Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Ez a lány csak őszintén leírta, mit gondol a magyarokról, mé
  2016-11-28 20:13:36, hétfő
 
 
Ez a lány csak őszintén leírta, mit gondol a magyarokról, mégis óriási gyűlölet zúdult a nyakába

Rettegve szállsz fel a tömegközlekedési eszközre, mert sosem tudhatod, hogy a megkeseredett, frusztrált utastársad mikor esik neked, vagy ami még rosszabb, az ellenőrök...

Ezt a bejegyzést a Pesten Hallottam Facebook csoportban találtuk. Ez a lány leírta a véleményét, kulturáltan, pártsemlegesen arról, hogyan látja ma, Magyarországot. A kommentelőktől mégis rengeteg gyalázkodó megjegyzést kapott. Te mit gondolsz?

"Olyan országban élek itt Európa szívében, ahol a fiataloknak a kitörési lehetőséget a külföldi munka, / aki nem tud külföldiül, vagy egyáltalán nem akar dolgozni / annak egy valóságshow-nak mondott televízió műsorban való ocsmánykodás jelenti.

Olyan hely Magyarország, ahol a parlamentben elmondják, hogy az anya dolga a minél több gyermek világra hozása, miközben a lányok kurválkodnak, és aki az élményeit leírja könyvbe, az hőssé válik és hatalmas lóvékat szakít. (az első blődség, a második szánalmas)

Olyan ez az ország, ahol rettegve szállsz fel a tömegközlekedési eszközre, mert sosem tudhatod, hogy a megkeseredett, frusztrált utastársad mikor esik neked, vagy ami még rosszabb, az ellenőrök visznek földre.

Olyan országban élek, ahol ezer gyűjtés folyik az év minden napján, hogy a kórházakban normális ellátást kaphassanak a beteg gyermekek, ahol az ehhez szükséges eszközöket civil szervezetek vásárolják meg, illetve más civil szervezetek nyúlják le ugyanannak a pénznek meghatározó részét.

Olyan helyen élek, ahol a gyermekek nagy százaléka még itt a 21. században is éhezik, és ahol Európa szinten a legnagyobb a daganatos betegségek előfordulása.

Olyan országban élek, ahol napról napra hülyére vesznek, legyen bármilyen kormány, mert a politikusok egy igen jelentős része sosem képviselte az érdekeimet, megélhetési lehetőségnek tartják a társadalomban betöltött pozíciójukat. A bagót a tűzhöz közeliek árulják, míg a földeket a családtagok és a cimborák vásárolják fel - bagóért...

Olyan ország ez, ahol a köz érdekéért dolgozókat megalázzák, semmibe veszik, a vállalkozni, boldogulni akarókat eltapossák, ellehetetlenítik, viszont a közbiztonságot nagyszerű traffipax kamerákkal védik...miközben mindennaposak a rablások és az emberölések.

Olyan ország ma Magyarország, ahol százan százfelé húznak, de őket is folyamatosan elgáncsolják, vagy visszafogják, mert valakinek sokkal jobb, ha ülünk a seggünkön.

Olyan ez az ország, ahol a sportot csak az olimpiakor tartják fontosnak, néhány kiemelt sportág kivételével, - amelyek pedig mára a politika játékszerévé váltak.

Olyan ország van itt kérem, ahol az iskolákban tanárt vernek, miközben krétára már rég nem futja. Tandíj az nincs, viszont valamiért mégis fizetni kell.

Olyan hely lett Magyarország ahol a munkának nincs becsülete, az ügyeskedők és a bűnözők viszont bármikor bármit megcsinálhatnak a tisztességes emberek kárára. Itt mindenki tartozik mindenkinek, és mindenki mossa kezeit.

Olyan ország ez, ahol a rendőrökkel bohóckodnak, a tűzoltóknak a nevét elveszik és még meg is alázzák őket a nevetséges bérekkel, míg a katonáink ismeretlen tájakon védik mások hazáját a megélhetést jelentő zsoldért.

Magyarország ma olyan hely itt Európa közepén, akit mindenki lesajnál, kigúnyol és nem vesz komolyan, de hogyan is lehetne, amikor mi a saját állampolgárainkat sem vesszük emberszámba! (mennyit is keres ma egy közmunkás? - és mennyi is a minimálbér?).

Olyan érdekes ország a mienk, hogy a sok probléma ellenére az elit szállodák és bárok, és a pofátlanul drága vendéglátóhelyek mind csurig vannak a húszas éveikben járó szülők által pénzelt semmirekellőkkel, akikbe már fiatalon be van építve a szilikon, míg a verda kulcsa pörög az ujjon.

Olyan ország Magyarország, ahol precízen semmiznek ki a bankok, miközben a hatalmon lévő bárki, és akárki is csak asszisztál hozzá...."

A kommentelők nagy része szerint a lány csak siránkozik. Szerinted sem érdemes komolyan venni szavait? Vagy épp nagyon is el kéne gondolkodni rajtuk?


http://tudnodkell.info/ez-a-lany-csak-oszinten-leirta-mit-gondol-a-magyarokrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy azt állítja, nem lakott „a blöffnek bizonyul
  2016-11-28 19:43:28, hétfő
 
  Ne legyen konnyu halala Matolcsynak se, meg a kurvajanak se.
"hogy mikor lakik az állandó lakhelyén, "végképp nem tartozik önre"
Tévedsz kis barátom, különösen annak tekintetében hogy a fidesznyikek imádják az útiköltség térítést úgy felvenni hogy annak semmi jogalapja nincsen. Anno ellenzékben is élen jártak eme nemes cselekedetben.
van egy másik lakása is patai-nak (lehet több is), ahol az aktuális szeretőjét szokta letárolni... meg kellene esetleg nézni, hogy nem ott zitázza össze a farkát esténként a gyuri. :)


**********

Matolcsy azt állítja, nem lakott ,,a blöffnek bizonyult lakásban"

Herczeg Márk
gazdaság
ma 15:46

Miután az MSZP-s Bárándy Gergely a Parlamentben megkérdezte, valóban Patai Mihálytól, a Magyar Bankszövetség elnökétől bérel-e luxuslakást, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke azt mondta: nem szerepeltek tények a kérdésben, a feltett kérdésekre pedig már korábban válaszolt a parlamentben, de a szintén szocialista Szakács Lászlónak is, aki huszonhétszer írta meg kérdéseit az MNB-nek.

Matolcsy megint azzal érvelt, hogy egy Mészáros Lőrinc-közelbe került, szétvert újság írta meg a sztoriját:

,,Egy megszűnt újság valótlan információjára építve bombáz engem és másokat különböző vélt, hamis állításokkal."

Az MTI szerint úgy fogalmazott:

,,Hogy az állandó lakhelyemen mikor lakom és mikor nem, (...) ez aztán végképp nem tartozik önre, ahogy az sem tartozik önre, hogy mikor és milyen helyen tartózkodom, amikor nem az állandó lakhelyemen vagyok."

Bárándy Gergely azt ígérte, Matolcsy válaszát eljuttatja az Európai Központi Bank vezetőinek és a többi európai jegybank vezetőinek, mire Matolcsy visszakérdezett: ,,Vajon ki és miért fizetne bárkinek bármilyen lakbért vagy átalányt vagy bármit, ha egy lakásban vagy egy házban, vagy egy kerületben vagy egy városban nem lakik?"

Szerinte az MSZP-s képviselő most a parlamentben próbálja őt lejáratni, mivel perben állnak.

Bárándy arról is kérdezte, miért ad több 100 ezres fizetést a barátnőjének, de Matolcsy erről a témáról egy szót sem szólt.
Blöff till death

A szintén MSZP-s Szakács László is azt firtatta, hogy betartották-e a jogszabályokat, amikor 2011-ben rendelkeztek a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások jelentős részéről, 511 milliárd forintról, ugyanis csak 2011. május 31-én lett meg arra a jogszabályi felhatalmazás, hogy 3 héttel korábban egy meghívásos pályázaton a Patai Mihály fémjelezte UniCredit Bankhoz kerülhessen ez az összeg.

Az MTI szerint Matolcsy erre azt mondta, hogy a képviselő kérdése mögött az áll, hogy ő is bedőlt egy ,,blöffsorozatnak", és ehhez sorolta azt a hírt, Szemerey Tamás 600 millió forintot kapott az MNB-től meg az alapítványaitól a vs.hu támogatására, holott szerinte ez soha nem volt igaz, mert - állítása szerint - Szemerey Tamás nem volt tulajdonosa a portálnak.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: Kovács Attila / MTI)

Matolcsy azt mondta, a képviselő annak a hamis állításnak is bedőlt, hogy valakik ellopták az MNB által az alapítványoknak adott 250 milliárd forintot. Matolcsy György szerint a képviselő annak a blöffnek is bedőlt, hogy ,,valaki valahol azt gondolta, hogy szerény személyem Patai Mihály lakásában lakik". Közölte, törvény szabályozta az Államadósságkezelő Központ 2011-es döntéseit. Ennek aztán végképp nem volt köze hozzá, hogy ,,én most nem laktam és nem lakom a blöffnek bizonyult lakásban". (MTI)


http://444.hu/2016/11/28/matolcsy-azt-allitja-nem-lakott-a-bloffnek-bizonyult-lak asban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán keze ki sem jön a zsebünkből
  2016-11-28 19:14:12, hétfő
 
  Orbán keze ki sem jön a zsebünkből

Ma, 11:13
Az ocsmányságok aljának tartom, amikor szeretett vezérünk el akarja hitetni, hogy amit tesz, azt értünk teszi, s közben ki sem jön a keze a zsebünkből... Ilyen ez a nyereségadó csökkentés.
További Juszt László blogja

A változás legérzékenyebben az alacsony profittermelő képességű ágazatokat érinti. Akinek nincsen nyeresége, annak nem segítség az 1 százalékos nyereségadó csökkentése. Ezek közé tartozik a kisüzemi mezőgazdaság és kiemelten a növénytermesztés, a kiskereskedelem, a betanított munkásokat foglalkoztató szolgáltatások. A vállalkozások nagy része nem fogja tudni kigazdálkodni a költségek újabb emelkedését.

Mi lesz a következmény? Még nagyobb ütemű elszegényedés!!!

Ki szavazott erre?
"A kormány számára a bérmegállapodásnak az az értelme, hogy azt mondhatjuk, nemcsak van munkahelyünk, hanem megéri dolgozni - jelentette ki Orbán Viktor. A béremelés lehetőségét nem az IMF adta, nem a jó szerencsének, hanem millió és millió magyar ember munkájának köszönhetjük - mondta Orbán." (MTI)

Hatszázezer embernek valóban van munkahelye - távol Magyarországtól. És ott meg is éri dolgozni.

A béremelés lehetőségét valóban nem adhatta az IMF, mert az onnan érkező milliárdok nem jutottak el a "millió és millió magyar emberhez". Az ő munkájuk gyümölcsét viszont leginkább csak Orbán és köre élvezheti.
Szerző: Juszt László


http://www.sztarklikk.hu/juszt_laszlo_blogja/orban-keze-ki-sem-jon-a-zsebunkbol/3 07051/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyárfás visszaszólt Orbánnak: nem kéri a selyemzsinórt
  2016-11-28 19:05:54, hétfő
 
  Gyárfás visszaszólt Orbánnak: nem kéri a selyemzsinórt


2016. november 27. - nickgrabowszki

A napokban a miniszterelnök üzent az úszószövetség vezetőjének, de anélkül, hogy ő maga megszólalt volna: két minisztere mondta meg a tutit, értsen belőle, akinek kell.
gytov.jpg

Vasárnap meg Gyárfás Tamás válaszolt hasonlóan.

Abban is hasonlóan, hogy nem ő nyilatkozott, hanem a általa vezetett szövetség.
És abban is hasonlóan, hogy nem közvetlenül Orbánt, a kormányt vagy a Fideszt támadta, hanem egy újságot, egy eszközt.

Értik, ugye?

A Nemzeti Sport nem világéletében volt gonosz, hiszen neki hagyományai vannak, meg nagy tekintélye (mellesleg a 70-es, 80-as években Gyárfás is a Népsportnál volt újságíró), hanem csak napok óta tesz közzé sorozatosan téves, hamis, ellenőrizetlen, félrevezető, etc.

Napok óta. Szóval azóta, hogy
Orbán miniszterelnök házi újságírója, Szőllősi György került az élére főszerkesztőként.

És az új felcsúti főnök nyilván teljesíti a még nagyobb felcsúti főnök utasításait vagy legalább az elvárásait.

Gyárfás meg ezzel közölte, hogy érti ő, hogy üzennek neki, csak nem szereti.
Nem kéri a selyemzsinórt.

Az úszószövetségben dúló hatalmi harc kimenetelen mindenesetre megjósolhatatlan. A kirobbantója, Hosszú Katinka tegnap ezt a képet posztolta:

Mindenki azt kapja, amit megérdemel...idővel.

Ez mintha egyszerre jelentené azt, hogy

Hosszú biztos abban, Gyárfás távozni fog.
Meg azt is, hogy szerinte nem rövidtávon fog távozni.

Vagy ki tudja, még mit.


http://b1.blog.hu/2016/11/27/gyarfas_visszaszolt_orbannak_nem_keri_a_selyemzsinor t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dömötör Csaba, aki már akkor is egy senki volt, amikor Gyurc
  2016-11-28 18:59:06, hétfő
 
 
Forgács Erzsébet 2016-11-28
Dömötör Csaba, aki már akkor is egy senki volt, amikor Gyurcsány nevét már ismerte az ország


Gyűlik az országnak házában a politikai elit. Vagyis hát ami nálunk annak minősül, de legalábbis szeretik ezt gondolni önmagukról. A fiatal demokraták már régen nem fiatalok és talán soha nem voltak demokraták, a keresztények és demokraták meg fiatalok sem voltak soha, így ránézésre. Kínomban néha már abban reménykedem, hogy majdcsak kipusztulnak csoportosan és akkor jönnek az okos, bátor fiatalok, de nem. A Dömötör Csabák jönnek. Mindenféle néven.

Kinevelődött egy olyan politikai élősködő réteg, amelyik eleve azt tűzte ki életcéljának, hogy a mindenféle felelősségvállalás nélkül, a törvények felett állva, mentelmi jogba takarózva, számonkérhetetlenül és lehetőleg zsíros üzletekkel körbedúcolva fogja leélni az életét. A mi nyakunkon, de az csak természetes. Nem volt sokkal jobb az előző garnitúra sem, de azért mégis. Volt valami minimális tisztelet a másik iránt, volt valami halványan emberi bennük.

Az új eresztés már túl van minden normán és határon, a kritikátlan szervilizmus a kormánypárt irányába éppen olyan természetes dolog, mint a cinikus pofátlanság, a sötét ostobaság és a gátlástalanság.

Magyarország elméletileg többpárti demokrácia. Gyakorlatilag nem, de elméletileg igen. Ugyancsak elméletileg a paralamenti pártok mindegyike legálisan működik. Maradva a soha, sehol, semmit nem jelentő elméleti párhuzamos valóságnál, a parlamenti pártok törvény által biztosított joga az országházban kérdezni, felszólalni, számonkérni, kritizálni.

Ezt tette a Jobbik nevében Mirkóczki Ádám. Számon kérte a kormányt, hogy miért ragaszkodik a letelepedési kötvényhez. És ezen a ponton jelentem be, hogy soha az életben nem szándékoztam védelmembe venni sem a Jobbikot, sem Gyurcsányt, sem az MSZP-t, azonban a kormánypárt és annak rendelésre kitenyésztett nyálgépei olyan mélységekbe rántják ezt a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes országot, hogy képtelen vagyok szó nélkül hagyni.

Mirkóczki Ádám kérdésére a Fidesz legújabb kengyelfutója, Dömötör Csaba hörgött egy gusztustalant. Ilyeneket:

A Jobbik egy bandába került Gyurcsány Ferenccel, aki szintén támogatja a kvótát.

Egy igazán veszélyes letelepedés van, a Jobbik letelepedése a baloldalon.

Miközben nem kedvelem sem a Jobbikot, sem Gyurcsány Ferencet, álljunk már meg egy keresetlen gondolatmenetre! Ki a büdös franc ez a Dömötör Csaba azon kívül, hogy senki? Egy kis takony, aki 23 éves kora óta abból él, hogy a politikába próbálja berágni magát. Aki a büdös életben semmit le nem tett az asztalra sem emberként, sem szakemberként, sem sehogy. Mert mi van akkor, ha a Jobbik belép Gyurcsány Ferencbe, vagy Gyurcsány Ferenc belép a Jobbikba, ha összeházasodnak és gyerekük születik? Akkor mi van?

Törvénytelen baloldalinak lenni? Törvénytelen jobbikosnak lenni? A magyar törvények, még a Fidesz agyba-főbe barkácsolt alaptákolmánya is biztosítja mindenkinek azt a jogát, hogy olyan nézeteket valljon, amilyeneket csak akar. Mi joga van egy Dömötör Csabának, akiről a jó édes anyukáján kívül senki nem tudja, hogy kicsoda, beleugatni bárkinek az akármilyen oldalába?

Ki ez a figura azon kívül, hogy a mindenki adójából - köztük a baloldali érzelmű emberek adójából - farigcsál magának karriert és biztos jövőt. Miféle gerinctelen, aljas, a saját törvényeit is leköpő kormány, annak bármelyik tagja - a miniszterek elnökétől a senkiházi Dömötör Csabáig - veszi magának a bátorságot, hogy a hozzá intézett kérdésekre ne válaszoljon, viszont habzó szájjal mocskolódjon?

Törvénytelen a baloldal megléte? Nem? Akkor miről beszélünk? Beszéljünk inkább Dömötör Csabáról. Meg Szijjártóról és a többi, bármilyen hasznos tevékenységre alkalmatlan, túlfizetett, alulképzett, nagypofájú semmirekellőről. Beszéljünk a kormány korrupciós ügyeiről. Orbán Viktor családjának vagyonáról. Beszéljünk Orbán Ráhel bahreini tárgyalásáról. Rogán Antal viselt dolgairól. Beszéljünk Orbán szomszédjáról, a veje hihetetlen üzleti sikereiről. Beszéljünk Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor barátságáról.

Egyszerűen gyomorforgató az a korlátolt, sötét tahó viselkedés, amit a kormánypárt bármelyik tagja meg merészel engedni magának napról napra, az ország házában és bárhol máshol. Egy Dömötör Csaba, aki már akkor is egy senki volt, amikor Gyurcsány nevét már ismerte az ország és aki még akkor is egy senki lesz, amikor Gyurcsány nevét még mindig ismerni fogja egy ország.

És tök mindegy, hogy személy szerint én mennyire nem kedvelem Gyurcsányt, a Jobbikot, a DK-t, az MSZP-t, akkor is kikérem magamnak és marhára elegem van ebből, amit a kormánypárt évek óta tesz ebben az országban és ezzel az országgal. Remélem, az összes ellenzéki párt egy emberként feljelentést tesz Dömötör és az összes hasonló uborkafa-lakó ellen. Nem önamaguk miatt, hanem azokért az emberekért, akik a szavazatukkal bejuttatták őket a parlamentbe. Mert egyszer véget kell ennek vetni, mielőtt csak Dömötör Csabák fognak ülni a parlamenti padsorokban.


http://kolozsvaros.com/2016/11/28/domotor-csaba-aki-mar-akkor-is-egy-senki-volt-a mikor-gyurcsany-nevet-mar-ismerte-az-orszag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha ma még nem hánytál, ettől a Vajna Timis fröcsögéstől fogs
  2016-11-28 18:57:09, hétfő
 
 
Ha ma még nem hánytál, ettől a Vajna Timis fröcsögéstől fogsz!

november 24, 2016 Jabronka Richárd

Vajna Tímea a szépségről értekezett egy esszéjében, és amikor elolvastuk, kénytelenek voltunk azonnal kitakarítani a lakást Domestossal, hogy addig is lekössük magunkat, és úgy érezzük, képesek vagyunk lemosni a szégyent. Sokféle módon tudtuk volna közzétenni ezt, de inkább csak változatlanul idetesszük, és várjuk az olvasók véleményét!

“Egész életemben zavart egy dolog, ami valami miatt máris teljesen természetes a társadalmunkban: a többség szerint a szépség és az ész szorzata nulla. A szépség és az ész nem férnek össze egymással: legalábbis nem a nőknél...

Persze, ezt a legtöbb ember nem vállalná fel. Sőt, fogadni mernék, hogy sokan nem is tudják, hogy valahol bennük is ott él ez a logikátlan előítélet. Mégis sokan meglepődnek, mikor egy szupermodell vagy szépségkirálynő valami okos dolgot nyilatkozik, majd legyintenek, hogy csak a szájukba adják a mondatokat. Sokan meglepve néznek egy csinos nőre akkor is, mikor kiderül, hogy sikeres is, a sikereit pedig ésszel érte el.

De egyáltalán mi is a szépség?

És miért fér valójában igenis össze a tudással és teljesítménnyel? Azt tudjuk, hogy a szépség szubjektív, és nem határozható meg pontos kritériumok alapján - hiszen ki tudja, mekkora a pontos orrméret, vagy milyen a tökéletes szem. Mégis elmondhatjuk, hogy vannak örök szépségek. Grace Kellyről vagy Marilyn Monroe-ról mindig a szépség jut eszünkbe, nem hiszem, hogy lenne egy ember is, aki azt mondaná rájuk, hogy csúnyák. Ők a legjobb bizonyítékai annak, hogy a szépség belülről is fakad.

A belső szépség az a dinamó, ami a világ legszebb embereit hajtja. A kedvesség, a büszkeség, a határozottság, az alázatosság és a nemesség. Kérdés, hogy erre törekedni kell-e, vagy születni kell rá. Egy dolgot tudok: nem elég jónak születni. Az, hogy jó emberek legyünk, kőkemény munka.

Kedvesnek kell lennünk, támogatónak kell lennünk, és nem szabad fájdalmat okozni soha senkinek, még akkor sem, ha minket sokszor bántanak meg. Meg kell tanulni adni, és meg kell tanulni hálásnak lenni, és ezt a hálát kifejezni.

Ha valaki jó, azt jelenti, hogy egész életében tanul, egész életében küzd. Ha pedig valaki küzd, és tesz valamit a jó érdekében, az már önmagában szép, és az illető is szép lesz.

Ha egy igazi mazochista vagy, elolvashatod a teljes bejegyzés a life.hu-n.


http://ellenszel.hu/2016/11/24/ha-ma-meg-nem-hanytal-ettol-a-vajna-timis-frocsoge stol-fogsz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hullák rohadnak a “steril” kórházainkban –
  2016-11-28 18:55:06, hétfő
 
 
Hullák rohadnak a “steril" kórházainkban - az egészségügy összeomlott

november 28, 2016 Jabronka Richárd

Itt az ideje annak, hogy nyíltan beszéljünk dolgainkról. Lehet mismásolni egészségügyi béremelésről, a dolgozói körülmények kozmetikázásáról, vagy arról, hogy Sándor Máriát és társait Soros katonáinak bélyegezzük, de kell-e nagyobb bizonyíték arról, hogy az egészségügyi intézményeink lassan vesztőhelyekké, és mindannyiunk számára veszélyes, fertőző övezetekké válnak, minthogy egy hulla rohad 5 napig a kórházban úgy, hogy senki nem veszi észre?

A tegnapi napon józan ésszel alig felfogható hír került napvilágra. Eszerint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban több napon át - egyes sajtóinformációk öt egész napról szólnak - senki nem vette észre, hogy egy holttest van a kórház egyik mellékhelyiségében. Ez azt jelenti, hogy öt napon át nem volt se mozgás, se takarítás az adott mellékhelyiségben, senkinek nem tűnt fel, mi is történt. Ez a közöny és nemtörődömség valójában az Orbán-kormány egészségpolitikájának a szimbóluma - írja közleményében az MSZP.

A szocik régóta arra figyelmeztettek, hogy a kórházak totális államosítása és a minden korábbit felülmúló forráskivonás az egészségügyből együtt elképesztően nyomorúságos állapotot idéz majd elő, ez pedig mára be is következett. De még ilyen viszonyok között is megdöbbentő, hogy egy ilyen eset megtörténhetett. A mai napon haladéktalan vizsgálatot követel az MSZP a kórház vezetésétől, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól és az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Meddig engedi vajon a fideszes fiúk lelkiismerete, (feltéve, ha maradt még olyan) hogy az egészségügy állapotai a szíriai Aleppóhoz hasonlítsanak? Mikor jutnak el oda, hogy saját magukon kívül csak egy kicsit, mi is érdekeljük majd őket?


http://ellenszel.hu/2016/11/28/hullak-rohadnak-a-steril-korhazainkban-az-egeszseg ugy-osszeomlott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Büszkén jelenthetem, hogy koppanva fogott padlót az állkapc
  2016-11-28 18:52:40, hétfő
 
 
Swan Edgar 2016-11-28


Büszkén jelenthetem, hogy koppanva fogott padlót az állkapcsom


3,3 millió magyar miniszterelnöke, a matekzseni aki kiszámolta, hogy az egyharmad egyenlő 98 százalékkal, a vagyontalan, becsületes politikus, akinek közben az apja, a testvére, a felesége és a veje is milliárdos vagyont halmozott fel, az ember, aki körözött bűnözőkkel üzletel, aki az ország egyik leggazdagabb strómanjává tette a bugyuta szomszédját, az érdekdemokratából divatkereszténnyé vedlett küldetéstudat, aki magánvállalkozásként működteti az országot, megnyilatkozott.

A bekebelezett Világgazdaság című valamiben jelent meg a kórtörténeti dokumentum, ami - bár nem szándékosan - mindent elmond az emberről, aki a világ ura akart lenni és mindent elmond az ország jelenlegi állapotáról. Ha így folytatjuk, akkor a jövőnk is ott van a zöld lapokon.

A zavaros hazugságokat rendezett sorokba szedő cikk kezdésnek mélyen benyal a félistennek, amiért az elintézte nekünk, nyomorult kisembereknek a béremelést. Azt elfelejtette megkérdezni a szemfüles és bátor újságíró, hogy vajon mi a búbánatos franc magyarázza, hogy Magyarország uniós sereghajtóvá züllött, hogy kiírtuk magunkat a demokrácia névsorából, a lakosság túlnyomó többsége szerint rohadtul nagy baj van és nem kérdezte meg azt sem, hogy nem érzi-e felelősnek magát Felcsút falábú szülötte azért, hogy most itt tartunk. Nem érdeklődött arról, hogy véletlenül nem sül-e le tekintetes miniszterelnök úr pofájáról a bőr, amiért egy ország fizeti meg az árát az ő feneketlen mohóságának és hatalomvágyának.

Nem. Annak örvendeztek tapsikolva - az Orbán nevű és a jól fizetett újságíró - hogy a választás előtt baksist szór a népnek Kleptokrácia ura és ezzel valószínűleg megnyeri a következő évekre is a szabadrablás lehetőségét. A béremelés olyan, mint a rezsicsökkentés. Bukik rá a paraszt, örül, mint majom a farkának. Azt véletlenül sem fogja fel, hogy milyen súlyos ára lesz a dolognak és hogy azt az árat megint ő fogja megfizetni. Azt nem kérdi meg a hülye, hogy hol a béremeléshez szükséges gazdasági növekedés. Az eszébe sem jut, hogy a közalkalmazottak bérének emelése a költségvetés terhére lehetséges és a versenyszférában sem a gazdaság javuló állapota teszi lehetővé, hanem a kényszer, mert kevés a munkaerő.

A szép mesével ellentétben nem azért kevés a munakerő, mert olyan jól hasít az ország és annyi munkahely lett, mint a hétfene. Azért van munkaerőhiány, mert aki csak tehette, elment ebből az országból. Nyugalom, a folyamat még távolról sem ért véget. De nem baj, mert az Orbán nevű ezt is megmagyarázza.

Azáltal ugyanis, hogy Magyarország az egységes uniós munkaerőpiac része lett, itt mindig is jönni-menni fognak az emberek.

Az. Itt aztán jön-megy a munkavállaló, mint Mészáros Lölö szeme alatt a ridikül. Az a helyzet, szeretve hülyének nézett (joggal, basszus! ez a súlyos nagy gond) honfitársaim, hogy ide egyetlen uniós tagországból sem jön a munkavállaló, csak megy. Már Szlovákia is innen viszi a dolgozókat, mert magasabb fizetést, jobb feltételeket tud felajánlani. Legfeljebb a távolról sem uniós Ukrajnából lehet ide csábítani embereket, de azokat is csak a határ mellől, mert onnan is a rothadó kapitalista országokba mennek inkább, mint ebbe a virágzó illiberalizmusba.

Ugyanis sem a magyar, sem a külföldi munkavállaló nem szívesen dolgozza ki a belét éhbérért. Senki nem veszi jónéven azt, hogy a néhány család luxuséletmódját, milliárdos vagyonát az ő és családja rovására harácsolja össze a sajátos magyar berendezkedés.

De Orbán szerint tök normális, hogy mennek innen az emberek. Majd visszajönnek. Hiszen ő is visszajött. Itt egy új elem az Orbán-legenda unásig ismert láncolatában.

Én 1989-ben, 26 évesen, nevetséges ösztöndíjért egy gyerekkel a mózeskosárban vágtam bele az angliai tanulásba és munkába.

Büszkén jelenthetem, hogy koppanva fogott padlót az állkapcsom. Sok hülységet összeolvasok politikusoktól, Orbán pofátlan hazugságai sem tudnak meglepni többnyire, de ez még engem is megdöbbentett. A világ életében közpénzből élő, fizetést kizárólag az államkasszából kapó, a versenyszférában egyetlen percig nem dolgozó Orbán Viktorról kiderül, hogy ő is egy közülünk, pontosabban a külföldre kényszerült honfitársaink közül. Hiszen ő is fogta a kicsi gyerekét (a feleségről nem esik szó) és egy szál farmergatyában, ifjan és bátran belevágott az ismeretlenbe.

A valóság ezzel szemben az, hogy Soros György adta azt a nevetséges ösztöndíjat, amiből szegény Viktor és a mózeskosár tartalma öt hónapot Oxfordban töltött. Még arra sem volt képes a jelenlegi miniszterek jelenlegi elnöke, hogy ha már egy kosár pénzt rászánt az azóta első számú közellenséggé fajult Soros, akkor legalább befejezze a tanulmányait. Rohant haza, hogy le ne maradjon az országgyűlési választásról. A Soros pénzén kint töltött öt hónapot úgy bemutatni, mintha a szegény, de törekvő magyar fiatal fogná a családját és bátran belevágna a külföldi munkába, minimum ordas nagy hazugság.

Lényegében a cikk minden sora, de Orbán minden egyes megszólalása sem más, mint hazugságok kusza láncolata. Nem vagyok biztos abban, hogy ez az ember akár csak nyomokban is tisztában lenne még a valósággal. Ahhoz mindenesetre elég esze van, hogy ne csak a korlátlan hatalmat akarja, hanem elképzelhetetlenül sok pénzt is. Szépen hízik a família, a szomszédság, Nárcisz kutya és a hűséges talpnyalók. Jut a pór népnek is némi alamizsna, hol rezsicsökkentés, hol béremelés címkével. Nem a sajátjából adja szerencsére. Akár így, akár úgy, az árát mi fogjuk megfizetni. Mi és az unokáink, ha csak nem vágunk neki a világnak egy mózeskosárral. Nyugi, nekünk már nem jut Soros pénzéből.




http://kolozsvaros.com/2016/11/28/buszken-jelenthetem-hogy-koppanva-fogott-padlot -az-allkapcsom/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdektelenségbe fullad a közélet
  2016-11-28 18:50:04, hétfő
 
  EZ TARTJA HATALOMBAN A G...CIT!

**


Érdektelenségbe fullad a közélet

Népszava-információ|2016. nov 28. 05:00





Még a fideszesek szerint is hatalmas a kormánypárt médiatúlsúlya, ám a lakosságot úgy általában nem érdeklik a közéleti kérdések. A magyarok több mint 20 százaléka, ritkán, vagy egyáltalán nem tájékozódik a témában. Kiderült, hogy csökkent a megyei lapok olvasótábora, ám ezek a médiafogyasztók több más forrásból is tájékozódnak.

A magyar lakosságot nem igazán érdeklik a közéleti kérdések: 10 százalék alatti azok aránya, akik nagyon érdeklődnek a téma iránt, a lakosság csaknem kétharmada közepesen vagy kicsit és majdnem egyharmad teljesen távol tartja magától a közéletet. A felnőtt népesség többsége kevésnek ítéli meg az általa tájékozódásra fordított időt (82 százalék) és 40 százaléka szerint ez az idő az elmúlt években még csökkent is - derült ki a Mérték Médiaelemző Műhely és a Medián közös kutatásából.
Nem bízunk a hivatalokban
Hasonlóan alacsony politikai érdeklődést mért a magyarok között az European Social Survey (ESS). A szervezet szerint mindez azért lehet, mert az emberek úgy érzik, hogy a politikai rendszer bezárul előttük, és a politikusokat nem érdekli az ő akaratuk. Emellett az is közrejátszhat, hogy a lakosok azt hiszik, hogy ők maguk nem tudnak eleget ahhoz, hogy beleszóljanak a politikába, ezekben a kérdésekben konkrétan a magyarok látták magukat a legrosszabbul. Kiderült az is, hogy a kelet-európai társadalmak kevésbé bíznak az intézményekben, mint nyugaton. Magyarország például 2002 és 2008-ig a nyugati államokhoz hasonló növekedési pályán volt a bizalmi indexekben, ezt követően 2014-re ez visszaesett. Régiónkban az emberek nem tesznek különbséget az intézmények között, ugyanúgy változik az adóhatóságba vetett bizalom, ahogyan a jogrendszerbe vagy a rendőrségbe vetett bizalom.

Ahhoz képest, hogy a felnőtt népesség harmadát egyáltalán nem érdekli a politika saját bevallása szerint, viszonylag alacsonynak tekinthető azok aránya, akik a kutatás során adott válaszaik alapján egyáltalán nem tájékozódnak: 8 százalék. További 14 százalékra jellemző, hogy nem tájékozódik rendszeresen semmilyen forrásból. Az egyáltalán nem, vagy nem rendszeresen tájékozódók aránya igen magas a 30 év alatti korosztályban, 32 százalék.

Kiderült az is, hogy a Magyar Idők rendkívül alacsony olvasottsággal lépett be a politikai napilapok piacára, így nem tudta lényegesen befolyásolni a népesség tájékozódási szokásait. Tavaly óta lényegesen visszaszorult a politikai napilapok jelentősége a közéleti tájékozódásban. A megyei napilapok olvasóinak aránya az elmúlt évben 34-ről 24 százalékra csökkent. Összességében a politikai napilapokból és megyei napilapokból - beleértve a korábbi Metropolt és a jelenlegi Lokált - az elmúlt években még a lakosság 47 százaléka tájékozódott valamilyen gyakorisággal, jelenleg csak 33 százaléka.

A megyei napilapok olvasóinak megfogyatkozása mellett ebben a folyamatban a Metropol megszűnése is nagy szerepet játszik, de része a többi napilap ilyen távon nehezen kimutatható, de folyamatos példányszámcsökkenése is. Kiderült, hogy a kormányzati körök ugyan jelentős eléréshez jutottak azzal, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került a Mediaworks több mint tucatnyi megyei lappal, ám a lakosság nem kizárólag azokból tájékozódik.

A megyei lapok közönsége legalább heti rendszerességgel tájékozódik valamely országos médiumból is. A válaszok alapján a megyei lapok olvasói az egyéb médiumok fogyasztásában nem mutatnak érdemi eltérést az átlagos hírfogyasztási szokásoktól. Tehát az nem állítható, hogy pusztán a megyei lapok közönsége a megyei lapok esetlegesen egyoldalú tájékoztatásával szemben védtelenek lennének.

A televízió dominanciája a közéleti tájékozódás terén töretlen, de a nyomtatott sajtótermékeket és a rádiót már megelőzi az internet is ezen a területen. Az internet a 18-29 évesek csoportjában megközelíti, de nem éri el a televízió jelentőségét: a netet az átlagosnál magasabb (44 százalék), a televíziót pedig alacsonyabb arányban (53 százalék) használják tájékozódásra. Még az internethasználók körében is megfigyelhető a televízió kiemelkedő szerepe: ebben a csoportban a televíziót 88 százalék, az internetet pedig 75 százalék használja valamilyen gyakorisággal tájékozódásra. A televízió kizárólagossága a közéleti, politikai tájékozódásban az időseknél (60 éven felüliek) és a legfeljebb 8 általános iskolai osztály végzettséggel rendelkezőknél gyakori jelenség: 18, illetve 24 százalék az egyes csoportokban. Kizárólag internetről nagyon kevesen tájékozódnak, ők elsősorban a legfiatalabb, 30 év alatti korcsoportból kerülnek ki (6 százalék). A tévéről mondanának le a legkevesebben, a televíziókon belül jóval nagyobb a ragaszkodás a kereskedelmi csatornákhoz, mint a közszolgálatiakhoz. Ugyanakkor kiderült, felnőtt népesség több mint ötödére jellemző, hogy csak kormánypárti forrásból tájékozódik, a vizsgált forrásokból nem tájékozódókon kívül ez a legnagyobb csoport.

A hitelesség tekintetében az RTL Klub vezet, ugyanis a válaszadók jelentős hányada azokat a forrásokat jelölte meg hitelesként, amelyeket ő maga használ, az RTL Klub pedig a legszélesebb körben használt információforrás. Érdekesség viszont, hogy a TV2 jelentősen elmarad mögötte és meg is előzik az közszolgálati tévécsatornák. A lakosság negyedére jellemző, hogy saját bevallása szerint a saját politikai nézeteihez közelálló hírforrásokat, véleményeket keresi a tájékozódása során.

Az adatokból tájékozódási klasztereket lehet összeállítani. Van egy igen széles, rendkívül szűk körűen tájékozódó réteg, amelynek médiafogyasztásában a televíziónak van a legnagyobb szerepe, ők 46 százaléknyian vannak. Szintén viszonylag széles réteget jellemez az internetközpontú tájékozódás, ez 36 százalék. Csaknem 10 százalék rendkívül széles körűen, hangsúlyosan mégis rádióból tájékozódik, és egy ugyanekkora csoport információszerzésében játszanak kiemelkedő szerepet a politikai napilapok.

Az első, a szűk körű tájékozódással jellemezhető csoportba az idősek és alacsony végzettségűek rendkívül magas hányada tartozik - 66, illetve 74 százalék -, tehát éppen az a csoport, amelyre eleve a tájékozódás is az átlagosnál kevésbé jellemző. Az internetközpontú tájékozódás leginkább a fiatalokat jellemzi, de a középkorúak és a fiatalok közötti különbségnél jóval hangsúlyosabb a legidősebb, 60 év feletti korosztály lemaradása. A magas iskolai végzettség is az internetre fókuszáló tájékozódásnak kedvez, a diplomások körében többségben vannak az ebbe a tájékozódási csoportba tartozók. A széles körűen, de hangsúlyosan rádióból tájékozódók és a politikai napilapokhoz kötődők csoportja ugyancsak a diplomások körében jelentősebb az átlagosnál. A Jobbik szavazói az átlagosnál magasabb arányban találhatók meg az internetközpontú fogyasztással jellemezhető csoportban. Fontos még kiemelni, hogy a pártnélküliek 60 százaléka a szűk körű, leginkább televíziós fogyasztással jellemezhető csoportba tartozik.
Kormánypárti túlsúlyt látnak
A felnőtt népesség 57 százaléka elégedetlen a tájékozódási lehetőségekkel, úgy gondolja, hogy az egyik politikai oldal álláspontja mindig nagyobb hangsúlyt kap. Ez pedig a válaszadók kétharmada szerint a Fidesz álláspontjának a túlzottan hangsúlyos megjelenéséhez vezet. Még a kormánypárt szavazói körében is többségben vannak azok, akik szerint a Fidesznek van jelenleg nagyobb befolyása a médiában. Csak a kormánypárti szavazók között vannak többségben azok, akik elégedettek a tájékozódási lehetőségekkel, de még közülük is csak 56 százalék vélekedik így. A Jobbik nélküli ellenzék táborának 77 százaléka, a Jobbik-szavazók 70 százaléka szerint elfogult a média. Az ellenzéki szavazók között ugyanakkor viszonylag magas a közmédia megbecsültsége információforrásként. Ugyanakkor a televízióból való tájékozódásra alig voltak hatással az elmúlt időszak változásai, Andy Vajna kormánybiztos TV2-jének nézettsége gyakorlatilag változatlan. Az állami tévécsatornák veszítettek 5 százaléknyi korábbi nézőt, de nyertek is majdnem ennyit. Simicska Lajos Magyar Nemzete elveszítette olvasótáborának negyedét, de a politikai napilap igen alacsony olvasottsága miatt ez összességében alig látható változás a teljes népességet tekintve. A HírTV veszített még kimutatható mértékben közönséget: a válaszadók 3 százaléka válaszolta, hogy korábban nézte, és 5 százalékponttal alacsonyabb a jelenlegi nézők aránya a 2014-15-ben mértnél.


http://nepszava.hu/cikk/1113171-erdektelensegbe-fullad-a-kozelet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MEGHALT CASTRO, aDDIG JÓ, MÍG ORBÁN ÉL
  2016-11-28 14:08:32, hétfő
 
  MEGHALT CASTRO, ADDIG JÓ, MÍG ORBÁN ÉL

Most, hogy meghalt Fidel Castro, sokan megszólalnak vele kapcsolatban. Mindenkinek van róla véleménye, van, aki legendás forradalmárnak tartja, mások szerint véreskezű diktátor. Nem mennék ebbe bele, mindkét vélekedésben van igazság, újat nem tudnék hozzátenni, régit pedig, nem akarok. Mi nem kubaiak vagyunk, hanem magyarok. A mi Kedves Vezetőnk Orbán Viktor, uralkodó ideológiánk a nemzeti szotyializmus.


Banánköztársaság | Szerző: fsp | 2016. november 28

orban_zabal3


Nem szeretjük Orbán rendszerét, de képesek vagyunk együtt élni vele. Tudjuk, hogy milyen ez a rendszer: csalásra, lopásra, hazugságra épül.

A rendszer is tudja rólunk, hogy milyenek vagyunk. Ismer bennünket, hisz ő is belőlünk való. Mi teremtettük, a saját gyönyörűségünkre. A mi virágunk, mi szakajtottuk, most meg szagolhatjuk napestig.


A rendszer megtűr bennünket, mert mi is elviseljük őt. Nem kívánja, hogy szeressük, még csak úgy sem kell tennünk, mintha kedvelnénk. Neki az is elég, ha nem látványosan utáljuk, beéri azzal, ha nem megyünk ki túl sokan, és túl gyakran az utcára.

Kiegyeztünk ezzel a világgal: addig jó, míg Orbán él. Ő úgy tesz, mintha elhinné, amit mi hazudunk, mi pedig azt játsszuk, hogy elhisszük, amit ő hazudik.

Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere, ki lett találva jól. Aki nem lop egyszerre, nem kap rétet estére.

Ránk épül ez a rendszer, mert tudja, hogy ránk lehet építeni. Megbízhatóak vagyunk, fásultak, nem lázadók.

Az előző átkosban sem volt erre mentség, legföljebb magyarázat: az oroszok strázsáltak felettünk. Most nincs szükségünk smasszerekre, magunk vagyunk a saját kápóink. Körbekerítettük magunkat, még jóval azelőtt, hogy kerítés épült volna a határon.

Megszoktuk Orbánt, és nem lázadunk ellene. Megvetjük és lenézzük. Megvett minket, ezért megvet és lenéz bennünket.

A morgás joga megmaradt - ha jut mellé pörkölt és uborka, miénk itt a világ. Ne zavarjátok a köreinket, köszönjük, megvagyunk.

Föld S. Péter


http://gepnarancs.hu/2016/11/meghalt-castro-addig-jo-mig-orban-el/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.