Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016 évben 2. adventi vasárnap
  2016-12-04 16:22:09, vasárnap
 
  ...


Advent második vasárnapjának nagy örömhíre abban fogalmazódik meg, hogy szinte itt van már a mennyek országa, vagyis Isten uralma. Kis Jézus szűletésénsk napja
Urunk! Kérünk, jöjj hozzánk és oltalmazz, hogy rosszra való hajlandóságunk veszedelmeitől megszabaduljunk, és kegyelmedből üdvözüljünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Tartsatok bűnbánatot, mert közel van a mennyek országa!
  2016-12-04 15:59:59, vasárnap
 
  Tartsatok bűnbánatot, mert közel van a mennyek országa!" (Máté-evangélium 3,2)
Advent második vasárnapjának nagy örömhíre abban fogalmazódik meg, hogy szinte itt van már a mennyek országa, vagyis Isten uralma. Az Úr tevékenykedik minden ember szívében. Őneki van hatalma minden felett, szeretete győzedelmeskedik. Jön az Úr, hogy találkozzék velünk, hogy megerősítsen, vigasztaljon, s reményt adjon nekünk.
Erre a jó hírre, erre a meghívásra úgy tudok helyesen válaszolni, ha megtérek. A megtérés a gondolkodásom, a beszédem, az érzéseim, az ösztöneim és a cselekedeteim folytonos Jézus szerinti rendezését jelenti. Jézus felé fordulok, rá tekintek, és elindulok felé. Hagyom, hogy a vele való találkozás átformáljon a Szentlélek által. Öröm, hogy ma is kapok erre lehetőséget, és időt. Használjam fel jól, mert az ajándék felelős feladattá válik!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Istenünk, mutasd meg hatalmad erejét
  2016-12-04 15:55:38, vasárnap
 
  Kérünk, jöjj hozzánk és oltalmazz, hogy rosszra való hajlandóságunk veszedelmeitől megszabaduljunk, és kegyelmedből üdvözüljünk.
A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Mindenható, irgalmas Istenünk, segíts, hogy szent vágyakozással siessünk Fiad elé. Örök bölcsességeddel nevelj minket, hogy e világi elfoglaltságaink ne akadályozzanak találkozásunkban szent Fiaddal.
Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Várjuk együtt az Úr érkezését,
  2016-12-04 15:53:09, vasárnap
 
  Készüljünk az ünnepre Kalkuttai Szent Teréz anyával!

Uram, ha éhezem, küldj valakit, aki éhezik.
Ha szomjazom, küldj valakit, aki szomjazik.
Ha fázom, küldj valakit, akit felmelegíthetek.
Ha szomorú vagyok, küldj valakit, akit megvigasztalhatok.
Ha keresztem nehézzé válna, hadd osztozzam mások keresztjében.
Ha szegény leszek, vezess valakihez, aki szükséget szenved.
Ha elfoglalt leszek, küldj valakit, akinek sürgősen szüksége van rám.
Ha megaláznak, küldj valakit, akit dicsérhetek.
Ha elbátortalanodom, küldj valakit, akit bátoríthatok.
Ha megértésre lenne szükségem, küldj valakit, akinek az én megértésemre van szüksége.
Ha csak magamra gondolnék, segíts, hogy másokra gondolhassak."

(Teresio Bosco: Teréz anya - Isten mosolya, Don Bosco Kiadó, Budapest, 2004)
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Napi evangélium: Advent 2. vasárnapja
  2016-12-04 15:47:39, vasárnap
 
  Abban az időben: Keresztelő János megjelent Judea pusztájában, és így tanított: ,,Térjetek meg, elközelgett a mennyek országa!" Ő volt az, akiről Izajás próféta ezt mondta: A pusztában kiáltónak szava:
Készítsétek elő az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!
János öltözéke teveszőrből készült, és bőrövet viselt a derekán. Sáska és vadméz volt az étele. Kivonult hozzá Jeruzsálem, egész Judea és a Jordán vidéke. Megvallották bűneiket, és ő megkeresztelte őket a Jordán folyóban. Amikor látta, hogy sok farizeus és szadduceus is jön hozzá megkeresztelkedni, így szólt hozzájuk: ,,Viperák fajzata! Ki indított benneteket arra, hogy meneküljetek a közelgő harag elől? Teremjétek hát a bűnbánat méltó gyümölcsét! És ne higgyétek, hogy közben azt gondolhatjátok: A mi atyánk Ábrahám! Mert mondom nektek: Isten ezekből a kövekből is tud Ábrahámnak fiakat támasztani. A fejszét ráhelyezték már a fák gyökerére: Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, mely jó gyümölcsöt nem terem! Én csak vízzel keresztellek titeket a bűnbánatra, de aki énutánam jön, az erősebb nálam; arra sem vagyok méltó, hogy a saruit hordozzam. Ő Szentlélekkel és tűzzel keresztel meg titeket; kezében tartja már a lapátot, hogy kitakarítsa szérűjét. A búzát magtárba gyűjti, a pelyvát pedig olthatatlan tűzben elégeti!"
Mt 3,1-12

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Egykor az emberek a puszta csendjében nem hallottak mást, mint Keresztelő János szavát. Ez a szó az Isten törvényeinek útjára való visszatérésre, a bűnbánatra, a megtérésre szólította fel őket. Arra, hogy megtisztulva készüljenek a Megváltó jövetelére, amely már egészen közel van. Az emberek az Isten küldöttének közelségében és a pusztaság csendjében megérezték bűneik súlyát. A puszta csendjében megértették a bűntől való szabadulás, a bűnös élettel való szakítás fontosságát. A puszta csendje megmutatta számukra a bűntől való szabadulás útját. Vezess engem is abba a pusztába, ahol megtisztulhatok és találkozhatok veled!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 300 db bejegyzés
e év: 1908 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2130
  • e Hét: 25190
  • e Hónap: 58344
  • e Év: 292091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.