Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Cukkinis-gombás frittata
  2018-06-25 23:53:52, hétfő
 
  Cukkinis-gombás frittata

Hozzávalók

15 dkg csiperke
2 db cukkini

frissen őrölt bors
liszt (a cukkinihez)
4 ek olívaolaj
5 dkg parmezán
5 dkg ementáli sajt
1 gerezd fokhagyma
4 db tojás
2 ek tejföl
petrezselyem (a díszítéshez)


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a gombát letisztogatjuk, a cukkinit megmossuk, és mindkettőt felszeleteljük. A cukkiniszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és finoman egy kevés lisztbe nyomkodjuk. A felesleges lisztet leütögetjük.
Egy nagyobb, sütésálló serpenyőben felhevítünk 3 ek olívaolajat. A cukkini- és a gombaszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük 3 perc alatt, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. A sütés után visszamaradt, a liszttől esetleg morzsalékos zsiradékot kitörölgetjük a serpenyőből.
A kétféle sajtot lereszeljük, a megtisztított fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A villával felvert tojásokat összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal és a fokhagymával, majd sóval, borssal ízesítjük.
A maradék 1 ek olívaolajat a serpenyőbe öntjük. Egyenletes rétegben rátesszük a cukkinit és a gombát, majd leöntjük a tojásos keverékkel és az előmelegített sütőben, az alulról számított 2. sínen sütjük kb. 15 percig. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Nincs sütőbe rakható serpenyőd? Kenj ki 1 ek olajjal egy tűzálló tálat, és süsd meg ebben a frittatát, az olaszok tojáslepényét!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kelt rétes (meggyes-mákos, túrós és almás)
  2018-06-25 23:50:29, hétfő
 
  Kelt rétes (meggyes-mákos, túrós és almás)

Hozzávalók

60 dkg finomliszt
4 dl langyos tej
5 dkg friss élesztő
1 kk só
1 db tojás
1 tk cukor
A töltelékekhez:
45 dkg tehéntúró
1 ek cukor
5 dl tejföl
1 db tojás
15 dkg cukrozott darált mák
50 dkg cukrozott meggy
40 dkg párolt alma
A rétes kenéséhez:
3 ek olaj


Elkészítés

A lisztet a sóval és a tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral és 2 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és maradék tejet hozzáadjuk, majd egy lefedett kelesztőben fél óra alatt tésztát dagasztunk belőle.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk és 2 cipót formálunk belőle. (Nem gyúrjuk át!) 10 percig letakarva pihentetjük. Közben a túrós töltelékhez a túrót és a cukrot összekeverjük.
Az asztalra egy nagy terítőt teszünk, majd liszttel meghintjük. Az első cipót a közepére tesszük, olajjal lekenjük, szép vékonyra kihúzogatjuk, a széleit leszedjük. Olajjal és tejföllel meglocsoljuk, a túrót rászórjuk és a két szemközti oldalával feltekerjük, úgy, hogy egymás felé nézzenek. Olajjal kent tepsibe tesszük. A tetejét olajjal, majd tojásos tejföllel lekenjük.
A mákosnál túró helyett mákot és lecsepegtetett meggyszemeket keverünk össze. A tepsiben még fél órát kelesztjük. A széleket összegyúrjuk, majd pihentetjük. Ezt is szépen kinyújtjuk az abroszon, majd olajjal és tejföllel meglocsoljuk, az almásat végül az almával megszórjuk. Szintén tepsibe tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.





Megjegyzés

Nagyon finom rétes. Ajánlom szeretettel. Jó étvágyat hozzá!
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Hagyományos grízes tészta
  2018-06-25 23:49:41, hétfő
 
  Hagyományos grízes tészta

Hozzávalók

30 dkg fodros kocka
20 dkg búzadara
2 dkg zsír
porcukor
baracklekvár


Elkészítés

A zsírt felforrósítjuk, rászórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve világos barnára pirítjuk, majd felöntjük egy nagy pohár vízzel. Lefedjük, amíg magába szívja a vizet és megpuhul.
Közben kifőzzük a tésztát, jól lecsepegtetjük, majd összekeverjük a már megpuhult grízzel. Még így együtt is hagyjuk állni egy darabig.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és meglocsoljuk forró baracklekvárral.





kovacsagi58

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tartalmas bableves
  2018-06-25 23:48:49, hétfő
 
  Tartalmas bableves

Hozzávalók

30 dkg fehér szárazbab
2 db sárgarépa
2 fej hagyma
2 szál halványító zeller
1 db édeskömény
1 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
3 ek olívaolaj
2 db babérlevél
2 ág kakukkfű
1 tk csilipehely
1,5 dl passzírozott paradicsom
40 dkg füstölt hús
20 dkg árpagyöngy (gersli)
2 ek vörösborecet

bors

Elkészítés

A szárazbabot beáztatjuk egy éjszakára.
Másnap a megtisztított sárgarépát és hagymát felkockázzuk, a halványító zellert feldaraboljuk. A megtisztított édesköményt a torzsa kimetszése után kockákra vágjuk, a fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott paradicsomot durvára daraboljuk. A babot leszűrjük és lecsepegtetjük.
A nagy fazékban felhevített olívaolajon a hagymát, a sárgarépát, a zellert, az édesköményt, a fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a csilipelyhet közepes tűzön puhára pároljuk 8-10 perc alatt. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 8-10 perc alatt szétfőzzük. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, felöntjük 2,5 l hideg vízzel, és beletesszük egyben a füstölt húst. Felforraljuk, és gyengébb tűzön főzzük 30 percig. Ezután beleszórjuk a babot, majd 20 perc múlva a gerslit, és további 25-30 perc alatt puhára főzzük.
A füstölt húst, a babérlevelet és a kakukkfüvet kiszedjük. A húst rövid hűlés után falatnyira daraboljuk és visszatesszük az edénybe. Végül a levest a borecettel ízesítjük, és szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Boldog hetet!
  2018-06-25 23:44:53, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2910
  • e Hét: 12413
  • e Hónap: 26318
  • e Év: 156025
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.