|
2011-06-10 12:06:12, péntek
|
|
|
|
|
|
Szombat - menü ajánlat
Reggeli: Szardíniakrém rozskenyérrel, teával
Előétel: Egyszerű paradicsomsaláta petrezselymes olívakrémmel
Főétel: Marhapörkölt tarhonyával, kovászos uborkával
Desszert: Epres túrótorta
Vacsora: Tormás tekercs füstölt húsokkal
Vegetáriánus ajánlat: Sült fűszeres polentarudak salátával
Rozmaringos szardíniakrém pirítóssal:
Hozzávalók:
2 db szardíniakonzerv
1 evőkanál őrölt rozmaring
2 dl majonéz
1 dl tejföl
10 dkg vaj
0,5 dl citromlé
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A szardíniáról leöntöm a saját levét, és egy tálban villával alaposan összetöröm. A kissé megolvasztott vajjal habosra keverem. Hozzáadom a majonézt, a tejfölt, a rozmaringot, a borsot és a citromlét, majd alaposan összedolgozom-keverem az egészet. (A rozmaring és a citrom harmonikusan ízesíti, és semlegesíi a hal intenzív ízét-illatát.) A halkrémet a hűtőben egy órát lefedve állni hagyom, majd pirítóssal és paradicsommal tálalom. Abbahagyhatatlan vacsorának nevezik nálunk. :)
Megjegyzés:
A receptet Adria23 küldte. Köszönjük!
Egyszerű paradicsomsaláta petrezselymes olívakrémmel:
Hozzávalók:
8 db nagyméretű paradicsom
1 evőkanál balzsamecet
Az olívakrémhez:
1 csokor friss petrezselyemzöld
5 dkg magozott, zöld olívabogyó
1/2 evőkanál hámozott mandula
1 evőkanál olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
Az olívakrémhez a magozott olívabogyókat, az apróra vágott petrezselymet, a mandulát és az olívaolajat turmixgép poharába halmozom, erős fordulatszámon krémmé keverem. Ha szükséges, sózom, kevés borssal fűszerezem, kis edénybe szedem.
A paradicsomok héját kereszt alakban bemetszem, forró vízbe dobom, majd gyorsan megmázom. Vékony karikákra szeletelem, tálba helyezem, csinosan elrendezem. Balzsamecettel meghintem, enyhén sózom, bőségesen borsozom, kis halmokban rárakosgatom az olívakrémet.
Megjegyzés:
A paprikával göngyölt kenyérroládhoz is használt olívakrém különleges és ízletes salátadresszing lehet, a paradicsomsalátának egészen új dimenziókat ad, de pirítóssal is nagyon finom!
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
További recepteket és fotókat Habliliom blogjában találsz!
Vörösboros marhapörkölt bográcsban II.:
Hozzávalók:
1-1,5kg marhalábszár
1,5 kg krumpli
3 nagy fej vöröshagyma
25 dkg zsír
ételízesítő
5 dl vörösbor
só
pirospaprika
Elkészítés:
A vöröshagymát a zsiradékon megdinsztelem, majd rárakom a fűszereket. Az előkészített lábszárból és pörköltalapból kuktában pörköltet csinálok, és főzöm kb. 40 percet.
Majd az előkészített bográcsba átöntöm, hozzáadom a vörösbort, tovább főzöm puhulásig. Amikor már majdnem kész, akkor a krumplit is belerakom, utána ízesítek, és készre főzöm.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!
Epres túrótorta:
Hozzávalók:
12 szelethez:
15 dkg liszt
7,5 dkg vaj+a formához
20 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csomag zselatin (10 g)
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg zsírszegény túró
2,5 dl tejszín
50 dkg eper
Elkészítés:
A lisztet összedolgozzuk a vajjal, 5 dkg cukorral és a tojássárgájával. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk a tortaformát, és belenyomkodjuk a tésztát. A sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint beáztatjuk 5 evőkanál vízbe. Tíz perc múlva hozzáöntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és kissé hűlni hagyjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgákat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A túrót villával összetörjük, és a masszába dolgozzuk. Hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összekeverjük. A tejszínt és a tojássárgákat külön-külön kemény habbá verjük, és mindkettőt a masszába forgatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. A tortalapot tálra csúsztatjuk, rárakjuk az eperszemeket (néhány félreteszünk a tálaláshoz), és rásimítjuk a túrós masszát. A hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. A tetejét a félretett eperrel díszítjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 7 óra múlva
1 szelet: 345 kcal
Epres túrótorta VI.:
Hozzávalók:
15 dkg vajas keksz
10 dkg vaj
50 dkg túró
2,5 dl habtejszín (növényi)
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 púpos evőkanál étkezési keményítő
1 citrom reszelt héja
3 tojás
25 dkg eper
1 csomag zselatin (piros)
csoki
Elkészítés:
A kekszet morzsásra daráljuk, hozzákeverjük a puha vajat, összedolgozzuk. Akkor jó, ha összeáll, ha esetleg száraz, adj hozzá még egy kis vajat. Nyomkodd bele a kiválasztott sütőforma aljába (én 26 cm-eset használtam), és tedd a hűtőbe.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A tojásokat válaszd szét. A fehérjékből verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a túróval. Finoman keverd bele a felvert fehérjét, majd az étkezési keményítőt szitáld bele, forgasd össze.
Vedd ki a hűtőből a kekszes alapot, és vajazd ki a sütőforma oldalát. Öntsd rá a túrós masszát, és tedd a 180 fokos sütőbe 30 percre. Ezután vedd vissza a hőmérsékletet 150 fokra, és süsd tovább 10-15 percig.
Rázd meg egy kicsit, és ha a közepe egy picit remeg, akkor már jó.
Hagyd hűlni, majd a tetejlt rakd ki a felszeletelt eperrel. A piros tortazselét készítsd el a tasakon lévő előírás szerint, öntsd az eperre, majd tedd a tortát hűtőbe, hogy megdermedhessen. Tejszínhabbal díszítve tálald.
Megjegyzés:
Nagyon finom lett!
A receptet és a fotót Hagenthurnmesi küldte. Köszönjük!
Tormás tekercs füstölt húsokkal:
Hozzávalók:
30 dkg darált hús
10 dkg füstölt csülök
10 dkg füstölt tarja
10 dkg füstölt nyelv
1 szál kolbász
3 db tojás
50 dkg szeletelt bacon
só
bors
1 kis üveg ecetes torma
1 csapott kanál zselatin
Elkészítés:
A füstölt húsokat nagyon apró kockákra vágjuk, akár darálhatjuk is. Összekeverjük a darált hússal és 2 tojással. Fűszerezzük.
Alufóliát három rétegbe hajtunk, erre helyezzük szorosan egymás mellé a baconszeleteket. Megszórjuk zselatinnal, és rákenjük az 1 tojással és a megmaradt zselatinnal összekevert tormát. A húsos tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, majd ráhelyezzük az egészben maradt kolbászt. Felgöngyöljük, a fóliával szorosan becsomagoljuk.
Közepes hőmérsékleten 40-50 percig sütőben pároljuk. Hűtés után a fóliát eltávolítjuk, szeleteljük.
Megjegyzés:
Húsvétkor is finom, nem a megszokott étel, de akár a maradék sonkából is elkészíthető, persze, ha marad! :)))
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Sült fűszeres polentarudak:
Hozzávalók:
35 dkg kukoricadara
1,5 l forró zöldségleves
2 gerezd fokhagyma
szerecsendió
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt koriandermag
1 teáskanál kömény
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A polentához forraljuk fel a zöldséglevest, és lassan, állandó kevergetés közben öntsük bele a kukoricadarát. Ízesítsük a fokhagymával és a szerecsendióval. Főzzük 8-10 percig. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a fűszereket (pirospaprika, koriander, kömény).
Kikent, alacsony oldalú tepsiben vastagon terítsük szét a főtt polentát, majd hagyjuk állni kb. 2 órát, hogy megkeményedjen. Vágjuk vastag ujjnyi rudakra.
Serpenyőben forrósítsunk bő olajat, és kisebb adagokban süssük a polentarudakat pirosra, ropogósra. Papírtörlőn itassuk le.
Tálaljuk fűszeres paradicsomsalátával.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Diakonyha küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
Címkék: szardíniakonzerv, abbahagyhatatlan, paradicsomsaláta, petrezselyemzöld, baconszeleteket, tojássárgájával, megdermedhessen, szerecsendióval, salátadresszing, kettéválasztjuk, összedolgozzuk, pörköltalapból, belenyomkodjuk, hagenthurnmesi, kenyérroládhoz, megkeményedjen, polentarudakat, fordulatszámon, balzsamecettel, becsomagoljuk, szardíniakrém, megolvasztott, előmelegítjük, kukoricadarát, tojássárgákat, paradicsommal, rozskenyérrel, hőmérsékleten, olívabogyókat, tejszínhabbal, petrezselymet, összedolgozom, hőmérsékletet, megtisztítjuk, petrezselymes, zöldséglevest, szardíniáról leöntöm, saját levét, tálban villával, kissé megolvasztott, citrom harmonikusan, órát lefedve, receptet Adria23, magozott olívabogyókat, apróra vágott, olívaolajat turmixgép, paradicsomok héját, paprikával göngyölt, fotót Habliliom, zsiradékon megdinsztelem, előkészített lábszárból, előkészített bográcsba,
|
|
|
|
szardíniáról leöntöm, saját levét, tálban villával, kissé megolvasztott, citrom harmonikusan, órát lefedve, receptet Adria23, magozott olívabogyókat, apróra vágott, olívaolajat turmixgép, paradicsomok héját, paprikával göngyölt, fotót Habliliom, zsiradékon megdinsztelem, előkészített lábszárból, előkészített bográcsba, fotót Papusmaci, lisztet összedolgozzuk, csomagoláson olvasható, tojásokat kettéválasztjuk, maradék cukorral, vaníliás cukorral, túrót villával, masszába dolgozzuk, tojássárgákat külön-külön, masszába forgatjuk, epret megmossuk, tortalapot tálra, túrós masszát, félretett eperrel, kekszet morzsásra, puha vajat, kiválasztott sütőforma, sütőt melegítsd, tojásokat válaszd, fehérjékből verj, tojássárgákat keverd, felvert fehérjét, étkezési keményítőt, kekszes alapot, sütőforma oldalát, picit remeg, tetejlt rakd, felszeletelt eperrel, piros tortazselét, tasakon lévő, tortát hűtőbe, fotót Hagenthurnmesi, füstölt húsokat, darált hússal, megmaradt zselatinnal, húsos tölteléket, egészben maradt, fóliával szorosan, fóliát eltávolítjuk, megszokott étel, maradék sonkából, receptet Nanasnani, polentához forraljuk, főtt polentát, polentarudakat pirosra, fotót Diakonyha, szardíniakonzerv, abbahagyhatatlan, paradicsomsaláta, petrezselyemzöld, baconszeleteket, tojássárgájával, megdermedhessen, szerecsendióval, salátadresszing, kettéválasztjuk, összedolgozzuk, pörköltalapból, belenyomkodjuk, hagenthurnmesi, kenyérroládhoz, megkeményedjen, polentarudakat, fordulatszámon, balzsamecettel, becsomagoljuk, szardíniakrém, megolvasztott, előmelegítjük, kukoricadarát, tojássárgákat, paradicsommal, rozskenyérrel, hőmérsékleten, olívabogyókat, tejszínhabbal, petrezselymet, összedolgozom, hőmérsékletet, megtisztítjuk, petrezselymes, zöldséglevest, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 3775
- e Hét: 18647
- e Hónap: 32552
- e Év: 162259
|
|
|