Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Ázsiai vadló
  2019-02-22 22:32:30, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Aranysakál
  2019-02-22 22:12:02, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Aranyosak
  2019-02-22 21:33:49, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Bevásárló lista cukorbetegeknek
  2019-02-22 21:16:26, péntek
 
  Bevásárló lista cukorbetegeknek: mit fogyaszthatnak és mit kerüljenek?

Bevásárló lista 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek. A cukorbetegség karbantartásának legjobb módszere, ha odafigyelünk a szénhidrát bevitelre, rendszeresen eszünk kisebb adagokat és egészséges ételeket választunk.
A fogyasztható és kerülendő ételek ismerete sokat segíthet a cukorbetegség megelőzésében és a kialakult cukorbetegség javításában és visszafordításában.

Milyen ételeket fogyaszthat bátran, ha kettes típusú cukorbeteg?
Zöldségek
A zöldségek az egészséges táplálkozás alapját képezik vitamin és ásványi anyag tartalmuk révén, illetve a benne lévő rostok sokat segítenek a jóllakottság érzet elérésében.

Néhány zöldség a bevásárlólistára:
saláták
brokkoli
karfiol
tök
zöldbab
kelbimbó
hagyma
paprika
spárga
bab
A babfélék kiváló fehérje és rostforrások, ezért különösen ajánlott a fogyasztásuk: lencse, fehér bab, csicseriborsó, szárazbab, lóbab, stb.

Gyümölcsök
A friss vagy fagyasztott gyümölcsök szintén magas rost, vitamin és ásványi anyag tartalommal rendelkeznek, azonban figyelembe kell venni az adott gyümölcs cukortartalmát is. Citrom, grapefruit, eper, áfonya pl. nagyobb mennyiségben fogyasztható, mint más gyümölcsök:
nektarin
narancs
szőlő
kiwi
paradicsom
banán
alma
barack
meggy

Teljes kiőrlésű gabonák
Az egyszerű szénhidrátokkal ellentétben a teljes kiőrlésű gabonákban található összetett szénhidrátok lassabban bomlanak le, így kevésbé emelik meg a vércukorszintet.

Éppen ezért az egyszerű szénhidrátokat tartalmazó péksüteményeket, amilyen a fehér kenyér, tészta, stb. kerülni kell és helyettük az alábbi ételeket kell fogyasztani:
teljes kiőrlésű tészta
teljes kiőrlésű péksütemény
quinoa
barna rizs
kukoricaliszt
zabpehely
köles
amaránt

Tejtermékek
A tejtermékek fehérje és kalciumtartalma kiemelkedő, azonban nem mindegy, hogy 2-es típusú diabétesz esetén milyen tejtermékeket fogyasztunk. Íme, a legjobb választás:
parmezán
ricotta
túró
alacsony zsírtartalmú tej
alacsony zsírtartalmú görög joghurt
Húsfélék, fehérjék

A fehérje fontos szerepet tölt be a cukorbetegek étrendjében, a teljes kiőrlésű gabonából készült ételekhez hasonlóan nem okoznak hirtelen és nagy vércukor emelkedést. A legjobb protein források:
csirkemell
lazac
pulykamell
tengeri halfilé
tofu
tonhal
tojás

Öntetek, desszertek, fűszerek
A legjobb öntetek:
ecet
olíva olaj
mustár
Fűszerek:
kurkuma
fahéj
őrölt paprika
gyömbér
bors
szegfűszeg
kardamom
bazsalikom
kömény
kapor
rozmaring
fokhagyma

Desszertek, nassolnivalók
cukormentes puding vagy fagylalt
humusz
répa és zeller mártogatós
popcorn
olajos magvak
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Fokhagymás méz
  2019-02-22 20:58:16, péntek
 
 



A súlycsökkentés nem egyszerű feladat. Léteznek olyan táplálkozási gyakorlatok, amelyek segíthetnek a gyorsabb eredmény elérésében, ilyen például a reggeli meleg víz fogyasztása étkezés előtt.

Van azonban egy kevésbé ismert otthoni gyógymód, fogyókúrás módszer, amely szintén segíthet. Ez pedig nem más, mint a nyers fokhagyma fogyasztása mézzel párosítva. A méz és a fokhagyma kombinációja nem hangzik túl bizalomgerjesztőnek, de nagyon hasznos a fogyás és az általános jólét szempontjából. A nyers fokhagyma például nagyon ajánlott az emésztés javítására és a test méregtelenítésére.

Valójában a nyers fokhagyma számos egészségügyi probléma orvoslásában segíthet, úgy mint magas vérnyomás és magas koleszterinszint csökkentése. Ez azért van, mert sok hasznos ásványi anyag és bioaktív vegyület van jelen ebben a sápadt és csípős, ízfokozó növényben.

A fokhagymás méz rendszeres fogyasztása megnöveli az immunitást, harcol a nátha és az influenza ellen, erősíti az emésztőrendszert, megtisztítja a testet, és hatékony a fogyókúrában is.

Ha valaki méregteleníteni szeretné a szervezetét, akkor mindenképpen forduljon a természethez, mert a fokhagyma és a méz ütős párosa ebben is segíthet. Mindkettő kitűnő méregtelenítő hatásokkal rendelkezik.

De ennek a párosnak a legjobb hatása az, hogy segítségünkre lehet a testsúlycsökkentésben, mivel csökkentik az étvágyat és elősegítik az emésztőrendszer működését. Márpedig az egészségügyi szakemberek szerint a jó emésztőrendszer kulcsfontosságú a gyorsabb és hatékonyabb fogyás szempontjából. Így a méz és a fokhagyma ideális párosítás lehet, ha meg szeretnénk szabadulni egy kevés súlyfeleslegtől.

A nyers fokhagyma jobb tápanyagprofil, mint a főtt változata, így az előbbi segíti csak elő a súlycsökkenést. Hasonlóképpen a kora reggeli órákban fogyasztott méz is elősegíti a zsír jobb metabolizálását. A méz zsír- és koleszterinmentes, segít az éhségrohamok megakadályozásában.

Hogyan készítse el a nyers fokhagymás mézet? Szüksége lesz organikus fokhagymára és nyers mézre, illetve egy üvegedényre, amelyben tárolhatja a fogyókúrát elősegítő szert. Hámozzon meg néhány fokhagymagerezdet, és aprítsa fel azokat. Tegye bele egy befőttesüvegbe, majd öntse fel annyi mézzel, amennyi ellepi. Ezután tegye rá a tetejét az üvegre. Hagyja állni egy hétig a mézben a fokhagymát, amíg a tápanyagok megfelelően kioldódnak. Minden reggel mártson a mézbe egy kiskanalat. Ügyeljen arra, hogy fokhagyma is legyen benne. Fogyassza el. Várjon 30-40 percet, csak azután reggelizzen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 236 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7118
  • e Hét: 23785
  • e Hónap: 55271
  • e Év: 259972
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.