Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Nem szaladt el itten az árfolyam
  2014-07-10 20:31:20, csütörtök
 
  2014-07-10


Nem szaladt el itten az árfolyam

A 444 készített egy élvezetes interjút a normálisabb fideszesek közé sorolt Gulyás Gergellyel. Volt szó a TASZ-ról az Átlátszóról, a törvénykezésről, és kiderült hogy mi Gulyás Gergely nagy kívánsága:

“Én sem törekedtem arra soha, hogy rólam bárkinek jobb véleménye legyen, mint a pártomról."

Soha embernek kívánsága / óhaja /sóhaja ilyen gyorsan és könnyen nem teljesült!

Viszont ennél a résznél azért egy picit felugrott a a szemöldököm:

-És ön szerint beszélgetnénk erről akkor, ha nem szalad el a forintárfolyam?

-Ez az ellenzék egyik legmegalapozatlanabb felvetése. Milyen forintárfolyam szaladt el? A forint-euró árfolyam vagy a forint-svájci frank árfolyam?

-Mindkettő.

-Szerintem nem. Vagy legalábbis annyira eltérő mértékű a változás, hogy eurónál indokolatlan hasonlóan erős kifejezést használni.

Legmegalapozatlanabb érvelés!
Mától legyen szíves mindeki így nevezni, ha az árfolyamemelkedésről beszél!

Hogy milyen árfolyamemelkedés?

árfolyamEuró/forint árfolyam 2010.04.01-től.
Amikor megnyerték a fülkeforradalmat 265 forint volt 1 euró.
Ma 310 forint.
Ugyanitt jól megfigyelhetőek a “szokásos év eleji ingadozások" is ...

Legmegalapozatlanabb ....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU bírósága megtiltotta a németeknek, hogy elvárják az ál
  2014-07-10 20:24:26, csütörtök
 
  2014-07-10. 17:29
Az EU bírósága megtiltotta a németeknek, hogy elvárják az államnyelv ismeretét a családegyesítés címén érkező bevándorlóktól

Németország nem írhatja elő azt, hogy a német nyelv minimális ismerete szükséges a bevándorlók családegyesítéshez való jogának gyakorlásához - mondta ki csütörtökön az Európai Unió bírósága egy török bevándorlókat érintő ügyben.
A luxemburgi törvényszék egy török állampolgár beadványának adott helyt. A nő 1998-ban Németországban tartózkodó férjéhez akart költözni, azonban megtagadták tőle a családegyesítés címén igényelt vízumot, mondván, hogy nem teljesíti az engedély feltételeként megszabott minimális nyelvtudás kritériumát. A török asszony fellebbezett a német hatóságok döntése ellen, és miután kimerítette az összes lehetséges tagállami jogorvoslati lehetőséget, az EU bíróságához fordult.
A csütörtöki ítélet szerint a német hatóságok 2007-ben bevezetett intézkedése - amely Berlin szerint megelőzi a kényszerházasságokat, és elősegíti az integrációt - ellentétes a közösségi joggal, hiszen összeegyeztethetetlen az 1970-ben Törökország és az Európai Gazdasági Közösség között kötött társulási megállapodás kiegészítő jegyzőkönyvével. A megállapodás tartalmaz egy záradékot, amely megtiltja új korlátozások életbe léptetését a letelepedés szabadságára vonatkozóan.
Egy ilyen nyelvi követelmény megnehezíti a családegyesítést, mivel szigorítja a befogadás feltételeit, és így az 1970-es megállapodás záradékával ellentétben új korlátozást vezet be a török állampolgárok letelepedési szabadságával szemben - érvelt a luxemburgi törvényszék.
Habár a klauzula szerint "nyomós közérdek" esetén lehetőség nyílik az adott tagállam számára, hogy új korlátozásokat vezessen be a letelepedéssel kapcsolatban, a bíróság érvelése alapján jelen esetben ez nem állt fenn. A törvényszék egyébként utalt arra, hogy a német nyelv ismeretének feltétele minden harmadik országból érkező állampolgárra érvényes Németországban, nem korlátozódik a török kisebbségre.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/130240/#ixzz375ixCm4j
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: vesszetek, Nemzeti Oligarchák!
  2014-07-10 20:20:27, csütörtök
 
  2014.07.10. 05:09
Orbán: vesszetek, Nemzeti Oligarchák!


Amíg mi azon tűnődünk, hogy a VB közvetítésen vajon feltűnik-e Kedves Vezetőnk, és ha igen, akkor vajon Bajnainak vagy Gyurcsánynak ismerik-e fel, addig itthon csúcsra járatják a Viktorra annyira jellemző ottsevóttam gépezetet.

Fene tudja mennyire jó gondolat Simicska orra előtt lengetni a szopórollert, de szemmel láthatóan úgy érzik, hogy nem lóg a fejük fölött hídelem, ami bármelyik pillanatban agyonverhetné őket. Pedig ha valaki, akkor Lajos egészen biztosan nem az az ember, aki jól tűri ha pisisek szabadon szívatható faszingernek nézik. Nem azért mutyizta végig az elmúlt 25 évet székház ügytől Varga Tamás áfázáson és Kaya Ibrahimon keresztül a 2002-ben feladatul kapott médiafölény megvalósításig, hogy előbb reklámadóval basztassák amit pártutasításra pártérdekből létrehozott, majd nyeretlen kétévesnek nézve visszaható adóztatással az útépítő érdekeltségeit is tízmilliárdokkal lehúzzák.

célkereszt.jpg

Az Indexnek adott válaszból az látszik, mintha a lázáristák kicsit megijedtek volna a saját merészségüktől: állítólag szó nincsen aszfaltadóról, tessék kedves mindenkinek megnyugodni legalább a vb döntő végéig.

Lehetséges magyarázat persze van: Orbán trükkje az egész, amivel nem a Nemzeti Oligarchákat szívatná szépen sorban végig egyesével, hanem az Unió részéről eljáró osztrák biztosra próbálna hatni a nálunk ügyködő, a hír hallatán ordenáré jódlizásba kezdő osztrák cégeken keresztül. Nektek ez hihető? Nekem az elmúlt időszak pártharcait olvasva, Seszták színre tolását nézve, az állami cégek mutyistopját látva nem nagyon. Én inkább hiszem, hogy a klasszikus recept működik: Viktor itthon sincs - ha rosszul sülne el erre lehet hivatkozni - emezek meg belengetik a lehetőséget, nécsak', ha akarunk titeket is pont ugyanúgy tudunk megszívatni ahogy egy RTL-t. Vili? Na, akkor mars a helyetekre prolikáim, amíg szépen vagytok anyagilag. Kegyelmesék újraírták a szabályokat, vagy játszotok eszerint, vagy felmásztok a szopórollerre és elskíróztok a francba.

Ha lenne bennem némi empátia oligarcháink iránt most majdnem megsajnálnám őket. Az hagyján, hogy a kormány rossz közbeszerzési kiírásai miatt nekik kéne megfizetni a kárt. De belegondolni, hogy pár éve még Lázár János az elmúlt évtizedekben besározódott háttéremberek állami cégekben történő szerepvállalásának lehetőségét reszelte gondosan, azóta pedig ide, a Simicska adó árnyékába jutottak, elég keserű lehet.


http://varanus.blog.hu/2014/07/10/orban_vesszetek_nemzeti_oligarchak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újságírót, gyerekeket, asszonyokat is gyilkol a cionista te
  2014-07-10 20:16:59, csütörtök
 
 
Újságírót, gyerekeket, asszonyokat is gyilkol a cionista terrorrezsim
2014. július 10. 09:27 Hunhír.info

Izrael két újabb légitámadást hajtott végre csütörtök hajnalban a Gázai övezetben, a terület elleni légi offenzíva harmadik napján, s a támadásoknak hét halálos áldozata van palesztin egészségügyi források szerint. A három napja tartó légi offenzívában eddig 57 palesztin vesztett életét, és közülük sok civil volt, legalább hét nő és 14 gyerek.

Az első csapás az övezet déli részén lévő Hán-Júniszban egy kereskedőbódét ért, és hat ember halálát okozta, 15-en pedig megsebesültek. A második rakéta az övezet középső részén található nuszeirati menekülttáborban csapódott be, és egy ház lakója halt meg, többen megsebesültek.
A három napja tartó légi offenzívában eddig 57 palesztin vesztett életét, és közülük sok civil volt, legalább hét nő és 14 gyerek az AFP hírügynökség összegzése szerint, amely a palesztin mentők által adott információkon alapszik.

A Reuters értesülése szerint egy izraeli harci gép szerdán este csapást mért egy gépkocsira Gáza város központjában, a legforgalmasabb bevásárlóutcában, és legalább egy ember - az autó vezetője - meghalt. Az autón nagy piros "TV" felirat volt, a sofőr pedig egy helyi hírportálnak dolgozott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háború a koncentrációs tábor ellen
  2014-07-10 20:14:03, csütörtök
 
  Háború a koncentrációs tábor ellen
2014. július 10. SVPSZ

Az igazi koncentrációs tábor tulajdonképpen a Gázai övezet! Minden lehetőséget megvont Izrael az ott élő 1,6 millió palesztintól. Nincs vizük, nincs élelmük, lebombázták a munkahelyeiket, nem engedik be a segélyszállítmányokat. Hogy miből élnek a szerencsétlenek, az egyszerűen rejtély. A számláikra pénz csak Izraelen keresztül kerülhet. Most Algéria foci válogatottja a világbajnoki prémiumát felajánlotta nekik, de a pénzt biztos, hogy nem fogják megkapni. Az ott marad Izraelben, mint a Gázai övezetbe járó többi adománypénz és adók.

A béketárgyalások során a palesztinoknak ítélt területek nagy részét már elvette Izrael. Tulajdonképpen Jeruzsálem lett volna eszerint a fővárosuk, de már azt is elvette tőlük Izrael, és a saját fővárosának tette meg.

A Gázai övezetben élők nem horgászhatnak, nem halászhatnak, pedig ott élnek a tengerparton. Egyiptom felé építenek ki csempész alagutakat, hogy valamennyi élelemhez hozzá tudjanak jutni.

A Gázai övezet nagy része most már romokban van. Izrael most készül tankokkal bevonulni a szabad ég alatt élő emberek ellen. A parittyával, kővel támadók ellen tankokkal, pilóta nélküli bombázókkal mennek. Ez az igazi holokauszt!

A világ valamennyi szemét becsukja!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszel berágott Magyarországra
  2014-07-10 20:07:21, csütörtök
 
  Brüsszel berágott Magyarországra

Hír24
kötelezettségszegési eljárásmobilfizetéseurópai bizottság
2014. július 10. 16:40


Második szakaszába lépett a kötelezettségszegési eljárás, az Európai Bizottság felszólította hazánkat: tartsa be a mobilfizetéssel kapcsolatban az uniós jogszabályokat. Ha lesz következő kör, ott már bíróság előtt állunk.

Magyarország tartsa be a letelepedés szabadságára és a szolgáltatások szabad mozgására vonatkozó uniós szabályokat, nevezetesen az EU működéséről szóló szerződés 49. és 56. cikkét, valamint a 2006/123/EK irányelv 15. és 16. cikkét - figyelmeztetett Brüsszel a július elsején indult állami mobilfizetési rendszerrel kapcsolatban.
Lenyúlta az állam a mobilaprkolást

Botránnyal startolt a nemzeti mobilfizetési rendszer

Károsít és elriaszt

A nemzeti mobilfizetési rendszerről szóló 2011-es magyar törvény értelmében a rendszer működtetésének kizárólagos joga az állami mobilfizetési zrt. hatáskörébe tartozik. A szolgáltatóknak az egyes közszolgáltatásokhoz - például a parkolási közszolgáltatáshoz - kapcsolódó mobil-fizetésközvetítési szolgáltatások biztosításakor ezt a platformot kell kötelezően igénybe venniük.

Ez a kizárólagos jog a bizottság szerint szükségtelenül és jelentősen korlátozza a verseny számára eddig teljes mértékben nyitott piacra való jutást. Ezáltal - olvasható az indoklásban - minden megfelelő indok nélkül megkárosítják a jelenlegi befektetőket, és elriasztják azokat, akik a jövőben e területen kívánnának befektetni.
Következő lépés a bíróság

Az Európai Bizottság az uniós kötelezettségszegési eljárás második szakaszát jelentő "indoklással ellátott vélemény" formájában felszólította Magyarországot, hogy tegye meg a megfelelő intézkedéseket az uniós jogszabályoknak való megfelelés érdekben. A magyar hatóságoknak két hónap áll rendelkezésükre ahhoz, hogy a felszólításra megfelelő választ adjanak, ellenkező esetben az Európai Bizottság keresetet indíthat Magyarország ellen az Európai Unió Bíróságán.

Egy másik, 18 tagállamot érintő eljárás a légi közlekedéssel kapcsolatos. Ebben Brüsszel sürgeti, hogy az érintett országok "javítsanak a funkcionális légtérblokkok működésén". E légtérblokkok még csupán papíron léteznek. Elvi kialakításuk az államhatárok figyelembe vétele helyett a légi forgalom sajátosságai alapján történt. A funkcionális légtérblokkok - áll a bizottsági álláspontot kifejtő dokumentumban - döntő lépést jelentenének a hatékonyabb, kevésbé költséges és kevésbé szennyező európai légi közlekedési rendszer megvalósítása felé.

http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/07/10/brusszel-beragott-magyarorszagra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjforgalmi adó kell
  2014-07-10 20:03:49, csütörtök
 
  Nyugdíjforgalmi adó kell

Hír24
nyugdíj
2014. július 10. 10:26


A Figyelőben Farkas András pénzügyi tanácsadó a nyugdíjrendszerek előtti kihívásokat elemzi.

,,Akár az általános adóbevételekből, akár kölcsönökből egészítjük ki a nyugellátási rendszerekben tátongó hiányt, az végső soron ugyanúgy a fiatalokat terheli, mintha az idősek kevesebb nyugdíjat kapnának. A megoldás az egységes európai szisztéma lehet, ahol a kifizetéseket a fogyasztásra kivetett nyugdíjforgalmi adó alapozza meg - írja a hetilapban Farkas András. A nyugdíjrendszerek előtti kihívások kapcsán a pénzügyi tanácsadó (a Facebook NyugdíjGuruja) emlékeztet rá, hogy az egyre öregedő Európában egyre több a munkanélküli. A helyzet tarthatatlan.

A legegyszerűbb megoldás a nyugdíjkorhatár drasztikus emelése. ,,Az évszázad közepéig további 7 évvel nőhet az élettartam az unió átlagában, ez azt sejteti, hogy a nyugdíjkorhatár felemelhető akár 72 éves korig", de valódi megoldást a paradigmaváltás jelentene. A munkajövedelem típusú személyi bevételek járulékoltatására nem lehet biztonságos nyugdíjrendszert alapozni, ezért olyan egységes páneurópai nyugellátási szisztéma kellene, amely a munkanyugdíj helyett az uniós összlakosság fogyasztására kivetett adókra alapozná az öregek minimális ellátásának fedezetét.

,,Ennek eredményeként az EU-s polgár azonos eséllyel vállalhatna - privát nyugdíjtőkéjének páneurópai adókedvezményekkel támogatott felhalmozása révén - egyéni felelősséget saját időskorának minőségéért, függetlenül attól, hogy Németországban, Portugáliában, Bulgáriában vagy Magyarországon tölti-e élete alkonyát" - írja Farkas András a legfrissebb Figyelőben.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/07/10/nyugdijforgalmi-ado-kell/?utm_source=newsl etter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_2014-07-10
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint csecsemőt loptak a cigányok - ezúttal Szombathelyen g
  2014-07-10 06:42:55, csütörtök
 
  Cigánybűnözés :: 2014-07-09. 23:10
Megint csecsemőt loptak a cigányok - ezúttal Szombathelyen gyakorolták az eltérő kultúrát

Szemtanúk elmondása szerint rendőrök rohanták le a Váci Mihály utca egyik társasházát, egy újszülöttosztályról eltűnt csecsemőt keresve.
Zoom
A Nyugat.hu meg nem erősített információja szerint eltűnt egy újszülött a szombathelyi kórházból. A rendőrök őt keresve jutottak el a Váci Mihály utcai társasházhoz, aminek az első emeleti lakásában épségben megtalálták a babát, akivel mentő robogott a kórházba.
Szemtanúk állítása alapján a rendőrök elvitték a lakásban lakó, saját elmondása alapján terhes nőt és négy fiát, valamint a család kutyáját is. A 15-18 év közötti "fiúkat" megbilincselték, egyikőjük hevesen ellenállt.
Zoom
A babát sokan látták az utcán összeverődött nézelődők közül. Számukra úgy tűnt, nincs baja. Egy házban lakó szerint a valódi anya tegnap szült, mindössze pár háztömbbel odébb lakik, és nincs rokoni kapcsolatban az egyébként ötgyermekes anyával, aki azt mondta a házban, hogy augusztusban szül. (Egyelőre ezt sem erősítette meg senki.)
Az egyik lakó elmondta, hogy a családdal korábban volt összetűzésük a társasház lakóinak, mivel kiderült, hogy pincerekeszeket törtek fel a házban.
(Nyugat.hu nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/130223/#ixzz372OC8MoS
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leszavazták az ultraliberális cigányevakuáló Izrael-imádó sz
  2014-07-10 06:38:11, csütörtök
 
  Leszavazták az ultraliberális cigányevakuáló Izrael-imádó szektáját
2014. július 09. 21:49
Hunhír.info

Nem javasolja a parlament igazságügyi bizottsága, hogy egyházi státuszt kapjon a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség - erről Szabó Sándor a bizottság MSZP-s tagja számolt be a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Az Iványi-féle horda leginkább a kormány és a nemzeti mozgalmak elleni tüntetéseiről, a gyöngyöspatai cigányevakuálásról vált hírhedtté, meg arról hogy varázshelyeik falát cionista propaganda-anyagok díszítik.

A bizottság indoklás szerint az egyház tevékenysége kis társadalmi támogatottsággal bír és csekély a munkájuk haszna. Szabó Sándor módosító javaslattal élt, melyben magyarázatot kért a kormánypárttól, de nem kapott választ. A kormánypártiak leszavazták az indítványt. Így valószínű nem kap bevett státuszt az Iványi Gábor- féle egyház. A parlament erről feltehetően ősszel szavaz.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76643
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsíros állással jutalmazták a háttérhatalmi bankárbóhert
  2014-07-10 06:37:10, csütörtök
 
  Zsíros állással jutalmazták a háttérhatalmi bankárbóhert
2014. július 09. 17:37
Hunhír.info

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) pénzügyekért felelős alelnökévé - e minőségében pénzügyi vezérigazgatójává - nevezték ki októberi hatállyal Simor Andrást.

Az EBRD szerdai londoni bejelentése szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke Mafred Scheperst váltja e tisztségben. Schepers nyolc évig látta el ezt a feladatot a kelet- és közép-európai, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának finanszírozására (KIRABLÁSÁRA) 1991-ben létrehozott londoni banknál.

Új pozíciójában Simor András az EBRD közvetítői, likviditás- és kockázatkezelési (treasury) tevékenységéért, a hitelszindikációs ügyletekért, a tőkepiaci fejlesztésért, a pénzügyi stratégia kidolgozásáért, a szakpolitikai, pénzügyi, költségvetési és üzleti tervezésért, valamint a tőkekezelési tevékenységért lesz felelős.

Sir Suma Chakrabarti, az EBRD elnöke a bejelentéshez fűzött méltatásában annak a véleményének adott hangot, hogy Simor András "hatalmas mennyiségű tapasztalat" birtokában veszi át új tisztségét. Sir Suma hozzátette: bízik abban, hogy az EBRD pénzügyei Simor András kinevezésével "biztos kezekben maradnak".

Az MNB volt elnöke már tavaly július óta az EBRD alelnöke, de eddig más területek tartoztak hozzá: az EBRD szakpolitikáért felelős alelnökeként a gazdasági átalakulást elősegítő stratégiák és gazdaságpolitikai intézkedések összehangolását, a támogatási pénzek mozgósítását és kezelését, valamint az EBRD és egyes külső szervezetek kapcsolattartását felügyelte.

mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76635
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 589 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.