Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Kínos ügy: Kairóban bíróság elé állítottak több „forra
  2012-02-22 22:20:12, szerda
 
  Kínos ügy: Kairóban bíróság elé állítottak több ,,forradalmárt"



Egyiptomi kormányhivatalok szombaton bejelentették, hogy február 26-án bíróság elé állítanak összesen 43 nyugatról finanszírozott ,,demokratikus szabadságharcost". Ez 16 egyiptomi, 19 amerikai polgárt, valamint néhány németet, palesztint és jordániait jelent, bár az amerikai külügyminisztérium csak 16 amerikai polgárról tud. Bár eleve az a tény is magáért beszél, hogy egyáltalán amerikai polgárok fölött ítélkezik egy külföldi bíróság.

Ami még pikánsabbá teszi az ügyet, az az, hogy az amerikai vádlottak hivatalosan ,,emberjogi" és demokratikus szervezeteknek (International Republican Institute, National Democratic Institute, Freedom House) dolgoztak, a vádlottak közül aki tehette már természetesen megszökött Egyiptomból, az a hét személy pedig, akiknek ez nem sikerült az amerikai nagykövetségre menekült, ezeknek tilos az ország elhagyása. A vád ellenük nemzetközi szervezetek fiókjainak alapítása egyiptomi engedély nélkül, külföldi anyagi háttérrel, az egyiptomi szuverenitás aláásása, valamint a politikai folyamatok befolyásolása a finanszírozók érdekeinek megfelelően. A nyomozás még decemberben kezdődött, amikor rajtaütöttek az ügybe keveredett tíz szervezet irodáin.

A hangulat Egyiptom és az USA között érthető módon történelmi mélyponton van, az amerikaiak már meg is fenyegették Kairót, hogy megvonják a másfél milliárd dolláros támogatást, amit az egyiptomiak dühösen a belügyekbe való durva beavatkozásnak neveztek. Az USA Mubarak nem éppen demokratikus kormányzatát végig támogatta anyagilag, csak azért hogy az békén hagyja az Izraellel megkötött békeszerződést. Természetesen most, hogy az egyiptomi Legfelső Katonai Tanács kétharmad részben iszlamista pártokból áll, már ez a téma sem tabu, sőt valószínűleg ez az egyetlen oka, hogy az USA egyelőre nem mert még élesebben fellépni.

Kürti Balázs - Jövőnk.info
2012. február 22.

http://www.jovonk.info/2012/02/22/kinos-ugy-kairoban-birosag-ele-allitottak-tobb- forradalmart
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levelet írt a miniszterelnöknek Szalay Kriszta színész
  2012-02-22 21:58:28, szerda
 
  Nyílt levelet írt a miniszterelnöknek Szalay Kriszta színésznő


Nyílt levelet tett közzé az ismert közösségi portálon Szalay Kriszta színművésznő, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett. A háromgyermekes színész a levélben többek között egy pártsemleges szakmai kerekasztal létrehozását javasolja a kormányfőnek.

szalay_kriszta

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

Nyílt levélben fordulok Önhöz háromgyermekes színművészként, alkotóként, társadalmi munkásként.
Ma hamvazó szerda van, a nagy böjti csütörtök előtt. A Biblia szerint porból lettünk s porrá leszünk.
Erről szól a mai nap. A megtisztulás, a méregtelenítés, a befelé figyelés időszakának kezdete.
Tudja kedves Viktor életemben nem szorongtam még úgy, mint decemberben. Minden sejtemben remegtem, s én is csak a lehúzó dolgokról beszéltem, azokról az intézkedéseikről,
melyek végleg kihúzzák a magyar emberek többsége alól a talajt. Már nem is a szőnyeget. Azt már '89 óta húzgálják, s a nyugati márkás autókat, s mikrohullámúkat kapkodva a magyarok, alaposan megvezetődtek. Nem vették észre, hogy hová vezet, ha munkahelyeiket megszüntetik, ha tönkre teszik az ipari termelést, a mezőgazdaságot.
Ez a nép hagyta, hogy szétrabolják az országot a politikába betévedt, aztán megtévedt emberek, s a privatizálásban meggazdagodott vállalkozók.
Aztán lecsitult lelkem decemberben, letisztultam. Azért születtem ide, hogy felemeljem az emberek lelkét. Tehát, tennem kell!
Háborús helyzet van, hideg, lelki háborús helyzet.
Azért írok Önnek, mert valahol mélyen bízom abban, hogy Önnek sem
csak az ország, hanem az országban élő emberek életminősége is fontos.
Le kell szögeznem, semmilyen pártnak nem vagyok a szimpatizánsa.
Hamvazó szerda van. Nekem nagyon erős hitem van abban, hogy mindig felébreszthető az emberség.
Erősen megvan bennem, amint az MTV-ben jött velem szemben, konszolidált öltönyében, diplomata táskával kezében, egyedül, s tisztelettudóan köszön. Szerény volt és egyszerű. Akkor még harmincasok voltunk, Önnek is voltak világmegváltó álmai. Akkor politikai vágyairól nyilatkozott, én életmentő lélegeztető készülékre gyűjtöttem. S 98-ban, talán ennek a találkozásnak köszönhetően, Önökre szavaztam. Hát az én generációm! Biztos, bennük is ugyanaz a világsegítő-megváltó vágy van, mint bennem! Csalódtam. Mint ahogy a többiekben is.
Ön karizmatikus ember, nem véletlenül van ilyen pozícionált helyen. Pontosan ezért világszenzáció lenne, ha mesei fordulatot öltene az Ön jelenléte. Mire gondolok?
S miért írok Önnek? Nemcsak beszélek, hanem tenni is akarok, mondhatni, szétfeszít a tenni vágyás , vizualizálok egy összefogásra képes társadalom képet, ahol pozitívak a magyar emberek.
A kistérségeket fel kell húzni, az embereknek megélhetési lehetőségeket adni, segíteni őket. Ebben az összefonódó politikai-vállalkozói rendszerben, Ön tudna lépni. Meg kell állítani, hogy ne a különböző gazdasági és politikai lobbik érdekei érvényesüljenek, figyelembe kell venni a nép érdekeit, s közösen kitalálni, hogyan lehet munka-illetve megélhetési
lehetőségeket teremteni. Minden eddigi pártban szereplőknek magukba kéne nézni, önkritikát kéne gyakorolni. Még ebben az elfajzott helyzetben is hiszek az összefogásban!
Tudom, aki a kondér körül volt eddig, mind tele rakta bendőjét, sőt, még jóval többet raktározott el, mint amit felélni még a gyermekei sem képesek.
Önhöz fordulok, mert Ön van abban a helyzetben, hogy ennek az összefogásnak a feltételeit biztosítsa.
Elképzelésem szerint össze kell hozni egy PÁRTSEMLEGES Szakmai Kerekasztalt, ahol gondolkozó szakemberek, érző vállalkozók felvállalnák 1-1 térség munkahelyteremtését. Az ország egyik leggazdagabb embere nyilatkozta minap, azt sem tudja, milye van. Hát tegyen be, illetve, tegye vissza a közösbe!
Azért tartunk itt, mert a különböző érdekek széthúzták, szétszabdalták úgy morálisan, mint fizikálisan, gazdaságilag ezt az országot.
Azon már persze kár keseregni, mit hagytunk együtt tönkre tenni, előre kell nézni, s helyre hozni, amit még lehet.

Ön is tudja, mi vár a MAGYAR NÉPRE, ha ez nem történik meg:
- anarchia, erőszak, a kilátástalanságból eredően, minden mindegy alapon agresszió, pl
forradalom
- szorongásokból fakadó megbetegedések
- önagresszió vagy családon belüli erőszak
- megélhetési bűnözés elfajulása.
- tömeges kivándorlás

Ebben az országban már gyermekek éheznek.
Ön is többgyermekes családapa. Gondolom, nem ilyen ország irányítására vágyik?!
Tegyünk együtt, hogy ne így legyen!
Az ország élére egy családját, országát, az embereket szerető Családapára van szükség.
Mindig meg lehet újulni!
Nem egyforma képességekkel vagyunk megáldva, lelki adottságaink is különbözőek, de most a hittel még rendelkező embereknek erőt kell adni, s pozitív jövőképet az elesetteknek. S azt, szerény elképzeléseim szerint fentről kell irányítani, összefogni.
S mire tudna még történelmi jelentőségű lépéseket tenni?
Önök bizalmat kaptak, s ezáltal megbízotti állást, fizetést a néptől, az államkasszából. Önök eszerint a nép beosztottjai.
Szerintem ezt nagyon helyre kéne tenni a fejekben, a képviselők, az összes közigazgatási vezető és persze a magyar nép fejében! Ezen kívül pedig egyrészt törvénykezéssel kéne elrendelni, hogy aki visszaél a választók bizalmával, visszahívható legyen a megbízatásból. Másrészt, konkrét törvénykezéssel maximalizálni kéne a Parlamentben dolgozó képviselők fizetését, s mindenféle juttatását. Ezek a fizetések mind az ország kasszáját kurtítják. S nem is ez a fő baj. Hanem a magas fizetések által gőgössé válnak az odakerült emberek. Elfelejtik, miért vannak ott.
Nem azok akarnak, s kerülnek az ország ügyeit intéző helyekre, akiknek a nép a fontos.
A fizetés rendezésével kialakulna az emberséges felállás. Mondhatják, naiv ábránd, de ezt egy többgyermekes, 48 éves családanya álmodja, mindannyiunk érdekében. Higgye el, fantasztikus lépés lenne, ha ezt megtennék!
Hinnem kell, hogy a nagyböjt idején, az ország vezetésével most, s régebben megbízott emberek, szívükre teszik a kezüket, megállnak egy pillanatra, s átgondolják életük valódi értelmét. Porból lettünk porrá leszünk.
De azoknak a pozitív energiája, akik másokért, a világért tesznek, itt marad az emberek lelkében.
Csak szkeptikus megjegyzéseket kaptam barátaimtól, küld el, de minek, itt nem változik semmi. Hiszem, hogy mindenki képes megújulni, s a mélyen elrejtett hitet is újra át lehet érezni.
Köszönöm, ha elolvasták levelem! Rám számíthat az ország,
amiben tudok, segítek, mindannyiunk, gyermekeink jövője, s a jövő generációi érdekében!


Üdvözlettel: Szalay Kriszta színművész



Forrás: facebook.com





2012-02-22

http://www.nograd24.hu/nyiltleveletirtaminiszterelnoknekszalaykrisztaszineszno
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Olvasom ezeket a tetves híreket,és semmi változás nem történ
  2012-02-22 21:35:37, szerda
 
 
Olvasom ezeket a tetves híreket,és semmi változás nem történik ! SEMMI !!! Mindenki morog ! Mindenki a szebb jövőt akarja ! Nem lesz itt szebb jövő,de még csak jövő sem ! Naponta megalázzák a Magyarságot,és a birka nép,csak ül a babérjain ,és várja a sült galambot ! Meg is érdemeltük,hogy gyarmat lettünk ! Én most már csak a fegyverben hiszek ! Kimenni az utcára és halomra lőni a tetveseket ! Felgyújtani a dohány utcát ! Tudjátok mi lesz a gyerekeitekkel? Rabszolgák lesznek,vagy éhen halnak Európa legszebb országában !

" Szebb Jövőt "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Mazsihisz mások veszteségeinek minimalizálásával és a sajá
  2012-02-22 20:04:42, szerda
 
 
A Mazsihisz mások veszteségeinek minimalizálásával és a sajátjaik maximalizálásával csak növeli az antiszemitizmust


Ifj. Tompó László - Hunhír.info

zsido_istene_a_penz_250.jpgA Mazsihisz honlapján azon háborog, hogy Németországban a minap Drezda 1945. február 13-a és 15-e között történt porrá bombázására, a mindössze huszonötezer polgári áldozatra emlékeztek 'a város pusztulásához vezető eszmék'-ért ma is lelkesülő 'neonáci bőrfejű'-ek, arról azonban ezúttal sem közöl egy lábjegyzetet sem, mégis honnan vette az idézett veszteségszámot, amikor minden történész három- és ötszázezer közöttire teszi a védtelen, tűzkatlanban villámgyorsan elégett polgári áldozatok számát?

Dirk Hilbert drezdai polgármester, Stanislaw Tillich, Szászország jelenlegi miniszterelnöke és elődje, Kurt Biedenkopf 'közös felhívást adott ki a városi tanács frakcióival, egyetértésben az egyházakkal (köztük a zsidó közösséggel) a szakszervezetekkel, a gazdasági, a kulturális intézményekkel, amelyben felhívták Drezda polgárait: méltóan emlékezzenek meg a nemzetiszocializmus és a háború áldozatairól, egyúttal felidézték, éppen az elmúlt hónapokban szerezhettek az emberek tudomást arról, milyen mértéket értek el a szélsőjobboldal erőszakos cselekményei országukban: a kelet-németországi terrorcsoportról van szó, amely nyolc törököt, egy görögöt és egy rendőrnőt gyilkolt meg', olvassuk a mindentudó honlapon, arról azonban még egy lábjegyzetet sem, mégis honnan vette az idézett veszteségszámot, amikor minden történész (és korántsem csak a köreikben ab ovo lenácizott David Irving!) három- és ötszázezer közöttire teszi a védtelen, tűzkatlanban villámgyorsan elégett polgári áldozatok számát?

Egy biztos: náluk még a statisztika is ideológiafüggő, olyannyira, hogy haramiaállamukban az összeadás nemzetközi jelét, a pluszjelet, törölték a matematika-tankönyvekből, amiért Krisztus keresztjére emlékeztette őket, nem is beszélve aztán a hatmilliós számról, amely önbeteljesítő jóslatként már a tizenkilencedik század végétől állandóan felbukkant angolszász világbeli sajtójukban, így például 1897-ben a 'The Open Court Monthly' közlése szerint a Róma elleni Bar-Kochba felkelésben mintegy hatmillióan haltak meg közülük, 1900. június 11-én a 'The New York Times' hasábjain Stephen Wise rabbi hatmillió élő, vérző, szenvedő évükről értekezett, 1905. november 1-én pedig ugyanezen orgánum arról értesített, hogy lemondott posztjáról Konsztantyin Pobjedonoszcev, a Szent Szinódus főügyésze, országa 'leggyűlöltebbje', aki 1890 és 1902 között családjaikból pont hatmilliót űzött ki Oroszországból, végül 1921. július 20-án, hogy a szovjethatalom hanyatlásával ottani hatmilliós népességük tömegmészárlásra ítéltetett.

Aligha kétséges tehát, hogy a Mazsihisz mások veszteségeinek minimalizálásával és a sajátjaik maximalizálásával csak növeli az antiszemitizmust, nem számolva azzal, hogy olyan anticionisták, mint Izrael Shamir, Izrael Sahak, Yehudi Menuhin vagy Teller Ede, már számtalanszor figyelmeztették az e körhöz tartozókat, hogy ha így folytatják az áldozatok számának folyamatos növelésével párhuzamosan az értük világszerte járó kárpótlások követelését, előbb-utóbb újabb világháborút fognak kirobbantani.

HunHír.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt vannak a megszorítások
  2012-02-22 19:36:29, szerda
 
  Itt vannak a megszorítások

210 komment|
Megjelent: 2012.02.22. 15:31|
Frissült: 2012.02.22. 18:53

Csökkennek a gyógyszertámogatások, bevezetik az útdíjat, leállítják a beszerzéseket. A szaktárca szerint egyébként minden rendben van a büdzsével.

A kormány nem hajt végre kiigazítást a költségvetésen, és annak elfogadott irányán sem változtat - közölte az FN24-gyel a Nemzetgazdasági Minisztérium. A kormány gazdaságpolitikájának alapja ,,a költségvetési egyensúly helyreállítása melletti szilárd elkötelezettség, melyet következetesen érvényesíteni kíván". Az a célkitűzés, hogy az államháztartás hiánya tartósan a GDP 3 százaléka alatt maradjon és évről évre folyamatosan csökkenjen.

A 2011. évi költségvetési hiány az eredeti előirányzat két és félszerese lett - írta a GKI egy elemzésében. Az egyszeri tételeket nem tartalmazó úgynevezett strukturális deficit a GDP 5-6 százaléka körül lehetett január elején, ennek leszorítása magyarázza a 2012. évi szigorításokat. A kutatóintézet szerint a 2012-re tervezett 2,5 százalékos államháztartási hiány elérése valószínűtlen. Ugyanakkor a kormányra nagy nyomás fog nehezedni, hogy egy esetleges gazdasági visszaesés során is 3 százalék alatt maradjon a deficit.

A nemzetközi pénzügyi válság korábban prognosztizált időszakának elhúzódására számít a kormány, ezért minden eszközt megragad annak érdekében, hogy a válság következményeit előrelátó módon kezelje, és a kitűzött államháztartási hiányt ne lépje túl. A 2,5 százalékos hiánycélt a kormány ,,minden körülmények között biztosítani kívánja" - közölte az NGM.

Nem megszorítás, hanem megújulás

Ezt strukturális intézkedésekkel kívánja elérni a kormány. Ennek a lépéseit határozták meg a 2012. és 2013. évi költségvetési hiánycél biztosításához szükséges további intézkedésekről szóló kormányhatározatban.

Megszorításokról természetesen nem esik szó a Magyar Közlönyben kedden megjelent szövegben. Hiszen - mint ahogy a miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter korábban közölte - ,,megszorítások helyett megújítjuk és újjászervezzük Magyarországot: munkahelyeket teremtünk, egyensúlyba hozzuk a nyugdíjkasszát, átalakítjuk a közösségi közlekedés rendszerét, és tiszta, a közérdeket szolgáló gyógyszerár-támogatási rendszert hozunk létre".

Több lépésben csökkennek a gyógyszertámogatások

A kormányhatározat arra utasítja a nemzeti erőforrás és a nemzetgazdasági minisztereket, hogy február 29-éig tegyenek javaslatot a kormánynak arról, hogy a 2012. évre hogyan lehet csökkenteni a gyógyszertámogatásokat. A következő évben, 2013-ban életbe lépő újabb támogatáscsökkentést viszont már korábban bejelentették a Széll Kálmán Tervben, ám ezenfelül további megtakarításra is szükség lesz. A két miniszter március 14-éig gondolkodhat azon, 2013-ban honnan lehet még pénzt szerezni.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara aggódik, hogy a támogatások további csökkentésével a gyógyszertárak árrésbevétele is alacsonyabb lesz, ez pedig akár a lakossági gyógyszerellátás súlyos zavarait is okozhatja. A 2012-es büdzsé a járóbeteg-gyógyszerkasszában az előző évi kiadáshoz képest már így is 100 milliárdos megtakarítást tartalmaz, a Széll Kálmán Terv pedig 2013-ra és 2014-re 120-120 milliárdos spórolást céloz.

Elvonnak a BKV-tól, útdíjat vezetnek be

A fővárosi helyi közösségi közlekedésre Magyarország 2012. évi központi költségvetéséről szóló törvény szerint 32 200 millió forint támogatási előirányzat szerepelt. Ennek csökkentésére február 29-ig kell kidolgozni egy koncepciót. A határozat itt 3 minisztert, a nemzeti erőforrás és a nemzetgazdasági mellett a belügyi tárca vezetőjét bízza meg. (A BKV már a korábbi előirányzati összeggel is pengeélen táncolt: január elején is a fizetésképtelenség veszélye fenyegette a társaságot, ám akkor egy nagyobb kölcsönnel megoldódott a helyzet. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a vállalat nem tudja ellátni a feladatát, s a főváros tömegközlekedése megbénulhat.)

Az elektronikus útdíjfizetési rendszer részleteit március 14-ig a nemzeti fejlesztési és a nemzetgazdasági miniszter dolgozza ki. A rendszer a korábbi 2014 helyett már 2013. július 1-jén elindulna. Mint arról már korábban beszámoltunk: az egyik javaslat szerint fizetős lenne minden főút, a sztrádák városi elkerülő szakaszai és az M0-s is. A korábbi tervek szerint a megtett úttal arányos lenne a díj: például a teherautósok kilométerenként nagyjából 20 forintot fizetnének, az ,,úrvezetők" azonban alapesetben továbbra is matricavásárlók lennének, vagyis változatlanul átalánydíjat fizetnének. A szisztéma kiépítése 50 milliárdba kerülhet, de már az első évben 110 milliárdot hozhat az államnak, s ez az összeg tizenhárom év alatt 400 milliárd fölé nőhet.

Bútort, autót és számítógépet nem vesz az állam

A nemzetgazdasági minisztertől azonnali javaslatot vár a miniszterelnök, hogy hogyan lehetne kevesebbet költeni a 2012. évi fejezeti kezelésű előirányzatokra és az egyéb központi kiadásokra. Emellett beszerzési tilalmat rendel el az intézményi beruházásokra: nem lehet több bútort, személygépjárművet, informatikai eszközt és telefont venni. Ez a rendelet nem vonatkozik azonban a NATO-beszerzésekre, és egyes egyedi esetekben a tilalmat feloldhatja a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Az NGM szerint a beszerzési tilalom valójában nem is új intézkedés, már tavaly elfogadtak egy erről szóló határozatot.

"Kormányzati keménykedés"

További kormányzati lépésekre, ,,egy halom költségvetési keménykedésre" lesz szükség ahhoz, hogy idén a GDP 3 százaléka alatt lehessen tartani az államháztartási hiányt - jelentette ki Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke január közepén.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2012/02/22/itt-vannak-a-megszoritasok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szegedi diákok is megkapják a kötelező holokamu-adagot
  2012-02-22 19:08:38, szerda
 
  2012-02-22. 17:17
A szegedi diákok is megkapják a kötelező holokamu-adagot

A Szegedi Gazdasági Középiskola Kőrösy József Tagintézményében kedden Izrael nagykövetsége képviseletében Hagai Mei-Zahav elsőbeosztott nyitotta meg az Auschwitz Album - ,,Rólunk, nekünk, nélkülük..." című vándorkiállítást.
A kiállítást a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány hozta létre 2004-ben, azóta pedig az országot járja. Szeged a 39. helyszín.
Az Auschwitz Album képei a Kárpátaljáról Auschwitz-Birkenauba érkező zsidótranszportokat örökítik meg. A kiállítás a huszonnyolc kép mellett Szeged egykori zsidó közösségének sorsáról tanúskodó dokumentumokat, fotókat is bemutat. Sajátossága, hogy a látogatókat diákok kalauzolják végig a tárlaton.
(Délmagyar nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/92473/#ixzz1n8F44JFo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hova lett a görögök büszkesége?
  2012-02-22 17:08:07, szerda
 
  Hova lett a görögök büszkesége?


Kedden az eurózóna pénzügyminiszterei elfogadták a Görögországnak adott segítséget. Szándékosan használjuk ezt a kifejezést, mert a nemzetközi médiában szinte mindenhol ezzel a szóval fedik el a valóságot. Ha a valós viszonyokat nézzük, azt mondanánk, kivetették az újabb hadisarcot, a görögországi helytartók pedig addig maradhatnak, ameddig azt sikeresen ki tudják fizettetni a néppel.

Oda-vissza dobálóznak a makrogazdasági mutatókkal, a megszorításokat követően hány év alatt a GDP hány százalékára csökkenhet majd a görög államadósság. Csak egy valamiről feledkeznek meg: Görögország már nem tartozik senkinek semmivel. Papandreu 1986-ban felvett 1 milliárd euró kölcsönt. Nem Görögország vette fel, hanem Papandreu. Az elmúlt évtizedekben az ország 54 milliárd euró kamatot fizetett vissza. Ezt az adósságot nem Papandreu fizette, hanem a görög lakosság. Ezek után még mindig azt mondják, hogy Görögországnak adóssága van, és a görög(országi) kormány hitelből fizeti az újabb hiteleket. Hogy nem tudják visszafizetni? Ez senkit nem érdekel. Az adósság egy részét leírják, de ez is csak a médiában írtak szerint igaz, mert gyakorlatilag megújítják (másik hitelt vesznek fel helyette, de ugyanattól a szabadkőműves maffia-szervezettől).

Hosszas elemzéseket látni arról, hogy hogyan fog majd javulni az ország helyzete, ha a lakosság tűr, és tovább fizet. Ehhez mindösszesen csak az újabb megszorítás kell. Meg az újabb, meg a még újabb.

Görögország soha nem fogja visszafizetni az adósságait! Az országnak egyetlen lehetősége van az államadósság-probléma megoldására. Ha szép sorban elhallgattatják azokat a hangokat, akik szerint a görög államnak adóssága van, és Görögország a saját lábára áll.

Ha vannak olyan uniós politikusok, akik segíteni akarnak a görög nemzeten (ebben kételkedünk, de azért számolni kell ezzel a lehetőséggel is) egy valamit kell tenniük: ne szavazzák meg a következő, Görögországnak nyújtott hitelcsomagot.

Ha van még egyetlen olyan politikus is az Európai Unió tagállamain élősködő senkiháziak közt, aki mégiscsak segíteni akar a görög nemzetnek, egy valamit kell tennie: ne szavazza meg, hogy országa befizesse saját részesedését a Görögországnak adott újabb hitelcsomagba. Mert ezt a hitelcsomagot nem az Európai Unió fizeti meg, hanem az Európai Unió lakossága, aztán törlesztésképpen még Görögország lakossága pluszban fizet. A tagállamok kormányaiban ücsörgő öltönyös szabadkőművesek egy forintot sem fognak fizetni ebbe a hitelcsomagba, viszont a görög gazdaság tönkretételével az országba telepített üzleti érdekeltségeiken keresztül hatalmas haszonra tesznek szert, és az egyre nagyobbra növekvő görög államadósság miatt megszerzik a még megmaradt görög állami vagyon tekintélyes részét.

Hogy Görögország a saját lábára álljon - erre két lehetőség van. A tagállamok azon politikusai, akik még valamilyen csoda folytán nincsenek beszervezve, szavazzanak nemmel, mikor az országukra kivetett befizetendő részlet az országgyűlés elé kerül és szavazásra nyílik lehetőség. Ha Görögország nem kapja meg az újabb és újabb infúziókat, amivel a kollaboráns államvezetés elvegetálhat a 25%-os munkanélküliség mellett, bekövetkezik a görög államcsőd. A görög gazdaság összeomlik, és az országban egy ideig a káosz lesz az úr. A káoszból kiemelkedő államvezetés szükségképpen rendpárti lesz, és egyben a helyzet által rá is lesz kényszerítve, hogy helyreállítsa az ország gazdaságát.

Itt nem makrogazdasági mutatókról és papírra vetett adatokról van szó, hanem a nyers valóságról, a valós, fizikai termelésről. A görög gazdaságnak legalább annyit kell termelnie, amennyit a görög lakosság fogyaszt. Minden más csak parazitizmus vagy gyarmati sors, pártállástól függően döntse el mindenki magában, hogy ezt melyiknek ítéli meg. Hogy ez megtörténjen, Görögországot magára kell hagyni. Kegyetlen fájdalmas műtét, de még az utolsó pillanatban megmentheti a görög nép életét. Ha a görög gazdaság elszigetelődik, az országban tombolni fog az anarchia, és az új görög államvezetés rá lesz kényszerítve, hogy a gazdaság talpra állítása érdekében tömeges munkahelyteremtésbe kezdjen. Ez esetben Görögország elhagyja az eurózónát, nagy valószínűséggel az Európai Uniót is, és a kaotikus, átmeneti időszakot követően minimális szintre fog csökkenni a munkanélküliség, és rohamosan növekedni fog az életszínvonal. Ennek hatására Görögországban a vásárlóerő is növekedésnek indul, ami a külföldi befektetések számára is sokkal jobb közeget teremt, mint a jelenlegi vegetáló állapot (ha az új államvezetés egyáltalán engedélyezni fog ilyesmit. Minél tovább húzzák-halasztják az elkerülhetetlent, ez annál valószínűtlenebb). Amit az Európai Unió most csinál Görögországgal, az annyi, hogy hagyja vegetálni, és ezzel amellett hogy konzerválja a jelenlegi viszonyokat, tovább rontja a helyzetet. A görög gazdaság összeomlása előbb-utóbb be fog következni. A kérdés csak, hogy milyenek lesznek a feltételek az után, és a görög államvezetés szóba fog-e még állni a nyugati államokkal.

Második lehetőség, hogy a görög nép kezébe veszi saját sorsát, és maga kezdi meg a változást. Görögországban erre (még) sokkal jobb feltételek vannak, mint hazánkban. Katonai hatalomátvételről már nem lehet szó, mert a brüsszeli vezetés, még mielőtt a politikai vezetést lefejezte, gondoskodott arról, hogy a katonai vezetésből eltávolítson mindenkit, aki nem a cionista érdekek védelmezője. Szó lehet viszont egy belső tisztulásról. Ha a szervezett bűnözés törvényhozó erőként működik egy országban, akkor a rendőrségnek félre kell tenni a törvényeket, és helyreállítani a rendet. Görögországban még van egy erős rendőr szakszervezet. Ez elégséges feltétel ahhoz, hogy az ország ne csak megtisztuljon a fertőtől, hanem a rendet is fenn tudja tartani az átmeneti időszakban. A görög rendőrvezetők adják utasításba a görög parlamenti politikusok azonnali letartóztatását! Nem törvényes megoldás, de a demokrácia törvényei arra lettek kitalálva, hogy a nemzet cselekvésképtelen legyen. Néhány száz fő letartóztatásával gyakorlatilag lefejezik az országot irányító szabadkőműves vezetést. A börtönből mondogathatják, hogy ez nem törvényes, de a rendőri vezetések erre annyit kell mondania, hogy majd mi azzá tesszük. A szabadkőműves vezetés is ezt tette, és előbb vagy utóbb, de felelniük kell érte. Nekik is jobb, ha most felelnek érte és leülnek néhány évet, mintha a feldühödött tömeg akasztja fel őket a parlament előtt.

Az uniós politikusok reklamálni fognak, de őket is be lehet zárni. Majd a változások után ki lehet adatni őket, ha az új nemzeti politikai vezetés nem dönt másként. A legnagyobb görög rendőrszakszervezet képviseli a görög rendőrök kétharmadát, gyakorlatilag az ország teljes területén lefedettségük van egy ilyen művelethez.

Ha ezt nem lépik meg a görög rendőr vezetők, számolniuk kell azzal, hogy néhány hónapon belül már a lehetőségük sem lesz meg rá, mert nem lesz munkahelyük. Páros lábbal fogják kirúgni őket, minden szakszervezeti tagot. Ezt már ki is hirdette a parlament, csak hivatalosan az a neve, hogy a biztonsági kiadások csökkentése.

Miért kellene ezt megtenniük?

Mert Görögországnak összesen 1 milliárd euró tartozása van, abból 54 milliárdot már visszafizetett. Vagyis nem Görögországnak van tartozása, hanem az Európai Uniónak. Vagy a Görögország Nagypáholyának, mert a kölcsönt Papandreu vette fel. De ezt majd az új vezetés eldönti. A fentiek értelmében az új görög államvezetésnek minden erkölcsi alapja megvan arra, hogy 53 milliárd eurót követeljen az Európai Unión, vagy Papandreun. Hogy a NATO azonnal megszállná az országot? Igen! Ezerszeres túlerővel!

De egy spártainak ez nem rossz arány.

Hova lett a görögök büszkesége?

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. február 21.

http://jovonk.info/2012/02/21/hova-lett-gorogok-buszkesege
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stoppol az apáca. Megáll egy szőke nő egy BMW-vel
  2012-02-22 16:57:43, szerda
 
  Stoppol az apáca. Megáll egy szőke nő egy BMW-vel, felveszi, felajánlja, hogy elviszi a zárdába. Útközben beszélgetnek.
- Milyen szép ez az autó! - mondja az apáca.
- Hát még jó! Az a köcsög Béla minden este rám mászik, ennyit csak megérdemlek, nem?
Apáca nyel egyet, mennek tovább. Következő lámpánál ismét megszólal:
- Milyen szép ez a ruha!
- Na ez a minimum! Az a szemét Béla minden este elvár egy furulyázást, ennyit csak kaphatok tőle...!
Apáca elhatározza, hogy többet meg sem szólal, hamarosan megérkeznek a zárdához. Elbúcsúznak egymástól, apáca este a szobájában készülődik, mikor kopogtatnak az ajtaján.
- Tessék, ki az?
- Antal atya vagyok!
- Na menj a francba a doboz pilótakekszeddel!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Pofont kaptunk az uniótól, avagy egy újabb hazaáruló MSZP-és
  2012-02-22 16:43:04, szerda
 
 

Pofont kaptunk az uniótól, avagy egy újabb hazaáruló MSZP-és

Dátum: 2012. February 22. Wednesday, 14:28

Belföld
Brüsszel befagyasztaná a kohéziós pénzeket. A Fidesz furcsállja a magyar EU-biztos távolmaradását az Európai Bizottság üléséről.

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy függesszék fel 495 millió euró - majdnem 150 milliárd forint - Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit - közölték Brüsszelben. Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény, a biztosok testülete délelőtt ült össze, és az egyik napirendi pont a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás volt.




A testület közleménye szerint a pontosan 495 184 000 eurót a jövő januártól hatályos kötelezettségvállalásokból függesztik fel. A bruttó hazai termék (GDP) 0,5 százalékáról, az összes kötelezettségvállalás 29 százalékáról van szó. A mindeddig példátlan lépés "az Európai Bizottság Magyarországnak szóló ismételt figyelmeztetéseit követi, hogy fokozza erőfeszítéseit a túlzott államháztartási deficit befejezésére, valamint a megfelelő lépések elmaradását".



A bizottság emlékeztet arra, hogy januárban már megállapította a hatékony lépések hiányát Magyarország részéről, és javasolta a túlzott deficit miatti eljárás felgyorsítását, amit a pénzügyminiszteri tanács el is fogadott. Olli Rehn pénzügyi biztos a közlemény szerint azt hangoztatta, hogy a javaslatnak "erős ösztönzőnek kell lennie Magyarország számára, hogy megfelelő makrogazdasági és pénzügyi feltételeket hozzon létre annak érdekében, hogy biztosítsa a kohéziós alapból származó források hatékony felhasználását". Hozzátette, hogy "most a magyar kormánynak kell cselekednie, mielőtt a felfüggesztés életbe lép".



Magyarország a bizottság előrejelzése szerint jövőre is átlépi a 3 százalékos deficithatárt. Johannes Hahn, a regionális fejlesztésért felelős biztos kiemelte: "a bizottság javaslata arányos, és lehetővé teszi, hogy az alapból továbbra is támogassanak beruházásokat, miközben Magyarországnak esélyt és időt ad, hogy rendezze a helyzetet".



A bizottság emlékeztetett a kohéziós alapra vonatkozó uniós szabályokra, amelyek szerint ha valamely kedvezményezett tagállamban túlzott költségvetési hiány áll fenn, és az erről "kiadott tanácsi ajánlást az érintett tagállam részéről nem követte eredményes intézkedés, az alapból az érintett tagállam részére tett kötelezettségvállalások teljes vagy részleges felfüggesztéséről határozhat, a felfüggesztésről szóló határozatot követő év január 1-jei hatállyal".



A szabályok szerint "ha a Tanács megállapítja, hogy az érintett tagállam megtette a szükséges kiigazító intézkedést, késedelem nélkül határoz az érintett kötelezettségvállalások felfüggesztésének megszüntetéséről" is.



Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára még kedden az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy meggyőződése szerint a gyakorlatban nem fog sor kerülni arra, hogy Magyarország ne férjen hozzá a kohéziós alaphoz. Jelezte, hogy a kormány már most tavasszal, a szokásos módon elkészítendő konvergenciaprogramban és nemzeti reformprogramban, ősszel pedig a jövő évi költségvetésben megfelelő lépésekkel reagálni fog az uniós elvárásokra, és Magyarország képes lesz a hiányt az előírt szint, a bruttó hazai termék (GDP) 3 százaléka alatt tartani.

Hol volt Andor?



A Fidesz furcsának és szokatlannak tartja, hogy Andor László magyar biztos nem vesz részt az Európai Bizottság ülésén akkor, amikor Magyarország szempontjából a legfontosabb döntést készül meghozni a testület - közölte Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője. A kormánypárt szóvivőjének közleménye szerint minden magyar ember joggal várja el a magyar EU-biztostól, hogy ott legyen és felszólaljon a magyar nemzeti érdek szempontjából kulcsfontosságú ügy tárgyalásán.



"Andor Lászlónak kutya kötelessége kiállni Magyarország és a magyar emberek mellett" - hangsúlyozza Selmeczi Gabriella, aki úgy értékeli: ha Andor Lászlónak fontosabb előadást tartani egy szakszervezet rendezvényén, mint részt venni az Európai Bizottság ülésén, ahol Magyarországról döntenek, akkor azt kell mondani, hogy méltatlan a magyar és az európai polgárok bizalmára.

A KDNP szerint is minősíthetetlen és elfogadhatatlan, hogy Andor László, aki közpénzből fizetett tisztviselő, nem ment el arra az ülésre, ahol a Magyarországgal szembeni intézkedésekről döntött az EU-Bizottság.


Forrás: MTI/Hir24


Hogy miért nem vett részt Andor László EU biztosunk a bizottsági ülésen?

Itt a magyarázat:

Személyes adatok


Andor László (született 1966. június 3-án, Zalaegerszegen) magyar közgazdász, a közgazdaság-tudomány kandidátusa, egyetemi docens. 2010. február 10-e óta a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért és a társadalmi összetartozásért felelős biztos.


Tanulmányok

Az egyesült államokbeli tanulmányait követően (George Washington University, Washington, D.C.) British Council-ösztöndíjasként az angliai University of Manchesteren szerzett mesterfokozatot fejlődés-gazdaságtanból (Development Economics) 1993-ban.
1989-ben végzett a Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Budapesti Corvinus Egyetem), ahol okleveles közgazda diplomát szerzett.
Középiskolai tanulmányait a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban végezte, ahol 1984-ben érettségizett.


Ösztöndíjak

Széchenyi Professzori Ösztöndíj (2000-2003)
Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) - holland társadalomtudományi akadémia, Wassenaar - Hollandia (2001-2002)
Department of War Studies, King's College, London - Egyesült Királyság (1995)
Oslói Egyetem, politológia szak, Oslo - Norvégia (1992)


Szakmai pályafutás

2010. február 10-e óta a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért és a társadalmi összetartozásért felelős biztos.
Egyetemi docens a Budapesti Corvinus Egyetemen (Gazdaságpolitika Tanszék, jelenleg fizetés nélküli szabadságon), valamint a Zsigmond Király Főiskolán (jelenleg fizetés nélküli szabadságon).
Számos nemzetközi kutatásban vesz részt, például az Európai Unió támogatásával megvalósuló ,,Európai Gazdaságpolitikai Együttműködés" projektben (EPOC, 2002-2005), vagy az Egyesült Királyság társfinanszírozásával megvalósuló ,,Gazdasági kormányzás és a szegénység leküzdése" projektben (2001-2002).
1999 óta a Káldor-díj kuratóriumának tagja és titkára.
2005 és 2010 között a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagja. A testületben Magyarországot, Csehországot, Szlovákiát és Horvátországot képviseli.

o 2008-2009: a pénzügyi ellenőrzés (Audit Committee) bizottságának alelnöke
o 2007-2008: a pénzügyi és működési szabályok bizottságának (Financial and Operations Policies Committee) elnöke
o 2006-2007: a költségvetési és igazgatási ügyek bizottságának elnöke (Budget and Administrative Affairs Committee)

2004 és 2005 között az Egyenlítő című - szociológiai és kulturális témákkal foglalkozó - havonta megjelenő folyóirat szerkesztőbizottságának tagja.
2004 és 2005 között a Kopint-Datorg Rt. nevű gazdaságkutató cég igazgatósági tagja.
2004 és 2005 között az Európai Szakszervezetek Szövetségének megbízásából részt vesz A munkaerőpiacés az euró bevezetése Közép-Európában című tanulmány készítésében.
2004 - a budapesti Haladó Kormányzás Konferencia (Progressive Governance Conference) előkészítő bizottságának tagja.
2003 és 2005 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója.
2002 és 2005 között a Politikatörténeti Intézet rangidős kutatásvezetője.
1999 és 2001 között a Világbank tanácsadója a SAPRI-kutatás (Structural Adjustment Participatory Review Initiative) során.
1998 és 1999 között az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottságának szakértője
1998 óta az Európai Tanulmányok (Európa 2002) Alapítvány kuratóriumának tagja
1998-ban A harmadik út című könyv (szerző: Anthony Giddens) magyar kiadásának szakmai lektorálásáért felel
1997 és 1998 között az egyesült államokbeli Rutgers University vendégtanára, ahol Magyarország és az Európai Közösségek közötti kapcsolatokat, illetve a magyar és közép-kelet-európai átalakulási folyamatokat oktatja.
1996 és 1999 között a Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottságának elnökségi tagja.
1993 és 2009 között az Eszmélet című, negyedévente megjelenő társadalomkritikai és kulturális folyóirat főszerkesztője.
1993 és 1997 között a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Társadalomelméleti Kollégiumának igazgatója.
1989 és 1991 között a Szakszervezetek Gazdaság- és Társadalomkutató Intézetének (SZGTI) tudományos munkatársa.


Politikai tevékenység

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) közgazdasági tagozatának vezetőségi tagja, és 2005 óta társelnöke. A tagozat által kiadott Álláspontok című gazdaságpolitikai folyóirat szerkesztője.
2002 és 2007 között a József Attila Alapítvány (szociáldemokrata elemző műhely) elnökségi tagja.
2002 és 2005 között az MSZP delegáltjaként a Fővárosi Közgyűlés Európai Integrációs és Külügyi Bizottságának tagja.


Magánélet
Nős, három gyermeke 2001-ben, 2004-ben, illetve 2010-ben született.


Nyelvtudás
Anyanyelve magyar, angolul és oroszul folyékonyan beszél.

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4625
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NA MOST KÉNE FIZETÉS NÉLKÜL KILÉPNi
  2012-02-22 12:57:22, szerda
 
  Hátbaszúrás Brüsszelből: 150 milliárd forintot vesz el tőlünk az Unió
2012, február 22 - 12:14



Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy függesszék fel 495 millió euró - közel 150 milliárd forint - Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását. Indoklásuk szerint "az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit".

Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény, a biztosok testülete délelőtt ült össze, és az egyik napirendi pont a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás volt.

A délben kezdődő sajtótájékoztató előtt közölték, hogy perceken belül Olli Rehn gazdasági és pénzügyi alelnök, valamint Johannes Hahn regionális fejlesztési biztos ismerteti részletesen Brüsszel álláspontját. Az eddigi rövid írásos tájékoztató szerint a közel fél milliárd eurót már az idei kohéziós pénzekből függesztenék fel.

Ez azonban korábbi közlések értelmében - uniós szabályok miatt - csak a jövő évi, 2013-as keret terhére lenne elképzelhető. A sajtótájékoztatón tehát ez az egyik legfontosabb tisztázandó kérdés.

A Bizottság ülésén Andor László nem vett részt. A Gyurcsány-kormány idején delegált, marxista lapokban is publikáló magyar biztos számára ezúttal egy szakszervezeti rendezvényen tartott előadás fontosabbnak bizonyult, mint a nemzeti érdekek védelme - jelentette ki az ügy kapcsán Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.

MTI nyomán barikad.hu



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 386
  • e Hét: 14616
  • e Hónap: 25727
  • e Év: 179223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.