Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Február 17
  2022-02-16 22:27:42, szerda
 
  "...ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz." Róm 3,26


Tudjuk Brutusról, hogy minden törvényhozó között ő volt a leghajlíthatatlanabb, és hogy nem számított neki a személyek tekintélye, mikor bírói székben ült. Mikor a legelőkelőbb szenátorokat vitték Brutus elé és rábizonyították hitszegésüket, Brutus könyörtelenül halálra ítélte őket. De tételezzük fel, hogy Brutus tulajdon fiát vitték a bírói szék elé - ez meg is történt a valóságban -, nézz lélekben az apára, aki a bírói székben ül, és csodáld, mikor most is kijelenti, hogy a bírói szék előtt mindenki egyenlő.

Fel tudod fogni a gondolat félelmetességét, hogy most a fiút valóban az apja hallgatja ki, és az elmarasztaló ítéletet az apja szájából kell hallania? Az apja szeme előtt bilincselik meg, miközben ez az apa kérlelhetetlen bíróként megparancsolja a hóhérnak, hogy ostorozzák meg a fiát és végül kijelenti: "Elvezetni - lefejezni!"

Itt látod, ahogy a rómaiak jobban szerették hazájukat, mint fiúkat, és mindkettőnél is jobban az igazságosságot. "Igenis", mondja a világ, "Brutus igazságos."

Ha Isten mindnyájunkat elítélt volna, ez bizonyára megfelelt volna igazságosságának. De nézzétek! Isten tulajdon Fia magára veszi a világ bűneit, és így, bűnteherrel lép Istene elé. Ő maga bűnnélküli, de sokak bűnét vette a vállára. Isten elítéli saját fiát, kiszolgáltatja a rómaiak korbácsának, a zsidók gúnyolásának és a katonák csúfolódásának. Kiszolgáltatja Fiát a bírónak, és hagyja, hogy keresztre szegezzék. Mivel az emberek nem hajthatták végre saját helyettesükön az Isten igazsága által megkövetelt büntetést, azért Isten a saját Fiát sújtja.

Nem döbbent meg benneteket ez az állítás? Olvassátok el az Ézs 53-at, és megtaláljátok rá a bizonyítékot.

Valóban, ha Isten egyetlen, szeretett Fiát sújtja, akkor Isten az igazságának túláradóan eleget tesz; mert Krisztus önként adta magát áldozatul.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A háború Istené
  2022-02-16 22:17:51, szerda
 
  A háború Istené

2Krón 20,15: ,,És megszólalt: Figyeljetek, egész Júda és Jeruzsálem lakói meg te, Jósáfát király! Ezt mondja nektek az ÚR: Ne féljetek és ne rettegjetek ettől a nagy tömegtől, mert nem a ti háborútok ez, hanem az Istené!"

Szerezzetek új bizonyosságot Isten jóságáról, ,,Ne féljetek és ne rettegjetek ettől a nagy tömegtől, mert nem a ti háborútok ez, hanem az Istené!" (2Krón 20,15). A Szentlélek tegyen tanúbizonyságot erről az édes ígéretről. Erősítsen és vigasztaljon meg benneteket, és bárcsak megszabadítva lennétek még mielőtt eljönne a szabadulás.
A fő dolog az, hogy megmeneküljünk a bajtól való félelemtől. Ha csendes vagy, nyugodt és rendelkezel bizonyossággal az Úr hűsége felől, akkor valóban megmentve vagy a próba fullánkjától. A próba semmi, ha nem csípi meg a lelkedet. Ha a szíved nem nyugtalan, akkor nincs baj. A világban lévő összes szegénység és fájdalom nem győzhet le, ha annak gonoszsága nem tud behatolni a lelkedbe. A Krónikák második könyve 20-dik fejezetében, Júda népe tényleges szabadulásban részesült az Úrtól. Amikor megérkeztek a helyszínre, hogy szembenézzenek ellenségeikkel, nem volt senki, mert mind meghaltak (2Krón 20,24). Hasonló módon fog Isten téged is megszabadítani. Válaszként az imádságodra, Ő lesz a te védelmed; ezért dicsérd az Ő nevét.
Megszabadított téged amikor kimentél, hogy szembenézzél a bűneid hatalmas seregével. Láttad, hogy Krisztus elintézte őket és a szíved táncolt örömében. Elmondhattad: ,,Nincsen azért most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik Krisztus Jézusban vannak, akik nem test szerint járnak hanem Lélek szerint" (Róm 8,1). Krisztus lemészárolta a bűneinket és azok többé nem átkozhatnak meg bennünket. Ez a helyzet nagyon sok olyan bajjal, amelyekről úgy tűnik, hogy legyőznek téged. Amikor megérkezel hozzájuk, eltűnnek. El lettek távolítva utadból miközben haladtál előre. Most pedig nincs más dolgod mint dicsérni az Úr nevét.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5944
  • e Hét: 28588
  • e Hónap: 57900
  • e Év: 245702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.