Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az első hóvirág
  2018-01-28 23:56:17, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Csicseriborsó burger
  2018-01-28 00:43:02, vasárnap
 
  Csicseriborsó burger

Hozzávalók

80 dkg csicseriborsó
1 kisebb fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek reszelt gyömbér
2 ek dijoni mustár
2 szelet szendvicskenyér
2 ek zsemlemorzsa
só, bors
8 császárzsemle

Elkészítés

A lila hagymát, a fokhagymát és a szendvicskenyereket feldaraboljuk. A hozzávalókat a zsemlék és a zsemlemorzsa kivételével egy ún. turmixgépbe helyezzük, majd durvára aprítjuk.
Az elegy felét egy tálba helyezzük, a másik felét pedig tovább aprítjuk, míg pépes nem lesz. Ez szintén a tálba kerül, majd hozzáadjuk és elkeverjük benne a zsemlemorzsát. Ha túl nedvesnek találjuk, többet is tehetünk bele.
Sózzuk, borsozzuk, majd pogácsákat formálunk belőle, melyeket egy forró grillserpenyőben szárazon kisütünk. A csicseriborsó-fasírtokat zsemlébe helyezzük ízlés szerinti hozzávalókkal.





KIRSCH ANDRÁS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csörögefánk gyorsan és egyszerűen
  2018-01-28 00:40:19, vasárnap
 
  Csörögefánk gyorsan és egyszerűen

Hozzávalók

25 dkg finomliszt
1 késhegynyi sütőpor

1,5 dl tejföl
2 dkg porcukor
5 dkg vaj
3 db tojássárgája
A tálaláshoz:
Vaníliás porcukor (ízlés szerint)
Házi baracklekvár (ízlés szerint)


Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vajat és a tojássárgáját és jó alaposan összedolgozzuk. 10-15 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
A tésztát rombusz alakúra felvágjuk, közepét bemetsszük és a tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon. Közepes lángon világosbarnára sütjük, papírtörlőre szedjük,vaníliás porcukorral, házi baracklekvárral tálaljuk!





Megjegyzés

Nagyon finom omlós, érdemes kapásból dupla adagot sütni, mert nagyon gyorsan fogy!
ditti56

Forrás: Mindmegettge.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Kolozsvári rakott káposzta
  2018-01-28 00:37:51, vasárnap
 
  Kolozsvári rakott káposzta

Hozzávalók

1 kg savanyú káposzta
borsikafű
2 ek zsír
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált sertéshús
15 dkg kolbász
só bors
pirospaprika
20 dkg rizs
2 dl tejföl
bazsalikom

Elkészítés

A káposztát átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy nagyobb lábosban 20 percig pároljuk a borsikafűvel fűszerezve.
Eközben egy másik edényben zsírt hevítünk és rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát végül a darált húst és a felszeletelt kolbászt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a pirospaprikát és fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
A rizst a szokásos módon megfőzzük.
Egy tűzálló tálban rétegezzük a káposztát, a rizst, a húst majd így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét megkenjük a tejföllel.
200 fokos előmelegített sütőben, 20 percig letakarva, majd 20 percig fedő nélkül sütjük. A tálaláskor a tetejére ízlés szerint kerülhet szalonna, kolbász, vagy akár bazsalikom.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Marhagulyás csipetkével
  2018-01-28 00:35:02, vasárnap
 
  Marhagulyás csipetkével

Hozzávalók:
60 dkg marha lábszár
40 dkg burgonya
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb zeller
1 közepes nagyságú hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1-2 szál zellerlevél
1 doboz pritamin
1 evőkanál étolaj
1 tojás
10 dkg liszt

őrölt pirospaprika
bors
kömény
kakukkfű
1 marhahúsleves-kocka
1 dl száraz vörösbor
gulyáskrém
házi paprikakrém

Elkészítés: A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk.

Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

A lisztből kis sóval, vízzel, 1 tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott.) 10 perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele.

Egyet forralunk még rajta, és tálaljuk.





ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 360 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 495
  • e Hét: 9998
  • e Hónap: 23903
  • e Év: 153610
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.