Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Libacomb sajt-szufléval és mézes sütőtökkel
  2014-11-23 19:18:31, vasárnap
 
   
  Libacomb sajt-szufléval és mézes sütőtökkel

Hozzávalók:

2 személynek:
2 db libacomb
2 dl libazsír (vagy kacsazsír)

őrölt bors
kakukkfű
rozmaring
3-4 szem borókabogyó
2 dl fehérbor
1 evőkanál méz
A sajt-szufléhoz:
25 dkg mascarpone
2 evőkanál tejföl
10 dkg reszelt sajt (pl. edami)
1 evőkanál liszt
2 db tojás

őrölt fehér bors
szerecsendió
vaj és zsemlemorzsa a forma kenéséhez
A mézes sütőtökhöz:
30 dkg kockára vágott sütőtök
5-6 dkg vaj
2 evőkanál méz

őrölt fehérbors
csipet fahéj

Elkészítés:

A combokat alaposan nézzük át, és távolítsuk el a tokokat, majd mossuk meg, töröljük szárazra. Ezután alaposan dörzsöljük be sóval. A libazsírt olvasszuk fel, keverjünk hozzá ízlés szerint őrölt borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és egy kevés sót. Forgassuk bele a besózott libacombokat, majd fedjük le a tálat, és pár órára (akár egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Egy tepsibe helyezzük egymás mellé a bepácolt combokat, öntsük alá a bort, a pácolásnál visszamaradt fűszeres zsírt és az összenyomott borókabogyót (a borókabogyót a kés lapjával kicsit nyomjuk össze). Fedjük le fóliával a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Amikor már kellően megpárolódott, vegyük le a fóliát, kenjük le a combokat mézzel, majd helyezzük vissza a sütőbe. Vegyük a hőfokot magasabbra, és süssük szép pirosra, ropogósra.

Az ízlés szerint kockára vágott sütőtököt főzzük félpuhára enyhén sós vízben, majd szűrjük le és hűtsük langyosra. A vajat és a mézet hevítsük fel egy serpenyőben, pár pillanatig karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a langyosra hűtött sütőtököt. Ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, fahéjjal és egy csipet sóval, majd óvatosan forgassuk, kicsit melegítsük össze. Tálalásig tartsuk melegen.

4 szufléformát vastagon kenjük ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával, helyezzük egy tepsire.

A mascarponét keverjük simára a tejföllel, a tojások sárgájával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal és egy csipet szerecsendióval,majd keverjük hozzá a reszelt sajtot és a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a sajtos masszához. Az előkészített formákat 3/4-ig töltsük meg a masszával, majd két ujjunkkal töröljük körbe a forma peremét (így szép magasra feljön majd a szuflé).

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve rögtön tálaljuk. (Én próbaképpen a kikapcsolt, meleg sütőben hagytam, és kb. 15 percig még szép magas maradt a szuflé, csak utána kezdett el összeesni.)

Tálaláskor a sütőből kivett szuflét óvatosan fordítsuk rá a tányérra, helyezzük mellé a libacombot, és a mézes sütőtökkel kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Címkék: szerecsendióval, karamellizáljuk, zsemlemorzsával, hőmérsékleten, előmelegített, megpárolódott, légkeverésnél, szerecsendió, visszamaradt, borókabogyót, zsemlemorzsa, összenyomott, aranybarnára, előkészített, szufléformát, libacombokat, serpenyőben, kakukkfüvet, rozmaringot, próbaképpen, mascarponét, borókabogyó, mindmegette, melegítsük, kikapcsolt, személynek, hozzávalók, megjegyzés, magasabbra, sütőtökhöz, sütőtökkel, pillanatig, elkészítés, tálaláskor, libacombot, mascarpone, forma kenéséhez, mézes sütőtökhöz, combokat alaposan, libazsírt olvasszuk, besózott libacombokat, tepsibe helyezzük, bepácolt combokat, pácolásnál visszamaradt, összenyomott borókabogyót, tepsi tetejét, combokat mézzel, hőfokot magasabbra, ízlés szerint, mézet hevítsük, langyosra hűtött, csipet sóval,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A televizió nem a kultúrát kép...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einsteinről  Png cica  Neked tudnod kell  Nem számIt  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alázat  Esti kép  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem tudhatod  Akarat  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Gonosz démon-álarc  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A másik dolog,  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Gonosz démon-álarc  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 21  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alázat  Nem számIt  Fekete-erdő desszert  Png ház  Png csokor  Garai Gábor - Takarítás  Albert Einsteinről  Png ház  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Szívem tiéd  A kételkedés kezelése  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png ház  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png rózsa csokor  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Idő  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Alázat  Garai Gábor - Takarítás  Png telefon  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Alázat  Albert Einstein gondolata  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy hatékony szolga  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 19  A televizió nem a kultúrát kép...  Png virág  Png virág  Egy hatékony szolga  Adakozás  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
forma kenéséhez, mézes sütőtökhöz, combokat alaposan, libazsírt olvasszuk, besózott libacombokat, tepsibe helyezzük, bepácolt combokat, pácolásnál visszamaradt, összenyomott borókabogyót, tepsi tetejét, combokat mézzel, hőfokot magasabbra, ízlés szerint, mézet hevítsük, langyosra hűtött, csipet sóval, mascarponét keverjük, tojások sárgájával, csipet szerecsendióval, reszelt sajtot, tojások fehérjét, sajtos masszához, előkészített formákat, forma peremét, sütőből kivéve, sütőből kivett, mézes sütőtökkel, fotót Kgizike, szerecsendióval, karamellizáljuk, zsemlemorzsával, hőmérsékleten, előmelegített, megpárolódott, légkeverésnél, szerecsendió, visszamaradt, borókabogyót, zsemlemorzsa, összenyomott, aranybarnára, előkészített, szufléformát, libacombokat, serpenyőben, kakukkfüvet, rozmaringot, próbaképpen, mascarponét, borókabogyó, mindmegette, melegítsük, kikapcsolt, személynek, hozzávalók, megjegyzés, magasabbra, sütőtökhöz, sütőtökkel, pillanatig, elkészítés, tálaláskor, libacombot, mascarpone, sárgájával, dörzsöljük, távolítsuk, pácolásnál, tálalásig, keverjünk, helyezzük, langyosra, forgassuk, sütőtököt, szufléval, félpuhára, fehérbors, ropogósra, masszához, ujjunkkal, éjszakára, fordítsuk, rozmaring, összeesni, masszával, szufléhoz, libazsírt, tejföllel, kacsazsír, kenéséhez, köszönjük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2125
  • e Hét: 11628
  • e Hónap: 25533
  • e Év: 155240
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.