Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zöldborsófőzelék fasírtgolyókkal
  2014-01-02 22:24:51, csütörtök
 
   
  Zöldborsófőzelék extra

Hozzávalók:

45 dkg Bonduelle (fagyasztott) zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 dl tej
olívaolaj
vaj

bors
zöldségleveskocka vagy ételízesítő
apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk.

2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz).

3. A borsó felét (kb. 25 dkg-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje.

4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.

5. Leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját.

6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük.

7. Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükörtojást vagy főtt tojást), valamint akár sült baconcsíkokat is.





Megjegyzés:

Mikor régebben próbálkoztam a zöldborsófőzelékkel, becsomósodott a liszttől, és a borsó íze sem jött ki igazán, így gondoltam, mi lenne, ha a főzelék alapkrémjét valami más módon állítanám elő. Mivel nagyon szeretem a krémes ételeket, legyen az leves, főzelék vagy mártás, így a kézimixer mára a konyhám alapfelszerelése, ezért szinte adott volt, hogy az előbb említett problémát is a segítségével fogom megoldani.
Végeredményképp egy igazán zsenge, tavaszi főzeléket sikerült készítenem, mely üde zöld színével vonzza a kíváncsi és éhes tekinteteket egyaránt.

A receptet és a fotót Konczzso küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu



Fasírtgolyók II.

Hozzávalók:

50 dkg darált pulykahús
1 db szikkadt zsemle
1 db tojás
csipet só
1 teáskanál pirospaprika
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt bors
apróra vágott petrezselyem
olaj a sütéshez
akácmézes meggylekvár (kézműves termék)

Elkészítés:

A zsemlét vízbe áztatjuk. A pulykahúst összekeverjük a tojással, sóval és a többi fűszerrel. A zsemlét kinyomkodjuk, és hozzákeverjük a fűszeres húsalaphoz. A vöröshagymát lereszelve adjuk hozzá, a fokhagymát pedig törve. A petrezselymet minél apróbbra kell vágni, és úgy keverni a húshoz.

Ezután vizes kézzel golyókat formálunk és forró olajban (félig lepje csak el a fasírtokat) mindkét felét megsütjük.





Ha nagyobb, laposabb húsokat formálunk, akkor máris kész a hamburgerhús. Házi zsemlével nagyon finom és egészségesebb *gyorséttermi* ebédet-vacsorát készíthetünk belőle.

Megjegyzés:

Van élet a lekváros kenyéren túl. Sőt, még a lekváros sütiken túl is. Merthogy egyes lekvárok annyira különleges ízvilággal rendelkeznek, hogy érdemes húsokhoz, rántott sajthoz mártásként használni, vagy azzal együtt megsütni-főzni azokat. Nálunk a fasírt amolyan bónusz-eledel: önmagában, felvágott helyett, hamburgerként, zöldségkörettel, krumplival, majonézzel, mindenhogy szeretjük. Nyáron friss gyümölcsből gyümölcsmártást szoktam hozzá készíteni, máskor pedig körbenézek a kézműves lekvárgyártók polcain, milyen különlegességgel dobhatnám fel a fasírtgolyókat. Mostani kedvencünk az akácmézes meggylekvár, ami édes is, nem is, de mindenesetre nagyon feldobja az amúgy megunhatatlan fasírt ízét. Ez a párosítás a vasárnapi rántott hús alternatívájaként is megállja a helyét.

A receptet és a fotót Ízekblogja küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Címkék: alapfelszerelése, különlegességgel, zöldborsófőzelék, zöldségkörettel, gyümölcsmártást, végeredményképp, ételízesítővel, fasírtgolyókat, lekvárgyártók, összekeverjük, megunhatatlan, hamburgerként, hozzákeverjük, becsomósodott, petrezselymet, leturmixoljuk, egészségesebb, baconcsíkokat, fasírozottat, vöröshagymát, kinyomkodjuk, fasírtgolyók, petrezselyem, rendelkeznek, tekinteteket, készíthetünk, segítségével, gyorséttermi, mindenesetre, hamburgerhús, pirospaprika, próbálkoztam, meggylekvár, mindmegette, ételízesítő, tükörtojást, apró kockákra, olívaolaj keverékén, borsó felét, hagymához öntjük, borsó megpuhul, főzelékünk alapját, maradék borsót, apróra vágott, főzelék alapkrémjét, krémes ételeket, kézimixer mára, konyhám alapfelszerelése, előbb említett, segítségével fogom, igazán zsenge, fotót Konczzso, Fasírtgolyók II,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Életművészet  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Paul David Tripp Április 24  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Ünnepelj csak  Két tekintet van  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az idő elsodorja létezésünk  Az idő elsodorja létezésünk  képre írva  Irgalom és ítélet  Bella István: Zsoltár  A Föld napja  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Esti kép  Föld napja április 22  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
apró kockákra, olívaolaj keverékén, borsó felét, hagymához öntjük, borsó megpuhul, főzelékünk alapját, maradék borsót, apróra vágott, főzelék alapkrémjét, krémes ételeket, kézimixer mára, konyhám alapfelszerelése, előbb említett, segítségével fogom, igazán zsenge, fotót Konczzso, zsemlét vízbe, pulykahúst összekeverjük, többi fűszerrel, zsemlét kinyomkodjuk, fűszeres húsalaphoz, vöröshagymát lereszelve, fokhagymát pedig, petrezselymet minél, lekváros kenyéren, lekváros sütiken, fasírt amolyan, kézműves lekvárgyártók, akácmézes meggylekvár, amúgy megunhatatlan, vasárnapi rántott, fotót Ízekblogja, alapfelszerelése, különlegességgel, zöldborsófőzelék, zöldségkörettel, gyümölcsmártást, végeredményképp, ételízesítővel, fasírtgolyókat, lekvárgyártók, összekeverjük, megunhatatlan, hamburgerként, hozzákeverjük, becsomósodott, petrezselymet, leturmixoljuk, egészségesebb, baconcsíkokat, fasírozottat, vöröshagymát, kinyomkodjuk, fasírtgolyók, petrezselyem, rendelkeznek, tekinteteket, készíthetünk, segítségével, gyorséttermi, mindenesetre, hamburgerhús, pirospaprika, próbálkoztam, meggylekvár, mindmegette, ételízesítő, tükörtojást, felengedjük, vöröshagyma, gyümölcsből, fagyasztott, hozzátörjük, fűszerezzük, alapkrémjét, körbenézek, készítenem, főzelékünk, megjegyzés, kedvencünk, hozzáadjuk, hozzávalók, pulykahúst, majonézzel, krumplival, fokhagymát, mindenhogy, lereszelve, elkészítés, fasírtokat, mártásként, ízvilággal, különleges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3022
  • e Hét: 17894
  • e Hónap: 31799
  • e Év: 161506
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.