinu-demokratikus-korman yvaltas-magyarorszagon?utm_source=mm-2016-10-30&utm_medium=email&utm_camp aign=%22Egyre%20kev%C3%A9sb%C3%A9%20val%C3%B3sz%C3%ADn%C5%B1%20a%20demokratikus%2 0korm%C3%A1nyv%C3%A1lt%C3%A1s%20Magyarorsz%C3%A1gon%22
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz letette voksát a diktatúra mellett – vészhara
  2016-10-30 18:17:52, vasárnap
 
 
A Fidesz letette voksát a diktatúra mellett - vészharangot kongatnak az európai demokraták

október 30, 2016 Jabronka Richárd

“Orbán Viktor vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Száztizenötödik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom" - írta sajtólevelében Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő.

A Fidesz három dologgal ment szembe a strasbourgi parlament szavazásán.

Szembement a saját frakciójával, az EPP-vel, ugyanis Szájer József ujja felfelé mutatott, amikor megszavaztatta a fideszes képviselőkkel a jogállamiság alapértékeinek védelméről szóló jelentést.
Szembement azokkal az értékekkel, amelyeket '89-ben hirdetett. A demokratikus értékekkel, a jogállamisággal.
Szembement Szájer József a saját utasításával, ugyanis ő nem utasította el a jelentést, holott arra adott ukászt párttársainak.

Mi volt a Fidesz magyarázata?

A szavazás után a kormánypártiak azzal érveltek, hogy nem a jogállamiság és az európai értékek védelméről van szó, hanem a balliberális oldal által szorgalmazott ,,jogállamisági hadjáratok" elindításáról és a Magyarországgal szembeni ,,kettős mérce" alkalmazásáról. Önleleplező, hogy a dokumentum általános kitételeket tartalmaz; egyetlen országot sem említ, végképp nem Magyarországot. A Fidesz képviselői azt is kifogásolták, hogy az általuk - a szélsőséges radikálisokkal szövetségben - leszavazott javaslat nem teszi egyértelművé a jogállamiság fogalmát.

Elég nagy a baj, ha már a Fidesz képviselői számára egyértelművé kell tenni, mi is az a jogállamiság. Ujhelyi István ebben is segít a kormánypártnak:

“Egy jogállamban nem pártpolitikusokat ültetnek független intézmények élére, pártpolitikai befolyásoltság fel sem merülhet az igazságszolgáltatás szerveivel szemben, a kormánypártok nem gyártanak törvényeket arra, hogy a közpénz elveszítse közvagyon-jellegét, de egy jogállamban nincs példa uniós források oligarchikus és állami szervezésű ellopására sem, a civilszervezetek bizonyíthatóan jogtalan és politikai alapú vegzálására, vagy kritikus sajtótermékek puccsszerű elhallgattatására. Az Unió védelmi mechanizmusainak megerősítése a tagállamok immunrendszerének felerősítéséről szól, többek között az ilyen és ehhez hasonló újközépkori gengszterizmus megakadályozásáról. Ezt az európai közösséggel szemben politizáló szélsőségesek nem akarják. Mert a saját, vagy putyinikus érdekeikkel ellentétes. A Fidesz most ismét egyértelművé tette, hogy közéjük tartozik" - véli az európai demokrata képviselő.

Korábban írtunk róla, hogy az MTI putyini módszerekkel hallgatta el Ujhelyi István nyilatkozatát a szavazásról. Arról sem számolt be az MTI, hogy kik szavaztak még a Fidesz képviselőihez hasonlóan Strasbourgban.

A jogállamiság alapértékeinek védelméről szóló jelentést csak néhány euro-szkeptikus politikus, valamint a szélsőbal- és a szélsőjobb képviselői (így például a Jobbik delegáltjai vagy épp a radikális Marine Le Pen) és a fideszes politikusok utasították el.

Mi kell még ahhoz, hogy a Fidesz nyíltan is felvállalja: azokhoz az EU-ellenes szélsőségekhez tartozik, akik sok mindenben gondolkoznak, de legfőképp a demokrácia eltörlésében?


http://ellenszel.hu/2016/10/30/a-fidesz-letette-voksat-a-diktatura-mellett-veszha rangot-kongatnak-az-europai-demokratak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány beterjesztette - véres perek indulhatnak a szülőta
  2016-10-30 17:59:52, vasárnap
 
  2016.10.29
A kormány beterjesztette - véres perek indulhatnak a szülőtartásért


A Világgazdaság hozta nyilvánosságra, hogy a kormány beterjesztette pénteken a szülőtartásról szóló törvénymódosító javaslatot az országgyűlés elé. Ami azt jelenti, hogy a magát családbarátként jelölő kormányunk - ha elfogadják a módosító javaslatot - véres családi harcokat fog elindítani, minek következtében családok tagjai fognak még inkább eltávolodni egymástól.

Hivatkozik a kormány arra, hogy az EU több tagállamában be van már vezetve a szülőtartás jogi kategóriája. Igen ám, csakhogy emberi- és nem diktatórikus módon. Azokban a tagállamokban ugyanis, ahol bevezetésre került, a gyermekek, elérve a felnőttkort (azaz a tartásra kötelezhetőség korát), bizony nem közmunkás karriert építenek, és nem a létminimum alatt tengődnek, a létminimum szintjét el nem érő minimálbérből, határozatlan időre megkötött munkaszerződéssel (értsd: próbaidő alatt garantáltan elküldve), mint Magyarországon.

Ugyanakkor a más tagállamokban bevezetett szülőtartás csak kiegészítő lehetőség, mert az állam garantálja az öregségi nyugdíjakat, ha már a megöregedett állampolgára több tíz éven keresztül fizette be a súlyos adóforintokat az állami nyugdíjkasszába. Magyarország ebből a szempontból is egyedülálló jelenség az EU palettáján, lévén nemcsak a havi rendszerességgel befizetett nyugdíjjárulékai tűntek el Állam Bácsi zsebében, hanem a külön, a nyugdíjas éveikre szánt megtakarításaik is, amit úgy hívtak, anno: magánnyugdíjpénztári megtakarítások. Azt ugyanis beolvasztották a közösbe, évekkel ezelőtt, mondván: majd ebből lesz nyugdíja a Hiszékeny Állampolgárnak. Most meg beletolják a Hiszékeny Állampolgár arcába: majd eltart a gyermeked, mert tudomásul kell venned: az állam nem tud - ámbár felettébb jól él az általad évtizedeken át befizetett összegekből. ....

Mielőtt ezt a törekvést nyilvánosságra hozták volna, természetesen módosították az Alaptörvényt is, hogy kétsége ne maradjon a parasztnak, annak vonatkozásában, hogy bizony nem az állam kötelessége a nyugdíjas öregkort biztosítani állampolgára számára (meg persze az egészségügyi ellátást sem). ...

Ha nem tetszik, bátran lehet az Alkotmánybírósághoz fordulni. Igaz ugyan, hogy Alkotmányunk azóta nincs, mióta a Döbrögi-rendszer életre keltésével eltörölték azt, életre hívva az Alaptörvényt, Alaptörvény-bíróságunk pedig nincs - de, elméletileg bátran lehet fordulni hozzájuk, panaszolva az állampolgárokat ért jogsérelmeket.

Totál fölöslegesen.

Ugyanis egyetlen ellenzéki párt sem emelte még fel hatékonyan a szavát a szülőtartás adott módon való bevezetése ellen. Az állam pedig a következő hazug kommunikációval altatja a Hiszékeny Állampolgárait:

,,Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a szülőtartás mint méltányos jogintézmény nem veszélyeztetheti a nagykorú gyermek vagy családja megélhetését. Az ellátás költségeit csak attól lehet kérni, aki az anyagi helyzete alapján képes megsegíteni szülőjét. Nem köteles a szülőjét eltartani az, aki ezzel saját vagy gyermekei tartását veszélyeztetné - közölte a tárca."

Namármost, mit is fog jelenteni ez a gyakorlatban?

A megöregedett, ezzel elszegényedett szülőnek, akit Állam Bácsi lehúzott a süllyesztőben, miután Állam Bácsi senkit sem hagy az út szélén, és be kell perelnie a gyermekét, kérve, hogy az tartsa őt el, akár az unokái jövőjének biztosítása terhére is. A gyermeknek ebben a perben két lehetősége van a bizonyításra - mivel védenie kell a saját és családja megélhetését - vagy azt fogja bizonyítani, hogy a szülője érdemtelen a tartásra, vagy enyhébb bizonyítási eljárást folytat le: bizonyítja, hogy ő maga is a létminimum alatt tengődik.

Mindegy melyik bizonyítási eljárást választja, a szülő és közötte a viszony örökre, és megjavíthatatlanul megromlik majd.

Mivel nem volt kinn a módosító, előterjesztés előtt civil egyeztetésen. Minek okán azért még feltennék egy kérdést: Mi a helyzet a különélő szülővel?

Állam Bácsi ezt nem gondolta végig, hogy a gyermekétől évtizedekig különélő szülő, bár fizette a tartásdíjat, ő maga a tartásra érdemtelenné lesz nyilvánítva, lévén nem élt együtt gyermekével, és, még ha a PAS is befigyelt a gyermekével való kapcsolatába, akkor már a szülőtartás kimondásakor érdemtelenné is vált gyermeke szemében és értékrendjében a szülőtartásra - ergo: ez bizony nem vica versa. ...

Ugyanakkor, vizsgáljuk meg annak a szülőnek az esetét, aki külön él a gyermekétől, de, ha rokkant, illetve közmunkás, vagy minimálbérért dolgozik, amely jövedelmekből a tartásdíjat fizetni nem volt képes (lévén mindhárom ellátási forma bőven a létminimum szintje alatt van), így gyermekét támogatni, önerőből nem tudta, ugyanakkor elérve az öregségi nyugdíjkorhatárt, az addigi jövedelmének is csupán a minimális töredékére lesz jogosult ....

El tudjuk képzelni?

Az a különélő szülő, akinek nem állt módjában gyermektartást fizetni, ennek okán gyermeke állami megelőlegezést kapott, két retorzióval lesz sújtva, amint gyermeke eléri a felnőttkort. Egyrészt az alig elégséges jövedelmére adók módjára végrehajtott állami megelőlegezés visszafizetésének terhe érkezik, ami még inkább a mélybe taszítja anyagilag, hogy tutira rá legyen szorulva a szülőtartásra (főleg akkor, ha abban az életkorban dolgozni már nem tud, mert eleve rokkant).

Másrészt: ha nem volt anyagi lehetősége arra, hogy tartást fizessen gyermeke után, garantáltan, a külön töltött évek alatt el lett idegenítve a saját gyermekétől.

... és akkor Állam Bácsi azt mondja: menj, állj bíróság elé, és legyen bőr a pofádon ahhoz, hogy pereld le a gatyáját a gyermekednek. Hiszen te elvártad tőle, hogy megértse, miért is nem tudsz fizetni neki, ugyanakkor most te elvárod tőle, hogy megértse: mindezek ellenére miért is kell téged eltartania. ...

Mert Állam Bácsi családbarát. Kifejezetten családbarát. És hogyan kommunikálja ezt a külvilág felé? Hogyaszongya:

,,Az Emmi úgy fogalmazott: "az, aki képes rá és mégsem gondoskodik a szülőjéről, hálátlan". Akinek van pénze és mégsem gondoskodik a szülőjéről, "valójában a többi adófizetőt terheli"."

Teccccik érteni?...

... és amíg a családtagok egymást marják, mondván, hogy ha-én-igen-akkor-te-is, vagy: ha-te-nem-akor-én-sem, illetve: bár-te-igen-de-én-nem, stb. játszmákban a bíróságon, addig sem fog eszébe jutni a Hiszékeny Állampolgároknak, hogy a helyzet kialakulásának egyedüli felelősét próbálják már meg széttépni ezért az áldatlan családi állapotért, ne pedig a családtagokat. ....

Állam Bácsi pedig elégedetten hátradőlve dörzsölheti kezeit, és szervezheti helikopteres közlekedését (amit, mint mondták, minden középosztálybeli megengedhet magának, annyira jól élünk). ...

...

Ui: Azért a végén még egy kérdés: véridegen gyermek perbe fogása a szülőtartásért, az mit fog tudni? Hiszen az egyedülnevelő szülő, ha új párkapcsolatot létesít, akkor a gyermekét a gyermektől véridegen ember fogja nevelni, tartani, gondozni, és szeretni. A magyar jogrendszer szerint a gyermekkel együtt élő, véridegen szülő - jogilag - senkije a gyermeknek, még csak nevelőszülőnek sem minősül. Ő is megöregedhet, saját gyermek nélkül is. Ő kihez fog fordulni, ha Állam Bácsi kivonul az ő tartásából? ...

De bonyolítsuk tovább: és a nevelőszülők? Akik ezernyi számra nevelnek föl gyermekeket? Ők odaböknek egy felneveltjükre: Te! Te leszel az, akinek el kell tartania engem, hiszen hiába dolgoztam le az egész életem Állam Bácsinak, most éhen fogok halni, pusztán azért, mert megöregedtem. ... Illetve: ha van saját gyermeke, akkor a gyermek fogja perelni a többi felnevelt gyermeket a szülőtartás megfizetésének részesedéséért? ...

És a kérdések száma végtelen. A civil egyeztetés hiánya ordít ebből a módosító javaslatból is. És a végén kik lesznek azok, akik végképp tönkremennek majd ebben a folyamatban?

Igen. A gyermekeink.

Akiknek az érdeke - minden normális tagállamban - mindenek felett áll. ....

http://www.tabunyitogato.hu/cikkek/velemeny/a-kormany-beterjesztette---veres-pere k-indulhatnak-a-szulotartasert.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Laller, egyem meg azt az okos fejedet
  2016-10-30 17:58:20, vasárnap
 
 
H. A. 2016-10-30
Laller, egyem meg azt az okos fejedet


Hát Kósa Laller nem megint mindenki mást félrelökve caplatott be a Kossuth rádióba vadhajnalok hajnalán megmagyarázni a megmagyarázhatatlant? De. Egy koránkelő aranyszájú ember ő. Kupakok szakértője, te ösztönös zseni! Hát nem tudsz aludni vasárnap sem, jóember? Az órát átállítottad 3-kor, ahogy megbeszéltük, vagy ott ácsorogtál súlyos perceken keresztül, ameddig beengedtek az imaterem mikrofonjához?

Mindegy végül is, az se baj, ha tegnap-tegnapelőtt vagy két hete mondtad fel a szöveget, ma is pont ugyannyira nevetséges és pont annyi igazságmorzsát tartalmaz, mint akkor, amikor. Semennyit. De legalább pont annyira dühítő is. Azt mondja Lala, a tuszuk és hutik, illetve tuszik és hutuk közötti történelmi megbékélés utazó nagykövete: dehogy van bármilyen köze a Jobbik tákolmánymódosítási feltételként szabott letelepedési kötvénybiznisz megszüntetésének ahhoz, hogy a Fidesz pontfix éppen most akarja ugyanazt. Értjük, Laller, ezt korábban már a fővezér is elújságolta, ezért kár volt felkelni.

Ezt viszont nem értjük. Igaz, már akkor sem értettük, amikor Kovács Desikerült? Zoltán, a kormány elfuserált szavát hordozó, két lábon járó arrogancia próbálta elmagyarázni. Hogy miszerint kósául így hangzik ez:

a kormány tudni szeretné, hogy a letelepedési kötvény hogy teljesített, fennállnak-e még azok az okok, amelyek miatt ez a konstrukció elindult, és kell-e változtatni rajta.

Hogy mi a büdös franc van, Lala? Ne idegesíts fel vasárnap fejében! Mondjuk azt se tudom, mióta vagy te kormánytag, de ha már frakcióvezetőként annak nevezted ki magad, ám legyen. Ha jól értem, és ha a Soros-ösztöndíjas Kovácsot is jól értettem a minap, akkor azt állítjátok, hogy a kormánynak halvány lila gőze nincs arról, hogy az a gazdasági konstrukció (ahogyan ti bevezettétek, páratlan a világon, ez tény), amit a magyar gazdaság megmentésével indokoltatok anno, az mennyit hozott, mennyit vitt, kinek hozott, kitől vitt. Ne aggódj, aggódunk mi épp eleget, mert mi viszont tudjuk, csak megint nem sejtjük. Viszont azért az elég kínos és keserves, hogy mostmár kendőzetlenül, gátlások nélkül beszéltek arról, hogy állítólag nektek fogalmatok nincs arról, hogy mit műveltek.

Laller, egyem meg azt az okos fejedet! Ez itt egy méretes kommunikációs zsákutcának tűnik nekem. Nálad mondjuk gyári beállítás. Meg pont olyan, mint amikor a TEK konvoj páncélozott autói meg kellett forduljanak Röjtökmuzsaj-felsőn, mert a barmai eltévedtek az isten háta mögötti 800 fős faluban. Emlékszel? Valahogy így forgolódsz te is két zsákutcás hazugság között.

Mert egyrészt: eddig az volt, hogy minden, amihez ti hozzányúltok, az kétségbevonhatatlanul jobban teljesít és egy komplett sikertörténet. Namármost. Ha a letelepedési kötvény bizniszről nem tudjátok, hogy miként teljesít - Varga Misi közepes tehetségű könyvelő azért már bevallotta, hogy tulajdonképpen ráfizetett az ország, és főleg ezután fog; csak azért szólok, ha esetleg nem olvasod a BuciMacit -, ergo csak most szeretnétek megtudakolni, merre van az arra, akkor büdösebb a helyzet, mint amennyire eddig is az volt.

Innen tehát két lehetőség van, Laller, lassan mondom, hogy tudjál követni.

Egyfelől ha igaz, amit Varga Misi fél szájjal bevallott, akkor már 2013-ban sem lett volna szabad a helikopteres luxuscelebeteket odaengedni a nemzetgazdaság tövére Habonyostól. Tényleg, megvan neked Habony, ugye? Nem provokálni akarlak, de ez fontos lesz a későbbiekben úgyhogy - jó szokásomhoz híven - ide teszlek, gyönyörködjél magadban:



Mielőtt elveszítenéd a fonalat, Lali huszár, mert már múltkor is elsütötted ezt az albérlők versus betőrök poént a menekültek és az Unióba törekvő letelepedési kötvényes arab, kínai, orosz pénzes ügyfelek vonatkozásában: ezek az emberek az EU-ban való szabad mozgás, üzletelés jogának fejében meghiteleztek minket, magyar államot és adófizetőket nem kevés pénzzel, amit - mivel kötvényekről van szó - 5 év után vissza kell fizetni nekik.

Mivel, ha jól tudom, az egyetemet nem sikerült elvégezned, itt most ingyér felvilágosítalak: minden kötvény lényege, hogy az valójában egy kölcsön, a vásárló fizeti a kibocsátónak, amire ez utóbbinak kamatot kell fizetnie. Attól függően, hogy az MNB-alapkamatnál alacsonyabb vagy magasabb kamatot fizetnek rá az idióták (mimagyarok), az üzlet nyereséges, avagy veszteséges. Ebből kitalálhatod magadtól is - a könyvelőtök is bevallotta egyébiránt -, hogy mivel a letelepedési kötvény kamata eltér az aktuális piaci kamatoktól, ezért (milyen finoman fogalmazott)

a magyar állam szempontjából (és az idióták szempontjából - szerk.) drágább finanszírozásnak minősül.

Vagyis veszteséges a buli. És ez a kisebbik óriási nagy baj, Lala! A legdurvább viszont (egy igen remek összefoglaló cikkből emeltem ki, hogy ne kelljen annyit olvasnod): nem elég, hogy a magyar állam, a magyar gazdaság, a magyar adófizetők nem nyernek semmit, ellenben veszítenek, a letelepedési programban résztvevő offshore cégek közben milliárdokat kaszálnak. Amely cégeket Rogán pályáztatás nélkül, pofára válogatott ki. Amely cégek több tízezer eurós szolgáltatási díjat számoltak fel, az államkincstártól diszkont áron felvásárolt kötvényeket teljes áron adták el a kőgazdag migránsoknak, ráadásul a kamat is náluk landolt. Különféle becslések szerint ilyen módon a kiválasztott seggfejek valahol 65 és 100 milliárd forint közötti nagyságrendű pénzt nyúltak le, azaz ennyivel károsították meg a magyar államot. Az, hogy a Kajmán-szigeteken, Cipruson és egyéb egzotikus helyeken bejegyzett offshore cégeket szinte kivétel nélkül össze lehet kötni Habony Anonymus Munkanélküli Árpáddal, az külön botrány. És akkor arról még egy szót nem ejtettünk, hogy 2013 és 2016 júliusa között az összes kibocsátott magyar államkötvényből származó bevételhez képest kevesebb mint 3 százalék volt a letelepedési programból befolyó pénz.

Van még kérdés, szeretne még valamit tudni a kormány? Egészen pontosan mit is? Te Laller! Ilyen folyósói beszélgetős partneri minőségedben meg kéne kérdezni a világklasszis munkanélküli gazembert, hátha neked elmondja, miként teljesítettek ezek a cégek. Hogy elégedettek a lenyúlt zsetonnal, vagy még egy ideig harácsolnának? Már csak azért, hogy ne kelljen neked vasárnap hajnalban hülyeségeket beszélned a rádióban. Ha majd összefutsz vele, kérdezd már meg, mennyi csorgott be a kasszába, hány fehérgalléros maffiózó cirkulál neki meg Rogánnak köszönhetően az Európai Unióban, egészen pontosan mennyivel fosztották ki az államkasszát, merre vándorolnak azok a büdös milliárdok, kinek mennyi csurrant-cseppent a haszonból. Aztán még az is érdekelne, hogy ha a kormány ilyen érdeklődő és ennyire semmit nem tud a letelepedési kötvények hogyanteljesítéséről, akkor azt honnan tudja, hogy már hónapok óta meg akarja szüntetni? Ha ezekre megvannak a válaszok, Laller, akkor jövő vasárnap sürgősen ügessél be oda, ahova ma kurvára nem kellett volna, nevezd meg, kik állnak valójában az üzlet mögött és ünnepélyesen jelentsd fel őket, amiért átverték a magyar polgárokat, illetve szándékosan, előre megfontoltan kárt okoztak az államnak.

Tudom, hogy rég nem tudsz követni, de próbálj meg koncentrálni! Másfelől, ha a fent leírtakból semmi nem igaz, akkor viszont ez azt jelenti, hogy baromira jól teljesít a letelepedéses üzlet, tehát nincsen ok megszüntetni. Vagyis amit most előadtok, az a Jobbiktól kapott saller miatt van, ezért sivalkodtok, óbégattok, hazudoztok testületileg. Más lehetőség nincs, Laller! Úgyhogy szerintem tolassál szépen hátrafele, próbálj meg óvatosan megfordulni ebben az önként vállalt zsákutcában és aludd ki magad. Ne rontsd tovább a helyzetedet, mert attól, hogy pont nem hozzád kapcsolódnak közvetlenül ezek az offshore cégek, te is része/bűnrészese vagy annak a maffiának, amely magántulajdonaként kezeli az állam, az adófizetők, az ország vagyonát. Én úgy látom, hogy lassan elfogynak azok a kérdések, amikre pozitívan lehet válaszolni, Lali király!

Frissítés: Most látom, hogy nem ma keltél fel ilyen korán Laller, egészen ijesztőek a megérzéseim. Az MTI azt írja, hogy nem hivatkozhatok arra, amit ma mondtál, mert nem is ma mondtad, egy korábbi interjú véletlenül került a kiadásba. Üzenem az MTI-nek, hogy én erre a korábbi interjúra reagáltam ezennel. Véletlenül.



http://kolozsvaros.com/2016/10/30/laller-egyem-meg-azt-az-okos-fejedet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megérdemeljük! Gyorsan zsugorodik a magyar középosztály R
  2016-10-30 11:06:57, vasárnap
 
  Megérdemeljük!

Közzétéve 2016-10-29

Gyorsan zsugorodik a magyar középosztály - Te még beletartozol?

Egy széles és stabil középosztály megléte elemi érdeke egy országnak, mind gazdasági, mind társadalmi stabilitási szempontból, Magyarországon azonban a rendszerváltás óta épp ellentétes irányba haladtak a folyamatok - derül ki a Tárki “Társadalmi Riport 2016" című kiadványából. A hazai társadalom emellett erősen torzult, a jövedelmi középrétegbe való tartozás ugyanis nem garantálja, hogy az illető szociológiai értelemben is beletartozik a középosztályba, vagyis megfelel bizonyos életkörülményekkel kapcsolatos kritériumoknak. Relatív értelemben nem kiemelkedően szűk a magyar jövedelmi középréteg az európai átlaghoz képest, az abszolút - vásárlóerő-paritáson alapuló - jövedelmi viszonyokat nézve azonban elszomorító a magyar helyzet.

Középosztály - A társadalom és a gazdaság gerince
Nem túlzás azt állítani, hogy egy erős és széles középosztály elengedhetetlen feltétele egy jól működő gazdaságnak, emellett a társadalom stabil, kiszámítható működésében is kulcsfontosságú szerepe van.
“A szélesebb középosztállyal rendelkező társadalmaknak alaposabb érdeke fűződhet a demokratikus berendezkedés fenntartásához, mint az oligarchikusabb, nagyobb egyenlőtlenségekkel jellemzett társadalmaknak."- írja Tóth István György a Tárki “Társadalmi Riport 2016" című kiadványában.
A szerző módszertani megfontolások miatt a magyar háztartások jövedelmi besorolásakor a “középosztály" helyett a “jövedelmi középréteg" megnevezést használja, amibe a jövedelemeloszlás középértékétől 20%-kal feljebb, illetve lejjebb levőket sorolja.
-Akiknek ennél kevesebb van, de még a szegénységi küszöb (általában a medián jövedelem 60%-a) fölötti jövedelemmel rendelkeznek, azokat az “alsó jövedelmi középrétegbe" sorolja.
-Azokat, akik a medián jövedelem 120%-a és 200%-a közötti jövedelemmel rendelkeznek “felső jövedelmi középréteghez" tartozónak nevezi.
-Végül pedig, akik a medián 200%-ánál több jövedelemmel rendelkeznek, a “jómódú" csoport tagjának számítanak.
A középosztály és a jövedelmi középréteg megkülönböztetésére azért van szükség, mert utóbbi csupán egyetlen eleme (nem feltétlenül elégséges) a középosztályba tartozásnak, az odatartozási feltételeknek a teljesítése ráadásul eltérő mértékű kihívásokat jelent a különböző országokban.
Mi a helyzet Magyarországon?
A jövedelmi középrétegek relatív aránya Magyarországon viszonylag magas. 2014-ben a magyar népesség körülbelül háromnegyede tartozott a medián 60%-a és 200%-a közötti jövedelemsávba. Ebből körülbelül 16% volt az “alsó- közép" (medián 60%-a és 80%-a között), 32% a “közép-közép" (a medián 80%-a és 120%-a között) és mintegy 28%-a a “felső-közép" rétegek (a medián 120%-a és 200%-a között) aránya. Az alábbi ábra az egyes jövedelmi rétegek népességarányainak és az összes jövedelmekből való részesedésének időbeli alakulását ábrázolja.

tik
Míg a jövedelmi szegények 1987-ben a magyar népesség mintegy 10%-át tették ki, és ez a csoport az összes háztartási nettó jövedelem mintegy 4%-ával rendelkezett, addig 2014-ben (akkor a teljes népesség mintegy 18%-át kitevő) jövedelmi szegények az összes jövedelem 7%-át tudhatták magukénak.
A jómódúak aránya a vizsgált időszak alatt összességében nem változott, jövedelmi részesedésük viszont 13%-ról 16%-ra nőtt. A szerző ugyanakkor megjegyzi, hogy hogy ez a koncentráció nyilvánvalóan jelentősen alábecsültnek tekinthető. Alapos a gyanú, hogy a jövedelmi ranglétra legtetején elhelyezkedő háztartások mintegy 2-3%-a az összes jövedelem több mint 20%-ával rendelkezik.
Elgondolkodtató, hogy a középső jövedelmi rétegek mérete 40%-ról 32%-ra, jövedelmi részesedésük pedig 35%-ról 29%-ra esett ugyanebben az időszakban, vagyis a rendszerváltás óta nem épp kedvező irányba mozdult el a társadalom szerkezete, ugyanis pont a stabilitásban kulcsfontosságú szerepet játszó középosztály épült le a vizsgált időszakban.
Ez azonban nem minden, ugyanis - mint ahogy feljebb már szó volt róla - attól még, hogy valaki a jövedelmi rangsor közepén van, nem jelenti azt, hogy a szociológiai értelemben vett középosztálynak is a tagja. Ha a középosztályba tartozás megállapításához egy EU által is ajánlott mérőszámot használunk, akkor még sokkolóbb eredményt kapunk a magyar helyzettel kapcsolatban, ezen értelmezés szerint ugyanis csak akkor tekinthető valaki, ha például megfelelő nagyságú vagyonnal és megtakarítással rendelkezik ahhoz, hogy a család adott esetben képes legyen váratlanul felmerülő kiadások fedezésére anélkül, hogy ettől megrendüljön az anyagi biztonsága. A számok magukért beszélnek.

tik
meghatározás szerinti jövedelmi középrétegbe tartozók 75%-ának (!) gondot okozna egy váratlan kiadás, vagyis nem rendelkezik elegendő tartalékkal akár egy kisebb válsághelyzet átvészeléséhez. Emellett közel kétharmaduk nem engedheti meg magának, hogy otthonán kívül töltsön el egy egyhetes nyaralást.
Több megdöbbentő tény is kiolvasható a táblázatból, de talán még azt érdemes kiemelni, hogy az úgynevezett “jómódúak", akik a legfelsőbb vagyoni réteget képviselik, közel harmada képtelen váratlan kiadásainak fedezésére, illetve ötödük nem tud elmenni sehova nyaralni.
“Ez jól mutatja azt is, hogy az anyagi depriváció magas népességbeli aránya Magyarországon nem egyik vagy másik népességcsoport szegénységének a mutatója, hanem annak, hogy a magyar társadalom egésze tartozik az európai eloszlás aljához."-vonja le a következtetést a tanulmány szerzője.
A fenti számok jól mutatják, hogy a magyar társadalom szerkezetében alapvető torzulás tapasztalható: nagyon jelentős az alacsonyan képzett, nélkülözésben élő csoportok aránya, kevesen vannak viszont azok, akik elég megtakarítással és folyó jövedelemmel rendelkeznek egy középosztályos kiadási szerkezet megfinanszírozásához, ráadásul nem is a társadalmi ranglétra közepén vannak.
Egymást követő szociológiai vizsgálatok szerint ez utóbbi, tehetősebb csoport (a szociológiai értelemben vett középosztály) valahol ott kezdődik, ahol a népesség jövedelemmel mért alsó kétharmada (és ezzel a jövedelmi középréteg is) véget ér.
Hogyan teljesítünk Európa többi részéhez képest?
Relatív értelemben nem kirívóan rossz a helyzet Magyarországon, ami a jövedelmi középréteg arányát illeti. A magyar népesség kb. egyharmada található a szűk értelemben vett középső jövedelmi sávban, ami nagyobb arány, mint amit az európai országok többségében találhatunk.

tak
Vannak persze olyan országok, ahol jóval szélesebb ez a csoport, összességében ugyanakkor a magyar jövedelmi egyenlőtlenségek mértéke nem kirívóan nagy. Túlzott optimizmusra azonban azért nincs ok, ha ennek a rétegnek a vásárlóerejét hasonlítjuk össze más európai országok középrétegével, sokkal borúsabb képet kapunk. Ez persze nem meglepő annak tudatában, hogy a magyar társadalmat - miképp arról már szó volt - alapvető torzulás jellemzi.

tak
Látható, hogy a jövedelemhatárok alapján csak 5 országban rosszabb a középréteg abszolút értelemben vett jövedelmi helyzete, mint nálunk. Emellett beszédes az is, hogy a hazai felső középréteg jövedelmi tartományának felső határa alig éri el az osztrák alsó középréteg alsó határát.
(portfolio)
Bal-Rad komm: “...a magyar társadalmat - miképp arról már szó volt - alapvető torzulás jellemzi... a hazai felső középréteg jövedelmi tartományának felső határa alig éri el az osztrák alsó középréteg alsó határát..."
-Miközben az áruk és a szolgáltatások ára-hála a nyugati spekulánsok kezére átjátszott fogyasztói piacunknak-nyugati színvonalú!
De ne feledjük: ezt az állapotot az egykori “keleti tábor legvidámabb barakkja" produkálta! Igaz, amikor a legvidámabbak voltunk, hazánk elnevezése Magyar Népköztársaság VOLT!
Hivatalosan ma már csak Magyarország!
Nem hivatalosan-de a valóságban-Döbrögisztán oligarchikus vajdaság! Megküzdöttünk rendesen ezért a “megtisztelő" államformáért!

Megérdemeljük!


http://www.balrad.com/2016/10/29/megerdemeljuk-4/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bábszínház A nyugdíjasok pártja
  2016-10-30 11:05:26, vasárnap
 
  Bábszínház

Közzétéve 2016-10-29

A nyugdíjasok pártja


Azok után, hogy eltelt néhány békés-dolgos hétköznap a sajnálatos október 23-i események óta, és tudomásul vettük az üggyel kapcsolatos szerteágazó kommentárokat is, ideje leszögeznünk: semennyire sem meghökkentő, hogy ideges idős nénik-bácsik estek neki nyegle, sípoló fiataloknak a Kossuth téren. Teljesen igaza van annak, aki azt mondja: ha provokálsz, számítanod kell rá, hogy provokációd sikerrel jár. Ami történt, amúgy sem egyedi. Két éve Gyurcsány Ferenc demokratái is elagyabugyálták Gulyás Márton aktivistát szőrmentén. Arról meg még nem is beszéltünk, hogy a Fidesz-híveknél sokkal radikálisabb publikum egyes árpádsávosabb felvonulások alkalmából mekkora maflásokat osztott ki többször is a dolgukat végző riportereknek. Egy szó, mint száz, tényleg nem életbiztosítás lila-fehér mezben mocskoszöldekezni a ferencvárosi B-közép sűrűjében.

Más kérdés, hogy az említett idős néniket-bácsikat a Fradi vénaszkennelt szurkolóihoz sem szívesen hasonlítjuk, nemhogy a lázadó lelkületű vérmesebbekhez. Ám az indulat ezzel együtt érthető. Én például tavaly tavasszal ott voltam a március 15-ei Orbán Viktor-beszéden, ahol az azóta elfelejtett Kossuth téri kempingező - valami tuareg vagy mi - és fékezhetetlen agyvelejű kompániája csinált volna balhét, ha bír, és kifejezetten kellemetlennek éreztem zajos igyekezetüket. Mit mondjanak akkor a miniszterelnök elragadtatott rajongói, amikor közvetlen közelről a fülükbe fütyülnek?
Lépjünk is túl ezen, hagyjuk a prózai síkokat, foglalkozzunk a történtek szimbolikus tartalmával. Merthogy olyanja is van. A nyugdíjasok és a fiatalok összecsapásának képe megítélésem szerint arról is mesél, hogy a politikában mélyülnek a generációs szakadékok.
A nemzedéki meg nem értések.
Evidencia, hogy a közélet világának dolgai az idősebbeket behatóbban foglalkoztatják, mint az ifjoncokat. Felmérések tanúskodnak erről, de egy pillantást is elég vetni a vonatkozó rendezvények közönségére. Bármerre nézünk, nyugdíjasokat látunk. Nem véletlenül. Az ember úgy van összerakva - hadd fogalmazzak így: optimális esetben -, hogy önsorsánál fontosabbnak sejti gyermekei és unokái jövőjét. Az ő élete már megvolt. Lett, amilyen lett. Ám az utódokra még változatos kalandok várnak. Nem mindegy, hogy ezek a kalandok felemelik-e vagy porba sújtják őket. Tenni kell, amíg lehet.
Az sem mindegy, milyen a nyugdíj, és mekkora a rezsi. Vagy hogy a szokásoson túl hivatalosan is kell-e fizetni a háziorvosnak. Ám a saját szempontokon túl igenis vannak emelkedettebb típusúak is. Mindig. És épp annyi van belőlük, amennyi elég, hogy magasabb legyen a hajlandóság az aktívkodásra. A gyűlésre menésre, a tapsra és a boldogságra, de a dühöngésre és a pofozásra is. S főként az ikszelésre.

bab
A politika szereplői tisztában vannak ezzel. Képesek lefordítani a jelenséget számtanra. Egyszerű: ha megvannak a nyugdíjasok, megvan a hatalom. Horn Gyula is ismerte a tananyagot - továbbá óriási tehetséggel beszélte a nyelvet -, és mára kívülről fújja a leckét Orbán Viktor is. Érdekes és messzemenő tanulságokkal szolgál összevetni a 2002-es váratlan vereség utáni Fidesz-rendezvények résztvevőit a 2016-osokéival. A nyilvánvalónál is nyilvánvalóbb: nem csupán az a 14 év adja ki a különbséget, amennyivel mindenki öregebb lett azóta. Az MSZP összeomlott - a nyugdíjasok Orbán Viktor ölébe hullottak. Nem csak maguktól jöttek persze, vagy mert nem volt jobb dolguk. Rengeteget dolgozott értük a háromszoros miniszterelnök. Hangsúlyok sorát helyezte át máshova, markáns üzenetek tömkelegét fogalmazta hatásosra.
Van azonban egy gyakori félreértés, amelyet muszáj tisztázni. Némelyek hajlamosak lenézni ezeket a célcsoportokat. Megkérdőjelezni döntési kompetenciáikat. Azt mondani, a hülye öregek minden hülyeséget elhisznek. Bizonyos csalók és gazemberek sikereiből ítélve ez a felvetés nem teljesen alaptalan. Összességében mégsem igaz. Nem tisztességes, illetve súlyos hiba is a megközelítés. Aki így következtet, semmit sem ért a lényegből. A lényeg nem más, mint hogy az idő múlásával átalakulnak a preferenciák.
Húszévesen semmi sem fontosabb a szabadságnál. Hetvenévesen mi másra vágynánk jobban, mint a biztonságra?
A szabadságunkat már megéltük, ha megadatott. Most békét akarunk és egyensúlyt. Az összes felmerülhető tekintetben. Abban bízunk, aki mindezt képes megtestesíteni. Garantálni. Megvédeni bennünket a békétlenségtől és az egyensúlytalanságtól. Ha Horn Gyulának hívják őt, jó, ha Orbán Viktornak, az is jó. Nekik onnantól egyenes az útjuk: fel kell mutatniuk az ellenséget - ez konkrét személyektől, csoportoktól a virtuális valóság elvont fogalmaiig bármi lehet -, és be kell bizonyítaniuk, hogy le akarják és tudják győzni őt. Így születik a nyugdíjasok pártja.
Amikor ideges idős nénik-bácsik nyegle fiatalokat vernek, nem ellenük és messze nem csupán önmagukért verekszenek. Hanem értük is. És értük is ikszelnek, amikor ez a feladat. Évtizedeik tapasztalatával teszik mindezt, és azzal a hittel, amely ebből fakad. Hogy a fiatalok semmi ilyesmire nem kérték őket - hiszen számukra a szabadság az első -, abban több a tragikum, mint a komikum. A felelősség ugyanakkor nem azoké, akik adják a pofonokat, és nem is azoké, akik állják. A felelősök fent állnak a tribünökön.
(mno)
Bal-Rad komm: Hát igen! Akik MÉG MEGKAPJÁK A JÁRANDÓSÁGUKAT...
AKIKTŐL legalább a múltjukat nem vették el! Akiknek még megérkezik a pipára és a pohár borra való! És ettől ők nyugodtak. Idegesek csak akkor lesznek, ha késik a nyugdíj, vagy bántják az aktuális Szentet!
Mert nem látják az Isaurától a a jövőtlenséget! A fiataljaink jövőtlenségét!
“...A felelősség ugyanakkor nem azoké, akik adják a pofonokat, és nem is azoké, akik állják. A felelősök fent állnak a tribünökön."
-Talán mégsem kéne csak a tribönön állókra lőcsölni minden felelősséget! Mert akkor nagyon leegyszerűsítjük a dolgokat.
Jóval nagyobb a mi felelősségünk, mint a tribünön állóké!

http://www.balrad.com/2016/10/29/babszinhaz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Királyi dac: “csakazértis…!” MEGHOSSZABBÍ
  2016-10-30 11:04:07, vasárnap
 
  Királyi dac: “csakazértis...!"

Közzétéve 2016-10-30

MEGHOSSZABBÍTJÁK BICSKÉIG MEG LOVASBERÉNYIG A FELCSÚTI KISVASUTAT

Az etyeki kisvasúti ág átmenetileg lekerült a napirendről.
A lakosság tiltakozása miatt átmenetileg lekerült a napirendről a Bicskét Etyekkel összekötő kisvasút létrehozása - írja a Magyar Nemzet a lap birtokába került dokumentumra hivatkozva.

A már megépült felcsúti kisvasúttal Bicskénél összekötni tervezett leendő kisvasút preferált nyomvonala ellen több olyan helyi is tiltakozott, akinek a telkén átmenne a pálya.
A napilap szerint Tessely Zoltán (Fidesz-KDNP), Etyek, Szent László- és Váli-­völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos egy levélben arra kérte Etyek polgármesterét, Garaguly Tibort, hogy a korábban készült nyomvonalterveket a település pótolja ki a kormány számára is elfogadható szakmai anyaggal.
A Magyar Nemzet értelmezése szerint ez azt jelenti, hogy csak úgy lehet szó más nyomvonalról, ha a terveket a képviselő-testület finanszírozza. Ellenkező esetben az eddigi, felháborodást kiváltó tervek maradnak érvényben.
A lap szerint a miniszterelnöki biztos levelében arról is tájékoztatott, hogy az etyeki szárny ejtésével egy időben a Bicske-Felcsút Pancho Aréna, illetve az Alcsútdobozi Arborétum-Vértesacsa-Lo­vasberény-szakasz megépítése került előtérbe.
Orbán Viktor miniszterelnök tavaly november 7-én egy óvodamegnyitón azt mondta: ,,Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig."
A Puskás Akadémiánál úgy vélik, ha Bicskéig lehetne utazni a kisvonattal, több utasa lehetne. Például ott átszállva a nagyvasútra a csapat fővárosi szurkolói könnyebben elérnék a felcsúti stadiont - tájékoztatták korábban a VS.hu-t. De az arborétumot is meg lehetne közelíteni a kisvonattal például Budapestről.
A lovasberényi hosszabbítás pedig azt jelentené, hogy az egykori mellékvonalon alkalmi vonatok indulhatnának Székesfehérvárról Lovasberényig, hogy átszállhassanak az utasok a kisvasútra.

kisv
...2016. május 1. A nagyközönség számára is megnyitják az 5,7 kilométeres Vál-völgyi Kisvasutat. Három állomás, 25 kilométer per órás legnagyobb sebesség, 20 perc menetidő.
2016. november 2. Téli üzemmódra áll át a Vál-völgyi kisvasút: 2017. április 30-ig csak hétvégén jár. December 24-től január 2-ig egyáltalán nem indulnak el a vonatok.
(vs)
Bal-Rad komm: Ez ám a királyi-VAJDAI-dac: “...Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig..."
-De úgy, hogy a hoszabbítást saját zsebből fizessék a morgolódók! Aqqrvajannyukat!
Aztán majd “...a csapat fővárosi szurkolói könnyebben elérnék a felcsúti stadiont..."
-Hogy itt a vajda udvaroncai kikre gondoltak?-az örök rejtély marad.
Mindenesetre vasúthoszabbítás az lesz! Döbrögisztán vajdájának tervei szerint!
GARANTÁLJUK: KÉT ÁTVAGONÍROZÁSSAL ELJUTTATJUK BIROBIDZSAIG!


http://www.balrad.com/2016/10/30/kiralyi-dac-csakazertis/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önfeladás, önmegsemmisítés
  2016-10-30 11:01:49, vasárnap
 
  Önfeladás, önmegsemmisítés

Közzétéve 2016-10-30

Mérföldnyi távolság a kormány és a szavazók között

A magyarok kevesebb mint harmada szerint van hatása az emberek akaratának az ország vezetésére
A magyar állampolgárok csaknem kétharmada nem bízik abban, hogy befolyásolni tudja kormánya munkáját, ezzel a vizsgált országok között az utolsó helyet foglaljuk el - derül ki az amerikai Pew Research Center felméréséből, amelyben az állampolgárok politikai aktivitását vizsgálták.

Míg például az Egyesült Államokban a megkérdezettek 56 százaléka, addig hazánk lakosságának mindössze 31 százaléka látja úgy, hogy hatással lehet a kabinet tevékenységére két választás között is, 61 százalék pedig, úgy tűnik, beletörődött, hogy nem tehet semmit. Érdekes mindezt annak fényében látni, hogy milyen kiábrándítóan kevesen járultak az urnákhoz az október eleji kvótareferendumon - az utóbbi évek jelentősebb európai uniós népszavazásai közül egy horvát és egy spanyol voksolás kivételével mindegyiken nagyobb volt a részvételi arány.
A felmérés szerint még a szintén posztkommunista blokkhoz tartozó Lengyelországban is többen bíznak abban, hogy a mindenkori kormány kíváncsi a véleményükre, mint akik szerint nincs semmi befolyásuk az eseményekre.

onme
A kutatás szerint Magyarországon ugyanazon ügyek miatt hajlandók az emberek az utcán tiltakozni, mint máshol: a leginkább húsba vágó kérdés - ahogy a vizsgált országok többségénél, úgy nálunk is - az egészségügy, amit fontossági sorrendben a szegénység és az oktatás követ. Csakhogy amíg Kenyában a megkérdezettek 77 százaléka - vagy hogy egy közelebbi példát mondjunk, az olaszoknál 59 százalék - állította, hogy utcára vonulna, vagy legalább egy panaszlevelet megírna a jobb egészségügyért, nálunk ez csupán 44 százalék.
A felmérés rámutat: a vizsgált országok közül nálunk a legkisebb a szavazói kedv, és nálunk hajlandók legkevesebben, a megkérdezetteknek mindössze 10 százaléka önkénteskedni, szemben az amerikai 54, vagy a lengyel 21 százalékos aránnyal.
Elképesztő a különbség azoknak a számában, akik saját bevallásuk szerint részt vettek már politikai kampányrendezvényen. A magyarok szkepticizmusát mutatja, hogy itthon százból csak heten vallották, részt vettek már ilyenen, szemben a görögországi 42, az olaszországi 32 és a lengyelországi 21 százalékkal - hogy csak európai példákat hozzunk. A teljesen eltérő adottságú Kenyában a lakosok fele állítja, hogy volt már pártrendezvényen. Minden vizsgált országra igaz, hogy a fiatalok kevésbé aktív szavazók, inkább véget nem érő szócsatákat vívnak az interneten.
(mno)
Bal-Rad komm: “...A magyarok szkepticizmusát mutatja, hogy itthon százból csak heten vallották, részt vettek már..."
-Ebből a hétből három pedig-szerintünk-birkameneteken, hordaszervezésben, közpénzen összefuvarozva!
Elkeserítő kép! Mint amikor egy ereje teljében lévő világbajnok “ketrecharcost" körülvesz néhány csenevész rablópalánta, és ő lefekszik! Tessék! Vegyétek el az értékeim, vágjátok el a torkom! Nem küzdök meg veletek, mert annyira útállak benneteket!
Döbrögisztán népességének többsége eljutott olyan anyagi mélységbe, hogy demonstrációkra elutazni képtelen! Amikor egy vonatjegy ára egy háromtagú család heti élelmezését fölemészti!-érthető a csendesség!
Persze köszönhető ez a csendesség a politikai maffiák iránt megnyilvánuló-jobbik esetben csak társadalmi közönynek, roszabbik esetben undornak és megvetésnek!
Ugyanakkor hiányzik ma országunkban egy HITELES ÉS ŐSZINTE politikai erő! Ez pedig a jövőre nézve katasztrofális következményeket fog eredményezni! Mert ugyanis MOST MÉG HALLGAT A MÉLY...! Az a mély, amely egyszer úgyiscsak megmozdul! Ám irányítás híján csak összevissza csapkodás lesz!
A MAGYARSÁG FÖLADTA ÉS MEGADTA MAGÁT KIFOSZTÓINAK ÉS NYOMORGATÓINAK! AZ ÖNMEGSEMMISÍTÉST VÁLASZTOTTUK!


http://www.balrad.com/2016/10/30/onfeladas-onmegsemmisites/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.