Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa fatimai utazásának programja
  2017-03-30 10:42:10, csütörtök
 
  Mint ismeretes, Ferenc pápa május 12-én és 13-án kétnapos látogatást tesz Portugáliában, a fatimai Miasszonyunk kegyhelyen, a Mária-jelenések centenáriuma alkalmából. A Szentszék most közzétette a pápai zarándoklat részletes programját.
Ferenc pápa megérinti Fatima szűzanya szobrát
...... ......



Május 12., péntek
A Szentatya 14 órakor indul Róma Fiumicino repülőteréről a portugáliai Monte Real légi bázisra, ahová helyi idő szerint 16.20 érkezik meg. A fogadási ünnepség után 16.35-kor magántalálkozóra kerül sor a pápa és a portugál államfő között a Monte Reali légi bázison. 16.55-kor a pápa megtekinti az ott található kápolnát, majd 17.15-kor helikopteren a fatimai stadionba repül. Fél órás út után érkezik meg a stadionba, ahonnan nyitott autóval a kegyhelyre hajt. 18.15-kor a pápa látogatást tesz a jelenési kápolnában és imádkozik. 21.30-kor megáldja a jelenési kápolna gyertyáit, és köszönti az egybegyűlteket, majd elimádkozza a rózsafüzért.

Május 13., szombat
Szombaton reggel 9.10-kor Ferenc pápa találkozik a portugál miniszterelnökkel a Kármel-hegyi Miasszonyunk házban. 9.40-kor látogatást tesz a fatimai Rózsafüzér-bazilikában. 10 órakor szentmisét mutat be a szentély emelvényén. A pápa homíliát mond és üdvözli a betegeket. Fél egykor a portugál püspökökkel ebédel a Kármel-hegyi Miasszonyunk házban. 14.45-kor a Monte Reali légi bázison elbúcsúztatják a Szentatyát, aki helyi idő szerint 15 órakor visszaindul repülőgéppel Rómába, ahova várhatóan 19.05-kor érkezik meg.

Fatima (+1h UTC) és Róma (+2h UTC) között egy óra időeltolódás van

Ferenc pápa fatimai látogatásának logója
...... ......


Február 13-án közzé tették a pápai út logóját, amely többféle szándékot juttat kifejezésre. Az első, hogy vizuálisan támogatni kívánja a Szentatya arculatát az egyszerű és világos tipográfiai jelleggel. Ugyanakkor a stílus, amelyet Dino Santos tervező 2008-ban készített, jól kifejezi a portugál kultúrát. A logót Francisco Provvidenza tervezte.

Ferenc pápa zarándoklatának témája Szűz Mária szeplőtelen szíve
- A második célja az volt, hogy megmutassa: Ferenc pápa zarándoklatának témája ,,Szűz Mária szeplőtelen szíve". A szív forma, két egymásba érő, szimmetrikus ellipszis Mária tisztaságát képviseli és önmaga kiüresítését, hogy feltöltődjön Isten szeretetével. A logón látható szív előtérbe helyezi az Atya irgalmas szeretetét és benne a rózsafüzér keresztjével, hogy ne feledkezzünk meg Fia megváltó szenvedéséről.
A Fatimai Szűz üzenete sürgetően a rózsafüzér imádkozására hív
- A logó harmadik célkitűzése, hogy kifejezze: a Fatimai Szűz üzenete sürgetően a rózsafüzér imádkozására hív, a szív forma ugyanis a rózsafüzér szemeiből áll össze. Negyedrészt a logóban kifejezésre jut, hogy a zarándoklat beilleszkedik a jelenések 100. évfordulójának szertartásaiba a mottóval együtt: ,,Máriával a remény és a béke zarándoka". Továbbá Ferenc pápa fatimai látogatásának logóját különböző média felületeken is megjelenítik. Az esemény poszterén egy, a Vatikánban készült fotó látható. A pápa fizikai közelségét és szeretetét fejezi ki, aki mosolyog, üdvözlésre és áldásra emeli kezét.
Egyszerű és könnyen érthető, mint a szent (Assisi Szent Ferenc), akiről a pápa a nevét választotta
A terv koncepciója tehát az, hogy grafikusan kifejezésre juttassa az irgalmasság lelkületét és a békét, amelynek Ferenc pápa a hírnöke. Egyszerű és könnyen érthető, mint a szent (Assisi Szent Ferenc), akiről a pápa a nevét választotta. A logóban megjelenik a Fatimai Mária kegyhely és jelképei: a szív és a rózsafüzér.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: magántalálkozóra, zarándoklatának, szertartásaiba, évfordulójának, egybegyűlteket, elbúcsúztatják, látogatásának, beilleszkedik, repülőteréről, portugáliában, szenvedéséről, megjelenítik, keresztjével, szeretetével, imádkozására, miasszonyunk, feltöltődjön, helikopteren, kiüresítését, időeltolódás, szimmetrikus, centenáriuma, feledkezzünk, repülőgéppel, szeplőtelen, portugáliai, célkitűzése, bazilikában, kifejezésre, felületeken, negyedrészt, tipográfiai, zarándoklat, koncepciója, tisztaságát, püspökökkel, fatimai Miasszonyunk, pápai zarándoklat, portugáliai Monte, fogadási ünnepség, portugál államfő, pápa megtekinti, fatimai stadionba, kegyhelyre hajt, pápa látogatást, jelenési kápolnában, jelenési kápolna, portugál miniszterelnökkel, szentély emelvényén, pápa homíliát, portugál püspökökkel, portugál kultúrát, Róma Fiumicino, Monte Real, Monte Reali, Kármel-hegyi Miasszonyunk, Dino Santos, Francisco Provvidenza, Szűz Mária, Fatimai Szűz, Továbbá Ferenc, Assisi Szent Ferenc, Fatimai Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  képre írva  Png csokor  A boldog családok mind hasonló...  Png kislány  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Tanuld meg ezt a versemet  Őrizkednünk kell...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Akarat  Png cica  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép napot kívánok  Hazára minden embernek szükség...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy bizonyos határt  Mi lenne ha  Jó éjszakát  Png kislány  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nagyon különös  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Az engedelmesség miért nem vál...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Lóhere  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Erdőn  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A sors  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png kutya  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Nevem  Paul David Tripp Április 19  Örülök, hogy látlak!  Mi lenne ha  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  A másik dolog,  Jó éjszakát  Hiányzik  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyon különös  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kislány  Mi lenne ha  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A boldog családok mind hasonló...  Nem méltó hozzád  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png virág  Png cica  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  A nemzeti hovatartozás kulturá... 
Bejegyzés Címkék
fatimai Miasszonyunk, pápai zarándoklat, portugáliai Monte, fogadási ünnepség, portugál államfő, pápa megtekinti, fatimai stadionba, kegyhelyre hajt, pápa látogatást, jelenési kápolnában, jelenési kápolna, portugál miniszterelnökkel, szentély emelvényén, pápa homíliát, portugál püspökökkel, portugál kultúrát, logót Francisco, második célja, szív forma, logón látható, rózsafüzér keresztjével, rózsafüzér imádkozására, logó harmadik, rózsafüzér szemeiből, logóban kifejezésre, zarándoklat beilleszkedik, mottóval együtt, béke zarándoka&#8221, esemény poszterén, pápa fizikai, nevét választotta, terv koncepciója, irgalmasság lelkületét, logóban megjelenik, magántalálkozóra, zarándoklatának, szertartásaiba, évfordulójának, egybegyűlteket, elbúcsúztatják, látogatásának, beilleszkedik, repülőteréről, portugáliában, szenvedéséről, megjelenítik, keresztjével, szeretetével, imádkozására, miasszonyunk, feltöltődjön, helikopteren, kiüresítését, időeltolódás, szimmetrikus, centenáriuma, feledkezzünk, repülőgéppel, szeplőtelen, portugáliai, célkitűzése, bazilikában, kifejezésre, felületeken, negyedrészt, tipográfiai, zarándoklat, koncepciója, tisztaságát, püspökökkel, provvidenza, irgalmasság, rózsafüzért, visszaindul, választotta, elimádkozza, kápolnában, látogatást, megmutassa, rózsafüzér, szeretetét, ugyanakkor, kegyhelyre, találkozik, megtekinti, közelségét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3025
  • e Hét: 26085
  • e Hónap: 59239
  • e Év: 292986
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.