|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2013-02-03 22:40:42, vasárnap
|
|
|
Érlelt hátszín roston színes köretekkel és zöldborsmártással
Hozzávalók:
2 kg érlelt hátszín 1,5 cm vastag szeletekre vágva
durvára darált színes bors keverék
olívaolaj
só
A körethez:
2 kg nagyobb szemű krumpli
rozmaring
olaj
só
50 dkg morzsolt kukorica
5 dkg vaj
só
petrezselyemzöld
céklapürézöldborsmártás
Elkészítés:
A krumplikat jól megmosom, 20 percig előfőzöm sós vízben, majd héját leszedem, olajban megforgatom, sózom, rozmaringgal beszórom, és alufóliába csomagolom. 180 fokon készre sütöm.
A kukoricát a vajon, sóval és petrezselyemmel, fedő alatt puhára párolom.
Mivel érlelt marhahúsról van szó, így rögtön kezdhetjük a sütést, nagyon forró rostlapon. Minden szeletet vékonyan olívaolajjal bekenünk és meghintjük a borskeverékkel.
Kb. 6 percig sütjük oldalanként, így már nem véres a közepe, de finom omlós a hús állaga.
Rögtön tálaljuk a krumplival, a kukoricával, én céklapürét és zöldborsmártást is készítettem hozzá.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-02-03 22:28:25, vasárnap
|
|
|
Marhahúsleves velőscsonttal
Hozzávalók kb. 7-8 személyre:
1,20 kg marhahús (rostélyos, nyaka, lábszár)
1 szép darab velőscsont
1 nagy fej vöröshagyma - egészben, behasítva
4-5 gerezd fokhagyma
30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa) hosszú vékony szeletekre hasítva
10 dkg zeller - egészben
10 dkg karalábé - egészben
10 dkg kelkáposzta cikk - egészben, vagy pár szem csiperke gomba
1 csokor zöldpetrezselyem
2-3 szál zellerzöld
1 evőkanál egész feketebors (teatojásban)
1 zöldpaprika (vegyesen csípőssel) egészben
1 paradicsom - egészben
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
só
kb. fél mokkáskanál cukor
25 dkg száraz levestészta (cérnametélt, csiga)
Elkészítés:
A megmosott húst és csontot egy 7-8 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 2,5 liter vízzel, lassan felforralom, a keletkezett habot szűrővel eltávolítom, ilyenkor már hozzáadom a sót, az egész borsot, a zeller- és karalábédarabot, majd csendesen főzöm kb. 1 órát. Ezután hozzáadom az összes további zöldséget, és puhulásig főzöm nagyon csendesen (éppen csak mozogjon a teteje). Főzés közben utána sózom, további őrölt fekete borssal, szerecsendióval ízesítem, a főzés vége felé pici cukorral lágyítom az ízeket.
Amikor megfelelőnek találom, a zeller- és karalábédarabot, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a káposztát, a vöröshagymát és a petrezselymet kiveszem belőle, a levest hagyom pihenni tálalásig. (Ha zsírosnak találom, tetejéről a felesleget evőkanállal eltávolítom.)
Közben sós, olajos vízben kifőzöm a levestésztát. Leszűröm, vízzel leöblítem, külön tálban kínálom a leveshez.
Tálalásnál a tányérokba teszem a tésztát, a forró levest igény szerinti főtt zöldségekkel rámerem. Igény szerint csípős paprikát, további őrölt borsot kínálok hozzá.
A húst fogyaszthatjuk a levesben, vagy külön reszelt ecetes tormával, mustárral, de ízlés szerint paradicsom-, sóska- vagy különféle gyümölcsmártással, főtt burgonyával kiváló második fogás.
A velős csontból a velőt kiütjük, pirítós kenyérre kenjük, sózzuk, őrölt feketeborssal, karikára szeletelt lilahagymával, őrölt pirospaprikával fogyasztjuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2013-02-03 22:21:38, vasárnap
|
|
|
Cibereleves aszalt gyümölccsel
Hozzávalók:
aszalt gyümölcs (tetszés szerint, szilva, barack, de bármi, amit kedvelünk)
2 dl tejföl
2 dl száraz fehérbor
só
kristálycukor
őrölt szegfűszeg
liszt
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöt egy éjszakán át langyos vízzel kevert borban áztatom.
Másnap a levéből kivesszem, kimagozom, nagyobb lukú szitán áttöröm, az áztató lében felforralom, kevés sóval, cukorral, szegfűszeggel fűszerezem, majd tejfölös, lisztes habarással dúsítom.
Levesbetétként apró krumpligombócokat főzhetünk bele.
Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
További recepteket és érdekességeket a Pasik a konyhában blogban találsz!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2013-02-03 22:19:07, vasárnap
|
|
|
Ázsiai sült tésztabatyu
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás
só
víz
A töltelékhez:
1 póréhagyma
15 dkg gomba
20 dkg spenót
10 dkg bambuszrügy
10 dkg szójacsíra
1 evőkanál sötét szójaszósz
só
bors
2 tojás
Elkészítés:
Pirítsd meg a karikára vágott póréhagymát, dobd rá az apróra vágott gombát és a bambuszrügyet. Ha a gomba már elfőtte a levét, tedd a serpenyőbe a csíkokra vágott spenótot, a szójacsírát, és süsd jól össze. Locsold meg szójaszósszal, fűszerezd. Öntsd rá a felvert tojást, és süsd meg, mint egy rántottát. A tésztát gyúrd keményre, nyújtsd ki, töltsd meg, és bő olajban süsd ki. (De vízben is kifőzheted a hagyományos módon.) Valamilyen pikáns ázsiai szósszal tálald.
Megjegyzés:
A megsült raviolikat összegyűrt papírtörlőre szedd, így jobban felszívódik a felesleges olaj.
A receptet ZilkaZil küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2013-02-03 22:16:27, vasárnap
|
|
|
Édes-savanyú sertés ananásszal
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
só
őrölt bors
2 fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
20 dkg sárgarépa
1 evőkanál cukor
2 evőkanál borecet
6 evőkanál szójaszósz
1 ananászkonzerv
Vénusz olaj
Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágjuk, a forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, a szójaszószt, az ananász levét, és puhára főzzük.
Az újhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, fölkarikázzuk, majd a puha húshoz adjuk. Pirítjuk 6-8 percig, beletesszük az ananászkockákat, sóval, cukorral, őrölt borssal, borecettel fűszerezzük, átforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kelemen Péter küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-02-03 22:13:10, vasárnap
|
|
|
.Kínai gombás csirkehúsleves
Hozzávalók:
20 dkg csirkemell
1 tojásfehérje
1 evőkanál keményítő
1 l húsleves
10 dkg gomba
2 db apróra vágott újhagyma
1 kiskanál gyömbérpor
1 evőkanál szójaszósz
só
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd a tojásfehérjével és kevés sóval jól összekeverjük, majd állni hagyjuk, amíg a zöldségeket elkészítjük. A gombát megtisztítjuk, és az újhagymával együtt vékonyan felszeleteljük. A húslevest - lehet kockából is - felforraljuk, sóval, gyömbérporral és szójaszósszal ízesítjük. (Vigyázzunk, a szójaszósz is sós!) Beletesszük a gombát, a hagymát, a keményítővel elkevert csirkemellcsíkokat, és folyamatosan kevergetve 8-10 perc alatt készre főzzük.
Megjegyzés:
A receptet Nika74 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2013-02-03 22:07:49, vasárnap
|
|
|
Farsangi fánk
Hozzávalók
A tésztához
500 g liszt
50 g porcukor
4 db tojássárgája
80 g vaj
25 g élesztő
2,5 dl tej
0,5 dl rum
só
a szóráshoz: 100 g liszt
a tetejére: 15 g vaníliás cukor
a töltéshez és a tálaláshoz: 100 g barackíz
a sütéshez: olaj
Elkészítése
Egy dl langyos tejjel, az elmorzsolt élesztővel, nyolcvan gr liszttel, kevés cukorral a gyúrt élesztős tésztáknál leírt módon kovászt készítünk. A további folyamatban csak annyi az eltérés, hogy a jól összedolgozott tésztához végül hozzáadjuk a rumot. A kelesztett tésztát lisztezett nyújtótáblára borítjuk, majd 2 cm vastagságúra nyújtjuk. A lisztbe mártott fánkszaggatóval hirtelen mozdulattal és nagy erővel kiszaggatjuk a fánkokat, lisztezett konyharuhával letakart tálcára helyezzük, majd beborítjuk a másik konyharuhával, és langyos helyen ismét kelesztjük. A megkelt fánkokat óvatosan felemeljük, közepükre mélyedést alakítunk ki, majd a mélyedéssel lefelé bő, középmeleg olajba helyezzük, és fedővel lefedve kezdjük a sütést. Amikor az egyik oldaluk megsült, megfordítjuk és fedő nélkül fejezzük be a sütést. A fánkokat lapátkanállal kiemeljük, jól lecsepegtetjük. Meghintjük vaníliás porcukorral, a mélyedésekbe töltve, vagy külön edényben melegített és rummal ízesített barackízt adunk hozzá. Forrón tálaljuk.
Érdekesség: a farsangi fánkot két villával illik fogyasztani, nem szabad késsel vágni, csak mintegy tépni a két villa segítségével.
Csöröge fánk receptje
Öt tojás sárgájával, egy kanál rummal, két kávéskanál tejföllel, pici sóval, kávéskanál cukorral és huszonöt dkg. Liszttel közepesen kemény tésztát készítünk.
Vékonyra nyújtjuk és derelyemetszővel féltenyérnyi, kockákra vágjuk Közepébe, szintén a derelyemetszővel két - három csíkot, belevágunk. Forró zsírban vagy olajban ropogósra sütjük, vaníliás porcukorral meghintjük. Sárgabarack lekvárral tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2013-02-03 22:00:42, vasárnap
|
|
|
Heti menü ajánlat - 2013 február 04 -10.
Hétfő:
Előétel: Paradicsomleves betűtésztával
Főétel: Pulykafasírt rozmaringos sült burgonyával
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Túrógombóc piritott prézliben, tejföllel nyakon öntve
Kedd - a kínai konyha remekeiből válogatunk:
Előétel: Kínai gombás csirkehúsleves
Főétel: Édes-savanyú sertés ananásszal
Desszert: Kínai sült édes dió
Vegetáriánus ajánlat: Ázsiai sült tésztabatyu
Szerda:
Előétel: Karalábéleves
Főétel: Csirkemájas rizottó
Desszert: Krémsajtos mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Körtés-kéksajtos rizottó
Csütörtök:
Előétel: Tojásleves
Főétel: Sárgaborsó főzelék füstölt hússal és hagymakarikával
Desszert: Csokoládépuding
Vegetáriánus ajánlat: Sárgaborsó főzelék sült hagymakarikákkal
Péntek:
Előétel: Hamis gulyásleves
Főétel: Bolognai spagetti pulykahússal
Desszert: Gyümölcsös túrókrém
Vegetáriánus ajánlat: Olívás spagetti
Szombat:
Reggeli: Tojásrántotta
Előétel: Cibereleves aszalt gyümölccsel
Főétel: Sertéspörkölt galuskával, tejfölös uborkasalátával
Desszert: Farsangi fánk
Vacsora: Főtt virsli mustárral, péksüteménnyel, pohár fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Túrós rakott zöldbab
Vasárnap:
Reggeli: Mazsolás kuglóf kakaóval
Előétel: Marhahúsleves velőscsonttal
Főétel: Érlelt hátszín roston színes köretekkel és zöldborsmártással
Desszert: Zserbó szelet
Vacsora: Körözöttes kenyér sonkaszeletekkel, rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Rántott camembert párolt rizzsel és áfonyamártással
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2013. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
147 db bejegyzés |
e év: |
2276 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4156
- e Hét: 13659
- e Hónap: 27564
- e Év: 157271
|
|
|