Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Megtévesztik a radart az új or
  2010-12-12 21:44:10, vasárnap
 
  Megtévesztik a radart az új orosz fegyverek - videó

Szöveg: Technet.hu
2010.10.15. 12:20
A Rusbal nevű orosz cég, amely hőlégballonokat, légvárakat és egyéb felfújható játékokat készít, az orosz hadseregnek is beszállít - azonban lufibohócok helyett felfújható tankokat, vadászgépeket és egyéb harci járműveket készítenek. A hadi eszközök annyira élethűek, hogy már 300 méter távolságból lehetetlen megkülönböztetni a valódi gépektől.


Az orosz hadsereg már korábban is használt hamis hadi eszközöket, melyeket gumiból és műanyagból készítettek, ám ezek nehezek és drágák voltak - a lufiarzenál azonban számos előnnyel rendelkezik: leeresztve kis helyen elfér, könnyen szállítható, kis súlyú (egy T80-as tank modellje kb. 40 kg) és legfőképp olcsó. A Rusbal szerint a T80-as tank darabját a hadsereg számára mintegy 12 ezer dollárért (2,3 millió forint) készítik el - ez töredéke a valódi eszköz dollármilliós árának.

A felfújható eszközök előnye, hogy az ellenség téves képet kap a valós harci erőről, és az értéktelen lufigépeket bombázza a valódiak helyett. A felfújható eszközök nem csak a légi felvételen tűnnek valódinak; a radaron is a valódival azonos képet mutatnak, sőt, a hőkamerákat is kijátsszák: a motortetőre fűthető fémlapok szerelhetők, így a hőfotós képeken is valódinak tűnnek a felfújható rakétaszállítók, tankok és egyéb harci gépek.

Gyorstelepítésű ballisztikus rakétabázis

http://www.youtube.com/watch?v=Kb6UjqrmfWk&feature=player_embedded

Forrás: Technet.hu

http://www.vezess.hu/hirek/megtevesztik_radart_uj/27054/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valami megmozdult a világban
  2010-12-12 21:31:21, vasárnap
 
 
Valami megmozdult a világban - Izrael veszte közeleg?
barikad.hu
2010, december 10 - 10:25


Nem akarunk a túlzott optimizmus hibájába esni, de elég, ha valaki elolvassa, milyen cikkek jelentek meg a nyugati - és legyünk reálisak, egyben az egész világ - vezetői lapjaiban, amelyekre tegnapi és mai sajtószemlénkben hívtuk fel a figyelmet.


Nem akarunk a túlzott optimizmus hibájába esni, de elég, ha valaki elolvassa, milyen cikkek jelentek meg a nyugati - és legyünk reálisak, egyben az egész világ - vezetői lapjaiban, amelyekre tegnapi és mai sajtószemlénkben hívtuk fel a figyelmet.

Eddig Izrael ellen egyértelműen és élesen elsősorban az arab világ, az arab nép (az ,,umma") állt ki, másodsorban a világ közvéleményének túlnyomó többsége. (Az amerikai közvélemény nagy részét mély sötétségben tartják a közel-keleti konfliktus okairól és eseményeiről: minden televízióállomásuk - az amerikaiak millióinak szinte kizárólagos külpolitikai hírforrása - betegesen szélsőséges, demagóg és ostoba, cionista barát egyházaik az izraeli oldal ,,igazságait" harsogják, miközben külföldi csatornák be vannak tiltva a szabadság nagy hazájában.)

A demokratikusnak hazudott nyugati világban - a néptől eltérően - Izraelt egyértelműen csak annak kormányai támogatták eddig.

Az erősödő jelek szerint ez hamarosan megváltozhat. Úgy látszik, hogy ekkora, alulról jövő nyomást már a nyugati kormányok sem tudnak elviselni anélkül, hogy ne módosítanák Közel-Kelet politikájukat.

Eddig a nagy lapok is többé-kevésbé az Izrael-barát nótát fújták. Aminek most vége lett. Szerkesztőségi állásfoglalás születik szerkesztőségi állásfoglalás után amellett, hogy gyakoroljanak nyomást a zsidó államra. Úgy, hogy az fogadja el az ENSZ határozatait, az 1967-es határokat, azonnal állítsa le az illegális zsidó telepek építését a megszállt területeken (Ciszjordánia területének 43%-át már ellopták), Gáza blokádját szüntesse meg, ismerje el a Palesztin Hatóságot, tárgyaljon a palesztin menekültek hazatérésének, illetve kárpótlásának kérdéséről és fogjon hozzá azonnal a többi vitás kérdés rendezéséhez.

Az eddigi ,,pozitív ösztönzés" (még több amerikai segély a zsidó államnak, még több fegyver és ölőszerkezet szállítása, még több integráció az EU-val, stb.) csődöt mondott.

Minden nyugati politikus, diplomata tudja, csak nem mondhatja ki hangosan: az izraeli megszállás okozza a világ legsúlyosabb, legrobbanékonyabb gócpontját és a miatta érzett muzulmán felháborodás az oka a nagy civilizációs törésvonalnak. Ha ezt a gócot megszüntetik, a két civilizáció közötti bajok ,,85 %-a megszűnik", mint mondta tegnap a CNN International televíziónak egy arabszakértő (mindig tegyük hozzá a CNN-nél, hogy mi a nemzetközi kiadását látjuk: az amerikai kiadásban Izraelt bíráló hang nem hangozhat el).

Izrael elszigetelődése folyamatos: az agresszornak azonban legyen ez csak az egyik büntetése. De egyre erősödnek az izraeli termékek elleni bojkottra történő felhívások hangereje is.

Úgy látszik, történelmi változás elején állunk.

És most kivételesen fejezzük be mai írásunkat a fantáziátlan magyarországi balliberális tévések és rádiósok beszélgetéseit lezáró kaptafa mondatával: ,,Majd meglátjuk, mi történik."

Ordosz műhely
barikad.hu

http://barikad.hu/valami_megmozdult_vil%C3%A1gban_-_izrael_veszte_k%C3%B6zeleg-20 101210
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Porban a magyar kultúra
  2010-12-12 20:37:05, vasárnap
 
 

Porban a magyar kultúra



Húsz év telt el azóta, hogy a kultúra az SZDSZ kezébe került. Olyan pusztítást hajtottak végre ezen a területen, melynek helyrehozása óriási kihívást jelentene bármelyik párt számára. Ám úgy tűnik, hiába került kormányra a Fidesz, nem tesz semmit. A Jobbik viszont megkísérli a lehetetlent.



A Jobbik kulturális szabadságharcot hirdet - jelentette be Pörzse Sándor, országgyűlési képviselő, a Barikád főszerkesztője egy héttel ezelőtt. Hogy ennek mi az oka? Nem más, mint az SZDSZ húsz évig tartó kultúrarombolása. Emblematikus példája ennek Alföldi Róbert tevékenysége a Nemzeti Színházban. A jobbikos képviselő egy parlamenti felszólalásában rávilágított arra, hogy Alföldi, kinevezése óta botrányt botrányra halmoz. Többek között nevéhez fűződnek olyan, a jó ízlést messzemenően sértő előadások, amelyek pedofíliát, homoszexualitást és egyéb devianciákat népszerűsítenek. Talán a legnagyobb port a János vitéz Alföldi-féle ,,feldolgozása" kavarta, melyben Iluskát Nyugati téri prostituáltként jelenítette meg a darab. De érdemes szót ejteni Alföldi rendezésében Závada Pál Magyar ünnep című darabjáról is. A mű egyértelműen kiemeli, fokozza a magyarok bűnösségét a zsidó néppel szemben. Természetesen nem maradnak el az Alfölditől megszokott, a jó ízlést és a művészi színvonalat is sértő szexuális jelenetek sem, mint például egy Nagy-Magyarország térképre maszturbáló magyar katona. A nézők ilyen és ehhez hasonló jelenetekre számíthatnak, ha ellátogatnak az Alföldi által vezetett intézménybe, holott a Nemzeti Színház küldetése épp a magyar irodalmi értékek és hagyományok megőrzése lenne.

A következmények nélküli ország

Másutt is baj van. Pörzse Sándor szavait idézve: ,,Morális mélyrepülés az RTL viselkedése Stohl-ügyben. Hiszen azok után, amit tett, nem lenne szabad képernyőre engedni, addig, amíg ügyében nincs bírósági döntés." De nem ő volt az első ilyen példa. Emlékezzünk csak Császár Előd popénekes balesetére, aki száz kilométeres sebességgel hajtott neki egy rendőrautónak Budapesten, a Szilágyi Erzsébet fasorban. Feltehetőleg bedrogozva vezetett, és a gyorshajtáson túl egyéb súlyos szabálytalanágokat is elkövetett az ütközés előtt. Az egyik rendőr életét vesztette, a másik súlyosan megsérült a karambolban. A Fővárosi Bíróság bűnösnek találta az énekest halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségében. Ám a bíróság Császár egy év hat hónap fogházbüntetését három év próbaidőre felfüggesztette. Mindezek után a sztár úgy tért vissza a popszakmába, mint egy császár - nomen est omen -, és senki nem hánytorgatta fel súlyos tettét.
Felháborító az is, ami Magyar Tudományos Akadémia által szervezett ,,Hétköznapi Nacionalizmus és Nemzeti Radikalizmus Konferencia" címén zajlott nemrég. Ahol a tanácskozás részvevői többek között a következő konklúziókat vonták le a magyarsággal kapcsolatban: a magyarság kétharmada gyakorló antiszemita; a cigányok félnek a magyaroktól, félnek kimenni az utcára. A bölcsődébe járó gyerekek nagyobb valószínűséggel lesznek nacionalisták; a nemzeti radikálisoknak kevesebb kedvenc tantárgyuk volt az iskolában és a sportban is rosszabbul teljesítettek, mint a liberálisok. A magyarságot szubkultúrának nevezték. Örkény Antal, az MTA doktora pedig kifejtette: ,,Nem tudom, mire büszkék, hiszen a magyar történelem kudarcok története". Mindez a Magyar Tudományos Akadémián az adófizetők 8,5 millió forintjából.
Itt tart Magyarország!

Néhány példa az elmúlt húsz évből:

- A magát nemzetinek valló párt, a Fidesz külügyminisztere, Martonyi János többek között így nyilatkozott a hanukáról: ,,A hanuka a zsidó közösség ünnepe, azé a közösségé, amely nagyon fontos nekünk. A hanuka, a fény ünnepe mindannyiunk értékeit képviseli: a hitet, az igazságot, a szeretetet, a megértést, és az együvé tartozást."



- Tarlós István épp csak kezdődő főpolgármesteri tevékenységének egyik legsürgetőbb feladata volt, hogy díszpolgárrá avasson olyan köztudottan magyargyűlölő írókat, mint Ungvári Tamás, vagy Nádas Péter. Előbbi nagy szeretettel értekezik szóban és írásban is a magyarországi zsidóság üldöztetéséről. Utóbbi pedig nagyszerű retorikai teljesítménynek nevezte Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét.
- A híres budapesti szórakozóhely, a Kultiplex - egészen a bezárásáig - rendszeresen helyet biztosított az olyan kereszténygyűlölő rendezvényeknek, mint például a F.U.C.K. The Christmas Party, melynek már a neve is elég beszédes. Az ,,eseményt" egyébként az állami támogatást is élvező Tilos Rádió szponzorálta.
- Apropó, Tilos Rádió. Ez a balliberális oldal szócsöve, ahol Bajtai Zoltán 2003 szentestéjén azt találta mondani: kiirtaná az összes keresztényt. A műsorvezető a Jobbik által állított keresztek mellett sem ment el szó nélkül: "Apróhirdetések közvetítésére alkalmas egy ilyen kereszt, legalább hasznosulnának valamiképp". (...)

A teljes cikket a Barikád hetilap legfrissebb számában olvashatja. Vásárolja meg, támogassa a nemzeti sajtót!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
17 éve ezen a vasárnapon szakí
  2010-12-12 19:54:19, vasárnap
 
  17 éve ezen a vasárnapon szakították meg a Kacsameséket (02:45-nél), mivel meghalt Antall József. A történelmi videó.

Walt Disney bemutatja (1993.12.12.)2/2.

http://www.youtube.com/watch?v=wZQw-xuMCTc&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esti iskola
  2010-12-12 19:53:17, vasárnap
 
  Esti iskola
- Te, komám, tudod ki volt Goethe?
- Nem én!
- Na látod, ha te is járnál esti iskolába, tudnád.
- És te tudod, ki az a Fehér Lajos?
- Nem én....tovább »
- Na, kérlek, ha nem járnál esti iskolába,
tudnád, hogy azalatt ő jár a feleségedhez.

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Adventi ima
  2010-12-12 19:46:30, vasárnap
 
 

Látod Istenem milyen esendő vagyok?

Ha nagyjából rendben mennek a dolgaim, sokszor elfelejtek beszélgetni Veled.

Bezzeg, ha fáj, szorít, sajog, ha kényszerít valami ott belül, rögtön kicsúszik a számon,

szinte észrevétlenül: Istenem, add, hogy...

Haragszol ilyenkor rám?

Kérlek, bocsásd meg ezt a vétkemet is!

Bocsáss meg, hisz most is kérni szeretnék. Nemcsak magamnak, hanem másoknak is. Nekünk, akik eszeveszett tempóban száguldozunk az adventi fényekkel ékesített utcákon, böngésszük a karácsonyi katalógusokat, hogy mit milyen hitelből lehet megvásárolni, hogy gazdagabb legyen az ünnepünk.

Bármilyen régimódian hangzik, adj vissza nekünk a dió és alma öröméből egy kicsit!

Add, hogy boldogan tudjunk gyönyörködni a gyerekeink álomittas szuszogásában, add, hogy tudjunk nevetni és merjünk sírni, ha úgy esik jól. Hogy néha meg tudjunk tisztulni egy nagy zokogásban, és ne szégyelljük, hogy nemcsak csörtető, sikerorientált, manipulált géplények vagyunk, hanem érző, sérülékeny, törékeny emberek, akik kapnak elég sebet földi pályafutásuk során.

Uram, add, hogy meg tudjunk gyógyulni bajainkból!

Add, hogy érezzük, mikor érdemes tíz körömmel kapaszkodni, és mikor kell elengedni.

Add, hogy ha elengedtünk valamit, ami fontos volt, kibírjuk a veszteség fájdalmát - ember módon, emberien. Szabadíts meg minket a gyűlölettől, bosszúvágytól, ellenségeskedéstől, acsarkodástól!

Add, hogy higgyünk egymásnak, egymásban,

Add, hogy mosolyogjunk a csend hallatán, hogy találjuk meg minden napban az ünnepünket.

Add, hogy gyakran kezdjük így a Veled való beszélgetést:

köszönöm Istenem!

Bocsásd meg a vétkeinket,

és add, hogy magunknak is megbocsássuk tévedéseinkért.

Adj békét, mindnyájunknak, Uram!
ÁMEN!


http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/12/10/adventi-ima/#more-10945
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidóság sorsa – olvas
  2010-12-12 19:44:44, vasárnap
 
  A zsidóság sorsa - olvasói levélre

* Postabontás

Alábbiakban egy olvasói levélre válaszolunk, melynek írója saját elmondása szerint színtiszta zsidó származású, érzi magán a zsidóság negatív jegyeit is, ám jobbra törekedne. Félig zsidó származás esetében már válaszoltunk hasonló kérdésre, ez részben megint más kérdéskör, bár a megközelítés és a végkövetkeztetés hasonló.

Egy zsidó akkor egész ember, ha vállalja a zsidóságát, akkor is, ha felismeri annak hibáit. A hiba felismerése és beismerése az első és legfontosabb lépés a kiegyezés felé. Ez mindenkire egyformán vonatkozik. Ismerjük azt a fájdalmat, amit azok éreznek, akik látják a kiutat, de úgy gondolják, hogy az az út számukra nem járható. Minden népnek, így a zsidóságnak is vannak olyan tulajdonságaik, melyekre jogosan lehetnek büszkék, és olyanok is, amiért szégyenkezniük kell. A kérdés az, hogy van-e általános akarata egy népnek arra vonatkozólag, hogy tovább erősítse a jó tulajdonságait, és levetkőzze a rosszakat. A zsidóság 1945 után nem az igazságosság szellemében akarta rendezni a sérelmeit, hanem a bosszú eszközével. Pedig adott lett volna a megbékülés, talán a hosszú távú kiegyezés lehetősége is. Ahogy a zsidóság sem tudja elfelejteni sérelmeit, úgy mások sem, és mi magyarok sem. Pedig kellene végre valami feloldozás, valami kölcsönös megértés, hogy megindulhassanak azok a folyamatok, melynek már régen meg kellett volna indulniuk. A két nép egymáshoz való viszonyát a szomorúság és a bánat jellemzi, mely mögött ott a félelem, melynek a gyűlölet a mérgező gyümölcse. Ezért nincs és addig nem is lesz béke a szívekben, amíg valami nagy esemény ezt ki nem váltja. Személyes elbíráláshoz mindenkinek joga van, de az előítéleteket - mindkét oldalra vonatkozóan - még sokáig nem lehet kizárni. Ez minden bajunk egyik forrása, de egyben a biztonságunké is. Nincs bizalom és még sokáig nem is lesz, ha minden így marad. Sajnáljuk, de ezt kellett írnunk, mert ezt így gondoljuk és tartjuk valósnak.

Jövőnk.info szerkesztőség
2010. december 12

http://jovonk.info/node/3720
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miniszterelnöki videóüzenet a
  2010-12-12 19:42:58, vasárnap
 
  Miniszterelnöki videóüzenet a nyugdíjakról
Orbán Viktor válaszolt

MTI
- itthon@hetivalasz.hu
Utolsó módosítás:
2010.12.12. - 19:16

A változtatás egyetlen oka az államadósság, mivel a rosszul kitalált rendszer miatt az ország a feje búbjáig eladósodott.

Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság érdekében kell átalakítani a nyugdíjrendszert. A Facebook-on vasárnap megjelent rövid videóüzenetében a miniszterelnök azt is közölte: nem lesz semmifajta nyugdíjadó, és a jövőben sem a nyugdíjbefizetésekből fizetik majd a folyó kiadásokat.

A kormányfő szombaton jelentette be, hogy "A miniszterelnök válaszol"-címmel sorozat indul saját Facebook-oldalán, amelynek keretében az emberek kérdéseire videóüzenetben felel majd. Mint írta, az OVTV forgatócsoportja rendszeresen járja az országot, és lehetőséget ad az embereknek, hogy föltegyék az őket leginkább érdeklő aktuális kérdést az országban zajló változásokkal, a jövővel, a kormány munkájával kapcsolatban.

Az első videóüzenetben Orbán Viktor a nyugdíjrendszer átalakításáról beszélt. Azt hangoztatta; hogy a változtatás egyetlen oka az államadósság. A miniszterelnök szerint a magyar nyugdíjrendszer korábbi átalakítása azt eredményezte, hogy "az ország a feje búbjáig eladósodott". Elmondta, óriási összeget kellett átutalni a magán-nyugdíjpénztárakba, ám a gazdaság eközben nem termelt ezzel arányos bevételt, így a mindenkori államvezetés óriási hiteleket vett fel.

Hozzátette: ez a hitel "adóssághegy formájában" nyomaszt bennünket és szinte lehetetlenné teszi az életünket. A kormányfő szerint ha ez így ment volna tovább, az maga alá temette volna az egész gazdaságot, a gyerekeink jövőjét, a mi jelenünket, és a már nyugdíjban lévők nyugdíját is. Orbán Viktor rámutatott: azért kellett beavatkozni, hogy ezt megakadályozzák.

Az átalakításokról szólva azt mondta: aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből az állami rendszerbe és vesztesége volt, annak ezt a veszteséget az állam kompenzálja, "mintha el sem hagyta volna az állami rendszert". Közölte azt is: akiknek hozamuk van, és január 31-ig visszalépnek, azok ezt a hozamot adómentesen kivehetik.

Elmondta, aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből az állami nyugdíjrendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája. Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet, hogy az egyéni számlavezetés csak a nyugdíjrendszerben jelent garanciát, a magánnyugdíjrendszerben nem. Az állami nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetés biztonságot, garanciát jelent, és egyúttal a befizetések nyomon követését is lehetővé teszik - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint az új rendszerben a nyugdíjasok hozzájutnak a nyugdíjukhoz, a nyugdíj előtt állók számíthatnak a nyugdíjrendszerre, és a fiatalok előtt kiszámítható, világos pálya áll majd, időskoruk biztonsága garantálva lesz.

A miniszterelnök azt kérte videóüzenetében az emberektől: bízzanak a kormányban, a parlament döntésében, mert ennek a gazdaságpolitikának az eredményeképpen Magyarország le tudja majd magáról rúgni az államadósságot.

http://hetivalasz.hu/uzlet/orban-viktor-valaszolt-34030/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az 1967-es határokról szétbomb
  2010-12-12 19:39:25, vasárnap
 
  Az 1967-es határokról szétbombázhatják a zsidókat

Először Brazília, majd Argentína és Uruguay is elismerte a palesztin államot. A dél-amerikai országok azt közölték, hogy az 1967-es izraeli megszállás előtti határokat tekintik érvényesnek. A diplomáciai akciót a leköszönő brazil elnök, Luiz Inacio Lula da Silva szervezte, aki az utóbbi évben békeközvetítőként többek között az iráni atomprogram folytatásáért is síkra szállt.

Az arab-izraeli határviták nemzetközi kapcsolatokban alapul vett értelmezési kereteit az ENSZ Biztonsági Tanács által hozott 1967-es 242-es, valamint a Jóm Kippúr háborút követő 338-as határozatok jelentik. A 242-es dokumentum értelmében a területi kérdéseket oly módon kívánta rendezni a nemzetközi közösség, hogy azok biztonságos és védhető határokat eredményezzenek Izrael számára. Ennek érdekében a határozat az eredeti angol nyelvű verziójában úgy fogalmazott, hogy Izrael vonuljon vissza a megszállt területekről. Ezt a zsidók a mai napig úgy értelmezik, hogy a még védhető határokra kell visszavonulniuk, ami jóval távolabb van az 1967-es határoknál.

Az 1973-as Jóm Kippúr-i háborút követő 338-as ENSZ BT határozat, amely felszólított a harcok beszüntetésére a következőkben rendelkezett: felszólította a feleket a fegyveres konfrontáció haladéktalan felfüggesztésére és a korábbi, 242-es határozat miden rendelkezésének azonnali alkalmazására valamint az érintett felek közötti tárgyalások azonnali megkezdéséről döntött, egy tartós és igazságos közel-keleti béke megteremtésének az érdekében.

Szakértők szerint a jelenlegi geopolitikai helyzetben, amikor az Egyesült Államok kivonul Irakból, és a nyíltan Izrael-ellenes Irán egyre nagyobb befolyásra tesz szert a szomszédos államokban, az illegális zsidó állam biztonságát csak védhető határokkal lehetne biztosítani. Az egyik ilyen fontos határvonal a Jordán-folyó völgye, amely keleten képez természetes határvonalat Izrael és Jordánia valamit Szíria között. A völgy, amely maga 400 méter mély, 1000 méteres hegyvonulattal van körülvéve, ami természetes falként állná útját a keletről érkező támadásnak. Az erősödő globális cionizmus-ellenesség következtében azonban nem csak a természetes, hanem a jól védhető határok is alapvető fontosságúak lennének Izrael számára. A Jordán-folyó völgyéhez hasonló szerepet betöltő, Gáza és Egyiptom között húzódó Filadelfi-folyosó jó példa lehet erre, amely az utóbbi időben a szabadságharcosok és a Gázából bevetett fegyverek csempészetének a fő útvonalává vált.

A másik kritikus pont az Izraelt vertikálisan keresztülmetsző hegygerinc, amely délről északra tartva átszeli az országot és a ciszjordániai területek egy részét. A zsidó állam lakosságának 70%-a a hegygerinctől nyugatra, a tengerparti részeken lakik. Amennyiben a palesztinok követelésének megfelelően a teljes 1967-es határokat megelőző területek átadásra kerülnek, akkor Izrael védhetetlenné válik még a legprimitívebb rakétatámadásokkal szemben is, amelyek elérnék a Ben Gurion nemzetközi repülőteret, északon, Netanja környékén pedig mindösszesen egy 15 kilométeres sáv maradna a zsidó állam kezén. A Wikileaks által közzétett dokumentumok szerint a Hamasz és a Hezbollah több tucat olyan rakétával rendelkezik, amellyel Tel-Avivot is célba tudják venni.

A légtérellenőrzés is érzékeny pontja a nemzetbiztonságnak. A jelenlegi rendszerben Izrael a ciszjordániai eget is figyeli, de így is legfeljebb 2 perce van egy esetleges támadás lereagálására. Egy támadó vadászgép ugyanis kevesebb, mint 4 perc alatt át tudja repülni Ciszjordániával együtt az izraeli légteret. Szakértők lemodelleztek egy fiktív támadást a pontosan a határvonalon fekvő Jeruzsálem ellen, és megállapították, hogy az támadó elfogására csak abban az esetben van halvány matematikai lehetőség, ha azt még a Jordán-folyó völgye fölött bemérik.

Mint látható, Izrael helyzete nem tartható sokáig, az amerikai hátszél nélkül képtelenség fenntartani államiságát és területének biztonságát. Semmi garancia nincs arra nézve sem, hogy az 1967-es határok mögé visszavonulva megteremthető lenne a tartós közel-keleti béke, már csak azért sem, mert annyi bűntettet és gyilkosságot követtek el a zsidók az elmúlt évtizedekben, hogy több generációnyi időnek kellene eltelnie ahhoz, hogy egy viszonylagos megbékélés következzen be a térségben élő népek között. Annyi ideje viszont már nincs hátra a zsidó államnak. Mi lehet a megoldás? Nehéz kérdés. Azt senki nem vitatja, hogy a zsidóknak is járna egy saját ország, ahol saját maguk élhetnének (de akkor az összes országból minden zsidónak oda kellene költöznie!). Vajon hol lenne ez az ország, ha a jelenlegi helyén nyilvánvalóan nem maradhat? Talán mégis csak jobb lett volna annak idején Madagaszkár szigetét elfogadniuk?

Forrás: atv.hu, Hetek


Nyitrai Frigyes - Jövőnk.info
2010. december 11

http://jovonk.info/2010/12/11/az-1967-es-hatarokrol-szetbombazhatjak-zsidokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Út a végzetbe – Szabadkő
  2010-12-12 19:36:54, vasárnap
 
  Út a végzetbe - Szabadkőművesség a Trianon előtti Magyarországon

forrás: Magyar Hírlap
2010. december 9. 20:36


Kényes, ám annál érdekesebb témával foglalkozik új könyvében Raffay Ernő történész. A kötet címe: Szabadkőművesek Trianon előtt. A szerző azt is kutatja, milyen szerepük volt a hazai páholyoknak abban, hogy a trianoni békeszerződés és az ahhoz vezető folyamatok társadalmi, politikai, de katonai téren is készületlenül érték Magyarországot.

Raffay Ernő

Ön a trianoni békediktátum ügyének ismert szakértője, előző és új kötete is kapcsolatban áll ezzel a kérdéskörrel. Mi a véleménye arról, hogy Románia budapesti nagykövetsége a Nemzeti Színházban akarta megünnepelni Erdély román annexióját?

- Látni kell, hogy a románok 1918. december 1. óta nagy előszeretettel alázzák meg a magyar nemzetet. Ez egy nagyon furcsa pszichológiai állapot, hasonlít az igencsak erős szlovák trianoni pszichózisra. És itt nem a budapesti román követség akciójáról van szó. Dolgoztam diplomataként, tudom, hogy a rendezvényhez, s a helyszín megválasztásához a követségnek meg kellett kérnie a bukaresti külügyminisztérium engedélyét. Itt tehát nem lehet félreértésekről vagy véletlenekről beszélni.

De az sem lehet véletlen, hogy a közvélemény igencsak szoros összefüggést sejt a magyarországi szabadkőművesség és trianoni tragédia között...

- Teljes mértékben beigazolták ezt a gyanút a könyvvel kapcsolatos kutatásaim.

Milyen módszerrel dolgozott? Hiszen a szabadkőművesség titkos és erősen titkolt dolog volt mindig és mindenütt.

- Levéltári források alapján végeztem a kutatásaimat. A mi országunk az egyetlen a világon, ahol hozzá lehet férni a szabadkőművesség dokumentumaihoz. Az történt ugyanis, hogy 1920-ban a belügyminiszter betiltotta a hazai páholyok működését, sőt, elkobozta az iratállományukat. Ma is bárki betekinthet ezekbe a dokumentumokba az Országgyűlési Levéltár P szekciójában.

Mi volt az első benyomása, amikor belenézett az iratokba?

- Az, hogy a szabadkőművesség fegyelmezett, képzett és okos emberek által működtetett titkos szervezet, illetve a szervezetek által alkotott rendszer volt. Sok a félreértés és a tévhit e rendszerrel kapcsolatosan, a valóságban nincs benne semmi misztikum. Leszámítva az olyan apróságokat, hogy a dokumentumokban például arra is találtam utalást, hogy a szabadkőművesek bizonyos jelrendszerekről, mint mondjuk a kézfogásról vagy bizonyos lépésformákról is felismerték egymást.

Ki lehet jelenteni, hogy a szabadkőművesség sokat ártott ennek a népnek és ennek az országnak?

- Tudni kell, hogy 1749-ben alakult az első magyar páholy Brassóban. Innen különféle utakon bolyong a hazai szabadkőművesség, a betiltást is megéri például 1795-ben a nagy francia forradalom miatt. Csak 1871-ben következik be a nagy áttörés, ekkor alakul meg Magyarországon a két, eltérő rítust gyakorló nagypáholy, de nemsokára, 1886-ban egyesülnek. Mindez a belügyminiszter engedélyével történik. A magyarországi szabadkőművesség egyébként filantropikus, filozofikus és progresszív irányultságúnak tartja magát. Elsősorban úgy tekint önmagára a hazai szabadkőművesség, mint egyfajta eszmegyárra. A belügyminisztertől kapott engedélyben is benne van, hogy vallási és politikai kérdésekkel nem foglalkozhatnak a magyar páholyok.

Betartották?

- A századfordulón, pontosan 1900-ban radikalizálódik a hazai szabadkőművesség. Várady Zsigmond, a nagyváradi László király páholy főmestere veti meg ennek az alapjait egy írásában. Ez a radikalizálódás lesz aztán a trianoni tragédia egyik legfontosabb belső oka. A másik a parlamenti obstrukció, amely olyan következményekkel járt, hogy az 1911-ben beadott véderőtörvényt csak egy év múlva, 1912 júniusában tudja megszavazni az Országgyűlés.

Hogyan hatott a szabadkőművesség akkor Magyarország sorsára?

- Közvetetten, mégis jelentősen. A Várady Zsigmond által írt és szerkesztett dokumentum a Társadalmi program címet viselte, s ezzel megkezdődött a szabadkőművesség társadalmi-politikai célrendszerének a kidolgozása. Noha ez tilos lett volna számukra. Vallási kérdésekkel sem foglalkozhattak volna, de az 1890-es években született egyházpolitikai törvényben már bizonyíthatóan benne volt a kezük. Legfőbb céljuk az általános, titkos és községenkénti választójog megteremtése volt, ezzel akarták leváltani a régi uralkodó réteget, s magukat a helyükbe tenni az elképzelt népparlament élén.

És mit kezdtek volna az egyházzal?

- Meghirdették az antiklerikális harcot. El akarták venni a keresztény egyházak vagyonát, ideértve az egyházi iskolákat is, sőt, általánosan meg akarták szüntetni a hittanoktatást az elemi iskolában, helyette valamilyen etikai tantárgyat akartak létrehozni, ezt erőltette egyébként az SZDSZ is a rendszerváltozás után.

Érdekes, hogy ennek épp Várady Zsigmond, azaz egy református ember állt az élén annak idején...

- A tizennégymillió holdon gazdálkodó katolikus egyház olyan hatalmat jelentett, amely sok református lelkészt is irritált, ezért is lettek sokan szabadkőművesek.

Mintha isten ellen szóltak volna, igaz, voltak történések, amelyek viszont a magyar történelem ellen szóltak...

- Jászi Oszkár például a legradikálisabbnak számító Martinovics-páholy főmestere volt. Ebbe lépett be Ady is. Jászi azt mondta egy beszédében, hogy újra kell írni a magyar történelmet, méghozzá a történelmi materializmus alapjain. Hozzátéve, hogy ki kell venni a hagyományokat a magyar történelemből, mert azok elbutítják a népet. Ezzel a népbutítással vádolták az egyházakat is. Azért is olyan érdekes mindez, mert 1918-ban három olyan miniszter és egy államtitkár kap helyet Károlyi kormányában, aki a Martinovics-páholyból érkezett.

Hogy viszonyult a szabadkőművességhez a baloldal?

- Például a szociáldemokrata Kunfi Zsigmond is páholytag volt, egyfajta összekötő kapcsot képezve a szabadkőművesség és a politikai baloldal között. A szabadkőműves Ady pedig a baloldali és liberális lapban, a Világban, valamint a Népszavában publikálja politikai verseit. A szabadkőművesség egyébként az első világháború lezárásának idejére már rendkívüli módon meggyengítette a nemzet összetartó erejét. Károlyi például a szabadkőműves-céloknak megfelelően épp a földosztással van elfoglalva, amikor a románok kemény nemzettudattól fűtve, erős hadsereggel törnek ránk. Mindez egyenesen vezetett Trianonhoz.

A törökök ellenálltak a Párizs környéki békediktátumoknak, ezek szerint ott nem voltak szabadkőművesek?

- De igen! Például pont azok az ,,ifjú törökök", akiknek kifejezetten nemzeti elképzeléseik voltak. A szabadkőműves-páholyokat nem lehet egy kalap alá venni. Magyarországon is működtek nemzeti elkötelezettségű vagy istenhívő páholyok, mint például Budapesten a Nemzeti páholy, Szegeden az Árpád, vagy Kolozsváron az Unió. Csak fokozatosan csökkent a számuk, a radikálisoké pedig egyre gyarapodott. A nemzeti páholyok azt vallották, hogy a szabadkőművesség célja a magyar nemzetállam megerősítése. Ezt írásba is foglalták, s a dokumentumot felküldték a budapesti nagypáholyhoz mint afféle felettes szervhez. A levéltárban viszont láttam, hogy a nemzetre vonatkozó sorokat idefönt már jó vastagon kihúzta valaki annak idején. Vagyis a nagypáholy még a kérdés megvitatását sem engedélyezte.

Úgy érezni a szavaiból, hogy a magyarországi nagypáholyok távol tartották magukat az első világháborútól...

- Igen. Tudni kell, hogy a Magyarországi Symbolikus Nagypáholy 1886 óta volt vezető szerve a hazai szabadkőműves-páholyoknak. S ez nyíltan is a franciaországi páholyok szövetségese lett. Dacára annak, hogy Magyarországot ekkor már katonai és gazdasági értelemben is szoros szálak fűzték Németországhoz. A francia és a német páholyok egyébként mind saját hazájukat támogatták a háborúban, a magyarok viszont senkit. Igaz, az egyre kevesebb hazai nemzeti páholy kórházi osztályokat csinál, téli ruhát küld a frontra. A radikális Martinovics-páholy viszont azt írja 1917-es jelentésében, hogy nem foglakozik a háborús sérültekkel, mert más a dolga.

Miért nem a német páholyokat választották szövetségesként a magyarok?

- Többek között azért, mert a három legjelentősebb óporosz páholy nem vett fel zsidókat a tagjai közé. Emiatt azoknak a páholyoknak, amelyeknek mégis lenne velük valamilyen kapcsolatuk, meg kell azt szakítaniuk. Egyébként az antantállamok páholyai már 1917 nyarán tartanak egy titkos konferenciát, ahol elrendezik a világ sorsát. Itt hangzik el, hogy Franciaországnak vissza kell kapnia Elzász-Lotaringiát, aztán meg kell teremteni a független Lengyelországot, vissza kell állítani a független cseh államot, s létre kell hozni az Osztrák-Magyar Monarchia elnyomott népeinek közigazgatási szabadságát. Látni lehet tehát, hogy lényegében 1917 nyarán készen volt a magyarok tragikus trianoni békediktátuma.

Mikor jön el a páholyok alkonya Magyarországon?

- A második világháború után újra akarják szervezni magukat a hazai szabadkőművesek. El is indul a folyamat, ám Sztálin többször is követeli azonnali betiltásukat. De a hazai kommunisták egészen 1950-ig várnak ezzel. Miért? Mert Rákosi Mátyás gyermekkorában szabadkőművesek által fenntartott iskolába járt, s szabadkőműves szellemben nevelkedett. Ez is adalék a baloldali kapcsolatokhoz. A betiltás után, 1989-től alakulnak újra a hazai szabadkőműves-páholyok, ma két szervezet, a Magyarországi Symbolikus Nagypáholy és a Magyar Nagyoriens Nagypáholy működik hazánkban.

Nemzetellenesek?

- A kettő közül az egyiknek sajnos vannak nemzetellenes megnyilatkozásai. De többet erről most ne kérdezzen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 736 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.