Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ünnepi szentmise a Magyar Katolikus Karitász......
  2016-11-16 10:12:51, szerda
 
  Ünnepi szentmise a Magyar Katolikus Karitász kettős jubileuma tiszteletére.
2016. okt. 19.
Az október 14-i Irgalmas Szeretet ünnepén hálaadó szentmisét tartottak a Pécsi Székesegyházban a Magyar Katolikus Karitász kettős jubileuma tiszteletére. A szentmise főcelebránsa Spányi Antal megyéspüspök, a Katolikus Karitász püspök elnöke volt, Udvardy György pécsi megyéspüspök és Mayer Mihály nyugalmazott püspök mellett. Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Mai igehírdetés
  2016-11-16 09:06:20, szerda
 
  Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek én bennem. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. ( Jn 14,1-2)
Atyám, akiket nékem adtál, akarom, hogy ahol én vagyok, azok is én velem legyenek; hogy megláthassák az én dicsőségemet, amelyet nékem adtál: mert szerettél engem e világ alapjának felvettetése előtt. (Jn 17,24)
Jézus számára ez a föld csak átmeneti hely volt. Csak előszoba. Olyan csak, mint a templom pitvara, amelyből a szentélybe, majd a szentek szentjébe lehetett jutni.
Jézus követésének célja az, hogy ugyanabban a dicsőségben legyen része a benne hívőknek, mint amiben Neki. Hogy megláthassák az Ő dicsőségét azok, akik hittek Benne, és akik szerették.
Ezt a tanítványok és a Jézus követői hamar meg is értették. Megértették a szeretet által. A szeretet megtanít olyan dolgokra, amiket senkitől tanulni nem lehet. Egyik igen nagy dolog, amire megtanít, hogy a szeretet mindig szerelme tárgyával akar együtt lenni. Szenved, ha külön kell élnie. Aki tehát Jézust szereti, az természetszerűleg vágyik arra, hogy Jézussal legyen. Mint, ahogy a menyasszony vágyik vőlegénye után, úgy vágyik a hívő ember is arra, hogy szüntelenül és mindig Jézussal legyen. Vágysz erre minden nap? (Prókai Árpád)
A nap gondolata:
Egy milliomos nem megy utcaseprőnek. Ha valaki megízlelte, mily jó az Úr, az a világ örömeiről könnyen lemond.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Jézus Jeruzsálemhez közeledett.
  2016-11-16 09:02:39, szerda
 
  Jézus Jeruzsálemhez közeledett. Sokan azt hitték, hogy hamarosan megvalósul az Isten országa, ezért a következő példabeszédet mondta nekik: ,,Egy előkelő ember messze földre indult, hogy ott királyi méltóságot nyerjen, és úgy térjen vissza. Magához hívta tíz szolgáját. Tíz mínát adott nekik, és így szólt: ,,Kereskedjetek vele, míg vissza nem térek!" Polgártársai azonban gyűlölték őt, ezért követséget küldtek utána, és tiltakoztak: ,,Nem akarjuk, hogy ez legyen a királyunk!" Az előkelő ember mégis elnyerte a királyi méltóságot, és hazatért. Ekkor hívatta szolgáit, akiknek a pénzt adta, hogy megtudja, ki mennyit szerzett vele.
Előlépett az első, és így szólt: ,,Uram, mínád tíz mínát hozott." Erre azt mondta neki: ,,Jól van, derék szolgám! Mivel a kevésben hűséges voltál, tíz város kormányzását bízom rád." Jött a másik szolga, és így szólt: ,,Uram, mínád öt mínát hozott. ,, Ennek azt mondta: ,,Te öt város kormányzója leszel." Jött a harmadik, és így szólt: ,,Uram, itt a mínád. Kendőbe kötve elrejtettem. Féltem ugyanis tőled, mert szigorú ember vagy: felveszed, amit le nem tettél, és learatod, amit nem is vetettél." Ezt így büntette meg: ,,A magad szavával ítéllek el, haszontalan szolga. Tudtad, hogy szigorú ember vagyok: felveszem, amit le nem tettem, és learatom, amit nem vetettem. Miért nem adtad pénzemet a pénzváltóknak, hogy hazaérkezve kamatostul kaptam volna vissza?" Aztán a körülállókhoz fordult: ,,Vegyétek el tőle a mínát, és adjátok annak, akinek tíz mínája van!" Azok megjegyezték: ,,Uram, hiszen már van tíz mínája." De ő így válaszolt: ,,Mondom nektek: Mindenkinek, akinek van, még adnak, hogy bővelkedjék. Attól azonban, akinek nincs, még azt is elveszik, amije van. Ellenségeimet pedig, akik nem akarták, hogy királyuk legyek, hozzátok ide, és öljétek meg szemem láttára!"" E szavak után Jézus folytatta útját Jeruzsálem felé.
Lk 19,11-28

Imádság
Istenünk, hálát adunk az egész teremtett világért, amelyet atyai jóságodból ránk bíztál, hogy otthonunk legyen benne. Hálát adunk, mert minket, esendő embereket a te Fiad által felemelsz, mert úgy szeretted a világot, hogy Egyszülöttedet küldted közénk, hogy a hit által életünk legyen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 1908 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9085
  • e Hét: 32145
  • e Hónap: 65299
  • e Év: 299046
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.