Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
JESZ Mától ez lehet az MDF új
  2010-12-13 19:01:49, hétfő
 
  JESZ
E-one 2010.12.12. 13:28

JESZ. Mától ez lehet az MDF új neve. Mármint Jólét és Szabadság, aminek a közepe ugyen nem e, hanem é, és egyébként is, betűszavakba az éseket nem illik beleírni, de részletkérdés. Mondjuk az igaz, hogy ha MDF-es lennék, ugyanezt az elnevezést javasolnám azoknak, akik kitalálták. Legfeljebb annak a rövidítéseként, hogy Jézusom, Ezek Szefósok.

Sokan mondták tavasszal, hogy az SZDSZ képtelen szépen meghalni, ezt akkor én is így gondoltam, de azért ha ez a JESZ tényleg bejön, akkor át kell kicsit fogalmaznunk magunkban, mit is jelent a párt egykori hírnevéhez méltatlan, szinte megalázó befejezés. Ez nagyon gáz. Nem azért, mert önmagában volna ciki egy ilyen szellemeskedő (bár még azt is gyengén teszi) névadás, hanem mert újabb tökéletes példája annak, hogy az MDF-ben a legkisebb koncepció sincs meg a visszatérésre, egyáltalán nem tudják, mit akarnak.

Mert azt azért szögezzük le, hogy az MDF még nem halott. Még. Súlytalan politikai tényező ugyan, de 2014-ig van évi néhánymilliós állami támogatásuk és egy nagyon karakteres EP-képviselőjük. Egy tökéletesen megtervezett és végrehajtott stratégiával még megpróbálhatják visszahozni magukat a köztudatba, és az esély erre ugyan kicsi, de négy év nagyon sok idő.

Ehhez viszont első lépésben tudni kellene, kihez is akarnak szólni. JESZ? Elég gyenge poénnak, de arra mindenképp alkalmas, hogy ha van egy párt, ami laza, angolkodós és szokta a komoly mondanivalóját komolytalan formába csomagolni (mint amilyen mondjuk a húsz évvel korábbi Fidesz lenne most), akkor a lehetséges szavazóik ezt elnézzék nekik. Semmi gond nem is lenne - ha az MDF ezekre a szavazókra hajtana. De nem rájuk hajt. Az MDF ugyanis egy konzervatív párt, és azt hiszem, nem kell túl sokáig magyarázni, hogy az átlagkonzervatív miért fog viszolyogni egy ilyen névadástól.

Szóval ki kéne találniuk, mit akarnak. Mert addig csak azt csinálják, amit az egykori kisgazdapárt: bohócot magukból. Az meg a politikatudomány jelenlegi állása szerint nem a legalkalmasabb technika a szavazatszerzésre.

http://gulyas.blog.hu/2010/12/12/jesz_2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ember tervez
  2010-12-13 18:59:47, hétfő
 
  Ember tervez
2010. december 13. 13:09:04

Kávéscsésze a jobbján, számítógép a balján, papírhegyek előtte. Orbán Viktor a facebookon válaszol a kérdésekre. ,,Ami a nyugdíjrendszer átalakítását illeti, ennek egyetlen, de világos és érthető oka van: ez pedig az államadósság" - mondja. Tiszta beszéd. Különösen, ha eddig nem figyeltünk.

Egyre inkább az a benyomás alakulhat ki, hogy valami komoly gond van a Fidesz döntéselőkészítő műhelyeivel. Az még magyarázható (bár a hitelességet kétségtelenül rongáló), hogy a választás előtti és a kormányalakítás utáni állítások a nyugdíjügyben két külön világot mutatnak, azt azonban már semmilyen politikai számítás nem igazolja, hogy miért változik naponta-hetente a párt érvelése ebben a kérdésben. Szándékosan nem kommunikációs hibáról beszélek, mert - mint ahogy ezt már korábban kifejtettem - megtévesztő lenne elválasztani a politikai és a kommunikációs elemeket: az ilyen kapkodások, útkeresések elsősorban nem a csomagolási részleg hanyag működésére utalnak, sokkal inkább általános politikai problémákat vetnek fel.

Gondoljuk csak el egy pillanatra az alternatívát: a Fidesz nem hagyja, hogy Matolcsy György rögtön az első bejelentéskor pökhendi módon, kioktatóan lépjen fel, nem engedi, hogy Selmeczi Gabriella reménytelenül elvesszen az adatok rengetegében, hanem azonnal azzal áll elő, amit Orbán Viktor most mond. Nem megy bele olyan vitákba, amiket nagyon nehéz megnyerni (rosszul gazdálkodnak, nincs hozam, nem is az emberek pénze stb.), hanem csak annyit mond, de azt érvekkel alaposan alátámasztva, nagy nyilvánosságnak szánva, nem mellékszereplők szájába adva, amit most a kormányfő: ,,ha ez így ment volna tovább, maga alá temette volna az egész gazdaságot".

Természetesen ebben az esetben is óriási viták alakultak volna ki arról, hogy helyes dolog-e megszűntetni a magánnyugdíjpénztári rendszert, de egy következetesebb, meggyőzőbb és igazabb politikával legalább azokat megnyerhette volna magának a kormány, akik nem eleve elutasítóak ezzel a megoldással szemben. Idéztem már Orbán Viktor álláspontját 2007-ből, mely szerint ,,ha pedig szembe kell menni az emberek akaratával, vagy általános közfelfogásával, akkor le kell ülni, egyeztetni kell, indokolni, érvelni, és meg kell próbálni elfogadtatni az embernek az álláspontját" - nos pontosan ez volt az, ami ebben az ügyben teljesen elmaradt. Nem volt sem leülés, sem egyeztetés, csak össze-vissza indokok és érvek.

Aki látott már közelről politikacsinálást, persze tudja, hogy az esetek többségében mozgó célpontra zajlik a vadászat, napról-napra alakul a politika, sokkal kevesebb a tervezettség, mint azt a külső szemlélő gondolná. Az igazán fontos ügyekben azonban nem megengedett a kapkodás, a ,,majd menet közben meglátjuk, hogy mi lesz" szemlélet, ezeken ugyanis elmehet a hajó, széteshet a koherencia, erodálódhat a hitelesség. A Fidesz nagyon komoly hibát követett el, ha nem volt elég gondos és megfontolt akkor, amikor ebben az ügyben eldöntötte, lépni fog. Azt feltételezem, hogy ismerve néhány friss (és egyelőre nyilvánosságra nem került) kutatási eredményt, ezt most már a kormánypárt vezetői is tudják, látják, nem véletlen, hogy szinte naponta próbálnak korrigálni, módosítani az eredeti irányvonalon. A politikában azonban ritkán jön el a deus ex machina, amit egyszer már elrontottak, azt legfeljebb szépíteni lehet.

Forrás: Török Gábor

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=74329
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ron Paul rövid, velős felszóla
  2010-12-13 18:26:49, hétfő
 
  DECEMBER 11 - ELHALLGATOTT AMERIKAI HÍR
EGY FONTOS
AMERIKAI
FELSZÓLALÁS


Ron Paul texasi képviselő (képen) rövid, velős felszólalást tett a WIKI-ügyben és beszéde végén föltette a megfontolandó kérdéseket, így pontokba szedve, amelyet egy amerikai oldalról idézünk magyarítva:

1: Az amerikai emberek megérdemlik azt, hogy megismerjék az igazságot a folyamatban lévő háborúról Irakban, Afganisztánban, Pakisztánban és Jemenben!

2: Ez egy nagyobb kérdés, hogyan lehet az egy hadseregben, hogy hozzáférést biztosítanak idegenek számára az annyira titkos információkról?

3: Miért van ellenségnek beállítva az az Assange, aki nyilvánosságra hozta azokat az információkat, amelyeknek a védelmét a mi kormányunk nem biztosította?

4: Föl kell tenni a kérdést ezek után, hogy megéri-e nekünk évi 80 milliárd dollárt költeni a hírszerzésre?

5: Ez a WIKI-ügy azt eredményezte, hogy a legtöbb halálesetet mi okoztuk a folyamatban lévő háborúkban, de ezt is csak azóta tudjuk, mióta a Wikileaks nyilvánosságra hozta ezeket a Pentagon papírokat.

6: Hogyan lehet Assanget bűncselekmény miatt elítélni az információk közzététele miatt, hiszen ő ezeket nem lopta, hanem úgy kapta másoktól az interneten. Talán a jövőben módosítani akarják az internet függetlenségét?

7: Mi lehet a valódi oka ennek az általános támadásnak a Wikileaks ellen? Vagy az jobb lett volna ha továbbra is titokban tartották volna a súlyosan hibás külpolitikáját az amerikai birodalomnak és nemzetbiztonságának?

8: Ezek szerint nincs nagy különbség a kiadott titkos információk és a látott, megtapasztalt háborúk között, az ellenséggel. Valóban árulás lenne a Wikileaks által közzétett információk? Vagy a valóság abban rejlik, hogy a kormány elősegíti a titkos háborúkat, a gyilkosságokat és a korrupciót?

9: Talán az is baj lenne, ha egyszer egy hazafias kormányzatunk lenne? Ez is baj már?

Thomas Jeffersonnak igaza volt, amikor azt tanácsolta, hogy " Az lebegjen a szemünk előtt, hogy az éberséget soha nem szabad feladni."


http://zionistterror-inhungary.blogspot.com/2010/12/december-11-elhallgatott-amer ikai-hir.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öreg hölgy bemegy a szex-shopb
  2010-12-13 18:12:33, hétfő
 
  Öreg hölgy bemegy a szex-shopba.
- TTT-tt-tte-sss-ék-k mm-mondani, ááá-áárulna-nak ittt v-vibrá-ttt-ort?
- Igen, természetesen.
- OO-Olyan nn-nagy ff-feketét i-is?
- Igen asszonyom.
- É-és o-olyat, a-amiben t-ttartós-e-e-elem van?
- Igen olyat is.
- Hh-hogyan k-kkell kik-kikapcsolni?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Nagykoalíciós bosszú az elszá
  2010-12-13 18:12:05, hétfő
 
 
Nagykoalíciós bosszú az elszámoltatás miatt: leváltották Novák Elődöt az albizottság éléről
barikad.hu
2010, december 13 - 17:33


A kormánypártok obstrukciós zsarolással érték el ma, hogy a Kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának jobbikos elnökét leváltsa a főbizottság, helyette az LMP-s Karácsony Gergelyt választották.
Cikk Front kép - 280x185:

A kormánypártok obstrukciós zsarolással érték el ma, hogy a Kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának jobbikos elnökét leváltsa a főbizottság, miután Novák Előd Alföldi Róbert, Such György és más magukfajták elszámoltatását szorgalmazta rendszeresen. Őfelsége ellenzékének az LMP-s Karácsony Gergelyt választotta a Fidesz és az MSZP karöltve.

Aki nem bújik meg csendben, ellenzékben, attól megvonják a tisztségeket. Konkrét indokuk nem volt, csak az hogy "Novák Előddel nem lehet együtt dolgozni". Mandur László MSZP-s képviselő szerint az elnök dönt a napirendről, ezért nem működött az albizottság. Valójában az elnök csak javaslatot tehet a napirendre, amit a többség megváltoztathat. Az viszont valóban sértette az álláshalmozó politikusok érdekeit, hogy Novák Előd rendre nem a plenáris üléssel egy időben hívta össze az albizottságot, hanem mindig külön napra. Mandur abban is tévedett, hogy az ellenőrző albizottság nem folytathat vizsgálati tevékenységet, hiszen az ügyrendi bizottság e ciklusban hozott első állásfoglalásában ez áll: "Az Országgyűlés bizottságai - kizáró jogszabályi rendelkezés hiányában - külön országgyűlési döntés nélkül is jogosultak vizsgálati tevékenységet folytatni."

Most Karácsony Gergely, aki a Budapesti Corvinus Egyetem főállású oktatója, az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese, bizottsági alelnök, s két albizottságnak is tagja, egy elnöki tisztséget is vállalt, hogy ő majd megszervezi az ellenőrző munkát. 2004 és 2008 között még többre volt képes: Gyurcsány Miniszterelnöki Hivatala politikai államtitkárságának tanácsadójaként 18,2 millió forintos összeget kasszírozott be a Social Report Bt.-n keresztül, méghozzá "a magyar közélet politikai relevanciával bíró jelenségeinek figyelemmel kíséréséért a sajtóban és a médiában". Az efféle lapszemlékért közpénzből kifizetett tízmilliók ügyét is vizsgálhatná az albizottság, ha nem épp egy érintett személy elnökölné. Karácsony utolsómegbízása a 2008-as kormányválság kezelésével kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátása volt, amiért másfél millió forint ütötte a markát Gyurcsányéktól.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

http://www.barikad.hu/nagykoal%C3%ADci%C3%B3s_bossz%C3%BA_az_elsz%C3%A1moltat%C3% A1s_miatt_lev%C3%A1ltott%C3%A1k_nov%C3%A1k_el%C5%91d%C3%B6t_az_albizotts%C3%A1g_% C3%A9l%C3%A9r%C5%91l-20101213
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szégyen és gyalázat: Nyirő Józ
  2010-12-13 17:26:27, hétfő
 
  Szégyen és gyalázat: Nyirő Józsefnek, Tormay Cécile-nek, Wass Albertnek még a nevét sem ismerik akadémiai körökben!

2010. december 13. 14:40
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

mta.jpgAligha túlzás, hogy a kommunista titkosszolgálatok sem ártottak annyit, mint nemzeti klasszikusaink oktatásból, köztudatból való teljes kirekesztésével a Magyar Tudományos Akadémia ítészei, élükön Gintli Tibor ELTE-adjunktussal, akinek nemrég megjelent, 1096 oldalas kötetéből (Magyar irodalom) olyan klasszikusaink maradtak ki, mint Nyirő József, Tormay Cécile, Wass Albert.

Amikor nemrég rovatunkban Mohácsy Károly irodalomtankönyve alapján Szabó Dezső oktatásunkból való mellőzéséről értekeztünk, még hihettük, hogy ennél mélyebbre már nem lehet süllyedni. Pedig lehet. A Kiss Farkas Gábor, Laczházi Gyula, Orlovszky Géza, Schein Gábor, Szilágyi Márton, Vaderna Gábor közreműködésével, Gintli Tibor főszerkesztésében napvilágot látott, 2010. december 2-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban bemutatott kötetet megjelentetője, az Akadémiai Kiadó így harangozta be: ,,Szerb Antal óta nem jelent meg ilyen alapos, összefoglaló munka a magyar irodalomról. A kötet első írásos emlékeinktől kezdve egészen a kortárs írók munkásságáig végigköveti irodalmi kultúránk folyamatos változásait, s az egyes korszakokat és irányzatokat a legismertebb művészek munkáin keresztül mutatja be, közérthetően és szakszerűen megírt narrációval vezeti végig az olvasót az irodalom történetén, átfogó képet nyújtva arról, hogyan alakult, formálódott az, amit ma úgy nevezünk: magyar irodalom."

Íme néhány példa fejezetcímei közül a közérthetőségre: Önéletrajzi narratíva és emlékírás, A nemzeti identitás összetettsége, Intimitás és nyilvánosság a színpadon (Katona József: Bánk bán), A színházi repertoár differenciálódása (Kisfaludy Károly színművei), Az írói professzionalizálódás folyamata, Az irodalom területi strukturálódása, Arany János és az allegorézis elbizonytalanítása, Kísérlet a nemzeti sztereotípiák modernizálására (Jókai Mór: Sárga rózsa; Mikszáth Kálmán: Az új Zrínyiász), A regionalitás irodalmi formái (Mikszáth Kálmán: A jó palócok, Tömörkény István novellái), Az irodalmi nyilvánosság szerkezete és szovjetesítése, Az utolsó ajánlatok az egységes nemzeti irodalom koncipiálására, Kontextusok egymásmellettisége és kölcsönhatása, A parabolikus próza etikai gondolkodása (Sarkadi Imre, Cseres Tibor), A ,,paradigmaváltás" fogalma, Neoavantgárd költészetpoétikák, Az irodalom intézményrendszere és medialitása 1989 után, A költői szubjektumkonstrukciók változatai, Az intertextualitás hangsúlyos megjelenése a költészetben.

Ami pedig a szakszerű narrációt illeti: Szabó Dezső, ,,az egykor nagyhatású, közismert író életműve az elmúlt évtizedekben egyre inkább veszített jelentőségéből, míg napjainkra az irodalmi kánon peremére szorult. Ez a folyamat akár természetesnek is nevezhető, hiszen a szerző egykori ismertségét elsősorban a műveiben megjelenő ideológiai tartalmaknak köszönhette. A hazai szociális konfliktusokat a különböző etnikumok harcaként értelmező, leegyszerűsítő politikai nézetei valóban nem érdemelnek kitüntetett figyelmet, ugyanakkor epikai nyelve több olyan vonást is mutat, melyek sajátszerűségük miatt korántsem érdektelenek. Szabó Dezső művei között kevés remekművet találunk, mivel prózapoétikájából többnyire hiányzik az összhang, s az egyes eljárások olykor egymás ellen hatnak. A kezdeményező újítás és az avultnak tetsző sémák együttes alkalmazása nem ritkán bizarr eredményhez vezet. Elbeszélésmódjának bizonyos alkotóelemei, elsősorban a nyelvi identitást szolgáló megoldásai azonban említésre méltó teljesítménynek tekinthetők." Persze a népi írók sem voltak különbek, hiszen ,,a programjukba minduntalan belekeveredő antiszemitizmus volt a korabeli neobarokk társadalom legmételyezőbb vonása, amely a trianoni béke által megtört nemzetfogalom és modernizációs elkötelezettség önismereti problémáit fedte el."

Ha mindettől netán még nem, a névmutatótól viszont már alighanem sugárhányást kap az olvasó, amiért hiába keresné benne (három említett klasszikusunkon kívül) mondjuk Áprily Lajost, Dövényi Nagy Lajost, Fiala Ferencet, P. Gulácsy Irént, Harsányi Kálmánt, Kós Károlyt, Mécs Lászlót, Marschalkó Lajost, Milotay Istvánt, Oláh Gábort, Oláh Györgyöt, Reményik Sándort, Sajó Sándort, Sértő Kálmánt, vitéz Somogyváry Gyulát, Szemere Györgyöt, esetleg a magyar szenteket (csak ,,magyarországiak" vannak!), megtalálja ellenben az irodalmunk megismeréséhez nyilván nélkülözhetetlen klasszikusokat, mint Aczél Györgyöt, Eörsi Istvánt, Eszterházy Pétert, Sigmund Freudot, Kádár Jánost, Kertész Imrét, Konrád Györgyöt, Kornis Mihályt, Lukács Györgyöt, Moldova Györgyöt, Petri Györgyöt, Rákosi Mátyást, Rejtő Jenőt, Spiró Györgyöt, Joszif Visszarionovics Sztálint, Tristan Tzara-t.

Tekintettel arra, hogy Hoffmann Rózsa államtitkár a nemzeti oktatás felkarolását ígérte, alig várjuk, hogy ennek többek között az ilyen kiadványok könyvpiacunkról való eltávolíttatásával érvényt szerezzen.


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=35918
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Liberális advent
  2010-12-13 17:19:07, hétfő
 
  Liberális advent
2010. december 13. - 05:56

Ahogy közeledik kerecsennek nevezett ősi fényünnepünk áhitata, bizony a zöldhasú oltára előtt hajbókoló hedonisták nihilizmust hintő hadigépezete is mozgásba lendül, hisz delláért dörgölődzik a korkór kreténségei iránt fogékony eszetlen embertömegeket megvezető manimámorban megbicsaklott materialista. "A tízhónapos ingyenhitel a karácsony slágere" - hirdetik meg az erősen humbugszagú átvágást a kisemberek pénztárcájának dézsmálásából aranyéletet élő jellemtelen jómadarak.

Természetesen szó sincs ezúttal sem ingyenhitelről, hisz a gyengébb eltaposását normális létállapotnak tekintő liberális kapitalizmus nem ismeri az emberség kifejezését. Ezúttal is egy szemtelen reklámszlogenről van csupán szó, amit még a hírt közlő Pénzcentrum internetes oldal is elismer.

A polkorrekt szeméttel prolivá posványosított átlagpolgár ellenben nem lát tovább az orránál, ennek köszönhetően a fogyasztóknak és vásárlóknak titulált kisemberek továbbra is igényelni fogják az ingyenhitelnek nevezett kamukonstrukciókat annak ellenére, hogy ezek az akciók futamidejüknél fogva magasabb (!) törlesztőrészletet eredményeznek még a hagyományos hitelkonstrukciókhoz képest is. Így fordulhat elő az a liberalizmusban már oly megszokott frenetikus fonákság, hogy az ingyenhitel drágább a nem ingyenes társánál.

Persze egy olyan világban, ahol félrebeszélni és himi-humizni kell a megélhetésért, ahol a gerinctelenség és a deviancia a dicsőítés tárgya, ahol az igazságot leleplező személyeket börtönbe csukják, a lebuktatott gazemberek pedig szélsőségesekről makognak normalitáspárti leleplezőik kapcsán, már ezen a paradoxonon sem lepődünk meg. A kutyát sem bántó "szélsőjobbos nácifasiszták" helyett mikor fogják megfigyelni a valódi veszélyt jelentő, naponta tízezreket megkopasztó bankbrancs gigagonosz talmudista tolvajait?

A banki bankók felvétele után rendszerint tódulni szokott az agyigyagyát kapott tömeg vásárolni, hitelbe vesz plazmatévét a retekklubbutított réteg, miközben odahaza a szegénység és a kiszolgáltatottság az úr. Már november elején hanukagyertyákra hajazó teszkó gazdaságos égősorok kerülnek az ablakokba, s a legújabb ájpod kütyü után futkározik a hülyeségben páratlan rászedett rongyrázó.

Érdemes ilyenkor liberális fórumokat olvasgatni, hogy a zsidó zsetonizmus éppen aktuális slágereivel tisztában legyünk: most épp az USB karácsonyfa nevezetű anyámkínja a menő mammonföldön, hisz csak rádugja az ember ezeket az izéket a kompjúterére, aztán azok máris elkezdenek zenélni, csilingelni, rezegni, büfögni... a liberális pedig elkönyvelheti magában, hogy végre beintegrálódott a tévében ajnározott simibohócok fogyasztói társadalmának elismert állampolgárai közé, hisz ugyanolyan ketyere pihen az asztalán, mint amit az éppen aktuális sztárocska is felfuttatott.

A materialista médiumok által robotzombivá varázsolt plebs mellett persze léteznek a rózsadombi nagykutyák is, akik nem elégednek meg a leárazott csillivilli csicsákkal, illetve a különféle felesleges kerregő-berregő masinákkal, hanem valóban százezres nagyságban költenek a manimámor napja alkalmából. Egy ilyen szélsőliberális jómadárra gyakorlatilag bármelyik fórumon rábukkanhatunk, én most ízelítő gyanánt bemásolok ide egy gyöngyszemet a nihiliberalizmus széles tárházából:

"Nem arról van szó, hogy pénzéhes lennék, de nekem szüleim idáig mindent megadtak. 8000-ért arckrém, 22 ezerért parfüm, 25-ért csizma, télikabátok stb... Ha mondjuk azt mondom, hogy szeretnék egy Guess táskát 30-ért, szinte biztos, hogy meg is kapom előbb vagy utóbb... de inkább elöbb. Szeretem a minőségi dolgokat, és ezek sajnos pénzbe kerülnek. Na de, azt mondják ezt egy pasi se tolerálja majd. Ha mondjuk most lenne egy "párom", megkérdezné mit akarok ünnepekre azt mondanám, hogy azt a Chanel Allure parfümöt 33ezerért. Megvenné? Nem nézne furcsán? Nem rúgna ki azonnal?"

Kirúgna, aranyom, kivéve persze, ha LMP-szavazók között keresgélsz! A kivétel nélkül megdöbbent fórumozók elítélő hangnemű válaszai hatására aztán imigyen folytatta az eszmecserét a lumpenliberális (a borzasztó nyelvhelyességért és mondatalkotási stílért én kérek elnézést):

"Mi vagy te? jobbikos? fidesz? te milyen szívonalon élsz? mégis mennyit kapsz havonta azért a fene nagy cselekedeteidért? keveset de nem számít mert majd a túlvilágon más lesz, ott majd más számít... középkor ez vagy mi?"

"A suliban tényleg nem találtam meg a közegem. Hál'isten idén végzem, mert gyakorlatilag utálnak az osztálytársaim. De semmi baj, mert válaszul én is utálom őket. Miben vagyok jó? A shoppingolásban! Mikor majd önálló leszek, nem tudom majd megvenni ezeket a drága dolgokat? Hát pont ezt akarom elkerülni, halihó!!! Miért ne legyek megvásárolható? Mi a rossz abban?"

"pénz nem boldogít?!!! hehehe ezt te se gondolhatod komolyan... voltál már te egy Zarába? vagy esetleg a név Fashion Street, Budapest mond valamit? Andrássy út ...hogy a felsőkategóriás dolgokat meg se említsem...."

Ezek után osztottam ki kemény szavakkal a lelketlen lumpent, mert bizony ilyesféle normalitásfricskázó mondatok bizony még ebben a vadonra hajazó világban sem mindennaposak:

"Elkényeztetett kis anyagias materialista vagy, akinek a prolik számára sugárzott médiumok a lelkébe égették a vadkapitalista liberalizmus "érték"rendjét a "harácsolj sokat, nuku érzelem" léleklúgozó létállapotának jegyében. Tudod mi vagy te? Egy lelki lumpenproletár, egy manimámorban megbicsaklott igénytelen belpesti senki. Tanulmányozd Platón ideatanát, ne a féregmentalitást hintő anyagias materializmus, azaz korunk téveszméje vezérelje a tetteidet! Ami anyagból van, az múlandó, az ember azonban több puszta atomhalmaznál, igaz ezt a Plázában és a Kokósanel üzletben nem mondják el a reklámbolondított magadfajta manipuláltaknak, a fogyasztói társadalom zombidroidjainak..."

Minden magyar embernek boldog és materializmusmentes karácsonyi készülődést kívánok, próbáljunk meg kicsit elvonatkoztatni ettől a kapzsivá, kegyetlenné és lélektelenné tett világtól, hisz nekünk, normalitáspárti magyaroknak nem a zsáknyi zseton a zsánerünk! Legalább a szűk környezetünkben, karácsonykor ne kelljen megtapasztalni a liberalizmus mételyét...

Forrás: torsalqvist.freeblog.hu

http://szebbjovo.hu/node/5901
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Bajnai ötletével mentené
  2010-12-13 17:09:15, hétfő
 
  Orbán Bajnai ötletével mentené a bedőlt eszközkezelőt

Máriás Leonárd bullet 2010. december 13. 06:25

November közepén az Orbán-kormány arra kérte az Európai Bizottságot, hogy engedélyezze a Bajnai-kabinet lakáshiteleseket megsegítő programjának folytatását. Ekkor már egy szót sem lehetett hallani a decemberre ígért Nemzeti Eszközkezelő Társaságról. Utoljára október végén beszélt róla Matolcsy György és mint utólag világossá vált, Bajnaiék mentőövét vázolta fel eszközkezelő címén. Ettől kezdve már csak egy probléma van: Bajnai mentőöve nem oldja meg azt a problémát, amire az eszközkezelőt szánták.

Az Orbán-kormány november 15-én arra kérte az Európai Bizottságot, hogy engedélyezze a Bajnai-kormány lakáshiteleseket megsegítő programjának folytatását. Az uniós testület december 8-án eleget is tett a kérésnek és jövő év június végéig megadta az engedélyt. Az Orbán-kabinet részéről mindeddig az előző kormány mentőövének engedélyeztetése volt az egyetlen konkrét lépés, amit a fizetésképtelenné vált jelzáloghitelesek problémájának megoldása felé tett, a Kósa-Rogán féle nyolc pont ugyanis nem a bedőlt hiteleseken segít, hanem azoknak jelent könnyebbséget, akik még tudják fizetni a törlesztőrészleteiket. Azaz a kormány megalakulása óta eltelt fél év alatt más nem történt, mint hogy a kabinet egy-egy tagja újra meg újra elismételte: dolgoznak a Nemzeti Eszközkezelő Társaság koncepcióján, melynek felállítását még június elején jelentette be Orbán Viktor első akciótervének egyik pontjaként.

Nyár elején a kormány még augusztusra ígérte az eszközkezelő koncepcióját és decemberre a felállítását. Ezt követően szeptemberre tolódott a határidő, majd október végén állt elő Matolcsy György azzal, hogy a terv elkészült és a kormány november első hetében megtárgyalja. Hogy ez megtörtént-e, nem tudni, ugyanis azóta kínos csend honol az eszközkezelő körül. December elején például Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára a devizahitelesek problémájára vonatkozó képviselői kérdésre válaszolva már ki sem ejtette az eszközkezelő kifejezést.
Újra kitalálták Bajnai mentőövét

Az eszközkezelőről utoljára október végén hallhattunk. Matolcsy György a jövő évi költségvetés bemutatásakor kérdésre válaszolva azt mondta: a Nemzeti Eszközkezelő Társaság koncepciója három lépésben kívánja orvosolni a lakáshitelesek problémáit. Első lépésben a bajba jutott adós belső banki mentőprogramban vesz részt. A második lépés: az állam garanciát vállal adósságrendezésre. Utolsó lépésként kerülne az államhoz a bajba jutott adós lakása, amit visszabérelhetne az államtól, de előfordulhat az is, hogy másik lakásba költöztetnék.

Korábbi információink szerint ez a koncepció már augusztus végén valóban elkészült, azonban ezt a kidolgozásért felelős Nemzetgazdasági Minisztériumban az osztályok között tologatják. Hogy a részletekre meddig kell várni, azt nem tudni, a minisztérium ugyanis lassan két hónapja nem válaszolt érdemben a Hírszerző erre vonatkozó kérdéseire.

Úgy tűnik tehát, elpárolgott a hitelesmentés grandiózus ígérete és maradt, ami eddig is volt: a bankok saját mentőprogramjai, a Bajnai-kormány állami kezességvállalása a még menthető, fizetési nehézségekkel küzdő adósok áthidaló hitelére és a szociális bérlakásprogram. A kormány előtt fekvő előterjesztések lényegében azt javasolják, hogy a korábban bejelentett elképzelések szerinti eszközkezelő egyáltalán ne álljon fel - írta blogján Oszkó Péter, az előző kormány pénzügyminisztere.
Matolcsy első grandiózus ötlete

A választások után az a grandiózus és több százmilliárd forintos ígéret is elhangzott Matolcsy szájából, mely szerint akciósan lehet majd átváltani a devizahiteleket forinthitelekre. Májusban, a miniszteri esküje előtt a TV2-nek úgy nyilatkozott, a devizahiteleseknek felkínálják a jelzáloghitelek "forintosításának" lehetőségét egy állami devizakövetelési alapon keresztül. A terv azonban néhány hét alatt lekerült a napirendről, miután a szakértők, a bankok, Simor András, de még Csányi Sándor is éles kritikával illette azt.

Az említett megoldásokkal összességében az a legnagyobb probléma, hogy eddig is segítettek azokon a hiteleseken, akik még menthetőek voltak, a tartósan fizetésképtelenné vált adósok problémáját azonban nem tudták megoldani. Márpedig a 90 napon túli késedelembe esett (nem-teljesítő) hitelszerződések száma június végére 105 ezerre emelkedett, és a Nemzeti Eszközkezelő Társaságot eredetileg leginkább ezeknek a bajba jutott adósoknak ígérte a kormány.

A belső banki mentőprogrammal például az a gond, hogy azok, akik nem tudják már fizetni törlesztőrészletüket már kimerítették ezt a lehetőséget, a válság kirobbanása óta ugyanis a bankok is lehetőségeikhez képest segítettek ügyfeleiken úgy, hogy meghosszabbították a futamidejüket, csökkentették a kamatokat vagy akciós, alacsonyabb árfolyamot vezettek be.
Kinek segít az állam?

Így az eszközkezelőhöz fordulók a fentiek alapján azonnal a második lépcsőfokra állhatnak, amely Matolcsy szerint abból áll, hogy bekerülnek az eszközkezelő nyilvántartásába, és a kormány állami garanciát vállal az adósságtörlesztési részre, amelyet az adósok nem képesek fizetni. Vagyis az adósok kérhetik az áthidaló kölcsönt, ami tavaly július óta nem nagy újdonság (sőt már a Bajnai-kormány részéről is megkésett volt az ötlet, ugyanis ezt a "segítséget" a kereskedelmi bankok egy része már törvény nélkül is kidolgozta és alkalmazta). A gond csak az, hogy ez az opció olyan feltételekkel fut, melyek miatt nem sokat segíthet azokon, akik hónapok óta nem törlesztik hitelüket.

Az áthidaló kölcsön lényege, hogy az adósnak legfeljebb két éven át lehetősége van csökkentett törlesztő fizetésére. A könnyítést igényelhetik a munkanélküliek, valamint a nem munkanélküli, de átmenetileg fizetési nehézségekkel küzdő, lakáscélú kölcsönnel, illetve lakóingatlanra vonatkozó pénzügyi lízinggel rendelkezők is, de csak akkor, ha nincs késedelmes hiteltartozásuk (!). BAR-listások tehát kizárva. (A BAR-listások miatt komoly bökkenő az áthidaló kölcsönnél az is, hogy sok bedőlt lakáshitel a pénzügyi szolgáltatóknál - nem a kereskedelmi bankoknál - van, az ügyfélkörük nagy része valószínűleg nem felel meg a feltételeknek)
Történelmi csúcson a hitelbedőlések

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb jelentésében azt írja, hogy a lakosság eladósodottsága történelmi csúcson van, és egyre több hitel dől be. A jegybank szerint a közeljövőben még tovább növekszik a nem teljesítő hitelek aránya. Ez az arány idén szeptemberben a vállalatoknál 12,6, a háztartásoknál 10,5 százalékot ért el a teljes hitelállományon belül.

Az áthidaló kölcsön úgy működik, hogy az eredeti törlesztő részletből fennmaradó részt az adós számára folyósított forint alapú áthidaló kölcsön pótolja, ennek felvételéhez vállal az állam készfizető kezességet. Ha az adós a kedvezményes időszak leteltével nem fizet, a bank lehívja az állami garanciát, az APEH pedig behajtja az adós tartozását. A hitelszerződést minden esetben az adós és a hitelintézet köti, így a kondíciók is személyre szabottak, vagyis az áthidaló kölcsön folyósítása nem automatikus (feltétel például az is, hogy a bank belső szabályzata alapján az adós hitelezhetőnek minősüljön!). Az áthidaló kölcsönt a lakáshitel törlesztésére lehet kizárólag felhasználni és azoknak, akik munkájuk elvesztése miatt kértek segítséget 10 év alatt kell visszafizetni, és 8 év alatt azoknak, akiknek van munkájuk, de nem tudnak törleszteni.

A feltételekből látszik, hogy az áthidaló kölcsön átmeneti könnyítést jelent, de inkább azoknak az adósoknak, akiknek még nem dőlt be teljesen a hitelük. Nekik azonban további nehézséget jelent majd, hogy a két év a türelmi idő lejárata után a szerződésnek megfelelően vissza kell fizetni az áthidaló kölcsönt is. A törlesztést megnehezíti, hogy legkésőbb ekkortól folytatnunk kell eredeti hitelünk törlesztését is, tehát gyakorlatilag párhuzamosan kell törleszteni két hitelt.

További probléma az is, hogy nagyon sok nehéz helyzetben lévő forinthiteles is kiszorul az áthidaló kölcsön kedvezményezettjeinek köréből, ugyanis az áthidaló kölcsön kezdeményezése időpontjában a lakáshitelük törlesztőrészlete legalább 25 százalékkal magasabb kell legyen, mint az eredeti törlesztőrészletek. Ez annyit tesz: forinthitelesek kizárva - ezek a törlesztők nem emelkedtek ennyit. Márpedig a bedőlt forinthitelesek száma több banknál alig marad el a devizahitelesektől.
A harmadik lépcső sem újdonság

Mindezek alapján nagyon sokan kerülnének a nemzetgazdasági miniszter által említett harmadik lépcsőfokra, vagyis az állam kénytelen lenne megvenni a bajbajutottak lakását. Eredetileg (az önkormányzati választások előtt) ez is volt az eszközkezelő fő üzenete: az állam a Nemzeti Eszközkezelő Társaságon keresztül vásárolná meg a bedőlt hitelesek ingatlanjait, amit ők visszabérelhetnének. Azonban már az is kérdés, hogy a NET egyáltalán létrejön-e, a jövő évi költségvetésben ugyanis semmilyen utalás nincs az eszközkezelőre, az intézmény mögé nem rendelt forrásokat a kormány.

Eddig tehát ebből a harmadik lépcsőből sem látszik több a Bajnai-kabinet szociális bérlakásprogramjánál. Eszerint az árverezésre kerülő otthont ugyanis az önkormányzat elővásárlási jogával élve megvásárolhatja, majd - a piacinál kedvezőbb feltételekkel - a bent lakó adósnak bérbe adhatja. A helyhatóságoknak a Magyar Fejlesztési Bank 60 milliárd forintos kedvezményes hitelkonstrukciója keretében van lehetőségük arra, hogy megvásárolják az adósok lakásait.

http://hirszerzo.hu/profit/20101212_bajnai_orban_lakashitelesek/print
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
lenne egy javaslatom
  2010-12-13 17:06:10, hétfő
 
  lenne egy javaslatom




Számomra elvielhetetlen, amikor , tv-közvetíté idején is!, szinte üres a parlamenti ülésterem.



Javasolni kellene, amikor az országgyűlés x (mondjuk 70 %-a!) nem tartózkodik a nagyteremben, vonuljanak át egy kisebbe költségmegtakarítás céljából. Ennek az lenne az értelme, amikor szavazásra kerül a sor, a távollévő képviselők ne tudjanak gombot nyomni, hisz nem lenne helyük.

Azt pedig, hogy üres a terem, és fizetik a világítást, a fűtést, egyenesen aljas dolognak tartom. Rabolják az adófizetők pénzét azok, akik az adókból kapják a fizetésüket.

Legközelebb megérjük, hogy távmunkában akarják ellátni a képviselői feladatokat ezek a mocskok!

Kínáncsi lennék, hány munkahelyen tűri el a munkaadó, hogy a dolgozó munkaidőben épp a 'másodállását' látja el.

Mivel a képviselők munkaadója maga a nép, ezért a LÓGÓ KÉPVISELŐKET EL KELL BOCSÁJTANI! Akad helyettük más. Hogyan mondja a nóta?: 'Egy helyébe ezer is akad.'
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álarcosbál lesz az iskolában
  2010-12-13 16:58:27, hétfő
 
  - Álarcosbál lesz az iskolában papa, mit vegyek fel? - kérdi a zsidó gyerek az apjától.
- Nem szórjuk a pénzt drága jelmezekre. Teszel a fejedre egy diót, és te leszel a diós metélt. :D :D :D
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 736 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.