Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az Úr megsegített minket
  2022-02-03 19:50:19, csütörtök
 
  Az Úr megsegített minket

1Sám 7,12: ,,Sámuel pedig vett egy követ, és felállítá Mispa és Sén között, és Ében-Háézernek nevezte el, mert mondá: Mindeddig megsegített minket az Úr!"

Isten veled van, bárhová mész. Szárazföldön vagy tengeren, nappal vagy éjszaka soha nem lehetsz egyedül. Lehetetlen kiutazni Atyád uralma alól (Zsolt 139,8). Lakozhatsz itt vagy ott, vagy lakhatsz egy kastélyban vagy egy kunyhóban, és mégis mennyei Atyád nagy házában leszel. A háza hatalmas. ,,Az én Atyámnak házában sok lakóhely van" (Jn 14,2) Isten minden szükséges dolgot megad. Volt néhány kemény megpróbáltatásod. Elszenvedted az özvegység keserűségét, vagy szegény vagy, és az ellátás amiben részesülsz kevés. Mégis, életben vagy. Ételedet megkapod és vized el nem fogy (Ézs 33,16). Jehova-Jirehről szól az éneked; az Úr gondoskodik.
A kis madarak téli reggelen csupasz ágakon ülnek és énekelnek. Hó borítja a földet, és nem tudják megmondani, honnan jön a reggelijük. Ennek ellenére énekelnek, és Isten gondoskodik róluk. Ritkán látsz verebet éhen halni; általában az ég madarai táplálva vannak. Jézus azt mondta: ,,Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-é azoknál?" (Mt 6,26).
Talán szeretnél egy "kalitkában" élni, és rendszeresen táplálva lenni és nyugdíjjal rendelkezni. Azt hiszem, hogy a kalitkában élő madarak korábban meghalnak mint azok amelyekről Isten visel gondot. Tehát jobb bízni az Úrban mint másokba helyezni a bizodalmad. Nem engedte és nem fogja engedni, hogy bármi jót is nélkülözzél. Vedd az Ő szavait biztosítékul: ,,Bízzál az Úrban és jót cselekedjél; e földön lakozzál és hűséggel élj. Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit." (Zsolt 37,3-4).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Február 3
  2022-02-03 07:33:42, csütörtök
 
  "Hiszen talán azért szakadt el tőled egy időre, hogy örökre visszanyerd." Filem 15


Van egy fiad, aki éppen elhagyta a házadat? Lázadó ifjú, aki eltávozott, mivel nem tudta elviselni a fegyelmet a keresztyén családban? Szomorú, hogy így van, de ne csüggedj el. Nem tudod hol van; de Isten tudja. Nem tudsz utána menni, de Isten képes rá. Útban van Sanghaj felé, és lehetséges, hogy Pál is éppen Sanghajban él, aki megtérése eszköze kell legyen.

Vagy Ausztráliába utazott? Lehetséges, hogy ott mondanak majd neki egy igét, ami eléri a szívét. Én nem tudok vele beszélni, de valaki ott megteheti; ezért engedd át Istennek, ha önfejűsége miatt eltávozik. Mert számára ez az út, amelyen végül hazatalál.

Egy tengerész írta nekem egyszer a következőket: "Édesanyám arra kért, hogy olvassam minden nap a Bibliát. De sohasem tettem. Havannában kórházba szállítottak, és egy haldokló feküdt mellettem, aki nem sokkal halála előtt azt mondta: 'Cimbora, beszélnem kell veled. Van itt valamim, ami igen értékes számomra. Vad kölyök voltam, de ezeknek a prédikációknak az olvasása az Üdvözítőhöz vezetett. Ha én most elköltöztem az élők sorából, vedd magadhoz kérlek ezeket a prédikációkat, és írd meg annak, aki a prédikációkat tartotta és kinyomtatta, hogy Isten megáldotta azokat megtérésemre.'" Ez egy prédikációimat tartalmazó csomag volt, és Isten megáldotta ezeket e fiatal férfi számára, akit kórházba irányított, hogy ott Krisztushoz vezesse.

Onézimosz otthon maradhatott volna, és soha nem lett volna szükség arra, hogy tolvaj legyen; de talán éppen önigazultsága miatt veszett volna el. Most nyilvánvalóvá lett a bűne. A semmirekellő leleplezte szíve romlottságát, Pál szeme elé került, aki imáiba foglalta, és erre megtért.

Kérlek téged: soha ne ess kétségbe egy férfi, nő vagy gyermek miatt, amiért nem ismeri be azonnal a bűnét. Reménykedj Istenben és imádkozz érte kitartóan.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6983
  • e Hét: 29627
  • e Hónap: 58939
  • e Év: 246741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.