Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2017-09-14 23:47:34, csütörtök
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Heti útravaló Müller Pétertől - 291. rész
  2017-09-14 23:45:26, csütörtök
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 291. rész

Müller Péter: "Ahol nem szeretnek, onnan előbb-utóbb menj tovább!"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.






"Ahol nem szeretnek, onnan előbb-utóbb menj tovább!"




,,Ahol nem szeretnek, onnan előbb-utóbb menj tovább!"
Forrás: Thinkstock

Persze csak akkor, ha megteheted. Ha eljött az ideje. Sokáig azt hittem, hogy szeretet az is, ha csakis én szeretek. Elég, ha adok - nem baj, ha nem kapok. Azt hittem, ilyen a krisztusi szeretet is - de tévedtem! A szeretet kölcsönös, együtt élmény. Minden szeretet: összeszeretés, egymást szeretés. Más szó rá a Harmónia. Ez is csak akkor van, ha valami együtt szól, ha kölcsönös. Az ölelés: kölcsönös. Az igazi szeretkezés: együtt élmény. És egy jó párkapcsolat is az. Azért ritka manapság, mert másik ember is kell hozzá. Még az önmagam szeretete sem magányos élmény: van bennem Valaki, akit szeretek, és Ő szeret engem, ez adja lelkem harmóniáját, hogy ,,jól vagyok magammal", és a reményemet, hogy rátalálok arra, aki ezt az adást veszi. Vagy ő talál rám, mert a szeretet ugyanúgy hiányzik neki, mint nekem! Hiányzik a szívének, hogy másokért is verjen! Mert ez az életünk legboldogabb csúcsélménye - de csak akkor, ha ez kölcsönös.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Heti útravaló Müller Pétertől - 286. rész
  2017-09-14 23:31:38, csütörtök
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 286. rész

Müller Péter: "Túl nagy egóval egy nő alkalmatlan arra, hogy otthont teremtsen"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.





"Túl nagy egóval egy nő alkalmatlan arra, hogy otthont teremtsen, és alkalmatlan rá, hogy egy férfi hazataláljon benne."




Túl nagy egóval egy nő alkalmatlan arra, hogy otthont teremtsen
Forrás: Thinkstock

Ez a gondolat a múlt heti mondat tükörképe. Az a férfi magányáról szólt, ez most a nőkéről. Az egót nem negatív értelemben értem, de mindenképpen úgy, mint az alázatra és odaadásra való képtelenséget. Az ilyen nő nem ,,okuszán", ahogy múlt héten írtam. Olvasd el! Az ,,Érted élek" titkos tudata és érzése ott kell, hogy legyen minden jó feleség lelkében! Akkor is, ha sorshivatása önmagáról szól, s elfoglaltsága elemészti minden idejét. Akkor is, ha nem talál senki méltót arra, hogy odaadja magát, és egész életében csak keres, keres, de nem talál senkit. Sok remek és csodálatos nőről éreztem már, hogy minden becsülésem, sőt szerelmem ellenére élni nem tudnék vele. És magamon mérem le, a saját érzéseimen, hogy mások is így lehettek vele. Azért van egyedül...

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Karfiolos rizottó
  2017-09-14 23:15:26, csütörtök
 
  Karfiolos rizottó

Hozzávalók

1 fej karfiol

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
25 dkg rizs
1 dl fehérbor
1 csokor snidling
6 dkg parmezán
frissen őrölt bors


Elkészítés

A megtisztított, rózsáira bontott karfiolt forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd falatnyi darabokra vágjuk. A főzőlevet felfogjuk és félretesszük.
A hagymákat finomra vágjuk, majd 5 dkg felforrósított vajon üvegesre sütjük. Hozzáforgatjuk a rizst, hozzáöntjük a bort, majd ha a folyadék elpárolgott, meglocsoljuk egy kevés főzőlével. Folyamatosan kevergetve puhára főzzük a rizst. Az elpárolgott folyadékot kis adagokban pótoljuk.
Hozzá keverjük a karfiolt és a finomra vágott snidlinget. A rizottót levesszük a tűzről, hozzáforgatjuk a megmaradt vajat és a lereszelt sajtot. Végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, és forrón tálaljuk.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A rizottó akkor lesz krémes és finom, ha mindig hagyjuk a folyadékot elpárologni, majd kis adagokban öntjük fel az újabb és újabb adag folyadékkal.

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Almás-diós rétes - villámgyorsan!
  2017-09-14 23:12:38, csütörtök
 
  Almás-diós rétes - villámgyorsan!

Hozzávalók

2 db alma
citromlé
2 ek kristálycukor
1/2 tk őrölt fahéj
2 ek zsemlemorzsa
1 csomag konyhakész leveles tészta
10 dkg dióbél
10 dkg aranymazsola
vaj a kenéshez
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A meghámozott, kimagozott almákat felkockázzuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével, majd összeforgatjuk a cukorral, az őrölt fahéjjal és a zsemlemorzsával.
A kitekert tésztát felvágjuk két, egyforma méretű darabra, és azokra halmozzuk az almás keveréket, a durvára vágott diót, továbbá a megmosott, lecsepegtetett mazsolát.
Feltekerjük a tésztalapokat, majd megkenjük a tetejüket egy kevés, megolvasztott vajjal. Tegyük a réteseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük a 220 fokos sütő középső részében 20 percig. Végül vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni a süteményeket, majd felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Rakott túros tészta édesen
  2017-09-14 23:10:01, csütörtök
 
  Rakott túros tészta édesen

Hozzávalók

25 dkg fodros kocka
2 db tojás
25 dkg tehéntúró
1 dl tejföl
5 dkg vaj
3 ek cukor (2 ek nyírfacukot, 1 ek kristálycukor)
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
12 dkg mazsola és aszalt vörös áfonya
1 tk zsemlemorzsa
2 csipet só


Elkészítés

A fodros tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük. A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a vaj 2/3-ával és a túróval kikeverjük. A mazsolát megmossuk, majd a tésztához adjuk azt is, és alaposan összekeverjük.
Egy kerámia- vagy jénai tálat kikenünk a maradék vajjal, meghintjük a zsemlemorzsával, és beletesszük a túrós masszát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük az egészet, addig, amíg a teteje egy kicsit megpirul. Kissé hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve, felszeletelve tálaljuk.





Megjegyzés

Desszertként vagy önálló fogásként is tálalhatjuk.
Tipp: cukorbetegek nyírfacukrot vagy édesítőszert használjanak, illetve a mazsola adagját csökkentsék. Almakockákat is lehet belevágni.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Gulyásleves egyszerűen
  2017-09-14 23:07:07, csütörtök
 
  Gulyásleves egyszerűen

Hozzávalók

50 dkg sertéscomb
2-3 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/2 db zeller
3-4 db krumpli
1 db vöröshagyma
1 db t. v. paprika
1 db paradicsom
2 tk pirospaprika

5-6 szem egész bors
1 tk ételízesítő
köménymag (ízlés szerint)
2 db babérlevél
1 ek zsír


Elkészítés

A felhevített zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Amikor kifehéredett, megszórjuk a pirospaprikával és az ételízesítővel, majd pár percig kevergetve pároljuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd félpuhára főzzük a húst.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk az ízlés szerint felvágott sárgarépát, petrezselymet, zellert, a t. v. paprikát és a paradicsomot, majd még egy kevés vízzel feöntjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a köménymagot, az egész borsot, és így főzzük tovább.
Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk kockára vágott krumplit, és teljesen készre főzzük a levest. Ízlés szerint főzhetünk bele csipetkét is. Tálaláskor a leves mellé kínálhatunk ízlés szerint kenyérszeleteket, esetleg lángost, vagy pogácsát.





Megjegyzés

A gulyáslevest szerintem minden magyar családban ismerik, sőt szeretik, és rendszeresen meg is főzik. Az ízesítése eltérő lehet, én például a receptben leírt módon készítem.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5151
  • e Hét: 14654
  • e Hónap: 28559
  • e Év: 158266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.