Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szombat - menü ajánlat
  2011-06-10 12:06:12, péntek
 
   
  Szombat - menü ajánlat


Reggeli: Szardíniakrém rozskenyérrel, teával
Előétel: Egyszerű paradicsomsaláta petrezselymes olívakrémmel
Főétel: Marhapörkölt tarhonyával, kovászos uborkával
Desszert: Epres túrótorta
Vacsora: Tormás tekercs füstölt húsokkal
Vegetáriánus ajánlat: Sült fűszeres polentarudak salátával


Rozmaringos szardíniakrém pirítóssal:

Hozzávalók:
2 db szardíniakonzerv
1 evőkanál őrölt rozmaring
2 dl majonéz
1 dl tejföl
10 dkg vaj
0,5 dl citromlé

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A szardíniáról leöntöm a saját levét, és egy tálban villával alaposan összetöröm. A kissé megolvasztott vajjal habosra keverem. Hozzáadom a majonézt, a tejfölt, a rozmaringot, a borsot és a citromlét, majd alaposan összedolgozom-keverem az egészet. (A rozmaring és a citrom harmonikusan ízesíti, és semlegesíi a hal intenzív ízét-illatát.) A halkrémet a hűtőben egy órát lefedve állni hagyom, majd pirítóssal és paradicsommal tálalom. Abbahagyhatatlan vacsorának nevezik nálunk. :)

Megjegyzés:
A receptet Adria23 küldte. Köszönjük!


Egyszerű paradicsomsaláta petrezselymes olívakrémmel:

Hozzávalók:
8 db nagyméretű paradicsom
1 evőkanál balzsamecet

Az olívakrémhez:
1 csokor friss petrezselyemzöld
5 dkg magozott, zöld olívabogyó
1/2 evőkanál hámozott mandula
1 evőkanál olívaolaj

bors

Elkészítés:
Az olívakrémhez a magozott olívabogyókat, az apróra vágott petrezselymet, a mandulát és az olívaolajat turmixgép poharába halmozom, erős fordulatszámon krémmé keverem. Ha szükséges, sózom, kevés borssal fűszerezem, kis edénybe szedem.





A paradicsomok héját kereszt alakban bemetszem, forró vízbe dobom, majd gyorsan megmázom. Vékony karikákra szeletelem, tálba helyezem, csinosan elrendezem. Balzsamecettel meghintem, enyhén sózom, bőségesen borsozom, kis halmokban rárakosgatom az olívakrémet.





Megjegyzés:
A paprikával göngyölt kenyérroládhoz is használt olívakrém különleges és ízletes salátadresszing lehet, a paradicsomsalátának egészen új dimenziókat ad, de pirítóssal is nagyon finom!

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További recepteket és fotókat Habliliom blogjában találsz!


Vörösboros marhapörkölt bográcsban II.:

Hozzávalók:
1-1,5kg marhalábszár
1,5 kg krumpli
3 nagy fej vöröshagyma
25 dkg zsír
ételízesítő
5 dl vörösbor

pirospaprika

Elkészítés:
A vöröshagymát a zsiradékon megdinsztelem, majd rárakom a fűszereket. Az előkészített lábszárból és pörköltalapból kuktában pörköltet csinálok, és főzöm kb. 40 percet.

Majd az előkészített bográcsba átöntöm, hozzáadom a vörösbort, tovább főzöm puhulásig. Amikor már majdnem kész, akkor a krumplit is belerakom, utána ízesítek, és készre főzöm.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!


Epres túrótorta:

Hozzávalók:
12 szelethez:
15 dkg liszt
7,5 dkg vaj+a formához
20 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csomag zselatin (10 g)
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg zsírszegény túró
2,5 dl tejszín
50 dkg eper

Elkészítés:
A lisztet összedolgozzuk a vajjal, 5 dkg cukorral és a tojássárgájával. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk a tortaformát, és belenyomkodjuk a tésztát. A sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint beáztatjuk 5 evőkanál vízbe. Tíz perc múlva hozzáöntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és kissé hűlni hagyjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgákat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A túrót villával összetörjük, és a masszába dolgozzuk. Hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összekeverjük. A tejszínt és a tojássárgákat külön-külön kemény habbá verjük, és mindkettőt a masszába forgatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. A tortalapot tálra csúsztatjuk, rárakjuk az eperszemeket (néhány félreteszünk a tálaláshoz), és rásimítjuk a túrós masszát. A hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. A tetejét a félretett eperrel díszítjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 7 óra múlva
1 szelet: 345 kcal



Epres túrótorta VI.:

Hozzávalók:
15 dkg vajas keksz
10 dkg vaj
50 dkg túró
2,5 dl habtejszín (növényi)
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 púpos evőkanál étkezési keményítő
1 citrom reszelt héja
3 tojás
25 dkg eper
1 csomag zselatin (piros)
csoki

Elkészítés:
A kekszet morzsásra daráljuk, hozzákeverjük a puha vajat, összedolgozzuk. Akkor jó, ha összeáll, ha esetleg száraz, adj hozzá még egy kis vajat. Nyomkodd bele a kiválasztott sütőforma aljába (én 26 cm-eset használtam), és tedd a hűtőbe.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A tojásokat válaszd szét. A fehérjékből verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a túróval. Finoman keverd bele a felvert fehérjét, majd az étkezési keményítőt szitáld bele, forgasd össze.

Vedd ki a hűtőből a kekszes alapot, és vajazd ki a sütőforma oldalát. Öntsd rá a túrós masszát, és tedd a 180 fokos sütőbe 30 percre. Ezután vedd vissza a hőmérsékletet 150 fokra, és süsd tovább 10-15 percig.
Rázd meg egy kicsit, és ha a közepe egy picit remeg, akkor már jó.

Hagyd hűlni, majd a tetejlt rakd ki a felszeletelt eperrel. A piros tortazselét készítsd el a tasakon lévő előírás szerint, öntsd az eperre, majd tedd a tortát hűtőbe, hogy megdermedhessen. Tejszínhabbal díszítve tálald.





Megjegyzés:
Nagyon finom lett!

A receptet és a fotót Hagenthurnmesi küldte. Köszönjük!


Tormás tekercs füstölt húsokkal:

Hozzávalók:
30 dkg darált hús
10 dkg füstölt csülök
10 dkg füstölt tarja
10 dkg füstölt nyelv
1 szál kolbász
3 db tojás
50 dkg szeletelt bacon

bors
1 kis üveg ecetes torma
1 csapott kanál zselatin

Elkészítés:
A füstölt húsokat nagyon apró kockákra vágjuk, akár darálhatjuk is. Összekeverjük a darált hússal és 2 tojással. Fűszerezzük.

Alufóliát három rétegbe hajtunk, erre helyezzük szorosan egymás mellé a baconszeleteket. Megszórjuk zselatinnal, és rákenjük az 1 tojással és a megmaradt zselatinnal összekevert tormát. A húsos tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, majd ráhelyezzük az egészben maradt kolbászt. Felgöngyöljük, a fóliával szorosan becsomagoljuk.

Közepes hőmérsékleten 40-50 percig sütőben pároljuk. Hűtés után a fóliát eltávolítjuk, szeleteljük.

Megjegyzés:
Húsvétkor is finom, nem a megszokott étel, de akár a maradék sonkából is elkészíthető, persze, ha marad! :)))

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Sült fűszeres polentarudak:

Hozzávalók:
35 dkg kukoricadara
1,5 l forró zöldségleves
2 gerezd fokhagyma
szerecsendió
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt koriandermag
1 teáskanál kömény
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A polentához forraljuk fel a zöldséglevest, és lassan, állandó kevergetés közben öntsük bele a kukoricadarát. Ízesítsük a fokhagymával és a szerecsendióval. Főzzük 8-10 percig. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a fűszereket (pirospaprika, koriander, kömény).

Kikent, alacsony oldalú tepsiben vastagon terítsük szét a főtt polentát, majd hagyjuk állni kb. 2 órát, hogy megkeményedjen. Vágjuk vastag ujjnyi rudakra.

Serpenyőben forrósítsunk bő olajat, és kisebb adagokban süssük a polentarudakat pirosra, ropogósra. Papírtörlőn itassuk le.

Tálaljuk fűszeres paradicsomsalátával.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Diakonyha küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Címkék: szardíniakonzerv, abbahagyhatatlan, paradicsomsaláta, petrezselyemzöld, baconszeleteket, tojássárgájával, megdermedhessen, szerecsendióval, salátadresszing, kettéválasztjuk, összedolgozzuk, pörköltalapból, belenyomkodjuk, hagenthurnmesi, kenyérroládhoz, megkeményedjen, polentarudakat, fordulatszámon, balzsamecettel, becsomagoljuk, szardíniakrém, megolvasztott, előmelegítjük, kukoricadarát, tojássárgákat, paradicsommal, rozskenyérrel, hőmérsékleten, olívabogyókat, tejszínhabbal, petrezselymet, összedolgozom, hőmérsékletet, megtisztítjuk, petrezselymes, zöldséglevest, szardíniáról leöntöm, saját levét, tálban villával, kissé megolvasztott, citrom harmonikusan, órát lefedve, receptet Adria23, magozott olívabogyókat, apróra vágott, olívaolajat turmixgép, paradicsomok héját, paprikával göngyölt, fotót Habliliom, zsiradékon megdinsztelem, előkészített lábszárból, előkészített bográcsba,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Becsüld meg azt amid van,...  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Jó éjt  William Shakespeare idézet  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Alakot vált...  Nehezen engedem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Beney Zsuzsa - Sirató  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Becsüld meg azt amid van,...  Ébredj  A Gömb  Idézetek a barátságról  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  A fák lelke  A boldogság ült a világvégén  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Szép estét kedves látogatóimna...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  képre írva  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Föld napja április 22  Emberként automatikusan értéke...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Volt egy...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mosolyogtál már ma?  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
szardíniáról leöntöm, saját levét, tálban villával, kissé megolvasztott, citrom harmonikusan, órát lefedve, receptet Adria23, magozott olívabogyókat, apróra vágott, olívaolajat turmixgép, paradicsomok héját, paprikával göngyölt, fotót Habliliom, zsiradékon megdinsztelem, előkészített lábszárból, előkészített bográcsba, fotót Papusmaci, lisztet összedolgozzuk, csomagoláson olvasható, tojásokat kettéválasztjuk, maradék cukorral, vaníliás cukorral, túrót villával, masszába dolgozzuk, tojássárgákat külön-külön, masszába forgatjuk, epret megmossuk, tortalapot tálra, túrós masszát, félretett eperrel, kekszet morzsásra, puha vajat, kiválasztott sütőforma, sütőt melegítsd, tojásokat válaszd, fehérjékből verj, tojássárgákat keverd, felvert fehérjét, étkezési keményítőt, kekszes alapot, sütőforma oldalát, picit remeg, tetejlt rakd, felszeletelt eperrel, piros tortazselét, tasakon lévő, tortát hűtőbe, fotót Hagenthurnmesi, füstölt húsokat, darált hússal, megmaradt zselatinnal, húsos tölteléket, egészben maradt, fóliával szorosan, fóliát eltávolítjuk, megszokott étel, maradék sonkából, receptet Nanasnani, polentához forraljuk, főtt polentát, polentarudakat pirosra, fotót Diakonyha, szardíniakonzerv, abbahagyhatatlan, paradicsomsaláta, petrezselyemzöld, baconszeleteket, tojássárgájával, megdermedhessen, szerecsendióval, salátadresszing, kettéválasztjuk, összedolgozzuk, pörköltalapból, belenyomkodjuk, hagenthurnmesi, kenyérroládhoz, megkeményedjen, polentarudakat, fordulatszámon, balzsamecettel, becsomagoljuk, szardíniakrém, megolvasztott, előmelegítjük, kukoricadarát, tojássárgákat, paradicsommal, rozskenyérrel, hőmérsékleten, olívabogyókat, tejszínhabbal, petrezselymet, összedolgozom, hőmérsékletet, megtisztítjuk, petrezselymes, zöldséglevest, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3775
  • e Hét: 18647
  • e Hónap: 32552
  • e Év: 162259
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.