Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Út az illúziótlanságba
  2014-10-25 22:24:09, szombat
 
  Út az illúziótlanságba
Posted on 2014/10/25 Szerző: Admin

Nem tudtuk a rendszerváltás hónapjaiban, hogy a köztársaság legfontosabb korlátai már akkor készen álltak. A több száz éves polgári fejlődés és függetlenség hiányában torzult versenyképtelen kultúránk, a közvagyonnak már akkorra javában folyó konvertálása a pártkárderek kezén, az antiszemita hagyomány összeállása az antikommunizmussal, az etatizmus és a radikalizmusok mátrixa, amelybe belefoglalódik majd a pártszerkezet.
Az eufória mögött magánnyereségekkel kalkuláló gondolatok formálták a rendszert, a legtöbb résztvevő hamar, már '93 körül rájött, hogy az átlépés az illúziók teremtette szabad, gazdag világba lassú és verejtékes lesz, ha egyáltalán lesz − ezért a közjótól és a komolyan vehető politikai értékektől a magánjavaik gyarapítása felé fordultak. A politikai osztályt egyre inkább a legrosszabb magyar politikai hagyomány — az önzés diktálta széthúzás − kerítette a hatalmába, miközben egyre cizelláltabb technikával ámították és vezettél orruknál fogva választóikat, akik ezt fokozatosan észrevették, de egyúttal − arra való szociális kompetenciák nélkül, hogy ezen változtassanak − bele is fásultak.
A politika egyetlen hatalmas üzleti vállalkozássá vált, és az a trend máig csak erősödik. Elvileg — ha visszafordulás nem, de még csak konszolidáció sem jön ebben a trendben − minden a fokozódó igazságtalanság, az egyre többeket elérő elszegényedés, a legrosszabb esetben a hatalomért vívott mind kíméletlenebb, a legválogatottabb eszközöktől sem visszariadó bandaharc, és az ország versenytársaitól történő végletes leszakadása felé mutat.
Gyermekkorunk illúzióit a jámbor, szabadságszerető magyar népről, a legkisebb királyfiról, a jóság és az igazság győzelméről elsodorta − a magyar valóság.
A rendszerváltás tapasztalata számomra? Immár elmondhatom, jól ismerem önmagunkat. Olyan bizonyossággal, amely nem meríthető könyvekből. Olyan illúziótlansággal, amelyet nem adhat semmilyen ellenséges propaganda. És pont ez kell ahhoz, hogy hathathatósan lehessen végre tenni önmagunk érdekében.

(Béndek Péter)

http://balrad.wordpress.com/2014/10/25/ut-az-illuziotlansagba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van egyáltalán olyasmi, amibe Orbán belebukhatna?
  2014-10-25 21:55:43, szombat
 
  Van egyáltalán olyasmi, amibe Orbán belebukhatna?
köznapló | Szólj hozzá!


Már önmagában az, hogy egy ilyen kérdés egyáltalán felmerül egy politikai blogoldalon, sokat elárul a mai Magyarországról. Itt tartunk ugyanis. Azon tanakodunk és politikai elemzők azon vitatkoznak, hogy van e olyasmi amibe belebukna miniszterelnökünk. Nehéz kérdés. Ugyanis Orbán nem bukott bele a baltás gyilkos kiadásába, nem bukott bele az alkotmány átírásába, az ÁFA emelésbe, a magánnyugdíjak lenyúlásába és sorolhatnánk. Sőt. Nem csak, hogy nem bukott bele mindezen ügyekbe, de még csak túlzott népszerűségvesztést sem szenvedett el. Na jó, tudom: a Fidesz szavazótábora sokkal kisebb, mint 2010-ben. De most is övék a voksok elsöprő többsége, és úgy tűnik ahány választást csak tartunk, mindegyiken egymást tapossák a hívek, hogy behúzhassák az X-et Orbán pártja mellé. Ez van. Tehát jogos a kérdés: tehet egyáltalán olyasmit a mi Viktorunk, amibe belebukna?

A jelenlegi kitiltási ügy már csak azért sem valószínű, hogy bukást hozna a Fidesznek, mert egyrészt a NAV korrupt működését már korábban leleplezte egy volt adóellenőr - és annak sem volt túl nagy visszhangja - másrészt a Fidesz-híveket nem nagyon érdekli, mit mond az USA. (Azért érdekes lenne megtudni, hogy mi volna, ha a fidesznyikek által csodált Putyin elvtárs fedné meg egyszer Orbánékat.) Az sem túl életszerű, hogy a netadó okozná Orbánék bukását. Már rég bebizonyosodott: Magyarország lakosságára nincs hatása új adók bevezetésének, és az adóemeléseknek sem. Szépen eltűrik az emberek. Hogy miért? Mert a jómódúak életszínvonalát nem ingatja meg, a szegények pedig soha nem a megszorítást vagy adóemelést bevezető Fideszt okolják a terheik növeléséért. (Hogy mit okolnak helyette, jó kérdés. Sokszor a szocikat, a világgazdasági válságot, a rossz sorsot, vagy éppen azt, amit a kormány-propaganda bead nekik.)

Ha tovább elmélkedünk azon, hogy mi okozhatná Orbán bukását, akkor elindulhatunk a realitások útján, vagy használhatjuk fantáziánkat is. Nézzük előbb a realitásokat. Ha az USA egyszer valóban, úgy istenigazából ellenünk fordulna, könnyen lehet, hogy botrányok sokaságát robbanthatná ki. Például közzétehetne olyasmiket, amiket tud Orbánékról. (Márpedig az európai lehallgatási ügy óta ne legyenek kétségeink: Washington nagyon sokat tud a magyar vezetőkről.) Ha ez bekövetkezne: sok kellemetlenség, nyakkendő igazgatás, szájnyalogatás, meg torokköszörülés zajlana Orbánéknál. De hogy belebuknának ebbe? Nem hiszem. Még a végén hős lenne Orbánból, akit a szemét nyugat támad igaztalanul. Meg persze a Fidesz kijátszaná a jól bevált ütőkártyáját: bizonyítsa be vádjait az USA. Aztán ha jönnének a bizonyítékok, akkor tagadná és vitatná azokat. A kétmilliós rajongói kör meg nekik hinne és nem az USA -nak (meg a józanésznek).

De nézzük tovább a lehetőségeket. Ott van az EU. Előfordulhat, hogy az EU végképp megelégeli Orbánék gerinctelenségét és megvonja Magyarország szavazati jogát. Ebben az esetben Orbán azt kommunikálná idehaza a lakosságnak, hogy az EU nem tiszteli a magyarokat és Magyarországot. Figyelem: nem a magyar kormányt, hanem Magyarországot. Nemzeti hős lenne belőle, aki az egész világgal is derekasan szembeszáll, hazáját védve. A kétmilliós hívő-tábor meg egy emberként éltetné. Aztán ha kitennének az EU -ból bennünket, vagy maga Orbán léptetne ki bennünket, még nagyobb lenne a Fidesz-tábor elégedettsége. Nemhogy bukást, de még további népszerűség-növekedést is elkönyvelhetne az Orbán-párt. Összegezve az eddigieket: szerintem sem az USA, sem az EU nem tudja megbuktatni Orbánt és pártját. (Kiemelném: önmagában Orbán bukása semmilyen komolyabb változást nem generálna, hisz helyére állna Lázár vagy valamilyen hasonszőrű figura. Az egész társaságnak és rendszerüknek a bukásától lehetne csak komolyabb változást remélni.)

Ha sem az USA, sem az EU nem buktathatja meg Orbánékat akkor ki? Talán a ruszkik? Ezt a verziót azok terjesztik, akik szerint Orbán végső célja az EU -ból kilépés és az orosz-magyar szövetség. Lehetséges. És persze az is, hogy Orbán valóban ,,átviszi" hazánkat az orosz oldalra. Aztán társulhatunk abból a nyomorból is, ami az oroszoknak az osztályrésze, mert hogy Putyin nem fog évi 4 milliárd eurót adni nekünk, az olyan biztos, mint a halál. Hogy ebbe belebukna Orbán? Kötve hiszem. Lesz ugyanis annyi esze - hisz jogász az istenadta - hogy megszavaztassa mind az EU -ból kilépést, mind az orosz szövetséget. A jó magyar nép meg megszavazná. Ugyanis a választási rendszer olyan, hogy 2 millió fix szavazóval bármi keresztülvihető. És Orbánnak kajakra meg van a 2 milliós biorobot tábora. Arra szavaznak, amire Orbán utasítja kéri őket. Ez a helyzet.

Tehát: Orbánt nem tudja megbuktatni az USA, nem tudja megbuktatni az EU és nem tudja megbuktatni Oroszország sem. Akkor talán maga a magyar nép? Mondjuk a két millió biorobot egy része elpártolna egyszer tőle? Sajnos ennek még csak jele sem látszódik. Ha mondjuk elkapnák, amint Hegyeshalomnál a határon áthaladva a kisbusza hátuljában ott lenne az ország teljes aranykészlete belebukna? Nem hiszem. Kimagyarázná. Azzal, hogy befektetni viszi. Én azt mondom: Orbán volt, van és lesz. És ezen egyelőre sem Isten, sem ember, sem hatalom nem tud változtatni. De persze reménykedni lehet és kell is. Egyszer minden diktátor megbukik. Előbb utóbb, valamiben.

http://koznaplo.blog.hu/2014/10/25/van_egyaltalan_olyasmi_amibe_orban_belebukhatn a
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmérgesedő vita London és az EU között
  2014-10-25 21:45:40, szombat
 
  Még egy hír a nyugat döglődéséről.:):):)

Elmérgesedő vita London és az EU között

Egyre indulatosabb szóváltássá fajul a brit kormány és az Európai Unió közötti vita a Brüsszel által követelt 2,13 milliárd eurós pótlólagos brit befizetés ügyében.
A szombati brit sajtó egybehangzó értesülései szerint David Cameron miniszterelnök - aki előző nap egyértelművé tette, hogy London nem fogja kifizetni az összeget a december 1-jei határidőre - nem sok szövetségesre lelt a többi uniós társállam vezetői között.
A Financial Times című londoni gazdasági napilapnak egy uniós tisztviselő elmondta: Angela Merkel német kancellár a brüsszeli EU-csúcs zártkörű megbeszélésén “különösen nyers hangnemben" odavetette Cameronnak, hogy a brit kormányt nem érhette “derült égből villámcsapásként" a pótlólagos befizetési igény, és Londonnak fel kellett volna készülnie erre. Francois Hollande francia elnök a lap forrásai szerint arra szólította fel Cameront, hogy tartsa be a játékszabályokat.
Alexander Lambsdorff német liberális európai parlamenti képviselő, az EP egyik alelnöke szombaton a BBC rádiónak nyilatkozva kijelentette: az Európai Unió “elvárja", hogy Nagy-Britannia befizesse a pótlólagos, “és a dolog itt véget is ér". Hozzátette: mindenkinek be kell fizetnie kötelezettségeit, és ha valamelyik tagországnak jobbak a növekedési mutatói, “abból logikusan következik", hogy több pénzzel kell hozzájárulnia az EU-költségvetéshez. Lambsdorff szerint ezt mindegyik tagország elfogadta.
Az egyébként is igen feszült brit-EU viszonyt terhelő újabb konfrontáció előzményeként az EU-bizottság közölte a brit kormánnyal, hogy a tagországok bruttó nemzeti jövedelmének (GNI) statisztikai elszámolásában eszközölt - főleg a “láthatatlan" gazdaság egyes elemeinek bevonását célzó - változtatások miatt Nagy-Britannia 1,676 milliárd fontnak megfelelő egyszeri összeget köteles befizetni az EU-költségvetésbe, figyelembe véve azt is, hogy a brit gazdaság az elmúlt években az eddig becsültnél - és a többi uniós gazdaságnál is - jobb teljesítményt nyújtott. Az Európai Bizottság által most követelt összeg gyakorlatilag visszamenőleges pótbefizetés lenne a 2002-2013-as időszakra.
Az átdolgozott elszámolási szabályok alapján messze Nagy-Britanniát sújtaná a legnagyobb pótlólagos befizetési kötelezettség, a Brüsszel által követelt összeg ugyanis az éves brit EU-költségvetési hozzájárulás 20 százalékának felel meg. Londonban csak fokozza az indulatokat, hogy mások mellett Franciaország és Németország visszatérítést kap ugyanezen felülvizsgált elszámolási rendszer alapján.
David Cameron az Európai Unió brüsszeli csúcsértekezlete után tartott sajtóértekezletén “teljesen elfogadhatatlannak" nevezte a követelést, és az EU-ra célozva kijelentette, hogy “így nem lehet viselkedni" az egyik legnagyobb nettó befizető tagországgal szemben. Ha valaki arra számít, hogy London átutalja ezt az összeget december 1-jéig, a Brüsszel által megállapított határidőig, “azt kellemetlen meglepetés fogja érni (...) ez ugyanis nem fog megtörténni" - fogalmazott igen indulatos nyilatkozatában a brit kormányfő.
Szombaton a kormányzó brit Konzervatív Párt legtekintélyesebb képviselői is felsorakoztak Cameron mögött. Sir Malcolm Rifkind egykori külügyminiszter, az egyik legismertebb tory veterán “nevetségesnek" minősítette azt az elvárást, hogy London “hirtelenjében fizessen be 2 milliárd eurót". Sir Malcolm az uniós statisztikai hivatal “baklövésének" nevezte az ügyet, hozzátéve: az Európai Bizottság “jellemző módon" nem mérte fel előzetesen az ügy politikai jelentőségét. Rifkind szerint mindazonáltal várható, hogy valamilyen ésszerű kompromisszum születik a vitában.
A szombati brit lapok felvetik George Osborne pénzügyminiszter felelősségét is. Osborne ugyanis egybehangzó értesülések szerint már kedden tudott a várható brüsszeli követelésről, ám - a Financial Times szerint egyelőre nem ismert okokból - “nem riasztotta" Cameront, aki a brüsszeli csúcsértekezletre utazva értesült az ügyről.
http://www.magyartudat.com/elmergesedo-vita-london-es-az-e.../
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a Führer is tartott az angoloktól, de ez a keletnémet ko
  2014-10-25 21:25:58, szombat
 
  Még a Führer is tartott az angoloktól, de ez a keletnémet komorna keménykedik
2014. október 25. 18:31
Hunhír.info

Brüsszelben új módszerek alapján átszámolták a tagállamok GDP-jét, az eredmények szerint Nagy-Britannia gazdasága még annál is jobban teljesít, mint eddig hitték. Az unió ezért kétmilliárd eurót követel a britektől. Cameron brit miniszterelnök nem akar fizetni, Angela Merkel azt mondta neki, Londonnak számítania kellett volna a pótlólagos fizetési igényre.

Az EU közölte a brit kormánnyal, hogy a tagországok bruttó nemzeti jövedelmének statisztikai elszámolásában eszközölt (főleg a láthatatlan gazdaság egyes elemeit bevonó) változtatások miatt Nagy-Britannia 1,676 milliárd fontnak megfelelő egyszeri összeget köteles befizetni az EU-költségvetésbe. A szigetország gazdasága ugyanis az új adatok szerint még annál is jobban teljesített, mint eddig számolták. Az Európai Bizottság által most követelt összeg gyakorlatilag visszamenőleges pótbefizetés lenne a 2002-2013-as időszakra.
David Cameron miniszterelnök azt mondta, hogy London nem fogja kifizetni ezt az összeget. Angela Merkel német kancellár a brüsszeli EU-csúcs zártkörű megbeszélésén különösen nyers hangnemben odavetette Cameronnak, hogy a brit kormányt nem érhette meglepetésként a pótlólagos befizetési igény, és Londonnak fel kellett volna készülnie rá. Francois Hollande francia elnök felszólította Cameront, hogy tartsa be a játékszabályokat, mondta el egy uniós tisztviselő a Financial Timesnak.

A németek jól járnak

Az átdolgozott elszámolási szabályok alapján messze Nagy-Britanniát sújtaná a legnagyobb pótlólagos befizetési kötelezettség, a Brüsszel által követelt összeg ugyanis az éves brit EU-költségvetési hozzájárulás 20 százalékának felel meg. Londonban csak fokozza az indulatokat, hogy mások mellett Franciaország és Németország is visszatérítést kap ugyanezen felülvizsgált elszámolási rendszer alapján.

Nagy-Britannia túl jól teljesít

Sir Malcolm Rifkind egykori brit külügyminiszter nevetségesnek minősítette azt az elvárást, hogy London hirtelenjében fizessen be 2 milliárd eurót. Sir Malcolm az uniós statisztikai hivatal baklövésének nevezte az ügyet, és hozzátette: az Európai Bizottság jellemző módon nem mérte fel előzetesen az ügy politikai jelentőségét. Rifkind szerint mindazonáltal várható, hogy valamilyen ésszerű kompromisszum születik a vitában.

Hunhír.info - mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=79464
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérném szépen azt a törvényhelyet, amelyben elő van írva az
  2014-10-25 20:55:12, szombat
 
  Kérném szépen azt a törvényhelyet, amelyben elő van írva az a tétel, hogy a cigányságot a magyar társadalom az idők végezetéig el kell, hogy tartsa, segélyt kell, hogy folyósítson részükre, és fizesse a betegellátásukat, a kórházi kezeléseiket még akkor is, amikor a családi perpatvar miatt verik szét egymást? Ezen kívül rendezze az általuk okozott károkat és a rezsijüket is!

Kérném szépen azt a törvényhelyet, amelyben elő van írva, hogy a holokauszt túlélőknek meddig kell még folyósítanunk a kártérítéseket, kárpótlásokat, kiemelt nyugdíjakat?
Miért teszik felelőssé a holokausztért a ma itt élő magyar társadalmat? Azt a társadalmat, amelyik 70 évvel ezelőtt a világon sem volt?

Miért nincs még mindig felmondva az 1962 évi kölcsönös szociális szerződés, amelyet a Szovjetunióval (és nem Ukrajnával!!) és Romániával kötött a Magyar Népköztársaság? Államforma változás miatt 1989. október 23-a után azonnal fel kellett volna mondani, annál is inkább, mert egyetlen magyar beteg sem jár ki sem Ukrajnába, sem Romániába gyógykezelésre. Arról meg nem is beszélve, hogy járulékfizetési kötelezettség nélkül magas összegű nyugdíjakat folyósítunk ez alapján a szerződés alapján főleg Ukrajnába, sokszor ukránoknak. Újabban ukrán krónikus betegeket is gyógyít a nyíregyházi kórház, a magyar beteg meg megy várólistára, vagy a levesbe.

Miért tartunk el többszáz külföldi diákot, és tanítjuk őket az egyetemeinken ingyen? A magyar diák meg örökre adósodjon el a diákhitelnek ,,köszönhetően".

A magyar társadalom hátrányba kerül a saját hazájában. Vajon miért? Csak nem azért, mert birka módjára mindent eltűr? A birka tűr egy ideig, aztán menekülőre fogja a dolgot. Így tesz a magyar társadalom is: inkább külföldre vándorol a megélhetés reményében, az itthon maradók pedig amikor csak tehetik, leszavaznak azokra, akik 25 év óta ezt teszik velük!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.