|
2014-01-02 22:24:51, csütörtök
|
|
|
|
|
|
Zöldborsófőzelék extra
Hozzávalók:
45 dkg Bonduelle (fagyasztott) zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 dl tej
olívaolaj
vaj
só
bors
zöldségleveskocka vagy ételízesítő
apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk.
2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz).
3. A borsó felét (kb. 25 dkg-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje.
4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
5. Leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját.
6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük.
7. Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükörtojást vagy főtt tojást), valamint akár sült baconcsíkokat is.
Megjegyzés:
Mikor régebben próbálkoztam a zöldborsófőzelékkel, becsomósodott a liszttől, és a borsó íze sem jött ki igazán, így gondoltam, mi lenne, ha a főzelék alapkrémjét valami más módon állítanám elő. Mivel nagyon szeretem a krémes ételeket, legyen az leves, főzelék vagy mártás, így a kézimixer mára a konyhám alapfelszerelése, ezért szinte adott volt, hogy az előbb említett problémát is a segítségével fogom megoldani.
Végeredményképp egy igazán zsenge, tavaszi főzeléket sikerült készítenem, mely üde zöld színével vonzza a kíváncsi és éhes tekinteteket egyaránt.
A receptet és a fotót Konczzso küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
Fasírtgolyók II.
Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús
1 db szikkadt zsemle
1 db tojás
csipet só
1 teáskanál pirospaprika
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt bors
apróra vágott petrezselyem
olaj a sütéshez
akácmézes meggylekvár (kézműves termék)
Elkészítés:
A zsemlét vízbe áztatjuk. A pulykahúst összekeverjük a tojással, sóval és a többi fűszerrel. A zsemlét kinyomkodjuk, és hozzákeverjük a fűszeres húsalaphoz. A vöröshagymát lereszelve adjuk hozzá, a fokhagymát pedig törve. A petrezselymet minél apróbbra kell vágni, és úgy keverni a húshoz.
Ezután vizes kézzel golyókat formálunk és forró olajban (félig lepje csak el a fasírtokat) mindkét felét megsütjük.
Ha nagyobb, laposabb húsokat formálunk, akkor máris kész a hamburgerhús. Házi zsemlével nagyon finom és egészségesebb *gyorséttermi* ebédet-vacsorát készíthetünk belőle.
Megjegyzés:
Van élet a lekváros kenyéren túl. Sőt, még a lekváros sütiken túl is. Merthogy egyes lekvárok annyira különleges ízvilággal rendelkeznek, hogy érdemes húsokhoz, rántott sajthoz mártásként használni, vagy azzal együtt megsütni-főzni azokat. Nálunk a fasírt amolyan bónusz-eledel: önmagában, felvágott helyett, hamburgerként, zöldségkörettel, krumplival, majonézzel, mindenhogy szeretjük. Nyáron friss gyümölcsből gyümölcsmártást szoktam hozzá készíteni, máskor pedig körbenézek a kézműves lekvárgyártók polcain, milyen különlegességgel dobhatnám fel a fasírtgolyókat. Mostani kedvencünk az akácmézes meggylekvár, ami édes is, nem is, de mindenesetre nagyon feldobja az amúgy megunhatatlan fasírt ízét. Ez a párosítás a vasárnapi rántott hús alternatívájaként is megállja a helyét.
A receptet és a fotót Ízekblogja küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
Címkék: alapfelszerelése, különlegességgel, zöldborsófőzelék, zöldségkörettel, gyümölcsmártást, végeredményképp, ételízesítővel, fasírtgolyókat, lekvárgyártók, összekeverjük, megunhatatlan, hamburgerként, hozzákeverjük, becsomósodott, petrezselymet, leturmixoljuk, egészségesebb, baconcsíkokat, fasírozottat, vöröshagymát, kinyomkodjuk, fasírtgolyók, petrezselyem, rendelkeznek, tekinteteket, készíthetünk, segítségével, gyorséttermi, mindenesetre, hamburgerhús, pirospaprika, próbálkoztam, meggylekvár, mindmegette, ételízesítő, tükörtojást, apró kockákra, olívaolaj keverékén, borsó felét, hagymához öntjük, borsó megpuhul, főzelékünk alapját, maradék borsót, apróra vágott, főzelék alapkrémjét, krémes ételeket, kézimixer mára, konyhám alapfelszerelése, előbb említett, segítségével fogom, igazán zsenge, fotót Konczzso, Fasírtgolyók II,
|
|
|
|
Életművészet Gárdonyi Géza - Április végén Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Amit átélünk, Facebookon kaptam Miért nem menti meg Jézus... Gárdonyi Géza - Április végén Föld napja április 22 Az elfogadásnak... Facebookon kaptam Jó éjszakát Föld napja április 22 Facebookon kaptam Facebookon kaptam Föld napja április 22 Facebookon kaptam Messziről jött ember Facebookon kaptam Mindenünk, amink van, amit sze... Föld napja április 22 Bella István: Zsoltár Paul David Tripp Április 24 Búzaszentelés Facebookon kaptam Facebookon kaptam Alvó cica Facebookon kaptam Amit átélünk, Önmagaddal nem lehetsz elégede... Ma a legtöbb civilizált ember ... Facebookon kaptam Gizike bar... Ünnepelj csak Két tekintet van 802 esztendeje, 1222. április ... Facebookon kaptam Gizike bar... Bizonyos kulturális szint nélk... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Őrangyalod, ha vigyáz rád... Az idő elsodorja létezésünk Facebookon kaptam Fodor Ákos költő, Facebookon kaptam Facebookon kaptam Nehezen engedem A hét szűk esztendő Facebookon kaptam Gábor Dénes gondolata Facebookon kaptam Facebookon kaptam Gárdonyi Géza - Április végén Facebookon kaptam Facebookon kaptam Krisztina b... Az idő elsodorja létezésünk Az idő elsodorja létezésünk képre írva Irgalom és ítélet Bella István: Zsoltár A Föld napja Szép estét kedves látogatóimna... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Jó éjszakát Facebookon kaptam Facebookon kaptam Gondolatok az életről és szere... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Amit átélünk, Facebookon kaptam Cs Ildikótól Föld napja április 22 Muratáj Facebookon kaptam Facebookon kaptam Muratáj Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Kellemes esti időtöltést Emberként automatikusan értéke... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Ázzal aki csak szép Facebookon kaptam Fodor Ákos költő, Facebookon kaptam William Shakespeare idézet Esti kép Föld napja április 22 Nagyon furcsa szeretni valakit... Egyik kedvenc festőm Fernando ... Ha így haladunk... Facebookon kaptam Aki a sorsa útján jár, gyakran... Facebookon kaptam A keserű igazság Facebookon kaptam Facebookon kaptam Cs Ildikótól
|
|
|
|
apró kockákra, olívaolaj keverékén, borsó felét, hagymához öntjük, borsó megpuhul, főzelékünk alapját, maradék borsót, apróra vágott, főzelék alapkrémjét, krémes ételeket, kézimixer mára, konyhám alapfelszerelése, előbb említett, segítségével fogom, igazán zsenge, fotót Konczzso, zsemlét vízbe, pulykahúst összekeverjük, többi fűszerrel, zsemlét kinyomkodjuk, fűszeres húsalaphoz, vöröshagymát lereszelve, fokhagymát pedig, petrezselymet minél, lekváros kenyéren, lekváros sütiken, fasírt amolyan, kézműves lekvárgyártók, akácmézes meggylekvár, amúgy megunhatatlan, vasárnapi rántott, fotót Ízekblogja, alapfelszerelése, különlegességgel, zöldborsófőzelék, zöldségkörettel, gyümölcsmártást, végeredményképp, ételízesítővel, fasírtgolyókat, lekvárgyártók, összekeverjük, megunhatatlan, hamburgerként, hozzákeverjük, becsomósodott, petrezselymet, leturmixoljuk, egészségesebb, baconcsíkokat, fasírozottat, vöröshagymát, kinyomkodjuk, fasírtgolyók, petrezselyem, rendelkeznek, tekinteteket, készíthetünk, segítségével, gyorséttermi, mindenesetre, hamburgerhús, pirospaprika, próbálkoztam, meggylekvár, mindmegette, ételízesítő, tükörtojást, felengedjük, vöröshagyma, gyümölcsből, fagyasztott, hozzátörjük, fűszerezzük, alapkrémjét, körbenézek, készítenem, főzelékünk, megjegyzés, kedvencünk, hozzáadjuk, hozzávalók, pulykahúst, majonézzel, krumplival, fokhagymát, mindenhogy, lereszelve, elkészítés, fasírtokat, mártásként, ízvilággal, különleges, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 3022
- e Hét: 17894
- e Hónap: 31799
- e Év: 161506
|
|
|