Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Heti horoszkóp
  2012-01-23 23:55:42, hétfő
 
  Heti horoszkóp 2012. január 23-29.






Kos III. 21. - IV. 19.
Sikervágya erősödésének sürgetésére, ne változtasson eredeti céljain, és főleg ne kezdje az évet veszekedéssel, mert türelmetlenségével, elgondolásai ellenkezőjét érheti el. Anyagi kilátásai ígéretesek. Ezzel a tudattal vértezze fel magát, ha borúlátó gondolatai támadnának. Az eget borító sötét felhők, csak átmenetiek, sokkal hosszabb ideig süt majd a nap. Hivatalos ügyei intézésekor, olyan hibákat követhet el, melyek hosszabb távon álmai realizálódását meghiúsíthatják.






Bika IV. 20. - V. 20.
Önbizalma, majd, ezekben a napokban, jelentősen erősödhet, és felhőtlenül kellemes viselkedésével, olyan barátokkal gazdagodhat, akik között rövidesen megtalálja új életének igazi párját is. Amennyiben a korábbi társával átvészelik a problémákat, akkor számíthat arra, hogy teljesen átalakul, megszépül, és sokkal harmonikusabb lesz kapcsolatuk a továbbiakban. A hivatásával kapcsolatos zseniális ötletei kivitelezéséhez, elsősorban nyugodt lelkiállapotra, tökéletes koncentrációra, és legalább átmenetileg, a biztonságos megélhetése érdekében, némi pénztartalékra lesz szüksége.






Ikrek V. 21. - VI. 21.
Anyagi helyzete csak akkor válik biztonságossá, ha túlköltekezési vágyait sikerül lehűtenie, és kizárólag arra koncentrál, hogy a tartalékai ne csorbuljanak. Viszont sikeresen lerendezheti korábbi tartozásait, és így megspórolhatja a kamatokat. Törekedjen arra, hogy nyugodtan alhasson, illetve valamennyi pénzügyi kötelezettségétől végre megszabadulhasson. Ha ezt sikerül rendeznie a következő hetekben, fellélegezhet.






Rák VI. 22. - VII. 22.
Kedvesével kevés időt tudnak eldönteni. Ezért ne érezze magát vétkesnek, hiszen nem tett semmit, és ne is bizonygassa ezt, mert ilyenkor a szavak jelentése, amíg eljut a másik füléig, torzulhat. Szakítson időt kikapcsolódásra, hívjon meg olyan embereket, akiknek a társaságában felszabadultan képesek viselkedni. Változtasson az otthonukon, rendezzék át a lakást. Szakítson időt kikapcsolódásra is, hívjon meg olyan embereket, akiknek a társaságában felszabadultan képesek viselkedni.






Oroszlán VII. 23. - VIII. 22.
Vénusz kegyeltjeként megnő a vonzereje az ellenkező neműek szemében, és ez azért bonyodalmakat okozhat önnek a héten. Ha nem is keveredik szívfájdító szituációkba, időnként mégis gondot okozhat, hogyan magyarázzon meg ezt, azt partnerének, amikor váratlanul piros rózsacsokrok érkeznek. Szerencsére, higgadt viselkedésével, és partnerét megnyugtató mosolyával, ilyenkor is csodát tehet.






Szűz VIII. 23. - IX. 22.
Munkájával kapcsolatban felkészülhet nagyobb és gyakori utazásokra, esetleg hosszabb külföldi tartózkodásra. Ügyeljen arra, hogy lázas tevékenysége, és folyamatos elfoglaltsága közben se feledkezzen meg azokról, akik sikerei eléréséhez hozzásegítették. Ha nem vezeti le az önben felgyülemlett feszültséget, influenzaszerű, lázzal járó betegségre, vagy kisebb balesetre számíthat. A nagy fordulatot, a következő hónaptól remélheti, talán éppen gyengélkedése hatására.






Mérleg IX. 23. - X. 22.
Sokat vásárol, intézkedik, lót, fut, és ennek a felpezsdültségének köszönhetően, szinte észrevétlenül, és kínlódó fogyókúra nélkül elérheti az áhított versenysúlyát. Könnyűnek és boldognak érzi magát, szellemileg felfrissül, és jut ideje mindenre, mert még az alvásigénye is lecsökken. Amilyen hatalmas változáson mehet mostantól keresztül, olyan meghökkentő viselkedéssel reagálhat személyére a külvilág.






Skorpió X. 23. - XI. 21.
Az otthoni változásokkal (lakásvásárlással) szemben legyen türelmes, elméletben álljon készenlétben, és várjon. Gondolkodjon úgy, mintha már minden megvalósult volna, és soha ne gondoljon arra, hogy nincs elég pénze, mert akkor valóban nem lesz. Otthon készüljön a költözésre, és addig is, szabaduljon meg a lakásában felhalmozódott kacatoktól. Ezzel a tevékenységgel, meglepő módon felgyorsíthatja a kedvező eseményeket.







Nyilas XI. 22. - XII. 21.
Önre nem jellemző, hogy terveit kifecsegi, most mégis előfordulhat, hogy éppen a legrosszabb helyen szólja el magát, hogy milyen komoly dolgokat tervez. Barátai nem kedvelik új szerelmét, és a régi partnere sem igazán örül boldogságának. Az akadályozó tényezők is egyre inkább közelednek. Bármilyen fennkölt elvek vezérlik is, egyelőre - mindkettőjük biztonsága érdekében - ne sürgesse a törvényesítést.






Bak XII. 22. - I. 19.
Jelenleg, szinte valamennyi szerelmi kalandja rövid életű. Mélységes csalódással, és minél gyorsabban, igyekszik visszaszerezni, a veszélybe került szabadságát. Érdeklődő természete, és rajongói bősége, végtelen sok érzelmi kalandba sodorhatja ezekben a hónapokban, viszont kapcsolatainak felszínességével fizeti meg ennek az árát. Február utolsó hetében, mindezek ellenére, megperzselődik kicsit, de ezt már senki sem fogja elhinni, vagy komolyan venni.






Vízöntő I. 20. - II. 18.
A magánéletében eddig szerencsésen induló időszak hasonlóan folytatódik, csak időnként zavarhatja meg kisebb féltékenységi jelenet. Lehet, hogy hiúságának ez hízeleg, de nem tanácsos túlzásba vinnie partnere nyugtalanítását, mert értékes, szép, közösen tölthető órákat veszíthetnek el a veszekedéssel. Előfordulhat viszont az is, hogy partnere, egy kis flörtölgetéstől sem riad vissza, azért, hogy önbizalmát visszaszerezze.







Halak II. 19. - III. 20.
Tanácsos lenne a jövőt illetően több vasat tartania a tűzben. Legalább pályázatok leadásával próbálkozzon, ugyanis az égen haladó, akadályozó tényező, rövidesen végleg felhagy hivatásának háborgatásával, és elképzelhető, hogy váratlanul sokkal kedvezőbb álláshoz jut, mint amilyen a korábbi volt. Az átrendeződések következtében rövid ideig szabadideje maradhat. Ekkor tanácsos lenne, szervezete regenerálódásával, felkészülnie a továbbiakra.

Forrás:szatmar.ro
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópok  
Egészségben, szeretetben eltöltendő hetet!
  2012-01-23 13:25:55, hétfő
 
  Kedves barátaimnak, Látogatóimnak

További, szép, napsütéses napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
Gyors fánk
  2012-01-23 11:44:52, hétfő
 
  Gyors fánk


Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 evőkanál cukor
2 pohár natúr joghurt
2 egész tojás
fél csomag sütőpor

Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és kanállal forró olajba szaggatjuk. Az olajból kivéve megszórjuk vaníliás cukorral.





Megjegyzés:
A receptet Ildikó, a fotót Panka7 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Forgácsfánk (Csöröge)
  2012-01-23 11:41:11, hétfő
 
  Forgácsfánk (Csöröge)


Hozzávalók:
35 dkg liszt
5 tojás sárgája
1 egész tojás
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál rum
5 dl olaj
1 púpozott evőkanál cukor
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál tejföl


Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrom, két cipót formálok, és fél óráig pihentetem. Lisztezett deszkán késhegy vékonyságúra nyújtom, majd felcsíkozom, keresztbe 45 fokban csíkot vágok, közepét hosszanti irányba bevágom. Ezen a résen átfordítom az egyik sarkát. 2-3 ujjnyi olajban kisütöm. Vaníliás porcukorral vékonyan meghintve tálalom. Kínálhatok mellé lekvárt is. Jó étvágyat kívánok!





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Sashalmi Tibor küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Fánk sütés lépésről lépésre
  2012-01-23 11:32:55, hétfő
 
  Mitől lesz szalagos a fánk? Fánk sütés lépésről lépésre!


Sokan kedvelik, mégsem sütnek fánkot, mert úgy gondolják, bonyolult. Pedig nem az. A szalagtól sem kell megijedni, csak egy apró trükk, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.





Ilyen szép szalagos lesz!

A kezdő háziasszonyok nem szívesen fognak "bonyolult" ételek, kelt tészták készítésébe. Aggodalmaskodnak, hogy nem kel majd meg a tészta, "szalonnás" marad, vagy nem sül át kellőképpen, netán összeesik vagy leragad. A fánk sütésről sokan azt mondják, nehéz, és ha mégis sikerül, nem biztos, hogy szalagos lesz, pedig éppen az benne a pláne. Az alábbiban részletesen megmutatjuk a fánk sütését, azt az elkészítési módot, ahogyan egészen biztosan sikerülni fog!

A tuti jó recept:
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, 4 evő kanál olvasztott vaj, 1 kocka élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 ek cukor, csipet só

Fánk sütés lépésről lépésre:

1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.






2. A lisztet keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robot géppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.





3. Amikor elkészültünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük és egy órán át kelesztjük.





4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.





5. A kinyújtott, tégla lap alapú tésztát félbe hajtjuk és még egyszer finoman átnyújtjuk. Ez valójában maga a trükk, így keletkezik a szalag!





6. A félbehajtott tésztából könnyű kézzel kiszaggatjuk a fánkokat.





7. A fánkokat egy tiszta konyharuhával lefedjük és fél órán át tovább kelesztjük. Célszerű egy picit bemelegíteni a konyhát, különben a tészta összeeshet.





8. Ha mindent szabályosan csináltunk, a kiszaggatott fánkok közel másfélszeresükre nőttek.





9. Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, majd fedő nélkül sütni, hogy a tészta mindenhol átsüljön.





10. Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe.





11. Ha elkészültünk, szedjük szalvétára vagy papír törlőre a jól átsütött fánkokat és azon melegiben szórjuk meg por cukorral. Máris fogyasztható.





Megjegyzésem a 9. ponthoz: sütésnél ügyeljünk arra, hogy a fánk azon része kerüljön felülre az olajban, amelyi a gyúródeszkával érintkezett. A fánkba hüvelykujjal nyomhatunk egy mélyedést sütés előtt, ebbe lehet majd beletenni a lekvárt.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
A fánk
  2012-01-23 11:16:21, hétfő
 
  A szalagos fánk illatos és lágy, a csöröge pedig roppanós, de mindegyik mennyei fahéjas cukorral és baracklekvárral. Itt a fánk szezonja, tessék, tessék!


Hagyományok:

A farsanghoz kapcsolódó szokások - a busójárás, a jelmezbálok és a nagy lakomák - többsége (általában) februárra tevődik. A bálokon, mulatságokon nemcsak díszes ruhakölteményekkel, hanem a magyar konyha hagyományos receptjeivel is találkozhatunk. A legtöbb helyen ilyenkor a zsíros ételeket és a bőséges lakomákat kedvelik, hogy jó legyen a termés, és kövérre hízzanak a háziállatok. Az Északi-középhegység falvaiban húst, pogácsát, friss töpörtyűt, kolbászt és káposztát kínálnak farsang idején.





Lekvárral isteni a szalagos fánk!

A bőséges kínálatban persze országszerte megjelennek az édességek, és sehol sem hiányozhat a farsangi időszak jellegzetes finomsága, a fánk, amelynek sok helyen mágikus erőt tulajdonítottak, ezért az első süteményt kiszárították, porrá törték, és később gyógyszerként a beteg állatok ételébe keverték.

Külföldi fánkok:
A farsangi fánk és a csöröge hazai süteményeink, de a fánkot természetesen megtaláljuk más nemzeteknél is. Szilveszterkor a berlini cukrászdák kínálatából nem hiányozhat a Berliner Pfannkuchen, amit lekvárral töltve és cukorral bevonva kínálnak. Rómában Szent József napját ünneplik fritella (vagyis fánk-) sütéssel; ott a leves után eszik, üresen. Ha már krémmel is megtöltik, bigne a neve.


Süssünk fánkot!
Sokan megőrülnek érte, mégsem sütnek fánkot, mert úgy gondolják, hogy túlságosan is időigényes és bonyolult. Pedig ha megismerjük a fánksütés csínját-bínját, rájövünk, hogy nem is akkora ördöngősség az egész!





A gyerekeknek is kedvence

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Heti menü ajánlat
  2012-01-23 11:12:33, hétfő
 
  Heti menü ajánlat - 2012 január 23-29.


Hétfő:

Előétel: Zöldséges-babos paradicsomleves
Főétel: Paella csirkemellel és kolbásszal
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Január saláta


Kedd - Morzsálós Mirza napi menüje:

Előétel: Sajtos-petrezselymes édeskömény-krémleves
Főétel: Kelkáposzta főzelék marhapörkölttel
Desszert: Bagolyszemes túrós
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposztás krumplitorta


Szerda:

Előétel: Rántott leves pirított kiflikarikákkal
Főétel: Pulykafasírt rozmaringos sült burgonyával
Desszert: Banán
Vegetáriánus ajánlat: Gombafasírt rozmaringos sült burgonyával


Csütörtök:

Előétel: Tárkonyos zúzaragu leves
Főétel: Sasadi szelet burgonya ropogóssal
Desszert: Kanalas fánk másként
Vegetáriánus ajánlat: Színes articsókafelfújt


Péntek:

Előétel: Almás sütőtökkrémleves
Főétel: Káposztás cvekedli
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás cvekedli


Szombat:

Reggeli: Mazsolás kalács kakaóval
Előétel: Boros szilvakrémleves habgaluskával
Főétel: Rakott krumpli sajttal gazdagítva
Desszert: Tejfölös piskóta dióval és gyümölcsdarabokkal
Vacsora: Gyors zöldséges rétes virslivel, pohár fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Füstölt lazaccal töltött tengeri halfilé


Vasárnap:

Reggeli: Gazdag rántotta ropogós kenyérrel, frissen facsart narancslével
Előétel: Gazdag húsleves
Főétel: Ördögi rostélyos
Desszert: Csokis-banános muffin édesszájúaknak
Vacsora: Melegszendvics, megérdemel egy kevés forralt bort
Vegetáriánus ajánlat: Kukoricás-fetás töltött avokádó

A részletes recepteket megtalálhatod itt:
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 159 db bejegyzés
e év: 1342 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5151
  • e Hét: 14654
  • e Hónap: 28559
  • e Év: 158266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.