Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Dél-Amerika felmérte az USA gyengeségét
  2014-07-16 23:30:01, szerda
 
 
Dél-Amerika felmérte az USA gyengeségét
2014.07.16 11:55


Egyre erősebbek Dél-Amerikában az USA ellenes hangok; most, hogy Putyin elnök több dél-amerikai országot meglátogatott, közvetlenül is érezhette, mennyire szeretnék ezek az országok a maguk útját járni, immáron az USA utasítgatásai nélkül. Legutóbb Argentínában járt, ahol az ottani elnöknő utalásokat tett arra, hogy a Falkland-szigetek kérdése még nincs elfelejtve.

Putyin elnök az Egyesült Államokkal kapcsolatban élt azzal a hasonlattal, hogy: "amíg az európai szövetségeseihez rakétavédelmet telepít Észak-Koreára hivatkozva, mit szólnának hozzá, ha mi sokkal hatékonyabb rendszert telepítenénk dél-amerikai országokba, esetleg a szomáliai kalózokra hivatkozva. Megtehetnénk."

Nicaraguában nemsokára orosz és kínai cégek megkezdik az új csatorna építését, jók a kapcsolatok Brazíliával, Venezuelával, Kubával, és még számtalan állammal. Dél-Amerika egyre erőteljesebben közeledik Oroszországhoz, mert látva az USA gyengülését keresi a komoly szövetségeseket ehhez az ellenálláshoz. Most, hogy Putyin elnök és Cristina Kirchner szóban megállapodtak az argentin hadsereg fejlesztéseiről, ezen belül a flotta fejlesztéséről, nemsokára nem csak álom lesz a Falkland-szigetek visszaszerzése Angliától.


http://www.hidfo.net/2014/07/16/del-amerika-felmerte-az-usa-gyengeseget
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ali Ondimba: Nem én vagyok Orbán Gáspár!
  2014-07-16 22:30:12, szerda
 
 
Ali Ondimba: Nem én vagyok Orbán Gáspár!
2014. július 15., kedd

A gaboni elnöknek azután fakadt ki Twitterén, hogy a vb-döntő után többen is összekeverték a Videoton II középpályásával.

vip paholy vb donto.jpg

A félreértésre az adhatott okot, hogy az afrikai politikus (j) és Orbán Gáspár (b) a magyar miniszterelnök két oldalán ült, és a helyszínen tartózkodó Vidi-drukkerek összekeverték a két közszereplőt. Így a rossz emberhez mentek oda mezt dedikáltatni.

Ali Ondimba elmondta, hogy nem végül is nem haragszik, mert ő is közszereplő, és történhetnek ilyen dolgok. Próbáltuk megkérdezni Orbán Gáspárt is az ügyben, de jelenleg Gabonban tartózkodik.

http://hircsarda.blog.hu/2014/07/15/ali_ondimba_nem_en_vagyok_orban_gaspar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A többség megőrizné Magyarország jellegét magyarnak
  2014-07-16 22:22:44, szerda
 
  A többség megőrizné Magyarország jellegét magyarnak
2014. július 16. 15:11
Hunhír.info

A Tárki felmérése szerint 2014 áprilisában a felnőtt lakosság 39 százaléka választotta azt az liberális megközelítés szerint idegenellenesnek tekinthető állítást, hogy "az országba menedékkérő be ne tehesse a lábát".A többség, a megkérdezettek 51 százaléka mérlegelő a menedék nyújtásának, illetve megtagadásának kérdésében - olvasható a kutatás összefoglalójában.

A Tárki 1992 óta rendszeresen végez kutatást az "idegenellenességről." Adataik szerint az "idegenellenesség" mértéke 1992-ben 15 százalék körüli volt, 1995-ig folyamatosan növekedett, 1995-ben már 40 százalék közelében volt. Ezután az idegenellenesség mértéke ingadozott, 1996-ban például 20 százalék alá csökkent, majd 2001-re 40 százalék fölé emelkedett. Az "idegenellenesség" mértéke 2002 óta 2011-ig kisebb ingadozások mellett meglehetősen stabil, 24-33 százalék közötti volt.

A liberális Tárki jobban tenné, ha kedvenc országukban kutakodna az "idegenellenesség" témakörében. Nem lenne nehéz dolga...

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76793
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán a VIP-páholyban: ez a szégyen, nem a fia
  2014-07-16 22:17:08, szerda
 
 
Orbán a VIP-páholyban: ez a szégyen, nem a fia

szerző
narancs.hu
publikálva
2014. júl. 16., 17:40

Oly sokan köszörülték már a nyelvüket O. Viktor és O. Gáspár alakításáról a páholyban - csak éppen az egész sztori legkínosabb aspektusáról nem beszéltünk eddig.

Jó, elvitte a gyereket. Kellemetlen, igen, de mutatunk ennél cifrábbat. Vélhetőleg sokan látták már azt a listát, amelyet egy riporter posztolt a Twitterre. Nem tudhatjuk biztosan, hiteles-e, de az faktum, hogy a mérkőzés kezdete előtt kikerült, és tényleg azok ültek a páholyban, akik a listán szerepelnek.

Nos, a celebeket most hagyjuk, nézzük az államférfiakat. Ott vannak, sorrendben, a következő államok elnökei és miniszterelnökei: a házigazda Brazília, a döntős Németország, az előző és a következő vb-t rendező Dél-Afrika és Oroszország. Ők mind protokollból is jöttek, jelenlétük a szokásrendből adódó elvárás. De van itt még három csávó.

http://magyarnarancs.hu/data/cikk/9/9/60/cikk_90960/vbdonto_viplista.jpg


Kik tehát azok, a nagyvilág összes állam- és kormányfője közül, akik elfogadták a FIFA meghívását, vagy - kimondani is szörnyű - esetleg maguk kuncsorogtak a helyért? Kik mentek oda önként és dalolva, hogy ennek a vérgáz szervezetnek tapsikoljanak?
Cupp!

Cupp!

Fotó: MTI/EPA

Lassan mondjuk, mert nem jó érzés.

Az első Antigua és Barbuda, a mintegy 90 ezer (!) lakossal büszkélkedő szigetország öntömjénezésben verhetetlen miniszterelnöke.

A második Gabon szégyentelen, gátlástalan diktátora.

A harmadik és utolsó: Orbán Viktor.

Ennyi.

Ez a ciki, nem a Gazsi.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/vessunk-meg-egy-pillantast-a-vb-donto-vip-l istajara-90960
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb forradalmi intézkedés: volt SZDSZ-es, LMP-s, népszabad
  2014-07-16 22:07:57, szerda
 
  2014-07-16. 20:15
Újabb forradalmi intézkedés: volt SZDSZ-es, LMP-s, népszabadságos lehet az új kolozsvári főkonzul

Négyéves mandátuma felének letöltése után új megbízatást kap a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Magyarország kolozsvári főkonzulja.
A kincses városi diplomáciai képviseletet 2012 júliusától irányító Magdó János szerdán megerősítette az értesülést, közölve, augusztus végén, a Kolozsvári Magyar Napok idei kiadása után hagyja el állomáshelyét. A Közép-Európával foglalkozó főosztályt vezeti majd a budapesti tárcánál.
,,A minisztérium új vezetősége úgy látta jónak, hogy más feladatokkal látnak el. Úgy vélem, hogy ez komoly bizalmi munka, amely ellen nem lehet semmiféle ellenvetésem" - nyilatkozta a külügyminisztériumban 2001 óta dolgozó, korábban Athénban és Berlinben szolgálatot teljesítő diplomata.
Magdó János elmondta: egyik szeme sír, a másik nevet a kialakult helyzet miatt. Egyrészt csak ,,szuperlatívuszokban" tud beszélni a kincses városról, ahol az elmúlt két évben nagyon jól érezte magát, másrészt viszont örömmel vág neki új megbízatásának is, amelyből arra következtet, hogy továbbra is élvezi a külügyi tárca vezetőinek bizalmát.
Magdó János 1970-ben hétfalusi csángó családban született Brassóban, 1990-ben települt át Csonka-Magyarországra, ahol az Eötvös Loránd Tudományegyetem germanisztika szakán szerzett diplomát; a kincses városi diplomáciai kirendeltség élén Szilágyi Mátyást váltotta 2012-ben.
A kolozsvári Krónika című lap úgy tudja, a főkonzuli tisztség várományosa Mile Lajos, a Lehet Más a Politika (LMP) volt országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese. Az 1958-ban Debrecenben született politikus részt vett a Magyar Demokrata Fórum (MDF), a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) és a Fidesz megalapításában is, emellett alapító tagja az LMP-nek is.
A Kossuth Lajos Tudományegyetem magyar-francia szakán diplomát szerzett Mile Lajos első képviselői mandátumát 1990-ben szerezte az MDF színeiben, később négy évig tagja volt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlésnek, a kilencvenes évek végén cikkeket írt a Magyar Hírlap és a Népszabadság napilapokba, valamint az internetes Zóna magazinba.
Második képviselői mandátumát 2010-ben szerezte az LMP országos listáján, többek között az Országgyűlés nemzetiösszetartozás-bizottsága autonómia-albizottságában tevékenykedett.
Mile a külhoni magyarokkal kapcsolatban korábban azt hangoztatta, hogy a többségi társadalom nélkül az autonómiát lehetetlen megvalósítani, a "határon túli" magyarok számára állampolgárságot biztosító törvény négy évvel ezelőtti vitájában az LMP vezérszónokaként támogatta a kormány előterjesztését.
(Krónika nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/130479/#ixzz37fEGTAk6
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pintér Sándor szerint mindjárt rend lesz.
  2014-07-16 17:04:30, szerda
 
 
Pintér Sándor szerint mindjárt rend lesz.
2014.07.15. 18:35

Lassan a végéhez közeledik az a két hét, ami alatt rendnek akart rakni az országban annak az egyik legnagyobb adócsalója, aki most már a második kormányzati ciklusban tündérország belügyminisztere. Pintér Sándor ritkán szólal meg, hál istennek, de akkor is mindig sikerül magát elég rendesen beégetni. Főleg mikor arra gondol, most mond valami okosat mert hülyéskedni akar, de kiderül a mondanivalóból, csak egy hülye okoskodik.

Nehéz elfelejteni híres mondását a közmunkások kecsketartásával kapcsolatban. A közmunkás azóta is gondol rá ezzel kapcsolatban, csak hátulról, és a szarva közt elnézve kívánja neki az ilyen tartást. Utána ott vannak azok az emberek, akik egy márciusi hóesésben az utakon ragadtak autóikban, és Pintér Sándor sms-t küldött nekik hókotró helyett. Nem felejtik el azt a nyilatkozatát sem ezek az emberek ezzel kapcsolatban, amikor szerinte az autósok voltak a felelőtlenek, amiért egyáltalán el mertek indulni arra a hétvégére, és ráadásul kocsival. Így viszont meg kellett mutatni a belügyminiszternek, milyen szarul teljesít a Bakondi György vezette katasztrófa védelem. De ebből is kivágta magát, még az is lehet egy szerény jutalmat is felvett érte, persze titokban, és diszkréten.

Mostanra azonban már keményen odavágott a bűnözésnek az országban. Az ország öt megyéjéből már szinte kiirtotta a bűnözőket, és a keleti végéken most rend van, de nagyon. Úgyhogy az ottani sikeren felbuzdulva, szerinte az ott kipróbált módszert most már ki lehet terjeszteni az egész országra. Mert nagyon sikeres a modell. Számokkal ugyan nem nagyon szolgálhat, mert még azokat alakítják a kormányzatnál a kedvező hatás bemutatására. Egy azonban biztos, arra az újságírói kérdésre, ami szerint:" akkor az idősek miért nem mernek az utcára lépni ott?", legalább hitelesen válaszolhat. Mivel maga is már abba a korosztályba tartozik, aki már felveszi a nyugdíjat, amit mástól sajnál, ha az dolgozik, tehát nem is fiatal, meg nem is demokrata, teljes meggyőződéssel jelentheti ki: “Ez az időseknél életkori sajátosság, nem a bűnözőktől félnek." Nála hitelesebb ember erre nem nagyon van, hiszen akkor neki is van ilyen életkori sajátossága. Meg a bűnözőktől sem félhet, minden reggel lát egyet a tükörben, csak bele kell néznie. Azért lehet az a magyarázat arra ő mégis bejár dolgozni a nemzet nagy sajnálatára, neki az adófizetők autót, és sofőrt biztosítanak. És még valószínűleg nincs abban a korban, ne tudja reggel melyik ingatlanából indult be a munkahelyére, és este hova is kell hazatérnie. A sofőr erre is megoldás. legfeljebb ha téved, kirúgja.

Van egy olyan érzése az embernek Pintér Sándorral kapcsolatban leragadt a kommunista elit életminőségén. Ott, és akkor elég volt azt mondani itt kérem rend van, aki mást állít az mehet a gulágra, és ettől máris szebben sütött a nap. Olyan nem lehetett, bárki is kétségbe vonja egy miniszter állítását, kérdést tegyen fel neki az állítása ellenkezőjéről. Pintér Sándor sincs hozzászokva a kényes kérdésekhez, főleg ami a szakmainak nevezett munkáját érinti. Tábornokot bármikor levált, ha azt megunta a párt, de közrendőr esetében már az jobban érdekli, hogy be van e gombolva minden gombja szerencsétlennek, mint annak mindennapi élete a rendőri fizetésből. De ezt a régi komcsi gyökeret nehezen tudná magából kiverni, és manapság nem is nagyon kell neki ezt megtenni, a kormánypártban sok régi pártkáder között akár otthon is érezheti magát.

Lehet élcelődni a két hét alatt rend lesz mondáson, de sok értelme nincs. Annyi azonban biztos, hamarabb rend lenne , ha a mai tolvajok elit gyülekezete eltakarodna a hatalomból. Pintér Sándor nem fog addig rendet tenni ebben az országban, amíg maga is egy a legnagyobb bűnözők közül akik gátlástalanul lopják a közpénzt. Már csak azért sem fog rendet tenni, mert lehetővé teszi, az ilyen tolvajok megússzák a vizsgálatot, és abban is benne van a keze, ne lehessen őket felelősségre vonni semmiért. Persze azt is lehet erre mondani a kormánypárt köreiben, nem is történik itt kérem semmilyen lopás, minden törvényes, a parlament minden mutyit megszavazott. A melóst azonban ez azért nem nagyon tudja érdekelni, neki, aki a fizetéséből él, annak minden forint fáj amit a politika a maga egyéni érdekeire használ fel. És ha még ennek látható jelei is vannak, főleg stadion formájában, ahova a gyereke lehet el sem jut, és miközben emiatt az anyjának, vagy a feleségének hónapokat kell várni a műtétjére. Nagyon fáj az olyan lopás annak, akinek az utolsó tyúkját viszi el a falu éhenkórásza, és még hozzá meg is fenyegeti a szerencsétlent némi torokelvágás ígéretével. Az ilyennek ki kell verni a fogát, az nem fájjon a máséra, és kész. A nagy tolvajokat azonban mindenképpen le kell kapcsolni, mert tyúkot lehet adni az ellopott helyett, de azokat az éveket, és a lehetőségeket, amelyeket ezek a szemétládák a jelenlegi kormánypártból elvesznek maguknak az adófizetők pénzéből, bizony már nem nagyon lehet visszaadni. El lehet dönteni, hol kell kezdeni a rendcsinálást.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/07/15/pinter_sandor_szerint_mindjart_rend_les z
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc most az Alcsúti Arborétumban talált 200 mill
  2014-07-16 17:02:17, szerda
 
  Mészáros Lőrinc most az Alcsúti Arborétumban talált 200 millió forintot

szerző
narancs.hu
publikálva
2014. júl. 15., 06:07


A felcsúti polgármester olyan cégeket előz meg simán egy kertészeti tenderen, amelyek profi kertépítők. Érdekes, hogy 2012-ben a Felcsúthoz közeli arborétum épp 200 milliós állami támogatást kapott.

Alig egy hónap alatt két alcsúti közbeszerzési pályázaton is nyert a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége. Mindkét pályázatot az Alcsúti Arborétum fejlesztésére írta ki a Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINP).


Az első tender kertészeti munkák kivitelezésére vonatkozott, és nettó értéke 17,8 millió forint volt. (Az eredményt június 4-én tették közzé a kozbeszerzes.hu-n.) Ezen a felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. két ellenfelet is maga mögé utasított, noha ezek a cégek komoly tapasztalatokkal rendelkeztek kertészeti munkák terén. Mindkét cég rendelkezik saját honlappal: a szombathelyi Prenorén például az szerepel, hogy az ,,ország egyik legnagyobb díszfaiskolájaként 1949 óta - ma már 240 hektáron - foglalkozunk díszfaiskolai termesztéssel Szombathely északi részén, a Kőszegi-hegység lábánál. Díszfák, díszcserjék, fenyőfélék több mint 800 faját, fajtáját állítjuk elő a szaporítóanyagoktól kezdve a koros, kifejlett növényekig többféle méretben. (...) Kertek, parkok tervezése és teljes körű kivitelezése (burkolatépítés, öntözőrendszer-telepítés, gépi füvesítés, túlkoros fák ültetése stb.) mellett parkfenntartási munkákat is végzünk". A honlapon hosszan sorolják még egyéb tevékenységüket és referenciáikat is.

A másik cég, a gödöllői ,,Lyra Florae Kertépítészeti Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 1994-ben alakult, ma már 25-30 főt foglalkoztató vállalkozás. Cégünk fő profilja a zöldfelület- és kerttervezés, a kertépítés, parkosítás és az ezekhez kapcsolódó műszaki létesítmények tervezése, kivitelezése, fenntartása, magánszemélyek, illetve közületek részére". Ezenkívül a cég tó- és játszótérépítéssel is foglalkozik.

Tavaly például egészen remekül

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vállalkozása, a Mészáros és Mészáros Kft. tavaly megduplázta nettó árbevételét az előző évihez képest, ez 2013-ban 9,717 milliárd forint volt. Az Index cikke szerint a cég adózott eredménye 1,558 milliárd forint volt, melyből osztalékként 1,266 milliárd forintot vett ki a tulajdonos.

Velük ellentétben a felcsúti polgármester cégének továbbra sincs honlapja (vagy valami speciális néven fut, mert mi nem találtuk meg). Mészáros cége eddig főleg csatornázási és stadionépítési tendereken szerepelt - és győzött -, a kerti munkálatok most új feladatnak tűnnek. Az Alcsúti Arborétumban fakivágást, -ültetést és -gallyazást kell végezni, ám a cégadatbázis szerint a felcsúti polgármester cégénél konkrétan kertészeti munka nincs a bejegyzett tevékenység közt, de az interneten mi sem találtunk olyan munkát, megbízást, ahol ilyet végzett volna. (Ez persze nem zárja ki az ellenkezőjét.)

Kérdéseinkkel megkerestük a kiíró Duna-Ipoly Nemzeti Parkot. Arról érdeklődtünk, hogy:

- Mi indokolta, hogy a fenti vállalkozás nyerjen el egy olyan tendert, amelyre két másik, a kertészeti munkákban korábban releváns tapasztalatokat szerzett cég is jelentkezett? Mi szólt a Mészáros és Mészáros mellett?

- A Mészáros és Mészárosnak van kertészeti munkatapasztalata?

- Milyen árajánlatot adott a másik két pályázó cég?


Fotó: MTI

A Duna-Ipoly Nemzeti Park a következőt válaszolta a munkatapasztalatot firtató kérdésünkre: ,,az alkalmassági követelményeknek a közbeszerzésben ajánlatot adó mindhárom cég (...) megfelelt (...)" Hozzátették: a Mészáros és Mészáros alvállalkozója, a Garden Kertészeti és Erdészeti Szolgáltató Kft. már korábban is végzett munkát az arborétumban. ,,A közbeszerzési eljárás felhívásában az ajánlatok értékelési szempontjaként a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás került meghatározásra. A 17.826.065 Ft nettó ajánlati árral a Mészáros és Mészáros Kft. (...) nyújtotta be a legalacsonyabb ellenszolgáltatásra vonatkozó ajánlatot."

A 141 millió plusz áfa

A másik tender szintén az Alcsúti Arborétumra vonatkozott (kiíró szintén a DINP, kihirdetve június 11-én), ennél építési beruházást kell végezni, nettó 141 millió forintért. A felcsúti polgármester cége mellett a másik, végül vesztes pályázó a DTRT Vízépítő és Környezetgazdálkodási Kft. volt. Itt útépítési, felújítási és vízvezeték-építési munkálatokat kell végezni a kiírás szerint. A két tender értéke együtt csaknem nettó 160 millió forint, ennek bruttó értéke tehát meghaladja a 200 milliót is.


Az Index még februárban írta, hogy az arborétum ,,üzemeltetője az Orbán Viktor által alapított, a Puskás Akadémiát is működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tulajdonában álló Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Sport és Wellness Hotel. Az Átlátszó még 2012-ben írta meg, hogy az arborétum 200 millió forintos állami támogatást kapott. Az Orbán által létrehozott alapítvány több százmillió forintért vásárolt földeket a kormányfő szülőfalujában, és hogy a miniszterelnökhöz személyes szálakon is kötődő pályázók - például Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester - nyerték a legtöbb állami termőföldbérletet a környéken. A miniszterelnök édesapja, Orbán Győző cégének tulajdonában áll az Alcsútdoboz-Hatvan pusztai majorság, az egykor az Alcsúti Arborétumot is megalapító József főherceg uradalmának központja".

Az arborétum honlapján ma is három partner van felsorolva: a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (a fenti pályázatok kiírója), a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Sport és Wellness Hotel és Étterem. A PFLA-at működtető alapítvány elnöke nem más, mint a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc. A nyertes.


http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/meszaros-lorinc-most-az-alcsuti-arboretum ban-talalt-200-millio-forintot-90921
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HOLLÓ a HOLLÓNAK
  2014-07-16 16:57:55, szerda
 
  HOLLÓ A HOLLÓNAK

Megy a csendes örömködés - ellentétek a kormányzó pártban, Orbán nekiesett saját oligarcháinak, itt a győzelem már az ajtóban, itt kopogtat, már csak kis idő...

Hát lószart, Mama, hogy a klasszikust idézzem, nem más ez, mint wishful thinking.
Hadd idézzem a wikipédiából az angol nyelven közismert fogalom meghatározását:
,,A vágyvezérelt vagy vágyelvű gondolkodás az a logikai hiba, amikor az alany - anélkül, hogy a rendelkezésére álló tények ezt alátámasztanák - valóságként kezel olyasmit, melynek valóra válása számára pozitív kimenetellel járna.
A vágyelvű gondolkodás tehát olyan érvelés, melynek premisszája a konklúzió igazságára irányuló vágyat fejezi ki.
Naivitás azt képzelni, hogy pusztán azért, mert szeretnénk, ha valami igaz vagy hamis lenne, az igazzá, vagy hamissá is válik.
A vágyvezérelt gondolkodás hibájába elsősorban azok esnek, akik képtelenek különválasztani a racionális véleményalkotást az emócióiktól."

Na, nekünk nem kellene talán ilyennek lennünk, mégis, minden tapasztalatunk dacára ilyenek vagyunk.
Most éppen azon örvendeznek a médiában és a blogvilágban néhányan, hogy végre, ez itt már a vég kezdete.
Más nem is lehet, hiszen a reklámadót Orbán kivetette Simicskára is és a devizahitelesek problémája érzékenyen érintette Csányit, a takarékszövetkezetek államosítása pedig Demjánt - lám, kezdődik.

Az ilyen módon gondolkodókat nem igazán érdekli, hogy Simicska mekkora extraprofitra tett szert csak azáltal, hogy az állami hirdetések, vagy az állam által tulajdonolt cégek hirdetései szinte csak az ő cégein keresztül kerülnek a fogyasztó elé.
Azt sem nagyon szeretik észrevenni, hogy a reklámpiac tortájából nem egy nagy szelet az övé, hanem övé a torta.
Aki részesülni szeretne belőle, annak az asztala alól, négykézláb csúszva kell összekapirgálnia a morzsákat, de még eközben is vigyáznia kell, mert ha nem kerülgeti ügyesen az asztalnál ülők lábát, hát igen könnyen begyűjthet egy két rúgást oda, ahol nem székel az agy.

A reklámpiac birtoklása remek üzlet a hatalmon levők számára, hiszen módot nyújt arra, hogy bármikor horribilis összegeket mozgassanak át az állami területekről a magánszférába, hiszen ez egy puha akció - ha pénz kell mondjuk a Békamenetre, hát lesz, a hirdetési lehetőség meg már csak bónusz a jól dolgozó oligarchának, akit mi, - az egyszerűség kedvéért - hívjunk bátran maffiózónak.

A séma egyszerű, az állami cég megrendeli a hirdetést, a hirdetőcég felkér kreatív munkára néhány Békamenetes aktivistát, akik nevüket adják a hirdető cég által felkért kreatívok hülye jelszavaihoz, majd az ezért felvett pénz egy részét átadják a nemes célra.
Okos maffiózó hagyja, hogy ők is megnedvesíthessék kicsit a csőrüket a korrupció és tolvajlás édesvizű tavacskájában, a tehetségesebbek még a tavon ringatózó libát is megkaphatják.

Orbán megadóztatta Simicskát?
Na és, kit érdekel, majd visszakapja reklám-megrendelések formájában, lehet, még kamatot is számolhat.
Az asztalnak, ahol az áralku folyik, mindkét oldalán Orbán foglal helyet.
Ez a skizofrén helyzet Vezérünk mentális állapotát tekintve nem is túl meglepő, a meglepő az lenne, ha ez nem így lenne.
Ha a hazai strómanokat sorba állítanánk, mint a katonaságnál, akkor Simicska lenne a golyószórós, az első a hozzá hasonló magasságúak közül, aki nem a sor végén cipeli a céltáblákat.

Nem egyszerű a politikus dolga, nem elég ellopnia a kiszemelt szajrét, kell egy megbízható zseb is, melybe belepottyanthatja,
Életünk Megédesítőjének több ilyen is rendelkezésére áll, sőt, a Főméltóságú Asszonynak külön szakemberei vannak a földmutyikra, a szőlő-mutyikra, de miután mindenből részesedést kap a Család, ezért hát kell egy Általános és Univerzális Mindent Elnyelő Zseb - ki képzelheti azt, hogy érdeksérelem érheti a tulajdonosát?
Marxot többek között azért utálják a kapitalisták, mert kimondott egy-két igazságot az emberről, a kapitalizmusról, ami szöges ellentétben áll a kapitalisták által kedvelt, néphülyítő, kenetes dumákkal.
Így például kimondta, hogy a lét határozza meg a tudatot, tehát a Mi Igazmondónknak igaza volt akkor is, mikor felszólította az Uniót, hogy ne azt nézzék, hogy mit mond, hanem azt, hogy mit tesz.

Úgyhogy, aki azt képzeli, hogy itt majd véres bandaháború tör ki a Vezér és Árnyéka között, az téved, - te sem vernéd agyon azt, aki a te pénzedet dugdossa mások elől.
Szép példa erre Csányi esete is, akinek éppen most ajándékoztál - ha jól számolom - tizenötezer forintot, (nem jól számoltam, csak százötven/fő az ajándék...) ugyanis másfél milliárd állami támogatást kapott az a vágóhíd, mely tervezetten képes lesz Magyarország összes disznainak háromnegyedét levágni.
Ez állítólag négyszáz munkahelyet jelent majd, arról nincs hír, hogy hány kisebb vágóhíd megy majd tönkre, hányan kerülnek utcára - persze, csak az után, hogy ők is, családtagjaik is támogatták fejenként százötven forinttal a beruházást.
Nemzeti ajándék ez Csányinak, akit mellesleg felettébb tisztelek, mert okos ember, aki képes kihasználni a kapcsolatrendszerét, és a cél érdekében képes nevére venni még azt a bánatos dilissel turbózott trágyadombot is, melyet magyar labdarúgásnak hívnak.

Szóval, ne éljünk álomvilágban, és ne akarjuk Orbán érdekeitől függetlenül értékelni a maffia legbefolyásosabb tagjaival való kapcsolatát, érdekekről és pénzről szól ez, mint minden - beleértve a pártokat is.
Aki akarja, persze lengetheti a nemzetiszínű zászlót, csak nem árt, ha tudatában van annak, hogy a zászló varrásából is zsebreteszi a maga részét a Nemzet Esze/2, csakúgy, mint minden másból ebben az országban.
Van itt elég, három-négy család jól elél belőle, a többieknek meg marad a szociális temetés, a későbbiekben papírhengerekben, állva, hogy a drága fejlesztési területet a lehető legjobban használja ki az ingatlanfejlesztő cég, mely ugyancsak leadja a sápot.

Ne éljünk álomvilágban, ha javasolhatom!



http://www.pupublogja.hu/2014/07/hollo-hollonak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyenge forinttal büszkélkedik a Magyar Turizmus Zrt.
  2014-07-16 16:52:13, szerda
 
  2014. július 16., szerda 16:08 Napi.hu

A gyenge forinttal büszkélkedik a Magyar Turizmus Zrt.

Idén majd' dupláját éri az osztrákok eurója Magyarországon - tette közzé büszkén hírlevelében a Magyar Turizmus Zrt., idézve az osztrák statisztikai hivatal friss elemzését. A gyenge forint miatt itt 81 százalékkal több turisztikai szolgáltatást lehet vásárolni ugyanannyi pénzből, mint a sógoroknál.

Ungarn - überrasched mehr! (Magyarország - több, mint amit várt) - hangzik a Magyar Turizmus Zrt. reklámszlogenje Ausztriában. Erre most az osztrák statisztikai hivatal is ráerősített: a Statistik Austria (www.statistik.at) frissen publikált elemzése szerint ugyanis idén Magyarország számít a világ egyik legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországának, ahol a legtöbbet ér az osztrákok nyaralásra szánt pénze - írja hírlevelében és honlapján a Magyar Turizmus Zrt. (MT).A nyári főszezonra időzített kimutatás szerint idén Magyarországon 81 százalékkal több turisztikai szolgáltatást lehet vásárolni ugyanannyi pénzből, mint a szomszédos Ausztriában. Ez az érték további 4 százalékponttal magasabb a tavaly mért hasonló adatnál. A lista összeállítását a kosárszámítás szabályai szerint vásárlóerő-paritás alapján végzi a hivatal.


Az "Urlabseuro" listán hazánkat a nagyvilágból csak Bulgária és Románia előzi meg, ám ezen desztinációk nem számítanak az osztrákok kedvelt nyaralóhelyei közé, így a kedvelt célországok közül hazánk az első - írja büszkén az MT Zrt.

Olyan kedvelt turisztikai "nagyhatalmakat" hagyunk "testhosszal" magunk mögött, mint Horvátország (39), Görögország (21), Olaszország (0), és Franciaország (-1). Tekintettel arra, hogy egybehangzó felmérések szerint az osztrákok számára nyaralási célpontjuk kiválasztásánál elsőrendű szempont a kedvező ár-érték arány, így a turisztikai főszezon előtt publikált "elfogulatlan és pártatlan" számítások igen biztatóak az Ausztriából várható vendégforgalmunk idei alakulását tekintve is. A teljes lista megtekinthető az MT Zrt. ausztriai külképviseletének honlapjának nyitóoldalán.

Az euró magyarországi kedvező vásárlóértékét utazási érvként használva az MT Zrt. az osztrák piacon idén is folyamatosan szervez taktikai kampányokat - írja az állami turisztikai szervezet. A külképviselet sajtóközleményekkel, tanulmányutakkal, online akciókkal, hírlevelekkel és sajtótájékoztatókkal hívja fel az osztrákok figyelmét, hogy nyaralásra szánt pénzük Magyarországon könnyen "gyarapítható."

Az osztrákok jól költő turistáknak számítanak. Az IMC tourismFACTORY kutatóintézet által készített - az MT Zrt. közreműködésével megvalósult - tanulmány szerint az osztrákok utazási kedve 2014-ben töretlen, a lakosság 89 százaléka tervezi, hogy idén külföldön tölti szabadságát, míg tavaly ilyenkor "csak" 74 százalékuk válaszolt így.

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/a_gyenge_forinttal_buszkelkedik_a_magyar_tur izmus_zrt.584006.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összeomlik a költségvetés
  2014-07-16 16:32:02, szerda
 
  Összeomlik a költségvetés

Posted on 2014/07/15 Szerző: Admin

Egyetlen nap alatt 200 milliárd forint elköltéséről határozott a kormány. Olyan összeg ez, amelyet a költségvetés elkészítésekor egyáltalán nem terveztek a büdzsébe. Választani kell: a 2,9 százalékos hiánycél vagy az államadósság száll el. Esetleg egyik sem, de újabb megszorítást jelentene a lakosságnak.
Összesen 152 milliárd forinttal emelte meg az idei év hiánycélját Varga Mihály, gazdasági miniszter az erről szóló törvénymódosításában, amelyet tegnap délután nyújtott be a parlamentnek.
A jelentős tétel - amellyel 1136,6 milliárdra emelkedik a büdzsé pénzforgalmi hiánya - államosításra kell a kabinetnek. Ebből vásárolják meg a Főgáz Zrt-t (77 milliárd), az Antenna Hungária Zrt-t (56 milliárd) és az AVE Magyarország Kft-t (14 milliárd). A maradék 5 milliárdból pedig a szlovák-magyar gázvezeték összekapcsolásáért felelős Magyar Gáz Tranzit Kft-t vásárolják meg...
...A Költségvetési Tanács figyelmeztetése szerint jelentősen megnőtt annak az esélye, hogy ha a költségvetést még tudja is tartani a kabinet, az államadósság-csökkenéstől búcsút vehetünk. Márpedig amellett, hogy Alaptörvényben rögzített szabály írja ezt elő, az Európai Bizottság is ezt várja a magyar államtól - arról nem is beszélve, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábban az államadósság ellen vívott szabadságharcot nevezte kormánya egyik legfontosabb céljának.
Amennyiben a következő hónapokban bármilyen tétel tovább növeli a hiányt - mondjuk az őszre várt uniós büntetés, amely akár a 100 milliárdot is elérheti -, elkerülhetetlenné válik a költségvetés bevételi oldalának erősítése. Ez pedig nem jelent mást, mint újabb adóemeléseket, vagy egyszeri terheket cégek, termelő szektorok nyakába. Ezeket a sarcokat pedig végső soron a családok kénytelenek megfizetni.

(Stop)
Bal-Rad komm: “...Alaptörvényben rögzített szabály írja ezt elő..."
-Hát igen! A “gránitszilárdságú" Tákolmány! Hát majd módositják! (Nem először tennék.) Ők barkácsolták össze.
Egyébiránt pedig az embernek az az érzete a költségvetés kifejezés hallatán-Banditisztán esetében-hogy az kizárólag a Család és a haverek boldogulását célzott szolgálni.

https://balrad.wordpress.com/2014/07/15/osszeomlik-a-koltsegvetes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 589 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 842
  • e Hét: 11109
  • e Hónap: 22220
  • e Év: 175716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.