Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Csak szándék kérdése! Bázis az van!
  2016-11-18 20:32:01, péntek
 
 

Csak szándék kérdése! Bázis az van!


Közzétéve 2016-11-18 | Szerző: Admin


Itt a legfrissebb kutatás: mindenhol vezet a Fidesz


Mind a teljes lakosság, mind pedig a pártválasztók körében továbbra magabiztos a kormánypártok előnye - derült ki a Závecz Research novemberi közvélemény-kutatási eredményekből. Ráadásul az iroda által megkérdezettek legnagyobb része a két év múlva esedékes választáson is arra a pártra szavazna, melyet most is megnevezett.

Az elmúlt hónapban a pártok támogatottságában, 1 százalékpontnál nagyobb mozgások nem voltak.
A Fidesz októberben a választókorú népesség 28, most 27 százalékát tudta megszerezni.
Előnye tetemes, hiszen a követő Jobbik negyedik hónapja 13 százalékos párt. Az MSZP támogatottsága ismét egy kicsit, 1 százalékponttal nőtt, így 11 százalékon áll. A DK a múlt hónapban 6, most 5 százalékot kapott.
Az LMP és az Együtt adatai nem módosultak mostanában, előbbi 3, utóbbi 2 százalékot ért el. E hónapban is három pártnak van 1 százaléka: a Liberálisoknak, a Párbeszédnek és a Kétfarkú Kutyapártnak. A politikától távolságot tartó választópolgárok aránya kis mértékben emelkedett, 32-ről 34 százalékra - olvasható a Závecz Research közvélemény-kutató intézet honlapján.

Copy: Copy: Copy: Copy: Copy: Závecz Tibor 2016 februári felmérése
Create pie charts
A biztos pártválasztók csoportja ezúttal a választópolgárok 35 százalékát foglalja magába - értékelte a felmérések eredményeit a Závecz. Ebben az aktív és elkötelezett csoportban
a Fidesz 44 százalékos, a Jobbik 21, az MSZP 16 százalékot támogatottsággal bír.
A biztos szavazók 8 százaléka a DK támogatója.
Az LMP-nek 5, az Együttnek 3, a Liberálisoknak, a Párbeszédnek és a Kétfarkú Kutyapártnak 1-1 százalékos aktív szavazói tábora van - ezek a legérdekesebb eredményei a ZRI Závecz Research Intézet november első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának.
Döntetlen a nyugdíjasoknál
A Fidesz a társadalom minden rétegében a legerősebb párt, ez alól egyetlen kivétel van. A nyugdíjasok körében tartja vele a lépést az MSZP, 24-24 százalékot érnek el, a Jobbik itt csak 6 százalékot vonz. A nemzeti radikális pártot a 30 év alattiak és a diplomások támogatják az átlagosnál nagyobb mértékben, e csoportokban 18-18 százalékos (a Fidesz többet, 26-27 százalékot kap ezekben a rétegekben, a szocialisták viszont kevesebbet, 3 illetve 10 százalékot).
A DK-t főképpen a fővárosban és az idős emberek között kedvelik, e csoportokban 8-8 százalékon állnak. Az LMP is Budapesten erős igazán, az itt élők 7 százaléka szavazna rájuk.
Határozatlanok az LMP-sek
A felmérés szerint a Jobbik híveinek elkötelezettsége mondható a legmarkánsabbnak, 77 százalékuk biztosnak tartja, hogy mostani preferenciájuk kitart a 2018-as parlamenti választásokig. Eléggé elszántak az MSZP támogatói is, 72 százalékuk úgy gondolja, hogy szavazatára biztosan számíthat a párt.
A Fidesz és a DK tábora hasonló mértékben eltökélt, az előbbiek 67, utóbbiak 65 százaléka ígérte meg voksát a következő választásokra. Az LMP-sek kevésbé határozottak, éppen fele részük mondta azt, hogy 2018-ban is a pártra szavaz. Esetükben a valószínű voksolók aránya kifejezetten magas, 40 százalékos.
Fidesz-előny a bizonytalanoknál
A pártoktól jelenleg távolságot tartók egyelőre nem igazán nyitottak. Még leginkább a Fidesz jöhet náluk szóba, 14 százalékuk szerint előfordulhat, hogy a kormánypártra adják voksukat.
A bizonytalan választópolgárok 7-7 százaléka az LMP-t és a Jobbikot említette lehetséges támogatandó pártként, míg 6-6 százalékuk az MSZP-t és a DK-t. A választók mostani véleményére alapozva nem zárhatók ki, hogy lesznek szavazók, akik pártot váltanak.
Ilyen mozgások a Fidesz és a Jobbik valamint a szocialista párt és a Demokratikus Koalíció között lehetségesek, ha nem is nagy mértékben. A kormánypártiak egytizede szerint előfordulhat, hogy a Jobbiknak adják majd a voksukat 2018-ban, az ellenirányú mozgás esélye azonban jelentősebbnek látszik: a nemzeti radikális párt mostani táborának egyötöde számol a nagyobbik kormánypárttal is.
Az MSZP és a DK szavazóinak egymás felé való nyitottsága hasonló mértékű: mindkét táborban nagyjából egynegyednyien tartják elképzelhetőnek, hogy másfél év múlva esetlegesen átszavaznak - írja honlapján a Závecz Research.
A Závecz Research felmérését 2016. november 7. és 14. között, 1000 fő megkérdezésével készítette, akik együttesen az ország 18 éves és annál idôsebb lakosságát képviselik.
)origo)
Bal-Rad komm: Tulajdonképpen a grafikonnal ábrázolt helyzet a legérdekesebb. (Bár erősen megkérdőjelezhető, hogy ezer megkérdezett közül 270 (!) fő a legútáltabb döbrögista hordára szavazna!)
A 34 százaléknyi bizonytalan szavazó az, amely irtózatosan magas. Amennyiben pedig a marginálisnak tekinthetők 7 százaléka “összecsapható" lenne ezzel a 34 százalékkal, az máris kényelmes parlamenti többséghez juttathatna egy ma még nem létező politikai erőt!
Ha pedig az ellenmaffiák össze tudnának fogni Döbrögi és hordája eltakarítása érdekében, és magukhoz lennének képesek vonzani a cél érdekében a 34 százaléknyi bizonytalannak csak a kétharmadát...
Szóval lenne kedvező variáns bőven!



http://www.balrad.com/2016/11/18/csak-szandek-kerdese-bazis-az-van/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázárék engednek Brüsszelnek, csak jöjjön az az uniós pénz
  2016-11-18 20:30:07, péntek
 
  Akinek nincsen ujjlenyomata, könnyű neki EU pénzt "osztogatnia".

Adtunk Brüsszelnek egy szusszanásnyi időt :)
Valakinek meg kell mutatni, hogy ki az úr Európában :D

"Mi lenne itt uniós pénz nélkül?!"
mi lenne, mi lenne, egymástól kezdenének lopni, és módszeresen kicsinálná magát a 2/3-d

legjobb lenne ha az eu beszüntetné a kifizetéseket Magyarországra, nekünk se rosszabb se jobb nem lenne de legalább ezek...
Uniós pénzekkel pedig Észak-Korea alapjait rakjuk le. Már csak a 2018-as választásokat kell megnyernie a Fidesznek. Bár az sem kell, hiszen bármikor rendkívüli állapotot hirdethetnek ki.
Ugyanaz az oligarchikus rendszer épül, de még nem éhezünk és legalább a demokrácia látszatát fenn kell tartani
Már csak pár hónap, és arra sincs szükség. A maffia tesz róla.


*******************************


Lázárék engednek Brüsszelnek, csak jöjjön az az uniós pénz

kasnyikm
gazdaság
ma 19:42


Meghátrált a magyar kormány, azon belül is a Miniszterelnökség, és inkább a brüsszeli elvárásoknak megfelelően alakítják az uniós pénzosztási rendszert, minthogy a pénzek kifizetésének leállítását kockáztassák - írja a Portfolio a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletre hivatkozva.

Az Európai Bizottság azon problémázott, hogy nem jó a pályázatok élbírálása Magyarországon. Még az is felmerült, hogy ezért befagyasztanak minden pénzt. Idén még nem is jött nagyon pénz.

A kormány enged abban, hogy a Miniszterelnökségi kontrollt enyhítik az élbírálásaikban, és amikor az állami szféra a kedvezményezett, akkor is alaposabban indokolnak mint eddig.



http://444.hu/2016/11/18/lazarek-engednek-brusszelnek-csak-jojjon-az-az-unios-pen z
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy mutatvány lesz
  2016-11-18 20:14:31, péntek
 
  Nagy mutatvány lesz

Közzétéve 2016-11-18


Vona Gábor álruhás országjárásba kezd

Képtalálat a következőre: ,,Tiborc-kép"


A Jobbik elnöke a 2018-as országgyűlési választásig 18 vállalást tesz, az első ilyen a betelepítés minden formájának elutasítása.

Vona Gábor pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: vállalásai pártja győzelme esetén a kormányzás pilléreit adják. “Két nagyobb feladattal kelek és fekszem" - mondta, kifejtve: ezek egyike a kormányváltás mikéntje, a másik pedig az, hogyan lehet hidakat építeni a szétszabdalt társadalomban.
A 2018-as választás tétjeként hivatkozott arra, hogy folytatódik-e “az orbánizmus" vagy véget ér, azaz - mint mondta - vagy a Fidesz, vagy a Jobbik. Értékelése szerint pártja maradt a remény a változásra.
Az ellenzéki pártvezető kitért arra: az elmúlt hónapokban megismert politikai stílus, vitakultúra alapján semmi jóra nem lehet számítani.
Vona Gábor első vállalásaként egy “se szegény migráns, se gazdag migráns" feliratot helyezett el egy táblán, amit azzal magyarázott, hogy minden erejével meg kívánja védeni az országot a betelepítéstől. Kormányra kerülésük esetén nem fogják engedni a “szociális és kulturális szövetek felszaggatását" - jelentette ki.
A pártelnök arról is beszámolt, hogy vállalásait minden hónap 18. napján ismerteti, majd “álruhás országjáráson" kívánja megismerni a megnevezett területet.
(propeller)
Bal-Rad komm: Látjuk lelki szemeinkkel, amint Gáborunk afféle modern Tiborcként gumicsizmában, mackónadrágban, pufajkában és svájcisapkában tolja a zörgő biciklin a téli tüzelőt, és...nyakában lóg a tábla. “Én vagyok a leendő miniszterelnök!"
Mintha nem tudná, hogy mi van Döbrögisztán vajdaságban!
Tényleg ennyire buta lenne? Szerinte CSAK két lehetőség van? “...vagy a Fidesz, vagy a Jobbik..."
Talán arra kéne elsőként törekednie, hogy a döbrögista hordából ÖRÖKRE ELÉG BÁRMI ÁRON! (Persze nem csak rajta múlik a horda politikai likvidálása!)
Utána lehetne azon elmélkedni, hogy de jó is lenne miniszterelnöknek lenni!


http://www.balrad.com/2016/11/18/nagy-mutatvany-lesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Iszonyatosan ramaty állapotban van a magyar társadalom
  2016-11-18 20:13:32, péntek
 
  Hatalmas magyar siker!
Ehhez nem eleg a szar oktatas es egeszsegugy, az intezmenyrendszerek szetverese, a lopas, a korrupcio.
A kilatastalansagot is el kellett hozza erni.
Hogy korrupt rohadek geciket, akkor se tudunk levaltani, ha az egesz orszag ezt akarja, es hogy az alapveto mozgatorugoja mindennek az, hogy mennyit lehet ellopni belole.
"Elmuttnyocev"
Az az oka mindennek, nem kell itt kutatas

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////////////////////////////////////////////////



Iszonyatosan ramaty állapotban van a magyar társadalom

sarkadizs

ma 11:21


A legnagyobb és legelismertebb európai társadalmi felmérés elég nyomorult képet fest Magyarországról.
Az egészségünk rottyon van, az embereket megosztja a politika, a rossz oktatási rendszerünk és a pesszimizmusunk pedig gúzsba köti a társadalmunkat.
Ahhoz, hogy képesek legyünk megoldani ezeket a problémákat, először meg kell értenünk őket.
Ebben segítenek az MTA kutatói.

Létezik egy European Social Survey, vagy röviden ESS nevű, nagy nemzetközi kérdőíves felmérés. Ennek keretében kétévente több európai országban felteszik a lakosságnak ugyanazokat a kérdéseket, a válaszokból pedig létrehoznak egy hatalmas adathalmazt, amin keresztül aztán szabadon kutathatnak a világ társadalomtudósai.

Az ESS-t azért szeretik a szociológusok, mert rengeteg embert kérdez meg Európában, így minden résztvevő országban reprezentatívnak tekinthető a kutatás, ráadásul a kérdéseket is elég nagy szakmai szigorral állítják össze.

Magyarország az ESS 2002-es indulása óta részt vesz az adatfelvételben, itthon a Magyar Tudományos Akadémia koordinálja a kérdezőbiztosokat, és az MTA kutatói sokat is dolgoznak a válaszokból létrehozott adatbázissal. A 2002 óta halmozódó adatokon keresztül pedig nemcsak a magyar társadalom állapotáról és annak változásáról lehet átfogó képet kapni, hanem könnyebb is elhelyezni Magyarországot Európában, és megtudni, hogy bizonyos kérdésekben hogyan viszonyul a magyar társadalom más európai országokhoz.

Csütörtökön délután az MTA kutatói éppen az ESS adatbázisa alapján végzett kutatásaikról tartottak konferenciát a Várban Hol van Magyarország az európai társadalmak térképén? címmel.

Egyben meghallgatva az összes előadást, a legszembeötlőbb tény, hogy

a magyar társadalom állapota iszonyatosan ramaty.

A legegyszerűbb egészségi jellemzőtől kezdve a legösszetettebb társadalmi problémákig alig van olyan terület, amiben Magyarország ne az utolsó helyek valamelyikén tűnne fel az ESS-ben résztvevő országok között. Persze ugyanez elmondható az egész posztszocialista országcsoportról, de Magyarország sok tekintetben még ebben a szűkebb régióban is rosszabbul áll az átlagnál.
Nem bízunk az intézményekben

Boda Zsolt és Medve-Bálint Gergő kutatásukban a politikai intézményekbe vetett bizalmat tanulmányozták, és arra jutottak, hogy

Kelet-Európában nemcsak kevésbé bíznak az emberek a politikai intézményekben, mint nyugaton, de még ezt a kis bizalmat is a politikai történések befolyásolják.

Ezen az ábrán látszik, hogy a választások, amik az ESS mintavétele közben történtek, csak a keleti országokban növelték szignifikánsan a bizalomindexeket. Ebből is a bizalom átpolitizáltságára lehet következtetni.

Sőt, ebben a régióban az emberek nem igazán tesznek különbséget sem az egyes intézmények között, általában ugyanúgy változik az adóhatóságba vetett bizalom, ahogyan a jogrendszerbe vagy a rendőrségbe vetett bizalom.

Ez azt jelenti, hogy míg Nyugat- és Észak-Európában az emberek inkább tudnak különbséget tenni az egyes intézmények között, addig nálunk a bizalomérzet inkább általános, és nagyon változékony a politikai változások függvényében. Az adatokon az is látszik, hogy azok az emberek, akik az legutóbbi választáson az éppen hatalmon lévő kormányra szavaztak, jobban bíznak az intézményekben, míg az ellenzékiek kevésbé. Az ellenzékiek és a kormánypártiak bizalomindexei között ugyan nyugaton is van némi különbség, de az eltérés sokkal nagyobb a kelet-európai társadalmakban.

Ennek viszont az a legnagyobb hátránya, hogy az egyes intézményeket a kelet-európai társadalmak hozzáállása nem ösztönzi jobb teljesítményre, hiszen az emberek úgyis csak a politikának megfelelően ítélik majd meg őket, nem pedig a tényleges teljesítményük alapján. Egyszerűbben fogalmazva: Magyarországon például egy adóhatósági vezetőnek nem éri meg pozitív irányba változtatni az adóhatóság működésén, hiszen az emberek nagyon nehezen vennék ezt észre.
Magyarországon az öregek, Skandináviában a fiatalok a legbizalmatlanabbak

Ságvári Bence már háromféle bizalmat vizsgált egyszerre: az intézményekbe vetett bizalmat, a velünk kapcsolatba kerülő emberekbe vetett bizalmat és az embertársainkba vetett általános bizalmat. Természetesen a mi régiónk mindhárom értékben le van maradva, míg a legjobb mutatókat a skandináv országok produkálják.
Az ESS legutóbbi adatfelvételén résztvevő országok összesített bizalomindexei - kiemelve Magyarország.

Összesítve az ESS-ben 2002 óta résztvevő országok indexeit, látszik, hogy Európában talán egy kicsit nőtt az intézményekbe és embertársainkba vetett bizalom az utóbbi 13 évben. A világgazdasági válság idején, 2008 és 2010 között az értékek ugyan stagnáltak, de az összesített mutató soha nem csökkent.

Az embereknek a bizalommal kapcsolatos kérdésekben egy 0-tól 10-ig terjedő skálán kellett elhelyezniük magukat az ESS adatfelvételén, és az összesített értékek a 2002-es enyhén pozitív 5,3-tól 2014-15-re 5,5-re nőttek.

Ha viszont ezt az átlagolt mutatót országcsoportokra bontjuk, kijön, hogy míg a skandináv és nyugati országok a 10-es skála felső részében nagyjából stagnáló bizalmi indexeket mutatnak, addig a kelet-európai társadalmak jóval alattuk vannak, és nem is stagnálnak, hanem ide-oda ugrálnak a bizalmi mutatóik. Magyarország például 2002 és 2008-ig a nyugati államokhoz hasonló növekedési pályán volt a bizalmi indexekben, de aztán 2008-tól bezuhant a mutató. Onnan sikerült újra felkapaszkodnia 2012-re,

2014-re viszont ismét brutálisan visszaesett.

A bizalmi indexek változásai országonként. Magyarország sárgával kiemelve, legfelül Dánia, legalul Bulgária.

Az ESS adatain látszik, hogy a bizalom összefügg a boldogsággal, az egy főre jutó GDP-vel, de az élettel való elégedettség is befolyásolja. Összefügg azonban az életkorral is, és ebben a tekintetben a bizalmi indexekben éllovas Skandinávia és a sereghajtó Kelet-Európa pont ellentétes pályán halad. Ugyanis a friss adatok szerint

míg keleten (Magyarországon is) a fiatalok bizalmi indexei növekedni kezdtek és az időseké alacsony, addig Skandináviában pont az idősebbeké magas és a fiataloké alacsony.

Az indexek persze még nagyon távol vannak egymástól, a trend azonban kirajzolódik. Kérdés, hogy meddig lesz ez még így, és vajon eljut-e addig a folyamat, hogy a bizalmi indexek kiegyenlítődjenek.
A magyarokat nemcsak nem érdekli a politika, de még hülyének is érzik magukat hozzá

Szabó Andrea és Oross Dániel kutatása rengeteget megmagyaráz abból, miért van jelenleg ilyen rossz állapotban magyar politikai rendszer. A magyar társadalomban iszonyatosan alacsony a politikai érdeklődés, az ESS-ben résztvevő országok közül csak Csehországban alacsonyabb.

Ha egy társadalomban ennyire negatív dolognak tartják a politikát, és ennyire nem érdeklődnek iránta, az alapvetően két dolog miatt lehet:

Az emberek úgy érzik, hogy a politikai rendszer bezárul előttük, és a politikusokat nem érdekli az ő akaratuk.
Az emberek azt hiszik, hogy ők maguk nem tudnak eleget ahhoz, hogy beleszóljanak a politikába.

Szerencsére, az ESS legutóbbi, 2014-15-ös adatfelvétele már erre vonatkozó kérdéseket is tartalmazott. Ezekkel lesz csak igazán lehangoló a kép.

A politikai rendszert szinte mindenhol inkább zártnak tartják az emberek, de a kelet-európai társadalmak még itt is pesszimistábbak az ebben a kérdésben egyébként pont nem túl optimista nyugatiaknál. Összességében például egyedül a norvégok gondolják úgy, hogy a politikusok inkább törődnek az emberek akaratával, mint nem, de még ők is csak épphogy esnek a pozitív tartományba. Magyarország természetesen minden, a politikai rendszer zártságát érintő kérdésben a legpesszimistább országok között van.

A személyes kompetenciákat tekintve még rosszabb a helyzet, ezekben a kérdésekben konkrétan a magyarok látták magukat a legrosszabbul.

Mennyire képes Ön arra, hogy aktív szerepet vállaljon egy politikai kérdésekkel foglalkozó csoportosulásban? (0-10 skála átlaga, 2014-15-ös adat)

Míg az észak-európiaiak kompetensnek érezték magukat ahhoz, hogy beleszóljanak a politikába, a nyugati államok nagyjából a középmezőnyben helyezkedtek el, és a keletiek önbecsülése volt messze a legkisebb. Legalul pedig Magyarország: az itteni válaszadók tartották magukat a legfelkészületlenebbeknek politikai kérdésekben.

Az ESS adatsora megmutatja azt is, hogy két ok közül a 2., azaz a személyes kompetenciák hiánya sokkal erősebben csökkenti a politika iránti érdeklődést, mint a rendszer zártsága. Eszerint tehát a magyarok elsősorban azért nem érdeklődnek a politika iránt, mert nem érzik úgy, hogy kiigazodnak benne.

Ebben pedig a magyar oktatás felelőssége a legnagyobb,

hiszen az oktatási rendszerben adódna a legjobb lehetőség arra, hogy a magyar gyerekek állampolgári nevelést kapjanak, és ezáltal legalább egy kicsit kiigazodjanak a politikai rendszerben.
A politikai megosztottságunk a gazdaságunkat is lerontja

Patkós Veronika az európai társadalmak politikai megosztottságát vizsgálta, és azt, hogy a túlzott pártosság hogyan hat a gazdaság teljesítményére. Azt találta, hogy a két dolog között igenis van összefüggés: a reál GDP-növekedést is rontja egy társadalom túlzott politikai megosztottsága,

minden összevetés szerint a legpolarizáltabb országok gazdasági mutatói a legrosszabbak az ESS mintájában.

A társadalmak polarizáltsága és az országok gazdasági teljesítménye.

Az adatok alapján ráadásul azt is meg lehetett állapítani, hogy melyik tényező hat melyikre, a jelek szerint ugyanis a megosztott országok kezdenek el szegényedni, nem pedig a legszegényebb országok válnak a legmegosztottabbakká.

Ezt rengeteg dolog magyarázhatja, Patkós fel is sorolt néhány pontot, amiben a politikai megosztottság ronthatja a gazdasági teljesítményt. Eszerint a túlzott politikai megosztottság:

Nem ösztönzi jobb teljesítményre a kormányt, hiszen tudják, hogy a saját táboruk szavazatait csak nagyon nehezen veszíthetik el, az ellenzéki szavazókat viszont csak nagyon nehezen nyerhetik meg. Ezért nincs a kormányokon valódi teljesítménykényszer.
Választásonként változtat a közpolitikai irányokon. A két tábor ugyanis annyira utálja egymást, hogy a kormányok nem tisztelik az ellenoldali kormányok vívmányait, hanem a választások után rögtön lebontják őket, és más irányba kormányoznak.
Kiszámíthatatlan gazdasági életet szül. Már csak az előző pont miatt is folyamatosan változik a gazdasági szabályozás. Ez megöli a fejlődéshez szükséges stabilitást.
Nem a legerősebb, hanem a leglojálisabb gazdasági szereplőket hozza a legjobb helyzetbe. Ez gyengíti a gazdaságot, hiszen a versenyre egyébként képtelen szereplők kerülnek a legjobb pozíciókba, emiatt pedig pazarlóbbá és egy válságban sebezhetőbbé válik a nemzetgazdaság.

Ezek alapján kifejezetten lehangoló, hogy a magyar társadalom mindig is Európa egyik legpolarizáltabb társadalma volt. Politikai megosztottság tekintetében a magyarok mindig dobogós helyen szerepeltek az ESS-ben szereplő országok között, 2007-ben, az őszödi beszéd kiszivárgása utáni évben pedig még abszolút rekordot is döntöttünk.
Az ESS-ben mért országok társadalmainak politikai polarizációja, Magyarország a piros vonal.
Gyűlölünk mindenkit

Messing Vera és Ságvári Bence az ESS migrációval kapcsolatos kérdéseiről tartottak előadást. Az ESS 2015 tavaszán kérdezte végig az európai országokat a migrációról, ami azért gond, mert a migrációs válság pont ezután tört ki. Persze ezért nem hibáztatható az ESS, már évekkel ezelőtt megvolt a kérdezés menetrendje, nem készülhettek fel 2013-ban arra, hogy 2015-ben több százezer ember kel útra Európa felé.

De azt már úgyis egy rakás kutatás kimutatta, hogy a migrációs válság, és a magyar kormány 2016. nyári idegenellenes kvótakampánya hatására a magyar társadalomban soha nem látott mértékűre nőtt a xenofóbia. Az ESS ezzel szemben azt mutatja meg, hogy

már a migránsválság előtt is a magyarok voltak a legellenségesebbek a bevándorlókkal szemben.

A magyar idegenellenesség még a többi keleti országban mért adatnál is nagyobb, a nyomunkba is csak a csehek és az észtek érnek. (Érdekes, hogy Lengyelország néhány kérdésben kilóg a régiónkból, és az egyetlen keleti EU-tagállamként a barátságosabb társadalmak közé került.)

Magyarországon azonban még a határon túli magyarok elutasítottsága is 10 százalék fölötti. Az országhatáron kívül élő nemzettársaikat ennél jobban csak a csehek utasítják el, ők viszont nem gyűlölik annyira a cigányokat, a muszlimokat és a zsidókat, mint a magyarok.

2015 tavaszán még az ESS által megfigyelt országokban Lengyelországot kivéve mindenhol a cigányok elutasítottsága volt a legmagasabb. (Lengyelországban a muszlimoké.) A cigányokat követték a muszlimok, őket pedig többnyire a zsidók. Az ESS ezen kívül rákérdezett még a szegényebb európai országból származók, a szegényebb nem európai országból származók, a más etnikai csoportba tartozók, és a határon túli nemzettársak befogadására is.

Magyarországon 4 emberből 3 ebből a hét csoportból legalább egyet nem lenne hajlandó semmilyen körülmények között az országba engedni, a lakosság 20 százaléka pedig konkrétan mindenki előtt lezárná a határokat.

Ilyen magas idegenellenességet az ESS semelyik másik országban sem mért.

Magyarországon ráadásul sokan nevezték meg integrációs követelménynek a fehér bőrszínt és a keresztény vallást is. A nyugati társadalmakban általában ezek csak nagyon kis súllyal szerepelnek, ott inkább azt várják el egy bevándorlótól, hogy beszélje a nyelvet és legyen szaktudása. Keletre haladva nő azok aránya, akik ezek mellett a fehér bőrszínt és a keresztény vallást is elvárják, és ezek az emberek Magyarországon vannak a legtöbben.
Sajnos fekete-fehér az ábra, de országonként az első két oszlop a nyelvtudást és a szaktudást elvárók válaszai, a második két oszlop pedig a keresztény kulturális háttért és a fehér bőrszínt fontosnak gondolók válaszait mutatja.

Az adatok szerint ráadásul Magyarország egyike annak a három országnak, ahol 2002 és 2015 között nőtt az idegenellenesség, Csehországgal és Ausztriával alkotjuk ezt a csoportot. Közben viszont az ESS által mért többi országban ugyanebben a 13 évben csökkent vagy nem változott ez a mutató.

A kutatás szerint mindenhol a státuszvesztéstől és az elszegényedéstől tartó fiatalok a leginkább bezárkózóak, így Magyarországon is, igaz, itt ez a csoport is jóval idegenellenesebb, mint más országokban.

Messing elemzése szerint a magyarok idegenellenességében nagy szerepe van a magyar iskolarendszernek is. A tananyag ugyanis itthon egyáltalán nem vagy csak alig foglalkozik a kisebbségekkel, ráadásul a magyar iskolarendszer szinte ösztönösen szegregál, így pedig a diákok többségének esélye sincs az övétől igazán eltérő környezetből származó társakat szerezni.

Az ESS alapján kimutatható az is, hogy Magyarországon és a legtöbb európai országban az emberek annál idegenellenesebbek

minél idősebbek,
minél szegényebbek és
minél tanulatlanabbak.

2015 elején egyébként Magyarországon a Jobbik támogatói voltak a leginkább xenofóbok, őket követték az MSZP szavazói, míg a legnyitottabbak az LMP és a DK támogatói voltak.
A közbiztonsághoz is elég pesszimistán állunk

Róbert Péter a közbiztonság és a jóllét viszonyát vizsgálta, és arra jutott, hogy a keleti országokban általában jobban félnek az emberek éjjel utcára menni, még annak ellenére is, hogy korábban sem őket, sem közeli ismerősüket nem érte támadás.

Magyarország az ESS adatsoraiban szereplő országok közül a legkevésbé boldog és a legkevésbé elégedett az élettel. Ehhez passzol, hogy a közbiztonságot is nálunk és a volt NDK-ban ítélik meg a legpesszimistábban. Ebben a két országban rontja le leginkább az emberek közbiztonság-érzetét a szubjektív, tulajdonképpen alaptalan félelem.

Róbert az ESS felméréseiben szereplő országok lakosait négy csoportra osztotta, egyszerűen fogalmazva:

aki nem is fél, és nem is történt semmi rossz sem vele, sem közeli ismerősével,
aki nem fél, de támadták már meg őt vagy közeli ismerősét (optimista),
aki fél, de nem támadták meg sem őt, sem közeli ismerősét (pesszimista) és
aki fél, de volt is már része atrocitásban neki vagy közeli ismerősének.

Az emberek túlnyomó többsége természetesen az 1. csoportba tartozik minden országban, de a pesszimisták keleten, míg az optimisták inkább a skandináv országokban vannak többen.
Egészségben is Európa legvégén

Schmidt Andrea az ESS egészséggel kapcsolatos adatait összegezte. Ezekből kiderül, hogy a résztvevő országok közül

Magyarországon eszik az emberek a legkevesebb zöldséget és gyümölcsöt,

a magyar nők mozognak a legkevesebbet,
a magyar férfiaknál csak a portugálok mozognak kevesebbet,

a magyar férfiaknál csak litvánok dohányoznak többet,
a magyar férfiaknál csak a csehek túlsúlyosabbak,
a magyar nők a leginkább túlsúlyosak,

nálunk a legnagyobb a rossz vagy nagyon rossz egészségi állapotban lévő férfiak aránya,
a magyar nőknél csak a spanyol nők vannak rosszabb egészségi állapotban,

a magyar férfiak közül mutatják a legtöbben a depresszió tüneteit,
a magyar lakosságot érinti legsúlyosabban a rák a férfiak és a nőt között is.

És sajnos a fentebb nem kiemelt mutatók között is a legtöbb tekintetében Magyarország a felmért országok legrosszabbjai között van.


http://444.hu/2016/11/18/iszonyatosan-ramaty-allapotban-van-a-magyar-tarsadalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már biztos: a Fidesz óriásit hazudott rezsicsökkentés címén
  2016-11-18 20:11:03, péntek
 
  Már biztos: a Fidesz óriásit hazudott rezsicsökkentés címén

november 18. 12:02

A beszerzési árak alakulása miatt a földgáz és az elektromos áram esetében is lett volna lehetősége a kormányzatnak a tarifacsökkentésre, ha az a szándékában állt volna az elmúlt években - jelentette ki a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértő.


Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a kormánypárti Magyar Időknek adott interjúban nemrég arról beszélt: a kormány ,,megvédi" a rezsicsökkentés terén elért eddigi eredményeket. Ez Seszták olvasatában azt jelenti, hogy lakossági áremelkedés nem várható. Csakhogy a nemzetközi piaci árak zuhantak az utóbbi években, és már bőven lehetővé tennék a tarifacsökkentést is.

Az Erste Bank energiapiaci elemzője a Magyar Nemzetnek azt mondta, 2013 végén a földgáz jegyzésára az európai piacokon megawattóránként 26 euró volt, ez idén augusztusra 11 euróra esett - míg mostanra 17 euróra növekedett. Az áram ára az azonnali piacokon három évvel ezelőtt 48 euró volt megawattóránként, ez év nyarán 27 euróért kereskedtek vele. Most 40 euró környékén mozog az ár. Így mindkét energiatípus esetében lett volna lehetősége a kormányzatnak a tarifacsökkentésre, ha az a szándékában állt volna, s az árak még most sem teszik szükségessé az emelést. A gáz esetében a lakossági végfelhasználói díjak hozzávetőleg 50 százalékát a hálózati fenntartási költségek teszik ki, míg az áram esetében ez a tétel eléri a 60 százalékot - ezek állandó, az energiabeszerzési árak alakulásától független költségelemek.


http://168ora.hu/mar-biztos-fidesz-oriasit-hazudott-kepunkbe-rezsicsokkentes-cime n/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tanítónő: Gyerekek, ma a telefonálásról lesz szó. Bekapc
  2016-11-18 20:05:15, péntek
 
 


A tanítónő: Gyerekek, ma a telefonálásról lesz szó. Bekapcsolom a hangszórót és felhívok egy tetszőleges számot:
- Itt Horváth-lakás.
- Jó napot kívánok, szeretnék Zolikával beszélni.
- Bocsánat asszonyom, de nekünk nincs Zolikánk. Valószínűleg egy hibás számot tetszett felhívni.
- Kezét csókolom!
Látjátok gyerekek, így viselkedik egy jól nevelt, udvarias ember alapfokon.
A tanítónő felhívja ugyanazt a számot:
- Itt Horváth-lakás.
- Jó napot, szeretnék Zolikával beszélni.
- Hát kérem, maga engem az előbb hívott fel. Még egyszer: Itt nincs egyetlen egy Zolika sem! Megértette?
Hallottátok, hogy reagál egy ember a második fokon.
Most jön a legmagasabb fok...
A tanító néni felhívja ugyanazt a számot:
- Itt Horváth-lakás.
- Jó napot, szeretnék Zolikával beszélni!
- Már megint te vagy az, te hülye k...va? Menjél vissza a jó k...va anyádba, ahonnan jöttél. Te nem vagy normális! Vagy engem akarsz ba...gatni? Menj az anyádba!!!
Gyerekek, ez a felizgatottság legmagasabb foka.
Egy vörös hajú gyerek jelentkezik az utolsó sorból:
- Tanító néni, szerintem még ennél is van egy magasabb fokozat!!!
- Mutasd meg, Jenőke.
A gyerek felhívja ugyanazt a számot:
- Itt Horváth-lakás.
- Zolika vagyok, ....nem kerestek??
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Új a csúcs!
  2016-11-18 20:03:42, péntek
 
  Új a csúcs!

Közzétéve 2016-11-18


Ezer kilakoltatás és ingatlan-birtokbaadás volt negyed év alatt

Képtalálat a következőre: ,,kilakoltatás-kép"
Idén a harmadik negyedévben a Magyarországon kinevezett önálló bírósági végrehajtók az eljárásaik során 1005 esetben éltek a kilakoltatás, valamint az ingatlan-birtokbaadás lehetőségével - közölte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták: adataikból megállapítható, hogy a sikeres árverés után történt ingatlan-birtokbaadások száma a legmagasabb, a második negyedévhez képest ezek száma jelentősen növekedett, 393-ről 527-re.
Ezzel szemben a lakásügyben hozott bírósági határozatok végrehajtásának száma a második negyedévhez képest jelentős mértékben csökkent, 400-ról 293-ra. Ezekben az ügyekben az eljárás alapja a lakás és más, nem lakás céljára szolgáló helyiség kiürítésére, átadására vagy használatára irányuló jogerős bírósági döntés, az ingatlant pedig az adós az önálló bírósági végrehajtóval egyeztetve, önként hagyja el.
Az MBVK megjegyezte azt is, hogy országos szinten is csekély számú a bírósági végrehajtáson kívül történő ingatlanértékesítés. Az ilyen ügyekben az önálló bírósági végrehajtó az ingatlant a felek kívánságára, az általuk meghatározott vevőnek és az általuk megállapított becsértéken értékesítheti. Az ilyen speciális esetekben ritkán következik be kilakoltatási eljárás. Az ilyen eljárások száma mindhárom negyedévben tíz alatti.
A kar ugyanakkor magasnak nevezte az önkényesen elfoglalt lakások kiürítésének számát, ez a második negyedévhez képest, 83-ról 87-re nőtt.
Jelentősen visszaesett ugyanakkor a Nemzeti Eszközkezelő (NET) kérelmére elrendelt kilakoltatások száma: az előző negyedévben történt 121-hez képest a harmadik negyedévben 92 ilyen történt.
Az MBVK megjegyezte: az otthonvédelmi akcióterv keretein belül életre hívott Nemzeti Eszközkezelő a jelzáloghitel-törlesztés miatt súlyosan eladósodott hiteladósok ingatlanját az állam javára megvásárolja, egyben biztosítja a bérleti jogviszony lehetőségét a korábbi adósnak. A NET kérelmére abban az esetben történik kilakoltatás, ha a bérleti szerződést az eszközkezelő részéről felmondják

http://www.balrad.com/2016/11/18/uj-a-csucs-2/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bukásra áll az olasz népszavazás, nyomás alatt a piacok
  2016-11-18 18:13:25, péntek
 
  Bukásra áll az olasz népszavazás, nyomás alatt a piacok

MTI, Portfolio2016. november 18. 13:17


Az olaszok többsége jelenleg elutasítja az alkotmány december 4-i népszavazásra bocsátott módosítását, negyedük pedig még bizonytalan, ami Matteo Renzi demokrata párti (PD) miniszterelnök lemondásához vezethet - derül ki az olasz napilapok által pénteken közölt utolsó felmérésekből. Az alkotmány módosítása az eddigi kétkamarás parlamenti rendszer tervezett megváltoztatásához, a felsőház eltörléséhez lenne szükséges. Az euró ma szenvedett délelőtt a vezető devizákkal szemben, az olasz tőzsde 2%-os esést mutat ma, és intenzíven emelkednek az utóbbi napokban az olasz kötvényhozamok, illetve az államcsőd elleni biztosítás ára.


A Corriere della Sera című lap közvélemény-kutatása szerint, ha most tartanák a népszavazást, a résztvevők 55 százaléka nemmel voksolna az alkotmányos reformokra. A szavazni akaró olaszok 45 százaléka igent mond, de a megkérdezettek fele úgy nyilatkozott, hogy nem járul az urnákhoz.

A referendummal kapcsolatban pénteken lehetett utoljára felmérési eredményeket közölni, mivel szombattól megkezdődik a külföldön élő olaszok levélben történő szavazása. A kampánycsend előtti utolsó napon, pénteken az olasz kormány tagjai a legnépesebb olasz közösségeket befogadó európai nagyvárosokban kampányolnak az igen mellett.

A Corriere della Sera kommentárja szerint akármi is legyen a népszavazás eredménye, december 4-én lezárul egy politikai korszak, és valami új kezdődik el. A napilap elemzése szerint ha a népszavazáson az igenek győznek, az a 2014 februárjában hatalomra került szociáldemokrata kormányfő hatalmának megkoronázását jelentené, és egy újabb olasz belpolitikai korszak venné kezdetét, vagyis a Matteo Renzi és a Beppe Grillo vezette ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) közötti végső leszámolás. A Corriere nem zárja ki, hogy népszavazási siker esetén Renzi akár előre hozott választásokkal próbálná megszilárdítani hatalmát.

Ha viszont a referendum megbukik, Matteo Renzi benyújtja lemondását, és hosszabb távú szakértői vagy más ideiglenes kormány helyett minden politikai párt a minél előbbi előre hozott választásokat sürgeti majd, azzal a jelenlegi választási törvénnyel, amelynek alapján egyetlen párt sem tudott egyedül kormányt alakítani a 2013-as parlamenti választások után.

A La Repubblica adatai szerint a nemek tábora 41 százakon áll az igenek 34 százalékával szemben, miközben az olaszok 25 százaléka még mindig bizonytalan. Az újság felmérése szerint a nemek tábora az utóbbi hónapban három százalékponttal erősödött. A La Repubblica úgy fogalmazott, Olaszország december 4-ig "bizonytalanságban lebeg".

A La Stampa szerint a nemek nyolc százalékpontos előnnyel vezetnek. A napilap azt írta, az olaszok kétharmada az alkotmányos népszavazást Matteo Renzi kormányáról való véleménynyilvánításnak tartja.

Renzi korábbi kijelentései szerint a népszavazás bukása esetén másnak adja át a helyét. A demokrata párti miniszterelnök hangsúlyozta, hogy nem kíván ideiglenes kormányt sem vezetni a következő választásokig. Renzi ugyanakkor hozzátette, hogy ő biztos a népszavazás sikerében.

December 4-én az olasz szavazóknak egyetlen kérdésre kell válaszolniuk. A népszavazás, amelynek érvényessége nem függ a részvételi aránytól, a Renzi-kormány által indított parlamenti és választási reform egyik mérföldköve. A reform az eddig kétkamarás olasz parlamenti rendszer megváltoztatását, a felsőház eltörlését célozza a törvényhozás munkájának felgyorsítása, a parlamenti költségek csökkentése, valamint az olasz politikai rendszer stabilitása érdekében.

A reform lényege, hogy ha a népszavazáson az igenek győznek, a következő parlamenti választástól az olasz parlamentet csak a 630 tagú képviselőház alkotja, a jelenlegi 315 fős szenátus 100 tagúra csökken, és rendkívüli intézkedéseket kivéve elveszíti törvényhozási hatáskörét. A reform ellenzői szerint mindez a demokrácia csorbulásához és hatalomkoncentrációhoz vezetne. A törvénycsomagot az olasz parlament idén áprilisban megszavazta, de hatályba lépéséhez az alkotmányt is módosítani kell, ezért a változtatásokat népszavazásra kell bocsátani.


http://www.portfolio.hu/gazdasag/bukasra_all_az_olasz_nepszavazas_nyomas_alatt_a_ piacok.240306.html?utm_source=portfolio&utm_medium=mail&utm_campaign=hirl evel_hirfutar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigány elmegy külföldre muzsikálni!
  2016-11-18 18:04:59, péntek
 
  A cigány elmegy külföldre muzsikálni!

A cigány elmegy külföldre muzsikálni! Következő héten felhívja a feleségét, hogy küldjön neki 2000 Ft-ot, mert nem megy a muzsikálás és meghal éhen. A nő küld neki! Pár nap múlva megint felhívja, hogy küldjön neki még 5000 Ft-ot mert éhenhal, ugyanis nem megy a muzsikálás. A nő megint küld neki pénzt! Újra eltelik pár nap és most már 10000 Ft-ot kér, amit a nő ismét elküld! Az ember kíváncsi, hogy a felesége honnan tud pénzt küldeni, ezért hirtelen hazamegy és látja, hogy az ágyon egy meztelen férfi alszik! Odamegy a feleségéhez és azt kérdezi tőle:
- Ez adta a 2000 Ft-ot?
- Igen.
- Ez adta az 5000 Ft-ot?
- Igen.
- Ez adta a 10000 Ft-ot?
- Igen.
- Akkor gyorsan takard be, nehogy megfázzon!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Nyílt levél Gyárfás Tamásnak a pokolból
  2016-11-18 17:23:24, péntek
 
  Nyílt levél Gyárfás Tamásnak a pokolból


Tibi atya Tibi atya2016.11.17.


Ez a levél jutott ma el hozzám, a pokolból írták Gyárfás Tamásnak. Dicsértessék!

Drága Tomikám!

Fenyő Jani cimborád vagyok. Na jó, cimborák azok nem voltunk, sőt, egyenesen utáltuk egymást, mint a szart, de ez idelent már nem számít. Emlékszel, a kilencvenes évek végén egymás torkán tapostunk a médiabizniszben, míg végül 98-ban rejtélyes körülmények közt tele nem pumpáltak a kocsimban ólommal a Margit körúton egy piros lámpánál. Minden olyan gyorsan történt. Nem emlékszem, hogy tényleg a Patkány Rohac húzta-e meg az elsütő billentyűt, mint a lapok állították, csak arra, ahogy a horvát gyártmányú Agram 2000-es géppisztoly 9 mm-es hadarással a fülembe súgja: "ennyi volt, faszszopó".

Azt se tudom, ki rendelte meg a halálomat. Tasnádi azt vallotta, Te fizettél neki érte, csak átbaszott téged. Legombolta rólad a vérdíjam előre, aztán szépen otthagyott és még csak meg sem ölt engem. Állítólag, mikor ezt (a vád szerint, én tényleg nem tudom) Jozef Rohac, a Patkány megtette helyette, még a második részletért is bejelentkezett nálad(ti.: Tasnádi), mert ekkora labdát nem lehetett nem lecsapni. Jó nagy fasz, mi?
Megértem, hogy nem tettél érte feljelentést a rendőrségen. Talán sosem fog kiderülni, valóban Te állsz-e a halálom mögött, de nem is érdekes, rászolgáltam. Mind rászolgáltunk. Egyébként is, a régi nagyok közül már senki nem a régi: vagy a föld alatt rohadunk (a Menyétnek add át, hogy Prisztás Jóska üdvözli és várja), vagy a börtönben, de egyesek - a legnagyobb játékosok - az állami vezetésig is eljutottak.



Sok minden változott a 90-es évek óta, és ahogy a köztévén nézem - itt, a pokolban ez az egyetlen fogható csatorna (de Andy már tárgyal Luciferrel a TV2 bevezetéséről ) - jobb is, hogy nem éltem túl, mert ehhez a tempóhoz már én is öreg voltam.
A piacgazdaság még csak ébredezett Magyarországon, mindenki hülye volt hozzá, mint a seggem, de mi, akik hamar kinyitottuk a szemünket, meg tudtuk csinálni a szerencsénket. Meg kellett kennünk érte néhány politikust, de mellette cézárok és pápák voltunk a birodalmainkban. Többen voltunk, mint amennyi békében elkufárkodik egymás mellett, úgyhogy sok volt a leszámolás, de - bizonyára tudod, miről beszélek - engem ez tartott életben.
Minden reggel arra keltem, hogy félek. De nem úgy, ahogy az alattvalóim, akik tőlem féltek. Ez a félelem sokkal jobb, sokkal elemibb volt. Az a fajta, ami az egyedfejlődés során a magasabb rendűeket nem meghunyászkodásra, hanem támadásra ösztönözte, hogy aztán alfákká küzdjék magukat. Jesszusom, mennyi erő volt ebben! Aki minden nap erre kel, az joggal érzi, hogy senkinek nem tartozik magyarázattal semmiért, és azt csinál, amit akar - mert így is van. Ha elég bátran és kitartóan harcolsz, ez a félelem tesz majd egy nap úrrá, kormánybiztossá vagy - amire élő példa vagy - az Úszó Szövetség elnökévé. Minden reggel, mikor hugyozás előtt ellenőriztem a pisztolyom töltöttségét (akkor még hordtunk magunknál), éreztem, hogy a félelem bizsergése nélkül egy cseppet sem tudnék kierőszakolni, és ha nem lenne, isten bizony a faszom se állna fel.

Szerintem közülünk a Sanyát leszámítva Te voltál a legügyesebb. Pontosan tudtad, hogy ha az alvilági tapasztalataidat a sport állami szférájába építed be, minden kormányt átvészelsz. Nyílt szavazások, az ellenségeid ellehetetlenítése, sportolók megfélemlítése. Csak annak volt szava, aki elég érmet tett az asztalra, de Te döntöttél arról is, ki kap támogatást a versenyzéshez. Ha valaki hangosabb szóra nyitotta a pofáját, először pénzt ajánlottál neki - elvégre üzletemberek volnánk - csak aztán távolítottad el, ha nem volt képes befogni. Egy-két baromnál nem is volt több ilyen, kussolt mindenki. Még a nagyok is. A félelem rendet kovácsolt az akkor kaotikus Szövetségben, és senkit nem érdekelt a vezetésből, hogy csináltad.
A baj az, Tomikám, hogy ahogy felettem eljárt az idő, mert azt hittem okosabb és keményebb vagyok, feletted is. Engem még annak rendje és módja szerint agyonlőttek a kocsimban, a Te sorsod egész más lesz.

Én már a föld alatt voltam, és Rogán segge alatt még be sem melegedett a szék, mikor Te már javában budai palotákat adtál Portik Tamásnak, hogy szomszédok lehessetek. Annak a Portiknak, aki a fél MSZP-t integrálta a maffiájába. Aztán kormány kormányt, maffia maffiát követett, de Te álltad a sarat. Újságírókat hallgattattál el, olyan (nemzetközi sport)csalásokat úsztál meg, aminek a tizedébe köztársasági elnökök buktak bele, botrányt botrányra halmoztál, de talpon maradtál. Férfiként tűrted a pofonokat vagy tértél ki előlük, hogy erősebbeket oszthass vissza. Igazi túlélő voltál.

Ironikus, hogy a pályafutásod is Amerikában kezdődött, és a szél, ami majd elfúj, szintén onnan jön. Hosszú Katinka. Nevetnem kell, ha arra gondolok, hogy a nagy túlélő mögül így kell kicsúsznia a talajnak. Harcos Achilleszként nagyon fájhat, hogy épp az a bajai csitri találta meg a sebezhető sarkad, akinek Te magad tanácsoltad, hogy hagyja abba az úszást. Kiment Amerikába, bepasizott, leúszta a világot,aztán fellázadt a régi rend, a mi maffia rendünk ellen. Most mondd meg, hát nincs humora a sorsnak?

Egyre több úszó áll mögé, ami azt jelenti, hogy gyengülsz, Tamás. Öreg motoros vagy Te, és tudod mi történik azokkal, akiken a többiek látják, hogy gyengék. Megzabálják. Gyorsabban, mint gondolnád. Ahogy engem is.
Orbán akarja a 2024-es olimpiát, és Te vagy az, aki egy bűnszervezet fegyelmét tartod azok között a sportékességek között, akik ebben a kulcsai lesznek a nép felé. Mi történik majd veled, ha erre nem leszel képes többé? Mi lesz, ha felbomlik a félelem fegyelme? Nagyon úgy néz ki, hogy az úszólány pattogása senkinek nem áll érdekében, de ha addig feszíti a húrt a többi sportolóval együtt, hogy a vezetésnek választania kell, szerinted kit választanak majd?

Egyet se félj! Bárhogy is lesz, előbb utóbb Te is idekerülsz, és - ahogy mi is - a köztévén nézheted majd az idők végezetéig, hogy amit egy élet véres munkájával kitartóan összeharácsoltál, milyen rövid idő alatt hordják majd szét az erősek, mikor már nem leszel. Zsiványok voltunk mindahányan, s az évek szálltak, mint a percek, vére kiontott harmatával nekünk nem irgalmaz Jézus herceg.

A mielőbbi viszontlátásra, régi ellenséged:

Fenyő János egykori médiacézár, akiről ma már csak a pokolban tudják, ki volt


http://tibiatya.blogstar.hu/2016/11/17/nyilt-level-gyarfas-tamasnak-a-pokolbol/31 789/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.