Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Nézzük össze ezt a két hírt:
  2013-09-27 21:42:33, péntek
 
  Nézzük össze ezt a két hírt:

index.hu/gazdasag/2013/07/02/regi_a_gazkeszuleke_kotelezo_az_ellenorzes/

"A kötelező ellenőrzést egyébként egy tavalyi NGM rendelet írja elő, most a kormány azt jelentette be, hogy az őszi ülésszakban a parlament elé kerül egy olyan törvényjavaslat, amely szerint a vizsgálat a szolgáltató feladata lesz."

hvg.hu/gazdasag/20130926_Lerohantak_az_ellenorok

Egy komment: "Valójában a Tigáz meg akarja előzni azokat az ellenőrzéseket, amelyeknek a költségeit majd a Kormány a szolgáltatókra fogja terhelni. Minden bizonnyal 1991 előtti gázvételezési helyeket szúrtak ki "véletlenül"."

Ez is rezsicsökkentés egy sajátos módja, azonban talán látszik: ha a kormány belenget egy költséges, profitelszívó harcot, azt a gazdaság szereplői a saját érdekeik védelmében lereagálják. Esetünkben: mielőtt olcsóbb lesz a gáz, 5 évnyi ellenőrzési, karbantartási kőccségeket lőcsölnek a kedves fogyasztóra - mielőtt a Vekkerúrék jogszabályba pikkelyeznék...

Ez a különbség a politikus és a hatalomtechnikus között: egy politikus simán beterjeszti és jogszabályba pikkelyezi, mielőtt bárki léphetne; egy hatalomtechnikus belengeti, figyeli a reakciókat, majd meglepődik, hogy itten szabotázs esete forog fenn...
christvhu 2013.09.27. 20:40:59
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bajai választás megismétléséről dönt a bíróság
  2013-09-27 21:31:29, péntek
 
 
A bajai választás megismétléséről dönt a bíróság

Index/MTI

2013. szeptember 27., péntek 19:54


Az Együtt-PM és az MSZP szerint csaltak a bajai időközi választáson, az egyik szavazókörből szervezetten szállították a szavazókat. Az ellenzék szerint ezen kívül a Lungo Dromos választási bizottsági tag folyamatosan SMS-ezett a szavazás alatt, szerintük azoknak a neveit küldte, akik még nem szavaztak. Az Együtt-PM egy videóra is hivatkozik, amin egy férfi állítja: autóval hordták a szavazókat.

Abban a szavazókörben, ahol állítólag szervezetten szállították a szavazókat, kirívóan nagyarányú fideszes győzelem született, miközben a többi négy körben szoros volt a verseny, háromban pedig az ellenzéki jelölt győzött. Az ellenzék szerint a szavazók szervezett szállítása erre a magyarázat, szerintük a Fidesz így csalta el a választást. Az Index ugyanakkor úgy tudja, a szoros eredményhez a Fidesz rossz jelöltválasztása is hozzájárult. Egy belső használatra készült felmérés szerint a Fidesz népszerűsége 50%-on állt, azonban a jelölté, Kovács Csabáé a 30%-ot is alig érte el.

A történtek miatt egy magánszemély nyújtott be választási kifogást a bajai választási bizottsághoz, amely elutasította a beadványt. A benyújtó ezután továbbment a megyei választási bizottsághoz, ahol szintén elutasították a beadványát, ezután kért a bíróságtól felülvizsgálatot. Azt kérte, hogy a területi választási bizottság rendelje el az időközi önkormányzati képviselő-választás megismétlését a teljes választókerületben vagy a bajai 32. számú szavazókörben.

A bíróságnak vasárnap délután négyig kell döntenie.

Közben Zsigó Róbert, Baja fideszes polgármestere a Facebookon reagált arra a vádra, miszerint az ő emberei le- vagy kihallgatták volna Bajnai Gordon egyik aktivistáját.

Olvasom a neten a legújabb óriási hírt, hogy Zsigó Róbert ,,követi" és ,,lehallgatja" a bajnaistákat. Az eszem megáll. A bajai embereknek van fül a fején, és lehallgató készülék nélkül is hallják, ha egy bajnaista kampányszervező Baja főterén(?) egy kávézóban ordít a telefonba arról, hogy hogyan fogják lejáratni a várost cikkekkel, csak azért mert veszítettek. Ahogy a lejárató cikkeket nézem, ezt be is tartották. Csendesebben, diszkértebben uraim, ha már konsiprálnak egy demokratikus választás ellen!


http://index.hu/belfold/2013/09/27/birosag_elott_a_bajai_valasztas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy újab sikertörténet, hisz Magyarország jobban teljesít
  2013-09-27 21:26:18, péntek
 
  Öt darab bekötött pénztárgép van

Index

2013. szeptember 25., szerda 09:57 | [aznap frissítve] |

Sehol nem tart még a pénztárgépek cseréje, így lehet, hogy a karácsonyi szezon közepén lesz a tömeges átállás.


Összesen öt darab működő, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szervereivel online kapcsolatban álló pénztárgép üzemel eddig Magyarországon - írta a Népszabadság az adóhivatal válaszára hivatkozva. Pedig a határidő már rég lejárt: először áprilisról júniusra, júliusra, majd szeptemberre halasztották, és már ezen is túl vagyunk. Ehhez képest a 250 ezer pénztárgépnek csak a 0,002 százalékát cserélték le eddig.
D MAR20130716020
Fotó: Marjai János / MTI

Igaz, a szeptemberi határidőre is adtak könnyítést. A NAV nemrég jelezte, szeptember 1. és szeptember 30. között akkor üzemeltethetnek a kereskedők elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépet, ha szeptember 3-át megelőzően az új típusú, online kapcsolatra képes pénztárgép üzembe helyezése érdekében regisztráltak, azaz a PTGREG nyomtatványon a NAV-tól üzembehelyezési kódot kértek.

Ezen kívül október 1-jétől az új típusú, online kapcsolatra képes pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerződéssel vagy a pénztárgép forgalmazója által visszaigazolt megrendeléssel is rendelkeznie kell a cégeknek. Az új vállalkozások is indulhatnak online pénztárgép nélkül, ilyenkor 8 napon belül kell kódot igényelni.

A pénztárgépek beszerzéséhez csak akkor nyújt támogatást az állam, ha december 31-ig beüzemelik őket. Ezért elképzelhető, csak akkor fogják tömegesen lecserélni a cégek a pénztárgépeket, ha már lement a karácsonyi szezon, vagy éppen aközben fog fennakadásokat okozni.

http://index.hu/gazdasag/2013/09/25/5_darab_bekotott_penztargep_van/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliárdokért vásárol be a Külügyminisztérium
  2013-09-27 20:52:15, péntek
 
  Milliárdokért vásárol be a Külügyminisztérium
2013, szeptember 27 - 17:30


Orbán Viktor a Fidesz kormányra kerülése után bejelentette: autó- és butorbeszerzési stoppot hirdet a közszférában, hogy így spóroljanak a minisztériumok, azonban hamar kiderült, hogy a hangzatos ígéret csak a 2010-es esztendőre vonatkozott. Azóta több százmilliós bevásárlásról lehetett hallani, most épp a Külügyminisztérium költekezik bőkezűen.

Több tucat autó tízmilliókért

Ma tette közzé a kormany.hu a Külügyminisztérium közbeszerzési tervét. Úgy tűnik, autókra égetően nagy szüksége volt a minisztériumnak, hiszen a dokumentum szerint felső kategóriás, egyenként 13,7 millió forintba kerülő autót vásároltak bécsi, berlini, londoni, párizsi, ammani, bejrúti, dohai, havannai, pretoriai, rabati, tripoli és tuniszi állomáshelyeikre is. Három helyre két autót is vásárolnak 22 millióért, Bernbe, Ungvárra és Pozsonyba pedig egy-egy 14 milliós jármű kerül majd a tervek szerint.

Brüsszelben 300 milliót költenek 21 gépkocsi tartós bérletére és flottakezelésére.

Milliárdokba kerül az épületek felújítása

Úgy tűnik, nem spórolnak az épületeken sem: a külképviseleti intatlanon szükségessé váló karbantartási és felújítási feladatok ellátására kötött keretmegállapodás szerint 1,3 milliárd forintot fizet ki a harmadik negyedéveben a minisztérium. A negyedik negyedévre vonatkozóan tételesen is megjelölt felújítási és karbantartási munkálatokról olvashatunk, ez például Bécsben és Belgrádban 150 millióba kerül, Washingtonban viszont 350 millióba. Varsóra csak 40 milliót fordítanak, ahogy Tel-Avivra is. :(

A legrosszabb mégis az oslói dolgozóknak lehet, ott ugyanis csak 15 milliót fordítanak a karbantartásra. A negyedik negyedévre tervezett beruházások összesen 2,58 milliárd forintot tesznek ki.

Mi lehetett volna ebből?

Pártszimpátiát is figyelembe vevő kalkulátorunkkal kiszámoltuk, mi minden kijött volna az összegből.


alfahir.hu

http://alfahir.hu/milliardokert_vasarolt_be_a_kulugyminiszterium
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arról nem szólnak a holocaustkonferenciák, kik forgatták ki
  2013-09-27 20:48:20, péntek
 
  Arról nem szólnak a holocaustkonferenciák, kik forgatták ki a népeket birtokából és vagyonából
2013. szeptember 27. 12:52
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Lassan már egyfajta közéleti rituálévá válnak a holocaustkonferenciák, melyeken keresztények bizonygatják zsidó meghívóik előtt, mennyire szégyellik eleiket, akik már az ugyebár 'sötét' középkorban is üldözték, kirekesztették őseiket, éspedig olyannyira, hogy ezzel a 'népirtás'-hoz vezető nemzetiszocialista zsidópolitika előfutáraivá váltak. Arról persze, hogy keresztény fejedelmek, sőt pápák és zsinatok miért hoztak ellenük intézkedéseket, állandóan hallgatnak, sőt arról is, hogy akadtak azért olyan őszinte zsidók, akik kendőzetlenül vallottak erről, így az egyikük, Johann Heinrich Raphael Biesenthal elismerte, hogy 'a fejedelmektől drága pénzen megvásárolták az oltalmat, amire szükségük volt, hogy a népeket minden birtokából és vagyonából kiforgassák'.

Erről persze nem esett szó a Néphazugság 2013. szeptember 19-i számában Czene Gábor által jegyzett tudósításban (Tabudöntés: egyházak és holokauszt), amely a holocaustért való keresztény felelősség feltárására hivatott Civitas Europica Centralis Alapítványnak nemrég a Szlovák Köztársaság Kulturális Intézetében rendezett konferenciájáról számolt be. Az alapítványvezető Törzsök Erika szociológus másról sem beszélt rajta, mint arról, hogy mennyire bűnösek az egyházak, amiért örökösen csak kirekeszteni tudták a zsidókat, sőt még közülük a kikeresztelkedettek számára sem nyújtottak intézményes védelmet, hanem alkalmazkodtak a 'rasszista korszellem'-hez, így 'nem az árral szemben, hanem az árral együtt úsztak', s ennek eklatáns eseteként a keresztség szentségének felvételéhez szükséges hitoktatáshoz is mereven ragaszkodtak.

A jelek szerint a mostani holocaustkonferenciázók ezúttal is megfeledkeztek arról a meglehetősen banális pszichológiai igazságról, hogy ha a társadalomban valaki közösségellenesen viselkedik, így történelmi identitását kisebbíti, sőt sértegeti, akkor hiába hivatkozik bármire (nem ismerve a 'nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél' közmondásban rejlő bölcsességet), bizony kénytelen lesz máshol próbálnia szerencsét, máshol keresnie megélhetését. S hogy ez az igazság mennyire nem mai, hűen tükrözi a tudós biblikus, Huber Lipót néhai kalocsai kanonok, teológiai tanár monumentális műve (Zsidóság és kereszténység a multban és a jelenben, 1. kötet: Zsidóság és kereszténység Krisztustól a középkor végéig (1936), 2. kötet: Újkori és modern zsidók Jézus Krisztusról és a kereszténységről (1933)), amelynek első kötetében egyenesen így fogalmaz:

'Lélektanilag megmagyarázható, hogy a zsidóságnak kezdettől fogva tanúsított ellenséges magatartása a kereszténységgel szemben nem tette, illetőleg emberileg nem is tehette a zsidókat a keresztény népek előtt rokonszenvesekké, kedveltekké, sőt megalapozta azt a zsidóellenes közhangulatot, amelyet az egész középkoron át tapasztalunk.'

Művében hosszasan adatolja, mennyire panaszkodtak már középkor-szerte elsöprő többségük szertelen önzése, mérhetetlen kapzsisága, uzsorakamat-politikája, közvetítőkereskedelemben való csalásai miatt egyes zsidó szerzők is. Például Isaach Marcus Jost történetírótól olvassuk (Allgemeine Geschichte des jüdischen Volkes, 1850):

'A zsidók mindig alattomosabbak, ravaszabbak és megfontoltabbak lettek: némelyek visszaéltek azoknak együgyűségével, akiket a szükség körükbe sodrott, amiért a gazságaik és csalásaik miatti panaszokat gyakran nem emelték elég hangosan ellenük. Ezeken kívül szívesen titkolták el atyjafiaik hibáit, nehogy miattuk ők is szenvedjenek.'

Johann Heinrich Raphael Biesenthal (írói nevén Karl Ignaz Corvé) anglikánná lett misszionárius sem hallgatott arról, miért váltak olyan gyűlöletessé a nép előtt (Üben den Ursprung der wider die Juden erhobenen Beschuldigung, 1840):

'Semmiképpen sem tagadható, hogy a zsidók részben szintén okai ama gyűlöletnek, amely őket érte. A római kor óta legalább nyugaton csaknem kizárólag az uzsora megvetett foglalkozására adták magukat. A fejedelmeknek középkori örökös pénzszüksége, a háborúkba való állandó belebonyolódása, amik felülmúlták erejüket, az egészséges államgazdasági felfogásoknak és ismereteknek teljes hiánya a zsidókat, mint akik messze kiterjedt összeköttetéseiknél fogva könnyen tudtak pénzt előteremteni, a fejedelmek és nagyok előtt majdnem oly nélkülözhetetlenekké tették, mint gyűlöletesekké a köznép előtt. A fejedelmektől drága pénzen megvásárolták az oltalmat, amire szükségük volt, hogy a népeket minden birtokából és vagyonából kiforgassák.'

Mégis, teszi hozzá Huber, akármennyire is elítéljük az emiatt való zsidóüldöztetéseket, tény, hogy 'a zsidóktól századokon át üldözött és üldöztetett keresztények nem bántották a zsidókat, ártatlanul szenvedtek tőlük, míg a középkori üldözött zsidókról ez nem mondható, mert ezeknek a keresztényekkel szemben való többrendbeli súlyos vétségei provokálták legtöbbször a keresztények erőszakos fellépését a zsidókkal szemben'.

Ezért volt a keresztény fejedelmek öt intézkedése velük szemben: 1. zsidók keresztény rabszolgát nem tarthatnak, 2. állami hivatalokat nem viselhetnek, 3. nem katonáskodhatnak, 4. külön városrészekben lakhatnak csak és 5. megkülönböztető ruházatot s rajta zsidó jegyet kell viselniük. S ráadásul nemcsak a fejedelmek, egyes egyházi zsinatok is ezért hoztak ezeknek megfelelő rendelkezéseket, melyeket Carol Rittner, Stephen D. Smith és Irena Steinfeldt magyarul is megjelent könyve (The Holocaust and the Christian World (A holocaust és a keresztény világ), 2009) - Raoul Hilberg művére (The Destruction of European Jews, 1985) hivatkozva - egyenesen a nemzetiszocialista zsidópolitika előzményeként említ. Lássunk belőlük néhányat!

Keresztény és zsidó nem köthet egymással házasságot, illetve nem folytathat nemi kapcsolatot (Elvirai Zsinat, 306), zsidó nem alkalmazhat keresztény szolgálót, illetve nem tarthat keresztény rabszolgát (III. Orléans-i Zsinat, 538), nem mutatkozhat az utcán a nagyhéten (III. Orléans-i Zsinat, 538), a Talmud és más zsidó könyvek elégetendők (XII. Toledói Zsinat, 681), keresztények nem járulhatnak zsidó orvoshoz (Trulloszi Zsinat, 691-692), zsidó sem felperesként, sem tanúként nem szerepelhet a bíróság előtt kereszténnyel szemben (III. Lateráni Zsinat, 1179), nem tagadhatja ki keresztény hitre tért leszármazottait az örökségből (III. Lateráni Zsinat, 1179), a zsidóknak jelvényt kell tűzniük a ruhájukra (IV. Lateráni Zsinat, 1215), új zsinagógák építése megtiltandó (Oxfordi Zsinat, 1222), a zsidók a keresztényektől elkülönítve, gettókban lakjanak (Boroszlói Zsinat, 1267), keresztény nem adhat bérbe zsidónak ingatlant (Budai Zsinat, 1279), zsidó nem szerezhet tudományos fokozatot (Bázeli Zsinat, 1434).

Arról nem szólnak tehát a holocaustkonferenciák, kik forgatták ki a népeket birtokából és vagyonából, ennek könyvtárnyi irodalomban tárgyalt okairól azokon hallani sem akarnak. Most már csak az a kérdés, mit keresnek rajtuk akkor keresztények?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69012
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt állítja Orbán Viktor
  2013-09-27 20:43:16, péntek
 
 
Azt állítja Orbán Viktor
(az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás megnyitóján), hogy ,,nekünk, magyaroknak ismét világossá kellett tennünk, hogy mi egy mezőgazdasági ország vagyunk". Mint mondta, 2012-ben 15 ezerrel többen dolgoztak a mezőgazdaságban, mint egy évvel korábban, és három év alatt 30 ezer munkahely létesült az agráriumban. A magyar mezőgazdaság 2010-ben 3,5, 2011-ben már 4,5 százalékkal járult hozzá a bruttó hazai össztermékhez.

Ezzel szemben a tény az,
hogy Magyarország nem mezőgazdasági ország, a mezőgazdaság pedig 2012-ben csak 3,2 százalékos aránnyal járult hozzá a bruttó hazai össztermék megtermeléséhez. Részaránya a kilencvenes évektől folyamatosan csökkent mind a GDP esetében, mind a foglalkoztatásban. Az idei első hét hónapban ráadásul a tavalyinál 2,2 százalékkal kevesebben dolgoztak a mezőgazdaságban. Elég világossá tettük?

(kép: varanus.blog.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 621 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1921
  • e Hét: 12188
  • e Hónap: 23299
  • e Év: 176795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.