Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Családi trafikmutyi Zuglóban?
  2014-10-11 23:20:14, szombat
 
  Családi trafikmutyi Zuglóban?

A Fideszbe beolvadt Kisgazdapárt jelmondata volt az Isten, Haza, Család, mely értékrendet a Fidesz rendre igyekszik kizárólagosan magáénak tekinteni. Most tekintsünk el attól, hogy más pártoknak is van e jussa ehhez a szemlélethez, inkább beszéljünk arról, hogy milyen képviselője lehet egy közösségnek az, aki férjéül egy többszörösen visszaeső, büntetett előéletű csalót választ.

Azzal semmi gond, hogy Szatmáry-Jähl Angéla fideszes képviselőasszony egy 939(!) rendbeli bűnsegédként elkövetett csalás bűntettében, 798 rendbeli magánokirat hamisítás bűntettében és egyéb halmazati bűncselekményekben bűnösnek találtatott, ezekért 3 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítált emberrel kötötte össze az életét. A szerelemnek nincsenek határai. Az viszont már legalábbis kellemetlen, hogy a Fidesz által rokonoknak, barátoknak osztogatott trafikokból Szatmáry-Jähl Angéla férjének is jutott, mindjárt kettő is, vélhetően a fideszes képviselőasszony érdemeire való tekintettel. Mert mégiscsak a mi kutyánk kölyke.

Márpedig ha így nézzük, akkor mégiscsak oda lyukadunk ki, hogy egy büntetett előéletű, pláne csalásban vétkes embert talált érdemesnek a Fidesz arra, hogy mindjárt két trafikot is megszerezhessen. A kellemetlen ebben az, hogy mindezt a képviselő asszony eddigi hűséges fideszes múltja segíthette elő, azaz akárhogy nézzük gyanítható, hogy a képviselőasszony/feleség a büntetett előéletű férje mellett kampányolt trafik ügyben.

Persze olyan nagyon nem kell meglepődni Szatmáry-Jähl Angéla a bűnnel kapcsolatos megértő hozzáállásán, hiszen 2008-ban a képviselő asszonynak is bíróság elé kellett állnia hasonló vádak - közokirat hamisítás - kapcsán. További pikantériája a dolognak, hogy Szatmáry-Jähl Angéla a Magyar Kereskedelmi Szövetség elnöke. Úgy tűnik manapság érdem bíróságra járni ilyen posztok megszerzéséhez. Nem mellesleg a képviselő asszony fia fideszes képviselő, sőt, államtitkár és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke lett.

Az már szinte alig megemlítendő mellékszál, hogy ezen trafikokat - mert természetesen nem csak a mostani férjének, de fiának, sőt, magának, illetve rokonságának is trafikot szerzett - a zuglói trafikosoktól vette el. Ugye, milyen híven képviseli a zuglóiak érdekeit a képviselő asszony és fel sem merül közben, hogy előnyt kovácsoljon magának saját és fia hatalmi helyzetéből?

Az új férje, Baranyi András Ákos még 2010-ben fegyházban volt, amikor Schmitt Pál köztársasági elnök lett, nosza írt is neki egy csinos levelet, melyben kegyelmet kért. Erősen vélelmezhető, hogy hasonló sikerrel járt el, mint a trafik koncesszióval.

A szomorú az egészben, hogy ma már ott tartunk, hogy mindez nem szégyellendő, hanem érdem, pláne egy olyan világban, ahol már szinte gátlástalanul mondja a Fidesz, hogy csak annak a városnak, településnek jut közpénz, aki fideszes képviselőt választ. Azonban Szatmáry-Jähl Angéla képviselőasszony ezt a felháborító zsaroló szemléletet gyaníthatóan megfejelte azzal, hogy büntetett előéletű párjának lobbizott trafikért. Bár, ha jobban meggondoljuk, hogy Szijjártó Péter még mindig nem magyarázta meg, honnan is volt Dunakeszin villára, Edericsen panorámás nyaralóra és egyéb földekre pénze, miből nő folyamatosan Rogán Antal lakása, hogyan lesz Kósa Lajosnak és asszonykájának százmilliós háza, akkor még az is lehet, hogy ez tényleg egy piszlicsáré ügy. Vagy mégsem?

| STOP

http://www.stop.hu/belfold/csaladi-trafikmutyi-zugloban/1269839/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ács Sándorné Orbán Viktor tusványosi beszédére
  2014-10-11 23:16:15, szombat
 
  Ács Sándorné Orbán Viktor tusványosi beszédére
Írta: Ács Sándorné


"Birtokunkba került Ács Sándornénak, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ egyik vezetőjének reagálása Orbán Viktor tusványosi beszédére. A levelet teljes egészében közöljük."

Kedves Orbán Viktor!
Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Most, hogy így üzent nekünk tízmilliónknak Tusnádfürdőről, hogy mit is tervez velünk - eljött az ideje, hogy beszélgessünk egy kicsit erről az egészről. Ez ugyanis a mi életünk, a mi országunk - egy csöppet sem mindegy, hogy mi lesz vele. Nagy baj lenne, ha ilyen hirtelenjött ötletek alapján dőlne el a jövőnk.

Mindig is különösnek tartottam, hogy az országgal kapcsolatos terveit, gondolatait Tusnádfürdőn a nyári szabadságok idején rendezett szabadegyetem diákjaival osztja meg, onnan üzen nekünk ,,határon túliaknak"...

Az idén nyáron azonban az életünket, jövőnket alapjaiban meghatározó kijelentések hangzottak el, amit nem lehet szó nélkül hagyni.

Miniszterelnök Úr! Kivel beszélte meg mindezt, amit ott elmondott? Mert, hogy velünk tízmilliónkkal nem, az biztos. Nekünk, akiktől a fizetését kapja - elfelejtette még a választások előtt elmondani, hogy mire készül. Ezzel ugyanúgy becsapta a választóit, becsapta az országot, mint ahogy Gyurcsány Ferenc tette - Ön sem bontotta ki a teljes igazságot....

Miniszterelnök Úr!

Ön azt mondta, hogy Magyarországon a ,,polgári, keresztény és nemzeti erő szerzett kétharmadot". Pontosítanék: a magát polgárinak, kereszténynek és nemzetinek mondó, de tetteiben éppen ellentétesen cselekvő társaság a magyar nép félrevezetésével, és a választási törvény átalakításával megkaparintotta a kétharmados hatalmat.

Azt, hogy ebben az úgynevezett ,,ellenzéknek" milyen szerepe volt - talán egyszer megtudjuk. Mintha nem akartak volna igazán nyerni, mintha nem tettek volna meg mindent a győzelemért, sőt mintha mindent megtettek volna, hogy nehogy nyerjenek... Úgy látszik ez nem az ő ,,műszakjuk" lesz.

Miniszterelnök Úr!

Ön azt is mondta, hogy ,,a határon túli magyarok voksaival jött létre a kétharmad."

Ezzel azt is mondta, hogy határon innen nem jött össze...

Ennek hangsúlyozása pedig bevégezi Trianont a lelkekben is.

Egy soha nem várt magyar-magyar konfliktusnak ágyaz meg. Eddig minden jóérzésű magyar ember szeretettel gondolt a határon túl rekedt, sok szenvedést és üldöztetést megélt magyarokra. Most azonban el kell gondolkoznunk azon, hogy mire vezet, ha olyan emberek döntenek - akár a legjobb szándékkal is - az ország vezetéséről, akik nem élik az ország mindennapjait, nem érzik bőrükön a problémáit, nincs kellő rálátásuk a valós folyamatokra, és döntésük hatásait nem ők szenvedik el.

Miniszterelnök Úr!

Érdekes gondolatokat fogalmazott meg a rendszerváltásról is - ,,ne használjuk többé referenciapontnak".

Mondja ezt Ön, akit a rendszerváltás repített a hatalomba, aki mindent, de mindent a ,,rendszerváltásnak" köszönhet. Mégis meg tudom érteni, hogy szabadulni igyekszik a rendszerváltás árnyától - mellyel kapcsolatban egyre több kényes kérdés vetődik fel. Hogy is volt az a Bibó kollégium? Hogy került oda Stumpf István , aki a rendszerváltás előtti utolsó belügyminiszter veje? Mit is tanultak Oxfordban? Hogyan is hangozhatott el büntetlenül az a bizonyos beszéd Nagy Imre temetésén? Mit is mondott Antall József a halálos ágyán? A még ennél is kényesebb kérdéseket a privatizációról, és annak haszonélvezőiről ebben a beszélgetésben ne is említsük.

Majd egy másikban...

Mindaddig, amíg a rendszerváltásnak hazudott országrablásról meg nem tudjuk az igazat - nem lehet ezt a kérdést levenni a napirendről. Számon kell kérjük az ígéreteket szabadságról, jólétről, demokráciáról, és meg kell tudnunk, hogy pontosan hová, és hogyan tűnt el az ország vagyona?
Hát ezért nem tekinthetjük ,,egy lezárt történelmi folyamatnak" a rendszerváltást.

Miniszterelnök Úr!

A ,,jövőről való gondolkodás kiindulópontjának" 2014-ben csakis és kizárólag a fenntarthatóságért, a biztonságos jövőért való tennivalókat tekinthetjük.

És ez az a pont, ahol Önt nagyon súlyos felelősség terheli mindenben, amit nem tett meg ezen a területen - és mindenben, amit ez ellenében tett például az állami földek ügyében, a termőföld külföldiek számára eladhatóvá tételével, a vidék gyalázatos módon való becsapásával, a természetvédelem, környezetvédelem leépítésével, a Nemzeti Parkokkal és az erdőkkel zajló folyamatokkal...

Miniszterelnök Úr!

Az emberiséget fenyegető egyik legnagyobb veszély a biodiverzitás csökkenése, a természet rendszereinek pusztulása. Ebben az időszakban a természetvédelem és a környezetvédelem kormányzati szinten való likvidálása, a nemzeti parkok zsákmánnyá tétele, szétzilálása - megbocsáthatatlan bűn ezeréves országunkkal, tízmilliós népünkkel szemben.

De ennél is nagyobb veszély az ismételt kiskorúsításunk, a velünk, emberekkel való kísérletezgetés a központosított állam által. Ebben már volt részünk, többet nem kérünk belőle.
Tudom... a versenyképesség... meg Oroszország, Törökország, Kína, India, és az új magyar állam...

De kinek a versenyképességére gondol miniszterelnök úr? A külföldi multikéra, akikkel stratégiai szövetséget kötött? A közteherviselést offshore cégekkel megkerülő ,,sikeres" milliárdosaikra, akik többségének vagyona a közvagyonból származtatható?

És hogyan értékeljük azt a ,,szakértői" kijelentést, hogy egyes területeken ismét versenyképessé váltunk Kínával, mert a bérek olyan alacsonyak, hogy a szállítási költségek beszámításával már ismét megéri Magyarországon termelni? Ez nem eredmény, hanem egy szakadék felé rohanó rendszer mély, belső válsága. Eredménye a százezer dőzsölő és tízmillió koldus országa.

Miniszterelnök Úr!

A világ ,,nagy versenyfutásában" nekünk magyaroknak alaposan meg kell fontolnunk, hogy melyik versenyszámban indulunk. Végzetes hiba oda kapaszkodni, ahol a természeti erőforrások felélésével, elpusztításával, az emberi élet, az emberi kapcsolatok minőségének feláldozásával érik el a - mit is?

Miniszterelnök Úr!

Mi nem ezt az utat akarjuk! Mi biztonságot, fenntarthatóságot, egészséget, emberhez méltó életet - a saját életünk feletti rendelkezés jogát akarjuk! Az Ön elképzelései erre alkalmatlanok, ezzel szembe mennek - országunkra és népünkre nézve végzetesek.

Miniszterelnök Úr!

Tusnádfürdőn Ön azt is mondta, hogy ,,a magyar válasz az..."

Miniszterelnök Úr!

Azt akarjuk, hogy a magyar válasz megfogalmazásából ne hagyjon ki minket magyarokat - vagy ha mégis ez lenne a terve, akkor javasolnám inkább a ,,tusnádfürdői királyság" megalakítását. Valósítsa meg terveit ott, ahol ezt jó ötletnek tartják.

A ,,munkaalapú állam" kérdésében akár egyet is érthetnénk.

Magam is úgy gondolom, hogy csak megfelelő tudásra épülő, jól szervezett, értékteremtő munka hozhat sikereket egy embernek, egy családnak és egy népnek is.

DE itt én - önnel ellentétben - nem a multiknál, vagy magyar oligarcháknál, netán közmunkásként végzett rabszolgamunkára gondolok, hanem az erőforrásaink családok és közösségek vállalkozásaiban való használatára - az ebben végzett szuverén, sokrétű, alkotó munkára. Ennek a kérdésnek pedig nincs köze a liberalizmushoz, vagy egyéb ideológiához - pusztán a józan észhez, és a fenntarthatóság tudományához.

Miniszterelnök Úr!

Ön azt is mondta Tusnádfürdőn, hogy ,,a magyar társadalom szervezőelve legyen az, hogy amit nem akarsz, hogy veled cselekedjenek, te se tedd azt másokkal".

Ez Jézus Krisztus tanításának orbáni változata lenne? Ő ugyanis azt mondta, hogy “Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták." (Máté 7:12, ).

Ebben a mondatban tetten érhető az, amikor Ön olyan hangzatos mondatokkal operál, melyeket a legcsekélyebb mértékben sem gondol komolyan. Mert ugye nem gondolja azt komolyan, hogy azt szeretné, hogy Önnel és munkatársaival úgy cselekedjenek, ahogy Kishantossal teszi az Ön kormánya?

Miniszterelnök Úr!

Ön azt is mondta, hogy ,,a liberális magyar állam nem védte meg a közösségi vagyont."

Ez a mondat így azonban nem igaz. A teljes igazság az, hogy a rendszerváltás utáni kormányok egyike sem védte meg a közösségi vagyont, sőt mi több, a legnagyobb egyetértésben hordta szét azt.

A sokféle vérlázító praktika közül is a legarcátlanabb a ma is csak ,,piszkos 12"-ként, vagy fideszes körökben ,,P12"-ként emlegetett 12 egyenként milliárdos értékű állami gazdaság ,,privatizációja" (elrablása) volt - ami ugye távolról sem liberális kormány idején zajlott le 2001-ben.

De az állami földekkel való zsonglőrködés napjainkban zajló gyomorforgató folyamata is a közvagyon megrablásának egy módja - mely szintén nem írható a liberálisok számlájára.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

További fejtegetéseit az új magyar államszerveződésről, amelyet ,,a demokrácia korszaka utánra" szán - inkább nevezném gondolati káosznak.

Először is nem szerencsés, hogy Ön megfeledkezik arról, hogy Önt éppen az a ,,liberális demokrácia" tette azzá, aki, amit most meg akar szüntetni. Önt ennek a ,,liberális demokráciának" a keretei közt választották meg. Ha most megkérdőjelezi azt a rendszert, melyben megválasztották, akkor saját legitimitását kérdőjelezi meg.

Miniszterelnök Úr!

Ez az ,,illiberális állam" -egy marhaság.

Elsősorban azért, mert talán még Ön sem tudja pontosan, hogy mit jelent, vagy ha mégis, akkor nevezze bátran diktatúrának. Úgy mindenki érteni fogja.

Mi azonban határozottan nem akarunk diktatúrában élni! Ezért aztán ilyen irányú változtatásokra nem jogosítottuk fel. Vagy talán a tusnádfürdőiek, akik áhítattal hallgatták kinyilatkoztatásait - jóváhagyták? Megszavazták?

Később azt mondta, hogy az államot az ,,erre felhatalmazott és megválasztott vezetőknek kell megszervezni".

Nos hát éppen ez a lényeg, hogy ilyen irányú változtatásokra senki sem hatalmazta fel Önt és kormányát, és akik megválasztották, azok sem ismerték ezeket a terveit.

Miniszterelnök Úr!

,,Az államélet peremén megjelenő civil szervezetek" - gondolatfonal leleplezi a valódi Orbán Viktort, aki semmire sem tartja a társadalmat, az embereket, az állampolgárokat.

A civil szervezetek ugyanis azoknak az állampolgároknak a szervezetei, akiknek a képviseletére a Kormány és a Parlament felesküdött.

Ezek az állampolgárok az Ön munkáltatói, ha úgy tetszik főnökei.

Tőlük kapta a megbízatást, a fizetést, nekik tartozik elszámolással.
A civil szervezetek adják a társadalom szövetét, itt tevékenykednek a gondolkodó, cselekvő emberek. Egy jó vezető, aki bízik a népében, és önmagában - a lehető legjobb viszonyra törekszik a civil szervezetekkel, és minden eszközzel támogatja azokat világnézettől és politikai hovatartozástól függetlenül - hiszen egy miniszterelnök az egész országot kell képviselje, nem csak a saját pártját.

Súlyos hiba, pusztító folyamatok beindítója az a gyakorlat, hogy a kampány választástól választásig tart, és csakis a másik legyőzése lebeg célként a kormány szeme előtt megfeledkezve eredendő kötelezettségéről, hogy az EGÉSZ országot szolgálja.

Miniszterelnök Úr!

Ön azt is mondta, hogy ,,föl is állt a magyar parlamentben egy olyan bizottság, amely a külföldi befolyásszerzésnek a folyamatos figyelésével, nyilvántartásával, és nyilvánosságra hozatalával foglalkozik."-

Nos, hát tudnék javasolni az Ön köreiből néhány kirívó példát, amit rögtön el is kezdhetnének tanulmányozni, de ezt inkább majd a következő beszélgetésben...

Mindenesetre ha már ilyen irányba indul miniszterelnök úr, vannak nagy elődök - Rákosi Mátyás és Kádár János módszereiből meríthet, ha már úgyis el kell felejteni a rendszerváltást és a demokráciát.

Hatékony módszernek bizonyult a határok lezárása, a berlini fal felhúzása, a külföldi levelek folyamatos ellenőrzése. Ide tartanánk? MA? 2014-ben? Viccel, miniszterelnök úr?

Miniszterelnök Úr!

Ön azt mondta, hogy ,,A jövő lényege, hogy bármi megtörténhet. És a bármit elég nehéz definiálni."

Cinikus mondat... Egy tízmilliós közösséggel szemben határozottan tisztességtelen. Félelemkeltő. Hátborzongató.

És mi lesz a tusnádfürdőiekkel? Ővelük is bármi megtörténhet, vagy csak mivelünk?

Miniszterelnök Úr!

Jobb, ha idejekorán megfontolja, hogy ha továbbmegy ezen az úton, akkor valóban bármi megtörténhet... de másképpen, mint ahogy Ön gondolta.

Kérem gondolja újra, beszélje meg velünk tízmilliónkkal, és majd utána menjen el újra Tusnádfürdőre, és mesélje el, hogy mit döntöttünk.

Végül, de nem utolsó sorban áttekintve a beszédet - ez egy talányos és zűrzavaros gondolatfolyam - ,,nehezen definiálható bármi", mely eszünkbe juttatja a hegyi beszédben elhangzott Jézusi tanítást:

,,Beszédetek legyen: igen, igen; nem, nem. Ami ezt meghaladja, az a gonosztól van."
(Mt 5,37)

Magyarország, 2014. augusztus 13.

Ács Sándorné a ,,polgári, keresztény és nemzeti erő" által megsemmisítésre ítélt Kishantosi Vidékfejlesztési Központ egyik vezetője

http://magyarmegmaradasert.hu/erdekkorok/egeszseg-gyogyitas/elgondolkodtato/item/ 4057-%C3%A1cs-s%C3%A1ndorn%C3%A9-orb%C3%A1n-viktor-tusv%C3%A1nyosi-besz%C3%A9d%C3 %A9re
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenhol jobb, mint itthon
  2014-10-11 22:56:15, szombat
 
  Mindenhol jobb, mint itthon

Ha Dorotty, az Óz főszereplője magyar lett volna, biztos nem tenne meg mindent, hogy hazajuthasson. A kormánypropagandával szemben a nemzetközi felmérések azt mutatják: Magyarország nemhogy a legjobb helye, de inkább a régió egyik legélhetetlenebb állama.

A legújabb felmérést, amelyen Magyarország sajnálatosan rosszul szerepelt, a kormány által mindig fontosnak tartott OECD készítette 2013-as adatokat véve alapul, 34 ország 362 régióját összevetve.

Az OECD a lista elkészítésekor kilenc szempontot vett figyelembe, köztük a jövedelmeket, a munkalehetőségeket, a közbiztonságot, az egészségügyi ellátást, a környezetvédelmet, az oktatást, és a lakhatási lehetőségeket. A jövedelem tényezőnél az egy főre jutó háztartási jövedelmet, a munkalehetőségek esetében a foglalkoztatottsági és munkanélküliségi rátákat vették figyelembe. Az egészségügy esetében a születéskor várható élettartammal és a halálozási százalékokkal számoltak, míg az oktatás pontszámai a legalább középfokú végzettséggel rendelkezők aránya alapján alakultak ki. A közbiztonságot a 100 ezer emberre jutó gyilkosságok számával mérték, a civil társadalom erejét a szavazásokon való részvételi arány alapján határozták meg, míg a szolgáltatások pontszámot a szélessávú internet hozzáférhetőség alapján számították. A lakhatási feltételeket az egy személyre jutó szobák száma alapján került meghatározásra. Az egyes figyelembe vett szempontokat 1-10-es skálán kerültek pontozásra, majd ezek összeadása adta ki a végleges pontszámokat.
Az országok élhetőségi versenyét Ausztrália nyerte76,6-os pontszámával, a második helyet Norvégia szerezte meg 73,3 ponttal, míg a harmadik Kanada lett 70,7 ponttal. A legrosszabb az élet Mexikóban, amely a 9 szempont alapján mindössze 15,3 pontot szerzett, erősen lemaradva az utolsó előtti Törökország 31,6 pontértékétől.

A vizsgált európai országok közül a legelőkelőbb helyen a korábban már említett Norvégia végzett, a második Svédország, míg a képzeletbeli európai dobogó harmadik helyére Luxemburg került fel, megelőzve Németországot és Dániát. A Közép-Kelet-Európai régió vizsgált országai közül a legelöl Csehország végzett, sajnálatos módon régiós szinten Magyarország a legélhetetlenebb ország, Európában is csak Törökország múlja alul.

A világon a legjobb Canberrában és környékén élni, mely a 9 szempont alapján 86,3 pontot szerzett. De a többi régió tekintetében is jól áll Ausztrália, a világ 10 legélhetőbb térségébe 6 ausztrál került be, köztük például Sydney, Melbourne és Perth régiói. Jól szerepelt az USA két tagállama is, New Hampshire és Minnesota is, melyek mellett még két norvég régió került be az első 10-be. A legrosszabb - az országok sorrendje után nem meglepő módon - a Mexikói Puebla régióban az élet, mely összesen csak 13,4 pontot szerzett.

Európában az első 10 helyből 7 helyet szereztek meg Norvégia régiói, de három svéd is bekerült. Magyarország különböző térségei itt is elég hátul szerepelnek a listán, a legrosszabb az élet Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön, mely 32,5 és 32,9 pontot kapott, s csak Törökország 14 régióját előzik meg. Sokkal jobb ugyanakkor a helyzet a Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl esetében, melyek a 224 vizsgált európai régió közül a 167. és 159. helyet szerezték meg. Magyarországon a legjobb Közép-Magyarországon élni, mely a listán a 156. helyen található, 43,9 pontszámával.

A világ országai közül az OECD listája alapján a legjobbak a lakhatási feltételek Kanadában, a második helyezett az Egyesül Államok lett, míg a harmadik helyen Ausztrália végzett. A legrosszabb lakhatási körülményekkel Mexikó rendelkezik. Magyarország ebből a szempontból jobban teljesített, mint az élhetőségi listán, a 34 ország közül a 30. helyet szerezte meg, s ezúttal Mexikó és Törökország mellett Lengyelországot és Izraelt is maga mögé utasította.

Szerző: trencséni | STOP

http://www.stop.hu/belfold/mindenhol-jobb-mint-itthon/1269805/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarnóczy Szabolcs: Szebb jövőt Miskolc szürkeállományának is
  2014-10-11 22:32:08, szombat
 
  2014-10-11. 18:13

Tarnóczy Szabolcs: Szebb jövőt Miskolc szürkeállományának is!

Egy nappal a választások előtt szeretnék még egyszer szebb jövőt kívánni Miskolc szürkeállományának, mely a felfuvalkodott Fidesz-guru, Kriza Ákos szerint egyszerűen nem létezik. Aki a testületi ülésen folyamatosan megkísérli belefojtani a szót jobbikos kihívójába, Jakab Péterbe, de vérig sérti városa megfogyatkozott értelmiségét azzal, hogy megtagadja létüket. Kampány idején természetesen a gazdasági helyzet (munkahelyteremtés), közbiztonság, elszámoltatás a leglényegesebb kérdések, de mindezt megszervezni az értelmiség hivatott, amely alkotó erejét kulturális élmények által regenerálja. Önkormányzati választások idején tehát nem igen szokták egy-egy város zenei életének minőségét elemezni, Miskolc esetében tegyünk ezúttal kivételt. Hiszen amik itt az elmúlt 24 évben zajlottak, az remekül mutatja, hogy a kormányzati ciklusokon átívelő felelőtlen kultúrpolitika milyen roppant anyagi s erkölcsi terheket ró egy városra. Azokat a károkat, melyeket a szocialistáknak becézett kommunisták hozzá nem értésükkel okoztak, a Fidesz-uralom alatt nemhogy korrigálták volna, hanem sok esetben tovább folytatták, és a helyzetet még súlyosabbá tették. Hiszen egy város vezetése felelős azért, hogy az állami szubvenciók ne legyenek eltékozolva, és ne tűnjenek el a közpénzek kézen-közön. Ha kulturális életre káosz, korrupció, károkozás jellemző, akkor csak a valódi politikai rendszerváltás, és az elszámoltatás lehet megoldás! Mert a lopott vagy elherdált közpénzek az adófizetőktől származnak, más szóval a nemzeti vagyon részét képezik, melyet a magyar lélek szellemi táplálására kellene fordítani. Persze a miskolci események kötődnek a budapestiekhez is, hiszen az összefonódásoknak mindig vannak szálai a vízfejű fővárosban is. Gyakran indulnak vizsgálatok is a gyanús, visszaéléses ügyekben, melyeket a magasabb, uram-bátyám összeköttetések révén rendszeresen leállíttatnak. Vegyük elsőként Bátor Tamás ügyét, aki még az MSZP-s idők óta volt a Miskolci Fesztivál igazgatója. Káel Csaba és Ókovács Szilveszter főmunkatársa ellen szintén vizsgálat indult, melyet szintén leállítottak. Pedig rendőrségi vizsgálat folyt az Operában a visszaélések miatt. Bátor ügyét pedig a miskolci fideszes városvezetés tussolta el, pedig egy a Magyar Narancsban napvilágot látott interjúban Bátor be is ismerte különös praktikáit. Bátor szerződtette a külföldi művészeket: két szerződés készült, az egyiket Bátor mint igazgató írta alá, a másikat mint ,,közvetítő". A második szerint a szerződtetett művészeknek részesedést kellett fizetnie ezért Bátornak, a fesztiválon kapott gázsijuk után. A történet ,,szépsége", hogy a szerződés fiktív céggel köttetett. Bátor eredeti cégének neve Harp 2000 Bt.; ennek a cégnek viszont Harp 200. A céginfó szerint e cég egyáltalán nem létezik, viszont címe Bátor lakcíme, és láss csodát, a két cég számlaszáma is ugyanaz! Ki figyel a cég nevében arra a hiányzó nullára?! A művészek persze általában készpénzben fizettek. De volt olyan külföldi karmester, kinek egy külföldi számlára (Kajmán-szigetek) kellett átutalnia a Bátornak járó részesedést. Elképzelhető, hogy e nemzetközi közegben ismeretlen gyakorlat milyen jó hírét keltette hazánknak! Bátor büszkén híresztelte is kollégáinak, de a Magyar Narancsban azt állította, hogy jelenleg már nem folytat ilyen praktikákat. Hiteles személy hihető állítása lenne? Minden esetre Bátor barátunk felfelé bukott, Káel jobbkeze lett a pesti Müpában, és Ókovács tanácsadója is a Magyar Operaházban. A tanácsadásért hatalmas juttatást kap, Ókovács szerint tanácsadásával minőségileg emeli az előadások színvonalát... Érdekesen alakult a miskolci zenekar ügye is. 30 év után, nagy sárdobálások közepette menesztették Kovács László karmestert. Hamar Zsoltot ígérték helyére, aki azonban még kinevezése előtt bedobta a törülközőt. Mivel már elkészült a 2014/15-ös évad terve, lemondták a már lekötött művészek meghívását, köztük Kossuth-díjasokat, Bogányi Gergelyt, Baráti Kristófot is. Győriványi Ráth György több koncertjét és lemezfelvételét is visszamondták, holott ezekre már szerződést kötöttek. Majd hirtelen fordulattal (egyik napról a másikra) menesztették a frissen kinevezett igazgatót, Horváth Ádámot is, és helyette egy korábban kirúgott ügyintézőt hoztak helyzetbe, aki rokona valamelyik Fideszes helyi ,,totum factumnak", noha nincs megfelelő végzettsége. Horváth Ádámnak és Győriványinak azért még több milliós végkielégítést fizettek ki, mivel már aláírt szerződéseik voltak. Tanácsadóként visszaszerződtették a kommunista volt igazgatót, aki súlyos pénzeken újra kinyomtatta a zenekar 50. évfordulójára már korábban elkészült könyvét, amelyet bezúzatott (!), holott e változat megjelenésébe korábban már beleegyezett. A zenekar zenei vezetőjének Gál Tamást nevezték ki, akit most menesztettek a Zeneakadémiáról, a hírek szerint azért, mert nyelvvizsgáját hamisította. (Ez nem ritka jelenség manapság a közéletben.) Ilyen kaotikus állapotok révén érthető, ha a koncertek teljes érdektelenségbe fulladnak, alig van közönség, miközben a közpénzeket lapátszámra herdálják el. Adja a Jóisten, reméljük, hogy Jakab Péter, a Jobbik jelöltje lesz az új polgármester, s akkor példát mutathat Budapestnek is, rendeződnek végre a miskolci zenei élet negyedszázados anomáliái, és talán ennek hatására Budapestéi is!
Forrás: https://kuruc.info/r/7/134299/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bízzon a Fideszben - csak a javát akarják!
  2014-10-11 22:25:50, szombat
 
  Bízzon a Fideszben - csak a javát akarják!
2014, október 11 - 14:06


Készpénzátutalási megbízásról szóló sárga csekket küldött a választás előtti mozgósító levele mellett mellékletként Orbán Viktor. A levélben a miniszterelnök azt írja, hogy "Bízzon a Fideszben!", ezt egészítette ki Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő a szombati sajtótájékoztatóján azzal, hogy Bízzon a Fideszben - csak a javát akarják!

Hegedűs Lorántné szerint azzal, hogy sárga csekket küldött Orbán a "harcostársaknak", azzal azt üzeni, hogy nemcsak a szavazófülkékben számít a támogatásukra, hanem mintegy a "rezsiharc jutalékaként vagy sikerdíjaként" az állampolgárok pénzére is számít.

A jobbikos képviselő felidézte, hogy érdekes a miniszterelnök hozzáállása a pénzhez, hiszen amikor költségvetési vagy EU-s támogatások szétosztásáról beszél, akkor "napkirályi babérokra törve" azonosítja magát az állammal, és kizárólag saját hódolóinak ígér pénzt. Ez a hatályos törvények alapján hivatali visszaélés Hegedűs Lorántné szerint, aki felhívta Orbán figyelmét arra, hogy a költségvetési forrásokat normatív (azaz pártfüggetlen) módon szokás szétosztani, az EU-s források pedig a magyar nép egészének járnak.

A mozgósító levél mellett kiküldött sárga csekk kapcsán a Jobbik képviselője megjegyezte azt is, hogy amikor a Fidesz kampányának finanszírozásáról van szó, akkor Orbán nem átall a "kubatovi lista alapján" akár létminimum alatt élő kisnyugdíjasoktól is pénzt kérni. A személyre szóló levelet pedig egyértelmű nyomásgyakorlásként értelmezte, ami azt sugallja, hogy a Fidesz számon tartja azt, hogy ki fizet a pártnak és ki nem.

Hegedűs Lorántné a sajtótájékoztatója végén felszólította Orbán Viktort, hogy ha túlköltekezett a kampányban, akkor Simicskától, Nyergestől, Demjántól vagy Csányitól kérjen támogatást, nekik küldjön sárga csekket, ne a kiszolgáltatott helyzetben élő magyar állampolgároktól. A jobbikos politikus feltette azt a kérdést is, hogy miért pont most kér pénzt a Fidesz, amelyre szerinte az a válasz, hogy a választások után durva megszorítások jönnek, és emiatt nagy szükség lesz az összegyűjtött pénzre.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/bizzon_a_fideszben_csak_a_javat_akarjak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kártérítést a Budapest–Esztergom vasútvonal által érin
  2014-10-11 22:12:20, szombat
 
  Kártérítést a Budapest-Esztergom vasútvonal által érintett önkormányzatoknak!

2014. október 11. 15:41
Hunhír.info

A Budapest-Esztergom vasútvonal felújításának elhúzódása botrány. Már az is elfogadhatatlan, hogy egy mindössze körülbelül 25 kilométer hosszú vasúti pálya átépítését eleve két évre tervezték. Azonban 730 teljes nap kevés volt ahhoz, hogy a tervet kivitelezzék

A még mindig zajló - és ki tudja, mikor elkészülő - munkálatokkal a vasútvonal mentén lakó, nap mint nap közlekedő több tízezer tanuló, illetve munkába vagy épp munkából haza igyekvő polgár életét nehezítették és nehezítik meg.

A kialakult helyzet mára már túllépett az ésszerűség határán. Ezért a környéken élő és közlekedő embereknek kártérítés jár a beruházást megrendelő magyar államtól. A kártérítésről és annak összegéről a magyar kormánynak kell döntenie és záros határidőn belül átutaltatnia az érintett önkormányzatok részére. Ezen túlmenően az elhúzódó munkálatokért felelős személyeket meg kell nevezni és felelősségre is kell vonni. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében ezek a minimálisan elvárható lépések - tájékoztatott Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=79097
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kőpor és narancsköd
  2014-10-11 22:08:35, szombat
 
 
Kőpor és narancsköd


2014.10.11.



Hargitai Miklós

A bicskei vasútállomás mellett működő, a Móricz Zsigmond utcára néző kőrakodóról három dolgot mindenki tud, aki Bicskén él, vagy járt már arrafelé: poros, zajos, és Orbán Győző (a miniszterelnök édesapja) bányájának termését pakolják itt. Talán az utóbbival, vagyis az Orbán-család közvetlen érintettségével függ össze, hogy a két előbbit a hatóság nem hajlandó észrevenni: sem a környezetvédelmi felügyelőség, sem az önkormányzat nem vesz tudomást a zajról és a kőporról.
hirdetés

Hogy porol-e a murvarakodó, arról azért nem érdemes hosszabb vitát nyitni, mert egyrészt a Google maps műholdképeiről is látszik, hogy a környékét is vastagon beteríti a fehér kőpor, másrészt pedig a parkolóban álló autók maguk a tárgyi bizonyítékok, hiszen estére alig látszanak ki a porréteg alól.
Sokszor hétvégén is folyik a munka
Sokszor hétvégén is folyik a munka
Kurucz Árpád / Népszabadság

Mindezt nemcsak mi állítjuk, hanem például egy ügyészségi beadvány is. ,,A bicskei vasútállomás közrakodójában 2011. októbere óta a közeli Móricz Zsigmond utcai lakókat intenzíven zavaró tevékenység folyik. Kora reggeltől késő estig kamionokkal szállítják a területre a dolomitzúzalékot, majd rakodógéppel a házaktól 10-12 méterre lévő iparvágányon vagonírozzák azt. Naponta több szerelvényt is megraknak. A szállítás és a rakodás komoly porterheléssel jár, emellett zaj- és rezgésterhelést is kénytelenek elviselni az ott lakók. Zaj- és porvédő fal nélkül történik a rakodás a területen. A szennyezés mértékére jellemző, hogy a kanalas markoló naponta akár több száz tonnányi poros murvát is átrakhat, és a közelben parkoló autókat (mivel itt található a vasútállomás parkolója is) egy munkanapi parkolási időszak alatt, vagyis néhány órán belül, vastagon betakarja a kőpor."

hirdetés

-Sokszor már reggel hatkor elkezdődik a hatalmas zajjal járó munka: az egész ház beleremeg, amikor a markolókanálnyi kőzúzalékot beleöntik a vagon fémhasába. Este nyolcig-kilencig folyik a szállítás, nem csak hétköznap, de sokszor hétvégén is. Rakodás pedig akkor is van, amikor nem szállítanak - mondja az utca egyik névtelenséget kérő lakója, és miközben beszélgetünk, több megrakott óriásdömper is elhúz előttünk. Nehéz Kő Kft., Unitranscoop - olvassuk a kamionokon a feliratokat. -A Nehéz Kő szintén az Orbán-családhoz tartozik, Orbán Ároné, a miniszterelnök öccséé. A követ pedig a gánti bányából hozzák, ami Orbán Győzőé - mondja helyi kalauzunk.
A parkoló autókat is belepi a kőpor
A parkoló autókat is belepi a kőpor
Kurucz Árpád / Népszabadság

,,A lakók többször jelezték az önkormányzat és a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség (továbbiakban: KDTKTF) felé is panaszaikat. 2014. januárban a KDTKTF megírta a lakosoknak, hogy komplex ellenőrzési eljárást indított, amelynek keretében adatokat kért a MÁV-tól és a Gánt Kő és Tőzeg kft-től, valamint a rakodást végző cégektől. 2014.02.20-án tervezett ellenőrzést tartott a KDTKTF, de intézkedésre nem talált okot. 2014.07.03-án ismételt helyszíni ellenőrzés történt, szintén intézkedés nélkül" - olvasható az ügyészségi beadványban, amelyet Szilágyi László korábbi parlamenti képviselő, az Együtt-PM bicskei polgármesterjelöltje készített.

-Valóban voltak itt kétszer is a hatóságtól, mindkétszer olyankor, amikor előtte napokig esett az eső, és nem sok látszott a porból - erősíti meg informátorunk.
A zajtól és portól szenvedő lakók már többször is jelezték panaszaikat
A zajtól és portól szenvedő lakók már többször is jelezték panaszaikat
Kurucz Árpád / Népszabadság

,,2014.06.24-én az utcában lakó családok közösen levelet írtak a polgármesternek és a képviselő-testületnek. Ebben azt kérték, hogy helyezzenek ki 12,5 tonnás súlykorlátozásról szóló táblát a vasútállomástól a Móricz Zsigmond utca végéig. Erre az önkormányzat a mai napig nem válaszolt, de kihelyezett 20 km/h-ás sebességkorlátozó(!) táblákat" - tartalmazza a beadvány.

-Egyszer kijött hozzánk Pálffy Károly alpolgármester (ő most a Fidesz polgármesterjelöltje), és azt bizonygatta, hogy nincs semmi baj, miközben teljesen beterítette a por, és alig jutott szóhoz a köhögéstől. Járt nálunk Orbán Győző is, kértük, hogy vegye meg a házunkat, olcsón adjuk, mert itt már nem lehet élni, de nem kellett neki - mesélik a Móricz Zsigmond utcai lakók.(Az alpolgármestert lapunk is próbálta keresni, telefonon nem értük el, az írásban átküldött kérdéseinkre egyelőre nem válaszolt.)

,,A KDTKTF 2014.10.01-én válaszolt e-mailben, engedélyt nem csatolt, sőt egyáltalán nem nyilatkozott arról, hogy létezik-e engedély a tevékenységre. Nem mutatott be semmiféle dokumentumot a védőtávolságok kijelöléséről sem" - áll a beadványban.
Sokan legszívesebben eladnák a házukat
Sokan legszívesebben eladnák a házukat
Kurucz Árpád / Népszabadság

A Népszabadság megkereste az ügyben a MÁV-ot is, a választ szó szerint közöljük: ,,Bicske állomáson az I. és XII. vágányok közötti területen, illetve a régi bauxit rakodón is rakodnak, amely egy távolabbi rakodóterület. A Dolomit Kft. és a Budai-Trans Kft. zúzottkő rakodásra érvényes és szabályos engedéllyel rakodik. A MÁV Zrt. nem kötött szerződést a rakodást végző cégekkel, hanem a fuvarozást végző magán vasútvállalatokkal. A MÁV Zrt. a fuvarozó cégekkel - mint egyéb esetekben is - egy általános szerződést kötött, amelyben benne foglaltatik a rakodó terület használata, mint ahogy a fuvarozásért járó pályahasználati díj is." A Dolomit Kft. egyébként szintén Orbán-cég, a MÁV pedig (az önkormányzathoz és a környezetvédelmi hatósághoz hasonlóan) semmilyen, a lakók egészségét és a környezetet védő feltételt nem támasztott a rakodót használókkal szemben.
hirdetés

Szilágyi László a bicskei jegyzőnek is írt egy adatkérő levelet, többek között azt tudakolva, hogy ki és miért engedélyezte a nagy zajjal és porral járó tevékenységeket a lakóházaktól pár méternyire, milyen egészségügyi határértékeket írtak elő, és összefügg-e a hatósági engedékenység azzal a ténnyel, hogy a lakosság érdekeiért az Orbán-családdal kellene szembefordulni. Választ máig nem kapott, így most egy ombudsmani beadványon töpreng, hátha a parlamenti biztos bevonása közelebb visz a megoldáshoz.

-Itt csak az nem látja a port, akinek a narancsköd elborította az agyát - szögezi le bicskei beszélgetőtársunk, búcsúzásként pedig azt is hozzáteszi: ha tudunk valakit, akinek kellene egy kétgenerációs, felújított ház hatalmas kerttel fillérekért, szóljunk neki, mert ő már nem bízik senkiben, csak a költözésben hisz.

http://nol.hu/belfold/kopor-es-narancskod-1491819
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VÁLASZTÁS' 2014
  2014-10-11 18:54:05, szombat
 
  VÁLASZTÁS' 2014

A parlament előtti téren több ezernyi főből álló tömegnek szónokolt valaki:
- Elég, ha egy pillantást vettek szűk homlokomra, állati kapzsiságtól eltorzult arcomra, s azonnal láthatjátok, kivel van dolgotok. Semmiféle mesterséghez, tudományhoz nem értek, a világon semmire se vagyok alkalmas, legföljebb arra, hogy az élet értelmét magyarázzam nektek s vezesselek benneteket a cél felé. Hogy mi ez a cél, azt is elárulom. Egy-kettő meg akarok gazdagodni, pénzt harácsolni, hogy minél több legyen nekem, s minél kevesebb nektek. Ezért titeket még inkább el kell majd butítanom. Vagy talán azt hiszitek, hogy már elég buták vagytok?
- Nem, nem - harsogta a tömeg fölháborodva.
- Tehát cselekedjetek lelkiismeretetek szerint. Ellenjelöltemet mindnyájan ismeritek. Nemes, önzetlen férfi, hatalmas koponya, világító elme. Van ebben a városban olyan valaki, ki melléje áll?
- Senki! - ordított a tömeg, mint egy ember.
- Nincs senki - és fenyegető öklök emelkedtek a levegőbe.

(Kosztolányi: A becsületes város)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
24 millióval drágább lakáshoz juthatott Kósa a cserével
  2014-10-11 17:53:51, szombat
 
  24 millióval drágább lakáshoz juthatott Kósa a cserével

24 millióval drágább lakáshoz juthatott Kósa Lajos és felesége az ingatlancserével úgy, hogy közben nem ráfizettek, hanem visszakaptak pénzt. Ez derül ki az RTL Híradó számításaiból, amelyet a rendelkezésre álló adatókból végeztek el.


A Fidesz alelnöke - állítása szerint - még 2002-ben egy debreceni házat cserélt el, amely akkor körülbelül 30 millió forintot érhetett. A csereingatlan - a budapesti, Duna-parti luxuslakás - jóval drágább lehetett: akkori áron körülbelül 54 millióba került. Kósa korábban azt állította, hogy még ők kaptak vissza pénzt.

Kósa a Házon kívül című műsornak azt mondta, a Duna-parti lakás négyzetmétere 350 ezer forint körül volt, a 155 négyzetméteres lakás így több mint 54 millió forintba kerülhetett. Azt is hozzátette, hogy a csere után még nekik járt vissza pénz.

A Népszabadság már akkoriban megírta, hogy Kósa eladta debreceni házát. A politikus viszont helyreigazítást kért a laptól, mert szerinte helytelen adatokat használtak. Akkor Kósa olyan adatokat közölt, amiből kiszámolható, hogy az eladott debreceni családi ház 30 millió forintot érhetett. Ezt összevetve Kósa nyilatkozatával az derül ki, hogy egy 24 millió forinttal drágább lakáshoz jutottak úgy, hogy közben nekik járt vissza pénz.

A Duna-parti lakás Kósa Lajos feleségének nevére került. Egyúttal vásároltak egy másik debreceni házat is. A 300 négyzetméteres épületnek fele-fele részben tulajdonosa a Fidesz alelnöke és felesége.

Kósa vagyonnyilatkozatában 2004 óta nyomon követhető egy 28 millió forintos lakáshitel, amely 2005-re 30 millióra nőtt. A politikusan 2007-ben már 68,5 millió forint hitele volt. Kósa tartozása 2008-ra 87,2 millió forintra növekedett, 2011-ben svájci frank alapú hitelét végtörlesztette, tartozása így 46,9 millió forintra csökkent.

Az RTL Klub szerette volna megkérdezni Kósát, hogy valóban 30 milliót ért-e előző debreceni háza, és miből végtörlesztett, a Fidesz alelnöke azonban nem akart nyilatkozni a csatornának.


- See more at: http://www.168ora.hu/itthon/24-millioval-dragabb-lakashoz-juthatott-kosa-cserevel -131278.html#sthash.zf6Oh772.dpuf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokak által tisztelt Miniszterelnök Úr!
  2014-10-11 17:44:58, szombat
 
  Sokak által tisztelt Miniszterelnök Úr!


Feltöltve: 2014. október 9.


Levelét, mely sajnálatos módon elhibázott címzés miatt jutott hozzám, megkaptam. Nagyra becsült, információim szerint jól fizetett munkatársai hanyag munkát végeztek, csak ez történhetett. Ön engem:"Kedves barátom, tisztelt harcostársam!" megszólítással illet. A lakókörnyezetemben élő barátai és harcostársai, kik közül egyel ma délelőtt is volt szerencsém találkozni és akit arról ismerhettem fel, hogy fogalma sincs a magántulajdonról, vagyis talán van, és mindent a saját tulajdonának tekint. Kölcsönös bemutatkozásunk pillanatában az ön harcostársa azonnal jelezte, így a név hallatán már tudja ki vagyok. (Nem mondta ugyan ki az önök által használt sztereotípiát: az a rohadt komcsi!)

Ezzel együtt, számomra is meglepő, európai fehér emberek módjára tisztáztuk a tulajdonviszonyokból adódó félreértést. Nem ehhez vagyok szokva az Ön harcostársai viselkedését illetően. Ez a környezet tájékoztathatta volna az ön szűkebb munkatársi gárdáját, hogy bár szigorúan a Népességnyilvántartó adataiból dolgoznak, (nem ilyen - olyan Kubatov listákból) azért a közismert nevek és címek (Gyurcsány, Kunce, Fodor, Heller Ágnes, Kiss János, Konrád György, Stb.) mellett van egy kb. ötmilliós országlakó sokaság, akivel Ön “Az évek során" nem, hogy sok, de egyetlen “küzdelmet sem vívott együtt, és nem hogy “mindig számíthattunk egymásra", sőt ellenkezőleg!

Nem tartom persze kizártnak, hogy Ön számított ránk, de nagy biztonsággal állítom, mi soha nem számítottunk Önre! Az a hatalmas siker, ahogy ön írja, a rezsi csökkentés, a bankok elszámoltatása (?????), érdekeink sikeres védelme Brüsszellel szembe. (????) Ez az Ön sikere, értem én, hogy szívesen adna át ezekből a kudarccal felérő sikerekből nekünk, vagy nekem is, de köszönettel visszautasítom. Élvezze azokkal, akikkel ezeket a sikereket elérte. Így talán érthető, levelének azokra a végtelen szürke, üresre koptatott közhelyeire, hogy “három a magyar igazság" és “fényes győzelmet értünk el", nem reagálok. Szólnom kell viszont arról, hogy a magyar egészségügy egyik sikerágazata a családorvoslás. Kitűnő családorvosaink vannak. Megdöbbenve látom, önnek nincs, vagy nem veszi igénybe a családorvosa segítségét. Aggasztó az ön amnéziája.

“Vigyük végig, amit 25 éve elkezdtünk." Valójában ennyire elfeledte Ön, mit kezdtünk 25 éve? Vagy inkább csak engem néz szenilisnek? Amit ön most, már ötödik éve csinál, az nincs köszönőviszonyba azzal amit 25 éve elkezdtünk. Így se rám, se családtagjaimra ne számítson a törekvései támogatására. Az Ön tavaszi, debreceni kampányfellépésén, egy kedves antipatikus fűzfapoétája elmondta saját “versét", a refrénje valahogy így szólt: “Ahogy Te szavaztál, úgy bánjanak véled!" Ha magam fűzfapoéta lennék most azt írnám az ön poétája helyében: “Ahogy Te kormányzol, úgy bánjanak véled"
Végezetül bevallom, hangos nevetésre ingerelt a levele mellékletével, azzal a kitöltetlen “sárga csekkel" ami a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség nevére és számlaszámára szól. Ez diszkrét célzás lenne arra, hogy adakozzak Önöknek? (10300002-2036597870073285) Talán ezzel a kéréssel forduljon Kósánéhoz, (Nem a Kovács Magdára, inkább az Ön minimális intellektussal bíró debreceni polgármesterének a feleségére gondolok.) vagy a külügyminiszter úrhoz. Mindketten szorgalmas és tehetős szülők gyermekei, akiket szüleik szívesen támogatnak. Tőlem sem anyagi sem szavazatban megnyilvánuló támogatást ne várjon! Ha lehetséges, a jövőben kíméljük egymást. Ígérem, mint eddig, ezután sem zaklatom levelekkel Kérem tegye ezt Ön is.

Maradok az elvárható minimális tisztelettel: Becsei Sándor országlakó.

http://huppa.hu/sokak-altal-tisztelt-miniszterelnok-ur/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.