Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Megállj, te mocskos internet!
  2014-10-22 21:34:40, szerda
 
  2014.10.22. 11:32
Megállj, te mocskos internet!


Miközben Putyin Köpcös Cuncija úgy küzd a fokozódó nemzetközi helyzettel, mint kezdő medveimádó az anál körtével, addig a többiek nem alszanak, sőt: vargamiska vezetésével igyekeznek erőltetni az örök érvényű szabályt:

- Aminek használatához hülye vagy, mit nem tudsz uralni, betiltani, szabályozni, azt adóztasd meg!

Rendesen, ugye, mert kicsit adóztatni mi a francnak? Ha már leugatnak, beszólnak és anyáznak, ha már élnek azzal a kevés szabadságjoggal amit meghagytunk nekik, akkor legalább kerüljön sokba. A kurvaannyukat, azt. Fészbúkmilla forradalom, mi? Apátokfaszát, ezt többet normál költségek mellett elő nem adjátok!

- Nem elégszel meg a közmédia hurrájelentéseivel, pártatlan sajtót keresel a világhálón? Fizess többet!

- Saját fordításodban akarod olvasni mikor a nemzetközi sajtó Viktort ekézi? Fizess többet!

- Lemaradtál Kósa Lajos valamelyik emlékezetes önszívatásáról az RTL híradóban? Fizess többet!

- Normál költségek mellett követnéd Viktor elpocakosodását a faszbúkján? Fizess többet!

Igen, az utolsó példapont is belejátszik a bulikába, bár az Index egyébként remek infógrafikájából sajnálatosan kimaradt.

internetadó.jpg

Pedig ugye innentől nem lesz mellékes az sem, Don Cunci propagandavideót mekkora költséggel lehet élvezni időről időre. Akik digitális szakadékról pofáztak még néhány éve, azok most jelképesen beálltak a hátunk mögé, és belerúgják azokat, akik nem tudnak eleget fizetni érte.

Hogy a digitális ügyintézés felé tart a világ?

Lárifári, nem nálunk! A kormányszájtok egy marék átizzadt szotyihéjat érnek, interneten ügyintézni bármi hivatalos dolgunkat kilátástalan küzdelem. A Neptunhoz és online diákhitel ügyintézéshez szokott diákoknak sem kötelező mindent kényelmesen, otthonról vagy a korral haladva netképes okostelefonról vagy táblagépről intézni, vagy ha mégis, akkor annyival több diákhitelt teccenek majd fölvenni hozzá. Megtanuljátok ti oktatási rendszer ellen sztrájkolgató, izgága pöcsikék, hogyan tekint rátok a ner:

A rezsicsökkentés az örökké fiatal nyugdíjas szavazóbázis kiváltsága, nektek meg lófasz a seggetekbe!

http://varanus.blog.hu/2014/10/22/megallj_te_mocskos_internet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bénult külügy képtelen volt jelezni az amerikai pofont
  2014-10-22 20:42:57, szerda
 
  A bénult külügy képtelen volt jelezni az amerikai pofont

2014. október 22., szerda, 11:40 Utolsó frissítés: 6 órája

Szerző: Kósa András



Képtelen a kormányzati apparátus és a magyar diplomácia egy olyan súlyos krízis előrejelzésére, mint amilyet a magyar-amerikai kapcsolatokban tapasztalni. Ami ennél is rosszabb, a helyzet élesre fordulásával láthatóan a megfelelő reagálás képessége is hiányzik. Forrásaink szerint az alsóbb szinteken dolgozók félnek rossz híreket közvetíteni a vezetőiknek, így hiányoznak a fékek, a józan hangok, melyek figyelmeztetnének egy-egy döntés negatív következményére.

Két-három ember kivételével a Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézménye, a Magyar Külügyi Intézet teljes kutatói állománya felmondott az elmúlt hetekben, az intézményben zajló átalakítás folyományaként. A szervezet korábban ismert honlapja bő egy hónapja nem is működik, az oda látogatót csak egy ,,Az oldal átalakítás alatt áll" felirat fogadja, az újat viszont még egy Google-keresés sem dobja ki, a szervezet tweetjei között kell böngésznie annak, aki rá akar találni.

Információink szerint az új intézetvezető, Gallai Sándor a kinevezése után csökkentette a fizetéseket (egy sor bérpótlék elvonásával), és több esetben megtiltotta a tudományos munkatársaknak, hogy külföldi meghívásokat fogadjanak el, takarékossági okokra hivatkozva még olyan esetekben is, amikor az utazás, kinti szállás, konferenciadíj költségeit a fogadó fél állta, az intézetnek csak napidíjat kellett volna fizetnie. Az új intézet kormányhivatal lesz, a munkatársai kormányalkalmazottak. Gallai néhány napja a Népszabadságnak azt mondta, eddig "egyéni alapon, érdekek mentén szerveződő tevékenységek folytak" a külügyi intézetben, ő ezen változtatni akar.

Ezzel "csak" az a baj, hogy forrásunk szerint a független kutatói státusz és a kormányhivatalnoki pozíció között komoly különbség, hogy utóbbinak nyilvánvalóan a felülről jövő, politikavezérelt elvárásokat kell kiszolgálnia, így elég nehéz objektív elemzést készítenie. A koncepció persze beleillik a harmadik Orbán-kormány politikai krédójába, miszerint "jön a tisztán politikai kormányzás időszaka". A posztokra tisztán pártkádereket neveznek ki: ezt jelezte a nyár elején a média kormánykritikus szegmensével is kiegyensúlyozott kapcsolatra törekvő kormányzati kommunikációs stáb lecserélése, és külügyes forrásunk szerint ugyanez jellemző a minisztérium elemzői szintjein is. Ebbe még az is "belefér", hogy egy - magyarul egyébként társalgási szinten beszélő - diplomata forrásunk megdöbbenve említette, a kormány külföldi megítélése szempontjából érzékeny kérdésben olyan, frissen kinevezett minisztériumi tisztviselővel kellett tárgyalnia, aki nem beszélt idegen nyelven.

Fotó: MTI / Soós Lajos

,,Gallai Sándorról mindenki tudta, hogy 'Navracsics embere', együtt tanítottak korábban. Eleve úgy is tekintett rá mindenki, mint aki csak 'ideiglenesen állomásozik' az intézetben, aztán ahogy Navracsics Tibor tovább lép Brüsszelbe, ő is menni fog. Ehhez képest elkezdte teljesen felforgatni az intézetet, mintha évekre be akarna rendezkedni. Navracsics négy hónap után tényleg ment, és jött Szijjártó Péter: most mindenki azt várja, hogy ő is elkezdi majd a maga szája íze szerint átszervezni a dolgokat" - mondta a Külügyi Intézet belső működésére rálátó forrásunk.

A magyar kormányzati diplomácia legfontosabb háttérszervezete tehát éppen akkor került gyakorlatilag működésképtelen állapotba, amikor a rendszerváltás óta a legsúlyosabb krízis látszik kialakulni Magyarország külkapcsolataiban, amikor a Budapestre delegált amerikai ügyvivő arról beszél, akár véget is érhet a magyar és az amerikai kormány szövetségi együttműködése, és amikor magas rangú magyar kormánytisztviselőket tiltanak ki az Egyesült Államokból.

Nem jelezték előre

Ez vélhetően csak az egyik oka annak, hogy a kormány láthatóan képtelen megfelelő módon kezelni azt a diplomáciai kihívást, amivel szembesülnie kell. A bajok másik oka, hogy a jelek szerint a magyar diplomácia arra is képtelen volt, hogy előre jelezze, minőségi romlás következett be az utóbbi időszakban a kétoldalú kapcsolatokban. A hvg.hu még szeptember végén írt arról, hogy több, egymástól független diplomáciai forrásból úgy értesültünk, a korábbi kritikus nyilatkozatok, Bill Clinton, majd Barack Obama beszéde után immár komolyabb nyomásgyakorlás következhet amerikai részről. Egyértelmű jelzések érkeztek, egy hosszan tartó folyamat részeként, amit a diplomáciának dekódolnia kellett volna.

A magyar diplomáciát ennek ellenére láthatóan meglepte, hogy a teljes fordulat a kapcsolatokban valóban bekövetkezett, aminek - az érintettekkel folytatott háttérbeszélgetések alapján - összetett okai vannak. Az egyik kétségtelenül az, hogy a hónapok óta tartó átszervezések nyomán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban forrásaink szerint gyakorlatilag nem folyik érdemi diplomáciai elemző munka, eleve késve alakultak meg fontos főosztályok, nem csak Navracsics Tibor érkezésével történt rengeteg személycsere, de ezek még most is folynak, sőt ezután fognak csak felpörögni. Szijjártó Péter miniszteri bemutatkozó sajtótájékoztatóján a hvg.hu kérdésére gyakorlatilag megerősítette, hogy több mint kétszáz embertől válnak meg. (Igaz, a miniszter azt mondta, ők főleg a működtetés, intézményfenntartás terén dolgoznak.)

Nem merik elmondani Orbánnak a rossz híreket

Fotó: Stiller Ákos

Mindehhez járul az ,,új szemlélet", amit egyébként nyilvánosan is deklarált a minisztérium vezetése: csak a gazdaságélénkítés, befektetésösztönzés számít, más nem. A gyakorlatban külügyis forrásaink szerint ez azt jelenti, hogy az eddig diplomáciával foglalkozó munkatársaknak, szakértőknek is csak azzal szabad foglalkozniuk, hogy a miniszter utazásainak lehetséges célországaiban olyan vállalatokat keressenek, melyek potenciális gazdasági partnerként jöhetnek szóba. ,,A miniszteri felkészítőknek csak erről szabad szólniuk, más nem is érdekli a vezetést" - mondta egy forrásunk. Jelenleg nem csak a külügyi intézetben, a minisztériumban sem folyik érdemi stratégiai elemző, és tervező munka. Az ezzel foglalkozó Stratégiai Tervezési Főosztályt - nem fogják kitalálni - éppen átszervezik, Tervezési és Koordinációs Főosztály az új neve. Ráadásul új vezetője az Kubatov Anikó, aki Navracsics Tibor alatt vezette a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetközi főosztályát, így kérdéses, Szijjártó Péter a helyén hagyja-e.

Attól, hogy a minisztérium jelenleg képtelen volt előre jelezni a közelgő válságot, a washingtoni amerikai nagykövetség attól még megtehette volna - Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció képviselője a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának hétfői ülésén erre többször is rákérdezett Lázár Jánosnál, de nem kapott konkrét választ. Egy diplomáciai missziónak ugyanis rendszeresen jelentenie kell, hogy az adott ország kormánya részéről milyen lépések várhatók, viszont itt ez láthatóan nem történt meg. A miértre érdekes választ adott a hvg.hu-nak egy befolyásos kormányzati szereplő, aki szerint ,,eléggé elszigetelt körülmények között dolgozik" a washingtoni magyar követség, így ,,tőlük nem is volt várható, hogy ezt előre jelezzék". Egy, a magyar-amerikai kapcsolatokra rálátó forrásunk szerint is ez a helyzet, ő azt mondta, a követség munkatársaival - nem személyes kvalitásaik, hanem a kormánypolitika miatt - egyre kevésbé tartanak kapcsolatot az amerikai kormány tisztviselői, a jelentősebb washingtoni elemző intézetek munkatársai.

Nem mernek rossz híreket közölni

Végül egy további okot is többen említettek, amit már évekkel ezelőtt megemlített több forrásunk, ami ráadásul nem kizárólag a diplomatákra jellemző a magyar kormányzatban. ,,Arról van szó, hogy a 'terepen mozgó' szakértők, alacsonyabb rangú diplomaták már az apparátusi középszinttel sem mernek 'rossz híreket', a kormányt ért kritikákat közölni. Egyszerűen elhallgatnak tényeket, mert tudják, hogy bármely negatív fejlemény miatt őket fogják leszúrni" - mondta egy forrásunk, aki szerint emiatt nem mérték fel rendesen azt sem, hogy a paksi bővítési szerződés milyen nemzetközi bonyodalmakhoz vezethet. ,,Nevetnem kell azon, hogy a kormányt úgymond meglepetésként érte, ami történt. Elég lett volna csak az amerikai médiát, az ottani meghatározó lapokban mostanában megjelenő véleménycikkeket olvasni. Egyszerűen arról van szó, hogy sem a kormányfőnek, sem a külügyminiszternek nem merte senki elmondani, hogy ebből most tényleg baj lehet" - mondta egy forrásunk.

Egy másik - a kormányzati apparátuson belüli elemzői tevékenységre rálátó - informátorunk még plasztikusabban írta le a helyzetet: ,,Éppen az történik, mint A bukás című film híres jelenetében, amikor Adolf Hitler nem létező századokat tologat a térképen, ott állnak körülötte a tábornokai, és sokáig nem mernek szólni, hogy azokat már rég szétverték. Ha valahonnan esetleg negatív tartalmú jelentés érkezik, egyszerűen megreked valahol a minisztérium alsóbb szintjein, nem továbbítják, mert nem az szerepel benne, ami a politikai elvárás". Emiatt például már egy minisztériumi sajtószemlét sem lehet komolyan venni, mert készítői nem súlyozzák az információkat: ha valami negatívat írnak Magyarországról, akkor azt igyekeznek pozitív hírekkel ,,kiegyensúlyozni".

Az apparátus bénult állapotát mutatja az is, hogy az első konkrét amerikai jelzés után még mindig lett volna két hetük arra, hogy megpróbálkozzanak valamiféle tűzoltással, de ez sem történt meg. Mint a Külügyminisztérium saját közléséből kiderül, André Goodfriend október 6-án közölte először nem nyilvánosan, hogy magyarokat tiltottak ki korrupciós vádakkal. Abban még kormányzati forrásaink is egyetértettek, hogy az Egyesült Államok részéről még ekkor is volt annyi pozitív hozzáállás, hogy részükről diszkréten kezelték volna az ügyet.

Ehhez képest a jelzésnek semmilyen egyéb következménye nem lett azon túl, hogy André Goodfriendtől még kétszer információt kért a tárca. Legalábbis ez derül ki abból a három darab belső feljegyzésből, amibe Vadai Ágnes tekinthetett bele. A DK képviselője erről az ATV kedd reggeli adásában azt mondta, világosan kiderülnek belőle, hogy az amerikai ügyvivő a konkrét kitiltási ügyön kívül egyéb, nagyon súlyos dolgokra hívta fel Szijjártó Péter és Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár figyelmét, de semmi nyoma annak, hogy ők bármit is tettek volna.

Azt már végképp nehéz megérteni, hogy a kormányközeli Századvég Intézet tulajdonában álló Napi Gazdaság miért lépett a nyilvánosság elé egy teljesen fals történettel, ami után végül az amerikai követség is megszólalt. A Népszabadság szerint Orbán Viktor az egész ügyről csak ezután szerzett tudomást. Forrásaink szerint ez azért nehezen elképzelhető, de ha mégis, akkor az már egészen súlyos működési zavarokat jelez. Emiatt van olyan összeesküvés-elmélet is, hogy van, aki a Századvéget felhasználva így akarta meghekkelni Szijjártó Péter külügyminiszteri indulását. Érdekes ugyanakkor Orbán Viktor esetleges szerepével kapcsolatban az, amit Horváth András, a kitiltási botránnyal is kapcsolatban álló áfacsalási ügy kirobbantója mondott a hvg.hu-nak, aki szerint a vélhető főszereplő NAV immár teljesen függetlenítette magát a kormányfői akarattól, működésére már nincs befolyása a miniszterelnöknek.

Szijjártó Péter kedden Washingtonban igyekezett magyarázni a bizonyítványt. Egy forrásunk szerint az sem kizárt, hogy "akár a német relációban is nagyon gyors, meglepetésszerű romlás következhet be hamarosan".

http://hvg.hu/itthon/20141022_kitiltas_Szijjarto_Orban_kulugy_Amerika#utm_source= hvg_weekly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2014_10_22&type-id =HvgWeekly&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország, a fingós
  2014-10-22 20:19:41, szerda
 
  2014.10.22.
Magyarország, a fingós
Szárnyathy Géza

Először arra gondoltam, írok már én is erről a kitiltósdiról, mert hát ugye hogy ugye. Aztán jött az év legnagyobb baromsága, a házassági adókedvezmény. Tutira egy KDNP-s javaslat lesz ez, valamelyik eszetlen kiszabadíthatta a jobb kezét a kényszerzubbonyból és gyorsan begépelte ezt az irreális baromságot Varga Mihály laptopján nyitva felejtett doksiba. És majdnem elvitte a gondolataimat ez az ökörség. Mert milyen jót lehet ezen dühöngeni, hogy kikérem magamnak, meg a szegény melegek, elváltak és régóta házasok most mekkorát buknak.

Valójában azonban huszadrangú kérdés, hogy kitalál-e egy újabb faszságot a kormány vagy sem. Évi 37 ezer házasság, ebből mondjuk 25 ezer újonnan kötött, havi 60 ezer forintjával kétmilliárd forint költség 2015-re, ennél jóval többet emészt fel mondjuk Kerényi Imre. Ráadásul ez a hülyeség fájdalmat nem okoz az ájtatos kinézetű kulturterrorista ténykedésével ellentétben.

Ma valójában az sem kérdés, hogy lesz-e internetadó vagy sem. Rohadtul mindegy. Még két különadó, még két hazugság, még két be nem vezetett kedvezmény, egyáltalán nem meglepő. Ami most számít és amivel foglalkozni kell az igenis a kitiltósdi. Ráadásul elolvasva az I Fucking Love Gazdaság Blog ide vonatkozó baromsággyűjteményét, még inkább fontos kijelenteni. Ez az, ami most fontos és semmi más.

Tegnap Varga Mihály elmondta, hogy neki a NAV elnöke nem számolt be arról, hogy kitiltották őt az USA-ból, úgyhogy valószínűleg akkor nem érintett a kérdésben. Ja, megkérdezni azt nem kérdezte meg. Mert hát ugye amerikai gyökerek össze-vissza kérdezgetnek meg mondanak baromságokat, és ha ezeknek mind hinne a kormány, akkor minden hivatali dolgozót meg lehetne kérdezni. Öööö. Igen, Mihály, adott esetben meg is lehetne kérdezni minden NAV dolgozót. De azért ugye te is látod a nüansznyi különbséget egy pecsétet nyomó, önálló akarattal és döntéssel nem rendelkező Gizike és az elnök között? Mert ha nem, akkor nálatok a jövő héttől a portás írja inkább alá a miniszteri rendeleteket.

Azt gondolja Varga, meg a kis barátai, hogy ezzel a szar szöveggel el lehet tussolni ezt az ügyet. Nincsenek illúzióim, hogy a rezsicsökkentéstől folyamatos bódulatban fetrengő szavazóbázis szerint ez is csak egy ellenzéki ügyeskedés - basszus, de ha ez az ellenzék ilyen ügyes, hogy tollba mondja Amerikának a szöveget, akkor hogy a picsába nem volt képest választást nyerni. De a világ ezzel az üggyel végképp elkönyvelte Magyarországot a legalja szarháziak gyűjtőhelyének.

Persze, korrupció mindenhol van, nem meglepő, hogy itt is. Azon kiakadni emellett naiv és álszent, hogy nálunk ez a szint magasabb, mint Norvégiában. Ez itt félig a Balkán, mindig is az volt, több a gaz, több a kátyú, több a korrupció. Oké. De melyik állam vezetőséges szarik bele a saját fészkébe? Ez a Kongó mentén divat, ahol egymást ölik halomra a katonának nevezett banditák és háromhetente más és más gyakorolja a végrehajtó hatalmat - csak épp az előző nyertes halála miatt. Valahol érthető, hiszen ha három hét az élet, akkor azt ki kell használni. És pontosan így működik a mi vezetésünk is, csak éppen hosszabb a szavatossági idejük.

Egyszer lesajnálva azt mondta nekem egy hű de befolyásos fazon, hogy az áfacsalási pénzek valójában párpénzek, ezen felesleges rugózni. Szerintem meg kell rajta rugózni. Áfacsalás és adóbűnözés mindig is volt, és mindig nagyon jelentős mértékű volt. De az utóbbi években ez olyan szinten intézményesült, ami már nem fogható a balkáni mentalitásra. Mert például nem általánosan csinálja mindenki, mint ahogy minden dél-ázsiai köpköd az utcán. Az állam kirablása csak a kiváltságosoké. Ez valójában nem tömegsport, a többség ugyanis csak nézi révedten, hogy azta. A kisebbség pedig azzal a felkiáltással, hogy őt a kétharmad felhatalmazta mindenre, gátlástalanul folytatja a rablóhadjáratot.

A Közgép, a trafikmutyi mind megmutatja, hogy mennyire természetesnek veszik a korrupciót. És azt hiszik, hogy nem állítja meg őket senki, és az egész kibaszott Pasa parkot meg lehet venni. Az, hogy az áfacsalásokba lehetett volna egy valag pénzért cserébe beszállni, mindent elmond erről a bagázsról. A kórházról elnevezett faszi saját újságjában akart elébe menni a botránynak egy ordas nagy kamuval. Miközben ő az egyik agytröszt állítólag aki tartotta a markát. Miközben hetek óta ki van tiltva az USA-ból.

Van úgy, hogy az ember fingik. Nem kell erre büszkének lenni, de tagadni is kár. Ha a társaságban többé-kevésbé mindenki fingós, akkor sem lesz szebb ez a tulajdonság, de legalább egy húron pendülünk a többiekkel. Ám ha egy a fingás elkerülésért küzdő, azt minimalizálni próbáló társaságban van egyetlen, aki mit sem törődve csak nyomja, akkor tényleg nem kell csodálkozni azon, hogy ki lesz utálva. És ezért teljesen felesleges a társaságot okolni. Magyarország emésztőrendszere azt hiszem, sosem volt ennyire beteg, mint most. És mi ahelyett, hogy kifejeznénk sajnálkozásunkat emiatt, vígan és vigyorogva telefingjuk az egész kontinenst.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/10/22/magyarorszag_fingos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akár Amerikában is bíróság elé állíthatják a kitiltott magya
  2014-10-22 19:54:31, szerda
 
  2014-10-22 12:15:00
Akár Amerikában is bíróság elé állíthatják a kitiltott magyarokat


Legalábbis ezt javasolja a Transparency International Magyarország. Az Egyesült Államok törvényei értelmében egy cégvezetőnek, ha korrupcióba akarják bevonni, akkor azonnal jeleznie kell a hatóságoknak a kísérletet. Ha nem teszi, gigantikus bírságra számíthat, ezért ,,öngyilkosság" volna ezt megkísérelnie.

Több, amerikai érdekeltségeknél dolgozó forrásunk azt mondta, hogy az Egyesült Államokban szigorú protokollt kell betartaniuk a cégvezetőknek, hogy olyan vállalati rendszert működtessenek, amely véd a korrupcióval szemben. Egyrészt az amerikai cégek nem könyvelhetnek technikai költségek címszó alatt ,,kenőpénzeket".

A globális piacon szereplő nemzetközi cégek egy részénél ugyanis lehetnek külön számlák a feketepénzek mozgatására, ha egyes nemzetállamokban olyan a gazdasági kultúra, hogy kenőpénzek nélkül nem lehet üzleteket kötni. Az Egyesült Államok jogi szabályozása azonban ezt tiltja, s ha egy cégvezető ilyenben vesz részt, az büntetőjogi fenyegetés alá esik. Mivel az óriáscégeken belül is működik a vezetői konkurencia, ezért ilyen lépésre egy cégvezető nehezen vehető rá, hiszen bármikor egy ilyen üggyel a riválisai megpuccsolhatják.

Éppen az előbbiek miatt ,,öngyilkosság" amerikai cégeknél ,,bepróbálkozni", mert a menedzsmentnek jelentési kötelezettsége van ebben az esetben.

Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi vezetője az atv.hu-nak elmondta, hogy a korrupcióellenes küzdelem az Egyesült Államokban igen nagy múltra tekint vissza. 1863-ban fogadták el a jogi zsargonban ,,Lincoln-törvénynek" is nevezett, a polgárháború alatt a hadsereg szállítóinak korrupt gyakorlatát megfékezni hivatott szövetségi törvényt, amely büntetni rendelte azokat a kereskedőket, akik hamis számlát nyújtottak be a kormánynak. A False Claims Act értelmében a csalót leleplező becsületes polgár a megtérült kár egy részét jutalomként megkaphatta, ami azt is mutatja, hogy az USA-ban a közgondolkozás fontosnak tartotta, hogy az államnak csalásokkal ne okozzanak kárt, az átláthatóság és az elszámoltathatóság pedig általános érték.

Ma az Egyesült Államokban a közérdekű bejelentőket védő összetett jogszabályi rendszerek vannak érvényben.

Ezeknek két legfontosabb darabja a külföldön megvalósuló korrupciót büntető Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) és az Enron-botrányt követően a könyvelési csalások ellen elfogadott Sarbanes-Oxley törvény (Sarbanes-Oxley Act, SOX). E törvények következetes alkalmazásának köszönhetően nagyon szigorú korrupcióellenes gyakorlat alakult ki.

,,Egy cégvezetőnek jóformán fel kell pattannia az üzleti ebéd mellől, ha azon egy korrupciós ajánlatra történik célozgatás" - magyarázta Ligeti, aki szerint éppen ezért nem volt bölcs dolog bárkinek is amerikai cégeket megpróbálni korrumpálni, mert az Egyesült Államok jogi szabályozása a világon az egyik legszigorúbb ezen a téren.

Az amerikai cégeknek olyan belső rendszert kell működtetniük, amely lehetőséget teremt arra, hogy a munkahelyi visszaélések kiderüljenek, és így a korrupciót ki lehessen vizsgálni. Ráadásul a kötelezettség elmulasztása akár munkáltatói, sőt büntetőjogi szankcióval is járhat. A szakirodalom azt hívja ,,whistleblowing"-nak, sípfújásnak, amikor is a korrupcióban érintett valamelyik szereplő, vagy valaki, aki egyszerűen csak tudomással bír a korrupcióról, jelzi a cégnek, hogy baj van.

A whistleblowing szabályozás megköveteli, hogy a bejelentő érdekeit és jogait megvédjék, a cél pedig az, hogy a szervezet magatartási és etikai szabályait sértő cselekményeket jelentsék egy erre szakosodott csapatnak, akik a megfelelő hatósági lépést is - erre kötelezve vannak - megteszik.

Névleg Magyarországon is van bejelentővédelmi szabályozás, de - amint arra a Transparency International Magyarország rámutatott - az erről szóló törvény nem más, mint hangzatos, ám kikényszeríthetetlen ígértek tárháza. Ezt példázza a most felmerült korrupciós gyanúhoz hasonló áfacsalást bejelentő Horváth András egykori NAV alkalmazott esete. A közel egy éve történt bejelentés sorsáról máig nem tudunk semmit, a NAV pedig, átfogó vizsgálat helyett feljelentette egykori alkalmazottját.

A Transparency International Magyarországnak egyébként az a javaslata a most felmerült korrupciós cselekmények ügyében, hogy az Egyesült Államok legyen következetes, ne csak kitiltsa a hat állítólag érintett magyar állampolgárt a területéről, hanem indítson büntetőeljárást is mindazok ellen, akik részesei lehettek a vesztegetési kísérleteknek.

,,A külföldön elkövetett korrupciót büntető FCPA alapján az amerikai cégeket megvesztegetni, illetve kenőpénz fizetésére rábírni akaró, a magyar kormányhoz közel állónak tartott személyek akár az USA-ban is bíróság elé állíthatóak lennének, ehhez azonban az kell, hogy az Egyesült Államok jogi lépéseket tegyen" - fogalmazott a jogi vezető. Ligeti szerint az Egyesült Államok akkor következetes, ha ezt teszi, hiszen a kitiltás inkább diplomácia politikai üzenetnek számít, mintsem a jogrend adta lehetőségek teljes kihasználásának.

http://propeller.hu/itthon/3006808-akar-egyesult-allamokban-is-birosag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balázséknak az internetadóról is sajátos véleményük van
  2014-10-22 19:52:03, szerda
 
  Balázséknak az internetadóról is sajátos véleményük van

6 hozzászólás propeller.huPropeller

A Simicska-birodalomhoz tartozó ClassFM ma reggel ismét egy párhuzamos dimenzióba kalauzolta a hallgatókat: Sebestyén Balázsék éleslátása az internetadót is utolérte.

A Lájk beszámolója szerint először Rákóczi Ferenc beszélt arról, hogy az adó alapjában jó ötlet, mert a célja valójában az lehet, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz, mert ugye, ha kevesebbet internetezünk, akkor... (???)

Vadon Jani ezután azon rogánantalkodott, hogy szentül hisz abban, hogy az újabb adóból a fogyasztók nem éreznek majd semmit, hiszen "a hírek szerint akkora a verseny" a szolgáltatók piacán, hogy inkább lenyelik a költséget, mintsem előfizetőket veszítsenek.

Rákóczi még elmondta, hogy ezzel szerinte befellegzett az ingyen wi-fi korszakának például a vonatokon, Sebestyén Balázs pedig azért megjegyezte, hogy remélhetőleg "mindez csak rémhír".

A műsor legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy gólyatáborban megerőszakolt lányon viccelődtek, de nem szokatlan a buzizás sem.


http://propeller.hu/szorakozas/3006793-balazseknak-internetadorol-is-sajatos-vele menyuk?utm_source=mm-2014-10-22&utm_medium=email&utm_campaign=Bal%C3%A1zs %C3%A9knak%20az%20internetad%C3%B3r%C3%B3l%20is%20saj%C3%A1tos%20v%C3%A9lem%C3%A9 ny%C3%BCk%20van
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A puritánok – azok…nem csalnak!
  2014-10-22 19:42:04, szerda
 
  A puritánok - azok...nem csalnak!

Posted on 2014/10/22 Szerző: Admin

Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter dunakeszi ingatlanvásárlása ügyében - közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke szerdán az MTI kérdésére.
Vejkey Imre a szerdán hatályossá váló döntés előzményeit felidézve elmondta: a tárcavezető vagyongyarapodását érintő vizsgálatot korábban Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Varju László, a DK színeiben politizáló független országgyűlési képviselő kezdeményezték külön-külön. Mindkét politikus azt firtatta, hogy Szijjártó Péter bevallott jövedelme és a tényleges vagyongyarapodása közötti ellentmondás miből fakad, továbbá, hogy milyen forrásból fedezte a Dunakeszin vásárolt házának vételárát.
A bizottsági elnök tájékoztatása szerint mindkét kezdeményezés alaptalan. A vagyonnyilatkozatot az országgyűlési képviselőknek egy adott dátumra vonatkozóan kell tenni, ez jelen esetben május 6-a, az új Országgyűlés megalakulásának időpontja volt. Az ezután szerzett vagyonról januárban kell számot adniuk. A Szijjártó Péter által megküldött dokumentum - adásvételi-szerződés - szerint ekkor még a vitatott ingatlan nem volt a tulajdonában.
A szintén csatolt banki igazolások azt mutatják, hogy bevételei a Miniszterelnökségtől, az Országgyűléstől és banki és tőke jóváírásokból származtak.
Az elnök hozzátette: elutasító határozatát október 15-én kiadta a bizottsági tagoknak. A határidő - ameddig kifogást emelhettek kedden járt le - így szerdától az elnöki döntés joghatályossá válik.
Vejkey Imre jelezte: hatból négy tagnak kellett volna kifogás emelnie, de ezt csak egy - a szocialista delegált - tette meg.
A bizottság emellett arról is tájékoztatott, hogy a fenti eljárástól függetlenül a kormány tagjainak jogállásáról szóló törvény alapján - a felmentésük okán - Navracsics Tibor volt miniszter és Szijjártó Péter volt államtitkár új vagyonnyilatkozatot nyújtott be. Ebben már a szeptember 22-i státusz szerepel, azaz már fel van tüntetve Szijjártó Péter új ingatlana is. A vagyonnyilatkozat csütörtökön kerül fel a bizottság honlapjára.
(figyelo)
Bal-Rad komm: “...A Szijjártó Péter által megküldött dokumentum - adásvételi-szerződés - szerint ekkor még a vitatott ingatlan nem volt a tulajdonában." - ekkor még javában puritánkodott Zselésfejű!
Azért az viszont érdekes, hogy az adócsalókat nem igazán időintervallumokhoz igazodva nyaggatják! Meg a tolvajokat sem! Persze azok nem puritánok!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/22/a-puritanok-azok-nem-csalnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt a három NAV-vezetőt tilthatta ki Amerika
  2014-10-22 19:36:53, szerda
 
  Ezt a három NAV-vezetőt tilthatta ki Amerika

2014. október 22.

Baksa Roland
A magyar adóhatóságnak az adóellenőrzésért felelős három vezetőjének tiltotta meg a belépést Egyesült Államok korrupciós ügyek miatt, értesült a hvg.hu több forrásból. A NAV-botrányban korábban elhangzott nevek, illetve a korrupciós ügyben kiszivárgott értesülések ismeretében a hvg.hu megpróbálta leszűkíteni a szóba jöhető NAV-vezetők listáját. Végül három név maradt, akik esetében az ügyre rálátó forrásaink sem tagadták, hogy érintettek lehetnek. A hvg.hu szeretett volna segítséget kapni az információ megerősítéséhez, sokszor kerestük a három NAV-ost, az adóhatóságot és az azt felügyelő NGM-et is: nem érkezett semmilyen cáfolat, semmilyen reakció. Pedig úgy tudjuk, a kitiltott NAV-osok jelezték feletteseiknek, hogy rákerültek a listára.


Megpróbáltuk leszűkíteni azoknak a személyeknek a körét, akik érintettek lehetnek az Egyesült Államok által kezdeményezett kitiltási ügyben. Figyelembe vettük a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András mostani és korábbi nyilatkozatait, értesüléseit, volt kollégája, Vancsura István szavait, majd a mind rövidebb listát "megfuttattuk" az ügyre rálátó forrásainkkal. Végül három olyan adóhatósági vezetőt találtunk, aki a leírások alapján azon hat magyar személy közé tartozhat, akiktől korrupciós ügyek miatt az USA megtagadja a beutazási engedélyt.

Arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyes vezetőit is feketelistára tette az Egyesült Államok, először az Index.hu írt múlt hét pénteken. A cikkben azt állították, hogy maga a NAV-elnök, Vida Ildikó az egyik, az ügyben érintett személy. Az elnök azóta sem cáfolta, hogy rajta lenne a listán.

Mellette még egy NAV-elnökhelyettest és egy NAV-főosztályvezetőt emlegettek. A kérdés nyilvánvalóan az, hogy kiről lehet szó.

"Abban a körben, amely körülöttem mozog, és akik segítenek nekem ebben az ügyben, többekkel is beszéltem, és az a vélemény alakult ki, hogy két vezető jöhet szóba az elnökhelyettesek közül, a főosztályvezető pedig valószínűleg a központi hivatal egyik főosztályvezetője." - fogalmazott a hvg.hu-nak kedden adott interjújában Horváth András.

Horváth Andráshoz hasonlóan állt a nyilvánosság elé márciusban Vancsura István, aki a NAV Kiemelt Ügyek Igazgatóságán belül a RAPID ellenőrzési osztály vezetője volt, de 2011-ben megszűnt a jogviszonya. A Horváth-tal márciusban közösen tartott sajtótájékoztatójukon megneveztek több olyan személyt is, aki a NAV-on belül befolyással lehetett a Kiemelt Ügyek Igazgatóságának gyengítésére, működtetésére. Vancsura most a Blikknek adott nyilatkozatban úgy fogalmazott: "nem lepődnék meg, ha az amerikaiak által kitiltottak között vezető beosztású NAV-osok is is szerepelnének. Szerinte ezek a vezetők a mai napig ugyanolyan magas beosztásban dolgoznak az adóhatóságnál, mint az áfabotrány kirobbanásakor.

Ha a márciusban említett neveket és az Indexen szereplő, valamint a Horváth által említett pozíciókat összevetjük, egyetlen elnökhelyettest találunk: Csillag Dezsőnét, akihez az adóellenőrzések, a jogi szabályozás, a bevallások és a végrehajtás tartozik. Főosztályvezetőből ugyancsak egyet találunk a névsorban, ő Dávida Marianna, aki az ellenőrzési főosztály vezetője.

Elérhetetlenek

Több, a kitiltási ügyre rálátó forrásunkat is felkerestük, hogy megtudjuk, stimmelnek-e a nevek. Egymástól függetlenül többen is azt állították, hogy az említett három NAV-vezető az Egyesült Államokból kitiltottak között van, illetve volt olyan is, aki nem tagadta, hogy ezek a nevek szerepelnek a listán.

Hogy ellenőrizzük értesülésünket, a hvg.hu kedd délután óta folyamatosan igyekezett elérni az érintetteket írásban és telefonon. Írtunk levelet mindhármuknak kedden, aztán a NAV sajtóosztályára szerda délelőtt, és az NGM-nek is. Arra kértük őket, hogy kommentálják információnkat, és arra is kíváncsiak voltunk, szóltak-e az NGM-nek arról, hogy felkerültek-e a listára. Beszéltünk telefonon Csillag és Dávida titkárságával még kedd délután, kértünk visszahívást, a titkárnő, akivel beszéltünk, elmondta, hogy a két vezető e-mail címére küldött levelet a titkárságon mindenki látja - és a titkárságon emlékeztek is a levelünkre, látták azt.

Hiába próbáltuk azonban szerdán is többször telefonon keresni az érintetteket, hiába telefonáltunk a titkárságra, és hiába hívtuk telefonon a NAV kommunikációs vezetőjét, nem értük el őket. Titkárnőjük - már akit még délelőtt egyszer elértünk - hol azzal mentette ki őket, hogy értekezleten vannak, hol azzal, hogy Csillag Dezsőné díjátadó ünnepségen, hol pedig azzal, hogy nincsenek a hivatalban. Egy idő után azonban már a titkárságok sem vették fel a telefont, pedig - ahogy egyik titkár elmondta még délelőtt - szerdán normál munkanap volt, 16:30-ig tartott a műszak. Amikor 16 óra körül véletlenszerűen felhívtunk két másik elnökhelyettes titkárságát, és két másik főosztály titkárságát, ott felvették a telefont. Vagyis első megkeresésünk óta 24 óra telt el, és reagálás, cáfolat senkitől sem érkezett.

Ugyanakkor a hvg.hu úgy értesült, hogy az érintettek jelezték feletteseiknek, hogy rákerültek a listára. Eddig a kormány és a nemzetgazdasági miniszter is csak annyit állított, hogy nem kérdezték, valaki rákerült-e a beosztottaik közül a listára. Varga Mihály miniszter kedden a Vida Ildikó érintettségét firtató kérdésekre csak annyit mondott: volt egy megállapodása a NAV-elnökkel, hogy az minden fontos dologról értesíti őt. Mivel most ilyesmi nem történt, az szerinte azt jelenti, hogy Vida biztosan nincs is rajta.

Kik ők?

Vida Ildikó a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke 2010 óta. Simicska Lajos embereként tartják számon, nem véletlenül. Simicska 1998-ban lett az adóhatóság (akkor APEH) elnöke, egyik elnökhelyettesének Vida Ildikót választotta, aki előtte is a Simicska-cégbirodalomban dolgozott, ahogyan az Átlátszó.hu összegyűjtötte. De Vida és Simicska korábbról is ismerte egymást a Bibó-kollégiumból, amelynek Orbán Viktor is tagja volt a rendszerváltás előtt. Amikor szűk egy év után távoznia kellett Simicskának az APEH éléről, 1999 szeptemberétől Vida lett az utódja, egészen 2002-ig vezette az adóhivatalt. Ide tért vissza 8 év szünet után.

Csillag Dezsőné tölti be a hat elnökhelyettes közül a legfajsúlyosabb posztot. Lényegében az adóellenőrzések, jogi szabályozás, bevallások, végrehajtás tartozik alá. Lassan 30 éve dolgozik az adóhivatalnál. A NAV archívuma szerint a jogelőd APEH-nél annak megalakítása, 1987 óta dolgozik, előtte a Pénzügyminisztérium Bevételi Főigazgatóságán állt munkába. 2010 óta elnökhelyettes, épp Vida Ildikó nevezte ki. ,,Számos szakmai elismerés és kitüntetés birtokosa. Magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként 2007-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült" - áll a NAV oldalán.

Dávida Marianna az ellenőrzési főosztály vezetője a Központi Hivatalban, részlege Csillag Dezsőné alá tartozik. 2010 októberében lett ennek a főosztálynak a vezetője, amely az adócsalók ellen vehetné fel a harcot elvileg, őt is Vida Ildikó nevezte ki. Előtte előtte a hatósági főosztály élén állt. Pikánssá teszi az amerikai korrupciós gyanúban és kitiltásban való esetleges érintettségét, hogy 2010 elején előadást tartott ,,A feketegazdaság elleni küzdelem" címmel.

A két új névben közös, hogy mindannyian az ellenőrzési részleg, vagyis az adócsalás elleni legfontosabb terület vezetői, Vida pedig a csúcsvezető. Ha valóban szerepelnek a kitiltottak listáján, ez jelzésértékkel bírna, ugyanis amerikai cégek legalább 2011 óta panaszkodtak a magyar adóhivatalnál és kormányzatnál az elharapódzott, a legálisan működő cégek érdekeit sértő adócsalás miatt, és segítségüket is felajánlották, de minden lepergett az adóhatóságról és a kormányzatról, kopogtatásukat érdemi lépés nem követte. Ebből lett elegük az amerikaiaiknak, ahogyan lefestette a kitiltási botrányhoz vezető utat az Index, és amivel a hvg.hu információi is egybevágnak. Horváth András, az áfabotrányt egy éve kirobbantó volt adóhatósági dolgozó is elmesélte, többször jelezte vezetőinek, hogy az adócsalók egy részével kesztyűs kézzel bánik a hivatal, de a hatóság felső vezetése alig tett ellenintézkedéseket, nagyvonalúan kezelte az ügyet. Ez után ment fideszes befolyásos politikusokhoz (Rogán Antalhoz, Lázár Jánoshoz), de ezek után a találkozók után sem tapasztalt Horváth András érdemi előrelépést az adócsalás elleni küzdelemben.

Az Egyesült Államok nagykövetsége, már a kitiltási botrány elején leszögezte, hogy nem mondhatja el a neveket, mert ezt egy amerikai jogszabály tiltja, és többszöri érdeklődésünkre sem árulták el őket.


http://m.hvg.hu/gazdasag/20141022_nav_kitiltasi_botrany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó reggelt! - hazudta a kormány
  2014-10-22 19:35:29, szerda
 
  Jó reggelt! - hazudta a kormány
írta: Edgar Swan

Nagyon nehéz feladatra vállalkoztam. Egy külföldön élő honfitársunknak megigértem, igyekszem megindokolni az álláspontomat az orbáni rezsimmel szemben. Az volt az egyik kérdése, hogy miért nem lehet elismerni a kormány sikereit, például a költségvetési hiány csökkentése kapcsán. Hiszen - vitapartnerem szerint - az államadósság 2004-2010 között ugrott meg jelentősen és a Gyurcsány kormány megszorításokon és ígéreteken kívül semmit nem tett a hiány megfékezésére.

"Most meg a fidesz kormany minden modszert bevetett hogy ezt megfekezze s az eredmenye az hogy az olyanok mint te is nem azt nezik hogy az bizony most megtörtent ami azelött nem hanem azt higy mindenhol hianyzik a penz. Hat hogyne hianyozna ha ilyesmire kell adot meh mas forrasokat kitalalni"

11_1.jpg

12.jpg



Abban nincs vita köztünk, hogy az előző kormány meglehetősen impotens gazdaságpolitikát(is) folytatott. Én is úgy emlékszem, hogy igen gyakran jöttek az ötletek, majd az újabb és újabb ötletek, de megvalósításra nem került sor. Nem állítom, hogy az a kormány jól tette a dolgát, de nézzünk egy kicsit a dolgok mögé.

Az akkori kormánynak nem tudott olyan javaslata lenni, amit az ellenzékben lévő Fidesz meg ne torpedózott volna. Tökéletesen mindegy, miről volt szó. A gazdasági válság az akkori kormányt kapta telibe. Minden ország megszenvedte, mi is. Az árfolyamok elszabadultak, a Gyurcsány kormány tehetetlenkedett, a Fidesz meglátta a kínálkozó lehetőséget. A választások előtt egy évvel, az államcsőd szélén táncoló ország vezetését átadták Bajnai Gordonnak. Igen, az azóta lemészárolt, sárba döngölt libatolvajnak, akinek a nevét az alig látszó baloldali média is csak Gyurcsány nevével együtt képes emlegetni. Azt hiszem, a grafikonon jól látszik, mikor sikerült stabailizálni a gazdaságot, hol állt meg az államadósság növekedése. Azt bizony nem a Fidesz érte el, hanem a Bajnai kormány. Amikor a Fidesz átvette a hatalmat a meggyötört, több részre szakadt országban, már nem fenyegetett államcsőd, az árfolyam stabilizálódott, az adósság növekedése megállt.

A Fidesz egy eladósodott, de stabil országot vett át. Akkor is, ha a hazugságok másról szólnak. Márpedig az elmúlt közel öt év olyan szintű és mértékű hazugságokra épül, ami szinte felfoghatatlan és kívülről nézve hihetetlen. Belülről nézve is. A választások idején volt némi csodavárás. A demokráciát épphogy tanulgató országban képtelenek voltunk megérteni, hogy az egypárt-rendszerhez képest sokkal nyűgösebb, lassabb. Hiszen a pártoknak egyeztetni kell, vitázni, érvelni, harcolni. Mindegyik a maga szempontjai szerint képzeli el a kormányzást és ezek a szempontok eltérnek egymástól. Nyűglődve, lassan lehet haladni. Azt gondoltuk, ez nem jó (pedig jobbat még nem találtak ki). Sokan hittek abban, hogy egy nagyobb, akár korlátlan hatalommal felruházott kormány nagyobb léptekkel, dinamikusabban képes egyenesbe hozni és a fejlődés útjára állítani az országot.

A Fidesz elfogadta ezt a korlátlan hatalmat és hátba támadta, elárulta, szisztematikusan kirabolja a rá bízott országot. Az orbitális hazugságaik ellenére ma már drámai a helyzet. Olyan mélységű válságba sodródtunk, ami indokolhatatlan a külső gazdasági környezettel. Társadalmi, szociális, politikai katasztrófa szélén táncolunk.

Próbáljuk meg visszabontani a hazugságokat. Az elátkozott (joggal) devizahitel 2000-ben jelent meg Magyarországon. Az első Orbán-kormány 1998-2002 között volt hatalmon. Ez nem jelenti azt, hogy kizárólag a Fidesz kormány felelős a devizahitel mára nemzeti tragédiává csúcsosodásában, de a valóság az, hogy ők engedték a bankokat szabadjára, ha mára igyekeznek is ezt eltagadni. Persze, akkor nem volt tudható, mivé fajul a dolog. Az őket követő kormányoknak lett volna lehetőségük időben lépni. Nem tették. Ám azt se felejtsük el, hogy a hitelesek mai kezelhetetlen helyzetéért több dolog is okolható. Az Orbán-kormány hatalomra kerülését követően az árfolyamok elszabadultak. A törlesztőrészletek az égbe szöktek, közben a munkaerő-piac megrogyott. Aki elveszítette a munkáját, vagy akár a kétkeresős családból csak egy kereset kiesett, ott a hitel bedőlt. A hiteles-mentőcsomagok sora nem vezetett valódi eredményre. A végtörlesztés kizárólag azok számára volt megoldás, akik megfelelő anyagi háttérrel rendelkeztek. Praktikusan: egy összegben kifizették a tartozást, kedvező árfolyamon. Ezt azok tudták megtenni, akiknek eleve volt pénzük.

Az árfolyamgát rosszul kommunikált, nehezen érthető és nem valódi megoldást jelentett. Valójában hosszabb időre tolta ki a futamidőt, így csökkentve a havi törlesztőt.

A sűrű Gyurcsányozás közepette átadott (megközelítőleg 660 000 Ft/nm áron felépített!!!) ócsai lakópark rengeteg pénzünkbe került és senkin nem segített. Illetve a kivitelezőn biztosan, figyelemmel a horribilis költségekre. Most a bankokkal áll rettenetes nagy harcban a kormány. Miközben a kilakoltatástól védi a polgárokat, elnézi, hogy bizonyos bank(én egyről tudok biztosan) 100%-os tulajdonosként létrehozott Kft. útján megvásárolja az önmaga által árverésre bocsátott ingatlant. A kilakoltatás most is zajlik, a tél küszöbén. Konkrét esetet ismerek. A bankok elleni újabb és újabb csaták iszonyú összegbe kerülnek a társadalomnak, valódi megoldást nem jelentenek, viszont a hitelüket rendben fizetőket és a forinthiteleseke t(akik szintén iszonyú bajban vannak) a devizahitelüket fizetni nem képes réteg ellen fordítja. Ráadásként a bankok befagyasztották a hitelezést, megbénítva ezzel az amúgy is alig működő gazdaságot.

Az Orbán-rezsim hatalomra kerülése óta több új gyárat, üzemet sikerült felavatni, amelyek az előző kormányok munkájának köszönhetően jöttek az országba. Erről soha nem esik egy szó sem, minden a mostani kormány érdeme, minden rossz az elmúlt kormányok bűne.

A sokat emlegett költségvetési hiány 3% alá szorítása dícséretes dolog. Az ár, amit fizettünk érte, iszonyatos. Miközben a kormányzati apparátus vég nélkül duzzad (csak államtitkár helyettesből száznál több van, köztük Áder János húga, Pölöskei Gáborné), millárdokat költöttünk különféle közterületek átnevezésére, százmilliárdokat stadion építésekre, buszok kékre festésére, díszburkolatok, szökőkutak nyelik a pénzt, a szociális kiadásokat évről évre megvágja a kormány, az oktatásból, egészségügyből, kutatás-fejlesztésből vonja ki a forrásokat. A hiánycél leszorításának egyetlen oka volt. Az Uniós források megtartása.

Csakhogy ezek a források nem az ország gazdasági talpra állását szolgálják. A jól behatárolható, kormányközeli cégeken kívül senki sem jut ezekhez a forrásokhoz, nem nyerhet szinte egyetlen tenderen sem. A bevált vállalkozói kör tartja kézben a fejlesztési források majdnem egészét, de a média, a reklámpiac, a szerencsejáték, az állami földbérletek, a trafikok, nyelvoktatás, tankönyvpiac is ezekben a kezekben fut össze.

A média, a közszolgálati televíziók megszállása módot ad a hazugságok széles körű terjesztésére, ahogyan a kormánypropagandát kiszolgáló önkormányzati újságok is, melyeket ingyenesen juttatnak el minden háztartásba.

A kormánykritikus, vagy csak a kormányt dicsőíteni nem hajlandó médiák haláltáncot járnak. A Klubrádió a túlélésért küzd, a Tilos rádió hamarosan elhallgat, az RTL pereskedik, az ellenzéki lapokat és internetes felületeket igyekeznek bedarálni. A nem kormányhű civil szervezeteket megtámadták, az adószámukat felfüggesztették, lásd Ökotárs. Politikai pártosságra hivatkozva lehetetlenítik el a Norvég Alap pénzeinek egy csekélyke része felett diszponáló szervezetet, ennek érdekében lemondva a kormány kezelésébe adott, nagyságrendekkel nagyobb összegről. Közben a CÖF sérthetetlen, a civil mivoltára hivatkozva kéri ki magának az elszámoltatásnak még a gondolatát is, holott pontosan tudható, hogy komoly összegekkel járultak hozzá a Fidesz választási kampányához. Fizetett és önkéntes trollok serege van jelen minden létező, nem kormánypárti felületen. Kommentelőket hurcolnak bíróság elé, újságírókat próbálnak kényszeríteni a forrásaik kiadására.

A sajtótörvény átírásával, a bíróságok, ügyészség, rendőrség, adóhatóság közvetlen megragadásával, a média kézi irányításával, a civil szféra megbénításával totális uralomra, teljes politikai és gazdasági hatalomra törekszenek.

Lehetetlenség egyetlen posztban felsorolni minden torzítást, hazugságot és bűnt, amiért az Orbán-kormány felőssé tehető.

Az ország bajban van. Nagyon nagy bajban. Gazdaságilag, társadalmilag, politikailag, de mentálisan is. Az egzisztenciális öngyilkosságot kockáztatja, aki szólni mer. Nincs reális alternatíva, nincs működő ellenzék. Félelem, csalódottság, kiábrándultság van, hazug statisztikák, működésképtelen gazdaság, kifosztott - középosztályát vesztett - társadalom van, rohamosan növekvő nyomor, kártékony adórendszer, a hatalom által megszállt törvényalkotás- és alkalmazás, oktatás, önkormányzatok, művészet, kultúra, filmgyártás van. Korlátozott, teljesen megfojatni szándékozott szólás és vallásszabadság van.

Nem teljes a lista, lehetne még bőven sorolni. De talán érthető, miért tűnhet úgy, hogy egy jó szándékú, néha botló, de alapvetően sikeres kormányt kritizál valaki (ez esetben én), miközben a pozitív dolgokat figyelmen kívül hagyja. Nincs pozitívum, vagy csak én vagyok vak a jóra.

http://orditok.blog.hu/2014/10/21/jo_reggelt_hazudta_a_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szívás van
  2014-10-22 19:32:25, szerda
 
  Szívás van

írta: Edgar Swan

Az egyéb istencsapások mellé jól időzítve öntötte a nyakunkba pártunk és kormányunk az aktuális adócsomagot. Így talán kevesbbet foglalkozunk a kormány Családi botrányaival, úgymint Navracsics Uniós lebőgésével, az USA által kiborított bilivel (meggyőződésem, hogy ez a borítás nagyon kezdeti, apró billentéses szakasza), az elkenni igyekezett NAV botránnyal, a különféle kormánytagok százmilliós ingatlanaival.

Az a helyzet, hogy amikor a túltömött kübli megreped, előbb csak szivárogni, majd pedig dőlni kezd belőle az évek óta oda lapátolt fekália. Másként szólva: ha kinyílik a szekrény ajtaja, kiborulnak a csontvázak. Volt is a Fidesznek egy csontvázügyi felelőse, emlékeim szerint. De nem túl hatékonyan kereste a rejtőzködő Samukat, ellenben a pártja gazdagon tömködte a sajátjait a kredencbe. Ha szerencsénk van, nem fér bele több, viszont letört a zár.

Az amúgy sem túlságosan nyugodt közéletbe zúdított adócsomag vagy sikeresen tereli el a figyelmet, vagy nem. Megkockáztatom: kedvenc Családunk annyira agyafúrt, hogy nem csupán az egyéb, nem éppen kis horderejű botrányoklól, de magáról az adócsomagról is el kívánja terelni a figyelmet. Furmányosan, mint általában.

Szerencsére nem lesznek megszorítások, ettől megvéd minket a kormány és személyesen Orbán Viktor. Remélhetőleg folytatódik a rezsicsökkentés és év végére csak négyszer annyival fizetünk többet a sárgacsekk-adótól kezdve a tranzakciós illetéken keresztül a tisztálkodószerek újonan bevezetni kívánt termékdíja miatti árnövekedés következtében, mint amit rezsicsökkentenek nekünk.

Megszorítás nem lesz, szögezzük le! A sampon, szappan, fogkrém és hasonló luxuscikkek csak azért kapnak termékdíjat, mert az nekünk jó!

Ahogyan nekünk jó a tervezett internet adó is. Ettől nem kell parázni, mert lakossági előfizetőnek 700, vállaltinak pedig 5000 Ft. az éves plafon, amit fizetnie kell. Mi az a 700 Ft? Semmi! Smafu! Nudli!

Igaz, pici problémát jelenthet, hogy ez az adóplafon konkrétan úgy van megfogalmazva, hogy aszongya:

"(2) A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege nem lehet több, mint :

a) magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószám esetén 700 Ft/hó/hívószám,
b) nem magánszemély előfizető előfizetéséhez és a szolgáltatóhoz tartozó hívószám esetén 5000 Ft/hó/hívószám.

(3) Az adó mértéke a 4. § (2) bekezdése szerinti adóalap esetén 150 Ft/megkezdett gigabyte."

Namármost, nálunk itthon nem hívószámról indul az internetkapcsolat. Az akkor volt, amikor évekkel ezelőtt betárcsázós volt a net, most meg nem az. Vagy én nem értem a nagyon cizellált törvényt, vagy csak az elavult internet-hozzáférések esetében van felső limit, a többiek fizetnek, mint a köles.

Esetleg még az lehet, hogy hülyének néz a kormány. Nem csak engem, nem először és (bocsánat), nem ok nélkül.

Mert majd meg fogják magyarázni, hogy a NEMZET érdeke kívánja a netadót, fontos része a rothadó kapitalista nyugat elleni HARCNAK, ez a MAGYAR EMBEREK jövőjének záloga, a MAGYAR CSALÁDOK mindennapjai válnak szebbé és gazdagabbá tőle, MINDENKI minket IRÍGYEL és UTÁNOZ, TŐLÜNK TANUL AZ EGÉSZ VILÁG, hihetetlen SIKERTÖRTÉNET a netadó, ettől mi MOTOR leszünk, ÉLTANULÓ, ÉLLOVAS és élhülye. Aki a netadó ellen van, az HAZAÁRULÓ, ÁLCIVIL, a DOLGOS MAGYAR EMBEREK ELLENSÉGE, a Nemzeti Együttműködési Rendszer gáncsolója, KÜLFÖLDRŐL PÉNZELT ELLENSÉG és GYURCSÁNY FERENC!

Vállalva a fenti vádakat, az a véleményem, hogy elmegy a kormány, a Család, Varga Mihály, Orbán Viktor és minden kedves rokonuk, ismerősük a búbánatos büdös francba!

Amennyiben jól értelmezem a törvényt és azon nem változtatnak, akkor a - nem kevés - bevételen túl lesz egy sokkal nagyobb haszna is a dolognak.

Jelesül az, hogy az eddig kontrollálhatatlan internet kontroll alá kerül. A civilizált világban sehol nem sikerült még hatékonyan befolyásolni a netes fórumok működését, dacára a találékony próbálkozásoknak a reklámadótól a kommentelők bírósági feljelentéséig, majd a felület üzemeltetőjének büntethetővé tételéig, ami kiterjed a kommentekre is. Lássuk be, akár fizetett, akár önkéntes trollok szabadultak is az ellenzéki oldalakra, az ott lévő közösség hamar felismerte és semlegesítette őket.

Ehhez képest zseniális ötlet az internetadó, hiszen oly mértékben drágíthatja meg a használatot, hogy tömegek nem fognak hozzájutni. Azok az emberek sem, akik elégedetlenek a jelenlegi rendszerrel, de egymástól földrajzilag távol is képesek aktív eszmecserére, meg tudják beszélni a problémáikat, akár (uram bocsá!) valami módon szerveződni kezdenek.

Az is ártalmas, hogy a polgár az ő egyszerű agyával mindenféle információhoz szabadon hozzáfér. Ha nem csupán a Fidesz-csatornába bámul bele, hanem esetleg külföldi lapokat is olvas, ellenzéki médiát is figyel, netán szétkukkant, hogyan élnek a döglődő kapitalista országokban, akkor máris kész a baj. A végén még gondolkodni kezd és rádöbben: hülyének nézik évek óta!

Kell ez nekünk? Kell! Mármint nekünk, embereknek kell, de a Fidesz Zrt.-nek nagyon nem kell. Olyan sok eszköz már nincs a kezükben, mivel változatlanul Uniós tagok lévén nem lehet bebörtönözni az ellenzéket, a gondolkodó embereket.

A Sajtótörvény átírása és minden egyéb törekvés ellenére is sokan gondolkodnak, beszélgetnek, tájékozódnak, eszmét cserélnek a neten. Ennek véget kell vetni. A nehéz helyzetben lévő családok nem fogják tudni megfizetni az internetet, a nagyon szűk középréteg erősen önkorlátozni lesz kénytelen a használatot.

A felső réteget nem rázza meg az a havi plusz kiadás, de ők csak szörfözzenek bátran a világhálón, hiszen kárt nem okoznak. Hasznot hoznak.

Bocsánat, elütöttem. Helyesen: hasznot húznak.

Ők húznak, mi szívunk.

Megint.

http://orditok.blog.hu/2014/10/22/szivas_van
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A “Piszkos Féltizenkettő”: A(z ártatlan) bárányo
  2014-10-22 19:23:54, szerda
 
  A “Piszkos Féltizenkettő": A(z ártatlan) bárányok hallgatnak

Feladta: 2014, október, 21 | Author: szendam

Tulajdonképpen nevetséges az az igyekezet, ahogyan az Orbán-kormány takargatni igyekszik az Amerikából korrupció miatt kitiltottak kilétét. Többségük ugyanis a rendelkezésre álló nyílt információk alapján is azonosítható. A kérdés most már csak az, hogy miért hajlandó magából Orbán (is) majmot csinálni; Az “Ártatlan báránykák" miért hallgatnak; kikből áll az a bizonyos “Piszkos Féltizenkettő" és hová vezetnek a “Szálak“?

Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadónál lefagyott a Finkelsteintől vásárolt kormány-kommunikációs, azaz karaktergyilkolászós szoftver. Aki figyeli és szorosan nyomon követi a “7750-ügyet“, avagy ha tetszik, a “Kitiltási Botrányt“, meg az ehhöz kapcsolódó kozma- és izzadtságszagú maffiaállampárti magyarázkodásokat/vagdalkózásokat, az csakis erre a következtetésre juthat. A “lefagyás", tehát az ügyetlenkedés oka nyilvánvaló: Habony mesternek ezúttal nem csak a buta (és valószínűleg részben megvásárolt) Ellenzékkel, meg a trehány magyar sajtóval vagyon dolga, hanem egy olyan (információs) Nagyágyúval, mint az Egyesült Államok.

Amikor kirobbant ez a botrány, a honi sajtóorgánumok ezzel foglalkozni hajlandó része arra az álláspontra helyezkedett, hogy itt tulajdonképpen egy diplomáciai bosszúról vagyon szó, egy olyan tökönrúgásról, melyet Orbánék azért kaptak, mert Washingtonnak elege lett a diktatúraépítésükből, a civil szervezetek vegzálásából meg az egyre ájultabb Putyin-imádatból. Abból, hogy Budapest sorozatosan elárulja saját szövetségeseit (EU, USA) és a rezsimüzemeltetés okán gyakorlatilag Moszkva kottájából játszik.

Ezt a képet igyekezett erősíteni maga a kabinet is, megtoldva az egészet azzal, hogy a kormányközeli Századvég tulajdonában álló, valaha jobb napokat látott “Napi Gazdaság" című lappal még múlt csütörtökön leközöltetett egy cikket, miszerint az USA kormányzata a magyar adóhatóság egyes hivatalnokainak kitiltásával lényegében azt a vizsgálatot igyekszik megakadályozni, melyet a NAV indított bizonyos idehaza működő, amerikai tulajdonú vállalkozásokkal szemben. A “politikai bosszú" vonalát igyekezett erősíteni az a magát bevallottan kormányközelinek és az intézkedésben érintett “tízek"(!) egyikének nevező “üzletember", aki alaposan megvezetve az “exkluzív információnak" bedőlő atv.hu-t, azt állította: Washington azért tette meg ezt a lépést, mert “túlreagálta" az Orbán-kormány egyes intézkedéseit, így például a “Keleti Nyitás" politikáját.

A Finkelstein-software tehát eddig tökéletesen működött. Az általa generált virtuális valóság a következő képet mutatta: miközben az USA kormányzata foggal-körömmel, még akár a legnemtelenebb intézkedések meghozatalával is, védi a Magyarországon megtelepedett, adócsaló cégeit (lásd: NAV-vizsgálat!), addig - jogtalanul beavatkozván a magyar belügyekbe - igyekszik megakadályozni a honi kormány azon legitim törekvését, mellyel az országot gazdaságilag több lábra igyekszik állítani, csökkentve annak kiszolgáltatottságát. Leegyszerűsítve: a jogtisztelő Szabadságharcos áll szemben a saját bűnözőit takargató Gyarmatosítóval.

Ámde terméskő méretű homokszemcse került az olajozottnak hitt propagandagépezet fogaskerekei közé. Ezt a zavaró tényezőt pedig úgy hívják, hogy André Goodfriend.

Az USA budapesti ügyvivője ugyanis pénteken a nyilvánosság elé állt, s tételesen cáfolta a megrendelésre működő Napi Gazdaság, meg a talmi exkluzivitástól begőzölt atv.hu “értesüléseit". A diplomata kijelentette: semmiféle, Magyarországon megtelepedett amerikai céggel kapcsolatos NAV-vizsgálatról nem tudnak; a kitiltó intézkedés kevesebb mint tíz személyt érint; ezek mindegyike vagy “kormányzati tisztviselő", vagy a budapesti adminisztrációhoz “közel álló üzletember", kitiltásuk oka pedig az, hogy “korrupciós bűncslekményt" követtek el, illetve azok “haszonélvezői" voltak. A nevek és a bizonyítékok nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban pedig azt mondta: az amerikai törvények ezt nem teszik lehetővé, de lényegében fölösleges is, hiszen “a magyar kormány minden információnak birtokában van“.

A Habony-masina azonban tovább működött. Igaz, hogy annak “üzemeltetőinek" kagylófüleit is egyre jobban sértette a “csikorgás", ennek ellenére mégsem voltak hajlandóak “üzemmódot" váltani. Továbbra is makacsul ragaszkodtak az egyre inkább tarthatatlan álláspontjukhoz: “Nincs és nem is lesz semmiféle vizsgálat mindaddig, amíg az Egyesült Államok kormánya nem működik együtt a magyarral és át nem adja a listát, valamint a bizonyítékait!" - hangoztatta uniszónóban Lázár János kancelláriaminiszter és Szíjjártó Péter főkülügyér (muhahaha!).

Ámde a Gépezet tegnap végképp bedöglött. Az igaz ugyan, hogy a magát “legnagyobbnak" és pláne “ellenzékinek" nevező párt korifeusa, a tavaszi kampány idején Rogán Tónit tízkörömmel védelmező Molnár (Szkinhed) Zsóti, mint elnök elvégezte a kötelező gyakorlatot és összehívta a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságát, de az ülés 120 percéből kilencvenben (pedig a Kétharmad okán csak 80 “illette" volna meg! - hehehe!) szabadon hagyta szónokolni Dzsentri Dzsonit, aki meg előadta a méltatlanul megtámadott “Ártatlan Bárányka" szerepét. ... Ámde ez már hatástalan volt.

A “Sziklányi Homokszem“, azaz M. A. Goodfriend ugyanis nem volt rest még aznap a sajtó nyilvánossága elé lépni, s közölni: hat érintettről van szó, valamennyien a kormány tagjai (tisztviselői?/alkalmazottjai?), illetve az ahhoz közel álló üzletemberek; az információk az amerikai törvények szerint nem kiadhatók; a magyar kormány azonban mindezek birtokában van; az Egyesült Államok eddig is segítséget nyújtott például a korrupciós ügyek kivizsgálásában, de ezen a területen “Magyarországon folyamatosan romló trendet" tapasztalhatnak, így osztán ez “... elérhet egy olyan pontot, amikor már nem tudnak együtt dolgozni Magyarországgal, mint szövetségessel“. Goodfriend ezen kívül ismét megnevezett néhány konkrét, korrupciós esetet, így például a “Trafikmutyit“, illetve a NAV-ot érintő “Áfa-gate“-et. Utóbbit egy esztendővel ezelőtt, Horváth András egykori adóhivatalnok leplezte le, de azon kívül, hogy a NAV még őt jelentette fel, az ügyben előlépés nem történt. Joggal mondta hát az Ügyvivő, hogy ugyan “miként lehetne együttműködni egy olyan kormánnyal, amelyik a saját állampolgárainak bejelentéseit sem veszi komolyan?" majd kijelentette: a Kitiltottak Listája akár bővülhet is, lévén további ügyekről van tudomásuk, de szűkíthető is, feltéve, ha a rajta szereplők felülvizsgálatot kérnek ... ilyet azonban az Érintettek egyike sem kísérelt meg eleddig! (Józan polgári ész szerint, ha valakit olyasmivel vádolnak meg, amit nem követett el, rögvest jogorvoslatért kiált. Kivéve ezt a “Piszkos Féltizenkettőt“! Érdekes. Nemde bár?)

Az eladdig trehány (de szakmailag még minősíthető) magyar sajtó ezek után beindult és Mr. Goodfriend útmutatásai alapján végre kezdte kideríteni a Dolgokat. Az Átlátszó blogja tegnap például beszámolt egy esetről, miszerint bizonyos “kormányközeli" valakik 2 milliárd (mond: KÉTMILLIÁRD!) forintnyi kenőpénzt kértek két, amerikai tulajdonban lévő vállalkozástól. A kifizetés módja úgy történt volna, hogy egy bizonyos “Alapítvány" valamiféle tanulmányt ír az érintetteknek. Cserébe adókedvezményt, áfakulcs-csökkentést ígértek, továbbá azt, hogy piaci versenytársaikat a NAV jelentős bírságok kiszabásával ellehetetleníti. Egy másik értesülés szerint a “Vénusz" és a “Floriol" márkanevű étolajokat gyártó, amerikai tulajdonú “Bunge" cégnek ajánlották fel bizonyos, ugyancsak kormányközeli “Valakik", hogy egy hasonlóan “alapítványi köztességgel" átcsorgatott kenőpénzért cserébe “elintézik", hogy a NAV “rászálljon" az üzletüket rontó, adócsaló vállalkozásokra.

Azt nem tudhatom, hogy eme két, említett eset netalán nem ugyanaz-e. Ámde tény, hogy miután a korrupcióra felkértek nem mentek bele a “Buliba“, rögvest rájuk (és nem az áfacsalókra!) szállt a NAV, az/azok pedig bejelentette/ék ezt az USA budapesti nagykövetségén, lévén erre őt/őket egy 1977-ben hozott amerikai törvény kötelezi. ... És innentől kezd könnyen azonosíthatóvá válni azon “Piszkos Féltizenkettő" minimum fele és alaposan gyanúsíthatóvá úgy négy-öt nertárs, tehát a maradék “fele"!

A Horváth-féle áfacsalás-leleplezés egyik legfontosabb kitétele, hogy Orbanisztánban vannak bizonyos “érinthetetlen" cégek, melyek ellen ha indult is NAV-vizsgálat, azt “Felülről" (mégis mennyire “felülről"?!) leállították. Így Vida Ildikó elnök és a meg nem nevezett alelnök, valamint az ugyancsak anonim főosztályvezető érintettsége kétségtelen! (Hogy ki az az alelnök és az a bizonyos főosztályvezető, innentől fogva simán beazonosítható, ölég csak a a NAV honlapjára kattintani és megnézni az illetékességi köröket!)

Ugyancsak könnyű azonosítani azt a minimum egy kormánytagot, aki az áfa-síbolási ügyek ki nem vizsgálásában játszott/játszik aktív szerepet. Ő nem más, mint Tasnádi László belügyi államtitkár (a Fidesz által állítólag elítélt Kádár-rendszer titkosszolgálatának III/II-es ügyosztályán dolgozó tiszt), aki az államhivatalok korrupciós ügyeit vizsgálni hivatott Nemzeti Védelmi Szolgálat (ez a nyomozati szerv ül már legalább egy éve a Horváth-féle “Zöld Aktán“, de az államtitkár szerint egyelőre nincsenek konkrét információk!) irányítója, illetve az adóhatóság korábbi, “bűnügyi igazgatója"!

Szóba jöhet még Pintér Sándor belügyminiszter is. Ő nem csak arról hírhedt, hogy botrányos módon államtitkárt csinált ebből a Tasnádiból, de az elmúlt évtizedek sajtóinformációi szerint komolyan érintett különböző adócsalásokban és (legfőként!) alvilági, tehát maffiás kapcsolatokkal. Az egyik kitiltott tehát lehetne akár ő is, tekintettel elő- és utóéletére.

Szintén lehetséges Érintett maga Lázár János kancelláriaminiszter. Mivel Mr. Goodfriend megemlítette az úgynevezett “Trafikmutyit" is, másra aligha lehetne gondolni. Lévén Lázár volt az a miniszterelnökségi (akkor még csak) államtitkár, aki ezt a botrányos, az állam túlhatalmával alaposan visszaélő disznóságot kitalálta(?) és levezényelte.

Ámde melyik az a bizonyos “Alapítvány", melyen keresztül azt a kétmilliárdot tanulmányírásért/elemzésért “cserébe" át köllött volna folyatni (hová is?!)? Itt csakis a “Századvég" kerülhet szóba. Eszerint vagy tényleg az ennek egyik klónját igazgató Heim Péter az érintett, vagy Mráz Ágoston Sámuel. Utóbbi azonban azért valószínűtlen, mert az csakis “közéleti és sajtóelemzésekkel" foglalkozik, míg az utóbbi bármikor felvállalhat (papíron) egy ilyen dolgozat elkészítését. (Őket az amerikai szlengben lehetne akár “üzletembernek" is nevezni, holott egyetlen tevékenységük az Államkassza fosztogatása ... állami engedéllyel és “megrendelésekkel"!)

Attól tartok, hogy a teljes Listát soha nem fogjuk megismerni ... akárcsak a majdani “bővülést" sem. A Piszkos Féltizenkettő ugyanúgy hallgat, mint az Ártatlan Bárányok. Igaz, utóbbiak valójában hangoskodnak, egyre jobban magukra húzva az egyébként jogos vádakat. Hogy miért teszik ezt? Nem nehéz kitalálni: nehogy a Féltucat bárányai elkezdjenek bégetni!

Minden esetre nekünk, akiknek homolkcsontja mögött még mindig a “szürkeállomány" és nem a “narancsgáz" vagyon meg köll állapítsuk, hogy “Nemzeti Kormányunk" jóvoltából olyan társaságba keveredtünk, amelyre csakis a Keleti Nyitás elméletével házalók lehetnek büszkék!

No dehát ezért is A Gyarmatosítók a hibásak! ... Meg persze Agyurcsány!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/10/21/a-piszkos-feltizenketto-az-artatlan- baranyok-hallgatnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.