Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Szívből jövő szerelem szeretet
  2011-06-04 17:38:14, szombat
 
  ......

 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Vass Albert: Emlékére
  2011-06-04 17:17:44, szombat
 
  Vass Albert: Émlékére - Veletek maradok

.......


Link

......



Vass Albert weblapja:Link
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Nyári lúd szandált visel
  2011-06-04 14:32:33, szombat
 
  Bemutatjuk Gatort, egy amerikai házaspár kedvencét! Bár a nyári lúd furcsa választás háziállatnak, ugyanúgy igényli a törődést, mint egy kutya, így gazdái rendszeresen sétáltatják. Mégpedig hámmal, pórázon. Mivel az aszfalt erősen igénybe veszi Gator érzékeny lábait, gondos gazdái speciális szandált készíttettek számára, így már gond nélkül kísérheti őket sétáikon. A bátor madár már megszokta az utca zajait, büszkén lépdel a floridai utcákon.
.........



Egy tó mellett fogták be a láthatólag eltévedt madarat, hogy az ott élő aligátorok fel ne falják vacsorára. Ezért a Gator Bait (Aligátor Csali) nevet kapta, ami később Gatorra rövidült az egyszerűség kedvéért. A tollas jószág kifejezetten békés és imádja, ha a hasát dögönyözik.
Magyarországon a nyári lúd védett állat, befogásával és tartásával ne próbálkozzunk!

 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Nemzeti Összetartozás napja
  2011-06-04 14:22:41, szombat
 
  Nemzeti Összetartozás napja
Hír 24 2011.06.04. 13:51

...... ...........


A mai nap nem trianoni szétszóratásunkat gyászoljuk, hanem a túlélését, az újrakezdést és a magyarok összetartozását ünnepeljük - jelentette ki Kövér László. - elmondta szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban elmondta, eljött hát az idő, hogy ne csak arra emlékezzünk, amit elveszítettünk, hanem azt is ünnepeljük, amit újra megleltünk.
Most, hogy az önzés, a hatalomvágy, a kapzsiság és a nemzetárulás bandériumait nyolc év tarolás és pusztítás után "jobb elvek által kiszorítottuk, jobb jövőt remélve ünnepelhetjük a nemzeti összetartozást", hiszen ígéretünkhöz híven a 2010-ben alakult új Országgyűlés első döntéseivel biztosította a magyar állampolgárságot minden magyarnak, aki nem Magyarországon él, s őseinek földjét nem kívánja elhagyni” - mondta a politikus. Hozzátette: ezáltal minden magyar ember nemcsak lelkileg, de közjogilag is az egységes magyar nemzet részévé válhat.
Nincs határon belüli és határon kívüli magyar ügy, egyetlen magyar ügy létezik, ennek jegyében kell szellemi, lelki és anyagi erőforrásainkat összpontosítani, a magyar államot újjáépíteni - hangsúlyozta a parlament elnöke.

Együtt Európában: magyar-horvát piknik
A magyarok és a horvátok évszázadok óta együtt vannak Európában, "egymás mellett éltünk barátságban, rokonságban és szomszédságban, jelentős részben közös állami keretben" - mondta Navracsics Tibor szombaton a Zala megyei Sormáson, az Együtt Európában elnevezésű magyar-horvát pikniken.
A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kijelentette: most, amikor reményeink szerint újabb történelmi fordulópont előtt állunk, "nem kell, hogy bizalmatlanul és ismeretlenként méregessük egymást".
Az egyre gazdagabb kulturális, tudományos és gazdasági kötelékek biztos alapot jelentenek szoros politikai kapcsolatainkhoz is. A két ország több évszázados kiváló kapcsolatai alapján úgy fogalmazott: "nyugodtan mondhatjuk mindenkinek, aki ezt a régiót figyeli, hogy nem igazak azok az állítások, miszerint Közép-Európa mindig nemzetiségi konfliktusok színhelye".
A Polgári Magyarországért Alapítvány, a Horvát Idegenforgalmi Közösség és a Hanns Seidel Alapítvány közös szervezésében, Magyarország európai uniós elnökségét és Horvátország csatlakozási tárgyalásainak közelgő lezárást közösen ünneplő zalai rendezvényen Drazen Bosnjakovic horvát közigazgatási és igazságügyi miniszter ugyancsak kifejtette: múltunkban számtalan érintkezési pont van.

Az állampolgárságot több ezren kapták meg ma
Mára több ezer határon túli magyar kapta meg, kapta vissza a magyar állampolgárságot, és kilencvenezren nyilvánították ki szándékukat erre - mondta Németh Zsolt külügyminisztériumi államtitkár szombaton a főváros XXII. kerületében tartott nemzeti összetartozás napi ünnepségen.
Az ünnepségen, amelyet a nagytétényi országzászlónál tartottak, Németh Zsolt elmondta: az elmúlt egy év nagy teljesítménye volt a magyar állampolgárság magyarországi letelepedés nélküli lehetőségének a biztosítása. Egy éve még sokan nem is hitték, hogy ez sikerülhet, de ezen a napon már több ezren vannak, akik sikerrel végigjárták az állampolgárság megszerzésének vagy visszaszerzésének új törvényi útját, és már több mint kilencvenezren nyilvánították ki szándékukat a magyar állampolgárság megszerzésére szerte a Kárpát-medencében.
"Új szél fúj a Kárpát-medencében, az összetartozás és a közös felemelkedés szellemének szele" - fogalmazott az államtitkár.
Németh Zsolt szerint ez az egyszerű tény olyan teljesítmény, amelyre büszkék lehetünk, egy új alap, amire építeni lehet. A legtöbb szomszédos országban szabadon lehet élni ezzel a lehetőséggel, de vannak olyan törekvések, amelyek korlátozni, megfélemlíteni és büntetni igyekeznek a magyar állampolgárságét folyamodókat. A helyzet mégis más, mint ezelőtt, hiszen "2010-ig a magyar állam volt, amely akadályt gördített az összetartozás útjába" - tette hozzá.


 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Egyiknek örömmásiknak fájdalom
  2011-06-04 14:09:31, szombat
 
  Forrás Fn 2011. június 4. 08:10 cikkbő részletek
az egyiknek öröm, az a másiknak fájdalom




Trianonnal kapcsolatban ma a legjózanabbak is csak annyit mernek mondani, hogy a múltat le kell zárni. Le kell, mert ez az egyetlen megoldás, de ehhez nem árt kissé elgondolkodni a múlt természetén. Nagyon kényes ugyanis. Beszélni kell róla, beszélni vele, sírni rajta és nevetni, tudomásul kell venni, hogy ami az egyiknek öröm, az a másiknak szinte biztosan fájdalom. A múltat akkor zártuk le, ha kivettük a szálkát, még akkor is, ha tudjuk, a seb talán soha nem gyógyul.
A múlt másik furcsasága, hogy igazán akkor él, miután lezártuk. Ha már egymás szemébe néznek az egykori ellenségek, ha tiszteletet kap a győztes és a legyőzött is. Ekkor a múlt a mindenki által vágyott jövő alapja lehet, és valóban közösséget kovácsol nemzeten belül, de népek között is.
Erdély több mint 1000 évig a Király-hágónál kezdődött, az attól nyugatra, körülbelül a mai magyar-román határig húzódó terület neve Kelet-Magyarország, illetve Partium volt. A mai értelemben vett Erdélyt bizony a ,,Trianon-nosztalgia" szülte.

A kerepesi emlékmű részlete. Fotó: MTI
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Így mozgunk mi 60 évesek
  2011-06-04 13:49:27, szombat
 
  ...... ........... ......

 
 
1 komment , kategória:  Viccek  
Nemes Nagy Ágnes : Nyári rajz
  2011-06-04 13:22:03, szombat
 
  Nemes Nagy Ágnes : Nyári rajz

Hogy mit láttam? Elmondhatom.
De jobb lesz, ha lerajzolom.

Megláthatod te is velem,
csak nézd, csak nézd a jobb kezem.

Ez itt a ház, ez itt a tó,
ez itt az út, felénk futó,
ez itt akác, ez itt levél,
ez itt a nap, ez itt a dél.
Ez borjú itt, lógó fülű,
hasát veri a nyári fű,
ez itt virág, ezer, ezer,
ez a sötét gyalogszeder,
ez itt a szél, a repülés,
az álmodás, az ébredés,
ez itt gyümölcs, ez itt madár,
ez itt az ég,
ez itt a nyár.

Majd télen ezt előveszem,
ha hull a hó, nézegetem.

Nézegetem, ha hull a hó:
ez volt a ház, ez volt a tó

Videó link Link

Zenés előadás
Videó link Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Bné, Zsuzsa hétvégi képe
  2011-06-04 12:48:08, szombat
 
  Szia Drága Maroka!
Örülök,hogy nálam jártál és meglátogattál!
Az időjárás valóban kedvez a nyaralásnak,de mi csak 1-1 napra szoktunk kimozdulni itthonról,mert annyi teendő van a kertben,gyümölcsösben,hogy nem tudunk hosszabb időre elmenni.
Szeretettel gondolok rád,vigyázz magadra ebben a melegben!
Puszillak Bíró Zoltánné, Zsuzsa




Válasz a Ning oldalon
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Sharon hétvégi képe
  2011-06-04 12:38:24, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
A boldog élethez nem kell
  2011-06-04 12:00:40, szombat
 
  .........

 
 
1 komment , kategória:  Verses képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 317 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9652
  • e Hét: 32712
  • e Hónap: 65866
  • e Év: 299613
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.