Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Kiderült, mi hiányzik a magyar gyereknek: zsidók által készí
  2014-06-18 22:11:36, szerda
 
  2014-06-18. 15:33
Kiderült, mi hiányzik a magyar gyereknek: zsidók által készített Salamon-legenda-film 200 milliós állami támogatással!

200 millió forinttal támogatja a "Magyar" Nemzeti Filmalap a Salamon király legendáját feldolgozó egész estés animációs filmet.
Temple Réka producer vezetésével, a Cinemon Studio részvételével, a József Attila-díjas Böszörményi Gyula forgatókönyvíró közreműködésével készül a közel 800 millió forint összköltségvetésű családi rajzfilm. A Salamon király legendája rendezője a "belga származású" Albert Hanan Kaminski, aki több népszerű animációs filmet, köztük a Babar: Az elefántok királya és a Pettson és Finduszt is jegyzi.
Zoom
A történet Salamon kamaszfiúból felnőtt férfivá válásának kalandos történetét meséli el, és bemutatja a mediterrán térségben élő kultúrák sokszínűségét, Ázsia, Afrika és Európa közös örökségét, a három nagy vallás bölcsőjét egyaránt - áll a Filmalap közleményében.
A várhatóan 2016-ban gyerereknapon mozikba kerülő film a hagyományos rajzanimáció alapjait használja fel a legmodernebb digitális technika segítségével. A Salamon király legendája a magyarországi Cinemon Studio és az izraeli Eden Productions koprodukciójában készül.
Temple Réka számos animáció elkészítésében vett részt, ő a producere például a Gryllus Vilmos Maszkabál című animációs filmjének.
(Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129341/#ixzz351WRV9z3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyire igaza van Thürmernek !
  2014-06-18 22:00:19, szerda
 
  Mennyire igaza van Thürmernek !! Az egyetlen ember aki talán nem profitált a szocializmus építette javakból ! Thürmer Gyula ! Amit mond az teljesen igaz !

Baloldal jobbra át?
Hosszabb távon is azzal kell számolni, hogy több, együttműködésre ítélt, kötelezett párt működik a magyarországi baloldalon. - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc minap. Kigondolta volna három éve, hogy a Gyurcsány-párt túléli a szülést. Most pedig emberei ott ülnek a magyar és az európai parlamentben is. Gyurcsány elégedetten dőlhet hátra, mondván: nem én vagyok a baloldal vezére, de nélkülem semmit sem lehet csinálni.
A szocializmus idején borzalmasan utáltam az ifjúsági szervezetből, a KISZ-ből kikerült kádereket. Gyorsan csináltak karriert, már fiatalon megkaptak mindent, amit mások sokéves munkával értek el. Szépeket mondtak Kádár Jánosnak, de az elsők között voltak, akik 25 éve elárulták őt. Kádárt is, a szocializmust is. Gyurcsány közéjük tartozott.
Gyurcsánynak semmi köze a szociáldemokráciához. Az MSZP nem cél, hanem eszköz volt a kezében. A pénz hajtja, és a pénz a liberális tőkéhez köti. Gyurcsány tudja, hogy akármennyi pénze is legyen valakinek, Magyarországon nem lehet tisztán liberális párttal győzni. Az átlagválasztó nem veszi be a liberális süketelést, a pesti liberális polgárt fényévek választják el a dolgozó emberektől. A tömeg megnyeréséhez kell egy szociáldemokrata típusú párt. Vagy az MSZP-t szerzi meg az ember, vagy ha az nem megy, szétdarabolja az MSZP-t és csinál egy új szocliberális pártot. Nagyjából ez folyik most az úgy nevezett baloldalon. Ma még nem lehet bizonyossággal megmondani, hogy melyik megoldás lesz a befutó.
Gyurcsányék nyugatos, polgári balközépnek nevezik magukat. Valójában olyan liberális párt, amely megkísérli a válságban lévő MSZP szavazótáborát elhódítani. A DK programja a liberális kapitalizmus, az IMF és az EU diktátumának elfogadása, a multinacionális tőke kiszolgálása, a nemzetállam feladása és Európai Egyesült Államok létrehozása.
Gyurcsány tud valamit, amit senki sem tud, sem az MSZP-ben, sem Bajnainál, sem az LMP-ben. Gyurcsány a hatalom örültje. Ért hozzá, van hozzá tehetsége, és számára a cél mindig szentesíti az eszközt. 2003-ban Medgyessy nélkülözhetetlen sportminiszterévé tette magát, majd puccsal megdöntötte magát a miniszterelnököt. Mítosz lengi körbe: ő az, aki 2006-ban le tudta győzni Orbánt.
Gyurcsány tudja, hogy a hatalomra jutáshoz kell még valami: a liberális polgárság, és a zsidóság támogatása. 2004-ben megkapta ezt a támogatást. Volt pénz, média, sőt 2005-ben még Bush amerikai elnök is fogadta a magyar miniszterelnököt. 50 kerek percre. Aztán csalódtak benne. Gyurcsány nem tudta keresztülverni az egészségügy eladását, amihez nagyon ragaszkodtak a liberálisok, és a mögöttük lévő tőkés körök. Ráadásul kiderült, hogy már a hatalom puszta megtartása is csak rendőri erőszakkal megy. Gyurcsány leszerepelt, de nem tűnt el.
A liberális polgárság és a zsidóság tudomásul vette Orbánt. Ki nem állhatják a Fideszt, ősellenségnek tekintik, de tudnak valamit: ma Orbán az egyetlen, aki kordában tudja tartani az elég nehezen élő dolgozói tömegeket, és így viszonylag békés eszközökkel szavatolni a tőkés rendszer stabilitását. Az amerikaiak megszorongatták Orbánt az elmúlt években, aztán békén hagyták. A világ zsidószervezetei keményen támadták a kormányt, aztán még a Holokauszt Emlékév szervezését is Magyarországnak adták. A hazai liberálisok mindenbe belekötöttek, de nagy csetepatét nem csináltak. A sajátos megegyezés működött az idei választásokon is.
Sejthető azonban, hogy ez a megegyezés nem maradhat fenn az idők végezetéig. A megszállási emlékmű körüli csatározás, a zsidó származású amerikai szenátorok levele világosan jelezte, hogy erősödnek azok erők, amelyek vissza akarják téríteni Magyarországot a liberalizmus útjára. Ráadásul, ha az Orbán-kormány folytatja a tőke elleni ,,szabadságharcát", akkor egyre érzékenyebb területekre téved. Az RTL és általában a külföldi média ellen irányuló reklámadó ügye adott ebből egy kis ízelítőt. Nos, ha nem maradna fenn ez a megegyezés, ki mögé állnának ezek az erők?
Az MSZP tragédiája, hogy se vezére, se programja. Orbánt nem lehet azzal legyőzni, hogy a szocik nagyobb minimálbért követelnek. Pedig lehetne fogást találni Orbánon. Tény, hogy Orbán korlátozza a tőkét, és ad az embereknek. De Orbán nem nyúl hozzá a szupergazdagokhoz. Eltűri azt is, hogy a bankok, a telefoncégek a lakossággal fizettessék meg a különadót. Az Orbán-kormány nem törődik a 3-4 millió nyomorgóval. Nos, az ő érzéseiket kellene kifejezni. Olyan programot kellene megfogalmazni, ami jobban korlátozná a tőkét és a gazdagokat, mint Orbán. Ehhez legalább azt ki kellene mondaniuk, hogy az ország kiárusítása rossz volt, ha már magát, a rendszerváltást nem merik támadni. Erre azonban a ,,rendszerváltó pártok" aligha képesek. Ez a Munkáspárt politikája.
Itt jöhet a képbe Gyurcsány. A DK megkapaszkodott. Gyurcsány továbbra is az egyetlen karizmatikus figura. Mit mond a nép? ,,Feri jól megmondta!" Baloldali válaszokat ő sem tud, de álbaloldali szövegével keresztülnyomhatja liberális tőkés programját. Nem hiszem, hogy a dolgozó embereknek, a szegényeknek, az elesetteknek ez lenne a baloldali megoldás.
Thürmer Gyula
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Medve figyelmeztetett.
  2014-06-18 19:42:07, szerda
 
  A Medve figyelmeztetett.

Az orosz fegyveres erők fel vannak készülve az ukrajnai események bármilyen irányú kifejlődésére - hangoztatta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

Nyilatkozata az orosz parlament zárt ülésén hangzott el - idézte a miniszter szavait Vagyim Szolovjov parlamenti képviselő.

,,Az ukrajnai helyzetet illetően a miniszter azt mondta, hogy fel vagyunk készülve az események bármilyen irányú fejlődésére" - jegyezte meg Szolovjov. ,,Elsősorban minden nyugati partnereink álláspontjától függ" - folytatta a honatya.

Szolovjov szavai szerint Sojgu megerősítette, hogy ,,a hadsereg kész teljesíteni minden feladatot, amelyet a legfelsőbb főparancsnok szab meg".

ruvr.ru nyomán - SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megugrott a munkanélküliek száma — áprilishoz képest 1
  2014-06-18 19:14:53, szerda
 
  Megugrott a munkanélküliek száma — áprilishoz képest 100 ezerrel vannak többen

propeller.hu, ma, 16:43 13 hozzászólás


Májusban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 514 400 munkanélküli szerepelt, ami áprilishoz képest több mint 100 ezer fős, 24,3 százalékos növekedés, de az előző év azonos hónapjához képest még így is 0,1 százalékkal - 700 fővel - kevesebb álláskeresőt tartottak nyilván - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapján közzétett legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.

Májusban a nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 11,7 százalék volt, a munkavállalási korú népességhez mért relatív ráta pedig 7,4 százalékos értéket mutatott. A legalacsonyabb az álláskeresők aránya továbbra is Győr-Moson-Sopron, Vas, és Pest megyében, valamint Budapesten volt.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által használt definíció szerinti 15-74 éves munkanélküliek száma 2014. február-áprilisi negyedévben 360 500 volt, ami 8,1 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett. A munkanélküliségi ráta az előző év azonos időszakához képest 2,9 százalékponttal volt alacsonyabb.

2014. májusban a nyilvántartásban 62 400 pályakezdő szerepelt, arányuk az összes álláskereső között 12,1 százalékot jelentett. A legtöbb pályakezdő fiatalt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben tartották nyilván, de e két megye mellett még jelentős a Hajdú-Bihar megyében regisztrált pályakezdő álláskeresők száma is.

A tartósan, egy éven túl nyilvántartásban lévő álláskeresők száma tovább csökkent az előző hónaphoz és az előző év májusához képest is. Előző évhez képest közel harmadával esett vissza a tartós álláskeresők száma. A 117 600 tartós állás nélküli az összes álláskeresőhöz viszonyítva 22,9 százalékos aránnyal szerepelt 2014. májusban.

Az év ötödik hónapjában a foglalkoztatók összesen 125 ezer üres álláshelyet jelentettek be, és az újonnan bejelentett állások 87 százalékához igényeltek a foglalkoztatók támogatást. A legtöbb új munkaerőigény Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, a fővárosba és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe koncentrálódott, ezeken a területeken jelentették be az állások 37,7 százalékát. Összességében 2014. májusban 191 000 álláslehetőség állt rendelkezésre, amelyből a zárónapon 106 200 maradt betöltetlen.

Az újonnan bejelentett támogatott álláshelyek száma 108 800 volt, amelynek 96,1 százaléka a közfoglalkoztatás valamely eszközét takarja. Egy hónap és egy év alatt is jelentősen emelkedett a támogatott álláshelyek száma. Áprilishoz képest több mint négyszeresére, 2013 májusához képest pedig közel ötszörösére nőtt a számuk.

A legnagyobb támogatott munkaerőigény-kínálattal Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és a főváros rendelkezett. A támogatott állások aránya kivétel nélkül minden megyében dominált. Májusban az újonnan bejelentett nem támogatott álláshelyek száma 16 200 volt, és egy év alatt 18,2 százalékkal emelkedett.


http://propeller.hu/itthon/2943856-megugrott-munkanelkuliek-szama-aprilishoz-kepe st
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gázvezeték felrobbantása amerikai érdek
  2014-06-18 19:07:46, szerda
 
  A gázvezeték felrobbantása amerikai érdek
2014.06.18 14:13


Az ukrán nyomozóhatóságok közleménye szerint robbanószerkezet okozta az Urengoj-Pomari-Uzshorod vezetéknél keletkezett robbanást, vagyis a média elöregedett vezetékekről írt ferdítéseivel ellentétben bizonyított a szándékosság. A szabotázs tényét Arszen Avakov belügyminiszter is elismerte, aki elmondta, hogy a gázvezeték betontalapzatához rögzítettek robbanószerkezetet. A vizsgálat kimutatta, hogy összesen három helyen történt robbanás. A harmadik robbantás volt sikeres, ott a helyszínen kétszáz méteres tűzoszlop szökött az égbe, ami a helyreállítási munkálatok megkezdéséig 10 millió köbméter gáz veszteséget okozott.

A szabotázs egy csomópontnál, négy gázvezeték találkozásánál történt, vagyis célja kifejezetten az Európába irányuló gázimport ellehetetlenítése volt. A célba vett fővezeték Szlovákián keresztül Olaszországba majd a nyugati országokba szállítja a földgázt. A Naftogaz vezérigazgatója, Andrej Kobolev már bejelentette, hogy szigorítják a vezetékhálózatok őrizetét.

Korábban a Jobb Szektor vezetője azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantják az orosz gázmezőkről Európába irányuló gázvezetékeket, hogy ezzel "büntessék" Oroszországot és a nyugati országokat, amiért az ukrán nép feje fölött rendelkeznek Ukrajnáról. A Jobb Szektor azt megelőzően nyugati finanszírozással részt vett a legitim ukrán kormány eltávolításában, melynek helyére a nyugati országok egy atlantista bábkormányt tettek, vagyis a nyugati érdekérvényesítés eszköze volt Ukrajnában.

Most sincs ez másként: az Egyesült Államoknak érdeke, hogy Európa ne Oroszországtól, hanem az USA készleteiből vegyen földgázt. Ennek elérését nagyban megkönnyíti, ha az orosz gázimport stabilitását a politikai helyzet hosszú távon veszélyezteti, vagyis az EU "kénytelen lesz" más forrást keresni. Megint csak ott tartunk, hogy az USA saját céljai elérése érdekében terroristákat támogat. A gázvezeték felrobbantása amerikai érdek. Az európai országoknak, és Moszkvának a gáztranzit zavartalan működése áll érdekében, vagyis egyértelmű, kik állnak a szabotázsakció mögött.


http://www.hidfo.net/2014/06/18/gazvezetek-felrobbantasa-amerikai-erdek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hivatalos közlemény: nincs semmi gond
  2014-06-18 18:58:38, szerda
 
 
Hivatalos közlemény: nincs semmi gond
2014.06.18 13:08


A kormány "minden a legnagyobb rendben" bejelentését követően Európa összes energiaügyi vezetője összegyűlt Budapesten egy titkos találkozóra, ami ugyan titkos, de a hazai média már erről beszél. Az "Egyesült Államoktól Ukrajnáig mindenki, aki számít, jelen van". Ezek alapján az orosz felet nélkülöző tárgyalásról van szó, ami igen érdekes, tekintve, hogy a földgáz továbbra se az Egyesült Államokból jön.

A vezeték, ami tegnap felrobbant - a találkozó összehívásának oka

Egy alapvető kérdés: mit keres az Egyesült Államok képviselője egy olyan csúcsértekezleten, ami Európa gázellátása kapcsán lett összehívva, az orosz gázmezőkről, vagyis az amerikaiaknak alapvetően semmi köze hozzá? Az ukrán delegáció jelenlétének oka egyértelmű, Ukrajnán keresztül húzódik a vezetékhálózat. A csúcsértekezlet összehívásának oka is egyértelmű: tegnap terroristák felrobbantották az Európai Unióba irányuló gázvezeték egy szakaszát, vagyis akadozik az ellátás és rendkívüli helyzet van. Ezt éppen csak a lakossággal elfelejtették közölni, ehelyett a legnagyobb titokban találkozót hívtak össze.

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter ma délelőtt fogadta az ukrán energiaügyi minisztert. Ennek okáról nem adtak ki hivatalos tájékoztatást. A gyakorlati helyzet az, hogy a magyarországi tározók nincsenek feltöltve, és nincs is honnan, mert valaki - feltehetőleg a Jobb Szektor - szabotálta az Európai Unióba irányuló gázvezetékek egy részét, vagyis alternatív forrásból kell igen gyorsan gázhoz jutni. A találkozón megjelentekből feltételezhető, hogy ez az alternatív forrás az Egyesült Államok, - ami egyben azt is megválaszolja, hogy kinek állt érdekében az EU-ba irányuló gázvezetékek szabotálása.

http://www.hidfo.net/2014/06/18/hivatalos-kozlemeny-nincs-semmi-gond
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vigyázat média, a CÖF figyel.
  2014-06-18 18:55:11, szerda
 
 
Vigyázat média, a CÖF figyel.
2014.06.16. 16:09

Az ország legjobban tarháló szervezete, aki közel háromszázmilliót rakott össze magának az elmúlt évben, újabb komoly harcra készül a kormány megvédésében. Most nem ingyen buszos kirándulást szervez a gyarmatosítás ellen, nem kívánja a Szellemi Honvédelem intézményével elhomályosítani az erre fogékonyak borsónyi agyát, egyszerűen csak arra kéri a szimpatizánsait, figyeljék a médiában a kormányt bíráló cikkeket, és azt jelezzék nekik. Ezt hívták a kommunizmusban besúgásnak, most csak újra élesztik ezt a hagyományt, és polgári köntösbe bújtatják azt a CÖF megélhetési vezetői.

Nehéz dolog szó szerint értelmezni a Békemenet, a CÖF, meg valami CÖKA nevű formáció harcias nyilatkozatait, mert mindig háborús nyelvet használnak ha békésnek akarnak mutatkozni. Most is van már gyors reagálású hadtestük, akik a bejelentésekre reagálnak. Ez a katonai szervezettség nagyon jellemző a kormánypárti civilekre, de ez inkább egy olyan dolognak tűnik, amikor csak ágyúval tudnak lőni verébre, aki a stadionra meri ejti piszkát. Azonban érdemes ketté választani a kormánypárti szavazók táborát, és a nevükben nyilatkozó, magukat civilnek mondó szervezet vezetőit. A CÖF, vagy a Békemenet jelentése két különböző dolgot takar a benne résztvevők, és az őket vezetők szempontjából. Amíg a résztvevő önként és dalolva megy a menetben, igaz sokuknak térítik a költségeit, és szervezik az útját közpénzből a helyi pártirodákon keresztül, csak egy kis fogaskerék marad a gépezetben, akit kihasználnak, és felhasználnak akár a tudtán kívül. Vagy ha a tudtával, akkor sem jobb a helyzete. A vezetők ezzel szemben nagyon ügyesen csapolgatva a közpénzeket, üres frázisokat puffogtatnak, és sűrű nyelvcsapások közepette nyomatják a kormány hivatalos álláspontját a résztvevők nevében. Sok mindent nem tudnak hozzátenni a hivatalosan megfogalmazott nyilatkozatokhoz, csak a civilesített támogatás látszatát, de azt nagyon ügyesen felhasználják a maguk érdekében. Homályos az egész szervezet felépítése, a pénzügyei, és az elmeállapota. Ami azonban világos az esetükben, nem nagyon rendelkeznek józan ítélőképességgel, vitakészséggel, egyszerűen lenyomják a maguk vélt igazát, és utána elmennek a kasszához.

Most sem történik másként, hála a szervezet vezetőinek a világlátásából eredően. Ez elég szűk keresztmetszetet biztosít a számukra, hiszen a Fidesz, és Orbán Viktor hátsójából csak egyfelé lehet tekinteni, és még sötét is van ott, de nagyon. De mit is lehet várni az olyan vezetőktől, akik egykor habzó szájú komcsi tollnokok voltak, vagy Fidesz párttagkönyvvel a zsebükben vallják magukat független civilnek. Bayer Zsoltot pedig nem lehet sehogy nevezni.

Ilyen mélységből indulva a CÖF nyilatkozói, akik nem mások egyébként, mint a hatalom gátlástalan kiszolgálói, most ismét civilesíteni akarják egy kicsit a kormány hivatalos álláspontját. Arra kérik a szimpatizánsokat, figyeljék a médiában megjelenő kormányellenes nyilatkozatokat, de azok tartalmát ne akarják megérteni, azt inkább jelentsék nekik. Ez nem arról szól, nekik már nem lenne tudomásuk arról, például az Orbán család már mennyi közpénzt nyúlt le a közösből, nekik erről mindig szerényen hallgatni kell. Meg némi polgári jóléti köntösbe öltöztetni a lopás látszatából megépített stadiont, vagy a papa bányáját. A vezetők nyilatkozatainak úgy kell látszani a médiában megjelent hírekre tett reagálásukban, mintha azt felháborodott civilek jelezték volna feléjük, és ők azt csak továbbadják mint többségi véleményt. Szerény értelmi képességei miatt a CÖF vezetői talán csak ennyire képesek. Ha lenne bennük annyi számukra ismeretlen bátorság, és vitakultúra, valódi embereket keresnének meg a kormány döntéseinek a hatásvizsgálatakor, és azt a véleményt adnák tovább, na akkor lehetne őket komolyan venni. De náluk nem is erről szól az egész, nekik ez csak szereplési, és megélhetési lehetőség, amit nagyon ügyesen kihasználnak.

Mindenesetre egy darabig biztos jól ellesznek ezzel az újabb akcióval. Lehet majd nekik újra nyóvévezni, bukott baloldalozni, Gyurcsányozni. Ha a sorrendet is felcserélik majd néha, még azt is lehet majd mondani rájuk, változatosan érvelnek.

Már csak az a kérdés, a hazai média azon része aki eddig is bírta a kormányt kritizálni, hogy fog egy ilyen fenyegetéssel megbirkózni. Mert arra is kiterjed a CÖF figyelme, a közösségi oldalakon megjelenő véleményeket is figyeljék a szellemi honvédők, és azt is jelezzék. Ha esetleg látják a magánember munkahelyét, akkor azt is adják meg, hátha ki lehet majd rúgatni a posztolót. Ezek után most minden hazai ellenzéki portál, szimpatizáns meg fogja fontolni, ilyen komoly szellemi tehetségtelenséggel szemben lehet-e neki érveket felhozni, és azt egyáltalán érdemes-e azt megpróbálni. Hiszen senki sem akarja a nevét egy újabb félmillás tömeget hazudó menet előtt levő molinón látni, amint jelzik felé, nem ide való, és legyen belőle gyarmat. Az országos médiák ezek után biztosan nem hozzák a nézők, vagy olvasók tudomására, Lázár János mennyi fácánt lőtt le, és ezért hogy dobott oda milliókat. Vagy arról sem fognak értesülni, Orbán papa az első Simicska pénz után, amit a székházeladásból kapott, most a fia éppen mennyit csorgat neki a közpénzből. De Orbán Viktor vagyona is rejtve marad, hiszen a saját stadionját jótékony homályba burkolják, és elnevezik egy gyenge pontnak, aminek nincs is jelentősége a vagyon méretében. Mert ezek után ki meri majd azt leírni, Orbán Viktor stadionja csak aprópénz a vagyona teljes méretéhez? Hiszen akkor ezzel a a CÖF, és a Békemenet haragját vonja maga után, és velük szemben nem lehet érvelni. Ezek után mindenkinek komolyan kell venni a megalapozott közlést, és a valós tényeket. Különben a CÖF lecsap rá.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/06/16/vigyazat_media_a_cof_figyel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évek óta nem javul a magyar életszínvonal
  2014-06-18 18:53:09, szerda
 
  Évek óta nem javul a magyar életszínvonal

2014. június 18. szerda 13:34:59
Információ


Magyarországon az egyik legalacsonyabb a vásárlóerő-paritáson mért tényleges egyéni fogyasztás szintje, még az uniós átlag kétharmadát sem éri el.

Magyarország a negyedik legrosszabb helyen áll az unióban a vásárlóerő-paritáson mért egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztást (AIC) tekintve. Ez a mutató a háztartások valódi életszínvonalának mérésére alkalmas, sokkal inkább mint a vásárlóerő-paritáson mért GDP.


Nálunk csak a bolgároknák, a románoknál és a horvátoknál alacsonyabb az életszínvonal. A hazai fogyasztás az EU átlagának mindössze 63 százaléka, míg a sereghajtó bolgároknál 49, a románoknál 54, a horvátoknál pedig 61. Hozzánk hasonló fogyasztási szintet az észteknél mért az Eurostat. A magyar helyzet azért is elkeserítő, mert helyezésünk évek óta változatlan és 2011 óta 63 százalékon stagnál a mutató.

Sajnos hazánk a visegrádi országokhoz képest is fényévekkel le van maradva, ahol kivétel nélkül 70 százalék felett állnak az értékek.


A legmagasabb aránnyal, az uniós átlag 138 százalékán állnak a luxemburgiak, míg a németek 125, az osztrákok pedig 119 százalékon állnak. Az EU átlagához legközelebb az olaszok és az írek állnak.

A vásárlóerő-paritáson mért GDP szintje hazánkban az EU átlag 67 százalékán áll hasonlóan a lengyel 68 százalékhoz. Csehország és Szlovákia ugyanakkor ennél jobban 80 és 76 százalékon teljesí.

Szász Péter
mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/Fogyasztasban_is_hatul_kullogunk.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégis csak baj lesz ebből „Kohn” Úr?!
  2014-06-18 18:40:43, szerda
 
  Mégis csak baj lesz ebből ,,Kohn" Úr?!

balu56 2013. március 31., vasárnap 00:05

Még februárban felröppent az a hír, hogy Magyarország és Ukrajna aláírt egy hétmilliárd köbméteres megállapodást, így hazánk is belép a gázexportőrök népes táborába. Én már ekkor sejtettem, hogy valami trükközés van a háttérben és ,,Magyarország gázexportőr lesz" című cikkem végén rá is kérdeztem, ,,Nem lesz ebből baj Kohn úr? Az orosz kiszimatolja az üzleti trükközgetést, aztán a németnek is meg nekünk is jól megemeli a gázárát." Úgy néz ki, a vén “barnamedve" szagot fogott. Alighanem, teljesen fölösleges művelet volt Szijjártónak átadni a ,,Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal" kitüntetést a Gazprom elnökének!

szijjártó kitüntetA Gazprom elnöke a kitüntetés ellenére nem hülye! Csalást sejt a mögött, ahogyan Ukrajna a földgázhoz jutását szervezi Európából - Alekszej Miller erről szóló nyilatkozatát a Rosszija 1 televízió szombati magazinműsora sugározta.

“Gyanúnk szerint semmilyen reverz (ellentétes irányú) szállítás az Európai Unió területéről de facto, fizikailag nem feltételezhető. Azt feltételezzük, hogy a Gazpromtól származó gázt használják" - nyilatkozott az orosz állami gázcég vezetője a Vesztyi v Szubbotu című heti hírösszefoglaló magazinműsornak
Alekszej Miller szerint “ahogy beérkezik Európába az orosz gáz, azonnal Ukrajna felé irányítják. A határon úgynevezett visszacsatolás történik, és a gázmérő állomás műszerei azt mutatják, mintha meghatározott mennyiségű orosz gáz (...) az európai piacra menne".
“Ezek (...) valamiféle csalási rendszerekre emlékeztetnek, és ezeket tisztázni kell" - mondta a Gazprom vezére.
Miller emlékeztetett arra is, hogy jelenleg az európai gáztőzsdéken az ügynevezett azonnali (spot) árak magasabbak, mint a Gazprom hosszú távú szerződéseiben kikötöttek. A brit gázpiacon a múlt héten több mint 800 dollárba került ezer köbméter földgáz - mondta, és úgy vélte, hogy Ukrajna nem bírja kifizetni a spot árakat.
Szergej Kuprijanov, a Gazprom szóvivője a Vedomosztyi című orosz lap pénteki közlése szerint kijelentette: “meg vagyunk győződve arról, hogy a magyar fél teljesen biztosan nem fog homályos sémákat használni a gazpromos földgáz Magyarországról Ukrajnába való virtuális visszafordításakor".
Az újságnak Mihail Korcsemkin, az East European Gas Analysis nevű cég orosz igazgatója kifejtette, hogy szerinte az ukrán Naftogaz a Gazprom Európába menő tranzitgázából csapolja le a neki szükséges földgázt. Így az ukrán állami gázcégnek kevesebbe kerül az energiahordozó. Németország 2013 első negyedében ezer köbméterenként 410 dollárt fizetett a földgázért.
Mikola Azarov ukrán miniszterelnök csütörtökön Budapesten jelentette be, hogy Magyarországról megindult a reverz gázszállítás Ukrajnába. Kijev tavaly állapodott meg a német RWE vállalattal arról, hogy a cég ötmilliárd köbméter földgázt szállít neki 2013 májusáig.
Így, hát ne csodálkozz, hogy a FIDESZ-es trógerpolitika miatt nem 10% rezsicsökkenés lesz még ez év végén, hanem 100%-os gázáremelés! Ha nem több! A kétkulacsos politika mindig visszaüt!

Alighanem nagyon nagy baj lesz ebből Orbán, Matolcsy és Szijjártó Úr!


http://patacsipilvax.hu/2013/03/31/megis-csak-baj-lesz-ebbol-kohn-ur/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb történelmi csúcson az adósságunk, hiába törlesztünk
  2014-06-18 18:27:30, szerda
 
  Újabb történelmi csúcson az adósságunk, hiába törlesztünk

Posted on 2014/06/17 Szerző: Admin

Az előzetes adatok alapján némi meglepetésre ismét történelmi csúcsra emelkedett a központi költségvetés bruttó, nem konszolidált adóssága a június 13-ával záródó héten.
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kedden reggel tette közzé a június 13-ával záródó hétre vonatkozó előzetes adósságszámait a központi költségvetés bruttó, nem konszolidált adósságára vonatkozóan, mely nem igazán várt állapotot mutatott. Az egy héttel korábbi adósságnövekedés ugyanis folytatódott, és a friss adat szerint már 24 673 milliárd forintra rúg a kormányzati adósság. Ez egy hét alatt 218,5 milliárdos emelkedés eredménye lett s történt mindez annak ellenére, hogy folyamatosan, lényegében heti rendszerességgel járnak le és fizetjük vissza a különböző futamidejű állampapírjainkat - vizsgált héten például 75 milliárd értékben járt le 3 hónapos kincstárjegyünk. Ráadásul egyben ez az állapot történelmi csúcsot is jelent, hiszen a korábbi, április 25-i hétre vonatkozó 24 654 milliárdos rekordot is 19 milliárddal meghaladja.

Így tavaly év végéhez képest 2674 milliárddal nőtt a költségvetés adóssága, melyet több tényező is eredményezett:

egyrészt februárban közel 460 milliárd forint értékben vállalt át önkormányzati adósságot a kormány, ami a teljes államháztartás adósságát nem növeli azonban.
másrészt márciusban 3 milliárd dollár (~660 milliárd forint) értékben bocsátottunk ki dollárkötvényeket, mely a júliusban és novemberben lejáró adósságok fedezetét jelenti, tehát éves szinten nem növeli majd az adósságot.
harmadrészt a június 13-i állapot szerint a forint euróval szembeni 307,06-es árfolyama 3,4 százalékkal gyengébb hazai fizetőeszközt jelent tavaly év végéhez képest.
negyedrészt pedig az MNB áprilisban bejelentett önfinanszírozási koncepcióját követően megugrott a kereslet az állampapírok iránt, így az adósságkezelő többletkibocsátásokat, valamint nagyobb értékű visszavásárlásokat eszközölt. Ennek hatása a statisztikákban is meglátszik, hiszen a legfrissebb adatok szerint május végén rengeteg pénze halmozódott fel az Orbán-kormánynak a jegybanknál vezetett Kincstári Egységes Számláján.

A fentiek mellett pedig van még egy tényező, mely az egy hét alatt bekövetkezett 218 milliárd forintos emelkedést eredményezhette, amiről viszont majd csak a hó végén publikált részletes adatokból szerezhetünk információkat. Vagyis az uniós intézményektől lehívott fejlesztési (pl. EIB) hitelekkel is magyarázható a múlt heti megugrás.
Aktuális GDP-arányos adósság: 84,9 százalék
A mostani állapotból könnyen megbecsülhető a GDP-arányos teljes államháztartásra vonatkozó államadósság aktuális szintje is. A központi költségvetés 24 673 milliárd forintját az államháztartás rendszerén belül lévő egyéb tartozásállománnyal kell növelnünk. Utóbbit az első negyedév végi, Magyar Nemzeti Bank által közölt, államháztartás bruttó, konszolidált adósságából becsülhetjük meg. Ennek nagysága 24 904,5 milliárd forint volt, melyet a március végi központi kormányzati adóssággal korrigálunk. Eredményként 582,1 milliárd forintot kapunk, mely az egyéb konszolidált állományt jelenti. Ezt hozzáadva a június 13-i állapothoz 25 255 milliárdos államháztartási adósság az eredmény, amit az ÁKK által becsült aktuális GDP-re vetítve 84,96 százalékos rátát kapunk.
Az adósságkezelő egyébként az aktuális állapotban érvényes GDP-t az előző év végi és a tárgyév végi várható GDP felhasználásával, lineárisan interpolált becsléssel számítja. Ha ebbe a modellbe a friss, 2014 első negyedév végi adatot beépítjük, akkor a június 13-i hétre 29851 milliárdos GDP-t kapunk, ami március végéhez képest változatlan, 84,6 százalékos rátát eredményez.

(mfor)
Bal-Rad komm: Márpedig ez a szám bárhonnan is nézzük, 24 673 000 000000 forint. Ha pedig ezt elosztjuk tiz millióval-Banditisztán feltételezett lélekszámával-az fejenként 2 467 3000 ft. Adósság/fő! A most született csecsemőtől kezdve az éppen most meghaló aggastyánig.
Ha pedig ez a tizmillió ember MIND CSAK DOLGOZIK, és mindegyik NETTO 200 000 forintot keres havonta, és EZT MIND BEFIZETI ÁLLAMADÓSSÁG TÖRLESZTÉSRE, egy év múlva már CSAK 67 300 forint lesz az adósság/fő! (De közben senki semmit nem pocsékol. Nem eszik, nem iszik, stb. stb. stb.)
Namármost! Országrablóink-a RENDSZERVÁLTÓ BANDITAHAD-tegnap ünnepelte a szocializmus legyőzését, a RENDSZERVÁLTÁST!
Mit is ünnepeltek?
1989-ben az adósságunk volt legfeljebb-mai árfolyamon- EZER MILLIÁRD forint.
Az állami vagyon volt 100 %!
Ma az államadósság TÖBB MINT HUSZONNÉÁGYSZERESE a '89-esnek!
Ma az állami vagyon a '89-esnek LEGFELJEBB 5 %-a!
A VESZTESÉG TEHÁT MINIMUM SZÁZSZOROS!
Tényleg volt tegnap oka az ünneplésre a hazaáruló banditaseregnek! DEMOKRATÁINK az elmúlt negyedszázadban TOTÁLISAN FELSZÁMOLTÁK MAGYARORSZÁGOT!

FEL MAGYAR! INDULJ ÚJABB BIRKAMENETRE!

https://balrad.wordpress.com/2014/06/17/ujabb-tortenelmi-csucson-az-adossagunk-hi aba-torlesztunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.