Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Jó irányba haladnak a dolgok?
  2009-01-25 21:58:47, vasárnap
 
  Olvassa el ezt a rövid hírt:

http://www.kuruc.info/r/4/34002/

Ez kérem, mielőtt félreértelmezmé, HÁBORÚ.

Olaszoszág hadban áll, ugyanis ha egy ország mozgósítja és beveti
30.000 katonáját, akár ha a saját területén is, az háborús helyzet.

Régóta mondják a hozzáértők, hogy az európai etnikai helyzet
lassanként nagyon komoly gondokat fog okozni. Hát az olaszoknál eljött
a perc, az ország miniszterelnöke beveti a hadsereget a hazáját
tömegesen megszállva tartó bevándorlók ellen. Ez az állapot azért nem
nevezhető polgárháborúnak, mert a hadseregnek nem polgárokkal kell
szembenéznie.

Azok ellen küzd az olasz védelmi erő, akik semmiféle asszimilációs
készséget nem mutatnak, az állemnyelvet sem hajlandók megtanulni,
bűnözés és erőszak jelenti a megélhetésük és életvitelük lényegét, az
alapvető higénés kultúrával se rendelkeznek ezért fertőzések
melegágyai, és megvetéssel viszonyulnak a többségi nemzethez, annak
kultúrájához, mindenhez, ami olasz.

Hamarosan a törökökkel is gond lesz Németországban, a franciák a jövő
évtized végére kisebbségben lesznek hazájukban, ugyanígy London is
többségében idegen lesz 2015-re. (És mielőtt visszaírnál, hogy
London/Amszterdam/Parizs/Hamburg/stb. így, "multikulturálisan" remek,
mindenki szeret mindenkit... látjuk ám a híreket, nem kell a kamu.)

Olaszország már hadban áll, ők már lépnek, mert nekik egy kivételesen
karizmatikus és erőteljes vezetőjük van Berlusconi személyében. Ez
azonban csak a kezdet.

Hamarosan lángokban áll Európa, és Hazánk is, hiszen a probléma nálunk
se ismeretlen.

Hollandiában, Svájcban és Németországban már azzal kampányolnak a
hazájuk sorsáért felelősséget érző pártok a közelgő választások
kapcsán, hogy elég, "a csónak megtelt", nem kell, nem fér el több
idegen deviáns bűnöző az országban, a társadalom tűrőképessége
végpontjára érkezett.

Önnek mi a véleménye? Jó irányba haladnak a dolgok?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A disznófejű nagyúr
  2009-01-25 21:13:10, vasárnap
 
 
E N D R E Y A N T A L

A DISZNÓFEJŰ NAGYÚR


A WALL STREET VILÁGURALMI TÖREKVÉSEI
ÉS HAZÁNK

http://www.nemenyi.net/doc/01-ADISZNOF.pdf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönet Kiszely tanár úrnak a
  2009-01-25 20:34:19, vasárnap
 
  Köszönet Kiszely tanár úrnak az őszinte sorokért !!

http://hungar.gportal.hu/gindex.php?pg=21761377&nid=4834985

http://hungar.gportal.hu/gindex.php?pg=21761377
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merre tovább, Fidesz?
  2009-01-25 19:09:45, vasárnap
 
  Orbán ruhája, és tangózni fogunk?
2009. január 25. 17:42:31

Merre tovább?



Amikor a baloldali monolit, a kormányzó baloldali és ún. liberális pártok sosem látott válságba vitték a Magyarországot s miközben a válság totális kibontakozását várjuk, a magyar ellenzék, a jobboldal, a Fidesz valószínűleg története legnehezebb időszaka elé néz. A válság éppen úgy erodálja, mint a kormánypártokat. Ráadásul a politikai verseny korlátozása (a rendszerkritika hiánya, a médiakormány média általi kormányzása, a jogi és adminisztratív szabályok be nem tartása a tájékoztatásban és információ-kibocsátásban stb.) miatt a társadalom nem szembesül a kormányzó politikai és gazdasági rezsim tarthatatlanságával, alkalmatlanságával.



Az európai parlamenti választás közeledése is arra jó inkább, hogy a kormányzó pártok mindennapi panamáinak példáit kicsit háttérbe szorítsa. Így tűnik ki a médiában hogy a Fidesz a Ráday kollégium dísztermében nyilvánosságra hozta az európai parlamenti választási listáját. Schmidt Pál a listavezető lett, és a 2004-es EP-választásokon elért ötven százalék a minimális elvárás számukra. /1/ A lista Schmidt Pál, Szájer József, Gál Kinga, Áder János, Surján László (KDNP), Deutsch Tamás, Járóka Lívia, Schöpflin György, Gyürk András, Őry Csaba, Glattfelder Béla, Kósa Ádám, Hankiss Ágnes, Győri Enikő, Bagó Zoltán, Hölvényi György, Szemerkényi Réka, Ékes József, Frivaldszky Gáspár, Hammerstein Judit, Gulyás Gergely, Tóth Edina nevét tartalmazza.



A média azt próbálja sugallni, hogy a közvélemény-kutatások szerint régóta és nagyon magasan vezető Fidesznek mindent kellene akarni. A társadalomban is sokkal jellemzőbbek a mértéktelenségek mint valószínűtlenségek, mint a józan várakozások. A szakértők viszont úgy érzik, hogy hatalmas bukás lesz mindenkinek, mert a magyar társadalomban a szavazási hajlandóság nagyon alacsony, és az EU-val szemben pedig döntően negatív tapasztalatai vannak.



Orbán Viktor a Fidesz új (!) irányítási rendszeréről nyilatkozik. Eszerint február 1-jétől az egész pártot, az egész szövetséget, az egész szervezetet, beleértve az elnöki stáb munkáját, egészen más rendszerben, más emberekkel fogják irányítani.



A médiafőirány szerint a változások nem érinti a pártigazgatóságot (melyet Kubatov Gábor vezet); a kommunikációs igazgatóságot és az elnöki kabinetrendszert viszont összekapcsolják, s egy erős elnöki stábot hoznak létre. ez kampányfeladatokat is ellát. Az elnöki stáb élére Szijjártó Péter mostani kommunikációs igazgató kerülhet. Az már korábban eldőlt, hogy a kampányfőnök Gyürk András lesz. /2/



A Népszabadság tovább kavarja az információhiányos, de annál zavarosabb képet azzal, ahogy közre adja, hogy átalakítja a Fidesz az elnöki kabinetrendszert s annak a lényege az lesz, hogy ,,a polgári körök elkerülnek Orbán Viktor pártelnök mellől". /3/ Az is érdekes, hogy a ,,civil igazgatóság" (amelyet Bíró Ildikó, a polgári körök koordinátora vezet) valószínűleg a Balog Zoltán által vezetett Polgári Magyarországért Alapítvány hatáskörébe kerül. A Népszabadság ,,név nélkül nyilatkozó polgári körösöktől" úgy tudja, hogy az átszervezés azért kell, mert a polgári körösök nem igazán uniópártiak s nem kampányolnának aktívan az EP-választásoknál. Ebből annyi igaz, hogy a társadalmi (köz)hangulat nem uniópárti, s az is, hogy a kampányaktivitást tekintve a Fidesz hatékonysága az MSZP-vel szemben nem minősíthető.

,,Átlátszónak" lenni?



A Népszava és FigyelőtNet hirszolgálat szerint a Fidesz átvilágítja a választókerületeket: megnézik, hol mennyire hadrafoghatóak, képernyőképesek az ott dolgozók. Orbán tudni szeretné, kikre, kikkel számolhat a párt, kiket kell lecserélni azok közül, akik jelenleg választókerületi elnökként képviselők. Valószínűleg néhány tagozatvezetőtől búcsúznak, helyükre voksokat hozni képes embereket választanak. /4/



De az átvilágítás jót tehet a későbbi meglepetések szempontjából is. Nehogy úgy járjon a Fidesz, mint ahogy ma az MSZP, amelynek manapság minden megyében panamista vezetői és háttéremberei állnak bíróság, rendőrség előtt.



És az átlátszóságot említhetjük Orbán Viktor európai kőrútja kapcsán is, amennyiben minősíti a jelenlegi nemzetközi és magyarországi helyzet tarthatatlanságát. Jelzi, hogy a túlalkalmazkodásba és kóros szervilizmusba dermedt magyar kormánypártoktól eltérően, értjük az új világhatalmi huzakodás dübörgését.



Ezért különösen fontos annak hangoztatása Orbán részéről, hogy Közép-Európának most esélye és lehetősége nyílott arra, hogy új stratégiai szövetséget hozzon létre, amelynek eleme lehet egy energiabiztonsági alap, közös fejlesztési politika és az észak-déli irányú regionális szállítási hálózat megteremtése. A bécsi Euromoney-konferencián elhangzott vitaindító előadásában Orbán (angol nyelven) kifejtette, hogy a mostani globális válság okai között mélyebb szerkezeti és morális problémák is meghúzódnak, és a folyamat tulajdonképpen egy világméretű átrendeződés része. Nem egyszerűen egy pénzügyi krízisról van szó, hanem új horizontok nyíltak ki, és új világrend jön létre biztonsági és katonai értelemben is. /5/



Orbán fogalmazása az új európai politika formálódásába illik, amikor hangsúlyozza, hogy ,,Oroszország kérdését komolyan kell venni. Veszélyesek azok a nyugat-európai kísértések, amelyek egy Oroszországgal kialakítandó európai uniós stratégiai partnerségre irányulnak. Ellenkezőleg, a transzatlanti együttműködést és Európát kell megerősíteni, Oroszországgal szemben pedig egy nagyon racionális, kifinomult politikára van szükség, annál is inkább, mert az átalakulás folyamata felhívta a figyelmet Európa gyengeségére."



Orbán fogalmazása mérföldkő az újonnan tárasult tagok helyzete szempontjából is. ,,Geopolitikai szempontból Közép-Európa másként viszonyul Oroszországhoz, mint a Nyugat. Ez a régió a jövőben lényeges és független szereplőként fog fellépni Moszka viszonylatában. Ezért szükséges egy új közép-európai stratégiai szövetség létrehozása, amelyre most lehetőség és esély nyílik."

A felelős magyar vezető: Orbán Viktor



Akik hallották vagy olvasták a bécsi Orbán-előadást, egy felelős és nemzetközi mércével mérve is tájékozott politikussal találkoztak. ,,A Kelet nem fog habozni, hogy katonai potenciálba fordítsa át gazdasági erejét, és a transzatlanti szövetségnek új szereplőket kell eltűrnie, velük együttműködést kialakítania." - érvelt a bécsi Euromoney konferencián. Közép-Európának most esélye és lehetősége nyílt arra, hogy új stratégiai szövetséget hozzon létre, amelynek eleme lehet egy energiabiztonsági alap, közös fejlesztési politika és az észak-déli irányú regionális szállítási hálózat megteremtése. Új gazdasági hatalmak bukkantak föl, mint Oroszország és Kína. Moszkva nem csak arra törekszik, hogy a lehető legmagasabb árat szerezze meg az orosz gázért, ami voltaképpen legitim törekvés, hanem monopolizálni akarja az egész térség gázüzletét.



Az autonóm magyar politikára törekvés alapján lép fel a Fidesz, amikor érvelése szerint le kellene mondania annak, aki aláírta az Európai Unióval novemberben kötött hitelszerződést: ,,alkotmányt és törvényeket sértett a kormány akkor, amikor ezt a szerződést ilyen formában, mint nemzetközi szerződést megkötötte". A párt a történtekkel kapcsolatban írásbeli kérdést nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyre Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztertől vár választ. /6/



A mai globális válság mögött mélyebb szerkezeti és morális problémák is meghúzódnak, és a folyamat tulajdonképpen egy világméretű átrendeződés része. Nem egyszerűen egy pénzügyi krízisról van szó, hanem új horizontok nyíltak ki. /7/ Magyarország számára a válságból kivezető utat olyan intézkedéscsomag képezheti, amelynek központi eleme az adócsökkentés és általában a munkára nehezedő terhek mérséklése.

Az elsöprés hangoztatása



A média kommentálása és a szakértők értékelése között nagyon nagyra nyílik a távolság ismét. A média szerint a Fidesz elsöprő győzelemre készül az EP-választáson, a szakemberek viszont minden korábbinál alacsonyabb részvételre számítanak, aminek következtében esély van az MSZP győzelmére, amennyiben nem mennek el nagy tömegek, köztük a nem baloldali bázis meghatározó része szavazni. Másrészt az alacsony részvétel mellett nyílik mód a Jobbiknak elérni a kritikus tömeget.



A politikai verseny fékezése, illetve az eddigi, alacsony szavazási hajlandóság melletti, magas Fidesz győzelmet mutató közvélemény-kutatások szerint (a ,,trendre" hivatkozva) és ,,ha a pártok támogatása nem változik lényegesen", kétharmados győzelmet arathat a Fidesz, mondják. A Fidesz minimálprogramja legalább annyi mandátum megszerzése, mint a 2004-es EP-választáson. A párt akkor 12 képviselői helyet szerzett, míg az MSZP kilenc, az SZDSZ két, az MDF pedig egy képviselőt küldhetett a két helyen - Brüsszel mellett Strasbourgban - ülésező testületbe. Az EP létszámának csökkentése miatt azonban a következő ciklusban Magyarországnak 24 mandátummal szemben már csak 22 jut. Ebből a mai erőviszonyok mellett a Fidesznek 15-16 mandátum juthatna. /8/



Az ,,elsöprés" mellett a ,,pártirányítás teljes körű átalakítását" hangsúlyozó kommentárokon kívül, Orbán ,,vezéri" szerepének további erősödésére következtető nézetek jellemzőek. De a valóságban már nincs hova erősödnie Orbánnak. Vezérnek pedig minden tekintetben csak Gyurcsány felel meg, ha már komolyan vesszük a kritériumokat, és azt is meglátjuk, amit Gyurcsány az MSZP-vel művel.



Az esélyeket latolgató megnyilatkozások és a kommentárok komolyságát csak olyan témákban lehet jellemzőnek tekinteni, mint amikor az ,,Orbánt segítenék hatalomra" típusú szavazókat és szavazatokat mérlegelik (ami egyébként a mai magyar kormánypárti és általában baloldali táborok antidemokratikus hajlandóságának legfőbb bizonyítéka, mint a többpárt rendszer és a politikai váltógazdálkodás tagadása). Vagy amikor a két komolytalanná vált rendszerváltó párt esélyeit szemlélik, de csakis a Fidesz ellenében. A ,,harmadik esély" szellemében foglalkoznak a magyar EU-szkeptikusok szavazataival: ha a szkeptikusok politikai aktivitása erősödne, akkor elsöprő győzelmet aratnának a parlamenti pártokkal szemben. Hogy aztán a Jobbik ebből számítha-e valamire, az nem valószínű, de ki tudja?!



Feltétlenül említésre érdemes a médiauszály munkálkodása és a fentiek kapcsán a miskolci ITC-székház értékesítésével kapcsolatos ügy, amelyben érintett fideszes politikusok vannak állítólag. /9/ Ezt az eseményt azért kell kiemelnünk, mert panamázást emleget a Népszava, amelyik médium egyébként a mindennapos MSZP-s vagy SZDSZ-es panamázásokkal kapcsolatban soha nem használta azt a szakkifejezést, hogy ,,panamázás".

Minősített válság, van?!



Miután a Gyurcsány-rezsim és a médiauszály mindeddig tagadta bármilyen válság létezését (a panamázással kapcsolatos alapállással megegyezően), most elérkezettnek látták az időt kijelenteni, hogy válság van. Persze, most is csak azután, hogy az államfő szükséghelyzetnek megfelelő válságtanácskozást rántott össze. Azok után azonnal reagált Gyurcsány is, amikor bejelentette, hogy az MSZP-frakció “a közjogi méltóságok, valamint a magyar társadalmi és gazdasági élet legfontosabb szervezetei vezetőinek meghívását kezdeményezi a január 29-i rendkívüli parlamenti ülésre". /10/



A blogoló nyilvánosságban azonnal reagáltak a reagálókra is, amikor jelezték, hogy Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke már évek óta mondogatja, hogy mit kellene tenni, és normális kormány nem hagyta volna az országot így tönkremenni.

Jó szót keresünk?



Végül, mit mondhat a magyar elit mindazzal kapcsolatban, ami ma zajlik nálunk. A már külföldre távozott elitünk semmit. A kalandvágyból itthon maradt elitünk java hallgat, mert mit is lehet itt mondani. Aki eddig hazudott, vagy hajlandó volt a hazugságot meghallgatni, azt tovább árnyalni (!), az most is kész figyelmet tanúsítani. Az ultraliberális szubkultúra elitünk pedig mintha marslakók lennének, most is képesek mindenről minden mást állítani, meglátni, meghallani.



Ebben az elitben Obama és a Barack-szindróma a legfőbb téma még most is. Tipikus példa, amikor Babarczy Eszter legfőbb élményeként adja elő, kicsit talán mégis eltávolodna mondandójától és ideáljától, tehát kicsit gúnyolódva, szarkazmussal stb. emlegeti Obamát, az obamaságot, amikor amúgy az antiorbán-antifidesz gondolatait fűzi.



Babarczy a következőket találja írni az Obama-beszéd (beiktatás) kapcsán: ,,a beszéd tanulsága az, hogy egyes demokráciákban vannak jó vezetők, akik el tudnak mondani egy őszödi beszédet egyenesen választóiknak, s nem tör ki rögtön a botrány. Más demokráciákban, például a miénkben, ez nem lehetséges. Vezetőink a kemény igazságokat csak a színpad mögött merik kimondani, a közönség pedig megkövezné őket, ha mégis a színpadra merészkednének velük. /.../



... a mi demokráciánk eddig nem sok rátermett vezetőt termelt ki, és, ami még fájdalmasabb, még a jó alapanyagból készült politikusokat is gyávává és sunyivá tette. Orbán Viktor 1989-ben Nagy Imre újratemetésén még el tudott mondani egy demokratikus politikához illő beszédet - ez volt az első és utolsó eset, hogy Magyarországon valaki képes volt ilyesmire. Igaz, annak a beszédnek a hajtóereje nem az alázattal vegyes büszkeség volt ugyan, miszerint megtettünk egy történelmi lépést (ez a mostani Obama-beszéd alaphangja), hanem a harag. Mégis az 1989-es beszéd, amely hazaküldte az oroszokat, volt annyira bátor, ha nem is volt annyira felelősségteljes, mint Obama beiktatási szövege. Nem tudom, képes volna-e még Orbán Viktor erre a bátorságra, amely nemcsak az orosz tankokkal, hanem a magyarok előítéleteivel, a magyar közgondolkodás lustaságával és felelőtlenségével szemben is erőt tudna adni. Gyanítom, hogy az egykori karakánságot felmorzsolta a hatalom megszerzéséért folytatott harc." /11/



Ezzel az élménnyel egy időnben (és ne feledjük, közben elharapódzóban van a válságunk, még Gyurcsány is ,,válságtalálkozókat" szervez!) a magyar miniszterelnök egy újabb, nagy antifasiszta partit ad. Itt Gyurcsány Ferenc ilyeneket mond: ,,Nyíltan támadják az emberi méltóságot azok, akik akadályozzák, hogy az Országgyűlés jogi eszközöket teremtsen a gyűlöletbeszéd elleni fellépéshez." Mindezt az Európai Parlament szocialista frakciója, az MSZP európai parlamenti delegációja és a Táncsics Alapítvány által szervezett konferencián adhatta elő. /12/



Gyurcsány Ferenc sajátos történelmi műveltsége és mély humanista elköteleződése következtében úgy tudja, hogy ,,Magyarország nehéz helyzetben van, mert a rendszerváltás után nem jött létre a demokratikus közép koalíciója, a magyar jobboldal szolidárisabb volt a szélsőjobboldallal, mint a balközéppel."



Gyurcsány szerint ,,az MSZP évek óta küzd a világos jogi környezetért, kevés sikerrel, mert létrejött egy nagyon színes koalíció, a jobboldali pártok egy részével és a liberálisok egy csoportjával, ők hatalmi érdekekből, illetve alkotmányos jogvédelemre hivatkozva utasítják el a jogi szabályozást". /13/

Megfelelő szót keresünk?



A megfelelő szót keresik arra a helyzetre, amiben vagyunk, és meg is találták. Az eheti ,,válságtanácskozások" egyikén született meg a kulcsszó és kulcsmondat: ,,argentin válság" elé nézünk?! Amúgy a Kossuth Rádió reggeli műsorában, Heim Péter, az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. vezető stratégája fogalmazta meg elég szemléletesen azt, ami nyilvánvaló, és szakértők, közgazdászok, tudósok emlegetik körülményeit, de nem merték eddig kimondani.



Heim felvezeti mondandóját: Magyarországra súlyos recesszió vár, és ha a kormányzat nem lép, egy nagyon komoly, argentin típusú válság elé nézünk. A válság mérséklésére az egyetlen megoldás a potenciális növekedési ütem célzott és drasztikus emelése, amit az adók és a járulékok azonnali, mintegy ezermilliárd forintos csökkentésével, az egykulcsos családi adózás rögtöni bevezetésével, az egyéb adókedvezmények eltörlésével és a kiadások mintegy 1.300 milliárd forintos mérséklésével lehet elérni. /14/



Egyébként a jelenségek felmondása nem indokolná az argentinválság-jelző emlegetését, hisz majd mindenki egyetért abban, hogy ,,látszat szerint a kormányzat abban a tévhitben él, hogy az IMF-pénz megoldotta a problémákat és a nehezén túl vagyunk, pedig a neheze csak most jön"! Ha igaz ez, és a kormány nem lát, vak, de a holdudvar még nem vakult és nem hülyült meg teljesen, akkor mostantól a média rovatot nyit az argentinválság típusú írásoknak.



És akkor hamarosan kiderül, mert anélkül nem lehet argentinválságolni, hogy csak bizonyos vonatkozásait tesszük szóvá, hogy a politikai rendszer széthullott, a kormányzó politikai pártok csak saját maguk eltartásával foglalkoznak. A pénzrendszer megrendül, évtizedekre nyúló stagnálás kezdődik a gazdaságban..., az intézményrendszer leáll, és a rend megszűnik, és akkor fél éven belül fűteni kezdik az Aurórát...



Ám minden elakadhat, csak a hülyeség nem áll el. Ezt most leginkább Mészáros Tamás írása, ,,A meggyalázott nyelv" tanúsítja, amelyben a beszédkultúra hiányát meri tárgyalni egy olyan személy, akinek elvbarátai diszponálnak minden felett (és lehet hogy ez nem teljesen az ízlése szerint való), de ő mégiscsak egyfajta apologétája az adott kurzuskultúrát felhalmozó rezsimnek.



Mészáros szerint ,,A jobboldal nyelvi barbarizmusa beférkőzött a honi otthonokba. Amúgy jámbor családapák azt a kihegyezett nyelvet beszélik, amit kedvelt orgánumaik, és feltehetően már úgy is gondolkodnak, ahogyan azok a politikusok, publicisták, akik a beszéd- és írásmód kultúráját zsigeri indulatokkal pótolják. Az ország lakosságának jó része mintegy észrevétlenül elveszíti a józan mérlegelés igényét; bonyolult kérdésekre nem szellemi igényességgel fogalmazott válaszokat, csupán uszító szlogeneket keres. És ez a mesterségesen lezüllesztett közbeszéd természetesen elvégzi a mentális pusztítást is; aki lélekben elfogadja a gyűlölet kultuszát, az többé már nem képes a racionális gondolkodásra." /15/



Mondhatnánk, Mészáros minden szava igaz, csak éppen nem úgy. A jobboldal - hisz sem tematizálni, sem kurzuskultúrát csinálni nem tud olyan hatékonysággal, mint a Gyurcsány rezsim, amelyik milliárdokat költ arra, hogy a kommunikációs kezdeményezés mindig nála legyen -, vagy inkább nem baloldali magyar társadalmat mondanék, persze, befolyásolja a közbeszédet, de az eredők és a végeredmények más. Ettől kell eltekinteni ahhoz, hogy a mészárostamások le merjenek írni ilyen dolgokat.



Merre tovább, Fidesz?





Forrás: Gondola.hu

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=2&AID=0&Direkt=Orban_ruhaja__es_ta ngozni_fogunk__Cognopol__03._het_53815
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ajaj! Egyre antiszemitább a pá
  2009-01-25 19:01:40, vasárnap
 
  2009-01-25. 17:50

Ajaj! Egyre antiszemitább a pápa!

Szégyen! Miután elolvasták kommentár nélküli cikkünket, és még ezek után sem éreznek izzó gyűlöletet a pápa iránt, jobban teszik, ha felajánlják egész éves fizetésüket szegény kicsi túlélőknek, különben a Moszad megtalálja Önöket!
Holokauszt-tagadót rehabilitált XVI. Benedek, amikor visszavonta egy egykori püspök kitagadását az egyházból, mert azt 1988-ban nem hagyta jóvá a Vatikán.
Ezzel a pápa csapást mért az elődje erőfeszítései nyomán jó úton járó zsidó-keresztény kapcsolatokra.
Megfigyelők szerint 50 évre visszatekintve nem sikerült még pápának ilyen mértékű kárt okozni a a két vallás viszonyában. Történt mindez nem véletlenül, hanem lényegében a világ legfontosabb, legmértékadóbb zsidó szervezeteinek kérése, figyelmeztetése ellenére.
A rehabilitált brit Richard Williamson legutóbb éppen kedden fejtette ki a svéd televízióban, hogy ,,nem hiszem, hogy gázkamrák léteztek volna" és úgy vélekedett, hogy a náci koncentrációs táborokban nem 6 millió zsidó lelte halálát, hanem legfeljebb 300 ezer.

(atv)
http://kuruc.info/r/4/34018/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellenkulturális reakció Mordeh
  2009-01-25 18:57:57, vasárnap
 
  Ellenkulturális reakció Mordeháj Elijahu volt izraeli főrabbi döbbenetes kijelentésére
2009. január 12.

Lovas István a minap szokásos külföldi lapszemléjében megdöbbentő beszámolót közölt a Jerusalem Post egyik írása alapján.

Mordeháj Elijahu volt izraeli főrabbi Ehud Olmert izraeli miniszterelnöknek írt levelét ismerteti az angol nyelven megjelenő izraeli, jobboldali, konzervatív napilap. Ebben Elijahu azt a döntését közölte, hogy "semmiféle erkölcsi akadálya nincs polgárok válogatás nélküli megölésének" Izrael gázai akciója során. A levelet az ország összes zsinagógájába eljuttatták és az ószövetségi idézetekkel támasztja alá a rabbi döntését. (Ellenkultúra: Döbbenetes és riasztó az, hogy ilyen szélsőségesen rasszista, faji alapon történő megkülönböztetést közöl egy ember, nemhogy egy egykori vallási vezető. Fogalmam sincs arról, hogy miként engedheti meg magának ilyesmit bárki ezen a világon és még gyomorforgatóbb az, hogy hamis módon mindezt vallási tételekkel próbálja igazolni. Mindezek után egyetlen zsidó se merje felhozni a saját népének szenvedését, ugyanis az ami a gázai övezetben zajlik, teljesen és tökéletesen kimeríti a holokauszt fogalmát. Azon fogalmat, amelynek maguk a zsidók is elszenvedői voltak, most pedig ők maguk azok, akik a népirtást gyakorolják.)

"A zsidó háborús etika szerint, az egész város kollektíven felelős az egyének erkölcstelen magatartásáért. Gázában az egész lakosság felelős, mivel nem tesznek semmit, hogy a Kasszam rakéták kilövését megakadályozzák." (Ellenkultúra: Ezek szerint a zsidó háborús etika szerint az egész zsidóság felelős a nácik népirtásáért, mivel azok nem tettek semmit annak érdekében, hogy megakadályozzák a koncentrációs táborok felépítését és az emberek módszeres kiirtását) A rabbi fia a lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy apja azt tartaná kívánatosnak, hogy az izraeli katonák helyszíni benyomulása helyett szőnyegbombázással támadják a rakétakilövő helyeket függetlenül attól, hogy az hány palesztin életébe kerül. (Ellenkultúra: A világ népességének véleménye szerint viszont egészen más lenne kívánatos. Például a mészárlás azonnali befejezése, a palesztin nép függetlensége és az izraeli kormány és a Mordeháj Elijahu félék hágai bíróság elé való állítását, majd gyorsított eljárásban történő kivégzését, emberiség ellen bűntettek elkövetése és az ebben való asszisztálás vádjával. De a hamis kiválasztottságtudatban vergődő törzsi soviniszták számára úgy tűnik semmiféle törvény nem vonatkozik)

"Ha nem állnak meg, miután százat megölünk, akkor ezret kell megölni. És ha nem állnak meg ezer után, akkor tízezret. Ha még mindig nem állnak meg, akkor százezret, sőt egy milliót." (Ellenkultúra: Ezeket a sorokat mintha csak a Mein Kampfból olvasta volna vissza a drága rabbi) Elijahu fia ezután a Zsoltárokból idézte azt, hogy "üldözni fogom ellenségeimet és... addig nem hagyok fel vele, ameddig nem el nem tüntetem őket a föld színéről."

Mordeháj Elijahu egyértelműen fasiszta. Nyíltan kiáll a népirtások mellett és hitet tesz amellett, hogy az ártatlan civilek és gyermekek meggyilkolása jogos, mi több ószövetségi előírás. Ha valóban így van, akkor talán jogosan merül fel emberekben a zsidóság elleni félelem, aminek elszenvedői (nem győzöm hangoztatni) nem ez ilyen mocskos, népirtó gyilkosok, hanem az ártatlan Kohn bácsi a sarki boltból. Az Ellenkultúra szerkesztősége minden jóérzésű embert felszólít arra, hogy következetesen és haladéktalanul határolódjon el a rasszista, népirtó törzsi sovinizmusból fakadó cionizmustól. A Jobbikhoz hasonlóan az Ellenkultúra minden tagjának határozott véleménye, hogy a szélsőséges, rasszista, terrorista eszmék ellen közösen kell felemelnünk a hangunkat és tevékenyen tenni ellene. A politikai véleménykülönbségeket ilyen egyértelműen emberiségellenes esetekben félre kell tennünk. A helyzetet súlyosbítja, hogy a megmagyarázhatatlan, sátáni mondatok egy volt főrabbi szájából, vallási köntösben hangzottak el. Itt az idő, hogy hogy meghúzzuk a nemzeti minimumot!

A Jobbik közleményében arra kéri a magyar politikai pártokat - különösképpen a szélsőséges megnyilvánulásokra érzékeny SZDSZ-t, az egyházakat - különösképpen a magyarországi zsidó felekezetet, valamint a magyar civil társadalmat - különösképpen a kisebbségi jogokat védő szervezeteket, hogy közösen határolódjanak el az ordas eszméktől, amelyeknek a történelem szemétdombján a helye.

Murányi Levente
a Jobbik alelnöke

Az Ellenkultúra ezúton csatlakozik maroknyi olvasótáborával a Jobbik felhívásához, megvetve minden olyan terrorista és szélsőséges eszmét és kijelentést, amelyek népek módszeres kiirtását és mások feletti teljes uralmat támogat!

Felhasznált forrás: Barikád.hu
ellenkultura blog
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Körmönfont cionizmus, avagy ke
  2009-01-25 18:57:21, vasárnap
 
  Körmönfont cionizmus, avagy keresztényüldözés módozatai - a 21. században

Számos példáját láttuk már a keresztények elleni cionista-szocialista üldözésnek, ám ami ma folyik, az túlszárnyal minden eddigit. A rendezők ugyanazok, mint az elmúlt évtizedekben, csak annyi a különbség, hogy a mai diktatúrára ráhúzott "demokratikus" név miatt nem lehet szemtől szembe nekimenni a keresztény egyházaknak, mert ez ma már nem szalonképes. Más utat találtak a társadalom hitét és önbecsülését leépítendő. A végrehajtók volt párttagok, besúgók, szekusok és egyéb egykori kommunista káderek, s akik a parancsokat osztogatják szintén a "demokrácia" mai liberális, szocialista harcosai. De lássuk, mi történik valójában:

Amíg az egyházak küzdenek az iskoláik, intézményeik, kolostoraik visszaszerzéséért, fenntartásáért, s az állam egyre erősödő egyházellenessége okán, addig a jobb érzésű magyarságot egy új, és tragikus hitvilágba sodorták körmönfont, keresztényellenes tézisekkel, tudományos kutatásoknak nevezett bizonyítatlan eredményekkel. Önjelölt előadók járják az országot (Magyarországról beszélek), s hirdetik az ősvallás és a magyar egyház tanait, ostoba és a valóságtól elrugaszkodott meséket oltva a hallgatóságba. Nevetséges csúcsos sipkákban, fehér ruhában önjelölt sámániskolások (ezeket az iskolákat is zsidók tartják fenn és irányítják) jelennek meg Csíksomlyóban a pünkösdi búcsún, s azt hiszik, hogy mert drága pénzen vett sámándobjaikat verik, visszataláltak az ezer év előtti őskultúrához, ám révedett tekintetük inkább hasonlít a Friem Jakab alapította Magyar Királyi Hülyenevelő Intézetben (1860.) ápoltakhoz, mint egy képzeletünkben élő tudós, gyógyító sámánéhoz. A baj azonban nem is itt van, s nem az, ha valakik csoportba szervezetten saját elmeháborodottságuknak megfelelően élik ki ebbéli kényszerüket. Az MSZP-vel sem lenne bajom, ha csak ennyi volna... A baj az, hogy a felszínes műveltséggel és igen hiányos IQ-val igyekeznek ezt az internetes portálok segítségével terjeszteni is azok, akik egy-egy tudományos előadásból öt mondatnál többet nem tudnak megjegyezni, de azt szentírásként, saját hozzágondolt ostobaságokkal fűszerezve adják elő. A támadás célja a keresztény történelmi egyházak összessége.

A zsidó körmönfontság jól kihasználja a magyarságot 1919. óta szorongató cionistaellenességet, a zsidók elleni, erősen indokolt antipátiát, így a legegyszerűbb módot választották a nagy tanácsadók: - lezsidózzák Magyarország prímását, Erdő Pétert, majd Jakubinyit György erdélyi érseket, és Szent Pált új kifejezéssel "judeo-kereszténynek" titulálják. És ezzel a dolog megoldódott. Hiszen ami zsidó alapú, az elvetendő. (Ez igaz is, csak nem ebben az esetben, és nem ebben a témában!) És azt nagyon jól tudják a zsidók, hogy néhány, az elmúlt években elkövetett jól irányzott magyarellenes kirohanásuk okán teljesen jogos a magyarság ellenérzése a cionista tábort illetően, kivált ma, amikor mintegy rossz álom ott lebeg a gázai mészárlás bárhol megismételhető lehetősége... akár Magyarország felett is. Mert Gázához képest Auschwitz, csupán kisasszonyképző volt. Igaz, nem gúny tárgya egyetlen ember szenvedése sem...

Tehát a magyarságkutatásból keresztényellenesség lett, ami párosul egy olyan mértékű gyűlölet is a keresztény egyházak ellen, amely gyűlöletet legutóbb Rákosi és Ceausescu idején tapasztalhatott külső-és belső Magyarország. A jó szándékú, de félrevezetett követők pedig, mintegy eszközökként hirdetik a kereszténység zsidó voltát, és még magát Krisztust is megtagadva alapítanak ilyen-olyan magyar egyházakat, saját istentiszteleti renddel.

Alaposan és jól kitervelt üldözés ez - a magyarságot felhasználva - a kereszténység ellen. A társadalom ugyanis a kommunista diktatúra után visszatért a templomokba, kereste azt, ami hiányzott a kommunista elnyomás alatt, s szépen fejlődtek a fiatalok hitközösségei, a cserkészet, az ifjúsági mozgalmak, s megteltek a keresztény iskolák, amelyekből szép számmal kapott vissza Magyarországon minden eredeti tulajdonos rend és egyházmegye. Ez azonban zavaró és a cionista világkormány tervei ellen való. Kellett hát valamilyen megoldás, lélekmérgezés ahhoz, hogy a kereszténységhez való nemzeti kötődést megszüntessék. Ezzel egy időben jelentek meg a sumerológia addig tabuként kezelt eredményei, s vált hírré, hogy a finnek kitörölték tankönyveikből ama ostobaságot, miszerint a magyar finnugor nép, s mint ilyen, a finnek rokonai.

Ettől kezdve elindult az irányított lavina is a magyarság ellen, miszerint Szent István gaz áruló volt, aki kiadta a magyarságot ellenségeinknek, behódolt Rómának, és kiirtotta a nemzet kétharmadát. S mindezt tudományos előadások keretében oltogatták a hallgatóságba, amely nagyon is rákapott e tanokra. Majd ócsárolni kezdték a keresztényeket. Másik bűn a rovásírás megszüntetése, amit István fejére olvasnak e "rövidke ezer év" távlatából az IQ-és génhiányos önjelölt történészek, s lehetne még sorolni tanaik botorabbnál botorabb téziseit. De nem tesszük, mert bármelyik "nemzeti" honlapot olvassuk, megtaláljuk rajtuk ezeket az új tudományos "felfedezéseket".

Azért félreértés ne essék: - nem a valóban tudományos magyarságkutatást ítélem el, hiszen számomra sem csupán ez az ezer esztendő a magyar múlt. Ám ezer évet egyszerre, és ilyen formában támadni - mint teszik e balga félműveltek jó szándékkal, de tudtukon kívül a keresztényellenességet szolgálva -, utoljára 1948-1950 táján tapasztalhatott a magyar társadalom.

A körömfontság abban nyilvánul meg, hogy egy hitét vesztett társadalomban nem a keresztény elveket, a krisztusi tanításokat erősítik, hanem zsidózva egy új, labilis lábakon álló és bizonyítatlan, keretek nélküli vallás kialakításán dolgoznak, egyszerre kitörölni akarván az elmúlt ezer év kereszténységhez kötődését. Ez a folyamat a megmaradt krisztianizmust is felszámolja, és ellenségként kezelteti a társadalom magyarabb érzésű részével (is) a történelmi keresztény vallásokat, azok vezetőit és tanításait, a Szentkorona misztikus létét próbálva igazolni, egy Isten-hit nélküli országban, ahol "csak" hatmillió magyart gyilkolt le saját anyja... Olyan ez, mintha egy festményt, amely alatt egy másik, értékesebb rejtezik, késsel akarnánk megtisztítani... mindkettő megsemmisül.

Vannak történelmi igazságok persze, ám ezeket nem szabad túldimenzionálni, s nagyobb jelentőséget tulajdonítani nekik, mint amennyit a kutatások alapján ma érnek. Ugyanis a sumerológia tudománya nem keresztényellenesség, hanem történelmi tények feltárása, amelyet sokan másképpen értelmeznek - nem véletlenül. A magyarságkutatás nem kapcsolódik a keresztényellenességhez. Igaz, a keresztényegyházak nem reagálnak e hatalmas veszélyeket rejtő rombolásra... és ez is hiba.

Vannak hibák, még a keresztény egyházak berkeiben is, amelyeket felnagyítva bűnökként emlegetnek azok, akik számára ez a bomlasztó parancs. Azonban, egy társadalmat pont a nemzet jobbik felével szétzüllesztetni és maradék kereszténységét alapjaiban tönkretenni a legaljasabb terv és cél. Ma tanúi vagyunk a fent leírtaknak. A krisztusi tanítások elvetése, a hit gyalázása, a kereszténység zsidó voltának bizonygatása végső pusztulásba vezet. Előbb vagy utóbb a Szentkoronát is elviszik, mert az államadósság fejében végrehajtható... De a fentiek okán/miatt, nincs egységes nemzet, amely ezt megakadályozhatja, mert a keresztény magyart az "ősmagyar hitű" magyarral állította szembe a markába röhögő zsidó. Kik a felelősek mindezért? Nem kell újra néven nevezni őket... Segítőik azonban a társadalom hozzájárulásával azok, akik ma is - kommunista múltjukkal kiskirályokként gyakorolják a végrehajtó hatalmat, akiknek az erkölcs és a tisztesség ismeretlen fogalmak, akik pénzért saját anyjukat is feladják, akiket a megvásárolható jog és igazságszolgáltatás nem büntet. Magyarországon és Erdélyben egyaránt. Itt gazembereknek, Erdélyben árnyékszékelyeknek nevezzük őket...

A kereszténység védelme tehát ma ismét fő feladata minden tisztességes magyar embernek. S feladat az is, hogy megértessük a botor tudománytalanságokat hirdető egyházellenesekkel, hogy ők nagyobb ellenségei a nemzet megmaradásának, mint Gyurcsány vagy épp a cionista liberális Európai Unió. S, hogy mi igazolja a fent írtakat? Egy levél Amerikából, amely rávilágít arra, hogy kik intézik és irányítják a nemzet, a társadalom nemzeti érzelműbb részének keresztényellenességét:

Tisztelt Szerkesztőség!

A napokban olvastam az interneten a Jobbik által alapított Atilla Király Népfőiskolának nevezett szélhámosságról. Nem tudom, tudják-e, hogy ki ennek az intézménynek a főigazgatója! Nem más, mint Dr. Kiszely István, aki Feledy Zsolt fedőnéven 1960 óta dolgozik a Belügyminisztériumnak.

Feladata az egyházüldözés volt. Kiszely-Feledy dolga a föld alatt működő katolikus ifjúági csoportok megfigyelése, és összeesküvési ügyek kreálása volt. Tanulmányt készített az egyházi iskolák felszámolásának szükségességéről (M-37076. sz. dossziéban máig megőrizve). Kiszely-Feledy 79 jelentést írt Olofsson Placid bencés szerzetesatyáról. Placid atyát, 1946-ban, mint budapesti bencés tanárt tartóztatták le. Előbb az Andrássy út 60-ba, majd a Markó utcába hurcolták. Nem tudtak vele mit kezdeni, így átpasszolták a szovjet hadbírósághoz. Azok mindjárt tudták, hogyan bánjanak vele: 10 évig volt fogoly a Gulágon. A kommunista terror tombolása idején érlelődött hőssé az egyszerű bencés szerzetes. Már a kísértés kezdetén ellenállt a gonosznak, bátran hangoztatva, hogy nem szabad hallgatni a kommunista rendszer szirénhangjaira, mert az színtiszta materializmus és ateizmus. Kiszely már más jellem volt: Nem átallott a célszemélyek asztalán talált borítékok alapján levelezési listát összeállítani, sőt külföldi útjain önszorgalomból kijegyzetelte az egyes magyar kegyhelyek vendégkönyvének látogatóinak címét, beírását. 1967-től kezdve lakásán lehallgató készüléket használt. Nem átallotta Placid Atya édesanyjának temetésén a megjelentek saját készítésű fényképfelvételeit is csatolni az Állambiztonságnak. Operatív érdekből utaztatták, fő célja Róma volt, a katolikus egyház központjában végzett munkája Kiszely-Feledy ügynöki fejlődésének a csúcsa lett. Végezetül: Kiszely-Feledy az állambiztonságnál vezetett nyilvántartások szerint az úgynevezett rendszerváltásig a III/III. Főcsoportfőnökség által foglalkoztatott hálózati személy volt. 481 jelentést, kb. 1500 oldalt írt. Kiszely 1990-94-ben az MTV Külpolitikai Főszerkesztőségének főmunkatársa, 2008 nyarán az Atilla Király Népfőiskola főigazgatója lett.

Ez az intézmény tavaly, szeptember 13-án kezdte meg működését. A megnyitó ünnepségre a Szabadság téri Hazatérés Templomában került sor. Az ünnepélyes megnyitó istentisztelettel kezdődött, melyet dr. Hegedűs Lóránt, református püspök úr tartott. Az intézmény szellemi szülője pedig nem más, mint a Jobbik elnöke: Vona Gábor. Ő az egyik internetes lapnak azt nyilatkozta az alapítással kapcsolatban: vissza kell szereznünk azokat az intézményeket, amelyek a megmaradásunkban segíthetnek. Kérdem: a magyarság, vagy a Jobbik megmaradásában? S milyen intézményre gondol? A besúgóhálózatra?

Kérem levelem változtatás nélküli megjelentetését!
Köszönettel: Kerekes Jenő, USA



Jakab Antal erdélyi püspökre kell, hogy hivatkozzam ismét, nem először és nem is utoljára:
"A magyarság és a kereszténység olyan, mint a test és a lélek. El lehet választani egymástól a kettőt, de az; - a halál!"

Stoffán György - Nemzeti Hírháló

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraeli cenzúra a gyermekgyilk
  2009-01-25 18:54:50, vasárnap
 
  Izraeli cenzúra a gyermekgyilkosok védelmében

Izraelben kicsit későn döbbentek rá arra, hogy a Gázai övezetben véghezvitt gyilkolászás múltán a világ különböző pontjain egyesek pert indíthatnak a zsidó hadsereg parancsnokai ellen. S mivel az izraeliek nagyon szeretnek utazgatni a nagyvilágban, fennáll a lehetősége annak, hogy bizonyos demokratikus országokban bírósági végzés alapján lefogják őket. Persze a magyarországi ingatlanbevásárlásra érkező kiválasztottaknak nincs okuk az aggodalomra...


Gábi Áskenázi vezérkari főnök

Meni Mázoz, az izraeli kormány jogi tanácsadója, Gábi Áskenázi tábornok, vezérkari főnök és Áviháj Mandelblit vezérezredes, az izraeli hadsereg főügyésze összedugta a fejét, tanácskoztak majd úgy döntöttek, hogy a sajtó munkatársai nem hozhatják nyilvánosságra a Gázai övezetbeli népirtásban résztvevő izraeli katonatisztek neveit és fényképét.

Izraelben ezt az óvatosságot azért alkalmazzák, mert a világon egyre több emberjogi szervezet és személyiség jelentette be, hogy a Gázai övezetben elkövetett gyilkolászás és rombolás miatt jogi eljárást indítanak az izraeli hadsereg egyes parancsnokai ellen. A most életbe léptetett cenzúra értelmében zászlóaljparancsnokok és ettől magasabb beosztású katonatisztek neveit és fényképét nem szabad megjelentetni. Pontosabban, nevüket ezután csak egyetlen betűvel lehet jelölni. A cenzúra ezenkívül határozottan megtiltja azokat a sajtóbeszámolókat és tudósításokat, amelyek bármilyen módon összefüggésbe hozzák a Gázai övezetben elkövetett rombolást és gyilkolászást az izraeli hadsereg tisztjeivel.

Ámosz Hárél, a Háárec című izraeli napilap katonapolitikai szakírója szerint az izraeli titkosszolgálat berkeiben különösen aggódnak azon interjúk miatt, amelyeket izraeli tisztek még a cenzúra bevezetése előtt adtak a Gázai övezetben elkövetett halálos kimenetelű, illetve polgári személyek sebesülését okozó katonai támadásokról. A titkosszolgálatok és a politikai vezetés ugyanis attól tart, hogy ezekkel a korábbi nyilatkozatokkal a katonatisztek önmaguk ellen szolgáltattak bizonyítékot az esetleges jogi eljárások kezdeményezői számára.


Áviháj Mandelblit vezérezredes

Áviháj Mandelblit vezérezredes, a gázai gyilkosokat cenzúrával is mentegető katonai főügyész már 2007 decemberében is hallatott magáról, pontosabban a zsidó vallásos világszemléletéből fakadó humanizmusáról, amikor közleményben adta a goj világ tudtára, hogy a 2006-os, az úgynevezett második libanoni háború idején "az izraeli hadsereg a nemzetközi jog hadviselésre vonatkozó törvényeinek tiszteletben tartása mellett vetett be fürtös bombákat."

Mint emlékezetes, a 34 napig tartó 2006-os háború idején az ENSZ is elítélte Izraelt ezen fegyver használata miatt, de a zsidó állam és személyesen Áviháj Mandelblit vezérezredes akkor is fittyet hányt a bírálatokra. "A fürtös bombákat kizárólag katonai célpontokra irányítottuk, illetve azokban a helyzetekben, amikor a parancsnok úgy vélte, hogy a fürtös bombákkal elért katonai eredményhez képest nem túlzott a polgári lakosság körében és a vagyontárgyakban keletkező kár", olvasható Áviháj Mandelblit katonai főügyész közleményében.

A cionista propaganda módszerei

2007 szeptemberében a nemzetközi sajtó világgá kürtölte a borzalmas hírt: 69 izraeli katona megsérült, amikor is palesztin ellenállók kilőttek egy rakétát a Gázai övezet közelében fekvő Zikim katonai bázisra. A rakéta egy sátorba csapódott be, ahol az zsidó katonák éppen aludtak.

A hivatalos izraeli bejelentés szerint 69-en megsérültek, közülük 11-en könnyebben illetve súlyosan (!), és egy katona szenvedett komolyabb sérüléseket. Mármost ha 11-en sebesültek meg "könnyebben illetve "súlyosan", akkor miért van tele a sajtó azzal, hogy 69 izraeli katona sérült meg? Nem maradtak adósak a válasszal: 50 katona ugyanis "sokkot kapott". Ami persze nem is csoda, hiszen ha az ember éppen egy sátorban alszik, és egy rakéta csapódik be a közelében, akkor megesik, hogy sokkot kap.

Rendben van. De akkor alkalmazzuk ugyanezt a módszert a gázai palesztinok esetében. Bátran kimondhatjuk: a Gázai övezetben az áldozatok száma valójában 1,5 millió, akik közül 1400-an meghaltak, 5000-en "komolyabban, vagy könnyebben megsebesültek", a többiek pedig sokkot kaptak. Elvégre ha a világ legsűrűbben lakott területén, három héten át a legmodernebb harci technika alkalmazásával bombáznak, és a világ negyedik legerősebb hadserege hajt végre akciókat, akkkor érthető, ha sokkot kapnak ott az emberek. Vagy talán sokkot kapni is csak a kiválasztottaknak lehet?

Júszef el-Kudszi - Perge Ottó - Kuruc.info


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó Világkongresszus: különö
  2009-01-25 18:45:11, vasárnap
 
  2009-01-25. 18:11
Zsidó Világkongresszus: különös figyelem a "magyaroknak"


A megszokottnál nagyobb létszámú magyar küldöttség részvételével kezdte meg munkáját vasárnap Jeruzsálemben a Zsidó Világkongressszus (WJC) 13. közgyűlése. A több mint 400 küldöttből - akik több mint 80 ország zsidóságát képviselik - most első alkalommal 12 a magyarországiak száma. A korábbi kongresszusokon Magyarországnak mindössze 3 delegáltja volt.
A küldöttséget Zoltai Gusztáv, az Európai Zsidó Kongresszus Végrehajtó Bizottságának tagja, a Mazsihisz és a BZSH ügyvezető igazgatója és Feldmayer Péter, a Mazsihisz elnöke vezeti. Zoltai vasárnap megbeszélést folytatott Ronald Lauderrel, a WJC elnökével. Ezúttal az izraeli média is különös figyelmet szentel a magyar delegációnak, aminek mi felettébb örülünk is.

A 13. kongresszus több résztvevője szerint Magyarország jelentős szerepet készül vállalni a gázai övezeti segélyakciókban. Másrészről az izraeli civil és politikai vezetők nagy örömmel fogadták azokat a magyarországi felajánlásokat, amelyek keretében egyházi és civil szervezetek a nyár folyamán Izrael déli falvaiból, Szderot városából, valamint északról, Szlomitból nyári vakációra gyerekeket fogadnak, hogy végre rájuk is olyan fényesen süssön a Nap, mint a Föld bármely más gyermekére, például a palesztinokra, ugye.

A kongresszus ideje alatt annak résztvevői a tervek szerint a Gázai övezetbe is ellátogatnak, sőt vizsgálják annak lehetőségét is, hogy Gáza városát felkeressék
.
(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/4/34023/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa-szerte tüntettek Izrael
  2009-01-25 18:00:57, vasárnap
 
  Európa-szerte tüntettek Izrael ellen
2009-01-25 14:35

Londonban öt embert őrizetbe vettek egy Izrael-ellenes tüntetésen. A demonstrálók azt követelték, hogy a BBC adjon le egy nonprofit hirdetést, amely Izrael háborús bűneire hívja fel a figyelmet. Izrael ellen tüntettek Franciaországban is. Európai segélyszervezetek szerint a zsidó államnak meg kell nyitnia a Gázai övezet határait, hogy a mostaninál több segély érkezhessen a rászorulókhoz.

Segélyszervezetek a gázai határ megnyitását követelik Izraeltől, valamint az Európai Unió és az ENSZ is. A zsidó állam most napi 125 kamion gyógyszert és segélyt enged az övezetbe. Izrael másfél éve zárta le Gáza határait, hogy ellehetetlenítsék a Hamászt. Azóta állandó az élelmiszer- és pénzhiány, amit a januári offenzíva tovább rontott. Sok kórházban az alapvető ellátáshoz szükséges felszerelés sincs meg. 22 nap harc után több mint ötezer sebesültet ápolnak.

A palesztinok megsegítéséért Európa-szerte tüntettek. Franciaországban több ezren vettek részt az Izrael-ellenes megmozduláson. Londonban szintén több ezren gyűltek össze. A felvonulást 13 segélyszervezet közösen szervezte. A BBC ellen tiltakoztak, mert a tévécsatorna nem volt hajlandó sugározni egy nonprofit hirdetést, amely az izraeli háborús bűnökre hívta volna fel a figyelmet.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1115 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1370
  • e Hét: 11637
  • e Hónap: 22748
  • e Év: 176244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.