Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Adolf Hitler beszéde a nemzetiszocializmus győzelmének 8. év
  2012-02-01 21:29:36, szerda
 
  Adolf Hitler beszéde a nemzetiszocializmus győzelmének 8. évfordulóján/2



Adolf Hitler beszéde a nemzetiszocializmus győzelmének 8. évfordulóján a Berlini Sportpalotában, 1941. január hó 30-án.



A NAGY ÁLDOZAT

És ezzel felvettük a harcot annak idején mindenkivel szemben, az individualista elvek követőivel szemben ugyanúgy, mint az emberiesség gondolatának követőivel szemben, és ebben a tizenöt éves küzdelemben meghódítottuk a német nemzetet. Közben mindig arra törekedtem, hogy polgártársaimat megnyerjem a magam számára, és egy év után ez a mozgalom az első tízezer hívet a magáénak mondhatta, majd később egyre növekedett, úgy, hogy a hívők csak olyan néptársak lehettek, akik eddig valami egészen másban hittek. Pártom soraiban tehát azok a németek menetelnek, akik már előzőleg is részt vettek más mozgalmakban. Az SA és az SS ifjainak százezrei azelőtt más szervezetek harcosai közé tartoztak.

Talán ez volt a legnagyobb lelki harc, amelyet történelmünk folyamán valaha is megharcoltak. Hiszen senkit sem kényszeríthettem, hogy kövessen engem és lépjen be szervezetembe. Mindenkit meg kellett győznöm és csak belső meggyőződésből vették vállaikra a nagy áldozatot. Ezt a harcot valóban csak a szellemmel, a beszéd, a szó és az írás szellemével és ezáltal a meggyőződés erejével akartuk megvívni. "A szellem világában nem fejthetek ki ellenállást ellenetek, de erősebb vagyok nálatok, és mivel a szellemben nem állhatok ellen, majd erőszakkal fejtek ki ellenállást" - erre ott, mint egykori frontharcos csak azt válaszolhattam, ami erőszakkal szemben mindig a helyén van; erőszakot erőszak ellen. Így keletkezett az a harcos mozgalom, amely a szellem fegyverével harcolt addig, míg a másik fél is hajlandó volt ugyanezzel a fegyverrel kiállni, de amely nem riadt vissza erőszaktól sem akkor, ha az ellenfél úgy vélte, hogy a szellemet erőszakkal törheti meg.

A TÖRVÉNYES ÚT

Ellenfeleink azok voltak, akik kívülről is mindig ellenünk szegődtek: különböző országokból származó személyek keveréke, akiknek érzelme, gondolata és cselekedete nemzetközi volt. Néptársaim, Önök ismerik az akkor velünk szemben álló koalíciókat, és ma nyíltan mondhatom, hogy ebben a szellemi harcban mindenütt föléjük kerekedtünk, mert midőn végre is uralomra jutottam, azt legálisan értem el, Hindenburg vezértábornagy birodalmi elnöksége alatt, a mögöttem álló legerősebb mozgalom segítségével.

Ez azt jelenti: Az úgynevezett nemzetiszocialista forradalom a demokráciában legyőzte a demokráciát a demokráciával!

A nemzetiszocializmus szigorúan törvényes úton biztosította magának a hatalmi eszközöket. Ma is a német nemzet megbízása alapján állok Önök előtt, amely mandátum hatalmasabb, mint amilyennel ez idő szerint bármelyik úgynevezett demokrata államférfi rendelkezik.

MUNKATERVÜNK

Amikor 1933-ban hatalomra jutottam, utunk világosan állott előttünk. Belsőleg határozottan kijelölte ezt az utat a 15 éves harc, amely bennünket ezer tüntetésen át elkötelezett a német népnek. És becstelen lennék, és megérdemelném, hogy megkövezzenek, ha ennek a programnak az útjáról csak egyetlen lépéssel is visszaléptem volna vagy visszalépnék.

Ez a munkaterv társadalmi szempontból azt jelentette: megteremteni a német népközösséget, áthidalni minden származási és osztálykülönbséget, a német népet a közösség gondolatára nevelni, s ha kell, megtörni azoknak az ellenállását, akik nem alkalmazkodnak ehhez a közösséghez.

Gazdaságilag ez a munkaterv azt jelentette: felépíteni a német nemzetgazdaságot, amely bár a magánszemélyek kezdeményezésének elismerésével, de mégis alárendeli a teljes gazdasági életet az általános érdekeknek. És higgyék el nekem, itt sem képzelhető el már más célkitűzés. Olyan időkben, amikor a népek arra kényszerülnek, hogy érdekeik védelmére, a harcterekre lépjenek, emellett nem tehetnek kivételt azok között, akiknek több vagy kevesebb az érdekük, ilyen időkben a gazdasági előnyök vagy előjogok a köz érdekének a kárára nem tarthatók fenn.

VERSAILLES A LEGNAGYOBB IGAZSÁGTALANSÁG

Mint mindenütt, itt is a felvilágosítás, a nevelés és a lassú alkalmazkodás útját jártam. Mert az volt a büszkeségem, Németországban ez a forradalom lepergett anélkül, hogy csak egyetlen ablak is betört volna. Olyan forradalom, amely a legnagyobb változásokhoz vezet, amelyek e földön valaha is megtörténtek, és amelyek folyamán a legkisebb érték sem semmisül meg, hanem minden fokozatosan egyenlítődik ki, lépésről lépésre változik meg, amíg végül is a nagy közösség megtalálta új formáját. Ez volt a célunk.

Ugyanígy történt mindez a külpolitikában is. Itt a következő irányelvet állítottam fel: Versailles-t eltörölni. Ne tegyék magukat ma külföldön olyan butának, és ne viselkedjenek úgy, mintha ezt a célkitűzést csak 193 ban,1935-ben vagy 1937-ben fedeztem volna fel. Ahelyett, hogy az emigránsok mesebeszédjére hallgattak volna, inkább olvasták volna el egyszer mindazt, amit leírtam, amit ezerszer leírtam. Soha egyetlen ember sem nyilatkozott és nem írta le annyiszor, hogy mit akar, mint ahányszor én tettem azt - és mindig újból csak azt írtam: Versailles-t eltörölni.

Nem csupán mintha mindezt fejembe vettem volna, hanem mert a legnagyobb jogtalanság, egy nép legaljasabb megalázása, amelyet a történelemben egyáltalában ismerünk, Versailles volt, és mert a németek kiirtásának ez a kényszerítő eszköze népünk eljövendő létfenntartását is lehetetlenné tette volna, ha nem rázzuk le magunkról. Ezzel a programmal már 1919-ben mint katona léptem fel, és ezt már akkor hirdettem első ízben, s ezt a programot tartottam rendületlenül szem előtt, mint ünnepélyes, lekötelező parancsot a hatalomért való küzdelem valamennyi éve folyamán. És midőn hatalomra jutottam, nem úgy gondolkoztam, mint a demokrata politikusok: "A mór megtette kötelességét, most mehet", hanem abban a pillanatban fogadalmat tettem, köszönöm neked Úristen, hogy odajuttattál, ahol programomat megvalósíthatom.

De itt sem akartam ezt a programot erőszakkal keresztülvinni, hanem annyit beszéltem, amennyit ember csak beszélni tud. Birodalmi gyűlési beszédeim, amelyeket semmilyen demokratikus államférfi a történelem előtt nem sikkaszthat el, tanúskodnak erről. Milyen ajánlatokat tettem én! Hogy kértem őket, hogy térjenek észre és ne csorbítsák egy nagy nép életének és létének lehetőségeit. Mennyire bebizonyítottam, hogy ez számukra semmiféle hasznot nem hozhat, és hogy értelme sincsen, sőt önmaguknak is csak árt! Mi mindent megtettem e hosszú évek folyamán csak azért, hogy a kölcsönös megértés útját megkönnyítsem. Soha nem lett volna szükség a fegyverkezés eme versenyébe sodródni, ha a többiek nem akarták volna. Ajánlatokat terjesztettem eléjük. De hiszen úgy volt, hogy minden ajánlat csupán azért, mert tőlem származott, elegendő volt arra, hogy egy bizonyos nemzetközi zsidó kapitalista klikket azonnal felizgasson, ugyanúgy, néptársaim, mint ahogy nálunk is, Németországban, ahol minden tőlünk, nemzetiszocialistáktól eredő ajánlatot már eleve visszautasítottak azért, mert mi javasoltuk.

Itt is így történt. Az 1933. május 17-i birodalmi gyűlési beszédemben, későbbi beszédeimben is számtalan gyűlésen, nyilvános összejöveteleken, valamennyi akkor készített emlékiratomban egy gondolat uralkodik, minden körülmények között megtalálni az utat ahhoz, hogy a békeszerződés revízióját békés úton megvalósíthassuk.

MINDEN HIÁBAVALÓ VOLT

De azt, hogy ez a szerződés aljas okmány volt, azt végeredményben szerzői is belátták, sőt elismerték azt is, hogy a revízió lehetőségét felül kellene vizsgálni. Erre a célra a Népszövetséget szemelték ki, ami egyben annyit jelentett: kecskére bízták a káposztát. Ez a Népszövetség egyrészről hivatott volt betölteni mindazt, amit ez a szerződés tartalmazott, másrészről pedig illetékes lehetett ennek revíziójára is. Kezdetben nem voltunk benn a Népszövetségben, később pedig a német részvétel alapjában véve nem volt egyéb, mint bizonyos évi fizetések teljesítése. Ez volt az egyetlen pozitívum, ami Németország számára adódott. De Németország mindamellett mégis demokratikus állam volt. Demokratái ott koldultak, térden csúsztak Genfben ez előtt a nemzetközi fórum előtt és rimánkodtak: Adjatok nekünk revíziót! Minden hiábavaló volt.

Mint nemzetiszocialista, néhány rövid hónap után láttam, hogy semmit sem lehet elérni ez előtt a fórum előtt. Erre levontam a következtetéseket. Úgy látszott, hogy ellenfeleim mindamellett összetévesztettek bennünket azokkal, akikkel 1918 novemberében dolguk volt. De sem a német népnek, sem nekünk, semmi közösségünk nincs ezek-kel a férfiakkal. Ez nem volt Németország! Ezek egypáran az angoloktól és franciáktól megfizetett és a világ zsidaitól kitartott szerencsétlen alanyok voltak. Ez nem volt a német nép! A nemet népnek azokhoz semmi köze sem volt. Minket ezekkel kapcsolatba hozni sértés! Ha tehát azt gondolták, hogy velünk szemben ugyanazt az eljárást alkalmazhatják, mint azelőtt a novemberi forradalmárokkal szemben, bizony tévedtek. Így természetesen számunkra a dolgok lényege elsikkadt. Azt nem várhatták el tőlünk, hogy Genfbe menjünk azért, hogy állandóan kolduljunk, egyet rúgjanak rajtunk, és ismét csak kolduljunk. Itt összetévesztették a volt német frontharcost az 1918-as év árulóival!

AZ ANGOLOK NEM GYŰRTEK LE BENNÜNKET!

Ezek a novemberi forradalmárok - mert mást nem tehettek - behódoltak. Hiszen ők ennek a másik világnak az anyagi bilincseit viselték. Nekünk azonban, nekünk semmi okunk sem volt arra, hogy ez előtt a másik világ előtt meghajoljunk. Vagy talán valóban azt hitték az angolok, hogy Angliával szemben valamilyen alacsonyabbrendűséget érzek... Ők akkoriban minket ámításukkal és hazugságukkal becsaptak!

Az angol katonák azonban nem gyűrtek le bennünket! A látszat ma sem az, mintha ebben valami is változott volna. Számomra tehát világos volt, hogy ha Genfben önkéntes tárgyalások és megegyezések útján semmit sem érünk el, akkor elhagyjuk Genfet. Életemben még soha senkihez sem toltam fel magam. Aki nem akar, az ne beszéljen velem. Nekem erre nincs szükségem.

VILÁGBIRODALOM VOLTUNK MÁR ANGLIA ELŐTT

Mi németek 85 milliós nép vagyunk, és nekünk németeknek nincs szükségünk erre, mert hatalmas történelmi múltunk van. Már akkor világbirodalmat alkottunk, amikor Anglia még csak egy kis sziget volt. Mégpedig 300 évnél valamivel tovább.

Így kényszerítenék ránk azt az utat, amelyet követtünk. A Népszövetség - csak gúnyolódott és nevetett rajtunk, azért távoztunk. A leszerelési konferencia - ugyanaz az eset. Erre otthagytuk. Tehát azt az utat jártuk tovább, amelyen járni kényszerültünk, mindig ügyelve arra, hogy - hacsak valahogy is lehetséges - mégiscsak megegyezésre jussunk. Szabad rámutatnom arra: egy esetben úgy látszott, hogy ez sikerül, mégpedig Franciaországgal. Amikor ugyanis a Saar-vidéki nép-szavazás lezajlott és a Saar-vidék visszatért hozzánk, levontuk a súlyos konzekvenciákat. Akkor a német nyugati határok további revíziójáról lemondtam. A franciák ezt természetesnek találták. A francia nagykövetnek megmondtam, hogy ez nem is olyan természetes, ahogyan ők ezt képzelik. Kijelentettem neki: "A béke érdekében áldozatot hozunk. Meghozzuk az áldozatot, de ezért legalább meg akarjuk őrizni a békét." De a kapitalista plutokraták kíméletlensége rövid időn belül ezekben az országokban ismét előretört. Az emigránsok támogatásával, akik olyan képet festettek a német helyzetről, amely természetesen őrült volt, amit azonban elhittek, mert kellemesnek látszott, s természetesen mindezt megtermékenyítette a zsidók gyűlölete. Egyrészt a plutokrata érdekek szövetsége, másrészt a zsidók gyűlölködő ösztöne és az emigránsok bosszúvágya odáig vitte, hogy a világot egyre jobban elködösítsék, szólamokkal fonják be és a mai német birodalom ellen ugyanúgy fellázítsák a világot, mint egykor a volt birodalom ellen. Akkoriban a császári Németország ellen fordultak. Most pedig a nemzetiszocialista Németország ellen. A valóságban tehát a mindenkori Németország ellen!

ÉRDEKEINKET MINDEN ÁRON

Mindenekelőtt elhatároztam, hogy semmilyen körülmények között sem adok fel bármit is jogainkból. Mert nem az elméleteket adja fel az ember, hanem a jövő millióinak életét áldozza fel. De nem mondok le pártprogramom semelyik pontjáról, mert nem áldozom fel fajunk jövőjét.

Senkinek sincs joga ehhez, kivéve, ha az illető nyíltan a nép elé lép és azt mondja: Nem tudom tovább képviselni az érdekeidet. Akkor hát másvalakinek kell átvennie a felelősséget.

Nem azzal a szándékkal vettük át az uralmat, hogy a német nemzet érdekeit feladjuk, hanem azzal az esküvel jöttem, hogy a német érdekeket képviselem mindenáron! Nem úgy van, néptársaim, mintha az érdekek feladása egy év alatt minden eljövendő időkre meghozná a nyugalmat. Láttuk ezt a régi német birodalomban, amikor a nyugati birodalmi területeket feláldoztuk. Ez egyre tovább és tovább ment. És minden évtized újabb áldozatot követelt, míg végre Németország szétdarabolódott, és évszázados ájultság korszaka következett népünkre.

Ezzel szemben a kezdet kezdetétől fogva elhatároztam, hogy arasznyit sem lépek vissza! Amikor tehát láttam, hogy Angliában a világháború régi uszítói - mint Churchill úr, Eden, Duff Cooper, Hoare Belisha, Vansittard, Chamberlain, Halifax stb. - ismét elkezdték gaz tevékenységüket, amikor ezek az öregek éppen úgy, mint annak idején, ismét megkezdték uszításukat, akkor tisztában voltam azzal: ezeknek nem az a céljuk, hogy tisztességes megértést találjanak Németországgal. Ami azután történt - azt tudják, néptársaim.

A NÉMET FEGYVERKEZÉS

Ezekben az években, 1934 óta csak fegyverkeztem. Midőn 1939 szeptemberében a birodalmi gyűlésen ismertettem a német fegyverkezés terjedelmét, a többiek ezt nem hitték el. Ez érthető. Mert aki csak maszlagból él, azt hiszi, mások is csak porhintők lehetnek. Mi mindezt átéltük belsőleg. Ebben a tekintetben sem hittek nekem ellenfeleim semmit sem. Valamennyi jóslatomat kinevették, valamennyi kijelentésemet valami különösnek tekintették, valamennyi jövőt előrelátó képemet fantasztikus rögeszmének nyilvánították. Külső tekintetben ugyanazt éljük át, amit akkor belsőleg átéltünk. Csupán azt mondhatom a világnak: mégis fegyverkeztem, mégpedig erősen. Hiszen a német nép ma tudja mindezt. De még a német nép sem - még távolról sem tud mindent.

De nem is kell mindent megmondani, a döntő, hogy minden megtörtént.

Mi semmit sem követeltünk tőlük. Midőn Franciaország belépett ebbe a háborúba, erre semmi oka nem volt. Egyszerűen kedvük kerekedett ismételten Németország ellen harcolni. Azt mondták: "A Rajna vidékét akarjuk! Fel akarjuk darabolni Németországot! Az Ostmarkot akarjuk elszakítani, Németországot felosztani!" Így a birodalom megsemmisítésének vad képzeletébe ringatták magukat, olyan hiú ábrándba, amely a nemzeti gondolat századában, a huszadik században teljesen lehetetlen. Mindez egyszerűen gyerekes!

CSAK AZT KÖVETELTÜK, AMI A MIÉNK VOLT!

Hát Anglia? Angliának odanyújtottam a kezemet, újra és újra! Éppen az volt a programpontom, hogy az angol néppel megértésre jussunk. Semmiféle vitánk nem volt. Az egyetlen kérdés: a német gyarmatok visszaadása, és ezzel kapcsolatban azt mondtam: ezt majd egyszer megtárgyaljuk. Az időpont sem játszik szerepet. Nem állapítottam meg határidőt. Anglia számára ezek a gyarmatok jelentéktelenek, Angliának 40 millió négyzetkilométer területe van, mit csinál vele? Semmit. Ez csak az öreg uzsorás fösvénysége. Nem akarják ideadni, ami a tulajdonukban van. Beteges lények ezek, akik látják, hogy szomszédjuknak nincs mit ennie, amit birtokolnak, nem is tudják használni, de inkább a tengerbe dobják, minthogy lemondjanak róla; már a gondolat is beteggé teszi őket, hogy valamit elveszíthetnének. Emellett semmit sem kértem, ami az angoloké volt, hanem csak azt, amit 1918-ban és 1919-ben el-raboltak és elloptak! Elrabolták és ellopták Wilson amerikai elnök úr ünnepélyes biztosítéka ellenére! Semmit sem követeltünk tőlük, semmit sem kértünk. Mindig kezemet nyújtottam nekik. És mégis, minden hiába volt. Világosan tudjuk az okokat: először is már magában véve a német egység. Gyűlölik államunkat, egészen mindegy, hogy milyen, hogy császári-e vagy nemzetiszocialista, demokrata vagy önkényuralmi. Nekik ez mindegy. És másodszor: mindenekfelett gyűlölik ennek az államnak a szociális fellendülését.

És itt a külső uralmi vágy szövetkezik a legaljasabb belső önzéssel. Ha azt mondják: "Ezzel a világgal sohasem tudjuk megértetni magunkat" - akkor ez az ébredő szociális tudat világa, amellyel nem tudják megértetni magukat. Ezeknek az uraknak odaát és az Óceánon túl erre csak egyet mondhatok: a végén a szociális világ lesz a győztes! Minden népben kezd dobogni a szociális tudat. Háborút viselhetnek kapitalista érdekeikért, de a háborúk végül a népek keretén belül úttörői lesznek a szociális felemelkedésnek.

TÚLHALADOTT ÁLLÁSPONT

Lehetetlen, hogy az emberek százmilliói tartósan az egyesek érdekeinek legyenek kiszolgáltatva. Az emberiség nagyobb érdeke legyőzi majd ezeknek a kis plutokrata üzletcsinálóknak az érdekeit! Bizonyítékaink vannak arra, hogy ezen a területen más országokban is kezd már gerjedni a válság. Angol munkásvezérek most hírtelen új szociális gondolatokkal jönnek elő, olyan elcsépelt és öreg gondolatokkal, hogy csak azt mondhatom: Rakják vissza ezeket megint a ládafiába, hiszen ez öreg anyag, amit mi már levetettünk, már régen túlhaladott dolgok ezek, uraim! Ha tudni akarják, hogyan csinálnak ilyesmit, akkor nem szabad munkaterveket elővenniük, amelyek a '80-as vagy a '90-es években voltak modernek nálunk. Hozzánk kell jönniük, uraim, nálunk kell tanulmányt végezniük, ha meg akarják tanulni, hogyan csinálják az ilyesmit. De mindenesetre elegendő az a tény, hogy ilyesmit hirtelen célkitűzésnek tekintenek. Hát miért viselnek háborút tulajdonképpen az urak? Először azt mondják: a világ népeinek el kell vérezniük, hogy legyőzzék a nemzetiszocializmust - és most hirtelen a ládafia legalsó zugából ős-őseink programpontjait hozzák elő. Minek ez egyáltalán? Ezt olcsóbban is megkaphatták volna. De ez bizonyítéka annak, hogy ott is mozgolódni kezdenek a népek. Vagy pedig például, ha Angliában vihar tör ki, mert valaki, azt hiszem, egy ezredes, kijelenti: "Ebben az országban - szóval a szociális téren előrehaladott Angliában - nem használhatnak olyan tiszteket, akik az alacsonyabb néprétegből származnak, hanem tiszteket csak a felsőbb rétegből toborozhatnak, hiszen az alacsony származásúak nem érnek semmit" -, akkor csak azt lehetne kérdezni: miért izgatják fel magukat? Mert az ezredes ezt mondta? Legyenek azért izgatottak, mert ez így van, de ne azért, mert valaki ezt végre kimondja. Érdekes: azon senki sem botránkozik meg, hogy ez a valóságban van így. Szóval ez azt jelenti, hogy a valóságban ott csak a felsőbb osztály tagjai vihetik valamire.

Ezen kellene felizgulniuk, nem azon, hogy ezt most valaki a háborúban bután kifecsegi. Nálunk - ha tanulni akarnak valamit - ezt a kérdést már régen megoldottuk. Röviddel ezelőtt még a fejünkre olvasták, hogy tisztjeink és tábornokaink mit sem érnek, mert fiatalok és megfertőzte őket a nemzetiszocializmus, szóval a széles néptömeggel van valami dolguk.

Nos, az események megmutatták, hol vannak a jobb tábornokok, odaát-e, vagy nálunk! Ha a háború még tovább tart, ez még nagy szerencsétlenség lesz Anglia számára. Akkor még megélnek egyet-mást. És egyszer majd az angolok talán bizottságot küldenek hozzánk, hogy kisajátítsák munkatervünket.

NEM AKARTÁK A MEGEGYEZÉST

Ez a szociális Németország az, amelyet a zsidókkal és pénzemberekkel és kalmárokkal keveredett érdekcsoport odaát a legjobban gyűlöl. Külpolitikánk, belpolitikánk és gazdasági politikánk ezzel szemben acélszilárd erővel áll. Csak egyetlen határozott célunk van, és ezt úgy hívják: a nép! Minden út, amelyre lépnünk kell, ebbe torkollik. Tisztában vagyunk azzal, hogy ha nem akarunk mindent szétrombolni, akkor sok elnézéssel léphetünk rá csak erre az útra, és tarthatjuk azt meg. De a mozgalom nem csak egy ember időleges feltűnése. Harcunk során már korábban mondottam: a német történelem elkövetkező ezredéveit a nemzetiszocializmus fogja meghatározni. E nélkül ez a jövő el sem képzelhető. A nemzetiszocializmus csak akkor tűnik el, ha programpontjai magától értetődőek lettek. De még a háborúban is lehetőség volt a megegyezésre. Rögtön a lengyelországi hadjárat után kezemet nyújtottam. Sem Franciaországtól, sem Angliától nem kértem semmit. Hiába. A nyugati összeomlás után ismét azonnal kezet nyújtottam Angliának. Csak ricsaj és ordítás fogadott. Valósággal köpködtek felém, meg voltak botránkozva. Így is jól van. Tehát minden hiába.

A pénzügyi érdekek legyőzik a nép valódi érdekeit! A népek vérét tehát ismét ennek a kis nemzetközi érdekcsoportnak a szolgálatába kell áhítani. Így következett el az első harc, és így megy majd tovább ez a harc. De visszapillantva, azt mondhatom: Az elmúlt év és az azelőtti év vége gyakorlatilag eldöntötte a háborút.

Az ellenséget, amelyet először keleten mozgósítottak ellenünk, néhány hét alatt eltávolítottuk. Másfél hónap alatt ugyancsak elintéztük azt a kísérletet is, amely északon el akart vágni bennünket az ércszállítástól, és amely támadópontot akart nyerni Északnyugat-Németország ellen. Néhány nap alatt megtört a kísérlet, hogy Hollandián és Belgiumon át elérhessék a Ruhr-területet. Hasonló sorsra jutott Franciaország. Angliát elkergettük a szárazföldről. Néhányszor azt olvashattam: az angoloknak az a szándékuk, hogy nagy támadást kezdenek valahol. Csak azt szerettem volna, ha előre közölték volna velem, hogy hol. Ezt a területet előzőleg szívesen kiüríttettem volna. Ebben az esetben a partraszállás minden nehézségétől megkíméltem volna őket, s akkor ismét bemutatkozhattunk volna egymásnak, és még egyszer kibeszélgethettük volna magunkat - mégpedig azon a nyelven, amely úgy látszik az egyetlen, amelyet megértenek!

Reményeik vannak, mert kell, hogy legalább reményeik legyenek. De mire számítanak még? Itt állunk a szárazföldön, és ahol mi állunk, onnét senki többé el nem mozdít bennünket! Bizonyos támaszpontokat teremtettünk magunknak, s ha eljön az óra, felkészülten állunk a döntő csapásra. Hogy az időt megfelelően használtuk fel erre, azt az urak ebben az évben majd történelmi formában vehetik tudomásul.

AMERIKÁHOZ FŰZÖTT REMÉNY

Mit remélnek? Más segítségére számítanak? Amerikáéra? Csak azt az egyet mondhatom: Kezdettől fogva elkészültünk minden lehetőségre. Mindenki tudja, aki nem akarja tudatosan elferdíteni a valóságot, hogy a német nép semmit sem kíván az amerikai néptől. Németországnak még sohasem voltak érdekei az amerikai kontinensen, kivéve, hogy németek harcoltak együtt amerikaiakkal ennek a földrésznek a szabadságáért! Ha ennek a földrésznek az államai megkísérlik, hogy talán beavatkozzanak az európai bonyodalomba, akkor csak hamarább változik meg a célkitűzés. Akkor majd Európa védekezik. De ne áltassuk magunkat - aki azt hiszi, hogy segíthet Angliának, egyet mindenesetre tudnia kell: minden hajót, kísérettel vagy kíséret nélkül, amely torpedócsöveink elé kerül, megtorpedózunk. Nem akartuk ezt a háborút. Ellenkezőleg! Többször, mint én, senki sem nyújtott kezet a másik felé! De ha a harcot akarják és az a céljuk, hogy a német népet kiirtsák, akkor rossz csodát élhetnek meg. Ezúttal nem az alélt Németországot találják itt, mint a világháborúban, hanem ezúttal a legnagyobb mértékben mozgósított, harcképes és harcra kész Németországgal találják magukat szemben.

A NÉMET-OLASZ VISZONY

De ha más a reményük, akkor csak azt mondhatom: Nem értem őket. Azt mondják: "Olaszország kiesik". Az urak ne keltsenek forradalmat Milánóban, hanem inkább arra ügyeljenek, hogy náluk ne törjön ki a forradalom! Általában Németország és Olaszország viszonyát ezek az államok csak úgy látják, mint ahogyan ők maguk szoktak viselkedni barátaikkal szemben. Ha a demokráciáknál az egyik segít a másikon, akkor mindig valami ellenszolgáltatást kér. Támaszpontokat vagy hasonlót és - akkor ezt megszállja.

Amikor az olasz repülőrajokat az Atlanti-óceán partjára helyezték, arról beszéltek az angol lapok, hogy az olaszok most már beleszólnak hadvezetésünkbe - és a jövőben váltságdíj fejében támaszpontot követelnek majd az Atlanti-óceán partján. Most, amikor a német rajok Szicíliában vannak, azt mondják, hogy Németország valószínűleg elfoglalja Szicíliát. Az urak meg lehetnek győződve arról, ilyen ostoba mesterkedés egyetlen embert sem hat meg, sem Németországban, sem Olaszországban. Csak azoknak az egyéneknek a beteges korlátoltságát bizonyítják ezzel, akik ilyesmit Angliában kiagyalnak. Főleg azt mutatja ez, hogy nem látják ennek a háborúnak az értelmét, amely pedig nem más, mint: ahol csak érjük, ott verjük Angliát! Ha pedig fegyvertársunk egyes balsikereiben győzelmük biztosítékát látják, akkor pedig éppen az angolokat nem értem meg, hiszen ők voltak azok, akik eddig saját balsikereikben nagy győzelmük bizonyítékát látták mindig.

Az urak meg lehetnek győződve arról: ez a számadás végleszámolás, és azt a háború végén kiegyenlítjük, pontról pontra, négyzetkilométerről négyzetkilométerre. Még egyben lehetnek biztosak: A Duce és én, mi ketten kezet fogunk, ez pedig két olyan férfi kézfogása, akinek becsülete van!

És mindez az év folyamán remélhetőleg érthető és világos lesz az urak számára. Talán reményeket táplálnak a Balkánon. Arra sem adnék sokat, mert biztos az, hogy ahol Anglia megjelenik, ott megtámadjuk - és ehhez elég erősek vagyunk. Talán még más államokra is számítanak, amelyeket a háborúba óhajtanak bevonni. Ezt ugyan nem tudom, de biztosíthatom Önöket, párthíveim, akik engem már annyi év óta mindig óvatos és előrelátó férfiként ismernek: minden, általában elgondolható lehetőséget józanul mérlegeltünk és számításba vettünk. De végül mégis miénk a győzelem.

Talán van még egy reményük - ha talán már nem is olyan nagy - az éhség. Megszerveztük életünket. Tudtuk azt, hogy a háborúban felesleg nincsen. De a német nép sohasem fog éhen halni - soha! Sokkal előbb az angol nép! Az urak erről meg lehetnek győződve. Nyersanyaghiány? E tekintetben is mindenről gondoskodtunk. Ezért a négyéves terv! Talán néhány angol ennek már tudatára is ébredt.

Még csak az hiányzik, hogy valóban higgyenek abban, hogy hazugságaikkal és frázisaikkal a német népet még egyszer behálózhatják. Erre is csak azt mondhatom: nem kellett volna olyan sokáig álmodniuk! Kissé törődniük kellett volna a német nép belső fejlődésével. Ugyanilyen bárgyún kísérelték meg az olasz népet a Ducétól elidegeníteni - feláll egy angol lord és felszólítja az olasz népet, hogy ne a Ducét, hanem Őlordságát kövesse! Ilyen barom!

Majd feláll egy másik lord és figyelmezteti a német népet, szakadjon el tőlem, és őt kövesse. Ezeknek csak azt mondhatom: megkísérelték ezt már különbek is. Ezek az emberek így képzelik el a német népet, a nemzetiszocialista államot, népközösségünket és a velünk menetelő tömegek seregét! Hasonló fogalmuk van a propagandáról is! Úgy látszik, maguk sem voltak meggyőződve saját gondolataik hatóerejéről, és ezért néhány embert kikölcsönöztek Németországból. De ezek éppen azok az erők, amelyek itt csúfosan kudarcot vallottak, azaz az emigránsok, akik nálunk a rövidebbet húzták. Ezek az ő tanácsadóik. Azonnal megismerhetjük őket gúnyirataikból.

Tudjuk pontosan: ez azt csinálta, az pedig ezt csinálta - ugyanolyan ostobán, mint annak idején nálunk tették. De akkor a "Vossische Zeitung" bélyegét viselték, most pedig a Times-ét vagy ehhez hasonlóét. Azt hiszik, hogy az olyan régi, sőt ősrégi valami, aminek már a Vossische Zeitungban sem volt semmi vonzóereje, ismét hat, ha a Times vagy a Daily Telegraph cégjegyzi. A demokráciák világában valóban agylágyulás tör ki. Nyugodtak lehetnek. A német nép mindent elkövet, amit érdeke megkövetel, híven követi vezetőségét, mert tudja, hogy az előtt csak egy cél lebeg. Tudja, hogy a birodalom élén nem olyan férfi áll, akinek egyetlenegy részvényköteg is volna a zsebében, és aki egyéb személyi érdekeit követné. És ez a német nép - ezt tudom, és erre büszke vagyok - megfogadta: tűzön-vízen kitart mellettem. Benne újra feléledt az a szellem, amely bennünket valamikor már huzamosabb időn át követett, annak a készségnek a fanatizmusa, hogy mindent magunkra vállalunk. Minden bennünket ért csapást majd kamatostól, a kamatok kamatjával fizetünk vissza. "Mozgósítsanak ellenünk bármit is, az csak megedz bennünket." És a világ minden poklán keresztül is miénk a győzelem.

Végül majd azt mondják: "Igen, de mennyi hibát követett el?" Istenem, ki nem követ el hibát? Ma reggel azt olvastam, hogy egy angol miniszter - nem tudom, kicsoda - bizonyos módszerekkel kisütötte, hogy az elmúlt évben - tehát 1940--ben - összesen hét hibát követtem el, ismétlem: hét hibát! Ez az ember tévedett. Utánaszámoltam, és megállapítottam, hogy nem hét, hanem összesen hétszázhuszonnégy hiba terheli lelkemet. De még tovább is számoltam, és rájöttem arra, hogy ellenfeleim 4 385 000-szer lőttek bakot. Valóban, ezt elhihetik nekem. Nagyon pontosan számoltam. De majd csak továbbjutunk hibáinkkal is.

Ha ebben az évben is annyiszor hibázunk, mint tavaly, az esztendőnek a végén, térden állva mondok majd köszönetet az Úristennek. És ha ellenfeleink is ugyanennyi okosságot termelnek majd ki, mint az elmúlt évben, akkor szintén elégedett le-hetek.

Így lépjük át az újesztendő küszöbét, felszerelt hadsereggel, amilyenhez hasonló még nem volt a német történelemben. A szárazföldi hadsereg hadosztályainak a számát hatalmasan felnöveltük. Belső tartalmukat feljavítottuk, a tisztek és a legénység szerezte nagyarányú és egyedülálló háborús tapasztalatokat kihasználtuk és értékesítettük. Dolgoztunk és továbbra is szüntelenül dolgozni fogunk. Feljavítottuk a felszerelést, és ellenfeleinknek módja lesz majd meggyőződni arról, hogy milyen mértékben fejlesztettük ki azt.

TAVASSZAL MEGINDUL A TENGERALATTJÁRÓ-HÁBORÚ

A tengeralattjáró-háború tavasszal indul majd meg, s akkor itt is észreveszik, hogy nem aludtunk. A légihaderő majd hasonlóan mutatkozik be. Véderőnk így vagy úgy, de kikényszeríti a döntést! Termelésünk pedig minden téren hatalmasan fejlődött. Amit mások terveznek, az nálunk valóság. A német nép azonban szilárdan kitart vezetői mellett, és bízva haderejében, kész mindannak az elviselésére, amit a sors megkövetel tőle. Az a meggyőződésem, hogy az 1941-es év Európa nagy újjárendezésének történelmi éve lesz! A munkaterv nem lehet más, mint a világ feltárása mindenki számára, egyesek előjogainak letörése, meghatározott népek és az azokon uralkodó anyagi hatalmasok zsarnokságának letörése. És ez az év hozzájárul ahhoz is, hogy a népek őszinte megértésének és ezzel a népek kibékülésének alapjait biztosítsuk!

És nem szeretném elfelejteni azt a figyelmeztetésemet sem, amelyet már egyszer - a német birodalmi gyűlés 1939. szeptember elsejei ülésén - elmondtam, azt a figyelmeztetést, hogy ha az újvilágot a zsidóság általános háborúba sodorná, akkor Európában végleg eljátszotta szerepét az egyetemes zsidóság!

A NÉPRONTÁS ELLEN

Ők ma még csak nevessenek ezen, ugyanúgy, amint előbbi jóslataimon nevettek. Az eljövendő hónapok és évek majd bebizonyítják, hogy itt is helyes volt az előrelátásom. Fajelméletünk most már népről népre terjed, és remélem, hogy egyszer még azok a népek is megismerik majd legnagyobb belső ellenségüket, amelyek ma még mint ellenségek állanak velünk szemben, s majd akkor mellénk sorakoznak egy arcvonalba: a nemzetközi zsidó kizsákmányolás és néprontás elleni közös arcvonalba!

Ez az év, amely január 30-ával immáron letelt, a legnagyobb sikerek, de a nagy áldozatok éve is volt. Habár a halottak és sebesültek összes száma, az előbbi háborúkéhoz hasonlítva csekély, mégis súlyos az áldozat azon egyesek számára, akiket veszteség ért. Teljes rokonszenvünk, szeretetünk és gondoskodásunk legyen azoké, akiknek meg kellett hozniuk ezeket az áldozatokat. Ők is elszenvedték mindazt, amit már nemzedékeknek kellett áldozni előttünk is. De különben is meghozta minden egyes német a maga áldozatát; a nemzet minden téren dolgozott, de főleg dolgozott a német nő, amikor a férfiakat helyettesítette.

Csodálatos az a közösségi gondolat, amely népünkön uralkodik. Hogy ez a gondolat az eljövendő évben számunkra a maga teljes erejében megmaradjon, ez legyen a mai nap fohásza. Hogy ezért a közösségért dolgozni akarunk: ez legyen a fogadalmunk! Hogy e közösség szolgálatában a győzelmet kivívjuk: ez a hitünk, ez a reményünk! És hogy az Úristen az eljövendő év küzdelmeiben ne hagyjon el bennünket: ezért imádkozzunk!
Németország, Sieg Heil!


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/adolf-hitler-beszede-a-nemzetiszocializmus- gyozelmenek-8-evfordulojan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy: Nemhogy megszorítások nem voltak, arra emlékeztet
  2012-02-01 21:14:57, szerda
 
  2012
jan.
30.
06:45

Matolcsy: Nemhogy megszorítások nem voltak, arra emlékeztető lépések sem

Írta: Csezmiczei Vitéz János

Matolcsy György csütörtökön a következőkkel indokolta, hogy miért ,,támadják" a kormányt.

,,...a magyar gazdaságpolitikát azért támadják sokan, mert megszorítások nélkül érték el ezeket az eredményeket. Nemhogy megszorítások nem voltak, arra emlékeztető lépések sem."


Madware szerzőtársam Matolcsy hazugságairól szóló tegnapi cikkében a ,,nemmegszorításokról" írt egy rövid felsorolást. ,,áfaemelés, jövedéki adóemelés, járulékemelés, adójóváírás kivezetése ... forráskivonás a felsőoktatásból, és még hosszasan sorolhatnánk." Tényleg hosszan lehetne még sorolni az egészségüggyel, a kultúrával, a szociális vagy az önkormányzati szférával. További tételes felsorolás helyett azonban inkább egy friss személyes történet jöjjön egy mikrobloggertől, aki a szociális szférában dolgozik.

,,Azt tudni kell, hogy a kormány nemrég kihúzta a talajt a munkahelyem alól, 2/3-dal kevesebb pénzt kaptunk, elbocsátások, növekvő kliensforgalom kevesebb pénzből, szocszféra amúgy, félelmetes és bizonytalan jövőbe tekintés.
Pénteken valahogy úgy alakult a beosztás, hogy pont azok dolgoztak egy ügyeletben, akik jövő héttől már soha többé, kis csapatunk létszáma megfeleződött.

Én maradhatok, bementem erre az ő utolsó munkanapjukra, hogy elbúcsúzzak tőlük, szar az egész. Utána ittunk felest meg sört, nosztalgiáztunk: régen minden jobb volt, reménykedünk, hogy egyszer majd újra együtt, meg minden, mert minden jobb lesz ugye, majd ha nem dilettánsok mondják meg a szakembereknek, hogy hogy kell dolgozni, és nem dilettánsoktól kell függni, hát értitek, majd valamikor."


http://egyenlito.blog.hu/2012/01/30/nemhogy_megszoritasok_nem_voltak_arra_emlekez teto_lepesek_sem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy újabb ordas nagy hazugságai
  2012-02-01 20:31:04, szerda
 
  2012
jan.
29.
11:06

Matolcsy újabb ordas nagy hazugságai


Matolcsy György megdöbbentő kijelentéseket tett a költségvetési bizottság meghallgatásán. Ismét kiderült, hogy a miniszter nincs tisztában a számokkal, így a szokásos ,,droidbeszédet" hallhattuk.

,,Óriási eredmény, hogy 2010-ben sikerült három százalék körüli szintre csökkenteni a hiányt az örökölt hét százalékról."

A hétszázalékos hiányt nem örökölte, hanem előidézte a Fidesz. A csontvázkereső akció megbukott, semmilyen konkrét bizonyítékot nem tudott felmutatni a Fidesz vizsgálóbizottsága a korábbi kormányok tevékenységéről. Közben Matolcsy szépen levezette az országot a helyes útról egy zsákutcába. A hiány növekedéséért az unortodox gazdaságpolitika volt a felelős.

,,...a magyar gazdaságpolitikát azért támadják sokan, mert megszorítások nélkül érték el ezeket az eredményeket. Nemhogy megszorítások nem voltak, arra emlékeztető lépések sem."

Az elmúlt másfél év megszorításai: áfaemelés, jövedéki adóemelés, járulékemelés, adójóváírás kivezetése, az alacsony jövedelmű háztartások számára az egykulcsos adó, forráskivonás a felsőoktatásból, és még hosszasan sorolhatnánk. A fideszes gazdaságpolitika eredménye a folyamatos, és a hátrányos helyzetben élőket leginkább sarcoló megszorítások alkalmazása.

Nem szabad megfeledkeznünk a megszorításoknál is durvább intézkedésekről, mint a nyugdíjvagyon államosítása majd elherdálása, a MOL-pakett ügy, és a jogállami rendszer lebontását elősegíti törvénykezés.

,,...ha az egyszeri tételektől megtisztítjuk az 1734,4 milliárdos pénzforgalmi hiányt, akkor is a 2,94 százalékos vállalás alatt volt, 2,8 százalékos alakult a GDP-arányos deficit."

A nyugdíj-államosítás és egyéb intézkedések miatt a tavalyi költségvetési hiánnyal nem érdemes foglalkozni, bár azt hozzá kell tenni, hogy a strukturális hiány hat százalék körül alakult. A legújabb IMF jelentés szerint sem az idei hiánycél, sem a 2013-as nem fog teljesülni, ami aggodalomra ad okot. Mivel a kormány nem hajlandó az egykulcsos adóhoz nyúlni, nagy valószínűséggel olyan intézkedéseket fog hozni, amelyek agyonnyomják a gazdaságot. Például újabb megszorítások - adóemelések révén.

,,Sikeresnek nevezte az egykulcsos adórendszert, amely szerinte nem csak a foglalkoztatást és a gazdaság fehéredését segíti, de a gyermekvállalást is ösztönzi. A tárcavezető szerint már az egykulcsos adóval kapcsolatos bejelentések is ,,megmozgatták a magyar férfiak és nők fantáziáját", az elmúlt hat hónap népesedési adatai azt mutatják, hogy a születésszám elmozdult a növekedés felé."

Lehet, hogy az utolsó hat hónapban három százalékos növekedés volt tapasztalható az azt megelőző év azonos időszakához képest, de összességében 2011 első tizenegy hónapjában 2,8 százalékkal csökkent a születések száma. A népesség fogyása tavaly gyorsult. Nem tudjuk, Matolcsy György fantáziájában mi mozdult meg, amikor az egykulcsos adót éltette. A gyermekvállalási hajlandóság csökken Magyarországon, köszönhetően a megszorításoknak és a bizonytalanságnak. A csökkenés dinamikája még gyorsabb lesz, miután a háztartások szembesülnek a reálbérekkel.

,,Tavaly az állam 1200 milliárd forintos gazdaságélénkítést hajtott végre. Enélkül negatív lett volna tavaly a növekedés, a foglalkoztatás zuhant, a fogyasztás visszaesett volna. A kormány keynesiánus gazdaságpolitikát folytatott, Keynes ugyanis azt mondta, hogy jó időben tegyél félre, rossz időben költsél többet. Mi éppen ezt tettük"

Ezt az 1200 milliárdos élénkítést nem értjük. Semmilyen nagyobb beruházás nem indult el, sőt, a legtöbb fejlesztést lassan leállítja a kormány. A beruházások jó részét az EU Kohéziós Alapja finanszírozza. A keynesi gazdaságpolitika lényege, hogy az állam anticiklikus gazdaságpolitikát folytat. Magyarországon jelenleg prociklikus a fiskális politika. Nincs is másra lehetőség, mert a felelőtlen ad-hoc politika miatt teljesen beszűkült a kormány mozgástere.


Korábban Matolcsy azt mondta, hogy olyan könyv alapján dolgoznak, amit még meg sem írtak. Most mégis Keynes nevét hozza fel, persze tévesen, hiszen a keynesi közgazdaságtanból semmit sem sikerült átvennie a kormánynak.

,,Magyarországnak nem pénz kell, nem az osztrák vagy a német adófizetők pénze, hanem pénzügyi védőháló. Az IMF-fel családi viszonyban vagyunk, a családban normális, ha valaki segítségre szorul, segítséget kér családon belül."

Milyen család az, ahol a családtagot kényük-kedvük szerint elüldözik, majd ha szükség van rá, megtévesztések segítségével próbálják ,,visszaédesgetni"? Matolcsynak fura elképzelései vannak az IMF-fel való családi viszonyról. Amúgy ez a családtag szépen lehordta a Fidesz-kormányt legújabb jelentésében.

,,...idén nehezebb évnek néz elébe az ország, folyik Magyarország újjászervezése, és ezek már hozzák az első eredményeket."

Az első eredmények: forint-euró árfolyam többször is negatív rekordot döntött, csökkenő reálbérek, mindhárom hitelminősítőnél bóvli kategóriába kerültünk 15 év után, IMF védőháló nélkül államcsőd, idén recesszióba forduló GDP növekedés.

,,...a bankszektorból természetesen pénzkivonás van, főleg a privát banki ügyfelek menekítik a pénzüket."

A bankadó, majd végtörlesztés után nem meglepő a külföldi bankok tőkekivonása az országból. A kormányzati intézkedések agyonnyomják a pénzügyi szektort, a visszamenőleges hatályú törvények - és az ezekből fakadó jogbizonytalanság - pedig elrémisztik a befektetőket az országtól.

,,...47 ezer forintból nagyon jól meg lehet élni."

Ebből a kijelentésből is látszik, hogy Matolcsynak egyszerűen ,,elmentek otthonról". Az idei év elején csak sajtóközleményekben kommunikáló miniszter, jól láthatóan egy párhuzamos dimenzióban él. Ezt a kijelentést felesleges is tovább boncolgatni, aki mégis kíváncsi Matolcsy hogyan jöhet ki 47 ezerből, olvassa el az fn.hu cikké


http://egyenlito.blog.hu/2012/01/29/matolcsy_ujabb_ordas_nagy_hazugsagai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mikor mondja Matolcsy, hogy -10 fokban is tökéletesen lehet
  2012-02-01 20:08:41, szerda
 
  Mikor mondja Matolcsy, hogy -10 fokban is tökéletesen lehet tanítani?
2012. 02. 1. szerda. - 13:06

A nagy hidegben az önkormányzatoknak is a fűtésszámla kifizetése jelenti a legnagyobb kiadást. Több százezer forintot tudnak spórolni azzal, ha a leghidegebb napokon tanítási szünetet rendelnek el az iskolájukban, óvodájukban. Forrón is ezt a módszert alkalmazzák, ahol tavaly 500 ezer forintot takarítottak így meg - olvasható a megyei napilapban.

A településen csütörtökön kezdődik és a jövő hét végéig tart a rendkívüli téli szünet, a tanulók tavasszal, szombatonként pótolják be a most kihagyott napokat.

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy hogyan lehetséges ez? Hova, mire megy el a pénz? Szándékozik-e a kormány segíteni az önkormányzatoknak? Vagy Matolcsy majd előáll, s azt mondja, hogy -10 fokban is tökéletesen lehet tanítani, mint ahogyan kijelentette, hogy 47 ezer forintból is tökéletesen meg lehet élni. Ezek azok a hatalmas lehetőségek, amelyek ez EU-ban kínálkoznak az önkormányzatok finanszírozására, hogy már a legalapvetőbb dolgokra sincs pénz? De arra is kíváncsiak vagyunk például, hogy mennyi pénz megy el felesleges segélyekre. Sok megválaszolatlan kérdés. De akik ismerik ennek a rendszernek a természetét, azok számára talán nem is olyan megválaszolatlanok...

(HVG nyomán Kitartás.hu)

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/mikor-mondja-matolcsy-hogy-10-fokban-is-tok eletesen-lehet-tanitani
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végtörlesztés után: ki a hülye, mondd meg te!
  2012-02-01 20:07:01, szerda
 
  Végtörlesztés után: ki a hülye, mondd meg te!

2012.02.01., 13:11 Frissítve: ma, 17:54 7512 13

Jóízűt végtörlesztett a Fidesz-frakció, meg a frakción kívüli mamelukok. Éltek a lehetőséggel a többi párt érintettjei is természetesen, miért is ne tették volna, ha egyszer akciós a frank. Most, hogy kimásztak a kakiból, felmerül viszont egy kellemetlen kérdés.

Elindult ugye egy vizsgálat a csodálatos Papcsák Ferenc, egykori elszámoltatási, később bennfenteskereskedés-ügyi kormánybiztos vezetésével, amely azt próbálta kinyomozni, vajon ki a felelős a devizahitelezés elterjedéséért. Ez borzasztó izgalmas volt, senki se merte volna megtippelni, mi lesz a vége, de aztán csak előrukkoltak az eredménnyel: hát a Gyurcsány. "A Gyurcsány-kormány pontosan látta, hogy ez komoly kockázatot rejt magában a költségvetésre és a családokra nézve", mondta erről Papcsák, hozzátéve, hogy a büdös kommunista mégsem avatkozott be, hanem hagyta az embereket eladósodni.

Szavaiból az is kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc sokkal okosabb nála, Papcsák ugyanis például egyáltalán nem látott semmiféle kockázatot, amikor maga is felvette a devizahitelt a mogyorónyi agyával, és meg is szopta volna rendesen, ha nincs akkora szerencséje, hogy végtörleszthet. Gyurcsány, amikor előre látta a kockázatot, Papcsákon kívül a következő agyatlan fideszeseknél volt még okosabb: Kósa Lajos, Rogán Antal, Cser-Palkovics András, Kocsis Máté és Gulyás Gergely. Ezek a szerencsétlenek ugyanis nem számoltak előre az éles eszű Gyurcsánnyal szemben, ezért nyakló nélkül adósodtak el, és ha nincs a végtörlesztés, akkor talán egy józsefvárosi padon fagynának meg ezekben a napokban. (UPDATE: Gulyás Gergely szíves tájékoztatása szerint nem élt a végtörlesztéssel, hanem vállalta a következményeit annak, hogy nem látta előre a jövőt.)
hirdetés

Gyurcsány aljasságát különösen jól illusztrálja az a csel, amivel éppen a most felfedett gonoszságát próbálta elleplezni: ő maga is felvett egy csomó frankot, ami jelenleg 69 milliós tartozásnak felel meg; ezzel úgy tett, mintha nem számított volna a forint gyengülésére, pedig de.

Papcsák Ferencnek gratulálunk: a saját vizsgálata mutatta ki, hogy hülyébb Gyurcsánynál, aki mindezt látta előre. IQ-tesztnek egy kicsit drága mulatság, de ettől még hasznos, dicsekvésre viszont nem ad okot.


http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/2/1/Vegtorlesztes_utan_ki_a_hulye_mondd_meg_te_V4 I370
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországon csak a zsidók nem félnek
  2012-02-01 20:03:02, szerda
 
  Magyarországon csak a zsidók nem félnek


Pedig félhetnének ugyanúgy mint a magyarok saját hazájukban . Egyedül a kisebbségeink élnek zavartalanul, jogaik védelmében bízva, miközben Európa őslakosai, a magyarok, számkivetettként, mindenféle jogok nélkül félelemben élnek . Félnek a jelentől, rettegnek a holnaptól és iszonyodnak a közeli múlttól, amelynek nyúlványai megelevenedtek utódjaikban . Mindenki fél Magyarországon a jövőtől, mert a háború óta megszállás alatt áll az ország . A háború minden bűneiért egyedül a magyarok lennének csak felelőssek ? Nem hiszem .

Érdekes üléssel kezdett az EU parlamentje 2012-ben, mégpedig a magyar alkotmány bírálatával, magyar belügyek kiteregetésével, idegen újságok félretájékoztatott bértollnokai által . Mindenféle hazugságot büntetlenül leközlő nemzetközi sajtó nem vállal felelősséget soraiért, mert azok a baloldalinak nevezett nemzetközi felforgatóktól származtatják információikat . Bezzeg ha véletlenül valaki rosszul fejezi ki magát a nemzeti oldalon, akkor azonnal fasizmust, antiszemitizmust üvölt ez a farkasfalka . Toleranciát követel magának ez a globálnáci, láthatatlan birodalom .

Kettősbeszéd művészetére kényszerítették a politikusokat, akiket bármikor lecserélhet kedve szerint a háttérhatalom diktatúrája . Ez ideig megjátszották nekünk a demokráciát ezek a csibészek, de ma már elfogadhatatlanná vált számukra az eszme, amelynek alapján lerombolhatták a Nyugat intézményrendszereit . Titkos társaságok aknamunkája után jutottunk ma oda, hogy mindennek az ellenkezőjét kell értelmezni akkor, amikor egyáltalán elszeretnénk jutni a dolgok értelmi lényegéhez . Szomorú állapotok uralkodnak a hajdan csodálatos erőt mutató Európán, amit idegen betegségek nyomát sejtető fekélyek rondítanak el .

Brüsszel (Bruxelles) vízfejétől bűzlik Európa ! Ebben a hatalmas adminisztrációs hodályban egymás mellett ülhet a letünt liberális ugyanúgy, mint a színskála jelen változatát viselő kaméleonszerű zöldek, akik a szabadság egyedüli védelmezőinek képzelik magukat . Micsoda aljas lélek találhatta ki a francia forradalom hármas jelszavát ! Ellopták a szabadság értelméből a tartalmat, igazi jelentését . Kivel lehet testvér a kutya ? Mert a macskával biztos nem az, pedig mindkettő háziállat . Talán azok, akik egy páholyban üldögélnek, hasonló rituáléknak vetik alá magukat, azok testvériséget fogadhatnak egymásnak, mielőtt tulajdon testvéreik ellen fordulnak . Ennek a határtalanul szabad testvériségnek tagjai így egyenlőbbek lesznek másoknál, a törvények is csak az ő jogait védik . Mert ebben az egyenlőségben vannak olyanok, akik egyenlőbbek társaiknál .

Hazug jelszavak szülte hamis világban élünk ma, ahol egy kétharmados többséggel megválasztott kormány sem hajthatja végre elképzeléseit, képtelen jogaival élni . Mi köze van az európai zöldek vezérének ahhoz, hogy mikor mennek nyugdíjba Magyarországon a levitézlett vérbírók örökösei ? Miért bántja az EU érzékenységét Dörner György színházvezetése ? Az egyetlen ilyen művészeti intézmény élére kerülő, kétharmados igényét követelő magyar színjátszás első próbalépéseit tapossák el nyugatról a volt keletiek ! Büszkén kérkednek a baloldal erejével a többségi néppárttal szemben . Merkel asszony NDK-s gyökereivel vannak úgy oda ! Ennyire buták lennének Európában?

Magyarország zászlóshajóvá lépett elő tudtán kívül már megint ! Sunyin támadják Orbán miniszterelnököt, aki úgy látszik mást ígért nekik a testvériség páholyában, még a politikai pályafutása kezdetén . Soros savanyú kenyerét ette akkor, s most fizetséget várnak tőle a támogatói ! Elfeledték viszont a magyar igazság kérlelhetetlen törvényeit amit Isten, a magyar nyelven keresztül bízott reánk, hagyta mindazokra, akik értenek, beszélnek, értelmeznek e nyelven . Az igazság isteni törvény ! Egy igazság létezik csupán, a többi csak személyes érdekekből fakadó önzőség megjelentetése . Emiatt nem számítunk a testünkből táplálkozó szomszédainkra, akik a konc megtartása végett, akár megsemmisítenének bennünket .

Mind az öt katonánk keleten harcol, akikből már vagy hatan meghaltak, így már csak néhány száz tábornokunk maradt, akiknek a fele nő, így méltán reménykedhetünk nemzeti érdekeink védelmében . Nemzeti hadsereg ez, vagy csak egy láthatatlan mestert szolgáló zsoldoshadsereg ? Amikor megjelennek a robotokhoz hasonlítható rohamrendőrök az utcáinkon, az valóban félelmet gerjeszt azokban, akik jogaikat követelnék, azokat az egyszerű állampolgári jogokat, amelyek megilletik a legutolsó cigányt ugyanúgy, mint a legelső kínait, vagy egy közepes zsidót . Mindenkit törvények védnek, támogatnak, erősítenek, kivéve az őslakosságot .

Bűzös városok emelkedtek ki a semmiből az utóbbi félszáz év alatt, átalakították a falvak népeit lusta, begyepesedett udvarú fogyasztóvá . Alkoholfüggő fiatalok szívják a füvet, bódítják magukat a televízió által nekik szánt csemegével, genderelmélet által elferdült személyiségükkel . Néhány hónapos babák immunrendszerét támadják injekciós tűvel annak az érdekében, amit érthetetlenül magas számú megbetegedések követnek, gyakran olyanok, amelyek ellen eredetileg már beoltották őket . Gyógyszerlobbi, pénzbirodalom, erőszakszervezetek, nemzetközi média hatalom érdekeiben történik mindez . Mindenki csak eszköz a kezükben . Még az öreg konspirátor Henry Kissinger is jártatja száját azon, hogy a birkák észre sem akarják venni, hogy immár egy évtizede annak, hogy világháborút vívnak saját maguk ellen .

Holdraszállás hamis filmkockái Kubrik lelkén száradnak, aki 2000 űrodusszeában megteremtette a kelléket arra, hogy félrevezesse vele az eljövendő idők felelős gondolkozású polgárait . Nesze neked demokrácia ! 2001-ben úgy dőltek le tornyok mintha valakik ezt akarták volna . Még az is magába roskadt, amibe repülő sem jutott . Milyen aljas dolog egy berobbantózott irodaházba embereket engedni, de még aljasabb annak a félezer tűzoltónak az életét ekként elvenni . Mennyien haltak meg azóta ? Egymillióan, vagy netán többen ? Kit érdekel ez egyáltalán, amikor a demokratikus úton megválasztott magyar parlamentben dolgozni akarnak magyarok .
Jó lenne ha mindannyian félnének hazánkban azok közül, akik ellene dolgoznak, de erre egyelőre ne számítsunk, ahogy a műállam fővárosában ülésező parlament összetétele is mutatja, kiknek az érdekeiért küzdenek szinte mindannyian . Van egy olyan érzésem már egy jó ideje, hogy ez csak egy műbalhé ! Támadjuk semmiért, vádoljuk azzal, amit meg sem tett, a megszorításokat erénynek éreztessék velünk, s a pénzvilág spekulánsai által reánk erőltetett nyomorúságot gazdagságnak vegyük . Ébresztő emberek, már idegenben is jobban látják a dolgainkat, mint mi idehaza . Világ proletárjai egybesüljetek ! Talán ez még megmenthetne bennünket.


VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Demokrata: nem Schmitt lopott, hanem a Hvg.hu
  2012-02-01 19:56:24, szerda
 
  Demokrata: nem Schmitt lopott, hanem a Hvg.hu


Hírszerző

2012.02.01., 17:58 Frissítve: ma, 17:58 3769 7

Hiába erőlködik Fábry Sándor, a magyar retardjobbosoknál sohasem lesz szórakoztatóbb. Nehéz ugyanis viccesebbnek lenni annál, amikor valaki a védhetetlen védelmére kel.

A Demokrata szerkesztősége márpedig arra vállalkozott, hogy ők megoltalmazzák Schmitt Pált a plágiumvád ellen, és akinek ilyen barátai vannak, annak ellenségekre nincs szüksége. A lap arra alapozza a védelmet, hogy Schmitt és Georgiev ugyanúgy a NOB jegyzőkönyveiből dolgoztak, vagyis nincs abban semmi meglepő, ha 180 oldal szóról szóra megegyezik a munkájukban. Hivatkoznak ezenkívül arra, hogy a dolgozatot már egyszer elbírálták, és ha akkor elfogadták, akkor utólagos kapirgálásnak nincs helye. Sajnos arra már nem futotta a tényfeltárásból, hogy a Klaus Heinemanntól csent 17 oldalt is megmagyarázzák, de a Demokrata olvasótáborát ismerve erre amúgy sincs szükség.

Felvet azonban Hernádi Zsuzsa cikke egy új, eddig nem tárgyalt szempontot: azzal gyanúsítja meg a Hvg.hu-t, hogy betörtek Schmitt irodájába és onnan lopták el a disszertációját. "Schmitt Pál dolgozatából összesen két példány létezett. A Demokrata úgy tudja, az egyik Schmitt Pál brüsszeli irodájából tűnt el, még EP-képviselő korában. A másik a Testnevelési Egyetem könyvtárának raktárában volt... A Demokrata azon véleményének ad hangot, hogy nem Schmitt Pál húsz éve írt, szakmailag, jogilag és morálisan is vitathatatlan dologozatát kellene vizsgálgatni, hanem a hvg.hu és a többi internetes portál eljárását. (...) A jelek szerint ugyanis valaki valóban lopott. És nem az elnök volt az." A cikk címe egyébként az, hogy "Tarts ki, Elnök úr!".


A témát a Demokrata szerkesztősége az Echo TV adásában is feldolgozta, a multimédiás szórakoztatás jegyében. Ebből kedvcsinálónak annyit emelünk ki, amikor Bencsik András főszerkesztő megkérdezi Hernádi Zsuzsát, bűnös vagy ártatlan-e Schmitt, majd felkéri Kerényi Imrét és Pozsonyi Ádámot, hogy "legyenek ők a független bíróság". A móka az Echo honlapján élvezhető. Az mindenesetre tény, hogy Schmitt Pálnak sokkal könnyebb lenne az álma, ha csak ilyen média létezne Magyarországon, és esetleg még valahogy a határokat is sikerülne lezárni.


http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/2/1/Demokrata_nem_Schmitt_lopott_hanem_a_Hvghu_HJ TLPX
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éjjeli melegedő nyílik a Capellában
  2012-02-01 17:37:51, szerda
 
  Éjjeli melegedő nyílik a Capellában

2012. január 31., kedd

Az éjszaka akár -15 fokot is elérő hideg ellen Pintér Sándor rendeletben a Capella Cafét jelölte ki melegedőnek.

A rendőrség, a katasztrófavédelem és az Országos Polgárőr Szövetség egyaránt támogatta a belügyminiszter azon döntését, hogy a rászorulók a Belgrád rakparton álló meleg szórakozóhelyre, a Capella Caféba mehessenek melegedni az éjszakai hideg miatt.

,,Persze a rászorulókon nem azokat értjük, akik majd a helyszínen mosdójában fognak konkrétan rászorulni valamire vagy valakire" - pontosított Kontrát Károly, a tárca parlamenti államtitkára, hozzátéve: ,,Már nem úgy rászorulni, értik, meg nem úgy melegedő, mert nincs azzal baj, ha rászorul a..."

Ennél a mondatnál beavatkozott a belügyminiszter, így Kontrát Károly tájékoztatója a továbbiakban kikapcsolt mikrofonok előtt zajlott.


http://hircsarda.blog.hu/2012/01/31/ejjeli_melegedo_nyilik_a_capellaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szokásos fideszes kinevezés
  2012-02-01 16:56:32, szerda
 
  Politikai kinevezés és párterőszak - kitört a nyilatkozatháború

Ma | 16:15

[Kiss Csaba, a Miskolci Nemzeti Színház új vezetője]

Politikai kinevezés és párterőszak - kitört a nyilatkozatháború
Szokásos fideszes kinevezés: a szakmai testületek ellenvéleményével szemben a polgármester embere lett a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. A döntés óta folyamatos a Fidesz-MSZP nyilatkozatháború.

Az ország legrégebbi kőszínházát működtető kft. élére a miskolci képviselő-testület Kiss Csabát választotta meg a város a keddi rendkívüli közgyűlésén. Mindezt úgy, hogy a Miskolci Nemzeti Színház dolgozóinak jelentős többsége és a pályázatokat vizsgáló szakmai bizottság a másik aspiránst, Koltay Gábort támogatta.

Kierőszakolt pártfegyelem
Az MSZP helyi frakciója a kinevezés során kifogásolta a Fidesz azon kezdeményezését, miszerint az egyébként zárt ülésen név szerint döntsenek a két pályázó közül. Szerintük mindezzel dr. Kriza Ákos fideszes polgármester csupán nyomást gyakorolt a kormánypárti képviselőkre, akik között állítólag voltak olyanok is, akik Koltayt preferálták volna. Egyébként a név szerinti szavazáson akadt egy kormánypárti képviselő, aki végül nem állt be a sorba.

A szocialisták frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján hangot is adott kifogásainak. A STOP-nak is nyilatkozó dr. Simon Gábor szerint példátlan a név szerinti szavazás, hiszen személyi ügyekben nem szoktak nyílt voksolást kezdeményezni. Mindez méltatlan Miskolchoz és a színházhoz is - tette hozzá, majd megjegyezte: a Fideszen belüli megosztás vezethetett ahhoz, hogy ily módon befolyásolja a polgármester pártja képviselőt.

A Fidesz csak "gyurcsányozik"

A Fidesz frakcióvezetője szerdai közleményében csupán rosszízű találgatásoknak nevezte a szocialisták felvetéseit. Dr. Kiss János frakcióvezető a szavazásról így fogalmazott: "Úgy tűnik, a szocialisták vonzódnak a titkos politikai boszorkánykonyhákhoz, szerintünk viszont semmi kifogásolni való nincs abban, ha ekkora horderejű döntéshez a döntéshozó a nevét adja". Majd valami "isteni sugallatra" az MSZP "titkolózási hajlamáról" tett említést, amely szerinte azzal függ össze, hogy azt sem tudni, a baloldaliak frakciójában ki nevezi még magát szocialistának "és hányan vannak a gyurcsányisták".

"Kézi vezérlésű pártoknál luxus" a titkos szavazás?

Majd jött délután a reagálás reagálása: "Tájékoztatjuk, hogy az MSZP frakció miatti aggodalmai alaptalanok, választóink - akik között egyelőre még nem köszönthetjük dr. Kiss Jánost - tisztában vannak azzal, melyik képviselőnk, melyik párthoz tartozik. Azt pedig, hogy irtózik a személyi kérdésekről szóló titkos szavazástól - amely pedig a demokratikusan működő rendszerek sajátossága - megértjük: kézi vezérléssel működő pártoknál nagy luxus az ilyesmit megengedni" - áll a miskolci MSZP közleményében.


http://www.stop.hu/belfold/politikai-kinevezes-es-parteroszak-kitort-a-nyilatkoza thaboru/994267/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyarmati úton halad a kormány
  2012-02-01 16:40:53, szerda
 
  Nótin Tamás: Gyarmati úton halad a kormány

2012. február 1. 07:39:07

Nem leszünk gyarmat - üzenték alig több mint egy hete a Békemenet Magyarországért elnevezésű kormánypárti demonstráción résztvevő tízezrek az Európai Uniónak, kiállva ,,kurucos" vezérük Orbán Viktor mellett, aki a fülkeforradalmi választások után gazdasági szabadságharcot hirdetett, kiűzve Magyarországról a Nemzetközi Valutaalapot (IMF). Mostanra azonban elérkezett a fájdalmas ébredés pillanata.

Itt az idő... tisztán látni!

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2011 májusában egy előadáson arról beszélt még, hogy Magyarország élet-halál harcot, gazdasági szabadságharcot folytat a pénzügyi függetlenségért. Azt is kiemelte, a kormány jól tette, hogy 2010-ben "kipaterolta" a Nemzetközi Valutaalapot (IMF). Ehhez képest mostanra már változott a kommunikáció és legutóbb úgy fogalmazott a hitelkérelemmel kapcsolatban, hogy Magyarországnak nem pénz kell, hanem pénzügyi védőháló, az IMF-fel pedig családi viszonyban vagyunk, így "jogosan" kérünk tőlük segítséget.

2011 decemberében, mikorra világossá vált, hogy az Európai Unió komoly pénzügyi nehézségekkel küszködik, mindinkább előtérbe került a tagországok monetáris politikájának centralizálása, jelentősen csorbítva ezzel a felvetéssel azok pénzügyi szuverenitását. A decemberi EU-csúcs pont erre tett kísérletet, hogy módosítva a Lisszaboni Szerződést tovább szigoríthassák az uniós országok költségvetési politikáját. A kezdeményezés akkor úgy tűnt, hogy zátonyra futott, mert a 27 tagállam nem tudott megegyezésre jutni. Nagy-Britannia esetében határozott nem volt az álláspont, Magyarország, Svédország és Csehország pedig jelezte, hogy egyelőre nem kívánnak csatlakozni.

Orbán Viktor akkoriban még azt nyilatkozta, hogy a magyar kormánynak nincs felhatalmazása a parlament megkérdezése nélkül olyan ügyben dönteni, amely az ország szuverenitását érinti, ezért parlamenti vitára bocsátják a csatlakozás kérdését, ami márciusra zárulhat le. A március még sehol, a február most hajnalodik, a parlamenti ülésszak pedig még el sem kezdődött, de Orbán Viktor az EU állam- és kormányfőinek hétfői csúcstalálkozóján már ki is jelentette, hogy Magyarország csatlakozik az Unió pénzügyi stabilitási mechanizmusáról szóló szerződéshez.

Kuruc vagy labanc?

A szigorú költségvetési fegyelmet előíró új pénzügyi centralizációról szóló szerződéshez Nagy-Britannia továbbra sem csatlakozik, a csehek pedig a parlamenti eljárásrendi okokra hivatkozva mondtak egyelőre nemet. Tehát Csehország tartja magát ahhoz az ígéretéhez - amit Orbán Viktor gyorsan elfelejtett -, hogy az ország szuverenitását érintő ügyben parlamenti vitára bocsátják a csatlakozás ügyét. De mit mondott a csatlakozásról az eddig ,,kurucosan" viselkedő magyar miniszterelnök, akitől tízezrek kérték, hogy ne legyen gyarmat Magyarország?

Orbán Viktor szerint Magyarország azért hajlandó csatlakozni a jelentős költségvetési fegyelmet megkövetelő új pénzügyi uniós szerződéshez, mert növeli annak az esélyét, hogy a magyar gazdaság a nehéz idei első félév után a második félévben gyorsabb növekedési pályára álljon. Az ország szuverenitása miatti aggodalomról már nem hallani, most már csak ,,jelentős költségvetési fegyelemről" esik szó. Pedig ennek a szerződésnek a kidolgozását az előző decemberi csúcson határozták el, ahol még nem volt ennyire egyértelmű a magyar kormány hozzáállása.

Gyarmati úton

Magyarország mostanra minden fronton meghátrált és a nagy gazdasági szabadságharcból brüsszeli hódoltság lett. A kormány, amely elűzte az IMF-et, most annak kegyeiért esdekel. Egy hónappal ezelőtt még elemzők azt fejtegették, találgatták, hogy a kormány esetleg ,,mestertervet" követ és az argentin modell válságkezelői elemeit igyekszik felhasználni. Argentína azonban úgy lábalt ki a gazdasági csődből a 2001 - 2002. évi pénzügyi összeomlás után, hogy közben nem vett fel IMF-hitelt. Korábban az ország válsághelyzetének enyhítését célzó lépések (pl.: hitelfelvétel az IMF-től) ellentétes hatást értek el, és tovább mélyítették a krízist. Hasonló folyamatok játszódtak le Venezuelában, Brazíliában, Mexikóban, Bolíviában, Thaiföldön és Indonéziában is. Dél-Korea pedig pont az ilyen tapasztalatok miatt utasította vissza az IMF ,,segítségét" a kilencvenes években. Több ország esetében is megfigyelhető, hogy a hitelek és a nyomukban járó megszorítások elindítanak egy adósság és hitelfelvevői spirált, mely ,,ördögi körből" nagyon nehéz kiszabadulni.

Nem tudni, hogy mi lehet, vagy lehetett a kormány célja az új jegybanktörvénnyel. A Jegybank elidegenítésének megszüntetése, eszközeinek (pénzkibocsátás joga) visszavétele azonban az ország pénzügyi függetlenségének bástyájává válhatott volna. Az új uniós stabilitási törvényhez (pénzügyi centralizációról szóló szerződés) való csatlakozás viszont ennek a bástyának a ledöntését jelentheti. A valódi gazdasági szabadságharc pedig a Jegybank, a pénzkibocsátás joga és a monetáris eszközök nélkül, csupán függetlenségi álomháború.

A kormány makacsul elutasította az államadósság újratárgyalásának kérdését is, miközben hamarosan újabb hitelek bilincsébe fogja verni Magyarországot. Bár választhatna más utat, mégsem teszi meg. Izland 2008-ban csődbe ment. Az ott élő emberek évekig demonstráltak nemzetük érdekében, nem a kormány mellett, nem béketüntetéseken, hanem nagyszabású megmozdulásokon a felelőtlen döntéshozók, a bankok, a pénzügyi válság előidézői ellen. Az izlandi nép markáns fellépésének hatására végül a kormány lemondott, a bankokat államosították, a válságért felelős politikusokat és bankárokat börtönbüntetésre ítélték. Általános népszavazás került kiírásra, amelynek eredményeként elutasították az államadósság egy részének visszafizetését, majd új alkotmányt fogadtak el. Izlandon valódi forradalom zajlott le, nem a fülkékben, nem béketüntetéseken, hanem a fejekben, a szívekben, melyhez erő és akarat párosult.

Átvert tízezrek

Azokat az embereket, akik nemrégiben kimentek a kormánypárti - úgynevezett - békedemonstrációra és kifejezték akaratukat, hogy Magyarország ne legyen gyarmat, mind átverték. A Fidesz-KDNP kormány gyarmati útra terelte Magyarországot. Talán valóban gazdasági szabadságharcot akart eleinte, de a következetlen, átgondolatlan, hibás gazdaságpolitikája adósság és hitelfelvevői spirálba taszította az országot, kiszolgáltatva az Európai Unió akaratának, amely most a magyar pénzügyi szuverenitás eltiprását követeli. Hogy miért nem csatlakozott Orbán Viktor a szavazóiból álló béketüntetéshez, hogy a kormány tagjai miért nem jelentek meg? Talán azért, mert mind tisztában vannak azzal, hogy már rég letették a fegyvert Brüsszel előtt, csak a szavazóik nem jöttek még rá.



Nótin Tamás

barikad.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kádári integetés, vezér képe - kormánypárti békemenetelők Budapesten
Jobbik: népszavazást az EU-paktumról



Forrás: barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=9468 7&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.