Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Tömeges kilakoltatás...
  2006-11-27 22:08:29, hétfő
 
  S A J T Ó N Y I L A T K O Z A T

A napokban értesültünk arról, hogy Budapest IV. és IX. Kerületi Önkormányzata tömeges kilakoltatásokat tervez végrehajtani a jövő hét végéig. A sietséget az indokolja, hogy jövő hét pénteken, december 1-én veszi kezdetét a (bírósági végrehajtásról szóló) törvény szerinti téli kilakoltatási moratórium.

A kerületek ugyanakkor már most is csak a főpolgármester által már korábban (november 15-én) meghirdetett budapesti kilakoltatási moratóriummal szemben hajthatnák végre a kilakoltatásokat.

A fenti tervről szóló információkat több, egymástól független forrásból is megerősítették, továbbá ezt látszik igazolni az a két eset is, amelyekkel a Menhely Alapítvány munkatársai kerültek kapcsolatba:

A IV. kerületben 2006. november 16-án lakbérhátralék miatt lakoltattak ki a ház előtti utcára egy 58 éves rokkantnyugdíjas férfit, aki korábban sem az önkormányzattól, sem a családsegítő szolgálattól semmiféle segítséget nem kapott. Jelenleg a ház lakói és a területileg illetékes utcai gondozó szolgálat munkatársai próbálnak neki segítséget nyújtani.

A IX. kerületben a jövő héten egy középkorú asszonyt - aki két gyermekét egyedül neveli - kívánnak kilakoltatni. A család még a 90-es évek első felében kötött eltartási szerződést, azonban az általuk ápolt idős néni egy éven belül meghalt, így nem váltak jogosulttá a bérleti jogviszony folytatására. A kerület elhelyezésükről nem gondoskodik, így kilakoltatásukat követően a gyerekek és édesanyjuk utcára kerülnének.

Információink szerint az önkormányzatok a többi kilakoltatásra ítélt rászoruló számára sem biztosítanak méltányos lakhatási alternatívát, így kilakoltatásuk után ők is hajléktalanná válnának.

A tervezett kilakoltatások a probléma megoldása helyett súlyosbítanák azt: tovább csökkentenék a rászorulók lehetőségeit, esélyüket a munkavállalásra, fokoznák kiszolgáltatottságukat, kirekesztettségüket.

Súlyos probléma, hogy az ingatlan-végrehajtási eljárásnak jelenleg nem feltétele, hogy megvizsgálják: az érintettek a lakóhely szerinti önkormányzattól valóban megkapták-e mindazokat a támogatásokat, amelyekre jogosultak voltak.

A jelenlegi hajléktalanellátó rendszer többnyire nem teszi lehetővé egy család együttes elhelyezését, így a kilakoltatás a család széteséséhez vezethet. A kilakoltatások során előfordul, hogy embertelen módon (és egyúttal a gyermekvédelmi törvény rendelkezésével ellentétesen), kizárólag anyagi okokból állami gondozásba veszik a család gyermekeit.

A jelenlegi gyakorlat nem kizárólag a hajléktalanná váló emberek számára káros: a kilakoltatott emberek hajléktalanként (esetleg gyermekek állami gondozottként) való ellátása többe kerül az államnak, mint amennyibe lakhatásuk fenntartása került volna.

Kérjük a sajtó képviselőit, hogy a fentiekről tájékoztassák a közvéleményt.

2006. november 23.

Az Utca Embere önkéntes hálózat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazánk geotermikus energiái
  2006-11-27 16:44:01, hétfő
 
  Gondolatok a geotermikus energiáról és a "bazi nagy atomerőműről"

Egy érdekes előadásról szóló tudósítást olvastam hetekkel ezelőtt: a hazai szénhidrogéniparban "meddőnek" (használhatatlannak) minősített
mélyfúrású kutjainak sorsáról.

,,Az előadó bevezetőjében a geotermikus energia hasznosításáról adott áttekintést. Ezután elmondta, hogy a magánosítás megkezdésekor az ország területén 3093 darab szénhidrogén célú fúrólyukat tartották nyilván. Ezek közül a MOL Rt megalapításakor mintegy 400 kutat
apportáltak a Részvénytársaságba (tehát bevitt vagyonként).. A megmaradó közelítőleg 2600 kút a Kincstári Vagyonkezelő Igazgatóság kezelésébe került, mint a Magyar Állam tulajdona. Az elhatározás szerint ezeket a szénhidrogén szempontjából ,,meddő"-nek minősülő kutakat 2014-ig fel kellett számolni és helyüket rekultiválni, helyreállítani a környezetüket. Mindezen munkák becsült költsége 60-80 milliárd forintra tehető, ami a költségvetést terhelné. Erre a
munkára azonban évi cca. 300 mFt áll rendelkezésre. 200 kút sorsa ismeretlen, mintegy 2300 kút került a BVH.Kht kezelésébe. Ezek között található volt 38 bar kútfej nyomású olajkút és 120 bar kút-fej nyomású gázkút is.
A kutak zömének helyzete (tulajdonjoga, telekkönyvi bejegyzése stb.) rendezetlen, a Bányakapitányságnál sincs nyilvántartás a felszámolt kutakról. Sokat használnak termálvíz kinyerésére, elsősorban Önkormányzatok, de más szervezetek (például: Üdülők.) A kutak fele
(papíron) kútfej szerelvénnyel el van látva. El kell készíteni a kutak kataszterét, amit a SZÉSZEK-en keresztül a Kincstári Vagyonigazgatóság közbejöttével az állami költségvetés
finanszíroz, ,,bányakár" címén. A kataszter elkészítése folyamatban van, de már most belátható, hogy a felszámolásra, rekultivációra biztosított határidő nem tartható.
A felszámoláshoz a kút helyzetétől függően 25-30 hatóság, intézmény hozzájárulása és véleménye szükséges, ami nagyon lelassítja a folyamatot.
Ez év végéig a Magyar Geológiai Szolgálat 600 kút vízügyi értékelését készíti el. Mintegy 80 kút értékesítésére van érdeklődő magánszemély és cég, de ezen érdeklődők főként a kutak által szolgáltatott információk megszerzésében érdekelt, de ezek a hiányos dokumentáltság miatt érdektelenségbe fulladnak."

Ebben az írásban arra hívnám fel a figyelmet, amit a geotermikus kutakról nem ír le a tudósító. Nem írja le, hogy mekkora lehetőség rejlik benne a jövőben! Akkor, amikor már mindenki tudja, hogy a világ szénhidrogén készletei 30 év múlva kimerülnek!!! A hazánk területén eddig is voltak Oroszországból Európába tartó kőolaj- és
gázvezetékek. Ezt még bővíteni, majd egy "bazi nagy atómerőművet" telepíteni
NEMZETGYILKOSSÁG. Miért is?
Talán azért, ,,Mert senki nem számol azzal, hogy ,,az olcsó energia milyen sokféleképpen hat majd az életre és a megélhetési módokra a légkondicionálás, a televízió és a földrészeket áthidaló sugárhajtású repülőgépek megjelenésével.
A tudósok nem látták előre, hogy egy napon a meg nem újuló energiahordozókat olyan mértékben fogjuk használni, hogy emiatt emelkedni kezd a tengerek szintje, károsodnak az ökológiai rendszerek, vagy növekszik a hőhullámok, az aszályok és az árvizek megjelenése."
(Christopher Flavin- Set Dunn : Az energiarendszer újrateremtése)

Csakhogy, Magyarország a föld mélyében akkora vízkészletekkel, geotermikus energia-készletekkel rendelkezik, hogy NAGYHATALOM LEHETNÉNK!!!!
Lásd az írás végét, ami az adatok megszerzéséről szól!!!!

Ha az ENERGIAMEZŐKben leírtak alapján, erre mindazt rátelepítjük, amit a szerző ír, akkor lehetetlenség lesz majd kitermelni a föld mélyében lévő vízkészletet, aminek az a csodálatos volta, hogy megújuló!
Vannak egyébként próbálkozások a víz hasznosítására, pl. a vízüzemű autókísérletek (Spanyol Zoltán). De, a Műszaki Egyetem akt. tanszékén évek óta gépész hallgatóknak oktatják azon szerkezeteket, gépeket, melyeket a vízből nyert energiával lehet működtetni.

A másik, az atomerőművek működtetésével járó környezetszennyezési kockázatok... Vegyük példaként azt a tényt, hogy a csernobili reaktorrobbanással Magyarországon megnőtt az akkori serdülők körében a fehérvérűségben szenvedő gyerekek száma. A budapesti szent László Kórházban külön osztályokat kellett megnyitni. Sok volt a nyirokrendszeri megbetegedés is: a nagyon súlyos esetektől az átmeneti tünetekig. Ismertem egy fiút,
akit 13x operáltak kóros nyirokcsomó-duzzanata miatt. Sajnos, a különböző csontelváltozásoknak is kiugróan megnőtt a száma..
Albert Schweitzer a béke Nobel-díjas teológus, organaművész és a
hires afrikai orvos egyszemélyben, azt mondta erről, hogy: "...
akkor fog az emberiség kétségbeesni, ha majd minden családban sorra
fognak születni a nyáladzó idióták...de akkor már későn lesz".

Úgy tudom, hogy a mostani atomerőművünk is rossz helyzetben van, mert a 2-es blokk még most sem biztonságos a hűtővízben rekedt kapszulák miatt. Arról nem is beszélve, hogy már milyen rég keresik az elhasznált, de még évszázadokig sugárzó kapszuláknak a helyet, hogy
eltemessék. A népszavazások során sorra utasítják el az emberek, hogy pont az ő közelükben alakítsák ki ezt a temetőt...
Egy ilyen temető megfertőzheti az egész Kárpát medence vízkészletét és geotermikus kútjait!!!

Sajnos, egyenlőre olyan érdekcsoportok irányítják hazánkat, akiknek a jelen, személyes gazdagságuk számít. Hogy mi lesz a gyerekeinkkel, az unokáinkkal azzal nem törődnek!

Ja, és katonai, stratégiai szempontból is önállóbbak lehetnénk, v. maradhatnánk, ha nem engednénk gyurcsányéknak tálcán fölkínálni az országot külföldi érdekcsoportoknak és energialobbiknak, globalizátoroknak!
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2006.10 2006. November 2006.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 270 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 5692
  • e Hónap: 14296
  • e Év: 50237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.