Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Frfi vízilabda_ kikapott a Magyar csapat.
  2012-08-08 21:57:10, szerda
 
  Magyarország - Olaszország 9:11 (2-2, 3-2, 3-1, 3-4)

A címvédő magyar válogatott 11-9-es vereséget szenvedett a világbajnok olasz csapattól a londoni olimpia férfi vízilabdatornájának szerdai negyeddöntőjében. A negyeddöntős csata vesztese már csak az 5-8. helyek valamelyikét szerezheti meg.

...... ........


A statisztika szerint a két válogatott eddig 12 ízben csapott össze olimpián, és három döntetlen mellett hét magyar, s csupán két olasz győzelem született. Az eddigi utolsó mérkőzést ötkarikás játékokon 2000-ben, Sydneyben vívták a felek, hasonlóképpen a negyeddöntőben, akkor és ott Magyarország csapata diadalmaskodott 8-5-re - majd meg is nyerte az olimpiát...
A magyar góllal indult. Igaz, ekkor már több mint öt perc lepergett az első negyedből a kölcsönös rontások özöne miatt, de ki bánta, amikor Kiss Gergely passzát Kásás Tamás vágta a léc alá (0-1). Gyorsan egyenlítettek a olaszok, de pazar volt a válasz: Szivós Márton hosszú passzából Vaga Dénes lőtt elemi erővel a hálóba (1-2). Kilenc másodperccel az első szünet előtt érkezett - igen távoli bomba formájában - az egyenlítő találat (2-2).
A második negyed olasz nyitógólja is hasonló messzeségből született. Madaras Norbert bal keze villant, de a nem éppen megszépítő messzeségből leadott újabb itáliai löket is célba ért (4-3). Aztán sokáig semmi érdemi nem történt, mígnem a nagyszünet előtt emberelőnyből Varga Dániel egalizált, csakhogy a maradék öt másodpercbe még "belefért" egy újabb távoli talján találat is (5-4).
Fórból Madaras volt eredményes a harmadik játékrész elején, s ugyanígy élt a létszámfölényes helyzetével az ellenfél, ráadásul kétszer egymás után (7-5), miközben a parton jegelni kellett Kásás fájós térdét. Magyar kapufák után az olaszok büntetőhöz jutottak, ez bement, kezdett aggodalmat keltővé válni a helyzet (8-5). Főleg, hogy Hosnyánszky Norbert amúgy káprázatos csavargólját nem adták meg azzal, hogy öt méteren belülről lőtte el.
A zárónegyedben sem akart megtörni a magyar gólnélküliség átka, végre aztán Steinmetz Ádám büntetőt harcolt ki, a csapatkapitány Biros Péter pedig nem hibázott (8-6). Zúgott is a "Ria, ria, Hungária!", de a harmadszor is eredményes Pietro Figlioli megúszásból visszaállította a háromgólos különbséget (6-9). A vízbe visszatért Kásás szemfüles lövéssel szépített, majd Varga Dénes jobb felső sarkos bombával zárkóztatta tovább a Kemény-legénységet (9-8). Még maradt idő az egyenlítéshez is, azaz csak maradt volna, mert egy perccel a vége előtt egy "félpályás" lövés Szécsi kapujában kötött ki (10-8). 39 másodperc volt hátra, amikor Madaras szélről betalált (10-9). Az elkeseredett igyekezet azonban már nem segített, sőt a legutolsó másodpercben a fórt kapott olaszok még a kegyelemdöfést is bevitték (11-9).

Nyert a világbajnok az olimpiai bajnok ellen, az olaszok játszhatnak éremért,
A címüket vesztő Magyarok az 5-8. helyért folytatják szereplésüket, s pénteken az ausztrálokkal találkoznak

Benedek Tibor, másodedző:
"Amit ez a csapat az utóbbi 12 évben felmutatott, feljogosít bennünket arra, hogy sajnos egy ilyen vereséggel elmondhassuk: véget ért egy álom. Itt nem tudjuk bebizonyítani, hogy a legjobbak közé tartozunk. A játékosok ezzel együtt büszkék lehetnek arra, amit elértek eddigi pályafutásuk során. Van még két mérkőzésünk, fel kell állnunk ebből a helyzetből is, mert ez tényleg egy aranycsapat. Az olaszok akarata érvényesült, hiszen meg tudták akadályozni a kontráinkat, kapusuk pedig nagyon jól védett, ráadásul még sok emberelőnyt is kaptak."
Szécsi Zoltán:
"Nagyon akartunk, mindenkit a jó szándék vezérelt, azonban a vízben ez káoszba torkollott."
Szivós Márton:
"Nem tudok mit mondani, egyszerűen nem jön ki belőlem semmi, csak fájdalmat érzek és szomorúságot."
Kiss Gergő:
"Az a tíz aranyérem, amit együtt nyertünk, fantasztikus élmény volt. Az utolsó négy év nem sikerült jól. A három olimpiai arannyal sporttörténelmet írtunk, de mi a negyediket is akartuk. Ez a meccs a védekezésen csúszott el, sok átlövés gólt kaptunk. Nehéz lesz megemészteni ezt a vereséget."

Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint a mostani magyar válogatott nem olyan erős, mint az előző három olimpián volt:
"Az elején esélyünk volt olyan mederbe terelni a mérkőzést, ami egy latin csapat ellen kedvező. De elveszítettük a biztonságunkat hátul, vérszemet kaptak, mi hoztuk fel őket. Ez a magyar válogatott már bizonyos szituációkat nem bír el, nem olyan erős, mint az előző három olimpián volt. Nem voltunk annyira magabiztosak, hogy ne merjenek szórakozni velünk. Nem tudtunk lábra kapni. Sajnálom azokat a játékosokat, akik az előző három sikernek nem voltak részesei. Készülünk az ausztrálok ellen."
Kásás Tamás:
"Most még fogalmam sincs, miért így alakult így, miért nem ment igazán a játék nekünk. Pedig kihevertük a nyitómeccset, kikászálódtunk abból a sokkból, amit a szerbek elleni súlyos vereség okozott, akik borzasztóan lejátszottak bennünket. Utána sok beszélgetéssel is segítve összekaptuk magunkat, felrázódott a társaság, egyre koncentráltabban teljesítettünk, és az amerikaiak elleni meccsre már egész jól felhoztuk magunkat. Ma azonban hiányzott belőlünk a kellő energia, ami viszont az olaszokban megvolt."

....


Jogos a szomorúság. Ennél sokkal több van a Magyar csapatban, minimum 4. helyet megérdemeltek volna. Én biztos voltam a DOBOGÓS helyezésre az olimpia kezdetén
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Címkék: sporttörténelmet, koncentráltabban, negyeddöntőjében, létszámfölényes, visszaállította, diadalmaskodott, kikászálódtunk, beszélgetéssel, csapatkapitány, teljesítettünk, kegyelemdöfést, biztonságunkat, negyeddöntőben, bebizonyítani, elveszítettük, gólnélküliség, hasonlóképpen, egyenlítettek, zárónegyedben, megérdemeltek, egyenlítéshez, emberelőnyből, szereplésüket, ausztrálokkal, nyitómeccset, csavargólját, másodperccel, magyarország, messzeségből, elkeseredett, lejátszottak, másodpercben, szomorúságot, elmondhassuk, pályafutásuk, valamelyikét, címvédő magyar, világbajnok olasz, londoni olimpia, statisztika szerint, eddigi utolsó, magyar góllal, első negyedből, kölcsönös rontások, első szünet, egyenlítő találat, második negyed, nagyszünet előtt, újabb távoli, harmadik játékrész, létszámfölényes helyzetével, parton jegelni, Kiss Gergely, Kásás Tamás, Szivós Márton, Vaga Dénes, Madaras Norbert, Varga Dániel, Fórból Madaras, Hosnyánszky Norbert, Steinmetz Ádám, Biros Péter, Pietro Figlioli, Varga Dénes, Benedek Tibor, Szécsi Zoltán, Kiss Gergő, Kemény Dénes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Ma  Az embernek a társa: hiányzik.  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Vannak arcok  Alakot vált...  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Messziről jött ember  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  György napra  Nehezen engedem  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  A föld szépségéért  Az Európai Unió is foglalkozik...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  György napra  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Föld napja április 22  Az embernek a társa: hiányzik.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ha így haladunk...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Muratáj  Vannak arcok  Egyszerűen  Két tekintet van  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Beney Zsuzsa - Tavasz  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Vannak arcok  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
címvédő magyar, világbajnok olasz, londoni olimpia, statisztika szerint, eddigi utolsó, magyar góllal, első negyedből, kölcsönös rontások, első szünet, egyenlítő találat, második negyed, nagyszünet előtt, újabb távoli, harmadik játékrész, létszámfölényes helyzetével, parton jegelni, olaszok büntetőhöz, magyar gólnélküliség, csapatkapitány Biros, háromgólos különbséget, vízbe visszatért, vége előtt, elkeseredett igyekezet, legutolsó másodpercben, fórt kapott, olimpiai bajnok, olaszok játszhatnak, címüket vesztő, ausztrálokkal találkoznak, ilyen vereséggel, legjobbak közé, játékosok ezzel, olaszok akarata, utolsó négy, három olimpiai, védekezésen csúszott, mostani magyar, előző három, elején esélyünk, latin csapat, biztonságunkat hátul, magyar válogatott, ausztrálok ellen, játék nekünk, szerbek elleni, amerikaiak elleni, kellő energia, olaszokban megvolt, olimpia kezdetén, sporttörténelmet, koncentráltabban, negyeddöntőjében, létszámfölényes, visszaállította, diadalmaskodott, kikászálódtunk, beszélgetéssel, csapatkapitány, teljesítettünk, kegyelemdöfést, biztonságunkat, negyeddöntőben, bebizonyítani, elveszítettük, gólnélküliség, hasonlóképpen, egyenlítettek, zárónegyedben, megérdemeltek, egyenlítéshez, emberelőnyből, szereplésüket, ausztrálokkal, nyitómeccset, csavargólját, másodperccel, magyarország, messzeségből, elkeseredett, lejátszottak, másodpercben, szomorúságot, elmondhassuk, pályafutásuk, valamelyikét, fantasztikus, negyeddöntős, magabiztosak, megemészteni, szituációkat, védekezésen, felrázódott, másodpercbe, kontráinkat, akadályozni, emberelőnyt, játékosokat, érvényesült, találkoznak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7175
  • e Hét: 42161
  • e Hónap: 75315
  • e Év: 309062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.